Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bruno a Mickey

Obě asi 2 týdenní kotátka našla 15.8.2010 rodina na výletě u u luhačovické přehrady a přinesli je k našemu veterináři. Zrovna jsem tam byla na kontrolu se svými kočkami. Lidé vůbec nevěděli, jak se o tak maličké kotata starat, co to všechno obnáší.

Vlastně ani my jsme to nevěděli, byla to naše první tak maličká kotátka, které bylo nutné uměle přikrmovat a zahřívat. No zvládli jsme to. Kocourci sice byli podchlazení, s průjmem, s nachlazením, ale začali dobře jíst, prospívat a v 5 týdnech přešli pomalu na normální stravu pro kočky.

Oba kocourci odjeli společně do nového domova v listopadu 2010. Mají za kamaráda králíka a občas dalšího kocourka.

Kocourci byli vykastrovaní a od majitele máme pravidelné zprávy.

(jinak u nás jsme oběma kocourkům říkali Pipíšci)

bruno-mickey-002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Před měsícem mi přišla zpráva od majitele kocourků . Pán, který jim dal před 2 lety nový domov a jeho manželka čekají dítě. Předsudky, že kocourci by mohli dítěti ublížit - a navíc toho prachu a chlupů !! - způsobily, že mi dal nůž na krk - bud si kocourky vezmu zpět nebo je dá do útulku, hůř ani nedomýšlím... Přestože jsem s ním situaci probrala, prosila ho, at svoje rozhodnutí zváží, kocourci byli od narození spolu, jsou na sebe i na pána velmi fixovaní, byla to konečná. Bruno a Mickey musí z domu. Takže mi je dnes přivezl.

Oba kocourci jsou zatím v našem depozitu, budeme jim hledat domov pouze v bytě a taky pouze spolu. Nikdy nebyli venku, jsou zvyklí na sebe a to budeme respektovat. Vím, že takový domov bude velmi těžké najít, ale doufáme, že to někdy vyjde.

první dny byly strašně vystresovaní, úplně napnutí. Moc hodní, milí, nevytahovali drápky, ale doslova ztuhlí. už se začínají pomalu aklimatizovat, dokonce si vylezli na postel a začali jíst.

V současné době se kocourkům daří dobře, už si zvykli, že nemusí být spolu přitisknutí k sobě. Nicméně vzhledem k obrovskému stresu, který zažili při vrácení ze svého domova, do našeho depozita, budeme při umístování velmi opatrní.

K umístění by možná přicházel do úvahy Bruno.

Zatím oba kocourky dáváme do virtuální adopce. Vše důkladně zvážíme.

Oba kocourci našli nový domov.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bruno a Mickey

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář