Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alfred

Kotě Alfréda jsem přivezla přesně 23.5.2012 spolu s jeho sourozenci. Se všemi kotátky jsme prožili velmi dramatické chvíle, na které se mi velmi těžce vzpomíná

Tehdy napsala paní Alici Oppové jedna paní, majitelka chovné stanice koček, pracující v JZD Křečhoř.  O tom co bylo kolem dokola, bych mohla napsat velký článek, nebylo by to lichotivé čtení. "Paní chovatelka" se totiž stará pouze o kočky, které jí přináší zisk, a ostatní nechá dokola rodit kotata a umírat.

- no nic, na toto ještě možná článek napíšu. Ale přivezla jsem domů 5 kotat, kterým umřela máma. Koťatům bylo 3 týdny, ještě sama nejedla. Museli jsme je krmit lahvičkou a kotěcím mlékem. Deset dní prospívaly, už jsme se těšili, že to všechna zvládnou. Po deseti dnech najednou hrůza, průjem, strašný průjem, žlutá kaše. Ihned na veterinu, diagnoza byla drtivá: Panleukopenie. Jedno z kotat, zrzavý kocourek ten nejmenší, do rána mrtvý, ráno ho našla dcera. Začali jsme jezdit na veterinu denně, přes den u doktora na infuzích, večer domů. Další večer druhý kocourek mrtvý. Malátný, a usnul.

Tři kotátka se zdálo, že to přečkají, panleu zvládly, další průjem, kokcidie. Tříbarevná kotěcí holčička nám zůstala u veterináře na stole. Ještě v 17 hodin jsem je krmila, všechno v pořádku, v 18 hodin jsem je šla kontrolovat, kočička ležela malátná bezvládná. Tak rychle jsme ještě město nikdy neprojely, 90 na tachometru by nám policie asi neodpustila. Nicméně kočička se probrala na stole u doktora, ještě infuze, znovu jsme ji dostali domů. Ve 20.00 hodin další výjezd na veterinu - pohotovost - na stole u doktora umřela.

Zůstaly nám 2 kotata, které to přežily. Alfréd a Danny. Oba mazliví, ale s takovým dospělým výrazem v obličeji. To utrpení, kterým prošli, jim vzalo ten dětský výraz.

Alfréd našel domov v Luhačovicích  7.8.2012. V novém domově se jmenuje Sam.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Alfred

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář