Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paní Věrka

Paní Věrka

heart

Paní Věrka je malá drobná paní, starobní důchodkyně s obyčejným důchodem  z naší ulice. Od vidění ji znám již několik let, vždy jsme se jen pozdravili, ale do společného  rozhovoru,  jsme nikdy nezabředli.

Spojily nás až kočky. Paní Věrka se stará o 4  plašanky v našem městě, sama je odchytla, nechala je vykastrovat, naočkovat, pravidelně je krmí a odčervuje. Vše hradila ze svého starobního důchodu. Dále se stará o dvě kočičky, které jsou venkovní, paní Věrka jim poskytla zázemí na svém balkóně a doma má choulostivé tři kočičky a starého pejska. Jednu kočičku, rezavého kocourka, jsme odchytli společně a to pomocí sklopce, který nám ochotně zapůjčila paní Janíšková. Byla to dobrodružná akce. Sklopec narvaný sardinkami a uzeným, ale přesto nám rezavý kocourek stále unikal, ale nakonec jsme jej stejně odchytli.

Paní Věrka se starala i o několik kočiček v zahrádkářské kolonii, než je jedna zlá paní otrávila. Paní Věrka se nebojí, a šla nahlásit celou záležitost na Policii ČR. Travička se asi zalekla a další kočičky již nebyly otrávené.

Musím taky zmínit, že paní Věrka  má přehled o každé nové kočičce v našem okolí a snaží se ji pomoci, vždy ji začne krmit, dávat jí vodu, odnese ji na veterinu, pokud se dá chytit a začne jim hledat domov. Když se to nedaří, tak kočičku zavezu kam jinam, než k paní Janíškové.

Proč to píšu?

Protože kdybychom všichni byli aspoň občas tak zodpovědní ke svému okolí, určitě by potom nebylo tolik mrazivých kočičích příběhů.

Můj velký dík patří všem, kteří jsou jako paní Věrka, paní Janíšková a spousta jiných, kterým prostě není  lhostejný život kočiček potřebujících lidskou pomoc.

heart