Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roxana

Roxanka je u nás od dubna 2010. Už když jsme ji přijímali měla tak 10 let a byla ve velmi zuboženém stavu. U nás přibrala, spravila se, a stala se z ní taková blahobytná kočička.

V loňském roce se její zdravotní stav výrazně zhoršil, byla apatická, hodně zhubla. Udělali jsme veškeré rozbory a zjistili těžkou anémii, problémy s ledvinami a velký zánět zubů. Nejdříve jsme ji museli dostat do lepší kondice, v tomto stavu bylo riziko dát narkózu při trhání zubů.

Ale povedlo se, Roxance se ulevilo a už je opět čilá. Sice občas jako na houpačce, ale děláme vše pro to, aby stařenka Roxanka u nás byla co nejdéle a v dobré kondici.

Roxana trvale užívá Renavast a Neorecormon na podporu krvetvorby. Jsou to léky hodně drahé a proto bychom byli vděční za její virtuální adopci některým z našich příznivců.

Roxanka už není bohužel mezi námi. Odešla umřít ven, kde byla nesmírně šťastná celou dobu, co byla u nás. Roxanko, stále tě vidím mezi námi. Stále myslím na to, jak jsi se ke mě přitiskla, tím svým velkým měkkým bříškem a slintala jsi mi za krk. Moc nám chybíš. Bohužel, staré kočičky se s námi začínají loučit.