Jdi na obsah Jdi na menu
 


Felix

Kocourek Felix prožil celý svůj život na vesnici jako toulavý kocour bez domova. V listopadu 2010, kdy mě kontaktovali, přežíval prý už několik týdnů pod keřem vedle prodejny potravin na vesnici a čekal, co mu kdo hodí.

K nám se Felix dostal až po důkladné koupeli, odblešení a odsvrabení na veterině (páchl prý opravdu jako starý nekastrovaný kocour), zároven na veterině podstoupil kastraci.
Zpočátku byl nedůvěřivý, lehával pouze v koupelně na křesle, postupně začal chodit dolů a na jaře začal chodit i ven. Protože měl neustále velký zánět dásní, a ATB nezabírala, provedli na veterině testy a bohužel jsme zjistili, že kocourek je FELV pozitivní.
Ihned jsme otestovali ostatní kočky, které s ním mohly přijít do styku a to opakovaně. Testy byly negativní a všechny kočky jsou nyní proti FELV naočkované.

Vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo Felixe umístit někam, kde by byl dochovaný jako jedináček, rozhodli jsme se pro to, aby dožil u nás. Měl veškerý komfort, chodil se vyhřívat ven na sluníčko, užíval si života ještě skoro rok.

Poslední týden před vánocemi se jeho stav velmi zhoršil, zhubnul a jeden den už nechtěl vylézt zpod škrabadla. Druhý den byl apatický a bezvládný
Ještě tentýž den jsme se rozhodli jej nechat v klidu odejít.

Moc nám všem chybíš, Felixi.

felix-4.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Felix