Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květinka Kráska

Kráska aneb koťátko co mělo odmalička smůlu crying

Maličká Kráska se narodila v našem depozitu v Uhřicích a už od narození ji pronásledovaly zdravotní problémy. Koťátko dostalo mykoplasmu a i při usilovné léčbě jí zůstalo jedno očičko poškozené. Přes tyto nesnáze, neustálé mazání očí a píchání antibiotik, byla Kráska kotě hravé, milé, obrovsky mazlivé no prostě úžasné.

I přes její malý vzrůst jí bylo stále plno, pořád číhala někde na dobrotu, misku s jídlem, pohlazení, pochování.

Minulý týden se Kráska začala měnit, začala být spavá, unavená, tak nějak divně klidná. Tak jsme s ní jeli na veterinu, kde zůstala na kapačkách ještě s dalším kotětem. V kleci obě koťátka doslova ječela, dožadovala se jídla,  obě chtěla ven, prostě řádila jako zdravá koťata.

V sobotu ještě byla Kráska jako dřív, v neděli už odmítala jíst. A já s hrůzou viděla, jak jí začíná vystupovat páteř a zvětšovat se bříško. Vyšetření  paní veterinářky můj pocit jenom potvrdil. Na sonu se objevila tekutina v břiše a při krátkém odběru už bylo vše jasné. Žlutá vazká tekutina nedávala žádnou naději - mokrá forma FIP.

Kráska už měla zvýšenou teplotu, hůř dýchala. Po zhodnocení jejich šancí jsme se rozodli naši Krásku dále netrápit a nečekat, kdy by ji začaly velké bolesti.

Sbohem koťátko Krásko, je nám to moc líto!

 

Květinku Krásku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kraska/#Krska2201.jpg