Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valter

Obrovitý kocour Valter k nám přijel v létě ze Zlatých hor u Jeseníku společně se dvěma dalšími kočičkami, které už našly nový domov. Valter si celé léto i pěkný podzim užíval pohodlí venkovní voliéry, nyní už byl přesunutý do kočičího pokoje uvnitř domu. Valter je pohodový kocour, určitě by se krásně vyjímal na pohovce, ale určitě by také rád občas chodil ven.

Valtr se nakonec zařadil mezi naše kočičky, chodil velmi rád ven a užíval si pohodový život. Bohužel v prosinci 2015 jsem večer zjistila, že náhle nemůže na zadní nohy. Ihned jsme vyjeli na veterinu, kde pan doktor konstatoval podle všech příznaků trombózu, tj. ucpání zadní tepny. Valtr trpěl velkými bolestmi, dostal léky na utišení. Rozhodli jsme se riskovat a pokusit se kocourka zachránit rychlou operací. Tento zákrok byl velmi nejistý, ale aspoň šance. Valtrovo srdíčko však nevydrželo narkózu, a ihned po aplikaci narkozy se zastavilo.

Podle rtg snímků měl Valtr velmi zvětšenou levou srdeční komoru, což způsobilo tuto příhodu, která pro kočky je naprosto fatální.

Je nám to velmi líto, Valtr si zasloužil hodně spokojených let tady s námi.

 

Náhledy fotografií ze složky Valter