Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlička

Karličku společně s jejími sourozenci jsme přijímali od paní z Malenovic. Koťata se objevila u její chatky v zahrádkářské kolonii a tak se jich ujala. Vzala je do chatky, společně s naším útulkem jsme zajistili očkování a naočkovaná koťátka jsme potom přijali k nám. Karla byla dlouho ve velmi špatném stavu, 3 týdny byla na hospitalizaci u naší paní doktorky a tam právě už našla i nový domov. Měla po vyléčení odjet do Prahy. Z velmi plachého a bázlivého kotěte se z Karličky stal velký mazel a začala věřit lidem. Den jejího odjezdu se protahoval, protože jsme neměli nikdo cestu do Prahy a mezitím si paní doktorka všimla, že Karla začíná kulhat. Vzala ji na rtg a výsledek byl velmi špatný. Dislokace kolenních čéšek a problémy s pánví. Mohlo se to přihodit, že na maličké kotě někdo šlápl. Po prvním rtg jsme dokonce vyslechli slovo euthanasie.

Karla jela na celkové vyšetření k MVDr. Luňákovi do Starého Města. Pan doktor sice kontatoval obtížnost operace, ale nikoliv nemožnost. Tento problém poměrně často operuje u psů, u koček je velmi velmi zřídkavý. Pokud kotě zvládne operaci, prognóza by měla být příznivá. Během operace Karlička dokonce zkolabovala, ale naštěstí nakonec vše dobře dopadlo. Protože nás ale stále zarážel pomalý růst kotěte, nechali jsme udělat celkový rozbor krve. Poměr albuminu a globulinu je 37, což znamená zvýšené riziko FIP. Dnes byl vzorek odeslán do Laboklinu do Německa a do konce týdne čekáme rozhodující výsledek.

Karlička nás bohužel opustila, velmi náhle a bez předchozího varování. Nicméně byla FELV pozitivní. Přestože některé kočičky se i s touto nemocí dokáží poprat a dožít vysokého věku, tak Karlička toto štěstí neměla. Holčičko sbohem.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Karlička