Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně

5.3.2019

Jak je kytce "fyfasovat" ještě kočičku ? To se snad může stát jenom mě !

Nedávno jsem si vzpomněla na velmi oblíbenou rostlinu mojí maminky, a to monsteru. Tak jsem si našla na bazoši inzerát, že ji jedna paní prodává a to v Oldřichově u Přerova. Dnes jsme odváželi do nového domova Jakea, který bude bydlet v Prostějově v krásném prostorném bytě a tak jsem to na zpáteční cestě vzala přes Oldřichov u Lipníka nad Bečvou. Velmi milá paní mi předala hodně vzrostlou rostlinu a tak jsem se mezi řečí zmínila o našem kočičím útulku. A nato mě požádala o pomoc. Na silvestra se jí k obchodu přitoulala bílá kočička, čistě bílá. Přítulná, mazlivá - kde se vzala, tu se vzala. Nikdo ji nehledal, ničí nebyla. Paní má doma 4 vykastrované kocourky a jednu kočku, velmi problematickou, nesnášející ostatní. Tudíž milá tulačka musela zůstat u obchodu. Občas jí někdo koupil debrecínskou, někdo kus rohlíku a tak tam nějak žila - přespávala v motoru auta. A tak jsem souhlasila, že ji vezmeme. Čekali jsme 10 minut, paní asi 5x otevřela dveře obchodu, které děsně skřípaly a zřejmě to kočka slyšela až na druhém konci dědiny - do 10 minut byla tady a do hodiny u nás. Cestou jsme to vzali přes veterinární ordinaci, kde ji paní doktorka prohlédla, naočkovala a objednala příští týden na kastraci.

Kočička dostala jméno Sugar, až se očistí, bude bílá jako ten cukr.

 

 

 

 

 

20.12.2017

Čas letí jako voda a novinek je stále hodně....

Moc děkujeme panu Poláchovi ze Šternberka za zakoupení granulí Samś Field Cat u fy JK Animals. Tato firma má úžasnou akci, že ke každému balení granulí Sams Field zakoupenému pro kočičí útulek přidá stejné balení zdarma a navíc i zdarma dopravu až ke kočičím mlsným jazýčkům. Pan Michal je kamarád kočičky Peggy z našeho útulku a my moc děkujeme za přání a nápodobně - krásné vánoce a nový rok.

https://www.jkanimals.cz/cs/pro-kocici-utulky-a-spolky/

moc moc děkujeme a kočky si nové granule doslova vychutnávají.

 

Dále děkujeme žákům základní školy ve Štípě, že stejně jako vloni darovali spoustu dobrot našim kočičkám. Moc děkujeme dětem, rodičům a hlavně učitelkám za skvělou organizaci a za pomoc pro náš útulek.

 

Paní Pospíšilová dnes přivezla spoustu konzerv pro naše kočičáky, také moc moc děkujeme.

Do nového domova ve Frýdku Místku dnes odjela Píďalka, 4 měsíční kočičí slečna. Je to moc hodná a klidná kočička a v novém domě se bude mít krásně. Po kastraci na jaře bude mít přístup na zahrádku.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3970251

 

6.12.2017

 

Pozvánka na vánoční akci v prodejně Super ZOO v Tescu v Malenovicích!

 

Všechny naše příznivce a milovníky koček, kocourů a koťátek, prostě všechny kočičí lidi zveme do prodejny Super ZOO v Tescu Malenovice, kde je v rámci vánoční akce umístěn nákupní koš, do kterého můžete pro naše kočičáky nakoupit a darovat cokoliv potřebného. Takže pokud půjdete na vánoční nákupy do Tesca v Malenovicích a Vaše srdce a peněženka Vám to dovolí, vezměte to přes Super Zoo !! A my moc děkujeme pracovnicím prodejny za naše kočičky.

 

 

Dar kočičích granulí od firmy MARS Czech s.r.o.

Tak jako téměř každý útulek, tak i my se snažíme získat co nejvíce pomoci našim kočičím obyvatelům z nejrůznějších zdrojů. Letos jsme se tedy přihlásili mimo jiné i do Akce ,,Pomozte naplnit misky v útulcích"

Tato Akce má přesně dané podmínky, které musí účastníci splňovat. Náš útulek je splnil a byl do Akce zařazen, z čehož jsme měli obrovskou radost!

 

Tímto velmi děkujeme Nadaci na ochranu zvířat, ale i společnosti Mars Czech s. r. o. , že nám pomáhají pomáhat!

 

27.11.2017

Moc děkujeme paní Svatavě Vantuchové za dlouholetou velkou podporu našich kočiček. Před měsícem nám věnovala 20 kg granulí pro ko|ťata Royal Canin a dnes dorazil balík se 4 pytly prášku na praní. Ten potřebujeme neustále a mizí doslova před očima. Denně máme 4-5 praček tak si to dovedete představit. U prášků na praní nám ochotně zapozoval náš Adolf a vzkazuje, že deky budou nádherně vonět a bude se na nich krásně spinkat.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3915692

 

tímto si dovolujeme také poprosit ty z vás, kteří by nám chtěli něčím materiálním a hmotným pomoci, že prášků na praní, čisticích prostředků a dezinfekce není nikdy dost a tyto věci jsou v každém útulku velmi potřebné. Vážíme si každé pomoci, všeho co nám lidé přinesou darem, ale na druhou stranu granule ze supermarketu stojí také peníze, my jimi nekrmíme a místo nich by dárce mnohdy vyšlo levněji výše uvedené. Stačí popřemýšlet, pokud byste chtěli útulku věnovat co potřebujeme, můžete zavolat. Rádi řekneme, co je zrovna aktuální.

 

Sofi dnes odjela do svého nového domova v Kvasicích. Bude bydlet v domku se zahradou, ale jako bytová kočička. Kamarádku jí bude dělat malá čivava. Tak ať se ti to holka v novém domově líbí a buď hodná jako u nás .....

26.11.2017

Nelehké cesty umísťování aneb co vše se může přihodit

Včera nás oslovila paní z Frenštátu pod Radhoštěm, hledající kamarádku ke svému 3 měsíčnímu kocourkovi. Po dlouhém zvažování a i mém doporučení jsme vybrali hodnou a mazlivou 4,5 měsíční Rozárku. A bylo dohodnuté....

Protože zájemcům nabízíme dovoz jimi vybrané kočičky až k nim a nikdo jiný nebyl dnes k dispozici vyrazila jsem v poledne směr Nový domov Rozárky. Kočička sice celou cestu dávala najevo svoji nespokojenost, bohužel v polovině cesty nejen hlasitým mňoukáním, ale i hmotným dárkem do deky, který nešlo přerazit žádným sprejem. No a přijeli jsme na místo.

Mladý sympatický manželský pár v bytě, Rozárka vypuštěna, pěkně si všechno šla prohlédnout jako správná zvědavá kočka a šla se přivítat se svým budoucím parťákem. Ten - jak to obvykle bývá a jsme na to zvyklí - ovšem vetřelce moc nevítal, resp. naježil ocas a zasyčel. Říkám si, jako pokaždé, nikdy se nevítají s otevřenou náručí. Ostatně co kdyby mu ten přivandrovalec vyžral misku dobrot, že ?

Bohužel paní byla jiného názoru. Ne kocourek je vystresovaný, bojí se, to prostě nepůjde. Nedala si říct, že toto bývá obvyklé a za pár dní jsou z těchto konkurentů největší kamarádi sdílící společný pelíšek a také společné misky.

Po pár minutách jsem milou Rozárku sbalila do přepravky a odjela směr Zlín. Prostě jsem viděla, že to nemá cenu.

 

Ale - když jsem přijela domů, měli jsme návštěvu. Dva mladí lidé ze Zlína hledali kočičí kamarádku a Rozárka dostala ještě ten den ten svůj opravdový nový domov. A jsme moc rádi, že to tak krásně dopadlo.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3912964

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3913006

Do nového domova je zamluvená Sofi, krásná tříbarevná kočičí holčička. Tak doufáme, že to vyjde a najde svůj domov v Kvasicích.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3912968

 

25.11.2017

V noci nás navždy opustil malý Tedýsek. Ještě večer díky infuzím a vyhřívací dečce se jeho teplota zvýšila, ale v noci opět klesla až k neměřitelnosti. Tedýskům organismus to nezvládl. Víme, že tyto smutné věci jsou součástí naší práce, ale vždycky to moc zabolí. Jedinou útěchou je, že Tedýsek nezemřel někde venku v zimě, ale v teple a s hladící rukou na kožíšku. Tedýsku, tvoji květinku sázíme na kočičí louku a budeš nám navždy připomínat, kolik takových opuštěných kočiček je a jaký smutný je jejich osud.

 

24.11.2017

No a na závěr - večerní obsazenost našich kočičích stromů, a to když vyfotím škrabadla v pokojích, tam teprve není k hnutí.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3907877

Tedýska jsme dnes pozdě večer museli zavézt na urgentní veterinární ošetření. Chlapečka jsem našla v 17.00 hodin nataženého na zemi. Ihned jsme vyrazili, protože jeho výraz a strašně zrychlené dýchání s otevřenou tlamičkou doslova nahánělo hrozný strach o jeho život. Tedýsek byl 2.11. na veterině, dělali jsme rozbor krve a všechny hodnoty byly v normě, tehdy si "odpočinul" den na kapačkách, dostal antibiotika a zase to byl ten spokojený a vrnící kocourek. Dnes to bylo ale jiné. Okamžitě dostal do žíly léky na uklidnění a sedaci a kapačku. Hodná paní doktorka si jej vzala domů, aby byl 24 hodin pod dozorem. Moc kocourkovi držíme palce, at to zvládne.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3907842

Dnes dopoledne další příjem koťátka, tentokrát jej někdo nechal na trolejbusové zastávce na Jižních svazích, Budovatelská. Sedělo u lavičky, bezradné a bezmocné, nešťastné 5 měsíční mourované stvoření. Tak jej paní vzala pod bundu a hledala pomoc. Díky jedné mamince s kočárkem, která ji nasměrovala k nám, nám zazvonila u dveří.

Kočičce budeme usilovně vymýšlet jméno, podle místa nálezu jako u Hobby by to byla Budovatelka nebo Jižňačka, což je opravdu hodně hodně ošklivé. Tak buďme hodní na hodnou kočičku a vymyslíme pěkné jméno že ? Tak dám zítra vědět.

 

Včera v dopoledních hodinách jsme přijímali ze Starého Mfěsta u Uherského Hradiště asi 2 letou kočičku. Zdržovala se u supermarketu Uni Hobby, kde ji hodní zaměstnanci krmili, ale prostě být tam nemohla. Nechápu, u zlínského Uni Hobby v Loulkách je rovněž kočička. Původně jsme si mysleli, že potřebuje pomoc a ptali jsme se v recepci. Paní nám ale vysvětlila, že kočičku zaměstnanci zodpovědně krmí, starají se i o její zdravotní stav a má vzadu nainstalovanou zateplenou boudičku. Tak to asi závisí nejvíc na vedení, jak je ochotné a vstřícné.

Kočička dostala u nás jméno Hobby. Je veterinárně ošetřená a v pořádku.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3907857

Odpoledne odjela do nového domova ve Zlechově tříbarevná kočička Zrzunda. V novém domově - podle večerního telefonátu - se cítí opravdu jako doma, vše si prochází, otírá se, nastavuje se na mazlení a paní je nadšená, že má tak úžasnou kočičí kamarádku.

Tak máš kočičko nový domov, ve kterém prožiješ své první vánoce. Hodně štěstí.

Tak přidávám jeden velmi zajímavý článek. Možná opět bortí jedno zažité přesvědčení, co všechno kočky způsobují.....

https://www.novinky.cz/zena/deti/454313-ucinna-prevence-astmatu-kocka-tvrdi-vedci.html

 

Dnes odpoledne dostane jedna z našich kočiček nový domov. Přijede si paní ze Zlechova u Uherského Hradiště vybrat pro sebe a pro svoji dcerku kamarádku. Tak předběžně jsme vybrali velmi klidnou, hodnou a mazlivou kočičku Zrzundu (ač je tříbarevka), která má 2 roky, je vykastrovaná a určitě by si už nový domov zasloužila. Tak drže palečky, at se podaří.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3906559

 

Co lze také koupit na trhu aneb jak Koprovka ke svému jménu přišla ....

Jdete do práce a zkrátíte si cestu přes zlínské tržiště Pod kaštany. Na na konci je pultík, starý pán se zeleninou a vedle na kraji přepravka se 2 krásnými kočičkami.

Zrovna tohle se přihodilo paní Katarině. Ač bez přepravky, ač pršelo a šla do práce jednu kočičku vzala pod kabát (ta odvaha, já bych s kočkou nešla navolno ani 2 metry) a spěchala dál. Srdce jí to trhalo, že tam jednu musela nechat a tak dala příspěvek na fcb. A protože i nám bylo kočičky, zavřené od rána v malé přepravce líto, jakmile jsem si to přečetla, jela jsem ji vyzvednout. A poslechnout si příběh pána, jehož soused má nevykastrovanou kočku, a nestará se. Jemu těch koťat bylo líto a tak zvolil sice nestandardní a hodně nebezpečné řešení, tentokrát však s dobrým koncem. Protože jsem k úžasně mazlivé hodné 6 měsíční kočičce dostala 3 svazečky kopru, tak bylo jméno na světe. Koprovka.

No a na druhý den jsme přijali i její ségru, stejně hodnou mazlivou a stejně černou jako uhel.....

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3906554

 

17.11.2017

Kočičky bohužel svátky neslaví a vyžadují své. Ale abychom jim vylepšili bydlení, instalovali jsme dnes na zkoušku jeden pelíšek na zeď. A úspěch byl velký. https://www.zonerama.com/Favorites/News

Pokud by někdo chtěl našim kočičkám udělat radost, protože kočky prostě milují výšky, určitě by uvítaly ještě další. My bohužel v současné situaci nemůžeme.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/natural_paradise/pelisky/537710 

 

 

16.11.2017

A na závěr všechny zdravý slepý kocourek Kristián. Je u nás již 3 roky, je adoptovaný moc hodnou paní Ždímalovou, která mu pravidelně přilepšuje a přispívá i na kdejaké mlsání. Kristán se ovšem i rád podělí s ostatními ...

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3890199

výjezd na veterinu s 3 měsíčním koťátkem Liptálkem. Jediné přežilo ze 6 sourozenců panleukopenii. Je naštěstí zdravý, naočkovaný. Jenom jsem si včera všimla, že nedošlapuje na zadní tlapičku. Při prohlídce jsem nic nenašla, tak snad si ji namohl - víme, jak koťata řádí na škrabadlech. Dnes se ale objevila rána, ze které vytékal hnis. Liptálek dostal antibiotika, léky proti bolesti a je v karanténně.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3890173

Příjem kočičky Zrzundy. Krásná tříbarevka, milá hodná, najde někde trvalý domov a teplý pelíšek ?

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/3890156

 

 

7.11.2017

Abychom získali správnou představu o své důležitosti, měl by každý mít psa, který ho bude zbožňovat, a kočku, která ho bude ignorovat.“
 

Včerejší marodi zatím v pořádku, u Alfíka strháváme strupy, čistíme a kapeme, natíráme a podáváme antibiotika.

Dnes byla na očkování koťata dočasně umístěná na Lukově u Martina. Jak už jsem zde psala, přijímali jsme z Prostřední Bečvy po zemřelé staré paní kočičku a 6 koťat. Této drobotiny se ujal pan Martin z Lukova, který ač bez velkých kočičích zkušeností, tuto starost zvládá na výbornou. Ještě s obětavou pomocí paní V. Jedno kotě je dočasně u ní, je mnohem menší než ostatní, bylo na tom po příjmu celkově velmi špatně a určitě by to nezvládlo bez intenzívní péče.

Večerní příjem asi 6 měsíční bílo mourované kočičky, která seděla u dveří paneláku na ul. Dětská na Jižních svazích. Vzhledem k jejímu stavu si myslíme, že jde o vyhozené kotě, které již omrzelo.

Zítra bude pokračovat odchyt na Jižních svazích a uvidíme, co se bude dít.

Pokud byste chtěli pomoci našim kočičkám uvítaly by především nyní kvalitní granule a my (protože nám kočičky laskavě dovolí se o ně starat a uklízet jim co dokážou zaneřádit) úklidové prostředky. Pro vaši inspiraci uvádím nedostižný odmašťovač z Lidlu. Lahvička oranžové barvy za 34,90 Kč a dokáže zlikvidovat téměř každou špínu. I prášek na praní by se hodil smiley

 

6.11.2017

Konečně se po dlouhé odmlce dostávám opět k psaní. Dny jsou hektické, příjem koček a koťat je na denním pořádku a práce kolem útulku je 15 hodin denně.

Dnes večer volal kamarád mého manžela. Když šel na pivo, tak se k němu přidalo kotě - šlo s ním přes hlavní velmi frekventovanou cestu a usadilo se mu v hospodě na klíně. A co ted s tím. Tak jsem sedla do auta a kotě už je u nás.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.11.2017_Kocourek_Pipa

Na příjem čeká kočička z Napajedel a o víkendu jsme přijímali 3 koťátka ze staveniště v Napajedlích. Jedno má staré poranění tlapičky. Jinak jsou v pořádku, ale zatím plaché.

Ve Zlíně na Jižních svazích klasika - koťata..... Je to ostatně oblast, kde je řešíme již 12 let. Jsou celkem 4 a včera se jedno podařilo odchytit do sklopce. Už je u nás a v odchytu budeme dál pokračovat.

to je asi tak pro dnešek všechno a slibuji, že budu informovat průběžně. Ostatně tento slib si dávám již poměrně dlouhou dobu. No snad se mi jej podaří splnit.

Vím, že nás sledujete, fandíte nám a také jste zvědaví, co se u nás děje, co je nového. No stále bojujeme s novými stránkami, pokud se nám je podaří zprovoznit a hlavně vylepšit po vzhledové stránce, tak budou mnohem zábavnější a přehlednější než tyto, jenom to chce víc času a bohužel den má jen 24 hodin. I když bychom si někdy přáli dvojnásobek.

 

V léčbě je vážně poraněný kocourek Alfík. Nalezené koťátko má velkou hnisavou ránu za krkem. Paní doktorka dnes vše ostříhala, ošetřila a vydezinfikovala. Alfík dostal silné antibiotika a musí bojovat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Alfik_-_kotatko_s_vaznym_zranenim

Kromě Alfíka jsme dnes měli na ošetření i našeho Rufa. Kocourek je u nás již rok, prodělal velmi silnou virozu. Je FELV negativní, pro jistotu jsme poslali krev i na PCR metodu do Německa na potvrzení. Ruf je totiž klasický adept FELV - hubený, věčně nemocný. Ted řešíme u Rufa zuby. Má je sice přetrhané, ale objevily se znovu bolesti. Takže po dobrání antibiotik půjde na revizi, co se v jeho tlamičce ještě děje.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.11.2017_Ruf

 

17.10.2017

Dnešní příjem 4 koťata z Pornice u Morkovic. Odjela přímo do naší dočasky v Uhřicích. Zde zůstanou a teprve po 2. vakcinaci je budeme přijímat do Zlína. Jejich matka už je po kastraci a zůstává u nálezců. Akutně řešíme 5 koťat z Rožnova pod Radhoštěm, která zůstaly v domku po zemřelé majitelce. Je jim asi 5 týdnů, matka se již 3 dny neukázala a tak zůstala sama. Rádi bychom pomohli, venku nemají šanci. Máme nabídku dočasky ve Zlíně, takže řešíme převoz z Rožnova. Nevím, kolik takových telefonátů ještě budu moci zvládat. Jedno kotě čeká na přijetí z Jižních svahů, dvě koťata v Malenovicích a dvě koťata u 1. segmentu na Jižních svazích. 

Pokud by nám někdo chtěl objednat kotěcí granule, budeme velmi vděční. Jejich spotřeba je nyní jedna z největších položek v útulku. Na granulích nebudeme šetřit a krmíme těmito :

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/royal_canin/kotata/121589

Naše koťátka vám budou velmi vděčná a my také.

 

15.10.2017

Možná si myslíte, že nefungujeme, ale opak je pravdou. Jedeme opravdu na 100ˇ% a možná i na 200 %. Ale den má pouze 24 hodin a bohužel kočky a koťata nepočkají.

Tento týden jsme měli v léčbě 3 koťátka z depozita v Uhřicích. Převáželi jsme je urychleně v úterý 10.10. Apatie, nechutenství, zvracení. Testy na panleukopenii negativní. Koťata dostala infuze, silné antibiotika. Zvracení ustalo, stav dvou z nich se výrazně zlepšil a v pátek jsme je převezli zpět. Třetí černý kocourek zůstal ještě v léčbě, sám nejí, střeva mu nepracují tak jak by měly. Ale dnes po telefonu s paní doktorkou, která jej má u sebe, se výrazně zlepšil a je to na dobré cestě.

S dalším nemocným kotětem jsme dnes v neděli vyjížděli na veterinu hned ráno v 9 hodin, rozjel se u něj těžký herpes virus, Miki nežere a špatně dýchá. Rovněž infuzní terapie a silná antibiotika. Doufáme, že zabojuje, ale vyhráno určitě nemá.

Stav našich koček se pohybuje na čísle 145, denně volají lidé, kteří prosí o přijetí nalezeného kotěte či kočky, snažíme se většinu z nich dát na čekací listinu. Nemůžeme zatím víc přijímat, dokud neumístíme. Bereme pouze akutní případy. Ale doufám a pevně věřím, že ten největší nápor už je za námi. Je to také vidět na našem bankovním účtu že ? Nestíháme ani kupovat granule, týdenní spotřeba je jenom ve Zlíně 20 kg, a další depozita rovněž po 20 kg. A to neberu ještě diety a maso. Co dodat ? Nic - jenom že děláme co je v našich silách, jsou to nervy, je to psychická zátěž, ale jak jsem slyšela názor jednoho zastupitele města Zlína : Jednou jste se na to dali, tak co si stěžujete a proč vlastně chcete příspěvek od města ? Měli jste si to rozvážit, když jste začínali. A kde vlastně začíná zodpovědnost obcí za zvířata bez domova a kde začíná naše práce ?

 

2.10.2017

Dnešní den mě utvrdil v tom, že bych měla zůstat doma a sedět zavřená v pokoji. O co šlo ? Vezla jsem do nového domova 3 plaché kočky. Vykastrované, zdatné myšilovky, nekontaktní, nevyhledávající pohlazení, prostě kočky, které budou vděčné za velké prostory, teplo kotelny a svůj klid. Jejich nový domov je v Jeseníkách, na statku, kde opravdu lišky dávají dobrou noc. Přemnožené myši lítaly i po kuchyni, pastičky všude kde se podíváš ....

Z tohoto umístění máme velkou radost. Všechny kočky pocházejí z prostředí, které nebylo bezpečné, nedaleko frekventované komunikace a po odchytu a následné kastraci jsme se rozhodli je do původní lokality již nevracet. V útulku byly již více jak rok a tak si rozhodně zaslouží svůj domov.

 

Ale: cestou tam jsem si všimla u jednoho domku u cesty cedule "Darujeme koťata". Leželo mi to v hlavě i na zpáteční cestě, proto jsem schválně jela pomalu a hledala ceduli. Našla, zazvonila. Otevřela mi paní na hony cítit cigaretami a i něčím jiným. Na můj dotaz, kolik je koťat tak prý dvě a narozené v květnu. Z původních snad 13 koček jim zbyla poslední, o kastraci ani slyšet, prý těch pár koťat vždycky někomu dají - cedule zřejmě pomáhá. Koťata jsem vzala k nám do útulku a budeme jim hledat nový lepší domov, než kde by je čekal stejný osud jako jejich matku.

Z celého toho mi bylo a stále je smutno. Kastrace jedné jediné kočky oproti desítkám či stovkám vykouřených krabiček cigaret.

 

26.9.2017

Část další akce - odchyt a záchrana koťat a kočičky z parku v centru Zlína u zámku je úspěšně splněná. Během dvou dnů se našim dobrovolníkům (obrovský dík za pomoc) podařilo odchytit 2 koťata, které jsme přijali k nám. Na místě zbývá ještě kočička, která se tam zdržuje již 2. rokem. Jedno kotátko bylo bohužel o víkendu usmrceno projíždějícími auty. Je to velmi blízko nejfrekventovanější komunikace ve Zlíně.

Stále řešíme zbytek koček v průmyslovém areálu Příluky a dále kočičku u benzínky na Vršavě.

Máme nahlášené 3 plaché koťata na Trávníkách v Otrokovicích, tam zajišťujeme zatím krmení.

 

20.9.2017

Tak HURÁÁÁ. Třetí a tedy poslední kotě od bývalého Intersparu, nyní Albertu ve Zlíně - Prštné je odchycené a v bezpečí. Včera bylo prohlédnuté naší paní doktorkou, která jej už i naočkovala a dnes putovalo do naší dočasky v Uhřicích.

Rovněž se nám podařilo odchytnou 3 nádherné zrzavé 4 měsíční kocourky v průmyslovém areálu v Loukách. Dva jsou již v dočasce v Uhřicích, jednoho si paní nechala v dočasné péči doma. Původně jsme jí předali s kočičákem i karanténní box. Mají doma 4 kočičky (naši Knedličku a její kotě mimo jiné) no a pan manžel měl docela velké připomínky k přítomnosti dalšího kotěte. Klec zůstala opřená v předsíni o zeď, kočičák udělal na pána domu neštastný výraz ve stylu - co já v kleci, jsem největší mazel pod sluncem - takže je navolno.

Kdo by měl zájem o některého z tří zrzavých kluků, prosím pište, jsou naprosto úžasní.

V místě ještě zůstává jejich kočičí máma a asi 3 letý kocourek. O podmínkách odchytu a přístupu zaměstnanců nejmenované firmy někdy napíšu víc, ale to až v dalších etapách. Zatím jsme rádi, že i tato lokalita bude pořešená.

A tak vidíte - můžu vyhlásit STOP ? to prostě nejde. ale fakt nejsme nafukovací. Zatím je část kotat v dočaskách, ale budeme je po 2. přeočkování stahovat do hlavního útulku a to tedy bude mazec....

 

17.9.2017

U několik týdnů mi v hlavě bliká - vyhlaš stop stav, vyhlaš stop stav ..... tak to dál nejde. Jenomže - co odpovědět na telefonáty : Našli jsme kotě, nemůžeme, necháme jej tady. Našli jsme nemocnou kočku, nemůžeme, musí tady zůstat. To prostě nejde (aspoň nám ne) říct: Tak ji tam nechte a v klidu spěte. Ti lidé možná v klidu budou spát, ale my rozhodně ne. Proto přikývneme, dovezte, nebo řekneme - přijedeme. Ale všechno má i své stinné stránky.

Nikdy jsem si nemyslela, že někdy budu psát tyto řádky, že to někdy bude nutné – ale napíšu to a ve zkratce

Prosíme vás o pomoc, dnes bez okolků, tentokrát i bez studu.

Co se týká financí tak:

Naše zvířátka nikdy nestrádala, nikdy jsme na jejich léčbu a péči nešetřili

Nikdy jsme si neulehčovali práci tím, že bychom něco odpískali jen proto, že by to bylo namáhavé, pracné, časově a finančně náročné

Nikdy jsme nesmyslně neškemrali, hospodaříme a snažíme se vyjít s tím, co máme. 

Nefotíme nově přijaté zubožené zvířata , , abychom na ně vyžebrali co nejvíc ještě v době, kdy to „chytne za srdce“. První léčíme, potom teprve fotíme.

A ted opravdu prosíme vás všechny, pomozte nám.

Máme nyní aktuálně 148 koček a koťat, jsou rozmístěna ve 4 dočasných péčích a v hlavním útulku ve Zlíně.

 

 

Odchyt u hypermarketu Albert. Díky panu Pekárkovi a jeho zlatému srdci a zlatým rukám se podařilo odchytit mámu kočku a 2 koťata, to třetí ještě zdárně uniká, ale zkoušíme dál, doufáme že rodinka bude kompletní.

 

Dnes našla svůj domov v Uherském Brodě naše Šamša, zrzavá kočička, která je u nás již více jak rok. Šamša je zlatíčko, je již vykastrovaná, naočkovaná. A stále se divím, že ji pořád nikdo nechtěl. Jako kamarádku bude mít stejně starou Silvinku, kterou si rodina od nás adoptovala před 2 měsíci. Tak Šamšo ahoj a pozdravuj Silvu, mějte se holky moc fajn.

 

Útulek se nám plní až po strop přijatými koťaty. Denně volající lidé, některé se nám podaří domluvit na "čekací listinu", jiní vyhrožují a tam je tedy bereme. Odchytáváme u hypermarketu Albert a v průmyslové zoně Příluky. Venku prší, koťata přece nenecháme v dešti a zimě pod keře.

Ve venkovní voliéře je jich nyní 15, další jsou v kočičích pokojích, některé ještě v dočaskách. Celkem jsme nyní na 38 koťatech a to samozřejmě nemluvím o desítkách dospělých koček.

Jak sami víte,... koťata si potřebují hrát, koťata potřebují mít určité zázemí. V současné situaci, kdy máme prostředky tak na granule, stelivo a z toho co zbyde hradíme dluhy u veterinářů, si nemůžeme dovolit jim pořídit škrabadla, zatelit voliéru, a prostě jim to tady zpříjemnit než odejdou do nových domovů.
Pomůžete nám ? Možná se vám to bude zdát jako neskromné přání, ale jak říkával můj tatínek - za zeptání nic nedám že

http://eva1960.rajce.idnes.cz/koteci_voliera/

 

10.9.2017

Máme nahlášenou kočičku a 3 koťátka v areálu příjmu zboží hypermarketu Albert ve Zlíně - Prštném. Dnes budeme navečer odchytávat. Kočička je neuvěřitelný mazel, tu bychom vzali hned, bohužel koťátka jsou nedůvěřivá a před lidmi se schovávají za hromadu prken. Takže držte palce. Celá rodinka pojede do dočasné péče do Pozděchova.

 

6.9.2017

Tak kocourek Šmudla už má definitivně nový domov.

Maličké vyhublé koťátko sedělo několik dní u své mrtvé matky, kterou zřejmě srazilo auto. Když jsme jej našli a přijali k nám do depozita v Zádveřicích, vážil kocourek necelých 230 gramů a byl na tom velmi špatně. Jeho stav byl doslova kritický. 3 týdny se střídala péče na veterině a péče domácí, protože karanténní box snášel velmi špatně, přidali jsme k němu velmi hodnou kočičku od nás, která mu dělá celou dobu náhradní mámu. Šmudla je na ni doslova fixovaný a ona se o něj velmi dobře starala. Aby byl chráněný všech virů a nemocí, které se žádnému útulku nevyhnou, šel do domácí péče k paní Editě. Tam už je více jak měsíc. Jeho stav, který byl stále nahoru - dolů, se stabilizoval, Šmudla konečně začal pořádně jíst a přibírat. A tak jsme se dnešním telefonátem s paní Editou domluvili, že u ní už oba zůstanou. Mám z toho velkou radost, oba budou ve Zlíně budeme moci je občas vídat.

Prostě příběh Šmudly nám opět potvrdil, že naše práce není marná a každá záchrana kočičího života je boj, který stojí za to podstoupit a nevzdat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.9.2017_Smudla

5.9.2017

Dnes jsme objevili kočičku a 3 koťata na dvoře příjmu zboží ve zlínském Albertu, dříve Interspar. Kočička by se nechala klidně naložit do přepravky, hodná, mazlivá, zvyklá na lidi, ale koťata jsou zatím nedůvěřivá a budeme je muset odchytnout do sklopce. Je to tak blízko jedné z nejfrekventovanějších silnic ve Zlíně, že tam nebudou mít šanci na dlouhý život. Tento týden to musíme zajistit.

 

Koťata (celkem 5 kousků) a jejich máma z bytovky v Uherském Brodě se pomalu rozkoukávají. Koťata jsou zatím vůči člověku nedůvěřivá, ale kočička je mazel k pohledání.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.9.2017_kocicka_a_kotata_z_bytovky_v_Uherskem_Brode

Na veterině nám dnes zůstala 2 koťata od Frýdy. Frýda (dříve Azylačka) bojuje od přijetí s virózou, její imunita je úplně minimální. Testy FELV jsou negativní, přesto má Frýda neustále problémy se zuby (už jsme nechali 3 vytrhnout) a možná přijde o všechny. Její koťata od ní rovněž imunitu žádnou nemají. Dvě uhynuly již ve 2. týdnu na kalicivirozu a nyní další 2 bojují na veterině s těžkou virovou infekcí.

Kocourek Olda byl dnes na stěrech kůže, má stroupky po těle a zatím zůstává v karanténně.

Dnes jsem načala poslední pytel granulí, které nám naše příznivkyně přivezla v sobotu a tak nevím, jak to bude dál. Potřebovali bychom nezbytně dietní intestinal od RC, a určitě kotěcí granule. Dochází stelivo a odkládáme tolik nutné další přeočkování.

 

 

V současné době jsme se včetně všech depozit a hlavního útulku přehoupli přes 140 koček a koťat. Na účtě je vyluxováno, u veterinářů zvyšujeme dluh a zbývá nám poslední 4 kilový pytel granulí. Konzervy žádné. Co k tomu dodat ? Pokaždé si říkáme, že v září už bude klid, ale vždy je to stejné, ještě větší boom koťat než v letních měsících. Jistě - nemusíme všechny brát, už jsem měla i dotazy proč nedám STOP stav. Ale někdy to prostě nejde. Vím, že nejde pomoci všem, ale nevím jak by se mi v noci spalo, kdybych věděla, že koťata od Vršavy něco za chvíli přejede, že koťata od bytovky v UB budou někde pod keřem v dešti a v chladu, že nemocné kotě pravděpodobně nepřežije. Tedy vlastně vím jak by se mi spalo - nijak, jela bych je odchytit i v noci.

Takže prosíme pomozte nám. Nikdy jsem neprosila, vždycky jsme to zvládali, ale tentokrát kvůli těm kočkám a koťatům prosím - pomozte nám. Krmením, granulemi, konzervami nebo i zaplacením faktury přímo u veterináře. A společně to zvládneme. Díky.

 

Ve stručnosti shrnu minulý týden.

Začátkem týdne nám volala starší paní z Uherského Brodu. U jejich bytovky se už několik let pohybuje kočička a tentokrát koťata porodila přímo ve sklepě, který je společný pro všechny obyvatele. Dokud byla koťata maličká, nikdo o nich nevěděl. Nyní mají již 4 týdny, a začínají vylézat. Obyvatelé domu se chystali je vyhodit ven i s kočkou - co taky s koťaty ve sklepě že !! Takže opět nezklamal pan Pekárek, který si dokonce vzal dovolenou. Museli vyklidit neskutečné haraburdí ve sklepě, ale podařilo se jim 5 koťátek i maminu odchytit. Takže opět přírůstek 6 kočiček.

Další akce byla na Vršavě ve Zlíně. Zde opět několik let rodila kočička 2x ročně koťata. Protože je ale místo blízko velmi frekventované silnice, všechna vždycky nalezla smrt pod koly aut. Jakmile jsme se o tom dozvěděli, začali jsme jednat. Naštěstí paní, která nám tuto kočičku nahlásila je tak obětavá a hodná, že ji denně chodila krmit, až k ní našla důvěru - no zatím jsou odchycené všechny 4 koťátka. Mamině se podařilo z přepravky vyklouznout, ale určitě ji během krátké doby odchytneme také.

 

Nic jsme dlouho nenapsali ? To neznamená, že se nic neděje. Naopak. Organizace a útulek pracují na plné obrátky, jenom díky přílivu letních koťat a vyhozených kočiček je práce v útulku mnohem větší a času na psaní mnohem méně.

 

Do nového domova odjel kocourek Paul. Určitě si pamatujete na obrovského 6 kilového gaučového povaleče, kocoura s velkým "K", kterého jsme před 2 lety přijímali z Jalubí. Paul konečně našel ten svůj vytoužený domov a to ve Vizovicích. Rodině zemřel 20 letý kocourek a tak si jako jeho nástupce vybrali od nás. Paul se už krásně zabydlel a protože rodina bydlí v domě až na okraji Vizovic kde vede pouze úzká cesta, tak bude mít bezpečný přístup ven. Už se seznámil i se sousedovic kocourem a protože jsou oba vykastrovaní, nemělo by docházet k nějakým neshodám. Tak Paule - máš úžasnou novou rodinu, spoustu lásky a spoustu pohlazení, jsme moc rádi.

 

Do nového domova v Horním Němčí odjel Archibald. Kocourek už byl u nás 2 roky, jeho poznávacím znamením byla obrovská mazlivost a krátký ocásek o  kus kterého jako kotě zřejmě nějak přišel. Za kamarádku v novém domově má starší kočičku. Rodina si původně vyhlédla zrzavého Odina, ale k jejich starší kočičce by byl velmi akční a mohlo by to způsobovat problémy. Naopak klidný Archie byl nakonec zvolen jako vhodný adept. Podle zpráv z rodiny už se zabydlel a všechno je v pořádku.

 

A do třetice odjel i Marvin, roční kocourek, kterého jsme našli v Otrokovicích u popelnic. Marvin bude bydlet ve Zlíně na Pasekách v rodinném domě a zatím vše vypadá velmi dobře. Zvykl si, rodina si zvyká na něj a protože nikdy neměli kočičky, tak je to takové oboustranné oťukávání.

 

No a vlastně úplně bych zapoměla na téměř bílou Silvinku. Ta našla nový domov v Uherském Brodě. Silvinka u nás byla téměř rok a přijímali jsme ji jako 3 měsíční kotě z Biskupic. Protože nebyla moc vtíravá a spíš taková ta hodná vzadu, tak ji lidé i přes její skvělou mazlivo upovahu přehlíželi. Tak už má i ona svoji vlastní rodinu a z tohoto umístění máme velkou radost. Možná si rodina přijede ještě pro kamarádku, ale to se uvidí během září.

 

Ono se to může zdát, hurááá, odjely 4 kočičky, ale příjem je mnohem větší. Navíc příjem koťat, která velmi často potřebují hospitalizaci, náročnou léčbu a bohužel někdy i přes tuto léčbu umírají.

Na infuzích a několikadenní léčbě byli Mikoušek, Robin a Bobek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kotata_na_hospitalizaci/

Svůj boj bohužel prohrála malá Amidala, podlehla mokré formě FIP.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Amidala#Amidala1308.jpg

Maličký Luke se narodil FELV pozitivní kočičce, kterou jsme přijímali ve vysokém stupni březosti, kdy již kastrace nepřicházela v úvahu. Jeho bráška zatím bojuje, Luke to nedal.

 

Roční kocourek Link byl na hospitalizaci více jak týden. Link začal hubnout, přestal jist, tak jedině infuze. Podle odběru krve jsme měli podezření na FIP a to suchou formu, protože sono neprokázalo tekutinu v břišní dutině. Pro jistotu ještě krev putovala do Sevaronu, odkud ale přišly na koronavirus negativní výsledky. Díky zvýšení hodnoty albuminu po intenzivních kapačkách se poměr A/G zvýšil z 0,4 na 0,8. Link je na antibiotikách, jaterní dietě a hlavně podpoře imunity. Potřebovali bychom pro něj velmi nutně Virbagen, ale v současné finanční situaci si to opravdu nemůžeme dovolit.

Pokud by byl někdo tak moc laskavý a přispěl na zakoupení kočičího interferonu, budeme velmi vděční. Link je velký bojovník a my doufáme, že svůj boj o život zvládne.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Link/#Link2607.jpg

 

Tříměsíční koťátko Šípek je po operačním zákroku - u mrnouska jsme zjistili kýlu, která svojí velikostí ohrožovala jeho život.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Sipek_z_Lutoniny#kocourekzLutoniny2.jpg

 

 

 

Číslo našeho transparentního účtu:

2300631495/2010

 

crying

 

logo.png

 

    

Stokoruna pro kočku.

Jakou hodnotu má pro Vás stokoruna? Motoristé ji mohou prolít útrobami svých plechových miláčků,  mladší za ni shlédnou v kině  nejnovější filmový trhák, o polední pouze to může být Vaše menu ve slušnější restauraci, v supermarketu několik kočičích konzerv a stelivo navrch. Také vím, že někdy je to velmi těžké a že stokoruna pro některé domácnosti během měsíce mění svoji hodnotu. Po výplatě je to jedna stokoruna z mnoha, ale jakmile je pár dní do výplaty, tak je to ta úžasná stokoruna.

Ale co takhle dát své stokoruně jiný rozměr a hodnotu. Co takhle jednu stokorunu z Vašeho měsíčního příjmu označit za stokorunu kočičí. Jak na to? Stačí zadat trvalý příkaz na tu právě Vámi vybranou kočičí stokorunu a už jen na našem transparentním účtu sledovat, jak k nám doputuje.

Pevně věřím, že je možné, že k nám doputuje tolik Vašich kočičích stokorun jako blech v kožichu.

A proč to udělat?  Je to jedna z cest, jak konkrétně pomoci někomu, kdo Vaši pomoc potřebuje. I když jim nemůžete poskytnout domov z nejrůznějších důvodů, tak Vaše kočičí stokoruna velmi pomůže. Pomůže na úhradu veteriny, krmiva, steliva, čisticích prostředků, na nákup záchodků, pelíšků a jiných kočičích nezbytností jak pro koťátka, tak pro kočky  a kocoury.

Tak co Vy na to? Půjdete do toho s námi?

yes

 

 

 

heart

20.6.2017

UPOZORNĚNÍ PRO NAŠE DÁRCE!

VŠEM NAŠIM LASKAVÝM DÁRCŮM VELMI DĚKUJEME ZA PODPORU, KTERÁ JE PRO NÁS NEZBYTNÁ A BEZ KTERÉ BYCHOM NEMOHLI POMÁHAT OPUŠTĚNÝM, ZAHOZENÝM A NEMOCNÝM KOČIČKÁM, KOŤÁTKŮM A KOČIČÁKŮM.

NEZAPOMEŇTĚ PROSÍM NAPSAT NA NÁŠ E-MAIL: info.dobreruce@gmail.com SVÉ INICIÁLY ABYCHOM VÁM MOHLI VYSTAVIT POTVRZENÍ O DARU. 

VELMI VÁM DĚKUJEME JMÉNEM VŠECH NAŠICH SVĚŘENCŮ, KTERÉ JSME MOHLI ZACHRÁNIT JEN DÍKY VÁM.

heart

 

 

28.7.2017

Když něco udělá kočka, říkáme tomu instinkt. Když stejnou věc a ze stejného důvodu udělá člověk - říkáme tomu inteligence. 
                                                                                                             (Will Cuppy)

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Junaskové Alici

panu Stratilovi Markovi

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Seifriedové Janě

paní Václavkové Jitce

paní Kaplanové Jitce

paní Blažkové Slavomíře

yes

 

23.7.2017

Pozdrav z nového domova od pohodářky Sáby.

Dobry den pani Janiskova, 
posilam Vam par fotek Sáby (Belisky), je to neskutecna pohodarka. 
Hezke leto, Tausova Lida 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Saba_Beliska/#CIMG4299.jpg

laugh

23.7.2017

Pozdrav z nového domova zasílá Perníček.

Nový domov v Uherském Hradišti našel malý moureček Perník, kocourek přijatý se skupinou koťat nalezených v Bojkovicích.

Dnes si k němu noví majitelé přijeli vybrat parťáka, odvezli si zrzavého kocourka, nalezeného v Pačlavicích na Hané.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mourecek_Pernik/#IMG-20170704-WA0040.jpg

wink

23.7.2017

Koťátko Šmudla, který přišel o maminku, je na veterině.

Malé koťátko Šmudla sedělo u své mrtvé kočičí mámy několik dní. V současné době je již týden na hospitalizaci u naší paní doktorky, jeho stav byl začátkem týdne kritický. V úterý jsme k němu převezli náhradní kočičí maminku, aby v kleci nebyl tak stresovaný a trošku se zklidnil. Přesto sám nejedl a musel být dokrmován. Až dneska pozitivní zpráva - Šmudla si cucnul mléka od náhradní mámy hurááá. Tak snad už to bude jenom lepší a lepší. Faktura za záchranu maličkého koťátka s tak špatným startem do života se ale vyšplhá hodně vysoko. Pokud budete moci přispět jakoukoliv částkou budeme moc vděční. V tomto náročném kotěcím období je každá pomoc vítána.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Smudla/#mudlauFrdy2.jpg

heart

17.7.2017

,,Lakomec sám je svojí bídy příčinou."

 

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Trávníčkové Petře

paní Tichoňové Renatě

paní Špalkové Radomíře

paní Červinkové  Danuši

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Oppové Alici

paní Junáskové Alici

paní Prokopové Daniele

paní Gargulákové Aleně

paní Vratné Sandře

paní Tomanikové Monice

paní Tomanikové Ivaně

paní Zavadilové Světlaně

paní Svízelové Haně

paní Matějkové Ditě

 

yes

 

11.7.2017

Olda hledá domov!

Starší kocourek Olda, nalezený ve Zlíně hledá nový domov.  Olda je za tím takový orvaný, špinavý, dokousaný, bojácný, ale nechá se i pohladit. Olda šel hned  na kastraci, kterou zvládl perfektně. Ti z vás, kteří máte již nějaké zkušenosti s kočkami, nám dáte určitě za pravdu, když si dovolíme tvrdit, že z Oldy se po kastraci vyklube moc hezký fešák. 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Olda/#Olda0307.jpg

wink

11.7.2017

Urgentní příjem z Bratislavy!

Kocourek Maťo se bezprizorně potuloval po jednom bratislavském sídlišti, kde neměl jak už to tak bývá žádné vyhlídky na bezpečný život. Kocourek nemá oko, ale to nic nemění na tom, že je to velký mazel a velice hodný kocourek.

Najde Maťo nový domov?

 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mato/#Mao1108.jpg

 

heart

11.7.2017

Pozdrav z nového domova posílá Mourek se svojí kočičí  parťačkou Micinkou a lidským parťákem!

Jsme moc rádi, že pohodová symbióza funguje.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mourek_Thor_2/#IMG_20170708_195437.jpg

yes

11.7.2017

Opustili nás tito šťastlivci!

Kočička Kiki

Kiki bude bydlet na Rakové a jako společnici bude mít 10 letou kočičku, které zemřel parťák na rakovinu. Kiki je velmi hodná, mazlivá a snášenlivá kočička nalezená v Brně v areálu Tesca.

Kiki, jsme moc rádi, že máš nový domov i s kočičí kamarádkou! 

heart

 

Hrdina Herkules

Tak tu máme repete a Herkules je v novém domově.Je z něj bytový kocour jedináček. První zprávy jsou skvělé, výborně si zvyká.

Herkule, držíme ti moooc pěsti, ať to vyjde!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Herkules_2/#Herkules0910.jpg

wink

Kočička Gilly

Krásná černá kočička Gilly našla nový domov jako bytová kočička. Za parťáka má také černého kocourka, který i když trochu pruďas, Gilly nakonec velmi dobře přijal.

Dobrou kočičí zábavu vám přejeme, ono ve dvou ( i více) se to lépe táhne!!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Gilli/#19748532_1613990015302330_9046144720404098747_n.jpg

laugh

 

10.7.2017

„Peníze nejsou všechno... jsou tady ještě zlato a cenné papíry.“

Karel Gott

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Kuchařové Marcele

paní Gališové Zuzaně

paní Bc. Krainové Birtusové Kateřině

paní Stankeové Želmíře

paní Vanské Leoně heart

paní Sárabarlogové Marii

panu Borisovi Miroslavovi

paní Osvaldové Anně

paní Blažkové Slavomíře

paní Kotúľové  Anně

yes

 

6.7.2017

Skvělý výsledek focení studentů ze střední školy ve Vizovicích!

Jak jsme vás už informovali, proběhlo v našem útulku focení našich kočičáků a to studenty střední školy ve Vizovicích. O výsledek jejich skvělé práce se chceme s vámi podělit.

Pokud se vám některý z těchto kočičích modelů zalíbil určitě nás kontaktujte!

Ještě jednou všem, kteří se na této akci podíleli vřelé díky!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Fotky_nasich_chranencu_od_studentu_z_Vizovic/#1.jpg

yes

6.7.2017

Paola i s koťátky unikla jisté trýznivé smrti!

Před pár dny se na nás obrátili nešťastní lidé ze Slovenska jako na poslední šanci s tím, že na jednom slovenském sídlišti je kočka s koťaty v ohrožení života. Jak to tak bývá, na žádném sídlišti kočičí tuláky nečeká nic dobrého. Internet je plný šokujících příběhů a videí o zmrzačených kočkách, umlácených, upálených, utopených koťatech, no prostě o všech možných zvěrstvech, kteří jsou mladí schopni z ,nudy“ provádět bezbranným tvorům.

Na Slovensku bohužel téměř nefunguje žádný systém na záchranu kočičích bezdomovců, ani těch psích, a tak se tedy obrátili na nás. I když toho všeho sami máme hodně, rozhodli jsme se poskytnout kočičce Paule a jejím koťátkům azyl. A tak se spustila velká logistická akce, která skončila přesunem kočičky Pauly i s koťátky k nám.

Toto je však jen jedna část celého příběhu, kdy šlo o jejich urychlenou záchranu z prostředí, kde jim hrozila trýznivá smrt, ale teď je potřeba napsat ještě tu druhou, šťastnou část tohoto kočičího příběhu, kterou jste však schopni napsat jen vy sami a to tak, že kočičce anebo koťátkům poskytnete milující domov. Koťátka jsou kočičí černí kluci, jak se patří a maminka je rovněž černá, s obrovskýma žlutýma očima. Tak pokud můžete, kontaktujte nás!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Paola_s_kotatky_ze_SK/#IMG_5035.jpg

heart

6.7.2017

Přivandrovalec Jasněnka hledá milující domov!

Tento týden jsme měli telefonát o tom, jak se k jedněm lidem na zahradu v Dubňanech při toulalo kotě. Nechat si jej nemohli/nechtěli a tak jsme se pro kotě vydali. Chudák kotě, mělo smůlu, zatoulalo se k velikému domu se zahradou a jak už to tak bývá, tady žádné kotěcí štěstí nekvete. To kdyby se zatoulalo k malé chaloupce, tak tam by se pro něj místo určitě našlo, jak už to tak bývá, čím menší dům a příjmy, tím větší kočičí srdce a naopak. No nic, kotě nám dala paní i s  konzervičkou na cestu a s radou, že strašně škrábe. 

Jak jsme ho uviděli, bylo to jasné, že dostane  jméno Jasněnka, to jako jasně, bereme, přece ho tu nenecháme, když o něj nestojí. Je pravda, že Jasněnka byla vystrašená a to hodně, ale během cesty se zklidnila a spokojeně si předla. A tak jsme zamířili na vet, kde byla Jasněnka důkladně prohlédnuta, a paní doktorka byla spokojená, Jasněnka je krásná kočičí holčička, čistá, bez blech, čistá ouška, srst. Také dostala první očkování, to nesla statečně, a šup, už valila k nám. U nás je umístěna ve venkovní voliéře ještě s jednou kočičí maminkou a s jejím jen o trochu mladšími kočičími kluky.

Takže kdo by měl zájem o krásnou kočičí holčičku Jasněnku, mazlíka nad mazlíky, určitě se hlaste, Jasněnka už na vás netrpělivě čeká!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Jasnenka/#IMG_5028.jpg

heart

 

3.7.2017

,,Studoval jsem mnoho filozofů a mnoho koček. A moudrost těch druhých je nekonečně vyšší.“

 Hippolite Taine 

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Ing. Volnému Lumírovi

panu Schramhauserovi Janovi

paní Schubertové Anně

paní Dvorníkové Renatě

paní Blažkové Slavomíře

panu Brukovi Vojtěchovi 

 

yes

3.7.2017

Osvěžující letní recept našich babiček na kočičí štěstí!

Základní ingredience:

                     1 a více koček

                     1 pelíšek, nejlépe člověčí postel

                     1 miska mňamky

                     1 miska vody

                     1 kočičí záchodek

                      Pár ks hraček

                      Dle potřeby veterina

Recept je to jednoduchý, dalo by se říci, že jednodušší než hrnková buchta. Vezmu všechny ingredience, jemně smíchám, osladím láskou, otevřu dveře  domu, bytu aj.  a velmi citlivě a pomaloučku vše vložím dovnitř. Počkám pár dnů, jak se všechno usadí a nakyne a mám hotovo. Výsledek je nepřekonatelný a stojí za tu námahu. Po celém příbytku se vám rozprostře kočičí štěstí, které je lék na každou samotu, nudu a neduh!.

PS: Základní ingredience je u nás k dostání ve všech velikostech a příchutích!

Dobrou zábavu přejí Dobré ruce z. s.!

wink

 

3.7.2017

Velký letní výprodej letošních koťat!

Mourek, Míca, Líza, Mikeš, Flíček, Packa, Tlapka, Číča, ale pokud chcete tak Mňouk, Eliška, Kokeš , Bobeš aj…tak ti všichni jsou na prodej. Cena je pevná  a měna tvrdá. Všichni tito drobci jsou k mání a to za měnu v dobrém kursu. Pokud máte tuto měnu, určitě můžete u nás nakupovat jak je libo. A co že je to za měnu, tak to je ta nejlepší měna na světě, je to láska, pochopení, trpělivost, zodpovědnost a vlastní domov.

Koťátka jsou to obyčejně neobyčejná. Každé z nich má za sebou svůj jedinečný příběh, který z počátku vůbec nevypadal dobře, ba naopak, na začátku jejich života to vypadalo beznadějně.

Pak se ale stalo něco, co jim zcela změnilo vyhlídky na jejich kočičí život a do života jim vstoupil člověk. Možná jste to byli i vy, když jste nám pomohli penězi, dary aj…abychom zvládli péči o ně. Samozřejmě, že ve většině případů za jejich spackaný život mohl ,,člověk“, ale to je jen člověk v uvozovkách, ne ten lidský, ohleduplný, opravdový.

Tak pokud chcete nakupovat, kontaktujte nás. Určitě u nás najdete to, co hledáte, koťátka různého stáří, pohlaví, povahy i zbarvení.

Jako malý vzorek vám nabízíme kočičí sourozence nadýchánky Elišku a Kubíka, kteří jsou krásně kouřově zbarvení a ihned k odběru, nejlépe společně. Dále tady máme bílo rezavé kočičí kluky a to Teda, Leda a Neda.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Eliska_a_Kubik/#IMG_20170621_171057.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Ted%2C_Led%2C_Ned/#IMG_20170621_171651.jpg

heart

Sdílíme těžký osud Mikeškův!

Nelehký boj Kateřiny Matýskové za záchranu Mikeška!

Mikeška jsem dnes odvezla na Fakultní veterinární kliniku do Brna, kde jsem nevěděla, jak tam dopadneme. Zda vůbec lékař řekne, ŽE je jeho stav ještě slučitelný s životem. Pan doktor Srnec byl neskutečně milý a situaci v ordinaci s námi probíral asi 1, 5 hodiny.
První možnost byla udělat veškeré vyšetření, CT, RTG, krev a lékař by nám řekl jestli má smysl jít do operace, která by stála min.30000 Kč, a na kterou mi nyní dle informací co jsem mu dala a jak dlouho se nemoc táhne dal cca 10% šanci ze by chodil na všechny 4.
Druhá možnost byla co čas ukáže. ......
Mikeš má zlomenou pánev, zřejmě přerušenou míchu proto mu neslouží zadní nožičky. Dělal neurologické vyšetření a tím zjistil, ŽE Mikeš přední nožičky postižené nemá, jen je tak slabý ŽE se nemůže postavit ( kdoví jak dlouho má nechutenství, mám ho od pondělí odpoledne a od té doby opravdu sám moc nesnědl) nevyloučil, ŽE se mu k tomu nenabalil nějaký zánět, či jiná nemoc, ale spíše říkal ze nález je neurologický.
Během vyšetření se kocourek Mikeš SÁM VYKAKAL, dříve nebyl schopen, takže střeva pracují. 
V ordinaci jsem udělala rozhodnutí, ŽE Mikše hospitalizují na JIP , udělají se veškerá vyšetřeni CT, RTG, Krev ,(aby se vědělo zda má smysl bojovat, zjistit přesnou diagnózu)stabilizují, najdou vhodné léky na bolest a na usnadnění mé následovné péče, pro kterou jsem se rozhodla.Pokusí se ho rozjíst a bude prostě týden sledovaný 24 h denně.
Pokud vše bude bez komplikací, pokud to opravdu chce jen čas na zotavení, Pokud bude naděje na zázrak , jdu do toho celým srdcem. Zatím jsem na veterině zaplatila 7000 Kč ( podotýkám ŽE toto UŽ není financováno žádným spolkem, ale mnou )
V pátek budu doplácet minimálně dalších 8000 Kč. a to nepočítám již 3x návštěvu na vet na Vsetíně + onemocnění Matýska a v úterý kontrola na Vetcentrum Stodůlkách s KUBÍČKEM po operaci přední tlapky.
Mám teď toho opravdu hodně na zaplacení. MIKEŠEK NEBYL MŮJ KOCOUREK ALE VZALA JSEM SI HO VE SNAZE POMOC. Kdo by nyní mohl teď pomoci MNĔ finančně na pomoc Mikeškovi, byla bych moc vděčná za každou korunu, ať mohu pomáhat dál těm, nad kterými UŽ ostatní zlomili hůl.....
č. u 107-7657140237/ 0100 do poznámky Mikeš nebo v nejbližší době se bude dělat aukce, tak tam 
Děkuji všem 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mikesek_Kateriny_Matyskove/#Mikeek1.jpg

26.6.2017

,,Každý dar, i sebemenší, se mění na obrovskou naději pro kočičí ztroskotance."

BCZM

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Ráčkovi Luďkovi

panu Pochobradskému Jakubovi

paní Louvarové Janě

panu Daňkovi Martinovi

paní Ing. Bednaříkové Nike

rodině Kohnové

 

yes

21.6.2017

Co můžete získat v Auto Kelly, Broučkova ulice  Bartošova čtvrt?

 

Tento týden zaměstnanci Auto Kelly nalezli malé koťátko. Koťátka se ujali a hned s ním pro jistotu navštívili vedlejší veterinu Medipet. Podle vet bylo koťátko v pořádku. A tak zaměstnanci začali nabízet, mimo oprav a náhradních dílu aut, i tohoto prcka. Prcek měl náramné štěstí, jelikož se dočkal návštěvy jednoho zkušeného kočkaře, který se ho ujal. Pán má již doma tři kočičky, takže bude mít prcek o zábavu postaráno a myslíme si, že i jeho nový majitel.  Zaměstnanci měli rovněž jednu důležitou podmínku darování prcka a to, že jej nechá nový majitel vykastrovat.

Všem těmto zaměstnancům a novému majiteli prcka tímto velmi děkujeme za jejich super přístup k malému nalezenci, kterého tímto zachránili a pomohli mu k novému domovu!

PS: pro nás kočičí lidi je to i jakási přidaná hodnota u těchto zaměstnanců, protože jim nebyl prcek lhostejný§

yes

 

20.6.2017

Norman a Colombo našli domov!

Oba kocourci odjeli společně do Hulína, kde budou bydlet v domku se zahradou. Společnost jim kromě jejich nové rodiny bude dělat několik králíků a slepic :-)

Tak ať se Vám daří kluci kočičí!

laugh

20.6.2017

Máme nový kočičí strom, sláva jeho tvůrcům!

Moc děkujeme rodině Stratilových. Nejen za skvělou péči o naše 4 kočičky - hluchou Lucky, Česílka, Šmudlu a Alexe, za dlouholetou podporu a pomoc, ale i za nejnovější dar - krásný kočičí strom vlastnoručně vyrobený. Strom už je samozřejmě pečlivě testovaný našimi odborníky. A výsledek jejich testování je velká 1.

Rodině Stratilové velmi děkujeme!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kocici_strom_Stratilu/#koistromodStratil1.jpg

yes

20.6.2017

Jak umí plašanky měnit okolí!

Před půl rokem telefon od kamaráda. Bydlí na Lukově, daleko od rušných cest, obrovský pozemek, ovce, kachny..... Chtěl bych 2 kočky, ale nějaké asociály, aby se mi nepletly po dvoře a lovily myši, za to se budu vzorně starat, dávat jim nažrat a prostě všechno co ke kočkám patří. Ale hlavně hlavně plaché....

Po půl roce - už se dostaly málem oknem do ložnice, dvorek pojaly za svůj majetek - ale ty myši loví také laugh

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Plasanky_z_Lukova/#naekokynaLukov1606.jpg

 

20.6.2007

V Otrokovicích se našel kocour, čí pak je?

Při krátké zastávce v Otrokovicích, kde se vzal tu se vzal pod auty chodí krásný mourovaný kocourek. Nechal se klidně pohladit a chytit. No a kuličky mluvily za své. Nevykastrovaný kocour nemá na sídlišti co dělat. Jenom počkat chvíli na kolegyni, která přivezla přepravku a Marvin byl odchycený a už se vezl. Protože v autě zapáchal jako tchoř, resp. parta tchořů, dostal jméno Marvin po herci z legendárního filmu Tucet špinavců. Tak vítej u nás Marvine....

Kdo kocourka pozná, prosím kontaktujte jeho majitele. Kocourek měl na krku lysé místo, zřejmě se tak zbavoval klíšťat.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Marvin#Marvinzotrokovic2006.jpg

wink

20.6.2017

Cestovatel Ferko odešel crying

Kocourka Ferka jsme přijímali před 4 měsíci ze Zvolena. Děvčata ze sdružení jej odchytla na ulici a přinesla paní doktorce k prohlídce s tím, že pokud bude pozitivní na některou z kočičích nemocí, tak jej má dát uspat. Protože kocourek byl stabilizovaný, v dobrém stavu, paní doktorka neměla to srdce jej nechat odejít a dala prosbu na fcb, kdo by se jej ujal. Tak jsme jej zařadili do skupiny našich F koček. Ferko byl v dobrém stavu, měl chuť k jídlu, a byl to krásný 4,5 kilový kocourek. Sice trošku plašší, ale říkali jsme si že se to poddá. Minulý týden v neděli odpoledne jsme zjistili vysokou teplotu a vyrazili na pohotovost do Mařatic na kliniku MVDr. Kaděry. Kocourek dostal antibiotika a byl napojený na infuze. S jeho diagnozou FELV pozitivity jsme žádné testy už ani nedělali. Bohužel v úterý pan doktor zjistil, že se Ferkovi zvětšuje bříško a po provedeném odběru tekutiny bylo jasné - mokrá forma FIP. Ani jsme vzorek neposlali na PCR metodu, žlutá vazká tekutina a k tomu vše co s touto nemocí souvisí. Ferka jsme ve středu minulý týden převzali k nám zpět do péče s tím, že ty poslední dny mu zpříjemníme. V pondělí 19.6. jsme kocourka bohužel museli nechat uspat.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Ferko/#Ferko1608.jpg

broken heart

Květinku Ferka tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

broken heart

 

20.6.2017

Hledej Káju !

Malinký Kája nám posílá pozdrav z nového domova, kde mu to velmi svědčí. Kája je krásné zdravé zvědavé kotě, které každou chvíli ( pokud teda nejí anebo nespinká) prozkoumává co se dá. Kája je podle svých skvělých majitelů živé stříbro. Jsme moc rádi, že se Kájovi tak dobře daří!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kaja_z_domova/#WP_20170616_17_59_36_Pro.jpg

laugh

19.6.2017

Tak náš Herkules je zpět!

Náš hrdina Herkules je zpět. Paní ho vrátila se slzami v očích, ale jinak to nešlo. Herkules chce mužské osazenstvo domácnosti, nejlépe muže, který bude pro Herkula parťák a se kterým se bude vyvalovat na gauči a spokojeně sledovat TV s pivkem v ruce. Prostě chlapa  pohodáře. Proč na tom Herkules trvá nevíme, ale respektujeme to.V ženské domácnosti není Herkuses zlý anebo útočný, jen se promění v takového kočičího nepořádníka...znáte to...wink Umístění v novém domově bral jako svoji dovolenou...

Tím to si teda dává Herkules nový inzerát a hledá chlapa pohodáře pod heslem ,,Chlapy sobě..."

laugh

 

19.6.2017

,, Kočky jsou velice choulostivá stvoření a jsou náchylné na spoustu nemocí, nikdy jsem ale neslyšel o kočce, která by trpěla nespavostí."

Joseph Wood Krutch

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Vratné Sandře

paní Orbesové Radce

paní Pitnerové Petře

paní Svrbíkové Markétě

panu Frísovi Vladimírovi

paní Špalkové Vladimíře

panu Juřeníkovi Milanovi

paní Kadlecové Janě

paní Ing. Volné Janě

paní Vratné Sandře

paní Julinové Adině

paní Zobaníkové Janě

paní Červinkové Danuši

paní Vrzalové Věře

paní Kotalové Monice

paní Tomiové Ivaně

panu Hutařovi Ondřejovi

paní Zavadilové Světlaně

paní Svízelové Haně

paní Kohnové Jaroslavě

paní Měščánkové Jitce

panu Dočkalovi Jaromírovi

paní Vantůchové Svatavě

paní Dobesové Ireně

yes

18.6.2017

Necháte se inspirovat?

Na naši Enynku se usmálo štěstí a našla svou adoptivní paničku a to paní Renatu Dvorníkovou. Paní Dvorníková se stala adoptivní paničkou Enynky na základě Adopčního listu, který jí darovala k narozeninám její přítelkyně Pilátová Irena.

Za Enynku jsme moc rádi a velmi děkujeme!

heart

Něco o Enynce:

Enynka, 8 letá kočička, k nám byla přijatá  po paní, která zemřela na rakovinu. Se svou nemocí paní bojovala 2 roky. Během léčby podstoupila paní amputaci ruky a konec svého života strávila 2 měsíce v hospicu se svojí nejmilejší kočičkou, a to Enynkou.

Enynka je hodná, velmi klidná kočka, vyžadující už svůj klid. Je naprosto zdravá a vykastrovaná. Samozřejmě by jsme byly velmi rádi za domov pro Enynyku, kde by mohla spokojeně dožít. Pokud se nám to nepovede, dožije Enynka u nás a budeme rádi alespoň za virtuální adopci, tož se i stalo a její adoptivní paničkou se stala paní Renata Dvorníková.

yes

15.6.2017

Nechtěná drobotina!

Tak to je ta naše malá nechtěná drobotina, kterou nechal nezodpovědný egoistický sobec, blázen a nebojím se říci psychopat, na pospas svému osudu. Zkrátka a dobře, proč by měl někdo slevovat ze svého pohodlí a ráčit nakráčet na veterinu a nechat svého mazlíčka/nemazlíčka kastrovat...Ono se to vyřeší a to tak, že se koťata někde pohodí a pokud je to možno, tak klidně i s kočkou. Jak někteří uvědoměle říkají, koček je jak sr...k...a bohužel mají pravdu, a to nemusíte ani štěkat do kouzelného sluchátka :,,...a tak štěkám jako hrom, ať je koček milión..."(doufám, že jsme nevyštěkali další milión  nových kočeksurprise...)

Nicméně dále se dnes rozepisovat nebudeme, není čas a musíme řešit důležitější věci, protože to za nás nikdo neudělá, znáte jak to chodí...

Takže mrkněte na ty naše mrňata i s maminama, jsou zde sněhuláčci, kočička s koťátky z Bojkovic a další a další...

Pokud se Vám někdo zalíbil a máte o něj zájem, tak dejte vědět, budeme moc rádi, když mrňata i maminy najdou nový fajn domov s miskou žrádla a teplou náručí...

PS: kočka není plyšák a opravdu má svoje potřeby, tzn. žrádlo, vodu, veterinu, pelíšek (nejlépe postel člověka, který s ní bydlí) a hromadu a hromadu lásky...heart

http://novydomov.rajce.idnes.cz/kotatka_Uhrice_15.6.2017/#Uhiceerven2017-4.jpg

laugh

 

15.6.2017

Záchrana kočičího miminka!

Včera jsme dostali malinkého kočičího kluka, kterého jeden pán našel v zahrádkářské kolonii v Napajedlích, společně ještě s dalším o trochu starším koťátkem. Staršímu koťátku našel pán domov u svých sousedů, ale s malinkým si nevěděl rady. Nechat si ho již nemohl (doma se již stará o kočičky) a tak se obrátil na nás. Kočičí miminko jsme tedy přijali, i když co se týče kočičích miminek, tak praskáme ve švech, ale co jiného nám zbylo. Hned jsme začali hledat pro koťátko umístění v okolních útulcích, i když víme, že jsou na tom úplně stejně jako mi. Naštěstí jsme měli štěstí (čeština je skvělá) a kočičího kluka přijala kolegyně z nově vzniklého kočičího útulku ve Vážanech Zatoulané štěstí. Koťátečku se dostalo velmi milého přijetí jak od paní Chrástové, tak od koťátek, se kterými bude kočičí soukojenec u trpělivé náhradní kočičí maminky.

 Malinký kočičí kluk je světlunko rezavý a jsou mu maximálně tři týdny. Sací reflex má ještě zachovalý, takže kdoví, co se stalo s jeho maminkou…

Paní Chrástové tímto velmi děkujeme, že neváhala a tomuto miminku poskytla azyl!

angel

 

14.6.2017

Tak zlatíčko Hero už je doma!

Velký bojovník a miláček Hero dnes odjel do svého nového domova. Všichni, kteří nás pravidelně sledujete víte, že byl Hero jako malinké kočičí miminko velmi nemocný a jeho život vysel na vlásku. Díky tomu bohužel přišel o jedno očičko. My jsme však šťastní, že přežil a roste z něho správný živý kočičí kluk. Nový domov našel náš hrdina v domku u Holešova u sympatické rodiny, která má už s kočičákama zkušenosti a ví, jak se o takového neposedu postarat. Hned po příjezdu se k nové majitelce  Hero přilepil, což je skvělé znamení. Hero, bude mít ve svém novém domově tlupu kočičích parťáků, kteří ho jistě naučí ty nejlepší kočičí rošťárny a kočičárny.

Jsme velmi rádi, že Hero získal milující domov, kde se bude mít jak v bavlnce!

heart

14.6.2017

Herkules nám odjel do nového domova!

Náš kočičí Hrdina ( dárce krve pro kočičí marody) odjel do svého nového domova. Herkules bude bytový kocour. Noví majitelé se mu tak zalíbili, že sám napochodoval do přepravky. 

Herkule, bude nám po tobě smutno, ale nový domov je to nejlepší, co tě mohlo potkat!

laugh

12.6.2017

Mařenka odešla...crying

V útulku se zastavil čas a nám lidem i dech. Mařenka umřela. Po 2 týdnech, kdy bojovala a vy všichni jste bojovali společně s ní a s námi to kočička rozhodla. Do poslední chvíle už v blízkosti duhového mostu vrněla, otírala se vděčně o lidskou ruku jakoby nám chtěla říct: To je dobrý, to bude dobrý, mě už nebude nic bolet.
Zavzpomínejte s námi na výjimečnou kočičku, která nás opustila, ale bude stále s námi. 
Mařenko, je nám to všem nesmírně líto. 
Děkujeme z celého srdce vám všem, kteří jste přispěli na její záchranu, na její boj o život. Děkujeme moc.

marenka (1).pdf

broken heart

Květinku Mařenku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

broken heart

 

12.6.2017

Studenti v našem útulku!

V pátek jsme měli velmi milou návštěvu studentů Střední školy oděvní a služeb Vizovice- obor fotograf. Studenti nás navštívili společně se svým mistrem odborného výcviku a fotili a fotili naše milé kočičí obyvatele a neposedy a to proto, abychom měli krásné fotky, které budou sloužit pro spoustu kočičích účelů.

Studentům, panu mistrovi OV Dostálovi Jakubovi i paní ředitelce Mgr. Solnařové Evě vřele děkujeme, že si na nás udělali čas a tímto našim kočičkám, kočičákům a koťátkům velmi vypomohli!

laugh

12.6.2017

Velké poděkování!

Tímto velmi děkujeme Společnost V+L MAIS, s. r. o., která nám jako věcný dar věnovala sáčky, které použijeme na naše výrobky. Výtěžek z těchto výrobků bude sloužit na chod našeho útulku.

Ještě jednou vřelé díky Společnost V+L MAIS, s. r. o. za jejich nemalou pomoc pro náš útulek!

laugh

12.6.2017

,,Žít, je nejvzácnější věc na světe, neboť většina lidí jenom existuje."

Oskar Wilde

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Bc. Krainové Byrtusové Kateřině

paní Václavkové Jitce

paní Stankeové Želmíře

paní Menšíkové Vladimíře

paní Tomkové Kateřině

paní Matějkové Ditě

paní Junaskové Alici

paní Sárabarlogové Marii

paní Slozilové Janě

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Tomanikové Monice

panu Čepelovi Janovi

paní Tichoňové  Renatě

paní Oppové Alici

paní Prokopové Daniele

paní Tomečkové Kateřině

paní Trávníčkové Petře

paní Seberové Zdeňce

paní Mazůrkové Anetě

yes

9.6.2017

Mařenka a její aktuální zdravotní stav!

Dnešní vyšetření u MVDr. Luňáka, vynikajícího neurochirurga, potvrdilo, že Mařenka má po úraze poraněnou míchu, zřejmě u 12. obratle. Podle tvaru zranění i páteře je předpoklad, že ji auto nesrazilo, ale spíš přes chudinku přejelo. Mařenka zůstane i nadále ochrnutá. To by ani tak velký problém nebyl, ale hlavní a zásadní je vytvořený megakolon, který má šířku 3,88 cm !!! Běžná šířka je cca 2 cm. Mařenka se musí ručně vyprazdňovat a to močení i stolice. Kočičce se ale zároveň vrací hluboká citlivost, takže s tím spojená i bolestivost. Holčička je hodná, mazlivá a trpělivá, ale její boj o život ještě zdaleka neskončil. Další péče bude velmi náročná a prosím držte všichni palce, abychom nemuseli přistoupit k tomu nejhoršímu a nezvratnému rozhodnutí. Když jsem se tak na ni dnes dívala, tak tolik touží žít a všichni děláme maximum pro to, aby to zvládla. Budeme vděční za každou pomoc, ještě je před námi dlouhá cesta.

heart

5.6.2017

Malý Kája už má svou rodinu!

Tak malý nalezenec Kája má už svou rodinu. V neděli nám odjel k jedněm mladým lidem nedaleko UH. Kája bude bydlet v domku a bude mít přístup ven. Takže předpokládáme, že z něj bude nejkrásnější kocouřisko v okolí.

Kája šel do nového domova očkovaný, odčervený a taky pěkně chodí na kočičí WC. Kastrovat jej budou nový majitelé hned jak to Kájův věk dovolí.

Máme velkou radost a Kájovi přejeme jen to nejlepší!

heart

5.6.2017

,,Existují dva způsoby, útěku od utrpení a to hudba a kočka."

Albert Schweitzer

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Lackové Antonii-pro Mařenku

paní Řehákové Marcele

paní Čechové Barboře

paní Zemanové Zuzaně- pro Mařenku

paní Sárabarlogové Sáře

paní Tichoňové Renatě

paní Vantůchové Svatavě - pro Mařenku

paní Klikové Martině

paní Šemberové Marii

paní Ing. Pilátové Ireně- pro Mařenku

paní Ing. Pilátové Ireně

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Oravcové Ivaně - pro Mařenku

paní Kuchařové Marcele

paní Dvořákové Martině- pro Mařenku

paní Sigmundové Lindě

paní Kope Novákové  Jolaně-pro Mařenku

paní Zemanové Zuzaně-pro Mařenku

paní Bernátkové -Čapkové

 

yes

 

2.6.2017

Šotík alias Šotek zdraví své příznivce!

Šotík posílá pozdravy všem svým příznivcům a vzkazuje, že je na tom už moooc dobře. Nemá žádné problémy s vylučováním, čurá bez problémů, dobře jí, jen trochu brblal, když musel dobrat předepsaná antibiotika, to se mu moc nelíbilo, ale zvládli jsme to.

Šotík Vám všem vřele děkuje, jelikož se díky Vám, podařilo uhradit obě fa za jeho vet. péči.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sotek_1.6.2017/#IMG_4881.jpg

Šotek -poslední fa.pdf

laugh

 

2.6.2017

POZOR VŠEM, V UHERSKÉM HRADIŠTI SE NAŠEL KOCOUREK!

(Pracovní jméno dostal Kája)

Včera jsme měli příjem malého(asi 3 měsíčního) do hněda mourovatého kocourka z Uherského Hradiště. Kocourek se krčil pod auty a jedna hodná paní na něj upozornila kolegyně  z Podaných tlapek. Ty následně kontaktovaly nás a Kája se už vezl, no a kam jinam než k nám. Kája to vzal samozřejmě přes vet, kde byl prohlédnut, odčerven a naočkován. Pan vet řekl, že je Kája pěkný, zdravý jako řípa a doporučil jej k okamžitému umístění do nového domova.

Kája je překrásný, vrnivý mazlík, který čeká na své původní majitele anebo nové. Tak neváhejte a na Káju se do rajčete podívejte!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kaja/#IMG_4873.jpg

laugh

2.6.2017

Bílá kočička má jméno!

Tak krásná bílá kočička má jméno. Jméno je to krásné, jak kočička sama a je to Mařenka.

A jak je na tom Mařenka? Mařenka je stále hospitalizována na vet v Újezdci u naší pan doktorky Vojtkové. Ta dělá maximum společně se svými kolegy, aby Mařenka byla v pořádku. Zatím je to nic moc po fyzické stránce, Mařenka vylučovala jak stolicí, tak močí kusy trávy, kamínků a hlíny. Kdo ví, jak dlouho v příkopu chuděrka ležela a trpěla, když se snažila přežít za každou cenu a jedla trávu, hlínu a kamínky…Příčina ochrnutí zadních tlapek ještě není známá, zadeček má pořád nezhojený a hodně bolavý. Také rány na bočku, pravděpodobně po kousnutí od psa, se hojí jen pomalu. Na další vyšetření se musí Mařenka dostat do lepší formy, což se doufáme, stane v brzké době.

Dobrá zpráva je ta, že je Mařenka hodně kontaktní, umazlená, má chuť k jídlu. Je to takové malé bílé štěstí, které si člověka získá během pár sekund.

Víkend bude tedy Mařenka trávit v péči naší skvělé paní doktorky Vojtkové, a jak to bude dál, se uvidí.

Rovněž zveřejňuje první tři fa, které jsme uhradili za Mařenku jen díky Vám. Velmi Vám jménem Mařenky děkujeme a doufáme, že kauzu Mařenky budete sledovat i nadále.

heart

Fa za Mařenku

Mařenka 1.pdf

Mařenka 2.pdf

Mařenka 3.pdf