Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) duben 2013

30.4.2013

Musím napsat skvělou zprávu pro všechny co nás pravidelně sledujete. Koťátka Sluníčka, které jsme našli u kočičky, zabité psem, mají maminku. Po tolika dnech krmení stříkačkou nás napadlo zkusit je dát ke dvěma kočkám z Kladna, které spolu dohromady kojí 3 koťata a povedlo se - kočičky koťátka (ač jim jsou už 3 týdny) přijaly a ta celá šťastná začala hned baštit. No není nad pravé kočičí mléko. Od koček jsou celé mokré, ale koťátka vrní, vrní a vrní, je to super. Stále krmit 5 koťátek po 2 hodinách je opravdu vysilující.

Dnes jsme měli v depozitu na Vysočině návštěvu našeho sponzora, prodejny potřeb a krmení pro domácí zvířátka Zvěrokruh (ze 'Ždáru nad Sázavou, Kaufland a Convent) dostali jsme špičkové granule pro kočky a konzervy. Tímto moc děkujeme.

Kromě toho poslal pozdrav Alešek, kocourek odchycený na náměstí Míru ve Zlíně. Má se moc fajn, jeho nový domov je v malé vesnici Malá Bystřička u přehrady Bystřičky blízko Rožnova p. Radhoštěm. Naprosto bezpečná lokalita dává nebývalé možnosti průzkumu okolí. Ale jak je vidět, tak nejlépe je doma v poloze ležmo...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.4.2013_Alesek_z_Male_Bystricky_blizko_Roznova_p._Radhostem

 

Dnes jsme dostali krásný potěšující pozdrav Dannyho a jeho kámoše Dexe z Prahy. Pro ty, kteří s námi nejste od začátků a nevíte, tak Danny je jedno z přeživších koťátek, které jsme přijali koncem dubna 2012 od sl. Barboříkové z JZD Křečhoř. Sl. Barboříková, ač sama chovatelka koček, nám 5 koťátek předala v krabici od bot, se zalepenýma zahnisanýma očima. Kotata našli u mrtvé mámy a bylo jim tak 3 týdny. Za týden se u nich projevila panleukopenie a přes veškerou naši snahu, napojení na infuze, léčbu na veterině a denní dojíždění nám 3 koťátka zemřely. Danny a Alfréd to přežili. Danny našel nový domov v Praze a Alfréd (nyní Sam) v Luhačovicích).

Sl. Barboříková, ač jsme o tom vedli velmi čilou korespondenci a nabídli jsme jí proplacení kastrací asi 5-6 koček u nich v JZD, pro to za celý rok nepohnula ani prstem. Poslední její mail byl v tom smyslu, že už opět má koťata k prodeji a kočkám bez domova u nich v práci už nepomůže. Takže se tam donekonečna rodí a umírají takoví malí Danny a Alfrédi. Hlavně že slečna proklamuje svoji lásku ke kočkám - ano ale pouze svých koček s PP, ostatní jí můžou být úplně ukradené a klidně bude kolem mrtvých a umírajících chodit. I takovou podobu může mít chovatelka.

Ostatně jak se chová k "obyčejným kočkám" svědčí i to, že se za celou dobu ani nezeptala, jak se koťátkům daří, jak se mají, jestli vůbec přežily. Jistě, tyto kočičky jí totiž nepřináší zisk, o který jediný jí jde.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.4.2013_Danny_a_Dex_Danny_od_nas_ze_Zlina

druhý díl fotek kočiček z Kladna

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.4.2013_Dalsi_fotky_kocicek_z_Kladna_-_dil_2./

Včera odjela na kastraci kočička Lucky ze zlínského depozita. Dneska bychom ji měli vyzvedávat. Byla minulý týden na kontrole u svého ošetřujícího lékaře a protože váží už 2,8 kila a mrouskala, tak jsme se rozhodli pro kastraci.

Minulý týden byli na kastraci kocourci z Fryštáku u Zlína, a to Jimmi, Theodor a Štěpán (Charlie). Kluci to zvládli v pořádku, vzali jsme všechny naráz a najednou byli nasáčkovaní k paničce do postele.

Na kastraci ve čtvrtek pojedou Zuzanka (Koule) a Albi. Kastraci zajištujeme kočičkám ve Zlíně u naší ošetřující paní doktorky. Zuzanku i Albi máme u nás na týden a v neděli si pro ně páníčci přijedou. Fotky budeme dávat na web. Albi i Zuzanka jsou naprosto úžasné a mazlivé kočičky.

 

29.4.2013

Fotky kladenských koček - zatím 1. část. Sami vidíte, že kočičky jsou v dobrém stavu, na tu hrůzu, ve které musely delší dobu žít. Paní si opravdu spíš koupily suchý rohlík, jenom aby kočičkám měly co dát k jídlu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.4.2019_prvni_fotky_kocicek_z_Kladna

Paris zdraví z nového domova

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.4.2013_Paris_v_novem_domove

28.4.2013

Dnes po více jak půl roce našel domov kocourek Otesánek z Bardějova. Původně to měla být březí kočka, zachránci jeli z Bardějova a celou cestu volali, jestli rodí. No přijel k nám a on to byl obrovský zrzavý kocour. Otesánek musí mít dietní granule, má problémy se zažíváním, ale noví majitelé mu tuto péči zajistí. Bude nám chybět, při každé návštěvě depozita jsem viděla Otesánka nataženého na posteli v poze ležícího Buddhy. Kocourka si vybrali hodní manželé, žijící za Kolínem. Ve čtvrtek jim zemřel devítiletý zrzeček na rakovinu, stále se s tím nemohli vyrovnat. S Otesánkem to byla láska na první pohled. Kromě toho zcela neplánovaně paní padla do oka kočička Zorka, a nakonec odjeli spolu.

Nový domov našel také RArášek - malé chlupaté kotátko ze Sokolovské ulice v Jihlavě. Jeho nový domov je v Sázavě.

Den, jaký jsme ještě nezažili co se týká kočiček, plná dojmů sedám ke psané. Ve spolupráci s OS Srdcem pro kočky ve Vrbičanech jsme neodmítli pomoc a tak dnes máme velký příjem.

Příběh kočiček tu chci vypsat, protože životi  při dobré vůli je někdy pro kočičky opravdu hrozný.

Začalo to telefonem ze Zlína, jestli by naši kluci nemohli zajet asi 200 km pro kočičky, které opravdu nutně potřebují pomoc. V pět ráno vyjeli kluci a za několik hodin volali zpět. Na 18 letého "tvrďáka" byl docela v šoku. Byt 1-+ kk bez elektřiny, bez vody, bez nábytku, v celém bytě 1 skřín a postel bez matrace, jen prkna, vše ostatní zabaveno exekutorem. V bytě žijící matka a dcera (obě hodné a pohodové) 28 koček a německý ovčák. Matka a dcera se psem žijící v kk a předsíni, v malém pokojíku, jako je nejmenší u nás pro všechny kočičky. Bez záchodů, na parketách bez pelíšků s jedním rozbitým malým škrabadlem, konající potřeby na parkety, místy na noviny, na zemi. A jejich příběh ? Dcera kdysi vzala z jednoho útulku na vypiplání 6 malinkých koťat,  a když povyrostli, odmítl je útulek vzít zpět s tím, že pro ně není místo a museli by je usmrtit.

No a dál už to slečna neustála, do roka bylo koček 26. Samozřejmě nemla na kastrace a kočky se množily nekontrolovaně. Nynější stav - přivezli jsme 5 kočiček několik dní před porodem, 3 kočičky kojící navzájem 3 asi dvoudenní kotátka, ostatní pomřela. Kotata se rodila volně na parketách, bez deky, bez krabice, bez čehokoliv. Kluk volal, že si myslí, že je nakládali mrtvé, že se nehýbaly a byly studené. Naštěstí ne, v přepravce je dvě kočky společně zahřívaly, další dvě kočky se zatvrdlým mlékem (bylo řečeno - ty už jsou po kotatech, evidentně kotátka špatně dopadla).  Podle Pavla ovčák nějakou kočičku včera akousl, 3 byly v přepravce už od včerejšího dne, protože se prý rvaly, no v tak malém prostoru a mrouskající není divu. Kočky údajně třetí den nejedly a nepily, nebylo co, voda netekla a ženské to podle všeho vzdaly.

Přes to všechno jde o pěkné velké a dobře živené kočičky. Paní raději samy nejedly, jenom aby mohly koupit granule kočkám. Vzhledem k tomu, jak jsou živené, tomu prostě věřím. Kočičky i kocourci krom asi 3 jsou umazlení a pěkní. Všechno je nutné ale vykastrovat, odčervit, naočkovat. Jenom tato péče bude stát nejméně 15 tisíc korun. Ale je to nutné. Chtěli bychom moc požádat o pomoc, pokud někdo bude ochoten přispět i sebemenší částkou na účet, budeme velmi vděční. Čím dříve vykastrujeme, tím dříve budou moci najít nový domov.

Jejich osud nejde pořádně ani vypsat, dotkl se opravdu i kluků, kteří jinak emoce umí skrývat. A když dospívající kluk řekne, že je rád, že je odtamtud odvezl, svědčí to o mnohém.

Dnes budeme postupně vkládat kočičky do Hledají domov.

Přes to všechno mnoho lidí by prostě kočičky vzalo a vyhodilo na odlehlém místě, jako se s tím velmi často setkáváme, ale ony zoufale hledaly někoho, kdo by mohl pomoci a postaral se o ně. A toho si ceníme.

Informace budou dnes kvůli nečekanému návalu práce trošku váznout, prosím o pochopení. Včera jsem na základě sdělení, zveřejněném na webu OS Srdcem pro kočky, organizovali pomoc paní a její dceři v Kladně, které se ocitly už před časem v totální sociální nouzi (bez vody a elektřiny) a měli doma spoustu koček. Tyto kočičky jsme dnes přebírali v 7.00 hodin ráno a nyní fotíme, kontrolujeme, dáváme do karantén - budeme vás informovat, jenom prostě nestíháme obojí. Díky že jste s námi

od Jáchyma z nového domova (ted je to Robin). Nová paní Jáchyma je učitelka a jeden z jejích (asi nepříliš povedených žáků) je prý Jáchym, takže to jméno jí na kocourka nesedělo

tak Robinek je zlatíčko, v neděli jsem ho pustila do sklepa ( pořád se snažil otevřít packou dveře ). Tam bylo čuchání! Mám tam ,,školní kabinet" a ježky v krabici. Tak to bylo něco! Ihned našel dvířka kočičí a večer, přes den se bojí, šmejdí kolem po zahrádce. Ale spí se mnou v posteli, Ajka v nohách a on vedle mně. Nemůžu se ani pohnout Mrkající veselý obličej Emotikona

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.4.2013_Mykeska_a_Tynka_v_novem_domove

Do nového domova dnes také odjela Džesinka (doPardubic) a  Sazínek (Praha).

Z nového domova máme také zprávu o kočičkách Mykešce a Týnce , které odjely teprve včera a moc ráda jsem si přečetla hezký email:

Dobrý večer,posílám slíbené fotky.Kočičky se pomalu rozkoukávají, je pro ně vše nové.... ze zahrady a tolika volné prostoru jsou trochu vykulené, ale pomaličku si to dnes prozkoumávali. Doufám, že se jim u nás bude líbit. S naším pejskem se seznámili - očuchali, a když byl moc zvědavý, tak mu dali packou, takže je to na dobré cestě ..... nechceme to nějak uspěchat, ale vypadá to dobře.M

Jinak máme ohromnou radost ze sirotků Sluníček. Mají se k světu, mají ohromnou chuť k jídlu, krmení už trvá strašně dlouho, z původně 1 stříkačky už jsou 4 někdy i 5 a ještě ječí o přídavek, takže nakrmím všechny a jak dostane poslední tak  už chvíli už zase piští hlady první. Je to časově i fyzicky hodně náročné, baští každé dvě hodiny i v  noci, ale je nádherné je sledovat, jak se staví na nožičky. Dnes jsem žasla nad kočičkou (ještě kotě,zhruba 4 -5 měsíční), koťata ji velmi zajímají, lehla si k nim a začala je olizovat.

27.4.2013

"Trápení s Béďou" - píše nám depozitum na Vysočině :

Mám ale hrozné dilema s Béďou, hluchým kocourkem, kterého nám přivezli jako umírající špinavý chomáček. 3 týdny to byl boj o život na kapačkách, které jsem mu dávala  ve dne v noci.  Ale Béďa je bojovník a získal si mě navždy. Když mi ležel tenkrát v náručí a hlavička  mu visela bezvládně dolů, slíbila jsem mu, že když neumře, zůstane se mnou navždy. Nakonec to zvládl a z Bédi je velký krasavec - bílý kocour s krásně modrýma očima. A taky pěkně náladový. Když se dobře nají a vyspí, tak je umazlený a návštěvy s láskou ožužlává, ale taky umí být neuvěřitelně protivný, kdy každého packou odstrkuje a klidně každého flákne. Přestože je hluchý, má respekt u všech kočiček viz video s myškama, ale také mu to vyhovuje, protože nemusí nic poslouchat,né že by ostatní poslouchali, ale alespoň někdy přijdou na zavolání

Boužel Bédík čím dál častěji sedá u dvířek pro kočky, které jsou konstruované tak, aby se nedaly otevřít ven, ale kočka může jít jenom dovnitř. Je to pro domácí kočky v depozitu. Béda přišel ale na patent, jak posunout v drážce zarážku. Je rychlý - fofrem dolů ke dveřím, otevřít a je venku. Samozřejmě neslyší a nic ho nepřivolá. Dnes si ze mne 40 minut dělal doslova prču, stihl se prolítat s venkovními kocoury, vletět do špičky stromu a byla to pro něj velká legrace.Já ulítaná a bez dech vzteky brečela.  Když jsem něj nakonec skočila a popadla ho věděl , že ho potupně odvleču domů a ječel , kousal a škrábal, jak nejhorší divoška.

Tak ho popadl udýchaný syn a  ten malý  lotr ho začal pusinkovat, jakoby nic. Jen se o něj hrozně bojím.  Takže celý den bojujeme, já hlídám jeho, aby se nedostal na schody,c ož při jeho umění otvírat dveře není lehké, a on hlídá mě, kdy ho pustím z očí a bere roha. Hrozný den. Už mám vyhlédnuté dvířka, které zaručeně neotevře, kvalitní

Dnes odjely do nového domova k Přibyslavi dvě umazlené kočičky, nádherná černobílá Mykeška a mourinka Týnka, budou žít v domečku s možností probíhání na chráněné zahrádce.

Z Teplic si dnes přijeli pro krásného kocourka Rexíka a když paní viděla konečně vyléčenou Princeznu ze Skalice neodolala  a vůbec jí nevadilo,že neslyší, paní se do ní zcela zamilovala, bude z ní pouze bytová postelová kočička. Paní si pro kočičky jela skoro  tři hodiny a od prvního pohledu se budou mít oba mazlíčci nádherný domov, oba  jsem dávala s těžkým srcem, ale moc ráda , že budou spolu

26.4.2013

Včera jsem se k zapisování nedostala. Celý den byl ve znamení Vysočiny. Jednak návštěva útulku a zároven jednání s inspektorkou KVS, která tam byla na kontrole, v poledne potom jednání na MÚ Havlíčkův Brod, kde by mělo naše OS realizovat ve spolupráci s městem pilotní projekt Regulace populace volně žijích koček, tzn. kastrační program.

Tady jsou fotky koťátek od zemřelé kočičky, kotata prospívají, už vidí a snaží se lozit. Piští, že mají hlad a tak doufáme, že to zvládnou.

kotatka-od-zemrele-kocicky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.4.2013_kotatka_od_zemrele_kocicky_a_Jakubka_s_kotaty

25.4.2013 jsme měli návštěvu inspektorky KVS. Paní doktorka u nás byla přesně před rokem na anonymní udání "přejících spoluobčanů, přesně tak jak to bylo uvedeno.  Už tehdy jsme měli všechno v pořádku, o čemž byl sepsán i zápis z kontroly. Nyní jsme si s pěkně popovídaly, samozřejmě viděla, že se zvířátka mají skvěle,no a po roce jsme se uviděly opět. Máme z toho radost, dostali jsme pochvalu, kdy by se prý takto kočky v každém útulku měly tak jako u nás. Kočky byly taky vzorné a chovaly se velmi přívětivě. 

 Jakubka kočička ze Sokolovské ulice z Jihlavy má nakonec tři, ne čtyři koťátka (v té rychlosti, kdy jsme tam nakoukly jsme se přepočítaly) z bedýnky si je přestěhovala za závěs přitlučený na zdi a má je tam ukryté

 24.4.2013

Včera večer jsme dostali zprávu o ležící kočičce s asi týden starýma koťátkama v hrozném prostředí v křoví.Pokud tam bude ještě zítra ráno,pokusíme se ji převézt k nám.

Hned ráno přijeli k nám do depozita nálezci s koťátky, 5 krásných koťt, 4 zrzečci a mourečka. Koťátka už vidí, mají asi 2 až 3 týdny. Jsou vyhladovělé a promrzlé. Jejich mamka tam bohužel ležela na stále stejném místě mrtvá. Viditelně potrhaná psem se doplazila do křoví ke koťatům, kde umřela. Nedaleko prý bydlí pán, jehož pes je zabíjením koček vyhlášený. Kotátka jsme ihned nakrmili, máme sušené mléko RC, ale zatím nemají vyhráno. Bůhví jak dlouho tam ležela o hladu bez matky. Držte prosím palce.

23.4.2013

 

 

Včera jsem bohužel nemohla zapisovat nic, celý den u nás nejela elektřina. Vyměňovali trafostanici (aspon jsem to tak pochopila). Nicméně nic nového. Kočička odchycená na Sokolovské ulici v Jihlavě se připravuje k porodu.

U nás Gábinka mírné zlepšení, podáváme Renovet a tento týden jedeme na kontrolu.

Lucky mrouská, je to šílené. Bohužel musíme počkat na kontrolu u jejího doktora v Uh. Hradišti, jestli je možná kastrace a kdy.

Danny a Dex poslali pozdravy z Prahy, a kromě toho ukazují, jací jsou lovci hmyzu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.4.2013_Danny_a_Dex_lovi_hmyz

 

21.4.2013

Aktuálně se podívejte na naše další březí kočičky, ty už jsou těsně před porodem. A to už 5 porodilo a dvě bohužel potratily.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.4.2013_Nase_brezi_kocicky

Fridrich z Babic byl přejmenován na Tondu - Toníčka a zůstává v našem depozitu. Byl zařazen do virtuální adopce. Podívejte se na nové fotky...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.4.2013_Tonda_z_Babic

Do nového domova dnes odjel Sultánek, zrzounek Vilém Ryšavý i mourinka Kira. Všichni 3 jeli jako bytoví a posteloví mazlíci.

Dále přijela do depozita na Vysočině naše paní doktorka, přestože je neděle a s dcerou měla naplánovánu návštěvu ZOO, tak vzala malou s sebou. Ockovala všechny nově přijaté kočičky, tedy zdravé kočičky. přeočkovávala již naockované, kontrolovala nemocné a zdravotní stav ostatních koček v depozitu.

Do toho si přijeli zájemci o vymazleného kocourka, i při tom frmolu si pán dokázal bleskově vybrat obrovského mazla. Vybral si kocourka z Brna, který byl na poslední chvíli zachráněný před vhozením do kotle. Vzápětí přijela parta moc hodných lidí z Brna, bohužel jsme se jim nemohli úplně věnovat, ale snad příšt a děkujeme za spoustu dárků pro naše kočičky.

Ve zlínském depozitu klid. Elza se pečlivě stará o svoje 4 kotátka a Ester taky, má dvě, ale na rozdíl o Elzy, jejíž kotata bych si mohla klidně pohladit, tak Ester si je pečlivě hlídá a syčí, jakmile se přiblížíme k přepravce, kterou si zvolila za úkryt pro sebe a pro kotata.

Gábinka je jako na houpačce, její onemocnění ledvin bohužel není dobré, podáváme antibiotika, podkožně infuzní roztok (to s námi opravdu bojuje) a nabízíme k jídlu ty největší laskominy, co tady máme.

20.4.2013

Z nového domova nám poslalla fotky Rozárka - skokanka i krásné psaní :

Zdravím do minulého domova. Tady posílám fotečky jak papám, pán na mě dohlíží, pak se se mnou mazlí a ta větší kočka je moje sestřička britka Packa. Ještě se trochu kočkujeme a vrčíme na sebe, ale v noci už spíme s pánem v posteli obě dvě, každá na jedné straně postele, ale přece jen spolu.
Zatím se mějte pěkně a brzy se zase ozveme. Pozdravujte bývalé sourozence...
Rozárka-----MOC DĚKUJEME.

Dostali jsme také od našich velkých pomocnic a podporovatelek krásně udělané porodnice pro březí kočičky, starší povlečení, deky, kapšičky a granule. Nádavkem holky přivezly krásné mourované kotátko, které paní sebrala cikánům. Kočička byla plná škrkavek, opravdu hrůza. Ale je krásná, mazlivá, nyní si vychutnává teplo a bezpečí.

Jinak byl dnešek ve znamení návštěvy depozita na Vysočině. Přivezli jsme ze Zlína matrace a 5 kočiček. Dva zrzavé kocourky - Fridrich je mazel, to jsem věděla, ale myslela jsem si, že vzteklý velký zrzek Leoš, odchycený v Malenovicích bude hrozný plašan - vletěl v depozitu do jedné z bedýnek a nemínil se odtud pohnout. Bude to dobré. Jinak Sněhurka 2 mazel i tam, půjde hned příští týden na kastraci a domov najde určitě velmi rychle. Tříbarevná březí kočička má tak týden do porodu, doufáme, že bude vše v pořádku. Fotky budu vkládat zítra, ted jsme přijeli a doma čeká spousta práce.

 Už jsem dlouho nenapsala nic o Barunce, kočičce se zlomenou páteří, kterou jsme přijali k nám do depozita na Vysočině, ale kterou, kvůli náročné operaci, vzalo do své péče OS Srdcem pro kočky ve Vrbičanech. Barunka se v nejbližší době chystá na kastraci, bude to náročnější vzhledem k jejímu postižení, takže jí prosím držte palce.

20.4.2013 Pózy kočičky Barunky: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/pozy_kocicky_Barunky_20.4.2013

 

19.4.2013

Do  nového  domova, odjel kocourek Sivuško, bude bydlet ve Velkém Beranově.

Dlouho jsme vám neukázali koťátka v depozitu na Vysočině. Vyskytly se nám tam menší komplikace. Neuvědomili jsme si, že plaché kočky z venku reagují jinak, než kočky vymazlené a zvyklé na lidi. Nechali jsme se přemluvit a vzali jsme na minutu do porodního pokoje návštěvu, ukázat koťátka. Bohužel kočička Elza (1) to nervově neunesla a ke koťátkům se nemá. Takže již týden kojí všech 11 kotat jedna kočička a to tak poctivě, že je neustále v boxu a kojí a kojí. Jídlo jí nosíme dovnitř. Pokud to zvládne ještě týden v pořádku, budeme kotata přikrmovat. Dostali jsme životní školu, do porodnice nikoho nikdy nevodit a kočičkám do péče o kotata nezasahovat. Jinak vcelku ale fotky jsou nádherné že ?

vsechna-kotata-u-jedne-matky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

vsechna-kotata-u-jedne-matky1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jinak se musím pochlubit naší germicidní lampou, kterou jsme si mohli dovolit koupit díky Vaší pomoci.  Je to pro nás ohromné povzbuzení, když si takto postupně vybavujeme zařízení útulku. Jsou to věci sice drahé, ale nesmírně nesmírně důležité. Germicidní lampa ničí bakterie a viry v místnosti. Což v útulku, kde projde spousta nemocných koček je mimořádně důležité. Můžeme mít kočičky v karanténách, můžeme je mít odděleně, můžeme být pečliví co nejvíc - ALE - viry a nákazy se přenášejí velmi často vzduchem, někdy i na oděvu. V jedné místnosti vyléčíme, v druhé propukne nachlazení. Tato lampa velmi pomůže k tomu, abychom mohli lépe bojovat s nemocemi.

germicidni-lampa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

elzina-kotatka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

protože Garfů a Gafrieldů už jsme měli několik, kocourka z Babic jsem pojmenovala Fridrich. Fridrich IV. Barbarossa v roce 1152 říšský císař. No prostě kocour Fridrich je mohutný, zamračený, ale jinak flegmatik.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.4.2013_Fridrich_z_Babic

Dnes jsme do zlínského depozita přijali kocourka z Babic. Byl u domu už od loňského léta, starší manželé jej krmili a už dlouho pro něj hledali nějaký lepší domov. Je to krásný mohutný zrzavý kocoure, typický  Garfield. Velká hlava, velké oči, veliký kocour. Je mazlivý, hodný. Půjde ihned na kastraci a do nabídky.

Kočička ve Zlíně na náměstí u Flipu, na kterou líčíme už od loňska, opět porodila a kotátka ukryla. Dnes jsem se zastavila v masně, u které se kočička zdržuje. Paní v masně ji krmí, dávají jí i dobré granule, pokoušejí se ji taky odchytit, ale je velmi opatrná. Je to takový maskot prodejny, holky ji tam mají rády, ale chtějí jí pomoci. Ted je odchyt nemožný, nevíme, kde kotata jsou, ale jakmile je vyvede, instalujeme odchytovou klec.

Obě kočičky ve zlínském depozitu, které včera porodily jsou v pořádku a o kotátka se starají. Rovněž 3 kočičky v depozitu na Vysočině opatrují a kojí svoje kotata, žádné neumřelo, všechny prospívají.  Máme radost.

Do depozita na Vysočině dorazily zakoupené boxy pro karanténu kočiček a hlavně koťat.

Jsou moc potřebné , pokud totiž přijede nějaká hodně nemocná polodivoká kočička , je potřeba ji mít někde, kde je jí možno dávat léky a kde někde neuteče a nezaleze. Jinak bylo podávání léků velmi obtížné a zabralo spoustu času.   Klece jsme si mohli dovolit koupit jedině díky vaší ohromné pomoci a moc všem děkujeme.

Přikládám vám také foto, jakou nádobu jsme dostali , paní si přijela pro koťátko a četla naši výzvu s prosbou o velké nádoby, staré kastroly, hrnce , psí mísy , lavorky. A dostali jsme úžasný ani nevím jak to nazvat, kastrol to není, mísa také ne, prostě velká pánev s ušima z ušima z dob našich babiček, ale je úžasná. Tyto velké nádoby jsou výborné ,lepší než deset maličkých misek od kterých se kočičky navzájem odhánějí.

Jak už jsem napsala, Elzu jsme přestěhovali do porodního boxu i s kotaty, je sama v pokoji a věnuje se kotátkům. Je to starostlivá máma. Kotata jsou čtyři, pohlaví jsme zatím nezjištovali. Ale prospívají a snad to bude všechno v pořádku.

Ve zlínském depozitu porodila kočička, odchycená minulý týden u zdravotního střediska v Malenovicích. Kočička tam žila na kousku místečka, v křoví, v nepořádku. Jsme rádi, že je u nás, porodila v klidu. Jenom je plachá. Nahlédli jsme, jestli jsou koťátka v pořádku, viděli jsme zatím jedno rezavé, ale možná druhé bylo ještě schované pod ní. Kočička na nás syčí, necháváme ji v klidu.

18.4.2013

Dnes pro změnu nádherný email o paní Samkové,která si včera odvezla Bořka,už chápu,proč je tak slavná fotografka,cestovatelka a spisovatelka ,její knihy o zvířatech jsou nádherné:

Tak zdravím bývalou paničku.

Ahoj všem, tak si tu zvykám, ještě mi tu nic nesežralo, ale to bude asi tím, že ta nová panička (mimochodem je docela fajn, mazlí se se mnou, ale hrůza česala mi i kožíšek !) tak abych si v klidu zvykl. Dostal jsem svůj pokoj, komplet i se svou toaletou a mističkami plné jídla, jen pro mě ! Tak s tím jídlem tomu moc zatím nedávám, pořád se bojím, že sem někdo vtrhne a všechno mi sežere. Ale prý ne, tak uvidím. Ty kočičí holky mne chodí okukovat, ale hlavně mi zatím chtějí všechno sežrat ! Ta nová člověčice to ale nedovolí.

Koukám do zahrady, kde prý až si tu zvyknu, se budu také probíhat, už se těším ! Jenom jsem sám zvědav, jak mi tu budou říkat, zatím na mě volá miláčku, chlupáčku, kocourku nebo frajere - tak uvidím.... Odpoledne jsem se krásně vyspinkal, prý se mi vaří k večeři kuřátko, no tak se nechám překvapit.

Tak vás tam zdravím, všechny kočičky i vás milé páníčky, u kterých mi také bylo dobře a napište mi

Pac a moc pusinek zasílá chlupáček Frajer a já Zuzka Samková.

Máme velkou radost, když si paní volala o kocourka, nic nám jméno neříkalo, ale ta dobrota srdce sálala i na dálku.

Ale máme i smutnou zprávu, včera přivezli lidé maličkou tříbarevnou kočičku, kost a kůže, a velké bříško. Bolavý nos, klasicky rýma a těžké dýchání. Bohužel kočička začala předčasně rodit nevyvinutá kotátka. Snad se nám podaří uzdravit aspon matku, nevypadá vůbec dobře.

 A důležitá událost dnešního dne. Elza, o které jsme si mysleli, že už svou březost podstatně přetahuje, dnes asi před hodinou porodila. Přestože má už 2 týdny ve svém pokoji (kde je pokaždé zavřená na noc) nachystanou krásnou porodní bednu, vlezla si mému manželovi do skříně s jeho věcmi v šatně. Přijdu si pro něco, a Elza leží v horním fochu a něco tam piští..... No a ono to jsou mrňousové. Elzu i koťátka přeneseme do porodního boxu, v horním patře skříně by kotatům hrozilo, že vypadnou.

Příjem 2 kočiček z chatové oblasti Zelené údolí u Želechovic. Pravděpodobně jde o matku a dceru. Tříbarevná asi 3 letá kočička je vysoce březí a její dcera je asi roční bílo černá krásná kočka. Obě jsou přítulné mazlivé. Dostanou jména Dorinka a Beatka.

včera nám PPL dovezli objednané 2 karanténní klece, které nutně potřebujeme pro manipulaci s plachými koťaty.. Jedna stála 710 Kč a dopravn.

17.4.2013

Do nového domova v Jhlavě ke dvěma mladým lidem odjela přítulná a hodná kočička Paris, která k nám přišla od hodonínského občanského sdružení. Společnost jí bude dělat druhá kočička.

 A v  podvečer našel nový krásný domov kocourek Bořek, velký mazel. Odjel do nového domova ke známé fotografce a skvělé paní Zuzaně Samkové, fotografce, spisovatelce a cestovatelce a hlavně milovnici koček. Odjel jako kamarád k jejím dvěma kočičkám.

S paní Zuzanou jsme se dohodly, že v půlce června přijede na dva dny a bude se fotit ,fotit a fotit. Kočičky , pejsky, koně, děti, rodiny.  Fotografie jsou překrásné a pokud by měl kdokoliv z vás zájem o focení, ať na portréty, na kalendáře vašich miláčků a další, je možno se domluvit. Věřte fotografie jsou moc krásné. 

Paní Samková pořádá i přednášky pro školy od mateřských školek přes malé i velké školáky . Můžete se podívat na stránky http://www.susi-world.com/ Paní Samková vydala i mnoho nádherných knih se zvířaty které nafotila  např. Simba dítě Afriky, Míša z Aljašky o medvídkovi, Pandy z Chengu o malé pandě. Na focení útulkových koček a jejich kalendář se všichni moc těšíme. A také na fotky kocourka Bořka v novém domově

Tak dnes máme trošku adrenalinový den a musím se s vámi podělit o dva maily, které v noci přišly (zajímavé je, že všechny opravdu hnusné maily chodí výhradně v noci).

  Dobrý den, raději pomáhejte lidem (bezdomovcům) kteří nemají co jíst. Na kočky a podobnou havěť se vykašlete. Naše společnost je prohnilá a domácí mazlíčky povýšila nad lidi. Je to nechutné co se dělá pro ty zlidštělé zvířata. Nakonec lidé jedí zdechliny (zatím v Polsku). Hanba všem kdo tomu propadl.

 
Přeji pěkný den
M.Matějů
 
a ještě jeden obzvláště vydařený
 
Brrrrr, fuj, nesnáším kočky a posrané pitomce, kteří jenom posílají nevyžádanou poštu.Přispěju kočkám na injekci 50%, pro vás 100% 
 Radek Hájek
 
Naštěstí takových mailů je mizivé množství, opravdu přijde pár. My to nevzdáváme, protože máme vaši úžasnou podporu. Včera jsem byla ve vysílání Českého rozhlasu ve Zlíně a během vysílání volalo několik lidí, kteří nás chválili, kteří byli nadšení, že tady ve Zlíně fungujeme a i takoví, kteří zrovna potřebovali nějakou radu.
Jsme moc rádi, že vás máme všechny kolem sebe, že nás podporujete, nemyslíte si o nás, že jsme jenom takoví blázni. Věřte, že starost o takové množství koček vyžaduje nejenom pevné nervy, ale je to hlavně o organizaci, o dohodě nás uvnitř sdružení, kdo co bude dělat, protože jeden člověk by to vážně nezvládl. .
 
 
Dnes odjela do nového domova k úžasným lidem naše tříbarevná kočička Skokanka. Pojmenovali jsme ji tak protože každého, kdo přišel na návštěvu oblažila skokem na rameno, ani jsme ji původně nechtěli dávat do nabídky, protože Skokanka je mazel k pohledání . Ale  našla krásný domov.
Dnes čekáme ještě dvě rodiny,pro kočičku a mám pro vás spoustu nových fotek.
 

16.4.2013

Dnes jsme definitivně pustili ven na zahradu několik divokých kočičáků, kteří byli celý život venku na svobodě a ani  po dvou měsících nepřestávali hledat únik z domu a byt byl pro ně za trest. Mezi ně patří ze Žďáru Drak a Candy. Mám radost,  že se krásně drží u domu a vědí, kam se přijít nabaštit. Samozřejmostí je venku plná miska jídla a přístup do teplého sklepa.

Dnes dopoledne byla v našem depozitu na Vysočině návštěva. Redaktor z Jihlavského Deníku, který píše článek o našich kočičkách. Moc jsme vychválili všechny, co nám pomáháte, kdo nás podporujete. pak už se jen fotilo a vyprávělo.
 
Jinak den skvělých zpráv. Nový domov pro kocourka Goliáše našla paní, u které má domov kocourek Žíža a která nás úžasně podporuje. Goliáš odjel do Nového Města, jsme moc rádi, u nás byl viditelně kocourek nešťastný, stále přikrčený a neměl moc rád takové množství koček. Také máme obrovskou radost z virtuální adopce Angeliky a jejího kamaráda Jofreyho.
 
Večer odjela do nového domova kočička Mimina. Na kočičku se ozvala velká spousta zájemců, ale ona potřebovala především klidnou domácnost bez dětí a pejsků, mít svoji rodinu jenom sama pro sebe. A toto jí noví majitelé doma zajistí.

Jáchymek poslal fotky z nového domova. Bydlí ve Zlíně, společnost mu dělá fenka jezevčíka a v podstatě si s Jáchymem vidíme přes celé město do oken (bydlí na protějším kopci).

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Jachym_v_novem_domove_Robin_zdravi_z_domova_divame_se_navzajem_do_oken

Elsa dle včerejší prohlídky má tak dva dny do porodu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Dalsi_kocicky_z_nedelniho_prijmu

15.4.2013

V depozitu na Vysočině příjem dvou plašších kočiček od jedné paní z vesnice u Jihlavy. Paní má nezodpovědného souseda, který kočky nedal vykastrovat a nyní se zříká jakékoliv zodpovědnosti. K odchytu je tam ještě 5 koček.

Tady ve Zlíně máme hlášeného kocourka v Babicích, který se tam potuluje u jednoho domu. Jakmile ho paní odchytí, přiveze jej k nám - tak jsme domluveni.

Elsa zatím nerodí, jedeme navečer k veterináři, abychom měli jistotu, že je vše v pořádku. Gábinka velmi málo jí, budeme ji muset opět napojit na infuze a výživu.

 

14.4.2013

Kromě Jáchyma odjeli do nového domova  Matěj č.2 , Dolly a nový černý chlapeček ze Zlín.a, který dostal jméno Rychlík.

Dnešní odchytové akce byly mimořádně úspěšné. Jak už jsem psala, ráno přivezli odchycené 2 mourky - 1 kočičku a 1 kocourka ze vsetínské nemocnice. Před chvílí z odchytu na druhém místě, a to ve Zlíně v Malenovicích dvě kočičky, a to jednoho bílozrzavého asi 2 letého kocourka a jednu mourinku, taky už vysoce březí.

a do třetice

Dnešní plánovaná akce na Sokolovské ulici v Jihlavě třebíčských ochránců zvířat byla obrovsky úspěšná.Odchytili a k nám  dovezli 5 kočiček. Pán který je tam na ulici přikrmuje s nima krásně spolupracuje, takže včera nedostaly krmení a dnes to šlo opravdu krásně. Přivezené kočičky jsou pěkné, největší radost máme z toho, že se do bezpečí dostala z nebezpečné ulice černobílá kočička, která bude mít co nejdřív koťata. A maličké chlupaté černobílé koťátko, je opravdu kost a kůže,, má sotva 8 týdnů. Další je nádherný osrstěný mourek podobný na mainskou mývalí kočičku, potom mourinka a černý kocourek. Kočičky byly hrozně  zablešené a plné klíšťat, ale už jsme to dali  dopořádku. Takže ze Sokolovské ulice jsme dostali domů už celkem 7 kočiček, ale  stále jich tam hodně zbývá a hlavně ty nemocné a těhotné u školy. Snad se nám podaří další akce a auta už tam  přestanou kočičky zajíždět.

Dnes se dočkal nového domova kocourek Jáchym. Jáchymek byl nalezený v Otrokovicích na chodníku u hlavní cesty, kde co minutu projede 1 kamion. Jáchym je nesmírně společenský a mazlivý kocourek, od prvního momentu naprosto čistotný, dokonalá vlezka vtěrka. Jeho nový domov je ve Zlíně v domku u lesa, společnost mu bude dělat fenka jezevčíka. Jáchymku zlatíčko všechno nej.....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.4.2013_Novy_prijem_v_nedeli_-_z_Brna_i_odchyt_v_Jihlave

Šimonek  posílá pozdrav, evidentně se má výborně a vůbec nic mu neschází.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.4.2013_Simon_posila_pozdrav

Ve vsetínské nemocnici se děvčatům opět dnes podařilo odchytit 2 kocourky, asi 2-3 leté, mourky, krásné, mohutné. Fakt nádherní kocourci. Už je máme u nás, jsou ve venkovní voliéře a budou odčerveni, odblešeni. Jeden z nich má staré zranění na uchu, už dávno zahojené, je vidět, že byl tak trošku utlačovaný ostatními.

Události v depozitu na Vysočině:

Porod kočičky Elzy. Elza je moc hodná, přestože přišla velmi plachá. Opět se nám potvrdilo, že je nezbytně nutné kočičky u porodu hlídat a nenechávat všechno jenom na nich. Elsa pečovala o 3. kotátko, ani si nevšimla, že porodila dvě naráz hned za sebou. To 4. měla ještě nerozbalené, kotě bylo bez života, zřejmě napité plodové vody. Museli jsme odsávat a masírovat srdíčko, zahřívat horkým fénem. Začalo lapat po dechu a vzpamatovalo se. Moc šancí jsme mu nedávali, ale u matky se vzpamatovalo. Elza má 1 kocourka a 3 kočičky. Je zajímavé, že kočky ze stejného místa porodily v rozmezí 20 hodin.

Přišly nám nové fotky Šimonka, ještě dnes zveřejníme.

 

13.4.2013

Do nového domova,k velmi hodné paní odjela kočička Šikolka. Máme z toho velkou radost, kočička se zdála mnoha lidem barvou neatraktivní, ale přitom je to moc a moc hodná kočička. Shodou okolností se vrátila do města odkud pocházela, to je do Žďáru nad Sázavou.

Do nového domova v Blansku odjela i Cecilka.

Naopak jsme dostali dnes z Brna pět nových  a krásných mazlivých  kočiček, z toho jednu těsně před porodem. Velmi hodní lidé je museli darovat z důvodu stěhování do bytu, a bylo to pro ně velmi velmi těžké-. Bohužel se z  pronajatého domu museli odstěhovat a nemohli si všechny kočky vzít s sebou..Kočičky krom březí  dnes dávámr do nabídky a jsou opravdu krásné.

Posléze jsme dostali velmi milou návštěvu manželů Petrových z Nového Města, kteří mají našeho jednookého  Žížu  a paní  si ještě adoptovala dvě velmi nemocné kočičky Bohunku a Eddieho a zasílá nám na  kočičky příspěvek 2000kč měsíčně. Oba manželé jsou úžasní lidé milující kočičky a strávili jsme s nimi moc krásné odpoledne, dostali jsme ještě veliký pytel opravdu kvalitních granulí. a moc se těšíme na nafocené fotgrafie. Při ukazovaní naši porodní místnosti měli to štěstí, že uviděli jako první dvě nově narozená miminka třetí kočiččky od garáží,   dožluta zbarvené   Elsy. Kočička ač původně plašanka se nechá už krásně hladit, nechala si podestlat čistou deku, zatím má dvě holčičky a jednoho chlapečka vše mourinky.

Hlásím úspěch ve Zlíně. Ve Zlíně v Malenovicích za zdravotním střediskem odchytili naši přátelé březí želvovinovou kočičku a zrzavého kocourka. Oba už jsou u nás, kočička je ve voliéře venku, kocourek šel do kotěcího pokoje do karantény.

Večer se pokusíme o odchyt kočičky, která už dlouhou dobu žije ve Zlíně v centru u Flipu. Je to černá kočička, která pravidelně 2x za rok má někde v houští koťata. Dozvěděli jsme se o ní nedávno, včera byl odchyt neúspěšný, snad se dnes večer povede.

Rodí třetí kočička, je velmi drobná, lonské kotě, porod je náročný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.4.2013_Novorozena_kotatka

 Během hodiny máme 7 koťátek. Je to trošku bláznivé, protože obě kočičky kojí všechny a které kotě je čí kočičky není poznat. Myslím sei, že šedá kočička máma má kotátka černé a černobílé a mourinka Tlája jenom mourečky. A překvapení ještě není konec, osmé kotátko si "ukradla" kočička, která teprv bude rodit. Snažili sme se zbývající, zatím nerodící kočičky, dát do jiné místnosti, ale začaly všechny vyvádět a musely jsme je pustit zpět dohromady. Protože jde o plaché kočičky bránící svoje kotata, nechceme mezi ně zasahovat. Necháme je v klidu a doufáme, že se příroda a kočičky mámy o všechno postarají.

Takže Mája a Tája mají 9 koťátek, jsou absolutně odlišná. už jsou suchá a můžeme pěkně rozlišit, která jsou čí. Přesto si je daly obě dohromady a kojí společně.

 12.4.2013

a ještě abyste lépe viděli podrobnosti

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.4.2013_Porod

RODÍME

V depozitu máme březí kočičky a právě jsme našli obrovské překvapení. V porodnici piští první miminka.  Tam kde ještě ráno svorně spolu ležely 4 březí kočičky, odchycené na jednom místě a zvyklé na sebe, leží jenom dvě. Jedna kočička kojí dvě již suchá koťátka - ale myslíme si, že nejsou její, protože má ještě obrovské břicho - druhá kočička měla u sebe jedno mokré koťátko a druhé jí naše depozitní teta musela pomoci vytáhnout. Černobílý kluk vyklouzl živý a kočičce se viditelně ulevilo. Protože kočka ještě rodí, nechali jsme ji v klidu a rychle jenom udělali foto. Je úžasné, jak se společně kočičky dokáží starat o koťátka.

toto musím dát přímo na stránky, podívejte se :

březí kočičky ještě leží spolu

brezi-kocicky-lezi-spolu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

jedna z kočiček už kojí

jedna-kocicka-koji-jiz-sucha-kotatka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

porod pokračuje

jedno-jeste-mokre-kotatko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Zítra by měla do nového domova odjet kočička Návštěvka. Nyní když se jí její majitel zřekl a nechce ji zpět, tak jsme ji přejmenovali na Šikolka. Včera při své návštěvě v depozitu jsem ji hladila, je to přítulná a hrozně milá skromná kočička, zaslouží si lepší domov než tam, kde ji nechtějí.

Dnes odjel do nového domova kocourek Brit. Jeho nový domov bude v Dobroníně. Jako společnost bude mít malého krysaříka a kočičku.

Zjistila jsem - a vůbec nechápu jak se to mohlo stát - že zmizely ze stránek zápisky ze dvou dnů. Budu se snažit je dohledat a znovu napsat.

Do nového domova v Havlíčkově Brodě odjela kočička Paula z Hodonína. Společnost v nové rodině jí bude dělat 2 letá kočička. Těšíme se na fotky.

O víkendu 6.4. jsme přijímali kočičky od přátel z Hodonína. Tyto kočičky byly umístěny v naprosto nevhodných podmínkách v psím útulku ve Skalici.

Tady je pár fotek. Kočičky jsou to úžasné, mazlivé, hodné, vděčné, vůbec ne plaché

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.4.2013_Prijem_kocicek_ze_Skalice_z_psiho_utulku#

11.4.2013

Dnes mám velmi špatnou zprávu. Přes veškerou péči jsme museli nechat uspat kocourka Stáníka, který k nám byl dovezený z Třebíče. Kocourek byl už starý, odhadem 15 let, byl na tom velmi špatně. Jenom poslední dny ležel, nechtěl jíst. Paní doktorka kromě velmi špatného celkového stavu zjistila špatné srdíčko a Stáníkův stav byl opravdu už neslučitelný s dalším životem. Jenom by se trápil a to jsme nechtěli. Bohužel i s tím se musí počítat. 

Paní, která má od nás Rozárku, jela kolem a přivezla nám spoustu darů pro kočičky, také pohlazení. Dále jsme dostali dary, nakoupené zákazníky u našeho sponzora, prodejny chovatelských potřeb Zvěrokruh ve Žďáru nad Sázavou v Kauflandu. Lidé tam mohou nakoupit pro naše kočičky konzervy, nebo jinou mlsku. I když naši svěřenci mají stále k dispozici granule, jakmile se večer rozdávají konzervy, najednou se objeví i ty, které jsou přes den zalezlé.

    

 10.4.2013

 

 

 

Do nového domova odjel včera kocourek  César, bude pouze vyložený gaučový kocourek. Rozmazlovaný a hýčkaný.

Včera nám rovněž došel obr dar od skvělých děvčat z Hodonínského kočičíčho útulku. Dostali jsme darem velký kočičí strom a sítě  do oken, takže můžeme využít pro kočičky další prostory . Moc děkujeme. Kočičky i kotata si škrabadlo hned obsadily a časem jim pořídíme další.

Simír již několik dní občas vypadá, že není ve své kůži, měly jsme obavu z nemoci, ale včera najednou vyzvracela velkou tasemnici. Kočičky z této lokality jsou opravdu cizopasníky zamořené. Samozřejmě byly všechny odčervené pastou. Až podle jejich zdravotního stavu odčervení zopakujeme tabletami.

 

 9.4.2013

Tak už asi opravdu začínáme být známí. Ve 22.00 hodin  slyšíme auto, vyběhne zezadu kluk cca 15 let a položí nám na popelnici krabici a upaluje. Zvědavost nám nedá a za chvíli upalujeme nahoru s krásným rezatým kocourkem ,tak 4 měsíčním. Chudák je celý ulepený, páchne, jakoby byl politý nějakým ředidlem, ale je to obrovský mazílek, který v krabici bez jakéhokoliv otvoru tolik naříkal.

Napsala mi paní Renata jak se má Fanoušek a protože se ptají i někteří z vás, co čtete naše stránky, tak : Fanoušek našel nový domov u naší paní doktorky, která ošetřuje všechny kočičky v depozitu na Vysočině. Bydlet bude tedy ve Žďáru nad Sázavou. Protože celá rodina paní doktorky jsou kočkomilové, tak bude Fanouš ve společnosti dalších kočičích kamarádů a bude se mít doslova jako v kočičím ráji, kde je kočkám a jejich přáním a potřebám podřízeno naprosto všechno. Huráááá

fanous305.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Zprávy a pozdrav od Jonáška (nyní v Jihlavě)

Přejeme krásný kočičí den tak jsme Vám v meilíku poslali slíbené fotečky Jonáška.Kočičák Jonášek se má čile k světu marození je na ústupu ,Jonášek je mazlík a chytroučký a šikulka už si u nás zvykl a vůbec mu nevadí množství ruk které ho mazlí a hladí naopak jde jim vstříc a užívá si to a my máme také máme radost že Jonášek je společenský a dokonce i naše psí kamarády začíná pomaloučku přijímat naší slečnu Nelinku (Pražský krysařík) okukuje Nelča se snaží legračně provokovat a tak je to jen otázka času kdy se skamarádí no zajímavé bylo setkání s naším labradorem (8měsíců)Kimem ten když kocourka uviděl v náruči tak radostně přiběhl vrtěl ocasem a měl potřebu kontaktovat se s kocourkem ale ten o to nestál jen vytasil zoubky a zasyčel a to Kima (štěně)vyděsilo a dal se na uprk a my jsme se mu smáli jak ho kočičk srovnal do latě. Od té doby Jonáška pozoruje jen z dálky ale vrtí ocasem a tak si myslím že budou také kámoši jen to chce čas no máme velkou rodinu máme se rádi a to je přeci krásné ,přejeme krásné snad už brzy jarní dny plné pohody a radosti z kočiček A chtěl bychom si zamluvit kočičku (bílá se zelenýma očima) Mimina děkujeme dejte nám vědět zda je to možné

 

 

Tak nalezené koťátko z Třebíče  je nádherná rezatá kočička která je březí, takže zůstává v depozitu. Dnes jsme naočkovali 17 kočiček proti hlavním kočičím nemocem.

Všechny naše kočky a kotata odcházejí do nových domovů naočkovaná.

I vy majitelé koček prosím očkujte, následné léčení takové panleukopenie stojí mnohonásobně víc peněz nehledě na nebezpečí úmrtí kočičky či kotěte. Děkujeme.

Kde se vzal tu se vzal a najednou máme Garfielda.... Kocourek zalezlý několik týdnů ba i měsíců na půdě, potom za kuchyňskou linkou a najednou mazel garfield011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Připomenutí:

Na začátku září 2011 jsme odchytávali kočky u 1. Segmentu na Jižních svazích. Byl pozdní večer a v kruhu květin kousek od cesty jsme uslyšeli hrozný jekot. Mysleli jsme, že se tam kočky rvou. Ale zjistili jsme že tam pobíhá malé chlupaté kotě, asi 2 měsíční. Ječelo a tím na sebe upozornilo. Po chvíli nahánění se naštěstí dalo chytit. Kocourek dostal jméno uhlíček. Byl odčervený, odblešený a prohlédnutý veterinářem.

Uhlíček našel 9.11.2011 nový domov v Moravském Písku. A podívejte se na něj po roce a půl...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.4.2013_Mikesek_Uhlicek_posila_pozdrav

8.4.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Dalsi_borci_z_nedelniho_prijmu_-_Vilem_Brit_a_Perry

Dnes ráno bylo nalezeno v Třebíči koťátko a zítra nám bude dovezeno. O víkendu  bude probíhat další pokus  o záchranu kočiček ze Sokolovské  ulice v Jihlavě právě díky naší známé z Třebíče. Zítra bude v depozitu velké očkování zdravých kočiček, kontrola léčených marodů. Mámě radost, zdravotní stav se ale viditelně zlepšuje.

 

Pouze kocourek Eddie nemocný rakovinou plic  hubne a jeho stav je horší, snad zaberou nové léky.

 

Dnes byla zaplacena a již odeslána z Německa tolik důležitá germicidní lampa,  která je pro útulek velmi potřebná a mohli jsme si ji dovolit koupit díky vašim darům. Naštěstí se nám podařilo sehnat ji s výraznou slevou pro náš útulek.

 

Černý kocourek ze včerejšího příjmu, který hned včera odjel do nového domova, už poslal pozdrav :

 

Zdravíme v depozitu, tak kocourek asi žil někde v posteli,(žil v té hrozné boudě,bodejť by se mu nelíbila postel) rotože se v ní tedy umí vyvalovat:-) s dalšíma kočičkama se očichává a i Terezka na něj přestala syčet. Dneska se navzájem umývali. Akorát je to hrozný důvěřivec a s každým se hned mazlí. Máme za sebou dnešní návštěvu veteriny. Malej je zdravej a cestování v autě mu nedělá problém. I cestovní kšandy snášel úplně v pohodě:-) Mějte se hezky a moc děkujeme za mazláčka. Katka

Vkládám fotky některých včera přijatých kočiček, už jsou 3 zamluvené. Jsou fakt nádherné, většinou mazlíci, hodní, čistotní, vděční za pohlazení a vlastně za to, že mají byt u nás jenom dočasný domov. Určitě do toho svého trvalého domova brzy odjedou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.4.2013_Fotky_nekterych_novych_kocicek

Pokračování zpráv ze včerejška:

Děvčata z Hodonína vzaly kočičky z psího útulku a v jedné boudě byly zavřené kočičky,. Pouštěli je ven pouze se ště'naty, měly svrab a parazity. Kočičky jsou krásné, všechny jdou po zbavení parazitů a karanténně do nabídky.

Ještě během vyřizování tohoto příjmu přijel pán z Brna a přivezl 5  krásných kočiček, nádherného perského kocourka a dva zrzečky zachráněné před hozením do kotle v kotelně domu.

Jedno zrzavé kotě odjelo do nového domova, kde na ni čeká britská kamarádka

Včera  našel  krásný domov  ještě černý kocourek u lidí, kteří si čekali na černou kočičku a krásná vymazlená černá kočička odjela do 'Zďáru nad Sázavou k naší kamarádce, která už od nás jednu kočičku má. Kocourek Leo odjel rovněž do Žďáru nad Sázavou, myslíme si, že paní po dlouhém rozhodování vybrala moc dobře.

A už máme první zprávu z nového doma kočičky ,která ráno odjela do Jihlavy,dostala jméno Lojzička

Dobrý večer,Lojzička je pohodová,zvyká si dobře.Má radši lidi než kočky.Uvidíme jak si zvykne.Zatím má strach z pejska,ale on má rád kočičky.V autě kvikla jenom jednou.Nic ji nerozhází.Více napíšu tak za 3 dny.Je hodně přítulná a mazlivá.D.D

I  kocourek už napsal  z nového domova sotva přijel : Zdravím , tak Šmudla (snad dočasně) zpuckal celou kapsičku, zabydlel se v záchodku a teď dlachní pytlík s kozlíkem. Všechny 4 jsou zatím v pohodě. Probíhá průzkum obýváku. Večer pošlu foto. Katka

Víkend i konec minulého týdne byl mimořádně vydařený. 

7.4.2013

Dnešní podle kalendáře odpočinkový den byl velmi hektický. Ráno začalo návštěvou paní  z Jihlavy, která si u nás vybrala krásnou dvoubarevnou kočičku. Tu jsme ještě nestihli dát do nabídky a dodáme informace hned jak je zpracujeme.

Vzápětí nato nám přivezli hodní lidé z Ostravy kočičky po své těžce nemocné sestře a jde o pět opravdu nádherných mazlíků. Hned po jejich odjezdu odjela kočička Moly na sídliště Březinky k milým manželům s 12 letou dcerkou. A pak přijely kočičky z hrozného prostředí na Slovensku, které odtamtud osvobodily naše kamarádky z Hodonína.

,Omlouvám se za neúmyslnou mystifikaci, Largo odjel do nového domova ve Žďáru nad Sázavou a ne do Poličky. Návštěvu z Poličky čekáme dnes. Vzhledem k tomu, že měl Largo v minulosti zánět močového měchýře a bral antibiotika jsme moc rádi, že šel zrovna do Žďáru, kde má ordinaci naše ošetřující veterinářka. Bude pod jejím stálým dohledem. Tím nechci samozřejmě říct, že bychom dávali kocourka nevyléčeného, byl po zdravotní stránce naprosto v pořádku, kontroly ukázaly, že je zdravý. Přesto mám větší jistotu, že i do budoucna toto bude podchyceno a jakýkoliv příznak návratu onemocnění pečlivě sledován.

Zapalte prosím i vy svíčku za obě kočičky, je nám to nesmírně líto, bojovali jsme za vás až do konce. Kdyby byla maličká naděje, bojujeme dál.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.4.2013_Antenka_a_Cipisek

Asi bych to tady neměla psát, ale všechna zvířátka, která k nám přijdou, a u nás zemřou, pohřbíváme na našem pozemku. Všechna jsou zabalená v dece, nad nimi je tráva a křížek. Asi bych se nedokázala smířit s tím, nechat zemřelé zvířátko na veterině a odvézt bůhvíkam.

Dne 11.března  nás požádala Terezka,studentka střední školy v Jihlavě o pomoc s kočičkami, které tam žijí  na ulici nemocné, březí a doslova živoří. Celý měsíc oslovujeme  lidi s prosbou o pomoc, podařilo se  sehnat velmi hodné lidi z Třebíče. Ti pomáhají s odchytem na ul.  Sokolská a máme už i paní v Jihlavě, která se nabídla, že by jim pomohla. Bohužel další odchyt je až za týden, kočičky nejdou odchytnout do přepravky, ale musíme mít sklopec..

Dnes to Terezka už nevydržela , půjčila si klec a jela do Jihlavy zkusit chytat sama. Zanedlouho byla zpět s malou kočičkou. Mysleli jsme, že to je kotě, ale je to velmi nemocná asi dvouletá kočička. Šla ihned do karantény.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.4.2013_Nemocna_Terezka/

6.4.2013

Ve 22.30 jsme přijeli z veterinární pohotovosti, Cipísek už není. Po dokapání večerní infuze  najednou za půlhodiny začala těžce dýchat, ležela na boku, najednou začala sténat. To už jsme nečekali, volali na pohotovost a za 10 min tam byli. Pan doktor chtěl odsát vodu z plic a dát kyslík, bohužel pozdě. Cipísek musela být ihned uspána, další život by byl v řádu hodin s obrovským trápením. Držela jsem tě za tlapku do posledního tvého dechu kočičko, byla jsem u tebe do konce, aby se ti lépe odcházelo. Je mi to kočičko moc líto.

Podle veterináře bylo příčinou úmrtí  kardiomyopatie (HCM), poškození srdce, neléčitelné.

Cipísku hoří ti svíčka ....

Vyšel o nás článek v deníku knihovny.

http://obora.knihovna.cz/aktuality/

6.4.2013 Barunka má zánět močového měchýře. Kočičce se mohl dostat do trubice trus anebo látka, která zanesla trubici a poté močový měchýř bakteriemi. V podstatě ale Barunka nedokáže úplně vypustit močový měchýř, což se takto postižené kočičce stává osudným a záněty se opakují atd... a taď přijde to nejhorší, takto posižené kočičce se stávají záněty poté osudnými a..., ale k tomu nejhoršímu samozřejmě může dojít až za několik dlouhých let, ale stejně tak i za pár měsíců...

* 6.4.2013 Video a foto - Barunka po návštěvě veteriny, Barunka a povídání o čůracích potížích: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_po_navsteve_.... Vyprávění o tom, jak to vlastně s Barunkou je, zajímavé vyprávění. Vyprávění o tom, jak jsme problém zjistili a jaké jsou budoucí vyhlídky

Držte prosím palečky Barunce, nyní u OS Srdcem pro kočky ve Vrbičanech

6.4.2013 Video a foto - Barunka má v moči krev: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_ma_v_moci_kr.... Barunka může ít zánět močového měhýře, ale také dělohy, což je špatné. Každopádně jede micinka ne veterinu.

* 6.4.2013 Je tady další velký průšvih, Barunce vytekla z pipinky krev s močí. Možná si myslím, že si pipinku plenkami a trusem zanáší. Každopádně, jede na veterinu také.

Ráda bych upozornila, že už týden běží aukce napínacích prostěradel jersey. rozměry jsou 180 x 200, (kromě bílé a modré), barvy jsou fakt moc pěkné. Špatně vynikne při vyfocení bleskem ta červená malinová barva, ale ta je prostě fakt nádherná. Ostatně všechny jsou moc pěkné. Aukce poběží ještě týden.

Příjem vysoce březí kočičky Týnky, protože už v našem depozitu ve Zlíně jedna Týnka je, tak jí dáváme číslo 2.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/prijem_brezi_kocicky_Tynky_bude_to_Tyna_2

Olinek (na stránkách je to Oliver, u nás domácky Olin) posílá fotky z nového domova ve Spytihněvi u Uherského Hradiště. Velmi rychle se zabydlel, doslova do večera a noc strávil v postýlce s nejmladším synkem. Ten prý druhý den ani nechtěl jít do školky, že se musí starat o vysněného kocourka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.4.2013_Olinek_v_novem_domove_ve_Spytihnevi_UH

Před chvíli jsme měli milou návštěvu. Paní by chtěla dvě venkovní kočičky na chytání myší. Kočičky budou mít přístup do teplé kotelny a také do seníku, dílny, která je vytápěná a do hospodářských stavení. Pro hodně plaché kočičky, které celý život prožily na sídlišti nebo na ulici města, je to ideální domov. Kočičky budu samozřejmě měsíc zavřené, aby si zvykly. Plné misky jsou rovněž zajištěny. Volba padla na Lojzičku a Růženku 2 a ráno si paní pro ně přijede. Kočičky jsou obě plašší, ale u jídla se nechají pohladit. Nový domov našel také Largo, umazlený kocourek. Bude bydlet v Poličce.

 Aychom se nenudili, tak zazvonil zvonek  a dva hodní páni nám dovezli nádherného mladého kocourka kterému říkali Fanouš, (u nás to bude  Fanouš 2). Bydlí pár metrů od hlavní silnice a najednou se u nich na zahradě ocitl hodný, evidentně bytový kocourek, který se nesmírně dožadoval vstupu do domu. Pravděpodobně jej vyhodil někdo z auta. Bohužel, když si ho vzali domů, označkoval co se dalo a značkuje dál. Půjde hned na kastraci a bude klid.

Máme dnes nový příjem kočiček ze stavby, kde se motaly pod koly nákladních aut a část zaměstnanců je chtěla zlikvidovat. Vhledem k tomu, že šlo především o těhotné kočičky, tak jsme je přijali k nám, i když jsme pro ně museli jet až k Praze. Máme tedy doma další 2 kočky těsně před porodem a 2 čekají kotata tak do 3 týdnů.

Stav kočičky Cipíska je velmi vážný, stejný jako Anténky. Mám podezření na kalicivirozu, ale nemá pupínky na jazyku. Dopoledne na infuzích, před chvílí jsme se vrátili z veterinární pohotovosti, doktor vyslovil podezření, že by se mohlo jednat o selhávání srdce - řekl mi i diagnozu, která vzniká dlouhodobým vyčerpáním organismu. Kočičky na Obecinách, odkud Cipísek a Anténka jsou, byly krmeny 2-3 x týdně, nevím přesně jak často, jak jim byla měněna voda, odčervené nebyly 7 měsíců. Kapeme, dáváme pastu Calopet, která obsahuje taurin, krmíme stříkačkou rekonvalescentní paštikou.

Včera jsme měli velmi milou návštěvu dvou paní ze Zlína a manžela jedné z nich. Přivezli dárky pro kočičky a jedna z nich si zamluvila Jáchyma. Jáchymek by měl jít do Zlína, do domku se zahradou až u lesa. Jáchym má konečně štěstí, dlouho jsme ho inzerovali, už jsme mysleli, že u nás zůstane. Dobere 5 dní antibiotika a může jít.

Dnes našla nový domov kočička Kassandra. Kassandra odjela do bytu se zasítovaným balkonem v Praze.

Kočička Elsa, která k nám do Zlína přišla březí, byla na ultrazvuku. Odhadem bude rodit do 2 týdnů. Snímek z ultrazvuku.

img.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přijali jsme do Zlína 2 černá koťátka z nemocnice ve Vsetíně, mají tak 5-6 měsíců, zatím jsou zalezlá. Daly se prý i pohladit, ale samozřejmě v novém prostředí jsou bojácné.

 5.4.2013

A ještě před chvílí odjela do nového domova Kamilka. Bude bydlet v Kamenici nad Lipou směrem na Jindřichův Hradec.

Do nového domova odjela naše Pipi a nádherná Arnoštka z Hodonína. Pipi byla ochočená z neuvěřitelně divokého koťátka a Arnoštka byla už po příchodu ohromný úžasný mazel. Obě odjely do rodinného domku, ale budou jako bytové kočičky. 

Pipi bude se starší paní v jednom patře a Arnoštka bude u její vdané dcery,  bydlící v patře druhém, ale protože  budou mít volný pohyb po celém domě , aby si mohly hríát spolu,  tak kdovi,  jak si to holky spolu vyřeší. Nový domov našly ve Starých Těchanovicích v Moravskoslezském kraji.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.4.2013_Pipi_a_Arnostka_odjely_spolecne_do_noveho_domova

 Dnes máme příjem dvou nových kočiček. Zavolal nám pán z Jihlavy , který má sám 7 kočiček, že u jeho dědečka jsou dvě kočičky po zemřelé paní. Dědovi je 86 let a i když kočičky krmil, přestal to časem zvládat a lidé z okolí chtěli kočky zabít. Dnes měly být odvezeny a usmrceny. Kočičky jsou ode dneška u nás, mírně vyplašené, ale za chvíli už se nechaly hladit a jsou opravdu hodné. Krásná vysoce březí tříbarevná kočička a mourinka.

kocourek z Velkého Beranova, bohužel už mu nebylo možné pomoci. Zemřel 5 minut pro příjezdu k nám, skoro ve dveřích.

kocourecek-srazeny-autem.jpg

 

 

 

 

 

 

 

rana.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODĚKOVÁNÍ

Ráda bych opět poděkovala všem, kdo jste nás podpořili, kdo jste poslali příspěvek na kočky, které máme ve své péči. Je pravda, že nám přibylo v poslední době kočiček. Nejsme sdružení, které by odmítalo spolupráci s ostatními útulky, naopak, pokud můžeme přijmout co ostatní už nezvládají, tak pomůžeme. Jsme toho názoru, že útulky a společnosti, které pomáhají zvířatům, by si měly vzájemně pomáhat, a ne se vzájemně osočovat. Pomáháme prostě všem potřebným kočkám bez domova, zraněným toulavým, březím, koťatům, nemocným bez rozdílu pohlaví a krajové příslušnosti  No je pravda, že musíme první pořešit naši oblast, to je priorita, ale díky dobrému umísťování jsme hrdí na to, že můžeme pomoci i ostatním OS, jako jsou v Hodoníně, v Kraslicích u Teplic, děvčatům z Brna i z Čeladné.

Takže moc děkujeme

Marcela Bláhová, Jiří Tomšů, Vlasta Váhalová, Miroslava Florianová, pracovníci firmy WF metal s.r.o.,  Petr Čurda, Tomáš Martynek, Jana Šopíková, Ing. Helena Nikerlová,  Pavel Běloch, pracovníci společnosti Skill Production,  Pavel Hlaváč, Tereza Hofbauerová, Jolana Marholtová, Petra Švarcová, Lukáš Joch, Stanislav Hudec, Jiřina Měkynová, Simona Měkynová, Iveta Borosová, Danuše Štefková, Irena Smolková, Alena Maňásková, Vojtěch Slabý,  Marie Gerstnerová, Petra Pospíšilová, Vladimír Vyklický, Ivan Mařík, Ivan Křemen, Martin Dvořák Bc., Monika Horáková, Veronika Petráková, Petr Kupský, Jana Kameníková,  Soňa Trochtová, Ondřej Škoda, Denisa Menšíková, Milena Petrová, Joana Kasyk, Marie Melichárková, Václav Dvorský, Martin Povýšil, Sandra Susányiová, Lenka Lhotová, Jolana Marholtová, Zuzana Kroupová

a dárce podepsaný kocourek Josef

ještě jednu moc děkujeme. Vážíme si Vaší pomoci, protože můžeme dál v klidu pomáhat tam kde je to zapotřebí.

Příjem vysoce březí kočičky Mirči. Protože už je opravdu skoro před porodem, kastrovat nebudeme, kočička porodí a koťatka odchová.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.4.2013_Brezi_kocicka_Mirca

Anténka, která už měla včera v noci teplotu přibližující se k normálu, naměřili jsme jí 37,4  C, která dostala 2 infuze se zavodněním, antibiotika a výživu, která už pozdě večer jakž takž reagovala, zemřela nad ránem. Je nám to moc líto, kočička tedy byla ve špatném výživovém stavu, když jsme ji přijímali. Její kamarádka Cipísek byla dnes pro jistotu rovněž na veterině, taky jsme dali kapačky pro zavodnění, dávám Calopet pastu a ve stříkačce A/d konzervu. Doufáme, že to holka zvládne.

Včera pozdě večer přijeli do našeho depozita na Vysočině lidé z  Velkého Beranova, kteří  našli kocourka sraženého autem. Volali, jestli jej mohou přivézt a obětavě hned vyjeli. Kocourek naříkal, ale než jsme stihli dojít nahoru pro telefon a volat paní doktorku, kocourek zemřel. Měl obrovskou ránu na zadečku a asi rozdrcenou páteř.

Včerejší večer a dnešní ráno opravdu patřily k můrám útulku. Bohužel i toto patří k naší práci. 

No a když potom obdržíme nějaký ten email, kde nám pisatel nadává, žese staráme "jenom" o kočky, když je kolem dokola tolik potřebných lidí, tak to dokáže taky povzbudit.

4.4.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.4.213_Pedro_ma_novy_domov_-_jak_sel_cas_s_pedrem_u_nas

Přijali jsme 3 kočičky. Byly odchyceny na velmi frekventovaném místě, kde zmrzaly a kdykoliv je mohl někdo přejet. Dvě kočičky jsou březí a zatím velmi vystrašené.

A ještě mám další výbornou zprávu. Bohunka, která přijela v únoru hrozně zbídačená je konečně bez rýmy a kašle, i když měla několikrát přeraženou čelist má velkou chuť k jídlu a dietu baští s velikou chutí. A náš těžce nemocný Eddie je na tom oproti včerejšku lépe, léky zabraly a kocourkovi je viditelně ulevilo.

Kocourek Stáník  dobírá svoje antibiotika a je mu lépe, i když je stále ještě v hrozném stavu. Omrzlé ouška jsou lepší, ale stále nejsou úplně zhojené. Příští čtvrtek jedeme stříhat, dokud bere léky jsme nechtěli,protože se musí přispat , má totiž několik posledních zoubků v katastrofálním stavu a musí ho tlamička hrozně bolet. Proto také nejí granule, ale pouze paštiky a kašovitou stravu. Ale počkejte za týden, jaký bude krasavec.

A nyní nejlepší zpráva, do nového domova spolu odjeli  Mára a Johny, měli odjíždět už v sobotu, ale noví majitelé to nevydrželi a přijeli už dnes. Dále ještě čekáme rodinu, která zde byla v úterý vybírat kočičku a zamluvili si Pedra. Náš nádherný zrzeček našel nový domov v Jihlavě.

Od paní Bednaříkové, která se starala v areálu Svit o kočičky Žofinku a Emilka jsme dostali krásné pelíšky pro kočičky a spoustu dobrot, moc děkujeme. Zítra vyfotíme a dáme na stránky. Zatím jenom VELKÝ DÍK.

Večer nám zkolabovala kočička Anténka. Začala zvracet a to hodně, jeli jsme ještě v osm večer k naší doktorce, naštěstí ještě byla v ordinaci. Anténka dostala injekci proti zvracení, hned dostala infuzi v ordinaci a druhou infuzi kapeme nyní doma. Anténka už reaguje, teplota jde nahoru.

4.4.2013 Video a foto - ošetřujeme a přebalujeme Barunku: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_osetrujeme_a_prebalu.... Barunka je zlatíčko, samozřejmě trošku protestovala, ale to jen proto, že jsme natáčeli a tím pádem byl proces přebalování delší.

A dnes se mají přijet podívat na Olinka úžasní lidé ze Spytihněvi. Hledají zrzavého kocourka, do domku se zahradou, ale jako výhradně bytového. Olin je už vykastrovaný, myslím si, že je to velmi vhodný adept do rodiny s menšími dětmi. My jsme ho nějak plánovaně nenabízeli, tak jsme trošku počítali s tím, že možná zůstane, ale nakonec, jak to bývá, se zabydlí někde jinde.

Včera byly naočkovány všehny nové kočičky  ze sobotního příjmu Bohužel i paní doktorka konstatovala , že dýchání Eddieho se velmi horší. Kocourek když vydechuje, tak silou vyráží vzduch, ale zatím je pořád milý, mazlivý, hodný, dostává tu nejlepší stravu a léky a  doufám,že s námi ještě bude co nejdéle.

Radostnější  zpráva, Bohunka se po tolika týdnech zbavila virozy a cítí se mnohem lépe. Šikolka (Návštěvka) se tolik spravila, že ji paní doktorka po dvou týdnech vážně nejprve nepoznala. Kočička Myška má zánět ledviny a dostala antibiotika, tím se odkládá dnešní odjezd do nového domova  a kočička Mína má srdeční vadu, musíme ji přeřadit do virtualní adopce, čekají ji ještě další vyšetření

O naší práci na Vysočině vyšel článek v novinách. Jsme nadšené, lidé nás podporují, je to moc fajn. Dodává to optimismus a chut do další práce, která rozhodně nikdy nekončí...

http://www.vysocina-news.cz/clanek/pomahaji-kockam-z-cele-vysociny/

3.4.2013

Dnes u nás byla paní redaktorka Orságová z měsíčníku vydávané magistrátem města Zlína. Bud v květnu nebo v čevnu vyjde na stránkách povídání o našem občanském sdružení. Bude to nejen jako prosba o pomoc, ale hlavně, aby lidé o nás věděli, aby se v případě nutnosti mohli někam obrátit s nálezem kočičky či kotěte.

V depozitu na Vysočině proběhla návštěva paní doktorky, některé koťata a kočky z Hodonína byly naočkované. Bohužel u Myšky, která měla zítra odjíždět do nového domova, byl zjištěn zánět ledvin, bude brát antibiotika a odjezd se odkládá.

Zhoršilo se dýchání kocourkovi Eddiemu, má pokročilou rakovinu plic s metastázami. Zatím se drží, až uvidíme, že by se trápil, bohužel se budeme muset s kocourečkem rozloučit.

Dnes jsem domů přivezla Gábinku.

 

2.4.2013

Tak vkládám dodatečně fotky Žížy. První 3 fotky jsou z 19.3.2013, dalších 5 jsou nové. Podívejte se sami, jak má Žíža už očičko v pořádku, stehy jsou vytažené, oko zahojené, je to nádherný kocourek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.3.2013_Ziza_v_novem_domove

Z Vrbičan o Barunce:

* 2.4.2013 To je tedy mazec, kdykoliv se vrátím domů, Barunka hned přiběhne a nastaví zadeček, že chce novou plínku. Je to neuvěřitelné, je to tak! Kuk a zase tam bylo hovínko!

Dnes jsem posílala do Vrbičan Barunce obr balík s pamperskami, podložkami a plínkami.

Řešíme pomoc několika kočičkám v nemocnici ve Vsetíně. Paní sehnala pomoc, sklopec a přepravky a v sobotu se pokusí co nejvíc koček a koťat odchytit. Půjdou do naší voliéry, koťata do pokoje, který je momentálně prázdný a bude z něj dočasně karanténa.

Jestli všechno klapne, do nového domova ve čtvrtek odjíždí kočička Myška.

Tak se nám konečně ozval majitel kočičky Návštěvky (po urgenci paní doktorky) s tím, že kočičku , kterou k nám dal na porod nechce , protože bydlí v podnájmu a majitel tam dal nové věci. Kočička paní doktorkou  přejmenovaná na Šikolku je dána do nabídky, je to exrtrémně vymazlená drobounká  kočička. Určitě jí najdeme lepší domov než u člověka, který o ni nestojí.

Zprávy od Žíži:

Z nového domova nám napsala paní od které pavidelně dostáváme aktuální zprávy o Žížovi,moc děkujeme :

 Žíža už má z operovaného oka vyndané stehy, trochu mu to ještě teče, ale otíráme to, tak se to snad brzy úplně zahojí. Jinak je úplně zdravý, veselý, hravý a moc milý. A momentálně spí jak zabitý na tom samém místě, na kterém je vyfocený (fotky neprošly, budu vkládat dodatečně).

V každém případě jsme nadšení, že Žíža našel tak dobrý domov, ostatně i Manka se má krásně, Fífa si sice zvyká hodně obtížně, první dny byla zalezlá pod sedačkou a teprve po 5 dnech vykoukla.

 

 

 

1.4.2013

Kočička Fífa v novém domově.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.4.2013_Fifa_z_noveho_domova/

Ještě fotku kočičky Manky z nového domova s jejími plyšovými kamarády. Když si vzpomenu na kočičku po odchytu, když byla v naší venkovní voliéře, plachá, skoro neviditelná, je to obrovský úspěch - právě pro tyto momenty nás naše práce moc baví a těší.

manka-a-plysovi-kamaradi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dávat antibiotika Stáníkovi je za trest. Kocourek ač starý a bez zubů dokáže plivat a plivat.

Do nového domova odjel Sylvestr 2. Bude mít domov v Budči u Třebíče a pokud by se mu stýskalo, má slíbeného ještě od nás kamaráda.

Dnes se velmi zhoršilo dýchání  chudáčkovi Eddiemu. Eddie má rakovinu s metastázami, v tomto stadiu už neoperovatelnou. Občas zalape po dechu. Dostal ATB.  V současnosti je na ATB 11 kočiček.

V měsíci březnu jsme přijali 61 kočiček a nové domovy jich našlo 39, z toho 21 koček a 18 kocourků. Do bytu odjelo 28 kočiček, 8 do domku se zahradou a 3 velmi plaché a nekontaktní kočky na statek jako myšilovky. Do schránek jsme vhodili 3150 vytištěných letáčků ve městech po celé Vysočině. Na internet pravidelně umístujeme inzeráty kočiček. Podařilo se nám získat ke spolupráci 3 zverimexy a domlouváme spolupráci s magistráty v Jihlavě a v Havlíčkově Brodě.

V březnu proběhla kastrace 27 kočiček a 14 kocourků. Ostatní kastrace se připravují, spousta kočiček je v léčbě a na antibiotikách.

Omlouvám se za předchozí chybu v počtech kastrovaných kočiček, počítali jsme omylem jenom u jednoho veterináře, ale kastrujeme u dvou.

 Zprávy od Mainky :

Dobrý den,tak už si Mainka našla nový plyšový kamarády :-).První den smutnila a byla vyplašená,noc strávila pod vanou,ale ted už si tady neohroženě pochoduje a začíná vyvádět kočičí blbiny.Snad si u nás brzo zvykne a bude se jí tady líbit.Neumí to říct,ale beztak  pozdravuje Vás a všechny kočičáky co tam máte.Já pozdravuju taky a moc děkuju :-)

Barney zdraví ze svého domova ve Zlíně.

Máme se všichni dobře, Barny je velký pán domu a je to pěkný syčák.) Ale pak se přijde pomazlit a všechny hříchy jsou mu odpuštěny.) Ne, to teď trochu přeháním, je to moc hodný kocourek, samozřejmě občas trochu pozlobí, ale to musí být, už si to tu bez něj vůbec nedovedeme představit.  Kastraci máme úspěšně za sebou (asi před měsícem), byl to úplně bez problémů, a ten průjem už je taky v pořádku, dostal na to antibiotika a odčervení a naštěstí to přešlo. Docela dost vyrostl a zmohutněl, má krásnou srst, i když ta jizva už mu nezaroste, ale to nevadí, je krásný i tak. Pánev je taky podle mě úplně v pořádku soudě podle toho, jak lítá po bytě a skáče po škrabadle. Kdybyste chtěla kdykoli se stavte podívat se na něj, my Vás rádi uvidíme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.4.2013_Pozdrav_od_Barneyho

Připomínám, že Barneyho našli ve Vizovicích u cesty jako malé kotátko sražené autem. Měl zlomenou nožičku a zlomenou pánev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak nalezené koťátko z Třebíče  je nádherná rezatá kočička, která je březí. Takže zůstává v depozitu. Dnes jsme také naočkovali 17 kočiček, bez tohoto očkování kočičky často umírají  na kočičí mor( Panlekopenie) přežije ho pouze minimální procento kočiček a tak všem doporučujeme očkovat. Nelitujte koruny za vakcínu, léčba se potom mnohonásobně prodraží nebo to horší,  ztráta  kočičky je nenahraditelná.

Všechny naše kočky a koťata odcházejí do nových domovů naočkovaná.

 

Dnes nám dorazila germicidní lampa, kterou jsme si mohli dovolit koupit díky vaším příspěvkům. Lampa je nutná především pro to, abychom mohli důkladně vydezinfikovat všechny pokoje pro kočky a karantény, aby se nám neustále nepřenášely nachlazení a rýmy, kašel a virozy.  Postupně pokoje sterilizujeme.

 

Protože pomáháme s odchytem a péčí o kočky bez domova i na uherskohradišťsku, vsetínsku tak jsme poprosili o případný příspěvek na kastrace i tady. Spousta lidí nám napsala, spousta lidí nás podpořila, jeden člověk nám napsal toto :

 

16:44 (před 2 h)
 
 
Pane místostarosto, vás bych tedy nevolila.

 
 
Dobrý den.
 
Prosím Vás, neobtěžujte mě už víckrát vaší nevyžádanou poštou. Pomoc potřebují lidé v těžkých situacích. Na kočky opravdu nemám náladu a nedal bych na ně ani haléř. Kam ten svět spěje, když se někteří starají víc o zvířata než lidi ...
 

 

Dnes proběhla kastrace 8 kocourků a kočiček ze sobotního příjmu.
Omlouvám se, za celý den mlčení. Byla jsem na dnešní den pozvána do Českého rozhlasu vysílání pro Vysočinu do pořadu Tandem od 11 -12.00 hodin, kde jsme si s paní Peckovou povídali o našem sdružení, o tom, jak jsem se dostala k péči o kočičky, o našem útulku na Vysočině a spoustě zajímavých věcí. Mám z toho velmi dobrý pocit, lidé v redakci jsou úžasní, milí, paní Pecková mě dokonale provedla celým živým natáčením.
 
Bohužel ale mám špatnou zprávu - přes veškerou péči musel být dnes uspaný kocourek Stáník, kterého jsme přijali z Třebíče. Kocourek byl odhadem 16 let starý a byl na tom velmi špatně. Přestal přijímat potravu, paní doktorka zjistila špatné srdce. Jeho celkový stav byl neléčitelný, už se jen trápil a to zase nemůžeme připustit. I v tomto ohledu jsme za kočičky zodpovědné.
 
 
Paní, která si vzala od nás kočičku Rozárku měla cestu kolem a přivezla spoustu dobrot pro kočičky. Dále jsme dostali další dary, a to od našeho sponzora prodejny chovatelských potřeb ve Žďáru nad Sázavou. Lidé tam mohou zakoupit krmení pro naše kočičky a majitelé prodejny to k nám všechno spolehlivě dopraví. Ani nevíte, jak kočičky netrpělivě čekají na konzervy. Přestože mají granule stále k dispozici, jak se začnou večer otevírat konzervy, najednou se objeví mračno koček, které přes den nebylo vidět.
Dárcům i zaměstnancům prodejny moc děkujeme.
 

 

Tak zdravím bývalou paničku, ahoj všem, tak si tu zvykám, ještě mi tu nic nesežralo, ale to bude asi tím, že ta nová panička (mimochodem je docela fajn, mazlí se se mnou, ale hrůza česala mi i kožíšek!) tak abych si v klidu zvykl, dostal jsem tu svůj pokoj, komplet i se svou toaletou a s mističkami plné jídla, jen pro mně! 
Tak s tím jídlem tomu moc zatím nedávám, pořád se bojím, že mi sem někdo vtrhne a všechno mi sežere, ale prý ne, tak uvidím. Ty kočičí holky mne chodí okukovat, ale hlavně mi zatím chtějí všechno sežrat! Ta nová člověčice to ale nedovolí !
Koukám se do zahrady, kde prý až si tu zvyknu, se budu také probíhat, už se těším!
Jenom jsem sám zvědav, jak mi tu budou říkat, zatím na mně volá miláčku, chlupáčku, kocourku, nebo frajere, tak uvidím....
Odpoledne  jsem se krásně vyspinkal, prý se mi vaří k večeři kuřátko, no tak se nechám překvapit!  Tak tam u Vás zdravím všechny kočičky i Vás milé páníčky, u kterých mi také bylo dobře a napište mi, co u Vás nového !!!!!
Pac a moc pusinek zasílá chlupáček Frajer
i já Zuzka Samková
 
Mám radost,když si paní volala o kocourka nic mi jméno neříkalo,ale ta dobrota srdce sálala i na dálku.
 
Také mám dnes smutnou zprávu,přivezli mi včera lidé maličkou tříbarevnou kočičku, jenom kost a kůže a velké  bříško.Bolavý nosíček, klasicky rýma a těžké dýchání. Boužel ale kočička začala dnes předčasně rodit ještě nedovyvinutá koťátka Jsem z toho nešťastná, kočička neměla sílu je ani vytlačit, s vytahováním tři miminek kterým chyběl ještě týden jsem musela pomoci a je mi z toho hrozně smutno, snad se nám podaří uzdravit alespoň maminku od koťátek, nevypadá zatím dobře.
A trošku veselejší zpráva,otesánek a tlusťoch mají adoptivní maminku v Brně

 

Do nového domova dnes odjel kocourek Sultánek, zrzounek Vilém Ryšavý a mourinka Kira. Všichni 3 jedou  jako bytoví posteloví mazlíci. Dnes k nám také přijela naše paní doktorka ač neděle a měla  s  dcerkou v plánu výlet do ZOO, vzala malou s sebou a očkovala všechny nově přijaté zdravé kočičky, kontrolovala nemocné v léčbě a zdravotní stav ostatních koček v depozitu.  Do toho si přijeli zájemci o vymazleného kocourka pro dědečka, i při tom frmolu  si pán bleskově dokázal vybrat obrovského mazla. Kocourek byl z Brna a na poslední chvíli byl zachráněný před vhozením do kotle.

Vzápětí přijela úžasná parta moc hodných  lidí z Brna, bohužel nebyl čas se jim plně věnovat, ale snad bude příležitost příště.

Ve zlínském depozitu klid. Gábinčina léčba pokračuje, antibiotika, podkožní injekce roztoku pro hydrataci, s Gábi je to jako na houpačce, trpí nechutenstvím. Hlavním problémem je onemocnění ledvin, příští týden jedeme opět na testy.

Elza poctivě kojí svoje 4 kotata a vzorně se stará, i plachá kočička Esterka se stará o ty svoje dva špunty. Zatímco Elzina kotata bychom si mohli bez problémů pohladit (i když to neuděláme) tak Ester na nás syčí jenom se přiblížíme k přepravce, kde se ubytovala i se svými kotaty.

 

Hned po ránu do nového domova odjela malá kočička Prtě, kterou do našeho depozita přivezly děvčata ze Žďáru nad Sázavou. Kočička jela do Humpolce a bude se mít moc dobře. Na víkend máme domluvené další 4 rodiny, které by chtěly některou z našich kočiček.

Březí kočička ze Sokolovské Jakubka porodila 4 nádherná koťátka, moc dobře se stará a máme z toho velkou radost. Děkujeme za její záchranu třebíčským záchranářům.

 

Den ,  jaký jsem ještě co se kočiček týká nezažila. Ve spolupráci s paní Kacálkovou z Vrbičan , jsme neodmítli pomoc a tak máme dnes velký příjem kočiček. Jejich příběh tu chci vypsat, protože život i při dobré vůli je někdy pro kočičky opravdu hrozný. Začalo to telefonem ze Zlína, zda by kluci mohli zajet asi 200km pro kočičky , které nutně potřebují pomoc. V pět hodin ráno vyjížděli a za několik hodin mi Pavel volal a na 18 letého tvrďákabyl docela v šoku. Byt 1+kk. bez elektriky, bez vody, bez nábytku, v celém bytě jedna skříň a postel bez matrace, jen prkna, vše ostatní zabaveno exekutorem. V bytě žijí matka a dcera (obě hodné a pohodové) 28 kočiček a německý ovčák. Matka a dcera se psem žijící v kk a předsíni, v malé pokojíku, jako je nejmenší u nás všechny kočičky. Bez záchodů, na parketách, bez pelíšků s jedním rozbitým malým škrabadlem, konající potřeby na noviny na zemi.

A jejich příběh? Slečna  vzala z jednoho ůtulku na vypiplání 6 malinkých koťat, když  povyrostli, odmítl jí je útulek vzít zpět, s tím,že pro ně nemají místo a museli by je usmrtit. No a dál už to slečna neustála, do roka bylo kočiček 26, samozřejmě neměla na kastrace a sourozenci se množily nezadržitelně hned od prvního mrouskání mezi sebou. Nynější stav:   přivezli jsme pět kočiček jen několik dní před porodem, tři kočičky kojící navzájem tři dvoudenní koťátka, ostatní pomřela,r odila se volně na parketách, bez deky , krabice , čehokoliv. Kluk volal, že si myslí, že je nakládali mrtvé , že se nehýbaly a byly studené, naštěstí ne, v přepravce je dvě kočičky spolu zahřívaly, další 2 kočičky se zatrvrdlým mlékem (bylo řečeno že ty už jsou po koťatech“ viditelně koťátka špatně dopadla) .

Podle Pavla ovčák nějakou kočičku včera zakousl, tři byly v přepravce již od včera , že se prý rvaly, no v tak malém prostoru a mrouskajíce není divu. Kočičky údajně třetí den nejedly a nepily, nebylo co a voda netekla a ženské to podle všeho vzdaly.  Přes to všechno jde o krásné velké a dobře živené kočičky, paní mu řekly, že raději sami nejedly,  aby jim mohly nakupovat jídlo.  Vzhledem k tomu jak živené jsou tomu prostě věřím.  Kočičky i kocourci krom asi 3 jsou umazlení a moc krásní. Všechny je však nutno kastrovat , očkovat , odčervit.  Jen tato péče bude stát nejméně 15 tisíc, ale je to opravdu potřeba.

Chtěli bychom touto cestu  moc požádat, pokud někdo může a byl by ochoten pomoci sebemenší částkou, na účet budeme moc vděční,  čím dříve vykastrujeme, tím dříve budou moci nádherné, naprosto zdravé a velké kočičky  (vše loňská koťata) do nových domovů.  Jejich osud nejde pořádně vypsat, ale dotkl se opravdu i kluků,  kteří jinak emoce umí skrývat a když dospívající kluk řekne,že je rád, že je odtamtud odvezl, svědčí to opravdu o mnohém. Dnes budeme postupně vkládat do domov hledají a do budoucího hledání domova fotky jednotlivých kočiček. Přes to všechno, mnoho lidí by prostě kočičky vzalo a vyhodilo na odlehlém místě, jako se s tím setkáváme všichni, ale ony zoufale hledaly, kdo by jim mohl pomoci a postaral se o ně a toho si velmi ceníme.