Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) září 2014

27.9.2014

Pan doktor před chvílí volal výsledky krve a testů. Naštěstí je kotě FELV a FIV negativní, rovněž červené krvinky jsou v pořádku. Bílé krvinky jsou snížené, ale to může být způsobeno infekcí. Kotě snědlo kapsičku. Je na infuzích. Pokud by zítra nedošlo k podstatnému zlepšení, přivezu na kliniku lék na podporu tvorby bílých krvinek, který nám zabral u White.

Při večerní kontrole kočiček a koťat v kočičím pokoji mě znepokojilo kotě Srdíčko. Má nezvykle moc nafouklé bříško. Nechci panikařit, ale mám stále před očima Alánka a tak se o Srdíčko moc bojím. Pojedeme v pondělí na veterinu. Zároven vezmu s sebou na kontrolu White a měla bych ukázat i Čiki, kterou snad pan doktor už ani nepozná.

Dnešek byl ve znamení předávání kočiček do nových domovů. Nejdřív odvezla Kristýna Matýska do Karvinné. Já jsem odpoledne vezla do Uhřic Mikuláše a Orinku. Bydlet budou nedaleko rodiny, která si osvojila Carrie, Madonnu a Mandy (nyní Lízu a Micku). Všechny kočičky jsem viděla, mají se skvěle. Carrie si zrovna hověla v kočárku, Micka a Líza lítaly po půdě.

Včera jsme přivezli kotě, které jsme měli na hospitalizaci na klinice v Mařaticích a dvě koťat u paní doktorky u Uherského Brodu. Všichni jsou v pořádku, budou zatím na antibiotikách. Dnes jsem bohužel musela odvézt na pohotovost další kotátko z Napajedel. Nelíbilo se mi, bylo lehavé a moc chuti k jídlu také nemělo. Pan doktor ještě dnes večer bude volat výsledky krve a budeme vědět, co se děje.

Kocourek Pacička se začíná přibližovat, hlavně když nesu jídlo - to je první u talíře. Stále sice syčí, ale už není zalezlý jako dřív.

Včera příjem 4 koťat ze záchytných kotců pro psy v Bystřici pod Hostýnem. Koťata jsou mazlivá, asi 3 měsíční. Byla odčervená.

21.9.2014

Zuzanka (kotě) je zamluvená a příští týden odjíždí do nového domova v Újezdci u Uherského Brodu.

Pandora ze šachty u paneláku na Jižních svazích, jejíž oba sourozenci jsou již několik měsíců v novém domově si stále cestu k lidem nenašla a je velmi plachá. Nechápu - její brášci jsou mazlíci a v nové rodině si je nemohou vynachválit.

pandora210.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Připomínám i kočičky, které jsou u nás již dlouho. Orinka by měla odjet tento týden k Morkovicím a vybíráme ještě, která kočička by s ní mohla odjet. Paní by ráda 2 kočky do domku s přístupem ven.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.9.2014_Kocicky_ktere_jsou_u_nas_uz_dlouho/

Bohužel umístění Arnoštky v Novém Jičíně nevyšlo. Paní se ujala kočičky z ulice. Nechápu proč má Arnie takovou smůlu, přitom je to nádherná zrzavá kočička, doslova rarita, mazlivá, moc hodná a je u nás již skoro 9 měsíců.

10 měsíční Mikuláš by už nutně potřeboval nový domov. Kocourek je moc mazlivý, hodný a strašně moc by chtěl už mít svoji rodinu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.9.2014_Vymazleny_Mikulas_by_nutne_potreboval_novy_domov/

Kočičí pokoj večer při krmení

kocici-pokoj-vecer210.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tento týden jsme akutně přijímali 3 maličká koťata, která "nějaký dobrák" odebral od mámy a nechal v krabici na fotbalovém hřišti v Březůvkách u Zlína. Naštěstí koťata už jí samy, jsou jim tak 4-5 týdnů. Byly tam asi velmi krátce, protože nebyly mokré ani nachlazené. Jsou zatím v karanténě.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.9.2014_Nove_prijata_kotata_z_Brezuvek_u_Zlina/

 

 

19.9.2014

White už budeme nabízet do nového domova.

white160.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

18.9.2014

Nový domov v Uhřicích u Morkovic našly dvě dospělé kočičky Madonna ze Zlína a Mandy z Otrokovic. Bydlet budou v domku s přístupem ven, v rodině již máme kočičku Carrie několik měsíců. Dostáváme pravidelné zprávy a Carrie se má úžasně. Tyto kočičky budou mít možnost lovit myši, který je tam nadbytek.

carrie181.jpg

 

 

Carrie zdraví.

 

 

 

 

 

17.9.2014

Nový domov v Prusinovicích našel kocourek Zrzík, asi 3 měsíční kotě. Bude bydlet společně s Lucky, Česílkem a Alexem. Zatím proces sžívání probíhá dobře, jenom Lucky je hysterická a syčí na všechny.

 

16.9.2014

Ze svého domova v Kunovicích poslali fotky majitelé kočičky Mab.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.9.2014_Kocicka_Mab_poslala_fotky_Kunovice/

Úplně jsem zírala, jaká obr kočička z ní je. Od nás odjížděla jako odrostlé nohaté kotě. Jinak Mabinka je nalezenec ze Zlína z křoví u hotelu Ondráš.

Zpráva od Kvída (Malenovice)

posílám fotku Kvída. Váží 4,50 kg a je to pro mne to nejúžasnější stvoření. Snad se Vám i kočičkám daří dobře

kvido161.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dnes odjel do nového domova v Uherském Brodě kocourek Blackie.

Do Nového Jičína jsou zamluvené Arnoštka a Orinka, do Uhřic u Kojetína by měly ještě tento týden odjet další dvě dospělé a vykastrované kočičky.

 

V sobotu 13.9.2014 odjely do nového domova společně dospělé vykastrované kočky Fran a Agáta. Bydlely u nás v zasíťované verandě. Jejich novým působištěm jsou Kvítkovice u Zlína, kde náš známý chová koně pro parkur. Bydlet budou ve stáji, kde je seno. Kromě nich je tam velký zrzavý vykastrovaný kocour a ještě další vykastrovaná kočka. Areál je mimo obec, bez provozu aut a bezpečný. O kočičkách budeme dostávat pravidelné zprávy event. se můžeme přijet podívat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.9.2014_V_sobotu_odjely_do_noveho_domova_Fran_a_Agatka_Kvitkovice_u_Zlina/

Dnes odjíždí do nového domova v Uherském Brodě černé 4 měsíční kotě Blackie. Blackieho jsme našli společně s White v Loukách. První dny byla obě koťata na sobě neskutečně závislá, ale kvůli závažnému úrazu White a její 2 týdenní hospitalizaci na klinice se vazby přetrhly a tak nyní může jít Blackie do nového domova samostatně. Užívá si hrátek se svými kotěcími kamarády, které už neuvidí, ale na druhou stranu jej čekají další nové zážitky. Jeho novým majitelem je známý naší paní doktorky, takže Blackie bude stále pod odborným dohledem a samozřejmě se to týká i kastrace.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.9.2014_Blackie_dnes_jede_do_noveho_domova_tak_si_uziva/

 Omylem nechaný sáček s dobrotami nenechal klidnými polovinu koťat. Jenom White si v klidu spí a Julinka na parapetu se dívá na tu melu. Včera přijatá 2 koťata jsou zdravá - u nálezců prošla karanténou a veterinárním ošetřením, k nám byla přijatá již s 1. vakcinací. V současné době na tomto postupu u nálezců, kteří nás kontaktují, trváme. Samozřejmě někdy jsou nalezená koťata ve velmi špatném stavu, takže karanténu podstupují v útulku. Pokud je to ale možné, domlouváme se s lidmi na základním postupu: projít veterinární prohlídkou, poléčit, naočkovat - potom přijmeme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.9.2014_Momentky_z_dnesniho_dopoledne/

 

12.9.2014

 

 

Reakce o. s. Dobré ruce

 

 

 

 Dobrý den,

na základě mnoha podnětů k vyjádření se k celkové situaci na Vysočině, vám přinášíme stanovisko a vyjádření.

Především bychom chtěli upozornit nejen paní Jitku Bártovou, na to, že paní Eva Janišková, Kristýna Hradilová, ani nikdo z dalších členů nemá poruchu čtení, ani vidění!! Dedukce, že dokážeme reagovat pouze na kladné a pochvalné příspěvky je opravdu lichá!!

Situaci a celé dění považujeme za krajně závažnou a přistupujeme k ní opravdu s maximálním nasazením, a to především hloubkovou kontrolou a prověřováním všech skutečností. Jde nám především o to, zjistit všechny skutečnosti, ve kterých bylo či nebylo pochybeno a sjednat okamžitou nápravu a především zamezit jakémukoliv pochybení v budoucnu. S ohledem na zákonné lhůty svolání valné hromady a interních rozbrojů by nebylo vhodné, aby se tyto skutečnosti týkající se celkového chodu našeho o. s. probíraly před řádně svolanou valnou hromadou, která proběhne 14. 9. 2014.

Můžeme vás však ujistit, že nepůjde pouze o kosmetické úpravy, ale o již avizovanou restrukturalizaci celkového chodu o. s. Dobré ruce, včetně obou útulků. Co však můžeme prozradit je, že změny se budou týkat jak personálního obsazení, tak věcných, více či méně technických záležitostí fungování útulku, avšak nezbytně nutných k jeho hladkému chodu, který povede ke spokojenosti jak sponzorů, tak široké veřejnosti jako takové.

Děkujeme za pochopení toho, že všechny záležitosti týkající se výše zmíněných věcí musíme projednat, napravit a především změnit jako celek o. s. a teprve poté budeme informovat veřejnost o výsledcích a úpravách v celkovém chodu o. s.

S pozdravem

realizační tým Dobré ruce o. s.

 

10.9.2014

Přeju krásný den a konečně posílám fotky našich kočenek. Dali jsme jim jména Sisinka (ta větší) a Pusinka. Obě jsou úžasné, velice rychle si u nás zvykly a myslím, že jsou spokojené. A musím říct, že už si "zvyká" i manžel. Dcera naštěstí žádnou alergickou reakci neměla a už snad ani mít nebude, takže je všechno v nejlepším pořádku. Moc zdravíme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.9.2014_Sisinka_a_Pusinka_z_Lazu_ve_Zline/

sisinka-a-pusinka-z-lazu1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

8.9.2014

Dnes při procházení starších fotek jsem našla ještě nějaké fotky kocourka Heřmana, které jsem dělala už v posledních dnech jeho života. Sami můžete vidět, jak kocour, který vážil téměř 5 kilo vypadal a proč jsme se rozhodli s těžkým srdcem tak, jak jsme se rozhodli. Kocourkův stav byl už neslučitelný s dalším životem. Stále na Heřmana vzpomínám, prožil u nás půl roku pěkného a klidného života, nezemřel někde opuštěný v bolestech pod keřem, cítil, že jej máme rádi a že jsme mu nabídli nový domov. Stále vidím jeho proutěnou kukaň kde trávil nejvíc času.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.9.2014_Vzpominka_na_Hermana/

 

7.9.2014

Tady si dovoluji Vám představit "to kotě" kterým to vše začalo. Dnes je to téměř 9 letý kocour Hubert. Ne každý den se jej ale podaří vyfotit. Hubert je kocour, který většinu roku - kromě opravdové zimy - chodí ven a domů přijde jenom vyčistit misky a zjistit co je nového. Samozřejmě, že je kocourek již dávno vykastrovaný a teprve potom mohl obcházet své teritorium. Hubert je moc hodný a mazlivý kocourek, ale opravdu doma jej neužijeme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.9.2014_Ne_kazdy_den_se_podari_vyfotit_Huberta/

ciki-a-tribarevky2.jpg

 

Ještě fotečka Čiki a tříbarevných koťátek - ta už jsou všechna v nových domovech (Luhačovice a Zlín)

 

 

 

 

Tři černí kocouři - Frigo, Blackie a Alex.

blackie--frigo-a-alex310.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotky naší Čiki. Koťátko ve věku max. 7 týdnů našla naše kamarádka v Luhačovicích v jednom zahradnictví. Očička měla naprosto slepené a pod ním hrůzu, rohovkové vředy. Naštěstí je Čiki velký bojovník a tak můžeme říct nyní, že na očička vidí (i když ne asi moc ostře) ale hlavní je, že není slepá, je zdravá a moc hodná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.9.2014_Ciki_s_poskozenyma_ocima/

A další fotky, tentokrát od Dannyho z Prahy.

Dobry vecer...
Posilame pozdravy z Prahy ...
Jiz netrpelive cekame na prichod potomka a Danny pro nas pod prezdivkou Jey Jey.. :D zatim bere detsky pokoj jako svou hernu..
Kdyz ted pisu tento email, tak lezi u me na pupku, a slinta mi pod nos a silene vrni.. Uff, ted zivnul...Narocny kocouri den :D
Je to nas milacek a jsem Vam za nej silene vdecna...
Obcas si myslim, ze po tom, co ho vsechno potkalo, je dusevne stale jako male kote ...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.9.2014_Danny_z_Prahy/

Nové fotky jsme dostali od majitelů kočičky Carrie, jsme vždy velmi rádi, když dostaneme zprávy z domovů našich koček a koťat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.9.2014_Fotky_Carrie/

 

 4.9.2014

Krásná stříbrno mourovaná kočička Pussy se prochází nejraději po kuchyňské lince. Je příšerně žravá a hrozně zvědavá. už několikrát jsme ji málem zavřeli do lednice, kam se doslova nacpala kvůli nějaké klobásce

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.9.2014_Nove_fotky_Pussy/

 

Vzpomínáte si, jak jsem psala před 2 týdny o příjmu koťat Black and White ze Zlína-Louky? Black je v pořádku, ale White musela být hospitalizovaná 2 týdny v Mařaticích na veterinární klinice. Při rtg se ukázala zlomenina růstové chrupavky a navíc zlomená pánev. Chudinku bud někdo nakopl nebo ji srazilo auto, protože se koťata pohybovala podél cesty, kde jezdí nákladní auta do dvora technických služeb. White nebyla dlouho schopná operace, protože měla průjem a brala antibiotika. Operace proběha 2.9. a včera jsme si kočičku odvezli domů. Je moc hodná a trpělivá, jenom límec naprosto nenávidí, tak jí byl na chvíli sundán - kvůli focení. Jinak to zvládla na jedničku.

white401.jpg

 

 

 

Trpělivá White

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.9.2014_White_je_po_operaci/

Fotky Zuzanky, kočičky křížené s mainskou mývali. Je to úžasná kočičí dáma a divím se, že se stále nenašel ten správný nový majitel. Zuzanka čeká na novou rodinu u nás ve Zlíně a moc by ji potřebovala. Nemá ráda ostatní kočky, straní se jich. Potřebuje mít svého člověka, na kterého bude fixovaná jako pejsek. Dá jí někdo tuto šanci ??

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.9.2014_Zuzanka_z_Brna/