Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archív )únor 2017

28.2.2017

Zprávy z nového domova!

Fredi ( u nás Strakoš)

Dobrý den, zasílám vám pár fotek Frediho. Je to opravdu velký pohodář a mazel. Není s ním nuda. Člověk se při něm i zasměje. Granulky mu obohacuji kapsičkami s masem nebo konzervou a je vidět že se mu to líbí. Se Sárou už jsou kamarádi. Dokonce se spolu mazli a po každém venčení ji přijde pozdravit. Jinak miluje gauč stejně jako Sára a já. Nechce se mi věřit že si ho rok nikdo neadoptoval. Jsem ráda že ho mám a vám ze něj moc moc děkuji . Krásný zbytek dne přeji. K.Zigová 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Fredi/#20170219_233151.jpg

 

27.2.2017

,, Jestli nevíte jakou kočku si vybrat, vyčkejte, až si některá vybere vás. "

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Tichoňové Renatě

paní Černocké Petře

panu Schramhauserovi Janovi

paní Schubertové Anně

panu Navrátilovi Pavlovi

panu Stratilovi Markovi

paní Stankové Daniele

 

yes

 

 

20.2.2017

Doubravka- krásná, dvouletá, kastrovaná, očkovaná, odčervená kočička Doubravka hledá nový domov. Doubravka je vhodná jako venkovní kočička, která bude mít své zázemí.Doubravka vypadá na fotkách jako velký mazel, ale nenechte se zmást, pohladit se jen tak nenechá. Určitě z ní bude výborná lovkyně myší a ozdoba každého domku.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Doubravka/#Doubravka1.jpg

heart

 

20.2.2017

Vystěhovalci z Kroměříže hledají svůj nový domov!

Před časem se na nás obrátila paní z Kroměříže, která přišla o bydlení a hrozilo, že se  kočičky, které lehkovážně nechala nevykastrované a které se jí namnožily, zůstanou na ulici. Tyto kočičky hledají nový domov, do kterého půjdou vykastrované, naočkované a odčervené! Pokud nám budete chtít na tyto kočičky přispět  finanční částkou na náš transparentní účet, budeme moc rádi! Do poznámky napište vystěhovalci. Velmi děkujeme!

 

Žemlička - je želvovinová kočička. Je hrozně mazlivá a přítulná, prostě profesionální kočičí mazlík. Věk 3 roky.Váží 3 kila. Je to sestra kocourka,  který už  odjel včera do svého nového domova.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Zemlicka/#emlika..jpg

heart

 

Bobo- je 7 letý kocourek mourek. Je hodný a dá se držet  na rukách ,ale je zatím dost bojácný a je pořád zalezlý v boudičce. Je už starší a proto si hůře zvyká na změny. Bobo potřebuje co nejdříve svůj domov, kde bude po otrkání super parťák. Bobo váží kolem  5 kilo.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Bobo/#Menka..jpg

heart

 

Dobráček- je to krásný rezavý kocourek. Má klidnou povahu, je mazlivý. Stáří odhadem 2-3- roky, váží 5 kg. Dobráček bude ozdobou každé domácnosti!

 http://novydomov.rajce.idnes.cz/Dobracek/#Dobrek..jpg

heart

 

Prcek ( zatím je trochu marod)- je malý černý kocourek. Vypadá jak 3 měsíční kotě, ale je mu už půl roku. Váží jenom 1,6 kilo, ale podle zubů by to mohl  být sourozenec Žemličky a kocourka Filemona. Kvůli průjmu,který má asi už dlouho moc neroste, přestože jí dost. Prcka dáme nejdříve dohromady a poté mu budeme hledat nový domov, ale už nyní si na něj můžete počkat! Prcek  na vás čeká prozatím ve virtuální nabídce!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Prcek/#emlika.jpg

heart

 

20.2.2017

Kočičí motto: ,, ať už jsi zvrzal cokoliv, vždycky se snaž, aby to vypadalo, že to zavinil pes."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Tomiové Ivaně

panu Mikuláškovi Filipovi

paní Makovcové Janě

paní Zavadilové Světlaně

paní Wrzyszczové Jarmile

paní Svízelové Haně

paní Ing. Peterkové Janě

paní Kramolišové Kristýně

 

yes

 

19.2.2017

Nové domovy našli tito naši krasavci a krasavice. Všichni odcházeli do nových domovů kastrovaní, očkovaní a odčervení.

Filemon- dvouletý kocourek odjel do Blatničky. Bude bydlet v domku se zahradou společně s kočičkou , ovečkami, beranem -  všichni jsou chovaní jako mazlíci, ne na maso ! Filemon se bude mít skvěle, je tam dostatek myší, žádná auta, kámoši a hlavně dostane hodně lásky od svého nového majitele. Filemon původně pochází z bytu, kde nezodpovědná majitelka kočičky namnožila na 14 a taky dostala výpověď z bytu.

Filemone lovu myší zdar, zdar, zdar!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Filemon/#Filemon.jpg

wink

 

Harry- kocourek Harry našel svůj domov jako byťák v Hulíně. Harry je velký mazel a už netrpělivě vyhlížel svoji novou rodinu.

Harry, ať to mazlí!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Harry/#Harry1.jpg

wink

 

Zrzeček a Zrzečka- i na tyto dva kočičáčky se konečně usmálo štěstí a odjeli do svého nového domova na Mladcovou. Nový domov našli jako bytoví. Jsme moc rádi, že našli domov společně, protože jsou na sebe hodně fixovaní.

Zrzečku a Zrzečko, ať se vám daří!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Zrzecek_a_Zrzecka/#zrzecek-a-zrzinka.jpg

wink

 

Joel Ira jsou už ode dneška obyvatelé Seloutek - cca 5 km od Prostějova. Oba jsou zatím trošku plašší. Budou mít k dispozici garáž s prolézacími dvířky a v zimě kotelnu, kde se topí. Také jim nebude chybět spousta volného prostoru a myší. Joelovi a Iře je cca 1,5 roku, jsou to bratr a sestra a pochází z Brumova Bylnice. Tam je jeden hodný pán nalezl jako koťata, měl je na zahradě ve voliéře, ale bohužel musel do LDN s tím, že se asi nevrátí. 

Jsme moc rádi, že našli oba společně tak rychle nový domov.

Joeli a Iro, přejeme vám hodně myších trofeí!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Joel/#Joel1.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Ira/#IraaJoel.jpg

wink

 

16.2.2017

Nález kočičky Azyláčka na Azylovém domě v Otrokovicích!

Dnes jsme odvezli ze zahrady Azylového domu Samaritán v Otrokovicích kočičku, která se tam tak nějak přitoulala. Kočička zde chodila nechodila, byla vždy hodně hladová, vyhřívala se zde na sluníčku a protože zřejmě nikomu nepatří, kontaktoval jeden pracovník náš útulek. Jsme moc rádi, že se na nás obrátil a kočičku neponechal svému osudu!

Velmi si takového přístupu ceníme a tímto tomuto pracovníkovi (pro nás je to hrdina dne wink) velmi děkujme, že mu nebyl osud  kočičky lhostejný!

yes

A co čeká kočičku Azyláčka u nás? Podstoupí návštěvu veteriny, očkování, odčervení, kastraci a poté budeme intenzivně hledat nový domov.

Kdo by však Azyláčka poznal a věděl  něco o majiteli, kontaktujte nás prosím!

Azyláček je velmi přítulná a milá kočička, pokud se nenajde její majitel, můžete se o ni zajímat a poskytnout jí nový domov! 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Azylacek/#IMG_2390.jpg

heart

 

14.2.2017

Velké díky pro firmu Erpemos!

Firmě Erpemos, která má prodejnu krmiv na Obecninách ve Zlíně velmi děkujeme za jejich dlouhodobou pomoc a podporu. Pracovníci prodejny umístili  ve své prodejně koše, kde můžou dárci vkládat potřebné věci pro naše kočičáky, kteří díky jejich ochotě a díky darům od lidí, kterým nejsou kočičáci lhostejní, mají několikrát do roka štědrou nadílku granulí a dobrot.

Vřelé díky vám všem, kteří se na této pomoci podílíte!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMG_7258.jpg

yes

 

 

14.2.2017

Kočička Billa od Billy angry

V neděli 12.2.2017 jsme zjistili v odpoledních hodinách čirou náhodou, že se u Billy v Otrokovicích pod mostem nalézá kočička. Lokalita uprostřed sídliště bez nějakého zázemí určitě není pro kočičku bezpečná. A to nemluvíme o tom, že kočička není kastrovaná a dovedeme si představit vzhledem k našim zkušenostem, jak by asi tato koťata dopadla. Kočičku jsme tedy pomocí sklopce a sardinek za přítomnost několika diváků a komentářů odchytili, a zavezli do našeho útulku. Kočička od nás dostala jméno Billa, to podle mísa nálezu.

Velkým zklamáním pro nás však na celé situaci bylo to, když jsme zjistili, že o kočičce Bille, vědělo již od podzimu (kdy musela být jen trochu odrostlé kotě) několik lidí, kteří si na facebooku vyměňovali informace ve stylu kdo ji kde viděl, nakrmil, nechal jídlo a vodu… Bohužel ale nikdo pro ni nic víc neudělal a přitom stačilo tak málo a zvednout telefon a zavolat na městskou policii anebo do nějakého útulku.

Kočička Billa měla tentokrát štěstí, že je v bezpečí, v nejbližších dnech půjde na kastraci, očkování a veterinární prohlídku…. Poté ji budeme samozřejmě hledat nový domov.

Závěrem tedy prosíme, nebuďte lhostejní a aspoň zvedněte telefon a konejte, protože nikdo z nás určitě nestojí o další Hvězdičky, Fanynky a jiné opuštěné a ztrápené kočičky, kterých je internet plný a sdílení na facebooku o tom, kolik pod mostem dostala kapsiček, granulí a papání jí určitě nepomohou a její situaci neřeší! Takže fakt už to chce někdy myslet a domýšlet, co se může stát a prostě si uvědomte, že někdy jsou situace takové, že je musíte začít řešit anebo vyřešit pouze vy sami a ne se schovávat za facebook a říkat si, co já můžu, dám ji kapsičku a je to,  ono se to nějak vyřeší a jiné alibistické konejšení svědomí, protože to fakt nikomu doopravdy nepomáhá!

angry

 

13.2.2017

,,Pokud kočka vrní, znamená to.že je s vašimi službami spokojená. Je to stejné, jako když dáte v restauraci číšníkovi spropitné."

z knihy Hany Primusové 

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Stankeové Želmíře

paní Sárabarlogové Marii

paní Kundratové Petře

paní Junaskove Alici

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Strunecké Miroslavě

paní Prokopové Daniele

slečně Komínkové Natálii

paní Káčerkové Monice

paní Oppové Alici

paní Tomanikové Monice

paní Trávníčkové Petře

paní Tichoňové Renatě

paní Vratne Sandře

yes

 

11.2.2017

Velký dík paní Jitce!

Jistě jste si  všimli, vy, co nás pravidelně sledujete, že se snažíme našim kočičkám najít co nejdříve nový domov. Naším cílem není kočičky shromažďovat a nechávat si je co nejdéle, ale naopak, našim cílem je hledat jim nový domov napříč téměř celé republiky, protože pořád je koho zachraňovat a za dveřmi čekají další a další opuštěné kočičky, o které je potřeba se postarat. A co si budeme vykládat, pro každou kočičku je nejlepší, když má své lidi, svůj domov. Pokud v tomto domově čekají ještě navíc děti, které se umí ke kočičkám správně chovat, tak to už není co dodat. Péče o kočičku děti obohacuje, a jak se říká, co se v mládí naučíš, v dospělosti jako když najdeš a často když mají pak svoji rodinu si pořizují rovněž kočku a tak vlastně vznikají celé klany a generace kočičích lidí wink (kéž by to tak bylo, je to náš velký sen...)

 A právě v této časově a finančně velmi náročné práci nám s dopravou kočiček téměř po celé republice neúnavně a dlouhodobě pomáhá skvělá paní Jitka. Jsme moc rádi, že se můžeme na paní Jitku obrátit  a máme u ní jistotu, že se vždy domluvíme jak a kdy kočičku k novým majitelům dopravíme. Velmi si této činnosti paní Jitky vážíme a patří ji za to náš velký obdiv, protože každá taková konkrétní pomoc mění životy našich kočiček o 360 º a paní Jitka tímto způsobem již vypomohla desítkám kočiček, na které čekaly nové domovy!

Paní Jitko, velký dík!

yesyesyes

11.2.2017

Márinka odjela do Holic u Pardubic ( díky paní Jitce laugh)

Krásná roční kočička, velmi hodná, miloučká, taková panenka našla nový domov v Holicích u Pardubic Do nového domova odjela už vykastrovaná a naočkovaná. Za kamaráda bude mít vykastrovaného kocourka, který již na ni netrpělivě čekal.

Márinko, ať se ti moc daří!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Marinka/#Mrinka3101.jpg

heart

10.2.2017

Opuštěná kočička Hvězdička  crying

Včera jsme dostali informaci o tom, že někdo dal u pana MVDr. Hoffmanna za dveře ordinace bílý kýbl s kočičkou. Nedalo nám to, a hned jak jsme mohli, tak jsme se na veterinu vydali zjistit více informací.

Panu doktorovi jsme se představili s tím, že se chceme doptat něco více o této kočičce.  Pan doktor nás velice mile přijal a popsal nám celou situaci. Nějaký pán přijel v autě a nechal kočičku u dveří v kýblu s tím, že ji našel a odjel pryč. Kočička byla ve velice špatném stavu, těsně před smrtí. Po důkladném vyšetření pan doktor zjistil, že kočička již několik týdnů trpěla zřejmě kočičí chřipkou, měla téměř amputovaný ocásek a navíc měla těžká zranění odpovídající srážce s autem. Pan doktor se rozhodl její trápení a bolest zbytečně neprodlužovat a kočičku uspal. Pan doktor nám také sdělil, že takový případ za dobu své letité praxe ještě nezažil.

S panem doktorem jsme se domluvili a navázali jsme s ním spolupráci v tom smyslu, že pokud se u něj vyskytnou odložené kočičky, bude nás informovat a společně se pak o tyto kočičky postaráme. I když v tomto případě již bylo pro kočičku vzhledem k jejímu kritickému stavu pozdě.

Pánovi, který  Hvězdičku přivezl, bychom chtěli poděkovat za to, že mu nebyla lhostejná, že ji dovezl k panu doktorovi Hoffmannovi a tím ji ušetřil spoustu bolesti a trápení. Víme, že můžete namítnout, že styl předání Hvězdičky byl při nejmenším podivný, ale pána neodsuzujeme. Víme, že se lidé bojí pomáhat, mají strach, že veškerá zodpovědnost a finanční náklady by šli na jejich hlavu, chtějí se vyhnout zbytečným otázkám, prostě je jim to na jedné straně velice nepříjemné, ale na druhé straně jim není osud těchto ubožáčků lhostejný. Proto dík tomuto pánovi.

Na závěr chceme dodat, abyste jste se nebáli pomáhat a také se obracet v těchto případech na kočičí spolky a útulky, které ač pravidelně téměř bez peněz, jsou ochotné udělat maximu pro záchranu každé takové kočičky. A nebojte se, pokud vás nějaký spolek odmítne, zkuste druhý, ten vám určitě vyjde vstříc, protože co si budeme povídat, i mezi námi spolkaři jsou velké rozdíly v přístupu k těmto situacím.

Kočička od nás dostala jméno Hvězdička, to proto, aby neumřela v anonymitě jako ,, kočka v kýblu“, ale abychom si všichni uvědomili, že jde o živé bytosti, které stejně jako my, ale v jiné míře, trpí bolestí, smutkem, strachem a jsou odkázání na pomoc od nás od lidí …

A vy kočičí lidé nezapomínejte páchat osvětu o nás spolkařích, o možnostech pomoci, o kastracích a vůbec o všem co je spojené s problematikou a s pomocí kočičkám, protože my sami spolkaři to bez vás milovníků kočiček a kočičáků nemáme šanci všechno zvládat!

broken heart

8.2.2017

,,Zákon kočičího prodlužování: Kočka je schopna prodloužit svoje tělo prakticky na délku potřebnou k dosahu předmětu, který vzbudil její kočičí pozornost."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Brukovi Vojtěchovi

neznámému dárci

paní Kuchařové Marcele

paní Bc.Krainové Byrtusové Kateřině

yes

 

7.2.2017

Kastrace

Minulý týden se nám stalo, že jsme narazili na lidi, kteří žijí v těžkých podmínkách v Napajedlích. Zabředli jsme s nimi hovor na téma koček. Doptávali jsme se, jestli náhodou neví o nějakých, které se po Napajedlích potulují, jelikož město Napajedla rozjelo kastrační program všech kočičích tuláků a tulaní na svém území. Během rozhovoru vyšlo najevo, že v jejich okolí jsou dvě kočičí holky. Okamžitě jsme zbystřili a dále situaci mapovali. Nakonec jsme se k našemu velkému překvapení dohodli na odchytu a kastraci těchto kočičích holek.

Byli jsme moc rádi, jelikož ať se nám to líbí anebo ne, je pořád spousta lidí, kteří mají nesmyslné představy o tom, proč by se neměla kočka anebo kocour kastrovat. Jsou tací, co Vám řeknou, že kočka musí mít alespoň jednou za život koťata a že kastrace kocoura se nemusí řešit, jen ať si kluk užije a jiné bláboly a povídačky rádoby odborné. A vy můžete pořád do těchto lidí hučet jak do dubu, že co koťata, jak to s nimi dopadne. Že takové ty romantické představy, že jsou to koťátka hravá, co se po zelené louce honí za motýly, a mají se dobře a že z nich vyrostou krásné zdravé kočky, které se o sebe postarají, jsou fakt kraviny, jelikož většinou umírají a to ne zrovna lehkou smrtí anebo někde celý život strádají a žijí, kdo ví kde a jak. To už tyto dubové palice  slyšet nechtějí, pohoršeně odcházejí a vy jste pro ně fanatik, co nemá co na práci a prudí kolem sebe.

Ale toto byl jiný případ a tito lidé byli ochotni poslouchat a pochopit danou problematiku, za což jsme moc rádi a patří jim náš veliký dík! Pro nás jsou to zároveň povzbuzující chvíle, kdy si řekneme, že to má smysl, protože jsou pořád tací lidé, kteří naslouchají, přemýšlejí a chápou. Otázkou potom je, kdo jak má opravdu rád kočky, Ti, kteří je nechtějí ,,trápit“ kastrací, anebo Ti, co jsou ochotni konkrétně pomoci a spolupracovat! Tak přemýšlejte, jak jste na tom Vy a Vaše okolí, co jste ochotni udělat Vy sami za sebe pro kočky?

wink

 

7.2.2017

Regina a Diana

Další dvě kočičí holky Regina a Diana včera díky těmto lidem z článku podstoupily kastraci. Vše proběhlo v pořádku a zítra budou tyto krasavice vráceny do své původní lokality.

Jsme moc rádi!

yes

 

5.2.2017

Šťastlivci, co našli nový domov!

Greynový domov našla v Přílepech, kde bude bydlet v domě s bezpečným přístupem ven. Grey šla do svého domova samozřejmě kastrovaná.

 

Grey, jsme moc rádi!

laugh

Albínka - nový domov našla ve Valašských Kloboucích jako bytová kočička. Paní chtěla mazlivou kočičku a to Albínka rozhodně je.

Albínko, měj se hezky!

laugh

Ferdásek - nový domov našel ve Zlíně, jako bytový mazlík. Jeho nová majitelka studuje veterinu, což je fajn. Na Ferdáska doma čekali kámoši a to morče a kavalír, tak doufáme, že se hezky srovnají.

Ferdásku, ať se Ti daří!

laugh

Olivandr- 9 měsíční vykastrovaný kocourek, kterého jsme přijali z Bardějova, našel nový domov ve Vsetíně. Olivandr od nás odcházel vykastrovaný, naočkovaný - jako bytový kocourek. Jeho bráška - bílo černý kocoureknještě domov hledá. Je u nás.

Olivandře, hodně kočičího štěstí!

laugh

1.2.2017

Klubíčko to má už za sebou!

Tak kočička Klubíčko to má už za sebou, včera byla vykastrována, vše proběhlo ok. Kočička je moc hodná a přítulná. V pátek bude vrácena do své lokality, kde ji bude přikrmovat a monitorovat jeden moc hodný člověk.

laugh