Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) únor 2016

29.2.2016

Fotky z odjezdů do nových domovů - Terka, Alabama a Sierra.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/odjezdy_nasich_kocicek_do_novych_domovu

Jak si kočky dokážou udělat pohodu - zářným příkladem je Herkules. Z tohoto odpočinku jej nedokáže nic vytrhnout.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.2.2016_Herkules

Paul našel nový domov 28.2.2016 v Uherském Hradišti jako opravdu gaučový povaleč. Bydlet bude u staršího pána, který žije se synem. Oběma se kocourek moc líbil a oni se líbili jemu. Jenom ta ošklivá malá věc, do které jsme jej cpali, se mu nelíbila ani trošku smiley

Zároveň včera odjela (nebo spíš odešla) do nového domova tříbarevná kočička Libby. Bydlet bude v bytě nedaleko od nás. Hodně štěstí a krásný spokojený život Libbinko.

 

28.2.2016

Našla jsem jednu fotku Micky, kočičky přijaté po zemřelé paní ve Ždánicích. Vzpomeňme na jednu úžasnou kočičku, která už bohužel není mezi námi. Micinka zemřela stářím vloni.

micka-ze-zdanic1807.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Včera byl velmi náročný den. Hned ráno jsme museli na veterinární kliniku. U kočičky Valerie se objevily náhlé dýchací potíže, těžký záchvat dušnosti. Bylo to velmi velmi rychlé. Mírné nachlazení se zvrtlo do stavu, kde se jednalo o minuty. Kočičku jsem přivezla snad za vteřinu 12 k lékaři. Teplota šla prudce dolů, začínala modrat. Pan doktor ihned nasadil kyslíkovou terapii a dvě hodiny jsme v ordinaci postupně přidávali a ubírali kyslík. Valerie byla ihned umístěna na zahřívací podložku. Po dvou hodinách se začala stabilizovat. Jazyk i dásně zrůžověly a přestala tak intenzívně lapat po dechu. Teplota šla o dva stupně nahoru. Dostala léky a teprve večer jsme mohli konstatovat, že je z nejhoršího venku. Vyděsila nás ale pořádně.

 

Nové kočičky v nabídce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.2.2016_Ron,_Libby_a_Rani

 

26.2.2016

 dovolením pana Tomáše vkládám jeho zprávu o kocourkovi Žolym (u nás Platini). Tome moc moc děkujeme za vše co pro kočičky děláte.

Krásné pondělní dopoledne paní janiskova. Píší vám další zprávy o žolym. Je to nesmírně mazlivý Kocourek, taková malá bílá vtěrka..Emotikona grin Jak vidí že si hrají s adélkou nebo mikym, za hlasitého mnoukani přiběhne, a dožaduje se svého dílu pohlazení. Žoly krásně přibírá na váze, dostává to co mu chutná, a to je vlastně všechno. Odčervení má... za sebou, a zvládl to na výbornou. Kastraci jsem se rozhodl, až bude mít rok, nebo než začne poprvé značkovat. Můj černý Miky Žolyho bere. Ti dva si spolu krásně hrají, nebo spíše žoly má ve zvyku skočit mikymu po krku, a je komické jak se jej snaží přeprat. A i Adélka je jeho chráněnkyně. Když začne žoly mňoukat, Adélka přiběhne k němu, uši v pozoru, a sleduje co se mu děje. A když zjistí, že je vše v pořádku, olýže jej a jde si po svém. Nikdy vám nebudu schopen poděkovat za Žolyho. Když jsem poprvé viděl že shanite dočasnou péči, prvně jsem to přešel bez povšimnutí. Ale něco mi říkalo: ten vnitřní pocit abych se ozval. A dnes už vím, že to bylo nejlepší rozhodnutí mého života. Jakoby žoly vycítil, že jeho bráška běloušek už tu není, ten den byl zalezlý celý den pod postelí. Vždy udělám cokoli aby se žoly i moje dvě kočičky měli co nejlépe. Kdykoli ráno vstavam do práce, a nechce se mi, podivam se na ty svoje tři lásky jak spinkaji, a řeknu si: Tome, děláš to pro ně, aby se měli co nejlépe

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.2.2016_Zoly

 

23.2.2016

Dnes dopoledne našla nový domov v Uherském Brodě kočička Valerie. Jsme moc rádi, že se daří nacházet nové domovy pro zdravé a vykastrované kočičky v naší péči.

 

22.2.2016

Tak díky paní Jitce, která dnes absolvovala víc jak pětihodinovou cestu Zlín, Opava, Orlová jsou už Alabama i Sierra v nových domovech. Obě jsou bytové kočičky, Alabama půjde ještě na kastraci, Sierra je již vykastrovaná. Holky mějte se fajn....

 

19.2.2016

Dnes tedy odjely do nových domovů Dumka (Kroměříž) a Lvíček (Hulín). Obě budou bydlet v bytě. První dojmy z umístění výborné, Dumka i Lvíček se cítili v novém prostředí jako doma.
Ještě dnes večer našla nový domov ve Zlíně na Jižních svazích nedaleko našeho útulku kočička Adina, vykastrovaná roční mourinka. I ta si velmi rychle zvykne

 

18.2.2016

Terka už se zabydluje v novém. Tři hodiny jízdy zvládla na výbornou, občas zaškrábala na přepravku, ale byla jinak moc hodná. Doma vylezla, obešla si všechno, pak si sedla svojí nové paničce na klín a začala vrnět. Takový krásný vstup do nového domova.

Dnes se nám podařilo najít nový domov pro 8 měsíčního kocourka Lvíčka. Kočičku se 4 koťátky čerstvě narozenými přinesli lidé do ordinace naší paní doktorky s tím, že pokud je nevezme, tak je vyhodí v lese. Sice razím zásadu, že... vyděračům se nemá ustupovat, ale v těchto případech to neplatí. Dvě koťátka bohužel nepřežila, zůstal Lvíček a Dolar. Obě koťata měla oči ve velmi špatném stavu, Dolar to zvládl "pouze" se zákalem na rohovce, ale Lvíčkovi muselo být očičko vyjmuto a oční důlek zašitý. To mu ale nebrání v mazlení, malých lumpárnách a vlastně spokojeném životě. Kočička už před vánocemi odjela do nového domova, kocourkům stále hledáme domov.
Takže Lvíček zítra pojede do Hulína. Odvoz spojíme s odvozem Dumky do Kroměříže.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.2.216_Lvicek

 

 

16.2.2016

Možná si někteří pamatujete na kočičku Julinku, nalezenou v lese u parkoviště patřící Lesnímu hřbitovu ve Zlíně. Ležela několik metrů od parkoviště v lese se zlomenou pánví, nemohla se pohnout, v dešti v zimě, a čekala, co se bude dít a jestli umře. Julinka se u nás uzdravila a už dlouho má nový domov, kde si ji hýčkají a milují.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.2.2016_Julinka_od_Lesniho_hrbitova_Zlin

 

julinka925.jpg

 

 

 

 

 

 

 

14.2.2016

Minulý týden odjel do Kudlovic kocourek Horác, přijatý z Uherského Brodu začátkem ledna a včera našla nový domov ve Zlíně na Jižních svazích kočička Havana u mladých manželů. Horác bude mít přístup ven a Havana pouze bytová. Oba jsou již vykastrovaní a naočkovaní.
Do nového domova jsou rezervované odrostlé koťata Alabama (Orlová) a Terka (Kolín). Takže příští víkend bude ve znamení odvozu koťat na delší vzdálenosti. Obě rodiny se na kočičky už moc těší, obě budou bydlet v bytě. Zejména z Alabamy mám velkou radost. Její nová rodina je velmi příjemná paní s dcerkou. Alabama si to moc zaslouží, po tom, co byla vrácená s tím, že mourovaného mrzáčka paní nechce, už o ni několik lidí projevilo zájem, ale pokaždé z toho nějak sešlo. Tak snad už to tentokrát vyjde

 

10.2.2016

Naše modelky a modelové smiley

http://eva1960.rajce.idnes.cz/fotky/

 

 

Zprávy od majitele kocourka Charlieho nám vždycky spolehlivě zvednou náladu a rozjasní den.

Dobrý den,

nejnovější zprávy z bojiště:

Jsem velký, malinko přerostlý kocour, a to mám první narozeniny ještě teprve na dohled. S Majdou, to je ta divná tetička, co u ní bydlel páníček, než jsem to dostal na starost já, jsem se už docela srovnal, taky proč se čilit, jak asi chcete vychovávat devítiletou kočku? Tak jí občas aspoň skokem na hřbet trochu poškádlím, i když není z toho nikterak nadšená. Vlastně jsme kamoši, naučil jsem ji chytat myši… Nebo ona mě? Teď nevím. S páníčkem je to k vydržení, akorát co se týká pravidelnosti a dávkování stravy, máme teda opravdu, ale opravdu zásadně rozdílné názory. Občas si musím něco utrhnout sám, ale měli jste vidět ten rambajz, když jsem si vyskočil pro kus & scaron;unky na stůl! Děs, jak je lakomý! Ne ale vždy, na Vánoce jsem se dostal ke kusu jakési ryby a tak jsem se napapkal, že jsem si musel na Štědrý večer vydatně dáchnout, a že se to povedlo!

Fotka je z nedělního, samozřejmě zaslouženého odpočinku. No co je, to si nemůžu ani lehnout?

Mějte se hezky
 
 
VS.
 
6.2.2016
Dnes přinášíme velmi špatnou zprávu. Poslední odchycené kotě od Penny Marketu, 10 měsíční kocourek Běloušek, včera náhle zemřel. Kocourka se po dlouhé době podařilo odchytit, čekali jsme na tuto chvíli několik měsíců. Na místě zůstával už poslední a vůči přepravce i sklopci byl velmi nedůvěřivý. Paní Magdou se ale nakonec nechal "přesvědčit" aby vlezl do přepravky. Byli jsme nadšeni, že máme kompletně celou rodinu pohromadě, resp. odchycenou, protože jeho otec a sourozenci už... mají nový domov. Běloušek byl ale včera večer lehavý a naměřili jsme nízkou teplotu. Okamžitě jsme jeli na veterinu. Pan doktor ihned dal kocourka na kyslík, Běloušek měl neměřitelnou teplotu a sípal. Zároven udělal ještě rentgen, protože bylo podezření na plicní nebo srdeční problém. Na rtg snímku bylo srdíčko zalité tekutinou, bez viditelných obrysů. Kocourek musel být nejdříve stabilizován, byl umístěný na vyhřívanou podložku s kyslíkovou maskoui. Jeho stav se začínal po 2 hodinách mírně lepšit. Punkce a odsátí krve a tekutiny bylo nezbytné udělat, bohužel Běloušek to nezvládl. Následná pitva prokázala přítomnost zapáchající hnilobné tekutiny v okolí srdce. Bakteriální infekce, navenek neviditelná (Běloušek neměl naprosto žádné viditelné zdravotní problémy, které by vyžadovaly nasadit antibiotika či zahájit jinou cílenou léčbu) způsobila selhání srdeční činnosti.
Je nám to nesmírně líto, kocourku, pečoval jsi o ty svoje mladší podzimní sourozence jako jejich matka, postupně jsi získával důvěru k paní, která tě rok denně chodila krmit a nakonec když už jsi měl šanci najít nový domov, kde by tě milovali a hýčkali, tak ses ho nedočkal. Toto vždycky strašně bolí....