Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) únor 2015

28.2.2015

Představujeme kočičky ze spodního kočičího pokoje. Kromě nich je tam ještě Pacička, Valtr a pár nefotografovatelných, resp. věčně zalezlých v bednách. Ale i ty vyfotíme, jenom to chce trpělivost.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.2.2015_Dalsi_kocicky_ze_spodniho_kociciho_pokoje

Micka ze Zdánic prodělala operaci nádoru na mléčné žláze. Nádor jsme zjistili v pondělí a ve středu už byla operovaná. Přestože jsme měli velké obavy z narkozy, protože kočička již má 15 let, zvládla ji dobře a zvládla dobře i celou operaci. Přesto máme velké obavy. Tyto nádory patří mezi zhoubné. Vzhledem k jejímu věku již nebudeme zahajovat chemoterapii.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.2.2015_Micka_po_operaci

Vkládám několik fotek našich koček ze spodního kočičího pokoje, který je propojen se zasítovanou verandou. Nejdříve kocourek Pacička. Pochází z Otrokovic, kde jsem jej přijala od paní, co ho krmila. Ona jediná jej dokázala pohladit a dát do přepravky. Pacička má staré zranění tlapky, starou zlomeninu, takže tlapičku má jako hokejku a špatně na ni našlapuje, kromě toho nemá ocásek a jeho ouška jsou zdeformovaná svrabem. Dlouho byl Pacička téměř neviditelný, schovával se na verandě v krabici škabadla, syčel na všechny kolem sebe. Potom se - nenápadně - dal u jídla pohladit, ani si toho nevšiml, ale neuhnul. No a najednou se nechá hladit, nastavuje hlavičku a hřbet k pohlazení a doslova jej vyžaduje. Je to vždycky krásný pocit, když se z plachého a nedůvěřivého kocourka vyklube takový úžasný tvor jako je Pacička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.2.2015_Pacicka_je_stale_vice_mazlivejsi

Všechny koťata, kterým jsme přezdívali "Kaňky" už odjely do nového domova, jenom zde zůstává stále chronicky nemocný Bastien. Už jsme nechali 2x vyšetřit stěry z očí, několikrát měl antibiotika - ale problémy s očičkami se stále vracejí. Antibiotika už paní doktorka nedoporučuje nasazovat, vypadá to, že bakterie jsou rezistentní. Při posledním vyšetření stěru tam byla objevena Pasterela, podporujeme imunitu, dostává Zylexis. Je to náročné, bojujeme, doufáme, že se Bastienek uzdraví.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.2.2015_Bastien_stale_v_budouci_nabidce

 

27.2.2015

Zprávy od majitelů Larsi: jejich kocourek na nového vetřelce syčí, je zalezlý a s nikým nekomunikuje. Odmítá jíst, odmítá se mazlit. Doufáme, že za pár dní se vše zklidní a kocourek si zvykne. Larsi si všechno pěkně prozkoumala, rozhodla se spát v ložnici své paničky a s kocourkem by se ráda zkamarádila.

Dnes jsme přijímali od naší paní doktorky kocourka z Uherského Brodu, dostal jméno Miško. Je už vykastrovaný a naočkovaný.

Navečer přivezli 2 kočičky moji známí z Banské Bystrice. Už jsem jim slíbila v prosinci 2014, že až bude aspoň trošku volné místo, kočičky přijmu. Jsou to dvě krásné mazlivé hodné kočky, které žily bez přístřeší a bez domova nedaleko Banské Bystrice v lázeňském areálu. Lidé je tam ale nechtěli, byli hrubí na všechny kdo je krmili a dokonce je krmit zakázali. Asi by se brzy staly jako nežádoucí obětí nějakého násilí.

Emilka je doma po infuzích, zatím spí, je unavená. Micka zatím dává najevo, že ji všechno bolí. Doufáme, že se její stav zlepší a bude s námi hodně dlouho.

Z Laboklinu čekáme na výsledky Karličky, prosím držte jí palce !!!!

 

26.2.2015

Dnes odjela do nového domova v Rokytnici u Vsetina kočička Larsi. Kočička u nás byla již půl roku, od kotěte. Je jich plně naočkovaná a v novém domově si ji dají vykastrovat. My měli kastraci v plánu příští týden, tak to bude mít holka jenom jinde. Jsem za Larsi moc ráda. Bydlet bude v rodinném domě a za kamaráda bude mít 10 letého perského kocourka.

Larsi, ať se máš moc dobře a věřím, že budeš. Tví noví majitelé jsou moc fajn lidé.

 

Kočička Micka je po operaci nádoru na mléčné žláze. Samozřejmě máme velké obavy do budoucna, prognóza u těchto nádorů není dobrá. Protože má kočička již 15 let, nedoporučila paní doktorka chemoterapii. Uvidíme, jak se její stav bude vyvíjet a uděláme vše pro to, aby u nás důstojně a pěkně prožila další dny.

Stav Emilky se mírně zlepšil, nicméně budeme stále pokračovat v infuzích.

 

25.2.2015

Dnes odjela na veterinu Emilka. Emilka je stará kočička - odhadujeme 15 let - která si během svého života prošla mnoho zlého. V našem útulku je od května 2014 a přijela ze Zlechova. Byla ve velmi zbědovaném stavu, ale během doby se z ní stala pěkně živená a spokojená kočka, která obydlela moji pracovnu a gauč. V poslední době začala hubnout a nahmatáme páteř. Proto jsem ji dnes odvezla na infuze a zároveň paní doktorka udělala rentgenový snímek. Hledala především event. výskyt tekutiny na plicích. Stav Emilky by nasvědčoval FIP, nicméně naštěstí se to neprokázalo. Zato jsme zjistili bronchitidu. Emilka dostala silná antibiotika a kortikoidy. Večer ji převezmu opět k nám.

Kočička Micka ze Ždánic má nádor na mléčné žláze, který bude nutné hned zítra akutně odoperovat. Doufáme, že to tato stará 15 letá kočka zvládne a bude s námi ještě dlouho.

 

24.2.2015

Další, kteří hledají domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2015_Mikes,_Gladys,_Orange,_Rose

Včerejší příjem kočiček z Uherského Hradiště.

dnesni-prijem-kocicka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nový domov v Ostravě (jak já ji mám ráda, je tam nejvíc našich kočiček !!) by mohl mít Cyril. Byl by jako jediný kocourek v bytě. Cyrilovi by taková pozice určitě vyhovovala, je to obr kocour a gaučový technik.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2015_Cyril

Ouško již 2 týdny je zamluvený do nového domova v Bystřici pod Pernštejnem. Předběžně jej vezu zítra. Při zítřejší kontrole jej paní doktorka ještě důkladně prohlédne. Toto jsou možná poslední dny strávené u nás.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2015_Ousko

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2015_Emilka_hubne_a_mame_strach

včerejší příjem 2 kočiček z Otrokovic a 2 koček z Uherského Hradiště. Všechny kočky dali nálezci vykastrovat a naočkovat. Jedná se mladé asi roční kočky a kocourky.

Nedávno jsem si všimla, že Emilka není v tom dobrém rozpoložení, není ve své kůži, jako bývala dřív. Nikde žádné známky něčeho podezřelého - průjem, zvracení. Ale u Emilky jako u každé staré kočičky je nutná zvýšená opatrnost. Emilku jsme přijímali v květnu 2014 ve velmi špatném stavu. Veškeré hodnoty při vyšetření krve byly katastrofální. Navíc poměr albuminu a globulinu byl 33, což znamená zvýšené riziko FIP. Koronavirus způsobující FIP se mezi kočkami vyskytuje často, ale jen u určitého procenta vypukne ta nejhorší smrtelná varianta. V průběhu roku se Emilka zlepšovala až z ní byla krásná spokojená kočka. Při včerejším pohlazení jsem ale nahmatala páteř. Tudíž Emilka dnes odcestovala na veterinu k odběru krve. Poměr albuminu a globulinu se zvýšil na 47, což je dobré, ale bílé krvinky jsou velmi nízké. U Emilky jako 13 leté kočičky už je riziko panleukopenie minimální, spíše by se mohlo jednat o reakci kostní dřeně. Ještě jsme nechali udělat krevní nátěr, a z výsledků budeme vědět víc. V každém případě zvýšená pozornost u Emilky bude velmi nutná.

 

22.2.2015

Před chvílí odjel do Oldřichovic kocourek Shaggi z Kaněk. Jeho sestřička Václavka byla umístěná včera a Vali před 2 týdny. Ještě zůstává u nás Bastien, ale tam si nejsme jistí. Jeho neustálé kýchání a občas výtoky z očí svědčí o poruše imunity a budeme dělat ještě krevní rozbor a testy, abychom věděli, co se za tím skrývá. Hodně si slibuji od aplikace interferonů.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2015_Aura_a_Shaggi_dnes_odjeli_do_novych_domovu/

Do nového domova na Šarovech u Zlína odjela kočička Aura. Byla u nás v útulku již 3 měsíce, tak jsme moc rádi. Aura má nyní 6 měsíců, v novém domově si ji dají vykastrovat. Bude bydlet v rodinném domku a po kastraci může začít objevovat myšky na zahrádce. Aura se doslova na paní upnula, nechala se vzít do náruče, začala vrnět, tak bylo rozhodnuto.

Zato se nepovedlo umístění Orange - Pomeranče a vrací se k nám zpět. U pána se objevila velmi těžká alergie, dokonce musel odjet do práce, a nemohl být s kocourkem pod jednou střechou. Jsme rádi, že nám zodpovědní majitelé zavolali a kocourka přijímáme zpět. Je mi to líto, ale bohužel, i toto se stává a z tohoto důvodu jsme také v kontaktu s většinou majitelů našich koček.

Karlička je po náročné operaci - oprava a správné umístění čéšek v koleni. V pondělí pojede na převaz a doufáme, že rekonvalescenci zvládne dobře. Má chuť k jídlu a už se snaží dostat z boxu ven. Ale vyhráno nemá. Vzhledem k jejímu opožděnému růstu a výsledkům vyšetření krve posíláme v pondělí krev na PCR do Laboklinu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2015_Karlicka_po_operaci_v_karantene

Fotky z odjezdu Ely a Pomeranče.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2015_Ela_a_Pomeranc_odjizdi_do_noveho_domova

Paní od Ely už ráno volala: Ela se usídlila v posteli, jako kdyby tam byla odjakživa. Použila krásně toaletu a vrní. Jsme rádi, že kočičky mají skvělý domov.

 

21.2.2015

Dnes v poledne odjela do nového domova v Uherském Hradišti Václavka. Bydlet bude u mladé rodiny v bytě.

Odpoledne odvážíme do nových domovů Pomeranče a Elu.

Leontýnka je zamluvená do Olomouce a Aura kousek od Olomouce. Přesun do nových domovů bude během příštího týdne.

Ještě o víkendu povezeme Shaggiho do Oldřichovic u Zlína.

Hurráááá

 

19.2.2015

Krásná zpráva z Prahy od majitelů kocourka Dannyho - byl umístěn v roce 2012.

Dobre odpoledne, 
 to vubec nevadi, urcite toho mate hodne :)
Presne jak pisete, i Danny je nekdy pekny rostak a radi jak cerna ruka.
To je pak vzdy videt jem kousek bile skvrny jak se nekde v byte mihne.
Ale pak prijde, vyleze pomalu az na hlavu, tam se usidli a zacne slintat - je u toho hrozne rozkosny, ikdyz nevim, kde se to naucil, leze vzdy az za krk, jak carodejnicky kocour.
 
I ted kdyz pisu, tak lezim na sedacce, kocour na me a slinta a vrni blahem.
Asi je rad za klid, protoze prcek ma chripku, tak mame uplakane noci a Danny vzdy zvedave nacuhuje do postylky co se to deje a kdo si dovoluje rusit jeho nocni klid.
Ale je to nas milacek a jsme za nej strasne vdecni.
Vzdycky nas rozesmeje, kdyz dovadi a co vymysli za lumparny, nestiham se divit :)
Snad se ma i Dannyho braska skvele :)
Jste uzasna, pece jakou kocickam poskytujete je skvela a je videt, ze je vse delano s laskou k tem ctyrnohym nezbednikum :)
Je hezke, kdyz clovek vi, ze na ne nekde ceka nekdo, kdo jim da lasku a preda je do noveho domova :)
 
Posilame pozdravy a mnoho sil pro Vas a vsechny kocicky :) a samozrejme podrbani za ouskama :)
 
Tea, Danny, maly Krystof a Lada.
 
danny1902.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Náš mírně nekontaktní kocour Bruno. Kam se s mazlivostí hrabe na obyčejně neobyčejné kočky domácí. Podotýkám, že ihned ve vhodném věku byl vykastrovaný a nikdy nebyl připuštěný.

bruno1202.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Další kočičky, které mohou odjet do nových domovů. Já osobně mám slabost pro mourky. Náš první kocourek, kterého jsme přijali k nám, byl a stále je Hubert - tehdy maličké kotě s milionem blech. Dnes obr mour. Ale Corin je rovněž nádherný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.2.2015_Emil,_Amanda_a_Corin

Před 2 týdny jsme přijímali na základě prosby paní zde na našich stránkách kocourka Ferdu. Ferda je moc milý a hodný mladý kocourek, je již vykastrovaný a tak jej budeme nabízet do nového domova. Je to úžasný pohodář, snáší se s ostatními kočičkami i kocoury.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.2.2015_Ferda

Moc děkujeme paní Evě Růtové za úžasné obrázky, které jsme dostali dnes poštou. Hned, jak bude chvilka času, zprovozníme náš obchůdek, kde tyto skvělé věcičky nabídneme. Z peněz budou financovány veterinární náklady, které jsou nyní poměrně hodně vysoké. Moc moc děkujeme, jste úžasně šikovná a obrázky jsou krásné.

obrazek1.jpgobrazek2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koťata spí opravdu kdekoliv, když se jim zrovna zachce ....

spime-kdekoliv--kdyz-se-nam-chce.jpg Toto je zrovna Bastienek.

 

 

 

 

 

 

spime-kdekoliv--kdyz-se-nam-chce1.jpg

 a ostatní ...

 

 

 

 

 

 

 

18.2.2015

výsledek včerejšího rentgenu kočičky Micky neodhalil žádné abnormality u srdíčka či něco, čeho bychom se měli obávat. Na druhou stranu odkryl výrůstky na páteři zřejmě vzniklé úrazem. Micka bude dostávat přípravky na podporu kostí a chrupavek.

Dnes je velký den Karly - je nyní operovaná. Operuje MVDr. Luňák ze Starého města. První operace budou čéšky, které by Karliččiným růstem byly stále víc a víc deformované. Potom se časem ukáže, co ještě bude nutné za zákrok. Jestli pánev bude nutné rovněž operovat či se problém vyřeší klidem - tak jak to někdy bývá u zlomenin pánve. PROSÍME DRŽTE PALCE. S největší pravděpodobností budeme vypisovat na operaci Karličky sbírku, první sbírku v letošním roce. Děkujeme za podporu.

 

16.2.2015

Dnes jsme byli na komplexní vyšetření krve se staršími kočičkami. Jela Oxana, Micka ze Ždánic, Mici ze Žádovic, Pacinka z Babic a Ela - sice je to mladá kočička, ale po kastraci málo jí. Všechny hodnoty jsou v pořádku. Mici ze Žádovic zůstala u paní doktorky na čištění zubů a Micka ze Ždánic pojede zítra na rtg. Má mírný šelest na srdíčku, tak abychom nic nezanedbali. Ale jsem moc ráda, že zejména hodnoty kreatininu a močoviny jsou v pořádku.

Eddie zdraví z Ostravy. Se svým kámošem, stejně starým kocourkem si výborně rozumí, dokonce spolu spí a jí z jedné misky. Vyjádření majitelů :

Edika je asi nejhodnejsi  kocour,kterého jsme kdy měli

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.2.2015_Eddie_zdravi_z_Ostravy

a my jsme moc rádi, že se má náš Eda Nezbeda tak dobře. Jeho čestné místo největšího mazla ihned obsadil Ouško. Jakmile odjede, tak jsem zvědavá, kdo to bude další.

Ouško je rezervovaný do Žďáru nad Sázavou, kam jej osobně povezu. Půjde do bytu k pejskovi a potkanům, a my jsme zvědaví, jak způsobně se bude chovat.

Máme zájemce o Auru, zatím je to v jednání.

 

15.2.2015

 

Kočička Micka si hlídá mikrovlnou troubu - co kdyby náhodou se z ní něco vytahovalo k snědku ? A to že usnula - nevadí, ona by se vzbudila raz dva ...

micka-ma-pulnoc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tak nám dnes odjel do nového domova Aladin a odpoledne jsme umístili dospělou kočičku Harmony. Harmony u nás byla ze všech už nejdéle, od února 2014 a pochází z malenovické cihelny. Harmony u nás pořádně nabrala, dnes je z ní 5 kilová kočička. Je velmi klidná a hodná, ideální společník pro starší paní, která si ji vybrala. Harmony bude bydlet v bytě společně se svojí novou paničkou ve Zlíně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.2.2015_Aladin_a_Harmony_odjizdi_do_noveho_domova

 

14.2.2015

Zprávy od Sebíka a Čiki

Dobrý den..jsem tu se zprávami o kočenkách...Sebík je postrach tohoto bytu...cokoliv zustane nehlídané..to tam další den nenajdete..ale je to kotě..a Čiky....je užasná a já se do ní zamilovala..a Carinka...ta je dáma..někdy je ignoruje ..někdy prská..ale když si hrají..tak je vidět,že by se chtěla připojit...Líza už je venku..a lítá

Dnešní den ve znamení velkého úklidu. Dvě pračky jedou naplno od osmi od rána a ještě jsme neskončili. Všechny deky, pelíšky, ručníky, vše co je zašpiněné, zachlupacené.... Nic neunikne.

Všechna koťata, která odjela včera jsou v pořádku a zvykají si. Vali je klidnější, zato Dag je prý pořádný rošťák a akční hrdina. I když u nás to byla taková puťka.

Zítra odjíždí do nového domova v Budišově nad Budišovkou kocourek Aladin. Máme rozjednanou možnost umístění kotěte ve Žďáru nad Sázavou a paní z Děčína by ráda hodnou mazlivou kočičku. Uvidíme, držte palce. Aladina do nového domova vezeme my. Původní informace byla že má jít do Ostravy, ale rodina bydlí v Budišově, pouze pán byl u rodičů v Ostravě.

 

13.2.2014

Ještě dnes navečer našel nový domov kocourek 4 měsíční Jeroným. Bude bydlet ve Zlíně, od našeho útulku vzdušnou čarou tak 500 metrů. U mladé rodiny se 4 letou holčičkou. Jeroným si paní sám vybral, přestože si přijela pro jiného, tak Jeroným skočil do náruče a tak se lísal, až si ten nový domov doslova vymohl.

Jsme moc rádi, že jsme několik kočiček umístili do Zlína a okolí a budeme mít kontakt s rodinami.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.2.2015_Jeronym_odjizdi_do_noveho_domova_ve_Zline

Ještě o víkendu povezeme do Ostravy kocourka Aladina. Z Oldřichovic u Zlína si zamluvili Shaggiho.

Dnes jsme přijímali kocourka, kterého nálezkyně včera přivezla k naší paní doktorce. Kocourek je prohlédnutý, je sice vyhublý, ale jinak v pořádku a dostal jméno Ferda.

 

Kdo říká, že pátek 13. je nešťastný den ? Dnes našla domov dvě naše koťata, tzv. Kaňky. Koťátka s mamkou Oxanou k nám přijely ze vsetínského domova seniorů. Dlouho byly v léčbě, nachlazení, problémy s očima a nyní konečně začínají odjíždět do nových domovů. Vali a Dag odjeli do Bojkovic u Uherského Brodu. Bydlet budou v domku. Po kastraci budou mít přístup ven. Navíc v péči naší paní doktorky, která má ordinaci nedaleko.

Máme velkou radost a oběma koťátkům přejeme v novém domově vše nej.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.2.2015_Vali_a_Dag_odjizdi_do_noveho_domova_v_Bojkovicich_u_Uherskeho_Brodu

 

12.2.2015

Na fotkách často není ani vidět postižení koťátka Nii, ale bohužel plovoucí zadeček ji bude provázet celý její život. Ale měla štěstí, její dva brášci jej neměli. Nia o co víc je mrzáček, o to je mazlivější. Jenom někdo sedne do křesla - hup a má na klíně Niu nachystanou na pořádnou dávku pohlazení.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.2.2015_Nia_-_zde_ani_neni_videt_jeji_postizeni

Nanu si vzali úžasní a moc milí mladí lidé, Nana bude bytový miláček. Máme velkou radost.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.2.2015_Nana_odjizdi_do_noveho_domova_ve_Zline,_kousek_od_naseho_utulku

Podívejte se, jak se nám krásně vyloupla zraněná kočička Fanny, kterou jsme přijímali pokousanou od psa. Obrovský abces v tlamě, jedno oko téměř neviditelné pod otokem. Po týdnu u naší doktorky na infuzích, silných ATB je z ní nádherná kočička. Na lidi nezanevřela a je moc hodná.

fanny100.jpgfanny101.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilka je u nás viditelně spokojená, je to moc hodná, mazlivá a vděčná, nenápadná kočička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.2.2015_Emilka_je_u_nas_spokojena

 

11.2.2015

Přinášíme jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. Kotě Clarky, hospitalizované od minulého týdne u naší paní doktorky, muselo být dnes navečer uspáno. Clarky nebyl od pátku v dobrém stavu, seděl schlíple, nahrbeně, nejedl, nepil. Proto jsme jej odvezli na hospitalizaci. Kromě apatie měl Clarky velký průjem, doslova z něj tekla voda. Měl teplotu a vysoce zvýšené bílé krvinky, signalizující zánět. Přestože se jeho stav včera zlepšil a zdálo se, že by mohl být z nejhoršího venku, dnes nastal obrat k horšímu až nejhoršímu. Silný pach močoviny a zvětšené ledviny předpovídal tu nejhorší diagnozu - selhání ledvin. To už jsem věděla, že přijde loučení, nenechali jsme jej dál trápit. Bohužel nemůžeme ovlivnit všechno co bychom chtěli a nad nemocí jsme tentokrát nedokázali zvítězit. Přestože byl Clarky s námi velmi krátkou dobu, budeme na něj vzpomínat s láskou.

Před chvíli odjela do nového domova ve Zlíně na Jižních svazích kočička - kotě Nana. Přijeli si ji vybrat dva moc milí mladí lidé a Nana bude součástí jejich nového bytu. Zrovna dnes se totiž nastěhovali.

Dnes odjel na kastraci kocourek Emil, zítra bude kastrovaná kočička Ela a kocourek Oranges.

Do Bojkovic u Uherského Brodu odjíždí dvě Kaňky - Dag a Vali.

Máme velkou radost, že se daří umísťovat a naše kočičky nachází nové domovy.

 

10.2.2015

Naše zhmotnění mazlivosti, vlezlosti, ulísanosti, Mr. Ouško prosím se představuje...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.2.2015_Ousko_-_esence_mazlivosti

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.2.2015_Karlicka_-_kote_ktere_chce_zit

 

9.2.2015

Dnes byla Karlička na náročném vyšetření u MVDr. Luňáka ve Starém Městě. V celkové narkoze se dělaly rentgenové snímky kyčlí a kolen. Nevypadá to na vývojovou vadu, jak jsme z prvních snímků mysleli, ale spíš na maličké kotě někdo šlápl. Kotě muselo být hodně malé, pár dní nebo týden. Operaci kolene, kterou musí podstoupit jako první, provede MVDr. Luňák 18.2.2015. Snímky z rentgenu vložíme co nejdříve. Doufám, že se podaří pro Karličku zajistit dobré vyhlídky na spokojený život.

 

4.2.2015

Ještě jedna zlá zpráva (snad už jsme si příděl vyčerpali na nějakou dobu) - kotě Karla, která už měla jistý nový domov v Praze, zůstává u nás. Začala kulhat a tak paní doktorka udělala rtg snímek. Karla trpí dost vzácnou (u koček, u psů je víc častá) vrozenou vadou, a to displazií kyčlí a kolen. Co to bude znamenat do budoucnosti koťátka zatím nevíme. Příští týden se rtg zopakuje v celkové sedaci. Zatím je Karla ve vývinu, budeme muset počkat. Hlavní je, co řekne snímek, udělaný v úplném klidu. Zdravotní problém Karly byl konzultován s MVDr. Luňákem, specialistou na ortopedii. Pokud to bude pouze problém kolen, je to řešitelné. Ale v krajním případě připadá i euthanasie. S displazií kyčle a kolen by mělo kotě obrovské bolesti při pohybu.

 

Ještě k Bobeškovi - volala jsem tu smutnou zprávu paní Ch. do Znojma, která nám v září kocourka přivezla. Bohužel i tyto věci se v útulku stávají a jsou nedílnou součástí naší práce. Je to těžké, u každého bojujeme a děláme maximum, ale jsou hranice, které už nepřekročíme. Tak to prostě je - smrt je nedílnou součástí a průvodcem útulku. Každé zvířátko je jedinečné, s každým se loučíme velmi těžce a jsem ráda, že se můžeme podělit i o ty smutné chvíle s vámi ostatními.

Dnes přinášíme bohužel velmi smutnou zprávu - umřel kocourek Bobeš.

Ve skupině koček v horním kočičím pokoji jsem nacházela již 3 dny zvracení, ve kterém se objevovala krev. Vzhledem k tomu, že je zde 18 koček, které jsou zdravé a plně naočkované, trvalo dva dny, než jsem se dopátrala možného adepta. Nezdál se mi Bobešek, přestože se ještě nedávno doslova porval s Mikešem a byl hodně akční, tak se mi jevil poslední dny divný. Zalezlý, ani k jídlu se moc nehrnul. Proto jsem jej přesunula do samostatného pokoje a ano, zvracení pocházelo od něj. Proto dnes ráno dcera s Bobeškem dcera jela k paní doktorce. Předpokládala jsem, že jej dá na infuze, nasadí antibiotika a milý kocour se za pár dní vrátí zpět do útulku. Opak byl pravdou. Po příjezdu mi volala, že je to špatné a po vyhodnocení výsledků rozboru krve - velmi velmi špatné, kritické. Bobeškovi selhávaly ledviny, játerní testy měl rovněž neměřitelné. K tomu vnitřní třes, apatie, bezvládnost. Jeden jaterní enzym rovněž ukazoval na možnost nádoru.

Bohužel přes veškerou naši snahu nemůžeme zvítězit nad smrtí, jakmile přijde čas, nemůžeme dopustit, aby se zvířátko trápilo a musíme jej nechat odejít. Přiznám se, že po telefonu ohledně nutnosti Bobeška uspat jsem zůstala jako opařená, dívala jsem se na bílý sníh a jak svítí sluníčko a tolik jsem si přála, abychom nemuseli udělat to, co bylo opravdu nutné. Další svíčka bude dnes večer hořet v našem útulku a Bobešek se přidal k ostatním kamarádům z útulku Dobrých rukou, který se na nás bude dívat seshora. Je mi to nesmírně líto, kocourku, byl jsi u nás od září 2014. Přivezli tě ze Znojma, po těžkých průjmech a nemocech jsi se dal krásně dohromady a strávil jsi se mnou v pracovně spoustu dní. Protože ale do pracovny přišla koťata, která tě hodně rušila, přešel jsi do skupiny dospělých koček. I přes určité neshody konkrétně s Mikešem a Gladys jsi byl velmi spokojený, sedával jsi na parapetu a díval ses ven. Už se na tu přírodu díváš z mnohem většího úhlu, ale i mnohem větší vzdálenosti.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.2.2015_Posledni_rozlouceni_s_Bobeskem

3.2.2015

Aladin byl přijatý na veterinu s velkým průjmem a dehydrovaný. Protože odmítal jíst, musel být 3 dny krmený zavedenou sondou. Po týdnu intenzívní léčby - už jsme mysleli, že to opravdu nezvládne, byl jako věchýtek, se jeho stav zlepšil a stabilizoval natolik, že mohl zpět do našeho útulku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2-2015_Aladin_se_vratil_z_hospitalizace_na_veterine

Ouško, Nia a Jeroným

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2.2015_Ousko,_Nia_a_Jeronym

Ještě fotky z odjezdu Čiki a Sebíka

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2.2014_Ciki_a_Sebik_odjizdi

Kočička Micka si užívá sluníčka, které z jižní strany svítí na parapet. Je to její oblíbené místo.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2.2015_Poledni_siesta_Micky/

Naše nenápadná a stále plachá kočička Sára. Je v našem útulku již 3 roky, stále plachá, nedůvěřivá. Pohladit se nechá jenom letmo a už utíká. O společnost moc nestojí, je samotářka.

sara221.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2.2015

Ráda bych se s vámi podělila o příběh kocourka Kristiána, který se stal členem naší domácnosti a našeho zlínského útulku. Nebudu vyprávět příběh očima kocourka, protože takovou hrůzu bych si ani nedovedla představit, natož vylíčit slovy. Nechám mluvit slečnu Kristýnu z Bardějova, která se kocourka ujala a poskytla mu první pomoc a vyléčila jej.

Příběh slepého Kristiána

Našiel sa ako 3 mesačné mimino začiatkom listopadu 2013. Našiel ho jeden malý chlapec, vzal ho domov a staral sa o neho asi 2 týždne a poprosili môjho veta o pomoc. Malému bolo hneď vyoperované jedno očičko, lebo bolo vytečené a na druhom myslím bolo operované zrastené viečko. Niekto mu jednoznačne ublížil už ako miminku. Chalan by samozrejme starostlivosť o malého po operácii nezvládol,  tak sa dostal malý ku mne.

Prišiel v dezolátnom stave, čerstvo operované očičko, dostal infekciu,hrozný opuch. Malý v podstate ušiel hrobárovi z lopaty, lebo sa tam tvorilo veľa hnisu a rana bola veľmi blízko mozgu. Bolo treba čiastočne ranu otvoriť, aby hnis mohol vytekať a vytláčať ho.  Plus bol víkend a vieš ako u nás funguje veterina cez víkendy.  Antibiotiká ale zabrali a ochránili ho aj pred virózou, na ktorú mi vtedy zomreli 2 mačiatka, ktoré tu boli s ním. Takže mal boban z pekla šťastie.
 
Inak bol to ukážkový pacient, akoby vedel, že to musí byť a nechal so sebou manipulovať, keď som vytláčala hnis, čistila, aj keď ho to muselo veľmi bolieť. Ale chutilo mu papať, tak sa liečil rýchlo. Keď už bol s inými mačiatkami, dojíždel po nich misky, úplne ich luxoval.:)  
 
Napriek masívnemu zdieľaniu a hľadaniu domova aj v Čechách a Nemecku sa ozvala len jedna slečna teraz žijúca v Brne, s tým že si ho vezme, bude sa u nej mať ako prase v žite,dá ho kastrovať, keď bude vo vhodnom veku a  pôjdu na kliniku, či sa s tým očkom nedá ešte niečo robiť. Skúsila som ju teda preveriť a ozvala sa mi jej bývala suseda záchranárka z Púchova, že áno pozná ju, že bývala vedľa jej rodičov, že sú to moc milí ľudia a adoptovali si malého psíka od nich z útulku.... Tak som malého poslala do Brna. 
Ja s adopciami veľké skúsenosti nemám, fungujem ako prvá pomoc a lazaret a preliečené mačence , pokiaľ sa dá, posielam tam, kde je viac záujemcov. U mňa je to s adopciami bieda, je to východ Slovenska...
 
Slečna sporadicky posielala fotky malého, potom kontakt ustal. Až som teda jedného krásneho večera videla jej inzerát, že daruje slepého kocúra najlepšie ihneď. Ďalej to už poznáš...pripájam fotky malého ešte keď sa liečil u mňa. 
 
 

Dnes našly domov dvě z našich kočiček, a to Čiki, která má postižené oči a je u nás již téměř rok a tříměsíční kocourek Sebík. Oba odjeli společně k moc milé paní do Uhřic u Kroměříže, která od nás má kočičku Carrie a dvě černé myšilovky Mandy a Madonnu. U její sousedky našly domov v létě kočička Orin.

Za chvíli čekáme návštěvu z Topolné, rodina si jede vybrat koťátko.

Ještě večer vezeme k naší paní doktorce kočičku Almu, která velmi těžce dýchá a má velkou rýmu. Tyto zdravotní problémy způsobují nechutenství, kočička už od včerejška odmítá přijímat potravu. Kromě Almy pojede i kotě, přijaté z Uherského Hradiště před týdnem. Přistihla jsem jej, že zvrací. Přestože zatím nemá žádné viditelné problémy a je čilé, zvracení nikdy nepodceňujeme a vždy řešíme s lékaři.

Do Topolné odjel 10 měsíční kocourek Frigo. Frigo je vykastrovaný a plně naočkovaný, v našem útulku je od svých 2 měsíců. Pochází z Kunovic, kde jej nalezli vyhozeného z auta. Jeho nálezci starší manželé už dostali zprávu o umístění a mají společně s námi velkou radost.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.2.2015_Frigo_naposledy_u_nas

Tady je ještě s kamarády Alexem a Blackiem. Alex našel domov v Prusinovicích a Blackie v Uherském Brodě. Frigo zde byl ze všech tří nejdéle. O to větší radost máme z jeho umístění.

blackie--frigo-a-alex310.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2.2015

Ouško je živel, mazlivý, vlezlý, dotěrný živel. Zaujal pozici, kterou zde na podzim měl Eddie (přezdívkou Eda Nezbeda). po počátečních zdravotních problémech je z něj nádherný úžasný kocourek, mazlivý, hodný, nezbedný, lumpík, andílek s čertem v těle.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2015_Ousko_zaujal_misto_Edy_Nezbedy_Eddie

Kočička Micka ze Ždánic. Paní zemřela, nezůstal po ní nikdo, kdo by se o 15 letou kočičku postaral a byla by odsouzena kë smutnému osudu (jako spousta jiných kočiček bohužel) přežívat někde venku a to asi ne moc dlouhou. U nás si Micka velmi rychle zvykla, dobře se adaptovala. Vzhledem k jejímu věku ji dáváme do Virtuální adopce. Kočičce ještě zopakujeme krevní testy a budeme hlavně hlídat hodnoty ledvin, ty bývají u starých kočiček velkým problémem a v poslední době nám na selhání ledvin odešly Gábinka a Týnka. Obě jsme sice léčily Renavastem, dostávaly infuze ale selhání ledvin je neléčitelné a je pouze otázkou času, kdy kočička odejde za Duhový most. My děláme vše pro to, aby s námi zůstaly co nejdéle, aby měly kvalitní a spokojený život a potom už čekáme, co bude.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2015_Micka_ze_Zdanic/

Klement má rovněž siestu ... Ale takovou váhavou - mám nebo nemám jít ven ?

klemen012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Včera jsme přivezli kočičku Fanny, nalezenou s prokousnutou tlamičkou a poraněným okem. Po intenzívní léčbě (infuze, antibiotika do žíly a Neo-Recormon) je stabilizovaná a mohla být převezena k nám. Fanny jsme zařadili do Virtuální adopce. Vzhledem k nutnosti léčby Neo-Recormonem, který je finančně poměrně náročný, bychom byli moc rádi, kdyby si Fanny někdo adoptoval a na její léčbu mohl přispívat. Děkujeme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2015_Zranena_kocicka_Fanny

Odpolední siesta slepého Kristiána.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2015_Kristian_a_jeho_odpoledni_siesta