Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) srpen 2015

30.8.2015

Dnes byl ve znamení odjezdu našich kočiček do nového domova, který našli u 2 rodin v Uhřicích na Kroměřížsku. Do rodiny, kde mají od nás Carriě, Čiki a Lízu přibyl Půlčík a Pandorka. Pandora jako největší plašan u nás tam našla bezpečný domov s úkrytem ve sklepech a po adaptaci možnost lovu myší na polích okolo vesnice. Pandora je vykastrovaná rok a půl stará kočička, plně naočkovaná (na další vakcinaci ji už nikdo nechytí) a pro ni je takové bezpečné místo ideální. Půlčík si... zvědavě prohlédl kuchyň, začal vrnět a vypadal spokojeně.
ve druhé rodině, kde je od nás kočička Corin, našli domov dvě koťátka, které jsme měli dočasně v depozitu v Osíčku. Kočička a kocourek mají 3,5 měsíce a protože jsou na sobě velmi závislí, tak jsme jim hledali takový domov, kam by mohli jít spolu. Jsou sice oba mírně plašší (máme je u nás od jich 4 týdnů, kdy je hodili přes plot jednoho domu v Sazovicích a přijímai jsme je s tím, že budeme ještě krmit stříkačkami). Oba zalezli za ledničku, ale určitě se to časem poddá. V depozitu to byla mazlivá hodná koťata, jenom to nové prostředí je vyplašilo.

 

29.8.2015

Babetka ze Žádovic byla dnes dopoledne znovu na infuzích. Stav se nelepší. Kočička je žlutá, jsou zasažená játra. Krmíme pomaličku RC Recovery a Calopet pastou, pokud se nezlepší - a opravdu to vypadá špatně - budeme uvažovat o odchodu kočičky v klidu a bez trápení. Držte prosím palce. Může se zdát, jako bychom měli stále úmrtí v útulku. Ale musíme si uvědomit, že v útulku máme spoustu kočiček starých, na dožití. Micka měla možná 20 let, Babetka je rovněž stará kočička. Musíme počítat s tím, že budou odcházet do kočičího nebe. Děláme vše co se dá, ale v mnoha případech jsme krátcí. Babetka dostala antibiotika, vitamin B, je hydratovaná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Babetka_ze_Zadovic/

Platový výměr za operaci Honzíčka, jeden doklad jsou rtg snímky a léky, druhý doklad je operace. Děkujeme za pomoc. Číslo účtu pro příspěvky na operaci Honzíčka je
2300631495/2010
variabilní symbol Honzíček

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Operace_Honzicka_-_platovy_vymer

28.8.2015

Kocourek ze včerejška z Otrokovic je od dopoledne na veterině. Zůstal tam společně s černým kocourkem ze Zubří, kterého jsme přijímali předevčírem. Oba musí na rtg, tak abych nemusela čekat, nechala jsem je tam a po 15. hodině si je vyzvednu společně s diagnozou. Zatím předběžně - mourek z Otrokovic má zlomenou nohu, uvidíme podle rtg jak je to s pánví. Černý kocourek ze Zubří má už zlomeninu staršího data, tam to bude horší, je už zapouzdřená. Někdy nezbývá než zvolit amputaci jako krajní řešení. Odpoledne budeme chytřejší.

 

27.8.2015

Večer jsem vyzvedávala Honzíčka po operaci. Nakonec MVDr. Gregořík zvolil variantu hřebu. Kocoureček to zvládl naprosto skvěle a za 10 dní jdeme vytáhnout stehy. Ještě jsem ani prcka nestihla uložit do pelíšku, telefon z Otrokovic od paní, která je už několik let skvělou paničkou kocourka od nás Žolyho. Pod keřem nedaleko jejich domu sedí kotě a nemůže se zvednout. Místo toho, abych už dělala večerní práci kolem koček, krmení a poslední úklid, jela jsem do Otrokovic. Prcek se nechal klidně chytit, ale evidentně má bolesti. Co má s nožkou zjistíme zítra. Dostal proti bolesti Loxicom a uložila jsem jej do boxu.

Včera v pozdních večerních hodinách se podařilo naší Kristýně a paní Bernátové odchytit jedno malé kotě, které se schovávalo pod vozíky u supermarketu Penny na Jižních svazích. Prcka sice odchytli do sklopce, ale jinak se zdá hodný a jakmile se zklidní bude z něj mazlík.
Včera paní doktorka při své pravidelné návštěvě naočkovala 10 koček a koťat, převzala si 2 kočky na kastraci (Roxy a Marci z Otrokovic), na kastraci odjel Jeroným, kterého vrátili po půl roce z důvodu stěhování a na vyšetření krve odjela kočička, kterou jsme před rokem přijali ze Žádovic. Odpoledne se všichni vrací do útulku. Pro Marci už máme výhled na nový domov na Žítkové.

Včera jsme dostali doručené 3 balíky s granulemi, kapsičkami a silikagelovým stelivem. Moc dárcům děkujeme. Silikagelové stelivo nyní budeme potřebovat pro Honzíčka, který byl dnes operovaný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/moc_dekujeme_za_darky/

25.8.2015

Dnes nám dvě moc milé paní přivezly 2 kočičí toalety na základě naší prosby. Mohly jsme tedy vyměnit 2 poškozené záchodky za nové a hlavně kryté. Horní kryty se poničí rychleji než ty spodní ale mít v útulku nekryté toalety je velmi nehygienické a také nepraktické. Moc děkujeme. Snad se ještě někdo najde, kdo nám pomůže vyměnit aspoň další 2-3, které jsou opravdu na odpis ?

Kasička na základě povolené veřejnoprávní sbírky, která byla umístěna v ordinaci MVDr. Karly Hlačíkové v Napajedlích byla oficiálně rozpečetěna a spočítána pracovnicí magistrátu. Sešlo se v ní skvělých 6.088,- Kč a my hrozně moc děkujeme paní doktorce a jejím klientům, že nás úžasně podpořili. Velký dík.

Koťátko kocourek Sharkie, kterého jsme odchytli v Hluku a který se zotavil po velmi těžké nemoci je zamluvený do nového domova. Sršeň (jak jej pojmenovala trefně naše paní doktorka) pojede do Zlína, a bydlet bude jako bytový kocourek. Matka kočka byla vykastrovaná, naočkovaná a před týdnem vrácena do původní lokality, kde má nachystanou boudičku a lidi ji pravidelně krmí.

24.8.2015

Honzík je doma. Zadní pravá nožka je zlomená a to docela nešťastně s tím, že delší konec je úplně oddělený od kratšího. Operace je nezbytně nutná. Koťátko je ale moc malé, váží 500 gramů ideální by bylo, aby nejméně měsíc porostlo a zesílilo. Pokud bychom zvolili tuto variantu (jakože ne) tak by se stejně kost musela lámat, protože by se zlomenina zapouzdřila.
Nastává tedy varianta č. 2 - která je náročnější, ale musíme doufat ve zdárný výsledek. Operovat bude MVDr. Gregořík,... který nám úspěšně odoperoval již několik zlomenin a pokaždé byla jeho práce vynikající.
Honzík bude operovaný ve čtvrtek 27.8.2015. Náklady na operaci budou odhadem 3-3,5 tisíce. Pokud budete chtít Honzíkovi přispět na operaci prosíme uvést do variabilního symbolu Honzík. Fakturu samozřejmě ihned zveřejníme, stejně tak čekám na zaslání rtg snímku, který rovněž dám na fcb. Moc za Honzíka děkujeme.

Honzíček (protože Matýska už jsme rovněž vloni měli) je zatím na veterině. Při mírné sedaci mu nožku zrentgenují a potom se dohodneme na dalším postupu.
Koťátko jsem tam nechala a vzala si přepravku s sebou s tím, že pojedu k Lidlu nakoupit. Vystoupím z auta a kolem vozíků vidím motat se asi 4 měsíčního nádherného zrzečka. Utíkal za každým co šel kolem - myslíte si, že si jej někdo z těch 20 lidí, co prošlo kolem bud do prodejny, nebo na parkoviště aspoň všimlo a třeba polito...valo ?? Můžete hádat ....
Naštěstí v autě přepravka, dal se krásně naložit. U prodejny vyvěsíme letáčky, sice poblíž jsou pouze 2 rodinné domy a jinak tovární areál, ale třeba někomu patří. Nicméně kotě ven k supermarketu určitě nepatří....

Disney už není mezi námi, dnes dopoledne vydechl naposledy. Selhal mu imunitní systém, podle krevních testů ještě z víkendu kostní dřeň nevyráběla žádné červené krvinky, antibiotika nezabíraly, kocourek měl stále vysokou horečku. Včera večer už měl zapadlé oči, odmítal jíst a bylo vidět, že je mu hůř. Dnes dopoledne odešel sám do kočičího nebe. Je mi to strašně líto, Disney byl jeden z nejumazlenějších kocourků, které jsme tady kdy měli. Byl úžasný, u všeho chtěl asistovat, obrovská chuť k jídlu. Byl vykastrovaný, naočkovaný, připravený k odchodu do nového domova. Ale bohužel je to všechno jinak...

23.8.2015

Dnes jsme přijali asi 5 týdenní kotě, které se na Jižních svazích krčilo u popelnic. Koťátko má zlomenou nebo vykloubenou zadní nožku. Na rtg pojedeme zítra, zároveň naplánujeme pravděpodobně operaci. Tyto zákroky bývají velmi finančně náročné, proto prosíme o sebemenší příspěvek konkrétně na tohoto prťoška.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Honzicek_od_popelnic/

 

20.8.2015

Micinka už bohužel přešla přes most. Už včerejší stav byl na hraně a dnešek nám to jenom potvrdil. Micinka už nejedla, občas se napila. Vyprazdňovala se nekontrolovaně pod sebe a bylo na ní opravdu vidět jak říká: tak už mě netrapte a nechte jít. Byl nejvyšší čas kočičku nechat důstojně odejít v zaslouženém stáří. Ještě naposledy jsem ji odpoledne vzala na zahradu a na sluníčko. Krásně jí vyhřálo kožíšek a bylo vidět, že se loučí. Tak dlouze se na mě dívala... Micinko díky, že jsi u nás strávila poslední rok svého života a že jsme měli možnost tě doprovodit na poslední cestu. Celou cestu v přepravce k paní doktorce jsi v klidu ležela a byla jsi uvolněná. Stejně tak i při posledním výdechu.
Měli jsme tě moc rádi, kočičko....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.8.2015_Posledni_rozlouceni_s_kocickou_Mickou

 

Na veterinu odjel kocourek Disney, kterého jsme přijali z Nezamyslic. Podle výsledků krve má velmi těžký zánět, který není možné řešit antibiotiky u nás. Dostal infuzi a kombinaci antibiotik přímo do žíly.

 

19.8.2015

Dostali jsme nové fotky kočičky White, která svůj domov našla v Třebíči. Má se skvěle a pozdravuje všechny.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.8.2015_White/

Stařičké Micince už svíčka dohořívá. Sedáváme večer s kočičkou a povídáme si, že se velmi brzy shledá se svojí zemřelou paničkou, u které prožila ve Ždánicích celý svůj život. Micka je velmi nenápadná, nenáročná a moc hodná kočička a zaslouží si důstojný odchod na druhý břeh. Také v pravou chvíli odejde.

 

15.8.2015

Před 3 měsíci jsme přijali březí kočičku, která se potulovala u Januštice. Gabča byla již ve 2. polovině březosti, porodila u nás před 6 týdny 2 koťata. K jejím vlastním jsme potom přidali 2 koťátka nalezené v lese, ležela přímo na pálícím slunci a třetí sourozenec byl již mrtvý. Gabča se vzorně starala i o nevlastní. Jsou to krásní prťošci.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.8.2015_Gabca_a_mimina

12.8.2015

Nový domov ve Zlíně našla 4 letá kočička Gladys. Je u nás již 1,5 roku. Možná kvůli jejímu handycapu - chybějícímu ocásku, si ji nikdo nevybral, přestože je úžasně hodná, pohodová a mazlivá.
Byla společně s Harmony odchycená v Malenovicích. Gladys za tu dobu přibrala, je z ní důstojná (mírně obézní) dáma a bude dělat společnost starší paní. Paní pochovala svého 17 letého pejska a raději by vzhledem ke svému věku kočičku. Gladys bude pouze bytová, což jí bude maximálně vyhovovat. Pokud bude k dispozici pohodlné křeslo, pár rukou na hlazení a denně plná miska, její kočičí ráj bude pokračovat. Zítra odjíždí. Znovu se mi potvrzuje, že na každou kočičku někde čeká ten její domov. Smutné je, že se jej některé ale nedočkají.

 

Ticho, prázdno. Odešel velký bojovník, ač maličký růstem, s obrovskou vůlí k životu. Denně mě vítal pištěním, stačilo zavolat Prtííí a už se hrnul na těch svých pavoučích nožičkách. Vyčistit zahnisané očička, nakrmit maličkého prďolku, který se tak hlásil o nějakou dobrůtku. Opustil nás Sylvestr. Svůj stav zvládal spoustu týdnů, až mi dal - možná falešnou - naději, že snad i když mini kocourek, tak tady zůstane. Příroda tomu chtěla jinak. Maličký svého brášku jsi přežil o jeden den. Je mi to moc líto.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Sylvestr_posledni_fotky