Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) srpen 2014

28.8.2014

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.8.2014_Nove_kotata_v_nabidce_Kryspin%2C_Zuzanka_a_Piskvorka_a/

 

26.8.2014

Jedno z tříbarevných koťátek ze Sazovic (v Luhačovicích) dostalo jméno Rozárka a rodina nám poslala fotky.

Dobrý večer paní Janišková, po týdnu posílám zprávu, jak se má kočička. Děti vybrali jméno Rozárka. Je skvělá, krásně chodí na záchod, dobře jí, je přítulná, vůbec neutíká, spíš se drží u nás. A na psa si už taky zvyká. Byli jsme se ukázat i u veterináře.

rozarka1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

25.8.2014

Zbývající dvě tříbarevné koťátka - kočičky, dnes odjely společně do nového domova. Budou bydlet ve Zlíně na Lazech v bytě. Původně si rodina přijela pro jednu, ale nakonec - jak to velmi často bývá - se rozhodli pro obě. Koneckonců kdo se může pochlubit tím, že má dvě krásné tříbarevné kočičky !!

Dnes jsme přijímali dvě maličká kotátka, asi 5 týdenní. Lidé je přivezli na veterinu z Veselí nad Moravou.

Na veterině máme hospitalizovánu kočičku White. Kromě podezření na kalicivirozu jsme při rtg zjistili zlomený růstový obratel a 3x zlomenou pánev. Jakmile zvládne antibiotika, rozhodnou lékaři o operaci. Její bráška Black je v pořádku u nás.

Koťata z Uherského Brodu, přijatá minulý týden jsou masivně, ale opravdu hrozně, začervená. Zvraceli po odčervení hromady škrkavek.

 

20.8.2014

Koťátko Jasmínka (tak jste jej pojmenovali vy) je u nás již hodně dlouho. Když jsme jej přijímali, nedoufali jsme, že vůbec uvidí. Nyní po kontrole u veterináře je jasné, že jedno oko je funkční a na druhé Jasmínka vidí aspoň obrysy. To jí určitě umožní normální kočičí život. Nyní je v odděleném pokoji se dvěma tříbarevnými koťátky ze Sazovic. Přijímali jsme koťata 3, jedno již našlo nový domov v Luhačovicích minulou soboru  16.8.2014.

K Jasmínce vysvětlím ještě jedno. Čiko bylo první jméno, co nás napadlo. Pak lidé na netu vybrali jméno Jasmínka. Je to krásné jméno, nicméně zrovna v době, kdy jsme ji přijímali, jsme u nás měli Jasmínku č. 1. Byla to krásná dlouhosrstá sibiřská kočička, která našla nový domov u jedné starší paní u Vsetína, kde je spokojená jako jediná kočička v domku. Ale je téměř bytová a ven pouze pod dohledem. Kdo by také pořád vyčesával ty bodláky že

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.8.2014_Jasminka_Ciko_a_tribarevna_kotata/

Černé a bílé koťátka Black a White jsme přijali 18.8.2014. Paní je našla u Technických služeb v Loukách. White ležel u cesty, kde jezdila auta a paní si původně myslela, že je zraněný. Zanesla je do bezpečí, dala vodu a jídlo a kontaktovala nás. Vzhledem k tomu, že z areálu firmy je údajně několikrát vyháněli dokonce i lopatou, tak jsme tato koťátka považovali za ohrožené a přijali je k nám.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20..2014_Black_and_White_a_jeste_cerny_Frigo/

Frigo se potuloval bezprizorně po Zlíně a hrozilo mu nebezpečí.

17.8.2014

POZOR, POZOR !

Dnes odstartovala akce na www.slevici.cz na podporu našeho OS Dobré ruce. Prosím sdílejte, pomozte nám. Za každou pomoc budeme velmi vděční.

http://www.slevici.cz/detail-slevy/p-pomoc-kockam-na-zlinsku-prispevek-pro-dobre-ruce-o-s-ktere-se-stara-o-toulave-a-nemocne-kocicky-p-3163

Tento týden jsme získali povolení na veřejnou sbírku. Jedná se o pokladničky, dárcovské dms a prodej našich výrobků na internetu. Veškeré příjmy budou použity na zaplacení veterinárních faktur, nákup krmiva a kočkolitu.

povoleni-verejnopravni-sbirky1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.8.2014

Ještě minulý týden 2 koťata z Lutoniny. Na jejich příjmu jsme se domlouvali již 2 týdny, matku si majitelé dají vykastrovat a zůstává u nich. Museli jsme je ale zakanylovat, byly poměrně dehydratované. Ale jinak v pořádku, bez svrabu i bez blešek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.8.2014_DVe_prijata_kotata_z_Lutoniny/

Včera jsme z Uherského Hradiště přijímali kocourka Osvalda, asi půlročního.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.8.2014_Osvald_prijaty_z_Uherskeho_Hradiste/

Zpráva od majitelů Mabinky, kočičky ze Zlína, která je nyní v Kunovicích.

Zdravím,

nové fotečky teď nemám, ale určitě brzy pošlu.
Mabinka se má moc dobře, je vykastrovaná, ráda pobíhá po venku  je to velký lovec.
Stále dobře papá a velice ráda se mazlí :)

Zpráva od majitelů kocourka Tima (Havlíčkův Brod)

Dobrý den, chtěla jsem Vám jenom ve stručnosti poreferovat o Rexovi - Timíčkovi. Daři se mu myslím velmi dobře, asi už jsem Vám psala, že máme doma 4 kočky - po Rexovi nám řízením osudu přibyl Felix - spadnul nám v chatičce na zahradě do sklepa a nakonec jsme si ho nechali. Nakonec to neodbytný malý kotě (dneska už je to macek roční) způsobilo, že i ten náš nejstarší kocour, ten morous Žán se začal  se všema kamarádit, hrát si a vládne tu kočičí idyla:-). Ani narození naší Gábinky, už jí bude 10 měsíců v sprnu,  ji nenarušilo... je pravda, že Žán  se jí spíš vyhýbá  zatím, ale zbývající číčy jí přijaly celkem v pohodě a každopádně zase nejvíc překvapil Rex, ten si jí zamiloval, vyhledává jí, nechá si od ní absolutně všechno líbit, když začne brečet, hned k ní utíká, třeba jí i nosí svoje hračky a tak, má tendence ji ochraňovat před vysovačem a je prostě zlatej:-)

tim1014.jpg

 

 

Dva kocouři

 

 

 

 

9.8.2014

Přes p. Kupskou jsme přijali 3 nádherná koťátka - tříbarevná - ze Sazovic. Jsou to zdravé, mazlivé a moc hodné koťátka. Protože už dochází inspirace na jména, prosím ty, kdo nás čtete o nějaké nápady. Jsou to kočičky. Jedna z nich už je zamluvená do Luhačovic, měla by odjíždět příští víkend. Matku kočku dala p. Kupská vykastrovat. Velký dík. Takových lidí bychom kolem sebe potřebovali víc.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.8.2014_Tribarevna_kotatka_-_kocicky%2C_prijem_ze_Sazovic/

 

7.8.2014

Nové fotky kočičky Leonky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.8.2014_Nove_fotky_Leonky/

Včerejší odchyt nebyl úspěšný, ale dnes přinesl ovoce ve formě jednoho bílo zrzavého kotěte.

Kočička, kterou jsme odchytli březí v Malenovicích začala dnes rodit. Bohužel to nebyl klasický porod, ale spíš potrat. Tři plody jsme našli v jejím boxu. Kočičku jsme ihned odvezli na veterinu, nyní je na sledování a ošetření.

Včera rodila ještě jedna kočička.  I u ní to byla naprostá katastrofa. Jedno kotě po narození mrtvé, tři ještě žila. Kočička ale neměla mléko. Ještě pozdě večer jsme tedy jeli na veterinu s tím, že dostane injekci na spuštění laktace. Kočička byla zakanylovaná, aby dostala glukozu. Pak mi paní doktorka zavolala, že začala špatně dýchat. Ihned udělali rtg, bohužel plicní edém a jí už nebylo pomoci. Koťátka zemřela chvíli za ní. Podle veterináře byly rovněž nemocné či postižené.

Takže jsem se včera zamýšlela nad tím, jestli má smysl se vůbec takto trápit, a jestli to nebude nejlepší "zabalit". Už toho je nějak moc

 

3.8.2014

Třetí den odchytáváme opět na Jižních svazích ve Zlíně a podařilo se nám chytit 3 koťata, jsou ještě hodně plachá, ale zrzek (odchycený včera) se už dnes nechal vzít na ruce. Sice se mu to evidentně nelíbilo, ale aspoň už nekousal a nesyčel.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.8.2014_Odchycene_kotata_od_1._segmentu_na_Jiznich_svazich_ve_Zline/

Bohužel jsme se dnes museli odhodlat k velmi těžkému rozhodnutí a nechat odejít kocourka Heřmana. Toto je v životě útulku vždycky to nejtěžší, dokázat odhadnout, kdy už je zvířátko na konci své cesty a nedopustit, aby se trápil. Heřman statečně bojoval celou dobu, co byl u nás. Poslední 3 týdny už to ale postupně vzdával. Zhubnul (nyní měl necelé 2,5 kila), stala ze z něj troska bývalého velkého kocoura. Tři dny nejedl a občas se dobelhal napít. Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí a pro mě osobně velmi těžká cesta. Heřman byl uspaný dnes ve 14.00 hodin v Mařaticích. Stále tě Heřmane budu vidět ve své pracovně, kde jsi strávil se mnou spoustu dní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.8.2014_Hermanova_posledni_cesta_a_rozlouceni/

V polovině července přišel náš soused s tím, že má na zahradě kočičku a 2 malá koťata. Koťata se dala naložit do přepravky ihned, ale na matku jsme museli nalíčit sklopec. Za hodinu už byla u svých koťat. Všichni jsou zdraví, Madonna je skvělá máma, která - po karanténě a zařazení mezi koťata - kojila snad všechny i ty odrostlé.

Dnes vezeme do Prahy do nového domova její 2 koťátka Bernieho a Křemílka. Budou bydlet v Dobřichovicích u Všenor. Zprostředkovali nám to naši známí, kteří si od nás před 2 lety brali 2 koťata.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.8.2014_Madonna_a_jeji_kotatka_Bernie_a_Kremilek/