Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) říjen 2016

31.10.2016

Vločka dnes odjela do svého nového domova!

Vločka, krásná bílá kočička našla svůj nový domov. Bude bydlet v Malenovicích jako bytová kočička a společnost jí budou dělat dva kočičí kamarádi.

Jsme moc rádi, že se Vločce zdařilo tak brzy najít nový domov. Určitě bude jeho ozdobou!

smiley

31.10.2016

,,Jestliže člověk žije s kočkou, riskuje pouze to, že se stane vnitřně bohatším."

Colette.

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

paní Ing. Nike Bednaříkové

panu Schramhauserovi Janovi

paní Schubertové Anně

panu Čepelovi Janovi

 

yes

 

28.10.2016

Nový příjem krásné kočičky Vločky!

img_2788.jpg

Dnes jsme přijali akutně bílou kočičku, kterou jsme pojmenovali Vločka. Vločka se několik dní vyskytovala na sídlišti v Malenovicích, kde pobíhala cela hladová, zmoklá a ustrašená. 

U Vločky jsme zjistili, jak už to u některých bílých kočiček bývá, že trpí ztrátou sluchu, jak velikou ztrátou trpí bude teprve zjištěno. Proto je také pobyt venku pro takovou kočičku velmi rizikový, hrozí ji dopravní nehoda, napadnutí se strany větších zvířat, např. psa, nebo ze strany lidí, kteří mají své ,,osvědčené" metody, jak problematiku opuštěných kočiček vyřeší. 

Vločka je velmi krásná, zatím nedůvěřivá, ale určitě se vymazlí. Zařadili jsme ji nejprve do virtuální adopce, dokud bude připravena odejít do nového domova. Případní zájemci, kteří budou chtít této překrásné kočičí slečně poskytnou domov, se již mohou hlásit.

 

27.10.2016

Andy - kočičí umazlená slečna se hlásí!

img_1563.jpg

 

Andy hlásí,  že jí dnes byly vyndány stehy po operaci, a byla podruhé naočkovaná. Andy byla také testovaná na kočičí nemoci a to  FELV a FIV. K naší velké radosti vyšly oba testy negativní. Andy jsme zároveň nechali naočkovat vakcínou proti těmto nemocem.

Máme velkou radost, že se jí tak dobře daří! 

 

27.10.2016

Hlásíme nový přírůstek do naší kočičí smečky a to mrzáčka Schöna  !

novacek-z-ub-3.jpg

Včera jsme přijali  3 měsíční kočičí klubíčko plné blech z Uherského Brodu. Kocourek je velice hodný, mazlivý, uvrněný a to i přes svůj zdravotní stav, kdy má pochroumanou tlapku. 

Rentgen na veterině neukázal žádnou zlomeninu, s největší pravděpodobností jde o poškozenou šlachu. Při prohlídce jsme také zjistili, že má koťátko naštěstí cit na konci tlapky. Nejprve tedy musíme zjistit, zda se dá tlapka rozpohybovat, pokud by kocourek tlapku nerozpohyboval a odíral by si ji při pohybu, hrozila by mu amputace.

Schön dostal stronghold a hned jak to jeho zdravotní stav dovolí, tak bude naočkovaný.

V minulosti jsme s takovým zraněním přijali několik kočiček, např. Pretty nebo Rexíka, pro které jsme udělali s Vaší pomocí maximum, a i oni nakonec vedou spokojený kočičí život.

Prozatím jsme Schöna umístili do virtuální adopce s tím, že mu po stabilizaci jeho zdravotního stavu budeme hledat nový domov.

 

A proč jsme pro toto koťátko zvolili jméno Schön=čti Šén, protože pevně věříme, že se nám z něho podaří vypiplat krásného kocourka.

 

26.10.2016

 

Rozhodli jsme se pro menší změny a to, že než zařadíme do rubriky Hledají domov novou kočičku, tak Vám každého kočičího kandidáta napřed představíme v rubrice Aktuální a současně jej vložíme do rubriky hledají domov.

 

Sazík hledá nový domov!

img_20161025_165355.jpg

Sazík, 3 měsíční kotě přijaté ze Zeleného údolí v Želechovicích hledá nový domov. Nebojte se, Sazík Vám doma nic neušpiní, je velmi čistotný, naučený na kočičí záchodek a rovněž očkovaný. Sazík už má sbalené všechny své kočičí kožíšky a čeká jen na Vás!

Sazíkovi přejeme, aby co nejdříve našel nový domov!

 

25.10.2016

Dolar stále čeká na nový domov!

Dolar byl spolu s maminkou a 3 sourozenci přinesen v krabici do ordinace naší paní doktorky v Újezdci s tím, že pokud je někomu nedá nebo je neutratí, tak budou vypuštěni někde v lese.Všechny koťata byla ve velmi špatném stavu, hlavně oči byly katastrofální. Nakonec i přes všechnu péči dvě koťátka zemřela. Přežil Dolar, s postiženou rohovkou a jeho bráška Lvíček, kterému muselo být jedno očičko vyjmuto a maminka kočka. Ta našla domov jako první ve Stříteži, poté se podařilo najít nový domov Lvíčkovi a to v Hulíně, kde je z něj spokojený bytový kocourek. Pouze Dolar stále vyhlíží svůj nový domov. Je to velmi mazlivý, klidný, pohodový a drobný kocourek čekající na milující domov.

Dolar je vhodný pouze do bytu.

 

dolar23.11..jpg

 

25.10.2016

Andy už skotačí!

Andy posílá aktuální zprávy o svém zdravotním stavu. Kočička již dobře chodí, skáče na posed a má i dobrý apetit. Jizva po operaci se krásně hojí a i pan doktor MVDr. Gregořík je se zdravotním stavem Andy spokojen. Jsme moc rádi, že i díky Vaší pomoci jsme z jedné opuštěné, zraněné a nechtěné kočičky udělali krásnou šťastnou kočičí slečnu.

img_1555.jpg

smiley

Andy rehabilituje

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Andy_II./#IMG_1542.jpg

 

24.10.2016

Náš Antonio a Faust vedou kvalitní a spokojený život!

antonio23.10..jpg

Jak jste si mohli všimnout, vyskytují se u nás v útulku i kočičky, které zařazujeme do nabídky Virtuální adopce a to z nejrůznějších důvodů, převážně jsou to zdravotní důvody, někdy povahové...Někteří z nich jsou i naši kocouři  Antonio a Faust. Oba mají své virtuální paničky.

Čtyřletý kocour Antonio a Faust se narodil u nás v útulku velmi plaché kočičce Anie, která strádala a  živořila v Malenovicích u zdravotního střediska. Kočička zřejmě prodělala v březosti mírnější formu panleukopenie, protože obě koťátka se narodila vývojově postižená. Antonio to odnesl jenom svojí zvláštní chůzí (chodí jako koník),  Faust bohužel mnohem hůře. Díky naší zvýšené péči a Vaší pomoci je i Faustík  soběstačný a začlenil se do kolektivu našich kočiček, kde je velmi spokojen.

img_2181.jpg

 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Antonio_a_Faust/#Antonio23.10..jpg

 

Panleukopénie, též zvaná kočičí mor, je silně virulentní onemocnění s inkubační dobou 2–10 dní postihující pouze kočky. Onemocnění mívá zpravidla velmi rychlý průběh a může připomínat otravu. Projevuje se současnými prudkými průjmy a zvracením, velmi často končí smrtí zvířete. Lze proti němu očkovat.

Nemoc způsobuje kočičí parvovirus, který napadá výstelku trávicího traktu, způsobuje vředy a rozpad výstelkového epitelu. Zároveň se snižuje množství bílých krvinek, což zhoršuje imunitu zvířete. Nákazu si mezi sebou zvířata většinou předávají přes sekrety, kterými se kontaminuje například voda k pití. Postižené zvíře je apatické, zvrací, má vodnatý průjem, mnohdy je ve stolici krev, nejí a nepije. Pokud je nákaza slabší, je možnost vyléčení. Nakazí-li se březí kočka, většinou potratí. Pokud se narodí živá koťata, mívají postižený mozeček, následkem čehož mají zhoršenou koordinaci pohybu, nebo mohou být i slepá

Zdroj :Wikipedie

 

24.10.2016

Jedna kočka změní návrat do domu na návrat domů.“
                                                                                   Pam Brownová

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

paní Hánové Anně

Nakladatelství Kniha

panu Maturovi Františkovi

paní Skalkové Ludmile

Velmi si Vaší pomoci vážíme!

yes

 

23.10.2016

Skvělé zprávy o Vítečkovi

Léčba u malého Vítečka konečně zabrala a námaha, kdy se musely očička mazat každé 2 hodiny 24 hodin denně se vyplatila. Očička jsou  mnohem lepší. Už nemusíme kapat a mazat každé dvě hodiny, ale stačí tak 5-6 x denně.

Máme obrovskou radost! laugh
 

vitecek-20.10..jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Vitecek_II./#Vteek20.10.-2.jpg

 

23.10.2016

Věděli jste...cool

že na světě je asi 600 milionů domestikovaných koček, což je více než přibližně 400 milionů ochočených psů.

Zdroj: knihy izraelského historika Yuvala Noaha Harariho "Homo Deus"

 

21.10.2016

Stručná instruktáž na pití vody z kohoutku od slečny Perličky Pírkové pro ty, kteří toto umění ještě neovládají.

21.10.2016

Haló, haló pro všechny kočičí milovníky, příznivce a návštěvníky našich webových stránek!

Vyhlašujeme až do odvolání akci s názvem:

mňau, mňau, mňau,

pro ty co zatím nerozumí kočičí řeči překlad níže:

img_0488.jpg

,, Piš, piš, piš, nebo Tě sní myš“.

O co že to jde? Vyzýváme Vás všechny, kteří chtějí, pište nám Vaše kočičí, kotěcí, mňoukavé, kocouří, čičinkovské,  čtyřnohé, klubíčkové, opravdové, vymyšlené, smutné i veselé příběhy, povídky, básničky i  pohádky na téma jak jinak než kočičí. Pište na náš e-mail : info.dobreruce@gmail.com

Už se těšíme na Vaše příspěvky, které neupadnou v zapomnění, jak by se mohlo na první pohled zdát,  ale s radostí je umístíme na našich webových stránkách v sekci Kočičí příběhy.

 

20.10.2016

Andy děkuje!

Andy, krásná rezavá kočičí holčička velmi děkuje dárcům za finanční příspěvek, který bude sloužit k úhradě její operace. Jen pro připomenutí, Andy byla operovaná u MVDr. Dominika Gregoříka ve Slušovicích poté, co k nám byla dopravena ze zlomenou zadní nožičkou z Vizovic, kde byla nechtěná a její osud byl nejistý. Momentálně je její stav dobrý a pomalu už začíná opatrně cupkat.

Společně s Andy velmi děkujeme za zaslané finanční příspěvky a to jmenovitě :

panu Marku Stratilovi

paní Vantuchové Svatavě

paní Měkýnové Jiřině

paní Herčíkové Soni

Vřelé díky Vám!

yes

 

19.10.2016

Co nás čeká v příštích dnech?

V příštích dnech očekáváme nové kočičí přírůstky. Tyto kočičky si jejich dosavadní majitelé - nálezci, nemohou bohužel nechat z různých důvodů, většinou proto, že se již starají o dřívější nalezence.

Proto je tak důležité kastrovat, kastrovat, kastrovat!

Jedná se o šest koťátek z Kudlova, příští týden budou podruhé naočkována a poté přesunuta k nám. Hodná paní, které je již 75 let a žije sama s nemocnou dcerou, se již stará o osm kočiček. Paní je velmi odpovědná a všechny tyto kočičky, které k ní postupně přicházely, jsou vykastrované.Poslední kočička přišla k paní březí a porodila zde šest koťat. Po porodu kočičky, hned jak to šlo, se nechala i tato kočička vykastrovat. Šest koťátek je však již nad síly paní a proto budou umístěná u nás a my jim budeme hledat nový domov.

Dále budeme přijímat kočičku z Podhoří a to hned, jak bude naočkována.

A poslední ohlášený přírůstek , mezitím bude tak jak to bývá několik neohlášených, dospělá kočička z Jaroslavic.

 

19.10.2016

Rozloučení s Kryštůfkoubroken heart

Kočička Kryštůfka se u nás narodila vloni v srpnu. Po jejím narození jsme zjistili, že má vrozenou vývojovou vadu. I tak jsme se rozhodli, že pro ni uděláme maximum a začali jsme ji  léčit interferonem omega (Virbagenem), což představuje velmi nákladnou a drahou léčbu. Z tohoto důvodu jsme se také dohodli, že ji necháme vyrůstat u nás a časem se uvidí, jak to bude dál. Léčba se zdála být úspěšná a malá Kryštůfka k naší radosti začala růst a  přibírat na váze. Byla obrovský mazel a měla taky spoustu kočičích kamarádů. Prostě byla to nádherná tmavě žíhaná kočička s obrovskými fousky. Vše se zdálo být na dobré cestě, už jsme plánovali kastraci, s tím že jí nakonec přece jen  budeme hledat domov.

Dnes nad ránem však přišel zlom, Kryštůfka zemřela, z ničeho nic, jakoby usnula. Našla jsem ji jak ležela na boku,  postavila se, pomalu, vrávoravě. Pak si zase lehla, zavřela své krásné kočičí oči a vydechla naposledy...

 

Budeš nám chybět Kryštůfko!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Krystufka/

 

19.10.2016

Víteček 

Malý umazlený Víteček se pomalinku zlepšuje. Je to trpělivý kočičí pacient, musíme ho pochválit.  Léčba je velmi náročná, ale stojí to za to. Doufáme, že se Víteček co nejdříve uzdraví. Poté budeme pro Vítečka hledat milující domov.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Vitecek_I./#Vteekajehooika1.jpg

17.10.2016

Andy, krásná rezavá kočičí holčička,  se začíná po operaci zadní zlomené nožičky pomalu zotavovat. Je to hrdinka a bojovnice. Andy jsme přijímaly jako nechtěnou kočičku z Vizovic, kde ji nikdo z vedení a ani zaměstnanců školy nechtěl, nejraději by se jí zbavili. Nyní je u nás v bezpečí, poskytujeme ji samozřejmě tu nejlepší pooperační péči. Doufáme, že až se Andy uzdraví, podaří se nám pro ni najít domov plný lásky.

Pokud vám není její osud lhostejný a můžete, přispějte prosím na úhradu operačního zákroku na náš transparentní účet, do poznámky napište Andy. Vřelé díky všem dárcům!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Andy/

 

16.10.2016

Malé černé klubíčko Víteček nalezené ve Zlíně bojuje o život. 

Mažeme oči co 2 hodiny i v noci, aby se nevytvořily velmi bolestivé srůsty. Dnes odpoledne proběhla návštěva veteriny, kde byl Vítečkovi předepsán Zylexis na zlepšení imunity. Víteček užívá také pravidelně antibiotika.

Doufáme, že se jeho zdravotní stav zlepší natolik, že mu budeme brzy hledat nový domov. O jeho aktuálním zdravotním stavu Vás budeme informovat

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Vitecek/#Vteek0810.jpgg

 

 

16.10.2016

Z Vizovic jsme 7.10. přijímali zrzavou kočičku, odrostlé 5 měsíční kotě. Pojmenovali jsme ji Andy. Kočička má zlomenou zadní tlapičku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Andy_-_zrzava_kocicka_z_Vizovic

Operaci provedl MVDr. Gregořík, který nám vyšel maximálně vstříc svou pohotovostí, rychlostí, profesionalitou i cenou za zákrok. Přesto nám tato operace zkomplikovala naši i tak dost napjatou situaci v úhradách veterinárních úkonů. Prosíme tímto všechny o pomoc s úhradou faktury za operaci Andy. I sebemenší částka pomůže.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.10.2016_Andy_po_operaci_zlomene_tlapky

 

4.10.2016

Dnes odjel do nového domova kocourek Adolf, přijatý z Otrokovic. Adolf si svoji novou paničku doslova vybral svým lísáním a předením. Pojede do malé vesnice u Kroměříže. Tak at se máš jenom nej, Adolfe.

adolf20.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.10.2016

Saskie dnes v noci nad ránem zemřela. Zemřela v pelíšku, klidně usnula a neprobudila se. Šlo to velmi velmi rychle, ještě ve čtvrtek se zdála být v pořádku, jedla, mazlila se, vrněla. Včera večer jsme si společně udělali půlhodinku, ani jsem netušila, že to bude rozloučení navždycky. Saskie mi vrněla na klíně, nechala se hladit a vypadala spokojeně. V noci tiše odešla. Odešla tak tiše, jak tady celé roky žila. Nenápadná, skromná, tichá, mazlivá a trpělivá stará kočička.

Dnes přijela paní doktorka naočkovat 10 koťat do Uhřic. Jde o koťata přijatá z Tlumačova a nalezená v poli, koťata od kočičky Enii. Koťátka od kočičky, přijaté z Kaňovic budou naočkovány za týden. Jsme rádi, že paní doktorka přijela a nemuseli jsme s tolika koťaty nikam jezdit.

 

1.10.2016

Saskii jsme přebrali do domácí péče, ale je to vážné, kritické. Podle hodnot hematologie jsou ledviny v pořádku, červené krvinky jsou nízké, téměř anemie. Pan doktor předpokládá FIV v posledním stadiu. Je pokrytá antibiotiky, dostala Zylexis a uvidíme, co přes noc. Zatím je toho na Saskii moc, ale pokud by tento stav přetrvával, budeme uvažovat o tom, kočičku nechat odejít.