Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) říjen 2015

27.10.2015

Náš zlatý milovaný (a drahý) Jožínek našel úžasný nový domov díky Dáši Vargové a zítra odjíždí. Bydlet bude u mladé slečny asi 200 metrů od našeho útulku jako bytový kocourek a bude mít spoustu lásky a mazlení jenom pro sebe.
Včera si rodina vybírala kocourka a váhali, dnes mi pán volal, že se rozhodli pro Jeronýma, který se jim co mu síly stačily lísal do přízně a večer si pro něj přijedou. Dianka má rovněž šanci na nový domov a z Otrokovic čekáme návštěvu, která by si ráda vybrala kočičího kamaráda. Mám z toho velkou radost.

 

25.10.2015

Kvído našel svůj domov ve Zlíně-Malenovicích již před 2 lety, ale paní patří k těm úžasným lidem,kteří si vzpomenou a pošlou fotky, jak se našim bývalým kočičkám v novém domově daří. Máme pokaždé ohromnou radost.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.10.2015_Kvido_zdravi_z_Malenovic

Kočička Piha, přijatá minulý týden z Hulína, půjde příští týden na kastraci a inzeruji v Hledáme domov. Kočička je zdravá, mazlivá, velmi hodná a čistotná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Piha_z_Hulina

Dnes obě kočičky Bonnie a Mína odjely do Vražného nedaleko Oder a já bych chtěla moc a moc poděkovat paní Jitce za to, že nám pomáhá s odvozem koček a koťat do nových domovů. Je to pro nás neocenitelná pomoc, nejen finanční a úspora PHM, ale zejména časová. Paní Jitka je velmi zodpovědná milovnice koček, sama jich má plný dům, takže všechny nové majitele důkladně vyzpovídá a zjistí při osobním setkání, jak bude přesně o kočičky postarané a jaké podmínky jsou na místě. Díky tomu, že nabídneme dovoz koček až k novým majitelům umístíme o 50 % koček víc než když by si každý musel k nám přijet.

Velký dík, dává mi to navíc čas věnovat se aktualizaci stránek, focení a restům v domácnosti.

 

24.10.2015

Do Vražného nedaleko Oder na statek, kde pěstují obilí a chovají zvířata odjíždějí zítra naše dvě dospělé, rok a půl staré kočičky Bonnie a Mína. Jsou již vykastrované, plně naočkované. Na statku budou mít možnost lovit spoustu myší (proto je tam také nutně potřebují), budou mít spoustu volného bezpečného prostoru a dobré zaopatření.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Bonnie_a_Mina

 

17.10.2015

Moc děkujeme paní z prodejny krmiv na Obecinách za sbírku pro naše kočičky a možnost umístění koše v prodejně. Velký dík všem, kdo jste pro nás zakoupili konzervy a granule i pamlsky. Je to velká pomoc a moc si toho vážíme.

kos-ze-zverimexu1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pacička zdraví - jak jinak z kuchyňské linky, vždy připraven na nějakou tu dobrotu.

pacicka2809.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kočička Pretty se potulovala se zlomenou nohou po Napajedlích. Zlomenina již byla starší, ale tak špatně srostlá, že kočička vlastně chodila po kloubu kolene a měla tam obrovskou krvavou ránu. Pretty strávila 3 týdny v karanténním boxu, několikrát denně jsme ránu mazali hojivou mastí a nyní už je to celé zahojené. Kočička pravděpodobně bude chodit jako Pacička. Původně jsme zvažovali amputaci přední tlapky (v tak hrozném stavu to bylo) ale nyní to zatím necháváme bez operace. Uvidíme, jak s tím kočička bude žít. Nemělo by ji to omezovat ve spokojeném životě v bytě.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Pretty_se_zlomenou_tlapickou

Felicity je jedno z koťat, které jsme přijali se zlomeninou zadní tlapky. Felicity konkrétně pochází ze Zubří a přijímali jsme ji společně s Claudem. Operace, na kterou mnozí z vás přispěli, se podařila a ráda bych všem moc poděkovala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Felicity

16.10.2015

Sára je v pořádku, včera zblajzla po dlouhé době s velkou chutí paštiku. Dostává Hill´s paštiky - díky holky Matýskovy za ně !!, a moc se jí ulevilo. Antibiotika bere stále. Hektor zůstává společně s Mercedes na veterině, žádná změna není - ani k horšímu, ale ani bohužel k lepšímu. Spí skoro celý den oba dva.

 

15.10.2015

Dnes se paní podařilo "ulovit" na Jižních svazích u 1. segmentu zrzavého kocoura, na kterého jsme měli políčeno již několik let - a to doslova. Sedával vedle sklopce a naprosto ignoroval vše, co jsme mu odstrojovali. Nechápu jak, ale dostala jej do přepravky. Je to kocour, kterému se dařilo několik let "vyrábět" zrzavé a bílozrzavé koťata.
Netroufnu si odhadnout jeho váhu, ale takového golema jsme u nás ještě neměli. A úžasný mazel !!!! Nevím, kam se poděla jeho nedůvěřivost, ale je pravda, že na svazích už osobně 3 roky neodchytávám a zastupuji mě kolegyně. Naší kolegyni Kristýně před 2 lety, kdy se jej pokoušela nacpat do přepravky, prokousl ruku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Herkules

 

14.10.2015

Bartoloměj posílá fotky a vzkazuje, že už začíná chodit ven, byl na přeočkování, odčervení. Panička si pochvaluje, že je největší mazel pod sluncem (jenom prý to mazlení ve tři hodiny ráno by mohl trošku omezit).

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Fotky_Bartolomeje_z_noveho_domova

Pozdravy od naší kočičky Megginky (Agátky). Svůj trvalý domov našla před 3 lety a i po takové době mi majitelé posílají zprávy a informují. A my jsme za to velmi rádi.

http://therezska.rajce.idnes.cz/Agatka/

Před 2 týdny odjelo do nového domova kotě Lumpík, odchycené u 1. segmentu na JS ve Zlíně. Kotě velmi bojácné, ani ne tak plaché, jako strašně bázlivé, krčilo se stále někde v koutku a na jídlo přišlo až jako poslední. Pak přijeli dva manželé z Kroměříže a přestože jsem jim nabídla mazlivé koťátka, vybrali si Lumpíka. Jsem velmi ráda, že se našel někdo takový, protože pro bojácné kotě je to výhra - dostat novou rodinu, kde se mu budou plně věnovat, kde jej budou mazlit a hladi...t.

Včera přišla zpráva z nového domova Lumpíčka a fotky, a my máme ohromnou radost. Posuďte sami....

zdravíme Vás z Kroměříže.
Lumpík se u nás pomaličku otrkává a začíná se zabydlovat. Ze začátku byl velmi bázlivý a první noc nám dal dost zabrat, protože ji skoro celou promňoukal (moc jsem se nevyspali), nechtěl se nechat chytit a schovával se nám za sedačku. Ale dnes, po čtyřech dnech u nás, je situace už nesrovnatelně lepší. Snažíme se mu maximálně věnovat a pomaličku se z něj stává pořádný mazlík a opravdu lumpík, protože začíná drancovat sedačku Veselý obličej. Dokonce v noci už přijde za námi do ložnice, a lehne si mezi nás, vrní a pak si zas odejde do pelíšku a tak dokola. Je to mlsoun a dobře papá, nejvíc mu chutná šunka od kosti Veselý obličej, ale i granule z tuňáka, které jsme od Vás dostali mu hodně chutnají. Když přijdeme z práce, tak na nás čeká na sedačce v obýváku, kdy sedí úplně nahoře na polštářích a vyhlíží nás.

Přála bych si, aby všechna bázlivá koťátka dostala tak skvělý domov a měla se jak v kočičím ráji...

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.10.2015_Lumpik

 

13.10.2015

Mercedes a Hektor zůstávají na hospitalizaci a na kapačkách. Stav je zatím stabilizovaný, nejsou výrazné změny k lepšímu ale také ne k horšímu.

Do nového domova v Uhřicích odjel včera 4 měsíční černý kocourek a černé kotě Kulička je rezervováno na víkend do Ostravy.

 

12.10.2015

Dnes má za sebou velmi náročný den naše útulková kočička Sára. Je u nás již 4. rokem. První rok strávila téměř celý pod skříní v tehdejší pracovně, druhý rok v naší šatně (kde měla kočičí toaletu a krmení) a další 2 roky na škrabadle v obývacím pokoji a to myslím doslova. Mezitím si odskočila několikrát denně najíst a použít WC. Jinak je Sárinka velmi nenáročná a hodná kočička, ale je bázlivá a před pohlazením ucukne. Sára měla v poslední době problémy s příjmem potravy a nad...měrným sliněním. Dnes podstoupila náročný zákrok u naší paní doktorky. Vytrhání všech zoubků, některé z nich byly vyhnilé na kost, má dokonce stehy v tlamičce. Dostala silné léky proti bolesti a bude užívat antibiotika. Nicméně Sáře se určitě velmi uleví. Zároveň jsme jí zkontrolovali hodnoty krve, ledviny i játra, vše je v pořádku. Přece jenom je Sára už starší (cca 8 letá kočička) a je nutné ji sledovat pečlivě.
Hektor je zatím na kapačkách a silných lécích proti bolesti, dnešní pokus o odběr krve a porovnání výsledků nedopadl úspěšně a Hektora jsme raději dál nestresovali. Krev odebereme zítra.
Mercedes je na kapačkách, kočička nejí, ale hodnoty krve nejsou nijak dramatické. Uvidíme, držte palce.

 

11.10.2015

Náročný týden. Mercedes byla dnes na pohotovosti, má vysokou teplotu. Dostala léky na snížení teploty, kombinaci dvou antibiotik a je v karanténě. Její odjezd do nového domova se odkládá. Na veterině je od pátku Hektor, 8 měsíční kocourek, kterého jsme přijímali z Nezamyslic. Má těžkou kalicivirozu - přestože plně naočkovaný. Testy FELV jsou negativní, ale jeho stav není dobrý. Červené krvinky ještě v normě i když na spodní hranici, bílé krvinky jsou velmi nízké. Vzorky pošleme na PCR. Zůstává na hospitalizaci.

 

7.10.2015

Ráda bych opožděně poděkovala Jitce a Janě Matýskovým za velký dar v podobně kočičích konzerv Hills, Royal Canin pro koťata, Animonda, a 12 kg pytle granulí Royal Canin, byly tam i hračky pro kočky, které se s úspěchem zmocnily plyšových myšek. Granule jsem rovněž vyfotila. Za všechno moc a moc děkujeme. Nyní jsme přijímali 4 šestitýdenní koťata, takže za konzervy jsme moc vděční.

darky-od-matysku1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

konzervy-hills-a-royal-canin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6.10.2015

Smutná zpráva dnes ráno - kočička Majda měla kromě problémů se střevem a špatnými hodnotami ledvin rovněž nádory na slinivce v rozsahu, neslučitelném se životem. Máme teď velmi těžké období, a proto se omlouvám, že nemám moc sílu se rozepisovat. Přesné onemocnění a jeho rozsah probereme zítra při návštěvě paní doktorky.

Budeme očkovat přijaté koťata z Mysločovic. Přivezli je neodčervené, neodblešené a nenaočkované.  Odčervili jsme je ihned po přijetí Milprazomem a nyní je čeká očkování, potom přeočkování a budeme hledat nové domovy.

 

5.10.2015

Prosím všichni držte palce naší kočičce Majdě. Nyní prodělává velmi náročnou operaci střeva. Rentgen ukázal na nějaký útvar na střevě, může to být cizí předmět, může to být nádor. Kočička má nemocné ledviny, operace je riskantní, nevíme, jestli ji zvládne, ale jiná možnost není. Buďte s námi v této pro kočičku velmi kritické chvíli. Děkujeme.

 

4.10.2015

Kocourek Jeroným, který byl na jaře umístěný ve Zlíně, se nám před měsícem vrátil zpět z důvodu stěhování rodiny.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Jeronym

Takže znovu hledáme nový domov.

 

Zpráva od kocourka Bartoloměje:

Dobrý den,

tak máme za sebou první noc a seznámení se Bárta s Fionkou. Trošku na sebe syčí, ale to se za pár dní úplně vytratí. Jsme z něj všichni nadšení, je úchvatně mazlivý jak jste ho popisovala. Jeho první noc byla samozřejmě u nás v posteli. Skoro celou noc překrásně předl.A má to i dobrý dopad na naši Fionku. Před jeho příchodem se s námi mazlila jen sporadicky. Teď se snaží vyrovnat Bartíkovi (žárlí jako pravá ženská) a je z na ní už po jednou dni znát jeho dobrý vliv, jelikož se nechá pomazlit a pochovat. Moc za něj děkujeme.

Omlouvám se za překlep v datu, už jsem ho opravila.

Nový domov hledá další kotě, 4 měsíční Saša. Je u nás již 2 měsíce a nutně by potřebovala mít tu svoji rodinu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.10.2015_kote_Sasenka/

 

3.10.2015

Kočička Majda, která je u nás již víc jak rok, je od včerejška na veterině. Krevní testy prokázaly zánět a znepokojivé hodnoty ledvin. Je na infuzích a dostává Renavast  Majda je asi 5 letá kočička, vykastrovaná a naočkovaná, vždycky mírně plachá ale v poslední době už se nechala krásně pohladit. Tak ať nám to holka zvládne.

Dnešní příjem - tříbarevná polo-dlouhosrstá - kočička z Vizovic. Dostala jméno Mercedes. A prý o ní lidé tvrdili, že je škaredá - posuďte sami, je náádherná a mazlivá k tomu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.10.2015_Mercedes_z_Vizovic

Do nového domova nám tento týden odjel kocourek Buchtík (do Pašovic) a mourované kotě Lojzík (do Zlína). Oba noví majitelé již volali, resp. paní od Buchtíka se u nás zastavila. Rodina je nadšená, Buchtík je nadšený a nemůže se nabažit hlazení a mazlení.

Pokračujeme v inzerci našich koťat a kočiček, máme přeplněno, musíme hledat nové domovy.