Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) říjen 2014

31.10.2014

Denně přijímáme kolem 10 telefonátů, že lidé potřebují umístit kočku, kotě, koťata. Prosíme všechny, kdo se mohou aspoň nějakou dobu sami postarat, at to udělají. Nejsme nafukovací, poslední dobou jsme přijali 16 koťátek, střídáme karantény, už mám koťata i v pracovně. Prostě letos je divný rok, nikdy nebylo tolik opuštěných koťat na podzim jako je nyní. Nemůžeme všechny přijmout, přednostně bereme opravdu nemocné, ohrožené. Kdo můžete počkat a postarat se, prosím udělejte to. Moc děkujeme.

Zpráva od majitelů Kryšpína:

Přeji vám dobrý večer. Chtěla bych vám říct o Kryšpínkovi...je to pořádný mazel. Děti ho neustále ňuňají - lovec myšek - cestu si našel i k našim dvěma kočičkám, které ho zpočátku nechtěly přijmout... a z čeho jsem měla největší strach byli pejskové, ale s obrovským překvapením si hned padli do oka a zrovna ted leží vedle sebe... tímto vám ještě jednou děkujeme za úžasného mourečka Kryšpínka....

my děkujeme za super domov.

 

30.10.2014

Možná že nakonec Ouško nebude muset podstoupit operaci zlomené nohy. Je zatím na vetklinice, ale protože má omezený pohyb a protože obě zlomené části se od sebe nijak neposunuly, je možné, že kost sroste. Ukáže to rentgen příští týden.

Vážené dámy, vážení pánové, přátelé a dobří lidičkové,

na základě předchozího dění  kolem našeho spolku Dobré ruce a podporovaných útulků na Vysočině a depozitu ve Zlíně jsme byli nuceni k několika krokům, které se vám teď pokusíme osvětlit.

V první řadě bychom chtěli poděkovat všem věrným a inteligentním příznivcům za jejich trpělivost a podporu.

Proti útulku na Vysočině, depozitu ve Zlíně a celému vedení spolku jsou již delší dobu vedeny cílené útoky několika jedinců, kteří se záměrně snaží zdiskreditovat a poškodit celý chod naší organizace a to prostřednictvím vlastních fb stránek, ubohých pokusů ve formě odkazů na stránkách našich partnerů, obepisováním našich sponzorů v soukromých zprávách, kontaktování spřízněných firem a uváděním  široké veřejnosti v omyl.

Chtěli bychom vám sdělit, že tyto útoky byly po dobu několika měsíců pečlivě analyzovány a konzultovány na příslušných místech, která v současné době podnikají významné kroky, jež  povedou k nápravě současného stavu, očištění dobrého jména organizace a osob v nich zúčastněných.  Zároveň budou vyvozeny důsledky pro všechny osoby, které se na této lživé kampani podílely  či ještě dokonce podílí a podněcují  jednotlivce a skupiny k podobné činnosti, což poškozuje nejen nás jako organizaci,  ale především nám ubírá drahocenný čas,  který by bylo možné využít ve prospěch kočiček a koťátek v našich útulcích.

I  když se mohlo zdát, že vedení celou situaci záměrně ignoruje, můžeme vás ujistit, že tento domnělý stav byl nutný z časových důvodů, abychom měli prostor pro sběr materiálů a přípravu podkladů nutných k realizaci obrany a vyvození zákonných důsledkůJ Dnes máme již dostatek podkladů, které jsme předali a již budeme pouze doplňovat o nové skutečnosti, které budou předány příslušným orgánům činným v trestním řízení a za dozoru státního zastupitelství.

Celá tato situace, která měla lidi ve sdružení Dobré ruce o. s. rozeštvat a rozdělit, nás i přes původní menší neshody naopak stmelila a došlo díky ní k utvoření silného a jednotného celku. Stojíme za každým z členů této organizace a to bez výhrad.

 

S pozdravem

Realizační tým Dobré ruce

 

 

 

28.10.2014

Možná se divíte, proč tolik fotek najednou. Jednak máme dneska státní svátek a tudíž trošku víc času, a kromě toho se mi donesla zpráva, že z jednoho sdružení cca 100 km od nás jdou zprávy, že ve Zlíně máme kočky ve sklepení a týráme je hlady. Nechám tedy na posouzení vás, kteří nás sledujete, jestli je to pravda, nebo si to vymyslela nějaká "nepřející dušička".

Vilík a Vivien - tříměsíční koťat přijatá z Jalubí

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.10.2014_Vilik_a_Vivien_z_Jalubi/

Maličký Jeronýmek si na nový domov ještě dva až tři týdny počká, ale určitě se dočká.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.10.2014_Malicky_Jeronymek_by_uz_take_rad_do_noveho_domova..../

Určitě se pamatujete na Čiki (Jasmínku). Koťátko jsme přijali ze zahradnictví v Luhačovicích s očima v tak hrozném stavu, že hrozila slepota. Naštěstí dobrou péčí a menším zásahem veterináře se podařilo oči zachránit. Čiki vidí. A protože je to moc hodná a mazlivá kočička, už jí budeme hledat nový domov, kde se jí budou maximálně věnovat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.10.2014_Ciki_uz_budeme_hledat_novy_domov/

antonio---nejvetsi-pohoda2.jpg

 

 

Antonio je opravdu pohodář

 

 

 

 

Včera jsme přijímali akutně 2 koťata vyhozená v příkopě v Hulíně. Obrovský zánět v očích a těžká rýma. Léčíme. Ty žluté kruhy kolem očí jsou od kapek na veterině, aby paní doktorka zjistila, zda není poškozená rohovka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.10.2014_vcera_prijate_kotata_z_Hulina/

Bohužel Zrzeček svůj boj o život prohrál. Je nám to nesmírně líto, tak jsem chtěla, aby to zvládl.

Nové zprávy od Leoška z Orlové

Dobrý den,jsem ráda,že jste se ozvala.Myslím,že Leošek se má velmi dobře.Je hodně hravý,čistotný a když ho pustíme ven,tak si sám řekne,kdy chce domů.Je už tak trošičku drzý,ale to nám nevadí.

leosek280.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.10.2014_Leosek_zdravi_z_Orlove/

26.10.2014

V pátek jsme přebírali z veteriny kocourka Bobeše ze Znojma. Dělali jsme kompletní rozbor krve, který ukázal zánět. Nakonec byl kocourek uspán a v narkoze mu pan doktor vytrhal několik zubů, kde byl silný zánět. Bobeš dostal ihned mnohem větší chuť do jídla. Dostává ještě antibiotika.

Čestík má zašité oko, aby se mu rána lépe hojila. Za 10 dní jedeme na kontrolu.

Ouško má zlomenou zadní nohu, příští týden operace.

Zrzavý kocourek, přijatý ze Šternberka, je od pátku na infuzích. Podle krevních hodnot má velký zánět, navíc některé hodnoty ukazují podezření na FIP. Nevím, jak v tomto stavu všechno koťátko zvládne. Zatím nemá tekutinu v břiše, takže ještě závěry jsou předčasné a tak prosím držte všichni palce. Už toho ten tvoreček má tolik za sebou ale je to velký bojovník.

 

22.10.2014

Na veterině máme více marodů. Kotě Čestík podstoupí operaci oka. Při hrátkách jej zřejmě druhé kotě škráblo a rána se zanítila. Pan doktor bude muset v sedaci přišít třetí víčko, aby se rána zhojila.

Dále je na klinice Ouško. Začal kulhat, nožka je sice pohmatově v pořádku, ale dnes musel jít na rentgen. Protože včera byl rtg mimo provoz, bude to teprve dnes navečer.

Za chvíli vyjíždím na veterinu na odběr krve s maličkým zrzavým koťátkem, přijatým minulý týden ze Šternberka. Mám divný pocit, spojený se Srdíčkem.

Do virtuální adopce jsme vyfotili kocourka Antonia. Antonio je bráška Fausta, je to nádherný rok a půl starý kocourek. Má mírnou vadu chůze, ale je enormně mazlivý a hodný. Bohužel je hrozně lekavý, každá maličkost jej vyvede z míry. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se pro něj našel člověk, který by se mu hodně věnoval. Zatím tedy do virtuální adopce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.10.2014_Antonio_-_virtualni_adopce/

 

19.10.2014

V průběhu září jsme přijímali více koťátek, většina z nich byla v dlouhodobé léčbě a tudíž jsme je nenabízeli do nového domova. Tady jsou ty z nich, které jsou už zdravé, a veterinářem posvěcené k odchodu do nového domova. Kromě Prokopa, kterému ještě doléčujeme očičko a tento je v Budoucí nabídce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.10.2014_Dalsi_kotatka_do_adopce/

Pacinku z Babic zatím nebudeme nabízet do nového domova. Začíná jí na některých místech vypadávat srst, musíme nejprve zjistit příčinu a léčit.

Včera jsme na pohotovost do Mařatic vezli jedno kotě. Je u nás již 4 týdny, neroste, má mírně vystouplou páteř, což vždycky nevěstí nic dobrého. Včera odmítalo jídlo. Teplota byla normální, ale nevím - bojím se, aby to prcek zvládl.

 V pátek jsme po předchozí dohodě přijímali 4 koťata z obce Kladná-Žilín u Uherského Brodu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.10.2014_Prijem_4_kotat_z_Kladna-Zilin_u_Uherskeho_Brodu/

Koťatům jsou 3 měsíce, jsou zdravá, odčervená a odblešená. Dáváme je do Hledají domov s tím, že u nás zůstanou po dobu nezbytné karantény a mohou si je zájemci rezervovat. Koťata jsou moc hravá a mazlivá, zvyklá na lidi a moc hodná. Jmenují se Lojzík, Tamara, Cyril a Trolík

17.10.2014

Slepý kocourek Kristián z Brna.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.10.2014_slepy_Kristian/

Před časem jsme přijímali z Babic dvě kočičky. Od paní, která kvůli ztrátě zaměstnání, plánovala odjet do zahraničí. Obě kočičky - kocourek a kočička - jsou vykastrované a naočkované

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.10.2014_Cumbrlik_a_Pacinka/

Jinak Leonka vzkazuje toto:

Obr.225 tak na tuhle zídku si já třínohá kočka vyskočím z kteréhokoliv místa a to si pište, že je vysoká ! Pravda, seskočit už je problém, ale od toho mám svoje lidské kamarády, co jsou vždycky
poblíž a jakmile se ozvu, přiskočí a sundají mne – zkrátka, už jsem si je vyučila J
obr.226 tak tenhle „prachový ďolík“ přímo miluji
obr.227 panička konečně vyklidila ten malý fóliovník a teď je celý jen můj !!

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.10.2014_Fotky_Leonky/

Zuzanka odjela do nového domova v Křenovicích u Kojetína. Měj se moc hezky holka, tam to budeš mít parádní.

Na veterině jsme dnes byli se zrzečkem od Šternberka. Dostal antibiotika, dáváme Imunoglukan na podporu imunity. Kromě toho na veterině bylo ještě jedno kotě, včera při hrátkách mu některé z kámošů poranilo oko. Dostali jsme oční kapky a budeme 4x denně prokapávat. Jinak oko je v pořádku, nepoškozené.

 

16.10.2014

Dnes jsme přijímali z Brna slepého kocourka, je mu tak 5-6 let, jedno oko nemá vůbec, na druhém má zákal. Vzhledem k tomu, že to rodina neřešila u očního specialisty, tak jej objednáme bud do Brna na Fakultu nebo k MVDr. Beránkovi do Pardubic.

Kromě toho jsme včera přijímali 8 týdenní kotě Ouško od Holešova.

Dnes jsme ještě přijímali 4 koťata a 2 dospělé kočky od Šternberka. Napsal nám jejich majitel - doufám, že se nebude zlobit, když email zveřejním, protože je úžasný a prostě jej nelze neobdivovat.

Je mi 73 let, s odchodem do penze jsem se nastěhoval na chalupu do hor, vzdáleně od civilizace, v osadě nás v zimě bydlí max.12. Vzal jsem si kocoura Felixíra, protože u neteře se objevila alergie na kočky. Nechával jsem mu volnost, otevřené okno a granule na parapetu. Postupně to objevily další kočičky a koťátka a je jich tu, těch starších, 15 dospělců, v zimě i 20. Všechna kočičky (celkem 10) jsem nechal v lednu 2012 kastrovat, ale vloni asi v říjnu se objevily další dvě kočičky. Kastraci jsem už nedokázal zajistit a tak tu mám z jarního vrhu 6 koťátek a v minulou neděli přišlo na svět dalších pět.  Pro dospělé kočičky a kocoury jsem postavil zateplený a vyhřívaný útulek u mé chalupy a ve stodole u druhé chalupy se souhlasem majitelů, kteří sem téměř nejezdí, zateplené "uzavřené kotce" kočkám volně přístupné a nosím jim tam granule. Koťata mám doma, ty starší nocují nebo v chladné dny se vyhřívají ve vstupní hale a ty nové mám v kuchyni. Starší mají kočičí rýmu. Jsou odčervená a léčil jsem je Tobradexem, ale výsledkem je jen to, že přežila. Jak to bude s mladšími zatím nevím. Mohu říci, že jsem zvládal jen ty dospělce, ale zajistit péči o koťata nebudu schopen. Totiž 7. března 2012 mně kousl pes ze smečky volně pobíhajících psů od koňské stáje (zakousli tu 19 koťat a koček), když zase přiběhli lovit a já jim v tom bránil. Ten pes byl infikovaný a vyvinula se z toho autoimunitní parainfekčí trombocytopenie (téměř nulová srážlivost krve) a jsem od té doby neúspěšně léčen ve FN Olomouc. Občas jsem hospitalizován, žiji tu sám. Dospělcům nechám na dvou místech po dvou kilech granulí a vodu a nemám starost, ale s těmi koťaty to tak nepůjde, protože - to víte asi lépe než já.

      Kdyby byla možnost, že byste koťata i s kočkou vzali, ulevilo by se mi. Kočičku po odstavení a kastraci bych si vzal zpět a určitě i kocourky resp.i vykastrované kočičky. Sám už kastraci nezvládnu, nemám auto, protože s ohledem na nemoc nesmím  řídit a pěšky to mám na autobus 5 km z kopce, pak 20 km do Šternberka autobusem, horší je to zpět. Nést je v přepravce by nešlo. Jinak ovšem týdně kupuji kuřecí a hovězí ořezy (10 až 12 kilo nosím v batohu - to jde), někdy i ryby, a vařím jim z toho potravu s rýží čí krupicí a nějakou zeleninou - jinak mají granule, které snad mají lepší složení, než jsem já schopen zajistit.  Takže si všechny mohu vzít zpět, pokud byste jim nezajistili lepší péči. V té kočičí smečce není nevraživost, dobře se snášejí, zejména v zimě spí přes sebe a přátelsky se olizují - jsem si jistý, že by po návratu těch nových je smečka přijala

Kéž by bylo víc tak obětavých lidí jako je tento úžasný člověk.

 

Zprávy od našich koček v Uhřicích.

.....ptala jste se na na mikuláška a orinku...Takže mikuláš je věčně venku,vidíme ho tak jednou za tři dny,kdy milostivě dojde k misce,nažere se hodí po nás očkem...a je fuč....orinka je mazel...ta nechce ani ven...věčně je v baráku,je velmi společenská...a tulí se...tu vídáme každý den....a spává taky v domě.

Micka a Líza (Madonna a Mandy) loví zdatně myši a už přinesly i 2 rejsky. Bodejď by ne, za domem je obrovský lán pole

Prostředí je bezpečné, dům je na konci vesnice, žádný provoz jenom zahrady a pole.

15.10.2014

Koťata z Nivnice

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.10.2014_Kotata_z_Nivnice/

Koťata ze zahrádky v Kunovicích

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.10.2014_Kotata_vyhozena_na_zahradce_v_Kunovicich/

Leuška ze Zlína - nechci zakřiknout, ale snad by mohla být zamluvená do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.10.2014_Leuska/

Krásné fotky kocourka Friga (Čertíka - tak jej pojmenovali jeho nálezci). Z Friga je krásný 5 měsíční kocourek a už hledá nový domov. Je to ohromný mazel, jeho největším životním cílem je někomu si lehnout na klín a vrnět a vrnět...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.10.2014_Frigo_Certik/

 Dnes jsem pořídila koťatům v KIK hračku - uzavřený kotouč uvnitř s kuličkou, Frigo si s ní dovádí již 2 hodiny. Velmi vděčná hračka. Ostatní koťata sedí kolem a jenom hledí, protože Frigo je nepustí ke hře.

10.10.2014

Včera našla nový domov White. Bude bydlet v bytě v Třebíči a za kamaráda bude mít vykastrovaného černého kocourka. Při našem osobním předání v Třebíči White vylezla z přepravky a vrhla se na jídlo, jakoby - chudinka - rok nejedla. A na nás už se ani nepodívala

S radostní musím oznámit, že je zamluvená Zuzanka. Z toho mám obrovskou radost. Ještě se s paní domluvíme, kdy si pro ni přijede.

Bohužel stav Ruby byl po dvou dnech opravdu neslučitelný se životem a tak jsme se rozhodli kočičku nechat odejít. Pitva bude v Olomouci.

 

8.10.2014

Tento týden příjem 4 malých koťat - 2 jsou nalezenci v lese na Březové, je jim odhadem tak 5-6 týdnů. Další 2 byli vyhozeni u chaty v Kunovicích, která patří paní, co nás již několik let podporuje a o kočičky se v této oblasti také stará. Bohužel paní už je stará a o koťata by se nebyla schopná postarat. Těmto mrňouskům jsou 4 týdny. Všechna koťata přijímáme přes veterináře, a putují do karantény.

Dnes ráno rychlý výjezd v 8.00 hodin na veterinu s Ruby (omlouvám se omylem jsem původně napsala Terka), ráno jsem ji našla ležet jako placičku. Hned byla zainfuzována, umístěna do vyhřívacího boxu a my budeme pouze držet palce. Samozřejmě pan doktor odebral krev na vyšetření.

 

5.10.2014

Do staro-nového domova odjela včera Terka. V Bystřici pod Hostýnem ji odnesly od domu nějaké děti a než paní stačila zareagovat, bylo kotě pryč. Prostřednictvím odchytové služby MP se dostalo do záchytných kotců a pak k nám. Paní Terku na našich stránkách poznala a pro koťátko si přijela.

 Dnes příjem 2 malých koťat nalezených v lese na Březové. Koťata poputují dnes přímo na veterinární kliniku, teprve potom je přijmeme k nám. Za chvíli vyjíždíme.

2.10.2014

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.10.2014_Nase_kocky_v_Prusinovicich_Lucky%2C_Cesilko%2C_Alex_a_Smudla/

Tak tahle fotka Česílka od nás nemá chybu...

cesilko201.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.2014

Jeff je pohodář, v novém domově bude mít za parťáka malého jorkšíra.

jeff101.jpg

 

 

 

 

 

 

 

v pátek 26.9.2014 jsme přijímali 4 koťátka ze záchytných kotců pro psy v Bystřici pod Hostýnem. Fotky Ruby a Terky. Ještě tam bylo černé koťě a bílo černé kotě. Fotky budou následovat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.10.2014_Terka_a_Ruby_z_Bystrice_pod_Hostynem/

Při kontrole Srdíčka se potvrdila přítomnost tekutiny v bříšku. Rovněž to jak Srdíčko vypadá - neroste, špatná srst, vystupující páteř - jsou příznaky nemoci FIP. Doufali jsme, že Srdíčko ještě mezi námi bude aspoň dva tři týdny. Je to strašné pozorovat krásné koťátko, které má chuť do života, k hraní i k jídlu a přitom vědět, že její dny jsou sečtené a není možnost léčby. Už u Rozárka i Alana jsme absolvovali všechno co šlo - interferony, sondy do krku, podpora imunity. Bohužel ortel FIP je neúprosný.

Dnes to příroda rozsekla za nás, Srdíčko doma zemřelo v tichosti a náhle. Je nám to moc líto, koťátko.

Dnes odjíždí do nového domova Zuzanka - mourované kotě (neplést si se Zuzankou z Brna) a také 4 měsíční kocourek Jeff, který se potuloval po našem sídlišti.

Nové fotky 5 měsíčního kocourka Eddieho. Já osobně mu říkám "Olezlý nosík" protože tak strašné následky kalicivirozy jsem viděla poprvé. Eddie měl před 2 měsíci kalicivirozu a nosík měl odřený úplně do krve. Ted je z něj nádherné dospívající kotě a hrozný raubíř.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.10.2014_nyni_je_Eddie_uz_nadherny_kocourek/,

Odpoledne přijímáme kotě, které se potulovalo u školy ve Vnorovech a paní učitelka se jej dočasně ujala.

 

 

 

Vážené dámy, vážení pánové, přátelé a dobří lidičkové,
na základě předchozího dění  kolem našeho spolku Dobré ruce a podporovaných útulků na Vysočině a depozitu ve Zlíně jsme byli nuceni k několika krokům, které se vám teď pokusíme osvětlit.
V první řadě bychom chtěli poděkovat všem věrným a inteligentním příznivcům za jejich trpělivost a podporu.
Proti útulku na Vysočině, depozitu ve Zlíně a celému vedení spolku jsou již delší dobu vedeny cílené útoky několika jedinců, kteří se záměrně snaží zdiskreditovat a poškodit celý chod naší organizace a to prostřednictvím vlastních fb stránek, ubohých pokusů ve formě odkazů na stránkách našich partnerů, obepisováním našich sponzorů v soukromých zprávách, kontaktování spřízněných firem a uváděním  široké veřejnosti v omyl.
Chtěli bychom vám sdělit, že tyto útoky byly po dobu několika měsíců pečlivě analyzovány a konzultovány na příslušných místech, která v současné době podnikají významné kroky, jež  povedou k nápravě současného stavu, očištění dobrého jména organizace a osob v nich zúčastněných.  Zároveň budou vyvozeny důsledky pro všechny osoby, které se na této lživé kampani podílely  či ještě dokonce podílí a podněcují  jednotlivce a skupiny k podobné činnosti, což poškozuje nejen nás jako organizaci,  ale především nám ubírá drahocenný čas,  který by bylo možné využít ve prospěch kočiček a koťátek v našich útulcích.
I  když se mohlo zdát, že vedení celou situaci záměrně ignoruje, můžeme vás ujistit, že tento domnělý stav byl nutný z časových důvodů, abychom měli prostor pro sběr materiálů a přípravu podkladů nutných k realizaci obrany a vyvození zákonných důsledkůJ Dnes máme již dostatek podkladů, které jsme předali a již budeme pouze doplňovat o nové skutečnosti, které budou předány příslušným orgánům činným v trestním řízení a za dozoru státního zastupitelství.
Celá tato situace, která měla lidi ve sdružení Dobré ruce o. s. rozeštvat a rozdělit, nás i přes původní menší neshody naopak stmelila a došlo díky ní k utvoření silného a jednotného celku. Stojíme za každým z členů této organizace a to bez výhrad.
 
S pozdravem
Realizační tým Dobré ruce