Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) prosinec 2016

Vánoční dárek pro naše škrabáky, škrabánky a škrabošky!

Jelikož se už Ježíšek nezadržitelně blíží, vyhlašujeme akci :

,, Vánoční dárek pro kočičky."

Letos jsme po rozhovoru z našimi kočičáky zjistili, že si přejí na Vánoce nové škrabadlo, jelikož to co mají jim dosluhuje, no posuďte sami

img_5410--1-.jpg

Jako nové škrabadlo by jsme pořídili toto:

1_548795_top_seller_0--1-.jpg

Jde o kvalitní škrabadlo, které už něco vydrží. Je to velké škrabadlo s extra pevnými dřevěnými deskami a kmeny Ø 11 cm, plyšem potažené skrýše, 5 míst k ležení, měkké polstrování.

Rozměry: V 175 x D 67 x Š 47 cm

Takže pokud se chcete této akce

,,Vánočí dárek prokočičky "

účastnit, můžete posílat své příspěvky na náš transparentní účet, do poznámky napište vánoční dárek.

Jménem našich kočiček Vám děkujeme.

yes

 

31.12.2016

 

Kočička Ajka posílá pozdrav z nového domova.

Vždycky jsme moc rádi, když dostáváme pozdravy z nových domovů, včetně aktuálních fotografií kočiček. O to milejší je pro nás fakt, že tyto pozdravy dostáváme pravidelně i po čtyřech letech od umístění.

 

Dobrý den.
Přejeme Vám.
V novém roce štěstí, zdraví,
mnoho osobních a pracovních úspěchů!
Rok nám uběhl jako voda a Nový Rok je tu, při zpětném ohlédnutí za odcházejícím rokem se dá říci že to byl rok celkem stabilní a ničím nevybočoval z roků obyčejných.
Zdravotně se dá říci že jsme na tom tak nějak stále stejně a v průběhu roku se nestal žádný "karambol" takže to byl celkem pohodový rok.
Ajinka to je kapitola sama pro sebe. (v dobrém slova smyslu)
Je stále hrává a mazlivá jako koťátko, její největší zábavou je pozorovaní "leteckého provozu" okolo okna létají a na okapu sedí ptáčkové - to přímo miluje, další její "libůstka" je jakákoliv papírová krabice třeba od obuvi - snaží si ji "zabrat" nacpat se do ni - také ráda "předehřívá" postel, ale nerada ji opouští, když přijde "majitel", to se kočkuje kdo to déle vydrží.
Jen zhruba před měsícem jsme musely navštívit neplánovaně paní doktorku na veterině, protože se Ajinka pomočovala kudy chodila a měla tam trochu i krev - u lékařky se ukázalo, že jde o lehkou formu nachlazení (ono se před tím dost větralo kvůli malovaní) dostala antibiotika na zánět - podle lékařky mají kočičky výhodu oproti kocourům - ti se totiž údajně "ucpávaji" což u kočky nehrozí. 
Paní doktorka ji důkladně vyšetřila a zvážila (5,95 kg) a přišla s tím, že až na ten zánět je Ajinka úlpně v pohodě (pravda je, že ze začátku si několikrat myslela že jde o kocoura diky Ajčiným proporcím).
Po nasazení léku bylo do týdne po problému a teď je vše tak jak má byt.
Takž přejeme ještě jednou vše nej  Masopustovy a Ajka z Třebíče
 
ajinka.jpg
 
Jsme moc rádi, že se Ajince daří tak dobře!
laugh

 

30.12.2016

 

Koťátka hledají domov:

 

Mandy, krásná mourovatá čtyřměsíční kočička hledá svůj domov. Mandy je velmi čistotná a naučená na záchodek.  

mandy.jpg

Vymazlená okatá Mandy čeká na nový domov.

heart

 

Bady,  milý, mladý kočičí kluk hledá svůj domov. Bady je  velmi hravý a  zvyklý na ostatní kočičky. Je odčervený, plně očkovaný a naučený na kočičí záchodek

 

bady.jpg

Hravý Bady hledá svůj domov.

heart

 

Klementýnka, roztomilá kočička narozená v útulku. Jsou ji čtyři měsíce, je plně očkovaná, odčervená. Malá Klementýnka je velký neposeda, který když se unaví, tak se velmi rád mazlí.

klementynka.jpg

Klementýnka s krásným nosíkem hledá domov.

heart

 

Bea, asi půl roční překrásná stříbrná kočička je plašší povahy. Pro Beu by bylo dobré, kdyby šla co nejdříve do nového domova, kde by si ji noví majitelé vymazlili.

 

bea.jpg

Stříbrná kočičí slečna Bea potřebuje svůj domov, kde se bude cítit v bezpečí.

heart
 
Marlenka je kastrovaná kočička. Má klidnou a příjemnou povahu. , Marlenka je velmi  čistotná a naučená na záchodek.
marlenka.jpg
Úžasná kočička Marlenka hledá svůj domov.
heart

 

 

29.12.2016

 

Pozdrav od Taity.

Kočičku Taitu jsme umístili do nového domova v Rudimově okr. Slavičín letos v létě. 

Taita byla nalezená letos v únoru v panelovém domě v Kroměříži, kde se uchýlila pravděpodobně zemřít. Kočička byla celá bolavá, velmi zraněná a opuštěná.

U Taity bylo po příjmu při rtg zjištěno velké poranění krčních obratlů, téměř jejich přerušení. Pan doktor se divil, že takové zranění kočička vůbec přežila a že něco takového ještě neviděl. Proto je u Taity nutná velká opatrnost. Jsme velmi rádi, že noví majitelé Taity jsou skvělí a velmi pečliví.

 

taita2812.jpgtaita2813--1-.jpg

heart

 

29.12.2016

 

Tamarka nám navždy odešla crying

tamarka-na-posledni-ceste.jpg

Kočičku Tamarku jsme přijímali z Ostravy veterinární kliniky. Jako kotě ji našli v zuboženém stavu na ulici (měla 3 měsíce). Při náročné léčbě kdy jí doslova zachránili život, bohužel zjistili, že kočička je FELV pozitivní. Nastalo dilema - Tamarka musela být co nejdříve umístěná, protože na klinice nejsou podmínky pro dlouhodobý pobyt zvířátka. Sami víte, jak obtížné je najít domov pro kočičku s touto nemocí.

Domluvili jsme se na jejím převzetí k nám a Tamarka žila odděleně od ostatních kočiček ve společnosti 2 koček se stejnou nemocí.

Až do listopadu byl její stav stabilizovaný, kočička rostla , měla chuť k jídlu a zesílila, tak jsme se radovali, že i s touto nemocí může prožít několik let spokojeného života (viz naše Týnka, která zemřela ve věku téměř 15 let s touto nemocí).

Bohužel stav Tamarky se v polovině prosince velmi zhoršil a tak musela na infuze. Hodnoty krve byly velmi špatné. Bílé krvinky na 120, červené krvinky na velmi nízké hranici. Tamarka dostala jícnovou sondu na krmení a dostávala kombinaci antibiotik společně s infuzemi. Její stav se ale nelepšil a kontrolní odběr krve po týdnu ukázal bílé krvinky na téměř 300 (víc jak 10 x zvýšené oproti zdravým kočkám), erytrocyty na nule. To svědčilo o sepsi organismu a o naprosté absenci kostní dřeně. Tělo už si samo nedokázalo vytvářet a regenerovat červené krvinky.

Tamarku jsme vzali na pár dní k nám domů. Bohužel však přišel den, kdy jsme museli jet opět na kliniku. Je to velmi smutné, když kočičku musíme dát uspat. Je to obrovský boj, jestli už nastal ten čas nebo ještě ne. To rozhodnutí je velmi obtížné. Tak už tě nic netrápí Tamarko. Tvého odchodu  je nám  nesmírně líto.....

 

Květinku Tamarku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart

 

28.12.2016

 

Pozdrav od Stázinky z Luk u Jihlavy!

Stázinka nám poslala krátce po svém příjezdu do nového domova pozdrav. Vždycky jsme moc rádi, když víme, že kočičky jsou ve svých nových domovech spokojené a daří se jim dobře. Jak je vidět z fotografií, Stázinka ke své nové paničce okamžitě přilnula.

 

img_6908.jpgimg_6909.jpg

 

smiley

28.12.2016

 

Vánoční povalování u nás v útulku.

I naše kočičky si umí náležitě vychutnat vánoční lenošení a to jak se patří. A nejen kočičky, ale i jejich svědomitý hlídač Bredley. No posuďte sami, nejsou to profesionální pohodáři?

 

img_1883.jpgimg_1916.jpgimg_1894.jpgimg_1896.jpg

 

Stromeček nám stále drží bez úhony, jen pár spodních kulatých baněk bylo důkladně prozkoumáno.

wink

 

28.12.2016

 

Piškotka a Schön mají svůj domov!

Do nového domova ve Zlíně na Kútech odjeli Piškotka a Schön. Budou to bytové kočičky. Jsme velmi rádi, že si je paní vzala společně, jelikož u nás tvořili nerozlučnou dvojku. Nutno také podotknout, že Piškotka, jindy naprostá netýkavka se paní uvelebila na klíně a doslova si domov vymazlila. Co se týče Schöna, tak všichni ti, co naše stránky sledují pravidelně si určitě vzpomenou na malé zablešené klubíčko, které jsme přijímali na konci října s pochroumanou packou z Uherského Brodu.

Tak ať se vám koťátka v novém domově moc daří!

laugh

 

27.12.2016

,,Není nic hravějšího než kotě a důstojnějšího než stará kočka"

Thomas Fuller

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Steinauserovi Vladimírovi

paní Valekové Anně

panu Maxovi Janovi

paní Tomanikové Monice

paní Matějkové Ditě

panu Ing. Vintiškovi Petrovi

panu Ing.Pechálovi Miroslavovi

panu Rozsypalovi Jiřímu heart

firmě SMR spol. s.r.o heart


yes

 

26.12.2016

Hurá, Stázinka dnes odjela!

Do nového domova v Lukách nad Jihlavou odjela roční kočička Stázinka. Našli jsme ji na podzim u Společenského domu v Otrokovicích na zastávce MHD hned u frekventované cesty. Stázinka tam údajně bezprizorně  pobývala několik dní možná i týdnů. Nějaký "dobrák" jí tam dal aspoň lepenkovou krabici. Stázinka má za sebou kastraci a očkování. Bydlet bude u babičky naší kamarádky v domku s přístupem ven.

Stázinko, jsme moc rádi, tak ať se daří!

heart

 

25.12.2016

Vánoční pozdravy z nových domovů:

Dobrý den paní Janišková,

přejeme Vám krásné vánoční svátky a do nového roku hlavně zdraví. Ať máte dost sil pro tak náročnou a záslužnou práci.
Posílám fotky Knedličky a Růženky. 
Knedlička (Lili) se do konce října tvářila jako hodná kočička. Ze dne na den otočila. Růženku odhání, seká, vrčí. 
Musela jsem vyfotit, jak zapomněla a Růženka se k ní mohla v listopadu  přiblížit. Je to první kočka, z které máme respekt. Ona by chtěla být jedna v domácnosti, teď mi sedí na klíně a přede. čekám, kdy se ožene. Nezlobíme se na ni, je to povaha. Nevíme, co si prožila. ve sklepě nespí. Je hlavně doma. Máme ji rádi.
Růženka je moc hodná, umazlená kočička. Je znát, že se má od narození dobře.
Hezký sváteční den  Soňa Čejková

dsc06122.jpg

Knedlička a její dcera Růženka - Knedlička byla nalezena vysoce březí v technických službách v Kroměříži, ujala se jí slečna v Kvasicích.

 

24.12.2016

Přejeme Vam pěkně prožití vánočních svátků a hodně štěstí v novém roce. Takhle nám vyrostl Eddi. Je z něho fešák a je moc hodný

20161223_202846_1482571562374.jpg

Eddi byla naše srdcovka, absolutní miláček, takový ten rošťák, kterému ale všichni všechno odpustí, když zakoulí svým kukučem. Eddi bydlí v Ostravě.

 

23.12.2016

Lvíček Míša odjel!

Včera nám odjel Míša, mladý kocourek, který byl ve svém věku tak obrovský, že jsme přemýšleli, jestli jej budeme inzerovat jako kotě anebo lvíče.  Bydlet bude ve Starém městě u Uherského Hradiště.

Jen pro připomenutí, Míša k nám přišel ze zahrádkářské kolonie, kde se o něj a jiné kočičky vzorně stará moc hodný pán. Míša měl však tak obrovskou touhu k někomu patřit, že jakmile šel někdo kolem, hned se k němu přidal a zůstával pak někde ztracen, protože jej nikdo nechtěl.

Nyní je vše jinak a Míša má svůj domov, ve kterém prožije své první opravdové Vánoce!  Jsme moc rádi Míšo!

zrzavci4.jpg

Míša je ten prostřední krasavec.

wink

 

Áďa už taky bydlí!

Do nového domova dnes odjel i Áďa. Bude bydlet jako bytový kocourek ve Zlíně na Jižních svazích. Doma jej už netrpělivě čekala stejně stará kočičí kamarádka. Doufáme, že Áďa nezapomene na své slušné kočičí vychování a bude se ke své kamarádce chovat jako  kočičí  kavalír!

Áďo, moc ti to přejeme!

15626297_605120396361200_2573220036198254413_o.jpg

Áďa se u nás velmi rád věnoval pasivnímu lovu myší.

laugh

 

22.12.2016

Vánoční pozdravy z nových domovů:

Krásné Vánoce a úspěšný start do Nového roku zasílají Leošek,Lolinka a rodina Rybářova.

received_1265988463421274.jpeg

Leošek umístěný v roce 2013 v Orlové, bílý kocourek, hluchý.

 

Zdravíme a přejeme pohodové svátky Vám, rodině a kočičím svěřencům. 
Lida Tausova 

cimg4245.jpg

Beliska umístěná letos na podzim, tady ve Zlíně na Jižních svazích, pouze jako jediná kočka. Lidi miluje, kočky nenávidí.

 

21.12.2016

Akutní příjem Puclíčka!

puclicek2.jpg

heart

Dnes se k nám dostalo nalezené koťátko v hrozném stavu. Váží 500 g, má totálně zahnisané očička, uši plné svrabu a je doslova kost a kůže. Polovinu jeho váhy dělá hustý kožíšek. Kocourek dostal jméno Puclíček, Ošetřili jsme mu ouška, očka a daly mu pořádně napapat.

U paní doktorky dostal antibiotika. Puclíčka krmíme kotěcim mlíčkem a vařeným kuřecím masem. Doufáme že se Puclíček spraví a bude brzy fit a bude dělat čest svému jménu.Samozřejmě pro něho také budeme hledat nový vhodný domov, ale na to je ještě čas. 

Držte mu všechny packy, bude to potřebovat! wink

                 puclicek3.jpgpuclicek1.jpg

heart

19.12.2016

Nedělní velmi milá návštěva!

V neděli nás navštívila paní Petra Kundrátová. A jak už to tak u takových návštěv bývá, nepřijela s prázdnou, ale dovezla pro naše kočičky 2 balení 10 kg prášku na praní, velkou aviváž, dezinfekci, konzervy pro kočky a kočkolit. Navíc s sebou vzala i své kočkomilné přátele. Náš Míša toho hned bystře využil a vybral si jako svého společníka kamaráda paní Kundrátové.  Míša se mu doslova vnutil, nechal se nosit na rukách.  Se svými 4 kily se mu otočil kolem krku jako šála, prostě láska na první pohled. Pro připomenutí Míša je náš skoro lvíček ze zahrádkářské kolonie.wink

Všem velmi děkujeme, že i v předvánočním shonu si udělali čas na dobré skutky!

yes

 

19.12.2016

AKUTNÍ !!!!!

Hledáme domov pro 5 letého kocourka plemene Cornish Rex. Je nyní v dočasce v Příboru, ale může tam zůstat max. do konce týdne. Je čistokrevný.

Pouze jako jediná kočka, v první dočasce napadal všechny ostatní. V této druhé je sám, ale nemůže tam být dlouho, je to pouze provizorní řešení .

Jinak je snášenlivý a hodný.

Pro ty co neví, jde o plemeno této kočičky:

https://www.google.cz/search?q=Cornish+Rex.&espv=2&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM5eO23__QAhUGCiwKHTagBWIQ_AUIBigB

 

19.12.2016

 "Svět se nezmění, když zachráníš jednu kočku,

ale pro tuto kočku se svět změní navždy…"

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Pančoškové Vlastě

paní Oppové Alici

paní JUDr. Heleně Borské

paní Holubové Věnceslavě

panu Součkovi Jaroslavu

společnosti gynekologie Baran s.r.o.

panu MUDr. Řezníčkovi Miroslavovi

paní Novákové Pavlíně

paní Mrázové Danuši

paní Doleželové Věře

paní Tomiové Ivaně

paní Bc. Kmoškové Janě

paní Dvořákové Kristíně

paní Václavíkové Janě

Výrobnímu a obchodnímu podniku HANA CZ, s.r.o.

společnosti Davona  s.r.o.

paní Špackové Aleně

paní Vernerové Jindřišce

paní Hrbáčkové Daniele

paní Bergerové Lucii

paní Sandové Monice

paní Hulkové Martině

paní Zelenkové Miladě

yes

18.12.2016

Lara našla svůj domov!

Lara, krásná mladá mourinka našla tento týden svůj nový domov v Otrokovicích. I když bude bydlet v domečku, bude to byťák.

lara1512.jpg

laugh

Jsme moc rádi a doufáme, že budou nový majitelé i Lara spokojení!

 

16.12.2016

Nesedíme jen s rukama v klíně! 

Tak jako téměř každý útulek, tak i my se snažíme získat co nejvíce pomoci našim kočičím obyvatelům z nejrůznějších zdrojů. Letos jsme se tedy přihlásili mimo jiné i do Akce ,,Pomozte naplnit misky v útulcích"

Tato Akce má přesně dané podmínky, které musí účastníci splňovat. Náš útulek je splnil a byl do Akce zařazen, z čehož jsme měli obrovskou radost!

Tato skvělá Akce má pro nás dva důležité aspekty a to jednak pomáhá útulkům po materiální stránce a jednak monitoruje formou dotazníkových šetření a pomocí informací ze Státní veterinární péče ČR kvalitu poskytované péče kočičkám, které jsou v útulcích umístěné.

Tímto velmi děkujeme Nadaci na ochranu zvířat, ale i společnosti Mars Czech s. r. o. , že nám pomáhají pomáhat!

yes

Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst zde:

Tisková zpráva

 

tonicka2011.jpg

Naše Tonička v minulosti moc dobře poznala, stejně jako spousta jiných opuštěných kočiček, co je to mít hlad, proto si velmi vážíme všech lidí, kteří tyto skvělé akce pořádají!

Nyní by jste to již do Toničky určitě neřekli.

wink

14.12.2016

Co znamená Virtuální adopce?

Často se na nás lidé obracejí s dotazy, co znamená Virtuální adopce. Virtuální adopce funguje tak, že si vyberete z naší nabídky kočičku či kocourka, který z nějakých důvodů (dlouhotrvající zdravotní problémy, stáří atd) nemůže odjet do nového domova a předpokládáme, že u nás zůstane delší dobu, či natrvalo.  Kočičku nějakou Vámi zvolenou částkou podporujete. Částka je libovolná, od 100 Kč měsíčně, trvalým příkazem. Do zprávy nezapomínejte napsat jméno kočičky, kterou jste si zvolili.

Za tyto příspěvky nakoupíme pro kočičku nějaký pamlsek, který běžně nekupujeme. Ona se samozřejmě většinou podělí s ostatními :-)

Vy také obdržíte adopční list se jménem a fotkou kočičky a budeme Vás pravidelně informovat a posílat zprávy, jak se kočičce daří. Pokud se kočičku podaří umístit, podáme Vám ihned zprávu.

To,  že je kočička ve virtuální adopci neznamená, že jí domov nehledáme anebo že domov nenajde, jenom jej prostě hledá déle. 

heart

14.12.2016

Uhrazení fa za Štístka.

Díky Vám všem se nám podařilo uhradit celou fa za nebohého Štístka. Zbývající peníze jsme použili s Vašim svolením na úhradu fa za veterinární péči dalších kočiček. Tyto fa najdete v kolonce Akce dobrých rukou.

Všem velmi děkujeme a Vaší pomoci si velmi vážíme.

yes

 Faktura za veterinární péči  ke stažení Štístko

 

14.12.2016

Pozvánka na vánoční akci v prodejně Super ZOO v Tescu v Malenovicích!

Všechny naše příznivce a milovníky koček, kocourů a koťátek, prostě všechny kočičí lidi zveme do prodejny Super ZOO v Tescu v Malenovicích, kde je umístěn nákupní koš, do kterého můžete vkládat cokoliv prospěšného pro naše kočičáky!  Takže pokud půjdete na vánoční nákupy do Tesca v Malenovicích a srdce a peněženka Vám to dovolí, vemte to přes Super ZOO!

Vřelé díky všem!

super-zoo-tesco1.jpg

smiley

14.12.2016

Návštěva žáků ze ZŠ ze Štípy

Tento týden jsme  měli velmi milou návštěvu žáků ze ZŠ Štípa. Žáci přišli do našeho útulku se svojí paní učitelkou Ing. Mgr. Jarmilou Vávra Ambrožovou, Ph.D.

Žáci sebou přinesli pro naše kočičí obyvatele spoustu dárků a hraček, granule, konzervy, pamlsky, deky...

Sebou si na oplátku odnášeli zážitky s našimi kočičkami a spoustu užitečných informací o fungování našeho útulku a o kočičkách. 

Tyto návštěvy se snažíme pojímat především jako preventivní a osvětovou činnost ohledně kočiček, aby okolí nebylo lhostejné k jejich často nelehkému osudu.

Všem dětem, rodičům a učitelům velmi děkujeme za jejich návštěvu a dárky, vážíme si toho!

yes

sbirka-zs-stipa2.jpg

laugh

Zvědaví mlsouni se zbíhají!

p1070343.jpg

wink

I mazlíci si přišli na své!

 

 

Penízky pro Štístka poslali a zároveň jim děkujeme:

paní Pípalové Haně                             paní Pokorné Kateřině

paní Paulové Ireně                              paní Krčmové Ivetě     

paní Mühlfaitové Vladimíře                paní Bínové Jaroslavě

paní Martincové Taťáně                      paní Kuchařové Marcele

paní Kundratové Petře                        paní Simonové Lucce

paní Frisové Ditě                                paní Jansové Markétě   

panu Bláhovi Janovi                            paní Moglichové Hedě

paní Kočkové Heleně                           paní Junáškové Alici

paní Kováčové Ireně                            paní Zavadilové Světlaně               

paní Bc. Kopčilové Barboře                paní Benčíkové Kateřině

paní Humlové Šárce                             paní Šlajtrchové Jitce

paní  Singerové Heleně                        paní Svízelové Haně

panu Dvořákovi Michalovi                  paní  Šindelářové Blance

panu Kadlecovi Janovi                         paní Jeremejkové Markétě

paní Rýdlové Renatě                             paní Kadicové Barboře

paní Strunecké Miroslavě                     panu Vechovi Viktorovi

paní Venhodové Ludmile                      paní Miklové Jarmila

paní Minaříkové Miroslavě                  paní Kyle Radaně

paní Špetlové Ivaně                              paní Strunecké Miroslavě

paní Trávníčkové Petře

 

yes

VŠEM VÁM MOC DĚKUJEME, ŽE JSTE NÁS V TOM NENECHALI A FINANČNĚ NÁM POMÁHÁTE. JE TO PRO NÁS VELIKÁ ÚLEVA. SOTVA JSME SE TOTIŽ DOSTALI Z  VELKÉHO MÍNUSU ZA ÚČTY NA VETERINĚ DO MALÉHO MÍNUSU, A MYSLELI JSME SI, ŽE SI TROCHU ODDECHNEME, BYLA TU UDÁLOST SE ŠTÍSTKEM, ZA KTERÉHO JSME PŘIJALI ZODPOVĚDNOST.

11186881-birthday-card-with-little-kitten-flowers-and-butterflies-stock-photo.jpg

Zdroj: internet

   VŘELÉ DÍKY VÁM VŠEM, NAŠIM PŘÍZNIVCŮM A DÁRCŮM!

 

13.12.2016

KOCOUREK ŠTÍSTKO DOBOJOVAL crying

Dnes v 9.30 hodin Štístko vydechl naposledy. Ležel v teple, na vyhřívané podložce, v péči paní doktorky. Na posledních pár dní poznal lásku a hodné lidi. Umřel důstojně, zbaven zbytečného utrpení, osamění a bolesti.  Jeho slabounké tělíčko to nezvládlo, i když dostal šanci.

Je nám to kocourečku nesmírně líto!

Všem moc děkujeme za to, že jste byli se Štístkem , tolik mu pomohli a nebyl vám lhostejný jeho těžký a bolestný osud!

Květinku Štístka tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

 broken heart

13.12.2016

Aktuální zprávy o Štístkovi.

8:50 úterý, zprava od pani doktorky:
,,Večer se Štístko po infuzi sám napil,postavil na nohy a popošel.Dnes ráno leží jak lazar. Je to jak na horské dráze. Potřebuje čas,ale nevím,jestli mu ho to slabé tělíčko dopřeje."

 

Je to náročné, hodně náročné a hodně emoční jak pro nás tak pro Vás všechny, kdo kauzu Štístka sledují, ale musíme vydržet!!!

 

heart

 

13.12.2016

Večerní zprávy o Štístkovi!

Paní doktorka včera navečer znovu zopakovala kontrolní rozbory krve Štístka. Velmi ohrožujícím faktorem je nízká hladina albuminu, která byla způsobená právě močovinou v dutině břišní. Kocourek je opravdu v kritickém stavu. Podařilo se jí zajistit lék na zvýšení produkce albuminu. Ještě večer jsem jej vyzvedávala a ochotný pan Pekárek, Terezčin tatínek, jej ihned vezl do ordinace. Paní doktorka čekala hodinu po skončení pracovní doby, abychom jí lék dopravili. Já jej vyzvedávala v 19.00 hodin a pan Pekárek hned vyjížděl. To už je jedna z posledních šancí, aby se stal zázrak. 

Děkujeme všem za obrovskou vlnu solidarity a taky za to, že se ukázalo, kolik úžasných lidí mezi námi je!

 

12.12.2016

Dnešní nepříznivé zprávy o Štístkovi.

Na základě našeho telefonického rozhovoru s paní doktorkou přikládáme nynější zprávy. Podle paní doktorky je Štístkův stav natolik kritický, že se máme připravit na nejhorší. Jeho tělíčko je natolik oslabené silnou infekci, že nemám už z čeho brát síly. Štístko je extrémně hubený a je to s ním opět velice špatné. I když je na infuzi a paní doktorka jej krmí tekutou stravou, stále to není dostačující, aby přibral. Podle paní veterinářky začíná byt apatický a už ani nevrní, tak jak v minulých dnech. Stále ještě není konec, ale jde to z jeho sílami postupně dolů. I přes to, že paní doktorka udělala opravdu maximum, o tom ani v nejmenším nepochybujeme, je infekce velmi silný nepřítel, který vysává kocourkovi poslední zbytky sil z jeho slabého a vyhublého tělíčka. To je zatím vše, co víme a dál můžeme jen doufat a čekat jak se vše vyvine. crying

 

 

12.12.2016

Krásná Lucinka hledá domov!

Dlouhosrstá Lucinka má 7 měsíců. Je naočkovaná, odčervená.
Pokud by se tento týden nepřihlásil zájemce, jde kočička v pátek na kastraci. Lucinka je hodná a klidná kočička.
 
Samozřejmostí je používání kočičího WC.

dscn6089.jpg

smiley

Lucinka

 

12.12.2016

,,V přítomnosti kočky je něco, co zmírňuje bolest pramenící z osamění."

Dr. Louis J Camuti

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Beníčkové Taťáně

paní Bc. Krainové Byrtusové Kateřině

panu Matouškovi Lubomírovi

paní Koubové Věře

panu JUDr. BílkoviPetrovi

paní Stankeové Želmíře

paní Blachutové Lýdii

firmě QEMS s.r.o.

paní Gargulákové Aleně

městu Vizovice

firmě STUDIO NEST s.r.o.

panu Čepelovi Janovi

panu Strejčkovi Vladimírovi

paní MUDr. Slavíkové Lucii

paní Vantůchové Svatavě

panu Hájkovi Jaroslavovi

paní Káčerkové Monice

paní Komínkové Natálii

paní Prokopové Daniele

yes

 

11.12.2016

Dnešní večerní zprávy o Štístkovi!
Kocoureček bojuje, má velkou chuť žít a zvládnout všechno, co musel prožít. Paní doktorka je u něj neustále, i v noci. Co 2 hodiny ho krmí a kontroluje.
Denně dělá rozbory krve, hematologii i biochemii, aby viděla jakoukoliv změnu a mohla ihned reagovat.
Během dne nastala poměrně velká komplikace, Štístkovi se bříško plní tekutinou, kterou musí opět odsávat. Má obrovský zánět pobřišnice, nejde o FIP, ale o mimořádně rozsáhlý zánět, který ještě kocourka může velmi ohrozit. Je pokrytý antibiotiky, stále na kapačkách a s dreny v břiše.
Držte prosím všichni Štístkovi palce!
 

11.12.2016

Aktuálně o kocourkovi Štístkovi.

Dnešní zpráva od paní doktorky  a to v 11:19h 
Kocourek se mazlí a vrní, ale do jídla se mu moc nechce. Nicméně se snaží. Močí pod sebe a zatím nevíme, jak to bude s vylučováním, stále nemá co. Ale doufám, že se to rozjede. Večer další zprávy.

Huráá, tak druhá noc, kterou kocourek zvládl a všechno je na dobré cestě.  Štístko drž se! yes

 

11.12.2016

Věděli jste cool...

Kočičánek je výraz pro náš pokoj, kde se nachází koťátka.

 

11.12.2016

Sazík, nepsaný šéf našeho kočičánku dostal nový domov!

Tento týden se usmálo štěstí na našeho kocourka Sazíka. Sazík měl už od 26.10. sbalené všechny své kočičí kožíšky a byl vzorně připraven na cestu do nového domova. Ten našel  na Rusavě. 

 

kotata-a-hracky2814.jpg

wink

Sazíku, přejeme ti,aby ti v nové rodině dělali jen samou radost!

 

10.12.2016

Instalace kočičích domečků pro venkovní plašánky.

Jelikož už máme prosinec, tak jsme instalovali ve večerních hodinách dva domečky pro venkovní plašanky. Jedná se o čtyři  kočičky, u kterých pomáháme s krmením, všechny kočičky jsou vykastrované a v dobré zdravotní kondici, proto není důvod je odchytávat, ale podporovat.

Vzhledem k jejich bezpečí neupřesňujeme lokalitu.

img_3225.jpgimg_3222.jpg

smiley

Zimní domečky pro venkovní plašanky.

 

10.12.2016

Našla se kočička!

Dnes se kolem 17 hodiny našla v Otrokovicích na ulici Halíčkova ( směr vlakové nádraží) malá, černá, přítulná kočička. Na krku  měla světle modrý obojek s rolničkou. Od nás dostala pracovní jméno Jůlinka. 

Pomozte nám najít jejího majitele!

 

img_3209.jpg

img_3210.jpg

heart

Jůlinka

 

10.12.2016

Večerní zprávy od Štístka!

Paní veterinářka nám sdělila, že Štístko už není v kritickém stavu, ale ve vážném. Co se týče jeho krevního obrazu, tak mu podle rozboru koluje v těle zánět, má více bílých krvinek. Štístko je na vyhřívané podložce . Jeho apetit, je skvělý, což je úžasné, dostal malinko kapsičky a jen se po ní zaprášilo.

Máme obrovskou radost!

smiley

10.12.2016

Aktuální zprávy od Štístka od paní veterinářky!

Štístko se zatím drží, prý se snažil i sám posadit, což je super, že není apatický a jen neleží, ale bojuje. Paní veterinářka zkoušela, jak bude reagovat na vůni jídla a Štístko měl zájem, což je úžasné, ale samozřejmě je to o tom, že po operaci střeva je jen na tekuté speciální stravě.

Při dalším vyšetření paní veterinářka zjistila podezření na poranění čelisti. Štístko má omezení její hybnosti, ale v porovnání z jinými vážnými zraněními je to jen ,,vedlejšák" .

Takže Štístko bojuje dál a my s ním!

sssss.jpg

heart

Štístko posílá pozdrav z veteriny a děkuje všem, kteří na něho myslí!

 

10.12.2016

Štístko přežil a bojuje dál!

Tak máme nové zprávy, Štístko dnešní noc přežil a bojuje dál.Jsme moc rádi.

Operace byla velmi nákladná i péče o něj po operaci, jelikož Štístkovi zranění nebyly lehké, ale šlo mu a stále jde o život.

Víme,  že po Vás pořád něco chceme, ale bez Vaší pomoci to prostě nedáme a proto všechny kdo můžou prosíme o finanční pomoc pro Štístka. Tento příspěvek posílejte na náš transparentní účet s poznámkou Štístko.

Všem velmi děkujeme!

Na Štístka přispěli:

paní Pípalová Hana

paní Paulová Irena

heart

 

9.12.2016

Součet zranění Štístka crying

Takže po více jak dvouhodinové operaci kocourek bojuje dál. Co všechno při operaci paní doktorka zjistila:
- zlomený ocas (možná budoucí amputace)
- zlomený krček stehenní kosti (budoucí operace, pokud by byly problémy s pohybem)
- spousta moči a krve v dutině břišní
- nalomená pánev...
- obrovský megakolon-patologická dilaktace tlustého střeva
- zánět pobřišnice
- natržený močový měchýř, ucpaný krevní sraženinou
Ocásek, stehenní kost, pánev jsou záležitosti, které bude paní doktorka řešit později. Co musela provést bylo vyčistit obsah střev, který se vlil do žaludku a střeva zašít, současně proplachovat břišní dutinu.
Kocourek je sešitý, na kapačkách, na vysokých dávkách antibiotik a začíná se budit z narkózy.
Znovu paní doktorka udělala rozbor krve, zejména ledvinové hodnoty, které díky infuzím šly výrazně dolů a jsou mnohem lepší.

tstko3.jpg

Takže shrneme: Štístko operaci přežil, vyhráno nemá ale doufejme v zázrak. Už to je zázrak, že operaci zvládl a nezemřel během ní.

heart

 

9.12.2016

Kocourek dostal jméno Štístko.

Volala paní doktorka, že kocourek se drží. Což vlastně znamená, že ještě žije. Už není podchlazený a je na kapačkách, v břiše má drén a buď dnes večer nebo zítra ráno proběhne operace. Kočičák prý vrní a zatíná drápky, takže za duhový most se mu ještě nechce a bojuje chlapeček, i když mu paní doktorka dává tak 20%.

U kocourka paní doktorka provedla krevní rozbory a výsledky nejsou až tak hrozivé, jak se obávala. S největší pravděpodobností je ale výrazně zvýšená hladina draslíku v krvi, proto se rozhodla operaci odložit na dnešní večer nebo zítra ráno. Kocourek by nemusel anestezii zvládnout. Mezitím zavedla kanylu do břišní dutiny a dělá výplachy, aby se celé bříško vyčistilo.

Jsme v kontaktu, v každém případě uděláme s naší paní doktorkou všechno možné (a snad i nemožné) aby kocourek přežil.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Stistko

heart

 

9.12.2016

DNEŠNÍ AKUTNÍ PŘÍJEM !!!!!
Dnes v 9 hodin ráno byla nalezena zraněná kočička v areálu před firmou v Lípě u Zlína. Kočička tam ležela na promrzlé zemi už minimálně druhý den.NIKDO se neobtěžoval ji pomoct, jediné co ochotní zaměstnanci udělali bylo, že.ji hodili na promrzlou zem pod strom kus hadru, na kterém mohla ležet. Na dotaz paní na vrátnici jestli je kočka jejich a jestli ji nepomůžou odvětila velice arogantní paní s cigárem v ruce, že je kočka jejich a že je to příroda ze ji srazilo auto, a ať ji necháme kde je. Kočce pomoct nechtěli, a když jsme ji chtěli pomoc mi, tak byli naštvání, že jim chceme sebrat kočku. Kočička celá mokrá počůraná, pravděpodobně poranění na páteří a celá chudák dotlučena ani nemohla chodit tak jen ležela na mokrém hadru a čekala v mrazu na smrt. Poté,  co jme pochopili,  že od lidí z firmy se pomoci nedočkáme, jsme kočku naložili, že ji vezeme na veterinu. Přičemž vylezla paní z vrátnice se svým pejskem z buňky vrátnice a šla venčit svého miláčka, kterého si pravděpodobně nosí i do práce kousek vedle zraněné polomrtvé kočky, které odmítla pomoct. Opravdu NIKDY v životě nepochopím ,že může člověk, který má sám zvíře, odmítnout pomoct jinému zraněnému tvorovi a jen se dívat jak pomalu umírá a trápí se v bolestech !!!! BEZCITNOST LIDÍ NEZNÁ HRANIC. Lidé chodící do práce ji obchází a nikdo nemá srdce pomoct. Karma je zdarma a takovým lidem se to jednou vrátí stejnou minci.

angryangryangry

 

7.12.2016

Rori to nezvládla...crying

Malinká Rori to nezvládla. Zemřela v noci, i když jsme se snažili udělat pro její záchranu maximu. Víme, že se to v životě stává, ale vždy nás to velmi zabolí. Jedinou útěchou pro nás je, že Rori nezemřela opuštěná někde v zimě, ale obklopená láskou.

Květinku Rori tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

broken heart

 

6.12.2016

Urgentní hospitalizace malinké Rori na veterině!

Včera jsme měli večerní urgentní výjezd na veterinární pohotovost s malinkou kotěcí holčičkou Rori. Rori byla nakonec po důkladném vyšetření panem doktorem operována a hospitalizována. V současné době má zavedenou kanylu a dostává kapačky. Držte ji prosím palce, aby vše zvládla, jelikož nemá stále vyhráno.

Pokud by jste chtěli přispět na její léčbu, tak do poznámky napište Rori. Velmi děkujeme.

na-veterine-u-dr.-skalicky0612.jpgna-veterine-u-dr.-skalicky0613.jpg

Malinká Rori na veterině.

crying

5.12.2016

Velký dík pro paní Danielu Měřinskou!

velmi děkujeme paní Daniele Merinské za to, že pro náš Krámek Dobré ruce vlastnoručně vytvořila neskutečné pohádkové postavičky. Tyto úžasné postavičky si můžete zakoupit v našem Krámku Dobré ruce!

yes

img_1457.jpg

img_1470.jpg

img_1477.jpg

Paní Merinská, vřelé díky!

yes

5.12.2016

Sbírka molitanu a výplně!

Pozor všem, vyhlašujeme sbírku molitanu anebo výplní vhodných do polštářků. Tyto polštářky do pelíšků pro naše kočičky nám bezplatně ušijí klienti domova v Pržně, za což jsme moc rádi. Pokud bude pro Vás příjemnější poslat na tuto sbírku finanční příspěvek na náš transparentní účet, do poznámky napište prosím polštářky a my již molitan anebo vhodnou výplň zakoupíme.

Velmi Vám děkujeme!

img_1479.jpg

 

5.12.2016

Abel hledá domov!

Krásný černý kočičí kluk hledá svůj nový domov. Abel k nám přišel z Březnice. Je očkovaný, veselé a hravé povahy, tak  jako každé kotě jeho věku. A jak se u kočičích lidí říká, jak si ho vymazlíte, takového ho budete mít.V budoucnu je podmínkou  kastrace, až to jeho věk dovolí.

Najde nový domov třeba u Vás?

abel.jpg

angel

Abel hledá domov, no není milunký?

 

5.12.2016

   ,,Spisovatel je jak kočka, čím víc se mu lichotí, tím víc škrábe!"

                                                                  Oldřich Fišer

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Mgr. Thomas Janě

firmě CECH VZDUCHOTECHNIKA heart

paní Vanské Leoně heart

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Knyčové Jiřině (Mayerové Zdeně)

paní Koutné Veronice

paní Kuchařové Marcele

paní Bittnerové Iloně

yes

 

2.12.2016

Zprávy z nových domovů!

Děkujeme všem, kteří nám zasílají zprávy a úžasné fotografie svých kočičích miláčků z nových domov. Velmi rádi je zveřejňujeme na našich stránkách, ale vzhledem k tomu, že jsme všichni pracující a máme i rodinné povinnosti, tak máme skluz. Doufáme, že postupně vše doženeme a všechny Vaše miláčky  zde zveřejníme.

Děkujeme Vám za pochopení!

blush

2.12.2016

Pink nám zamával!

Pink měl dnes svůj velký den. Odjel do nového domova.  Bude bydlet jako bytový kocourek v rodině se 2 dětmi na Jižních svazích ve Zlíně, takže má zaručený dostatečný počet ruk na hlazení a malé lidské parťáky na hraní.

Ať se daří! 

pink-ii..jpg

laugh

2.12.2016

Koťátka našla společný  domov !

Dnes společně odjela 2 koťátka. Jde o tříměsíčního  kočičího kluka Alkiho a pětiměsíční kočičí slečnu Laru. Bydlet budou u starší hodné paní na Jižních svazích ve Zlíně. Paní má zkušenosti s kočkami, tak tam bude koťátkům určitě moc dobře.

Jsme moc rádi! 

kote0214.jpg

Mourovaný kocourek Alki

heart

 

kote-biskupice0212.jpg

Kočičí slečna Lara

heart

 

2.12.2016

Mojmír na marodce - budoucí nabídka

Mojmír, krásný rezavý mohutný kocour nám skončil jako marod. Jelikož nechceme nic podcenit, je hospitalizovaný na veterině. Paní veterinářka provedla patřičné vyšetření a má podezření na problémy se žlučovodem. Z těchto důvodů bohužel Mojmíra  přesouváme do budoucí nabídky.

Je nám to moc líto Mojmíre!

 heart