Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) prosinec 2015

31.12.2015

děkujeme Satyam joga za akci pořádanou ve prospěch našeho útulku pro kočky. Děvčatům se podařilo vybrat krásných 4.429,- Kč, které budou použity na veterinární péči pro naše kočičky. Moc děkujeme paní Katce Čajánkové za možnost uspořádání této akce a její podporu a paní Bořutové za skvělou organizaci.

 

30.12.2015

Kryštůfka, maličké, vývojově zaostalé kotě. Ve svých 6 měsících je velikostí na úrovni 2 měsíčního koťátka. Je čilá, hravá, někdy jako smršť, ale prostě takový malý mrňousek

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.12.2015_Krystufka

 

29.12.2015

Zamluvená do Žeranovic u Zlína je kočička Miri, zítra půjde na kastraci a po novém roce do nového domova. Bydlet bude v rodinném domě s pozdějším přístupem ven.

 

Platini už posílá fotky z nového domova. Zatím na něj mírně kočičky syčí, ostatně jako na každého vetřelce, ale Platini to bere s naprostým klidem a pohodově.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.12.2015_Platini_v_novem_domove_Zoly

Dnes odjela neplánovaně do nového domova kočička Alabama. Kočička je u nás již 4 měsíce, přijali jsme ji se zlomenou zadní nožkou. Operace byla úspěšná. Alabama je moc hodná a mazlivá, svýma velkýma očima mi moc připomíná naši milovanou Karličku. Alabama bude bydlet v bytě ve Slušovicích a bude dělat kamarádku a společnici starší paní.

Platini již míří směr Bruntál.

 

27.12.2015

Fanoušek (Belzík) z Brna

Dobrý večer paní Janíšková,
posílám pár fotek Fanouška,mám i videa,ale asi to je ve špatném formátu,tak to nejde poslat.
Fanoušek je moc šikovný,naučil se otvírat chlebník,krade pečivo,přestože má svého jídla dostatek,ale je to miláček,krásný heboučký,spí se mnou v posteli,umí mě tlapenkou pohladit,je to prostě miláček...
Přeji Vám do Nového roku hodně zdraví,štěstí a ať vaši svěřenci najdou klidný domov a páníčky,co je budou milovat

fanousek-belzik.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Milujeme takové zprávy z rodin. Stručně a jasně - kocour od nás se má skvěle.

Dobrý den,

posílám info o úspěších zrzavého čerta, kterého jste nám dopřáli...

jak píšu, nenechá nic na pokoji, obyčejný čert. Zabydlení zatím úspěšné, dokonce už chodíme i ven (ale na noc zůstáváme doma), občas (teprve od počátku tohoto týdne) i bez dozoru ven na zahradu. Ale vždy se nejpozději do hodiny spořádaně hlásíme, podáváme kompletní hlášení o situaci venku včetně výčtu všech lotrů, které jsme zahnali a před kterými jsme případně zdrhli... zkrátka normálně ukecaný kocour. Majda (původní kočka, u které bydlí náš majitel) nebyla zpočátku příliš nadšená, dokonce po Charliem párkrát vystartovala a nejméně jednou ho exemplárně "vyfackovala", nicméně současný ; stav je mír "zbraní" a trochu vzájemného respektu, co se zatím ale bohužel ne vždy vleze do hlavy malého zrzavého čerta, ale možná jenom provokuje... Ale - a to vypadá na obrovský úspěch - poslední tři dny přinesla Majda vždy kolem poledne ještě živou myš a (než ji zkonzumuje) nechá Charlieho si s ní pohrát a dokonce ho nabádá k akci! Netušil jsem, že něco takového je možné! V té chvíli převáží lovecký pud a oba dva svorně ignorují toho podávače misek se žrádlem...

Stručně  jasně, Charlie se má dobře.

Tapsík zdraví z Ostravy a vzkazuje, že miluje vánoce, protože vždycky dostává krásné dárky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.12.2015_Tapsik_zdravi_z_Ostravy

tapsik-a-vanoce1.jpg

 to byly Tapsíkovy první vánoce v nové rodině. Trošku nám kluk od té doby povyrostl že ?

 

 

 

 

 
 
 
 
Do nového domova ve Stříteži u Rožnova pod Radhoštěm odjely dvě dospělé vykastrované kočičky, Dajana a Luisa. Bydlet budou v domku s přístupem ven. Hodně štěstí holky !
 

Ani o svátcích se nám veterina nevyhnula. Akutní výjezd pozdě večer. 8 měsíční mourinka Kelly začala najednou přepadávat na bok, divně se motat. Ale hypoglykemie to nebyla, Oči měla jasné, vrněla.... Po důkladné prohlídce byla stanovena diagnoza: centrální vestibulární syndrom. Zatím jsme se s tímto onemocněním nesetkali, projevuje se vertikálním rychlým pohybem očí. Kelly dostala antibiotika, kortikoidy na 3 dny a do 5 dnů by příznaky měly odeznít. Její stav je mnohem lepší, ale přiznám se, že nás holka velmi vyděsila.

 

Vánoční pozdrav od Kvída (bydlí ve Zlíně-Malenovicích)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Kvido

 

25.12.2015

Siesta na Boží hod. Antonio a Kryštůfka.

antonio-a-krystufka420.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Charlie

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.12.2015_Charlie_Kromeriz

Štefan

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.12.2015_Stefan

Platini pojede do nového domova do Bruntálu. Bude bytový kocourek ve společnosti dalších 3 kočiček.

Společně s vánočním přáním jsme oslovili majitele našich kočiček a poprosili je o zaslání fotek. Tak už se nám někteří ozvali, fotky zaslali a my máme ohromnou radost.

Tady jsou Ferda a Igor.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.12.2015_Igor_a_Ferda_posilaji_fotky

 

22.12.2015

Dnes odjel do nového domova v Kroměříži bráška Platina - kocourek Silver. Další od Penny Marketu. Sice se zpočátku hodně bál, chudáček měl ouška úplně stažená, ale potom pomaličku roztával a když noví majitelé odjížděli, tak v náručí vrněl. V přepravce bude jenom chvilku, do Kroměříže je to kousek.
Kocourek Armani by mohl odjet do Znojma, paní o něj projevila zájem.
Rýsují se zájemci z Nového Jičína o dvě dospělé kočičky, o jedno kotě do Rožnova pod Radhoštěm a ještě jednu dospělou kočičku nedaleko Kroměříže. Z toho bychom měli ohromnou radost, nejlepší vánoční dárek jsou nové krásné domovy pro naše kočičky.

Greg stále užívá antibiotika, oko má zašité, na kontrolu půjde koncem roku. Ale má chuť k jídlu a evidentně jej už oko nebolí.

Zítra jde na vytažení stehů Gabča, které operovali abces na mléčné žláze. Je v pořádku.

 

21.12.2015

Nový domov dnes odpoledne našel Balon. Bude bydlet v bytě nedaleko našeho útulku, řádově 2 zastávky trolejbusem. Za kamarádku bude mít 3 letou kočičku Elišku a Balon byl přejmenován na Eliáška. Tak hodně štěstí kocourku.

 

19.12.2015

Do nového domova v Kroměříži odjela kočička Piha. Bude bytová kočička a za kamaráda má jorkšírka. Piha se hned v novém domově cítila opravdu jako doma a dala to náležitě najevo, lehla si na záda a tady mě poškrábejte.

Dnes odjel do nového domova ve Zlíně kocourek Balon. Bude bydlet v bytě nedaleko našeho domu (cca 2 zastávky trolejbusu), za kamarádku má 4 letou kočičku Elišku a v novém domově dostal také nové jméno - Eliášek. Prý se mu líbí víc než Balon, však už takové velké bříško nemá.

Greg je zpět z veteriny, má oko zašité třetím víčkem, aby se mu poranění lépe hojilo. Bere antibiotika.

Gabča je zpět rovněž z veteriny, měla absces na mléčné žláze, je po operaci a příští týden jdeme na vytažení stehů. Gabča jí už znovu s velkou chutí a má se fajn.

 

16.12.2015

Dianka už poslala první fotky ze svého domova v Nové Hradečné a mazlí se už ostošest.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.12.2015_Dianka_zdravi_z_noveho_domova_v_Nove_Hradecne

Černý kocourek Greg od školy na Zálešné je od dnešního rána na veterině. Má poškozenou rohovku (zřejmě jej některá kočička škrábla). Protože je Greg už starší, nechali jsme udělat kompletní hematologii. Všechny hodnoty včetně ledvinových i jaterních má v normě. U starších koček toto vyšetření děláme 1x do roka - pokud je kočka zdravá, jinak samozřejmě dle potřeby.

Na kastraci dnes odjel Herkules.

 

Dopis od majitele našeho kocourka Shadowa - krásné

uplynul rok od doby, kdy jsem si od Vás vzal kocourka Shadowa. Ještě jednou Vám za něj moc děkuji, nemůžu ani vyjádřit, jak neodmyslitelnou součástí mé domácnosti se stal, je to úžasný společník, nenáročný, návštěvy jej milují, zkrátka už si to bez něj nedokážu představit :)

Nedávno jsme se také přestěhovali do většího bytu. Posíláme Vám srdečné pozdravy a současné fotografie Vašeho odchovance.

Přeji Vám krásné a pohodové Vánoce, co nejvíce dobře umístěných kočiček, co nejméně odloženych a všechno nejlepší v novém roce.

shadow656.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

13.12.2015

Dostali jsme fotky Amálka, který nás všechny zdraví z Otrokovic. Přibral na 2,2 kg, přezubuje a je to velký mazel, který skvěle vychází s ostatními kočičími kamarády i s pejskem.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Amalek_zdravi_z_Otrokovic

Do nového domova v Nové Hradečné u Olomouce odjela konečně bílá hluchá kočička Dianka. Máme velkou radost.

Zamluvená je kočička Piha do Kroměříže, snad to tentokrát vyjde. Už na ni byli 3 zájemci, a pokaždé z toho sešlo.

 

11.12.2015

Představujeme vám náš charitativní krámeček, ve kterém můžete zakoupit drobné dárky pro sebe i vaše blízké. Zejména na vánoce by určitě někoho potěšily krásné kachličky na zeď, náramky či zarámované grafické listy. Veškeré peníze z prodeje půjdou v rámci veřejnoprávní sbírky na zaplacení veterinárních nákladů a krmiva pro kočky. A také, abychom našim kočičkám na vánoce zpříjemnili pobyt v útulku - těm, které nebudou mít tolik štěstí a nenajdou zatím nový domov. Všem vám děkujeme za podporu, nákup a sdílení. Vánoce se blíží a pěknou drobností můžete udělat radost nejen blízkým, ale i našim kočičkám a koťatům.

http://www.kramecek-dobreruce-cz.estranky.cz/

Budeme moc rádi, když nákupem podpoříte naše kočičky a velmi si vážíme vaší pomoci. Moc děkujeme.

 

Nový domov našel 6 měsíční kocourek Joy. Bude bydlet nedaleko od nás ve Zlíně, v rodinném domě, ale pouze jako bytový kocourek. Za kamaráda bude mít 8 měsíčního kocourka s poškozeným zrakem.

Dnes ráno jsme se bohužel museli rozloučit s naší milovanou kočičkou, koťátkem Chuckie. Chuckie k nám přišla v září společně se 3 sourozenci, kočičkami Vesper, Agnes a Noi z Jalubí, ze statku pro koně. Všechny koťata byla obrovsky zablešená, doslova tisíce blech, byla velmi anemická, nedostatek červených krvinek. Snažili jsme se je piplat, Chuckie dokonce byla týden na infuzích u paní doktorky. Zdálo se, že to všechny zvládly a Agnes již našla nový domov. Bohužel protože problémy, došlo na testy. Chuckie byla FELV negativní, ale její poměr albuminu a globulinu byl 0,4, což není moc dobré. Krev jsme poslali do Laboklinu na PCR metodu a ta potvrdila u koťátka FIP, suchou formu. Chuckinka chřadla, ale stále měla chuť do života. Už to nebylo takové obrovské hurá k jídlu, kdy si urvala největší kus a utíkala s ním do úkrytu, ale stále pobíhala, občas něco zobla, přikrmovali jsme ji a po dohodě s paní doktorkou nechali v klidu. Včera už jsem na ní viděla velkou únavu a v jejích očích odevzdanost a dnešek ráno mi to potvrdil. Chuckie už se s námi loučila a my sní. Dnes v 10.00 byla Chuckie na veterině uspaná.

 

7.12.2015

Sáře paní doktorka ucho propíchla, vyčistila. Jedná se o hematom, zřejmě se Sára škrábla a zanesla si infekci. S největší pravděpodobností budeme muset tuto proceduru ještě zopakovat, tento problém má tendenci se vracet.

6.12.2015

Zítra jedeme se Sárinkou, naší starou asi 14 letou kočičkou. Sára je v našem útulku již 4 roky.
První rok byla zalezlá pod skříní, 2. rok se přestěhovala do mojí šatny, kde strávila rovněž rok a 3. rokem si oblíbila škrabadlo v obývacím pokoji (se kterého slezla pouze v případě jídla či záchodku), nyní již několik měsíců okupuje kuchyň. Sára už je opravdu stará, nedávno podstoupila revizi zubů, které až na 2 špičáky šly ven. Sára má hodnoty krve v pořádku a testy FELV jsou negativní. Dnes jsme jí zjistili velký hematom na vnitřní straně ucha - zítra návštěva paní doktorky

ousko-sary1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dovoluji si vám představit naše kotě jménem Balon. Balon se narodil u nás v útulku a spoustu týdnů patřil k velmi opožděně rostoucím, pravděpodobně nějaká vývojová vada. V poslední době se snaží všechno dohnat a svou velikost zdvojnásobil. Tady odpočívá a potom číhá, koho by pozlobil.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.12.2015_Balon

3.12.2015

Letošní podzim a zima je samá smutná událost. Před chvílí jsem se vrátila z pohotovosti. Večer se mi nezdála kočička Eny. V pondělí jsme absolvovaly lékařskou prohlídku. Při rtg bylo zjištěno staré poranění hrudníku a zlomená 2 žebra, někdo kdysi dávno kočičku asi nakopl. My jsme to zjistili v momentě, kdy jsem měla podezření na dýchavičnost kočičky, ne u každé, která vypadá zcela zdravě, děláme ihned rentgen nebo sono. Krev byla v pořádku, podle rtg to vypadalo na zánět. Koč...ička dostala antibiotika a měla klidový režim. Jak už jsem napsala, večer jsem ji prohlížela a říkám: zítra pojedeme pro jistotu zopakovat vyšetření a porovnat, jak je na tom po 4 dnech léčby. Za půl hodiny nato jsem našla Eny ležet, jazyk měla vyplazený a ztěžka dýchala, když jsem ji vzala do náruče, zanaříkala a už jsme ve 22.00 hodin vyráželi na pohotovost. Eny měla mírně sníženou teplotu, dostala kyslíkovou masku a injekci na zklidnění, abychom mohli udělat rtg. Během následujících minut, kdy injekce nezabírala a už dávno měla, si pan doktor všiml, že zadní tlapky jsou o poznání chladnější než přední. Příčina stavu kočičky byla jasná - tromboza. Injekci proti bolesti dostala do přední tlapky a hned zabrala. Bohužel sono odhalilo trombus v srdci, ze kterého se uvolnil kousek a ucpal zadní končetiny. Ještě jsme zvažovali podat heparin, ale vyhlídky na vyřešení celého problému jsou mizivé a pro kočičku by to znamenalo velkou bolest.
Rozhodli jsme se pro euthanasii. Sbohem Eny, byla jsi u nás hodně dlouho, před rokem jsme tě kastrovali, byla jsi moc hodná a nenápadná, milá kočička, která bohužel nestihla najít ten svůj nový domov. Takže jsem se vrátila ve 23.00 hodin s prázdnou přepravkou a zapálila svíčku v našem útulku.

 

2.12.2015

Včerejší akce a prezentace našeho útulku při rozsvěcování vánočního stromu na UTB dopadla skvěle. Děvčatům se podařilo vydělat 2.270,- Kč, které budou vloženy na sbírkový účet sdružení a z této částky zaplaceny náklady na léčbu našich kočiček. Moc děkuji Denise, Anetce, Katce, paní Krajíčkové, a děvčatům Majíčkovým za obrovskou pomoc. Velký dík, moc si toho vážíme a doufáme, že tato akce nebude poslední.

Dále moc děkujeme klientům Domova se sociální službou v Pržně za nádherné rámečky grafických listů, věnovaných paní Rútovou. Moc děkujeme paní Ivě Kupské za ušití krásných kočiček, polštářků se sovou a pytlíčků, plněných šantou kočičí a levandulí. Doufám, že jsem na nikoho nezapoměla, je to pro nás velká pomoc a bez vás všech bychom to nezvládli.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/vanocni_akce_na_UTB

1.12.2015

Nejsmutnější zpráva ze všech smutných. Dnes dotlouklo srdíčko malého velkého bojovníka, úžasného koťátečka, které nás těšilo svým obrovským bojem o život, které i nám všem dodávalo energii. Dnes nám odešel Honzíček, milovaný kočičí kluk. Když nám jej přinesli se zlomenou tlapkou, byl statečný. Byl statečný i po operaci, která ukázala přetržený nerv a hrozila amputace tlapky. Dokázal se s tímto handykepem porvat, nožku začal používat - až doktoři nevěřili vlastním očím. Utíkal..., o nožku se odrážel a my jsme s ním denně tlapku cvičili, aby získal cit a pěkně začal chodit. Honzíček, který u každého jídla byl první, který si urval kus masa, srandovně s ním utíkal za dveře, aby mu jej nikdo nevzal a ještě na ostatní vrčel, co mu jeho maličký hrudníček stačil. Honzíček, který ale nerostl, pořád byl malinkatý a my měli podezření, že se v tělíčku něco děje, že má vývojovou vadu, že prostě něco není jak má být. Poslední dva dny byl spavý, nejedl se svou obvyklou chutí a včera byl převezený k paní doktorce. Ráno byl Honzíček v komatu, byl uvedený do umělého spánku a z něj už nebyl probuzený. Promiňte nemohu psát dál, je to pro mě osobně velká hrozná zpráva, kterou ještě nedokážu pochopit. Tak jsme se radovali, jásali nad tím, že tlapku zachováme, že má tolik energie a nyní konec. Honzíčku, byl jsi 4 měsíce duší našeho útulku, naše sluníčko a náš mazlíček. Stačilo zavolat Honzííí a už jsi se vyřítil z některého pelíšku se září v očích, že bude něco k snědku. Spi v pokoji, kocourku