Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) leden 2017

30.1.2017

Kastrace pokračuje!

Tak dnes se nám podařila odchytit další kočička z oblasti Napajedel na kastraci. Kočička dostala pracovní jméno Klubíčko, protože je taková hebounká a chundelatá. Při prvotní prohlídce bylo zjištěno, že má staré zhojené poranění ouška, zřejmě z rvačky anebo úrazu, má pár dredů za krkem    ( ty paní doktorka ustřihne), ale jinak je v dobré kondici a moc hodná. Dnes už stráví noc u paní doktorky a zítra podstoupí kastraci. V pátek, pokud bude vše jak má být,  se bude kočička vracet do své lokality.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kastrace_Napajedla/

 

laugh

30.1.2017

,,Jak si usteleš, tak si tvá kočka lehne."

z knihy Hany Primusové 

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Kotkové Aleně

paní Ing. Bednaříkové Nike

panu Schramhauserovi Janovi

paní Schubertové Anně

yes

 

29.1.2017

Kráska aneb koťátko co mělo odmalička smůlu crying

Maličká Kráska se narodila v našem depozitu v Uhřicích a už od narození ji pronásledovaly zdravotní problémy. Koťátko dostalo mykoplasmu a i při usilovné léčbě jí zůstalo jedno očičko poškozené. Přes tyto nesnáze, neustálé mazání očí a píchání antibiotik, byla Kráska kotě hravé, milé, obrovsky mazlivé no prostě úžasné.

I přes její malý vzrůst jí bylo stále plno, pořád číhala někde na dobrotu, misku s jídlem, pohlazení, pochování.

Minulý týden se Kráska začala měnit, začala být spavá, unavená, tak nějak divně klidná. Tak jsme s ní jeli na veterinu, kde zůstala na kapačkách ještě s dalším kotětem. V kleci obě koťátka doslova ječela, dožadovala se jídla,  obě chtěla ven, prostě řádila jako zdravá koťata.

V sobotu ještě byla Kráska jako dřív, v neděli už odmítala jíst. A já s hrůzou viděla, jak jí začíná vystupovat páteř a zvětšovat se bříško. Vyšetření  paní veterinářky můj pocit jenom potvrdil. Na sonu se objevila tekutina v břiše a při krátkém odběru už bylo vše jasné. Žlutá vazká tekutina nedávala žádnou naději - mokrá forma FIP.

Kráska už měla zvýšenou teplotu, hůř dýchala. Po zhodnocení jejich šancí jsme se rozhodli naši Krásku dále netrápit a nečekat, kdy by ji začaly velké bolesti.

Sbohem koťátko Krásko, je nám to moc líto!

 

Květinku Krásku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kraska/#Krska2201.jpg

 

29.1.2017

Až se nás jaro zeptá, co jsme dělali v zimě!

Až se nás jaro skutečně zeptá, co jsme dělali v zimě tak odpovíme, že jsme se snažili odchytit a vykastrovat co se dalo a zároveň dovybavit naše depozita tak, aby byla připravena na kotěcí sezónu, která vypukne každým okamžikem, protože než se nadáme, máme tu zase jaro v plném proudu, ač tomu venkovní teploty prozatím nenasvědčují.

V praxi to znamená, že se o příspěvky  od vás dárců dělíme ještě s našimi depozity, za které jsme moc rádi a bez jejich pomoci si to ani neumíme představit.Tato depozita je nutné vybavit škrabadly, záchodky, pelíšky a jinými kočičími potřebami. Rovněž zde umístěným kočičkám hradíme buď celé, anebo částečné výdaje za žrádlo, stelivo a veterinu, ale vždy je to na individuální domluvě a také na možnostech depozitářů.

Pokud si i Vy sami myslíte, že by jste mohli být našimi depozitáři tak se nebojte, není to nic složitého, chce to jen dobrou vůli, čas a lásku ke kočičákům, určitě se nám ozvěte a domluvíme se. Může se z Vás stát depozitum od jedné kočičky až po celou tlupu!

 wink

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Depozitum_Vizovice/#Babetka..jpg

 

29.1.2017

Jak dopadl Faustík?

MVDr. Tomek nám při konzultaci řekl, že Faustíkovo poškození je nevratné. Faust ještě jako nenarozené kotě prodělal společně s matkou kočkou a bráškou Antoniem panleukopenii - kočičí mor, který mu poškodil tu část mozku, která dává signály svalům a pohybovému ústrojí. Jeho končetiny fungují v pořádku, jenom to spojení mezi nimi a mozkem je částečně narušené.

Při téměř hodinové konzultaci nám MVDr. Tomek ukázal možnosti práce s kocourkem, masáže, uvolňování napnutých svalů a prostě Faustovi dopřát takový wellness, který ale zvládneme u nás. Žádná speciální terapie není zapotřebí, Faust je spokojený ve svém prostředí, na kterém je hodně závislý a změna by jej vystresovala tak, že by jakékoliv cvičení a masáže pozbývaly smysl.

S Faustíkem se výborně pracuje, je to pohodový kocourek, který je vděčný za hlazení a pozornost.

Na závěr musíme Faustíka ještě moc pochválit, protože i cestu autem zvládl na výbornou!

laugh

29.1.2017

Velké poděkování!

Velmi děkujeme za milou návštěvu paní Majíčkové a jejím dcerám Evě, Jitce a Janě. Tato milá návštěva nám darovala pro naše kočičky  krásné deky a také věnovala čas na pomazlení koťátek!

Vaši pomoci si vážíme!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Deky_od_rodiny_Majicku/#DrkyodrodinyMajkovch2.jpg

yes

 

27.1.2017

Hurá, hurá, máme tu další příběh kočičího hrdiny Charlieho, tentokrát o Vánocích!

Tak, a máme za sebou úspěšné přežití svátků, říkal páníček. Nevím sice, co to přesně znamená, ale bude to něco docela fajn, protože moje miska byla často plná, dokonce tak plná, že jsem nemusel řešit zpestření jídelníčku (znáte to, vyvážená strava) tím, že bych chodil krást z misky tetičky Majdy, co u ní páníček bydlel přede mnou. Ale jinak to bylo celkem vzrůšo. Nejprve se v obýváku objevil jakýsi zelený vetřelec, a všichni kolem něho obskakovali, až nakonec začal po chvíli dokonce blikat. Brzy se ukázalo, že je neškodný, dá se na něho sice vylézt, ale jednak tam není nic k jídlu a taky Majda, zkušená to zkušená to šelma, ho plně ignorovala a ta zjevně o mnoha věcech lecos ví. Tak jsem ho ignoroval taky. Pak jsme dostali kus ryby a to nás oba na chvíli zaměstnalo tak, až nás to unavilo, tak jsme si svorně zdřímli a misky „dorazili“ až po vydatném spánku. Páníček říkal, že příště to bude muset rozložit do více dávek, čímž asi myslel, že budu mít tak tři plné misky. Masa ovšem. To beru.

Na Silvestra navečer nás páníček zahnal do domu, prý abychom se nesplašili z randálu. Všechno bylo v klidu, ale když začala venku kanonáda, držel jsem se raději poblíž páníčka, vždyť co kdyby něco. Pak páníček říkal, že nás zavře do garáže, a to se mi, věru, ani trochu nelíbilo. Tak jsem se ho držel s tím, že nikam nejdu, zůstanu tady. Páníček to přemlouvání po chvíli vzdal s komentářem, že si myslel, že má doma šelmu kocoura a ne strašpytla následovatele, co se ho drží jako klíště a chodí za ním jako pejsek. A to tedy ne, copak já neumím zatáhnout drápky, chytit myšku a vylézt na strom? Jistěže umím, a ukažte mi takového psa! Jsem kocour, akorát nemusím být sám, když se všude kolem střílí, co je na tom divného?

laugh

24.1.2017

Sevaron nebo Čína - kdo je spolehlivější? Aneb co všechno jsme schopni (po)dělat našim miláčkům?

Jak asi všichni víte, my spolkaři se neustále potýkáme s financemi. Stále něco poptáváme a vymýšlíme, jak získat od Vás peníze pro naše chráněnce, kterým se snažíme pomoci, kde získat sponzory, dary a na čem ušetřit … Říkám tomu, že jsme se vydali oficiálně na cestu žebroty, jen ten klobouk a plechový hrneček ještě nemáme.

Největší pravidelné výdaje nám tvoří veterina, žrádlo a stelivo, pak následují menší, ale také pravidelné výdaje. Vím, že můžete namítnout, že vše děláme dobrovolně, nikdo nás k tomu nenutí, ale opak je pravdou, nutí nás k tomu naše svědomí a touha pomáhat. Ale o tom se nebudu rozepisovat, to je jiná kapitola.

Jistě si potom dovedete představit moji šťastnou jiskru v oku, když mi došel e-mail s tím, že se vyskytla možnost úspor za testování našich svěřenců. Moje jiskra v oku bohužel začala pohasínat úměrně tomu, jak jsem se prokousávala textem a zcela uhasla, když jsem zjistila, kdo se pod tímto doporučením skrývá. Jde o to, že mi byl doporučen odkaz na nákup testů z Číny a to osobou, která je pro mne zcela nekompetentní k jakýmkoli radám ohledně koček, jelikož jí chybí osobní zkušenosti (žádné kočky nikdy doma neměla), chybí ji veterinární vzdělání a to co si někde vyčte, domyslí a doporučí, není pro mne dostačující a ani bernou mincí. Co ji nechybí, to je arogance, domýšlivost a sebejistota, prostě kočičí samozvaný guru, neboli brouk Pytlík, Všeználek, Všeuměl,  pro ty co chtějí pan Lorenc aj, kterých se poslední dobou vyrojilo v oblasti spolků  jako hub po dešti.

Poučný e-mail byl o tom, jak je důležité testování koček na kočičí nemoci a jak tyto testy získat co nejvýhodněji a to z Číny, kde si je zakoupíte levně, poštovné je nulové, jelikož Čína podporuje zahraniční obchod... Pominu to, že s většinou testů v naší republice mohou disponovat pouze veterináři, a důvod to asi bude nějaký mít. No nic, řekla jsem si nakonec, podívám se tomu na zoubek a zmíněné testy jsem objednala. Šlo o testy na giardie a virus kočičí leukemie.

Bedlivým okem jsem tedy vybrala tři naše svěřence, kteří se mi tak nějak nepozdávali a ,,odborně“ jsme je otestovala. Testování na giardie na těchto testech dopadlo negativně, říkám si tedy fajn, ale co na to naše paní veterinářka, která  je pečlivá a zodpovědná?  Nechala poslat ještě pro kontrolu tyto vzorky do laboratoře Sevaron. A ejhle, je to tu – všechny testy byly pozitivní. Takže jsme ihned zahájili léčbu.

Pokud bychom se spoléhali na testy zakoupené v Číně, měly jsme za 2 týdny giardie v celém útulku a možná i nějaké to úmrtí.  Neléčené giardie mohou mít zejména pro malá koťata a oslabené kočky fatální důsledky, ostatně velmi nebezpečné jsou i pro zdatné jedince. A rozhodně velmi nepříjemné pro obsluhu útulku. Když si vezmu takového 7 kilového Lojzu s průjmem - tak si to ani neumím představit, nebo spíše právě umím.

Pokud tedy některé útulky na radu této kočičí odbornice skutečně kupují takový,, výhodný materiál," hazardují především se zdravím a životem svých koček, ale kdo ví, jestli jenom s ním, protože dle diskuzí v odborných zahraničních veterinárních kruzích  není zcela dořešeno, zda giardie nepředstavují potencionální riziko přenosu pro majitele pacienta. Přikládáme zde se souhlasem pana MVDr. Zbyňka Lonského článek pojednávající o této problematice, který přeložil ze zahraničních zdrojů.

Rovněž jsme se doptali na odborný názor několika veterinářů, kteří nám sdělili, že jde pouze o vyhazování peněz a hazard se zdravím zvířat. A já se tedy ptám, kde je ta slibovaná počáteční úspora a prevence zdraví našich miláčků? No přeci v pr…i, pardon v odborné radě našeho zmíněného guru.

Giardiasis u psa a kočky

Napsal MVDr. Zbyněk Lonský.

Giardiasis je způsobena bičíkatým prvokem, který byl označován několika jmény jako Giardia intestinalis, Giardia lamblia a Giardia duodenalis.
Rozsah parazitózy v populaci se pohybuje u psů od 1 do 33%, u koček od 1 do 11%. Zdá se, že více bývají postiženi mladí jedinci, kteří trpí i jinými parazitárními onemocněními. Druh giardia obvykle napadá dvanáctník, ale může osídlit kteroukoli jinou část trávicího traktu. Osídlení může být pouze určitého úseku či celého trávicího traktu.

Cyklus parazita je přímý a nepotřebuje žádného mezihostitele. Dispozici k onemocnění ovlivňuje řada faktorů včetně použití léčiv, snížení imunity a různé dietetické chyby. Infekce vede k určitému stupni poruchy vstřebávání živin z důvodu ztráty enzymů kartáčového lemu střeva, poruchy funkce žlučových kyselin a lipázy a narušení transportních enzymů. Některé z těchto změn jsou způsobeny přímo parazitem, jiné imunitní odpovědí zvířete.
Klasickým klinickým příznakem je krátkodobý akutní průjem, který však může přejít v chronické průjmové onemocnění. Tyto příznaky závisí na tom, která část střeva je parazitem osídlena a tak se projevují od typického průjmu z tenkého až po tlusté střevo.
Existuje pět diferenciálně diagnostických testů, používaných k určení giardiázy. Počet vyšetření je závislý na obtížnosti určení lokalizace onemocnění a na nepravidelném intervalu, ve kterém jsou vylučovány cysty ve výkalech. Každá z používaných metod má své výhody i nevýhody.
Léčba závisí na závažnosti klinických příznaků a sestává z následujících opatření, která mohou být prováděna buď samostatně, nebo současně dle potřeby. Jsou to infuzní terapie, léková terapie a dietetická opatření. Doporučovaná léčiva při léčbě giardiázy zahrnují metronidazol, qiunacrin, furazolidon, fenbendazol a albendazol. Odolnost parazita vyžaduje pečlivý výběr medikace. V některých případech může dojít i k selhání léčby.
Giardiáza se objevuje nejčastěji ve větších koncentracích - chovech psů. Za důležitou součást léčby lze považovat prevenci opakované infekce přísnou a vhodnou desinfekcí a kontrolními programy. Existují též diskuze, zda je giardiáza onemocnění přenosné na člověka a bylo by moudré o potenciálním riziku přenosu informovat majitele pacienta.

Zdroj: J.W.Simpson SDA BVMaS Mphil MRCVS

 

24.1.2017

Kastrační program Napajedla!

Od včerejška 23.1.2017 započal kastrační program venkovních koček a plašanek v Napajedlích. Touto cestou bychom chtěli velmi poděkovat městu Napajedla, který vyčlenil finanční prostředky na úhradu těchto kastrací. Velmi si vážíme jejich zodpovědného přístupu k této problematice, od které dává většina měst, hlavně menších obcí ruce pryč a problémy s opuštěnými kočkami si nepřipouští, maximálně se je snaží řešit zákazy krmení. Také bychom chtěli velmi poděkovat paní doktorce Keňové, která se tohoto nelehkého úkolu zhostila. Dále bychom chtěli poděkovat obyvatelům města Napajedla, kteří nás na tuto problematiku upozornili. 

O průběhu Vás budeme samozřejmě pravidelně informovat!

Pokud by nám chtěl někdo pomoci, určitě se nebojte ozvat na e-mail: zuzana.mikulaskova@seznam.cz, tel.: 739 226 240.

Dak

První kočičí kluk to má již za sebou. Jedná se kocourka  Daka, váží 4,6 kg, narkózu zvládl bravůrně, dostal antibiotika, ostříhaly se mu drápky a vyčistily uši. Zítra bude vrácen do své lokality, kde nad ním a ještě jednou kočičkou, kterou budeme zítra odchytávat roztáhla ochranou ruku jedna moc hodná paní, které se těchto kočiček zželelo a bude je krmit a monitorovat.

 

24.1.2017

Záměna, aneb kočka není pes...cool

Minulý týden se na nás obrátila paní, která si od nás vzala kocourka, co kocourka, spíše krásného, zdravého kocoura, který vážil 4,5 kg.  Paní má zvířata velmi ráda a také se o ně velmi dobře stará. Kocourovi se dařilo dobře, v novém domově, tzn. v domečku se zahradou, kde byl kocourovi umožněn přístup ven a na zahradě měl pro případ potřeby vytuněnou  boudičku, kdyby chtěl kempovat. V novém domově na něj čekali také zvířecí kamarádi, se kterýma se dobře sžil a také jeden malý člověčí kamarád na hraní jako bonus.

Kocour je to hravý a zvídavý a tak se občas, ač vykastrovaný, vydává na průzkumnické výlety po okolí. A  tak se stalo, že se vrátil až po téměř týdnu a značně pohublý, rošťák jeden, zřejmě si pořádně neosvojil lovecké umění.

Paní, když jej uviděla, tak se jeho stavu zalekla a hned následovala cesta na veterinu na kontrolu. Na veterině byl milému kocourovi udělán odběr a rozbor krve a z něj zjištěny vysoké hodnoty močoviny v krvi – 42, kreatinin na 350. Pro ty co to neznají, tak to znamená selhávání ledvin. Kocour dostal léky a paní účet na 1 600 Kč s tím, že osud kocoura je nejistý.  Paní nám hned vyděšeně volala, že kocour je téměř na márách, co má dělat. Tak jsme se nabídli a domluvili, že kocoura necháme vyšetřit ještě u paní veterinářky v Újezdci, se kterou máme výborné zkušenosti a se kterou dlouhodobě spolupracujeme.

Hned jsme tedy s kocourem jeli na zmíněnou veterinu, kde mu byly provedeny nové testy, a bylo zjištěno, že jeho výsledky jsou močovina 19, kreatinin 209. Močovina je v normě, kreatinin je zvýšený, ale ne tak enormně.  Může to být způsobeno jeho potulkou a půstem. Kocour tam pro jistotu zůstal na kapačkách, o víkendu jel domů a tento týden pojede ještě raději na kontrolní vyšetření.  A jak to je možné? Na veterině, kde dělali první testy zapomněli přístroj, který krev vyhodnocuje na kalibrovat na kočku, místo toho tam byly na kalibrované hodnoty pro psa.

Z toho plyne poučení, že i mistr tesař se utne a že pokud máte pochybnosti, nebojte se obrátit na jiného veterináře, nikdy to není nic proti ničemu, jde přeci ,,jen“ o Vaše zvíře a o Vaše peníze.

wink

 

24.1.2017

,,Nejste-li doma, otírá se kočka stejně blaženým způsobem o polštář, nebo křeslo."

Wipeův zástupný zákon.

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Burešové Věře

paní Tomiové Ivaně

paní Zavadilové Světlaně

paní Svízelové Haně

panu Matulovi Martinovi

panu Mikuláškovi Filipovi

paní Práškové Petře

paní Krautové Magdě heart

paní Kotkové Aleně

yes

 

23.1.2017

Zprávy z nových domovů!

 

Dobrý večer,

moc mě těší váš mejlík! Je neuvěřitelně krásné, že i přesto, kolik máte kočiček (neustále vás sleduji na fcb:-), máte přehled o každé z nich a vzpomenete si! Jste úžasný člověk a za to vás nejspíš potěším alespoň dobrou zprávou. Rozárka je v pořádku, zdravá, šikovná a je to naše zlato. Je to nejvěrnější parťák mojí dcerky, takže když vidím spokojené dítě, pak je to pro mě TO nejdůležitější a to jen díky Vám!!!
Přeji Vám, aby kočičky o které se staráte našly vždy ten nejlepší domov a také bych si přála více takových lidiček na světě, jako jste vy!
Pěkný večer,
Romana
 
 

Dobrý večer paní Janišková,

už jsem si vícekrát říkala, že vám napíšu a vy jste mě předběhla. Matyášek je v pořádku, váží nyní 6.30 kg /schválně jsem ho dnes převážila/. Je zdravý, ani jednou jsem s nám nemusela k veterináři /očkovat jezdí k nám jednou za rok všechna naše zvířata/. Je docela vybíravý v jídle, ale baští kapsičky, syrové i vařené maso, občas tvaroh., smetanu a uzeninu. Je silně dominantní, ale s Mínou se nepere, jen na sebe občas syčí, ale ustoupí ji. Jak ale není na svém pelíšku /Mína/-tak jí ho obsadí, totéž dělá Aidě i nám. My ho ovšem odkážeme na jeho místo. Je stále čistotný a nikdy nic neznečistil Teď ovšem trochu rošťačí, protože nemůže ven. Chodí tam, ale hned se vrací. Je to čiperka a jsme rádi, že ho máme
Doufám, že i vám se daří dále pomáhat a umísťovat další zvířátka bez domova.
 Moc vás i vaší rodinu a zdravíme a přejeme ať se vám v tomto roce daří.                   S pozdravem Šafaříkovi
 
dscn3211.jpg
Matyáš
 

Dobrý den paní Janišková,
při vkládání fotek jsem zprávu omylem předčasně odeslala. Tak ještě pár fotek. Tapsíkovi se daří dobře. Už je klidnější než byl kdysi a rád se mazlí. Určitě je to spokojený kocour.

S pozdravem
Gemelová 

20161223_213433.jpg

Tapsík

23.1.2017

Harry hledá nový domov!

Harry je 4 měsíční kocourek,který se narodil v bytě a nikdy nebyl venku.Hledáme mu domov bez přístupu ven.Je to velký mazel,odčervený,očkovaný a používá kočičí WC. Je zvyklý na psa a s ostatními kočkami si rozumí.

harry..jpg

Krasavec Harry čeká na svůj domov!

heart

 

Bubáček chce bydlet ve svém!

Bubáček je 9 měsíční hravý a mazlivý kocourek,který si rozumí s ostatními kočkami. Má rád lidi a nebojí se ani psa.Vzorně chodí na kočičí WC. Bubáček je odčervený,očkovaný , vykastrovaný a moc se už těší na nový domov.

bubacek.jpg

Bubáček vnese radost do každé rodiny!

heart

 

Ferdásek potřebuje domov!

Ferdásek je 5 měsíční kočičí kluk, moc hodný. Ferdásek k nám přišel od starší paní, ale bohužel dostala oboustranný zánět kyčle a poleží si v nemocnici tak půl roku a neví se, jak dalece bude potom pohyblivá.

Ferdásek je skvělý, hravý a mazlivý. Je také velmi čistotný.

 

ferdasek.jpg

Poskytne někdo Ferdáskovi nový domov?

heart

 

Nový nález z Mysločovic!

Grey strávila minimálně 2 týdny na zastávce v Mysločovicích bez toho, aby se jí někdo v těchto mrazech ujal. Zavolala nám až paní učitelka z mateřské školky, že jí o tom řekly děti z Mysločovic. Kočička na zastávce skutečně byla, zřejmě se zdržovala jenom tam. Je moc hodná, bez problémů se nechala naložit do přepravky a odvést do tepla a bezpečí.

Grey je už kastrovaná, očkovaná a odčervená.

grey.jpg

Grey by si moc zasloužila svůj domov!

 

 

23.1.2017

Kdo že nám to odjel?

Moureček Nicolas našel nový domov v Otrokovicích, bude z něj bytový kocourek. Doma na něj čekala černá roční kastrovaná kamarádka.

Aklimatizace proběhla na jedničku!

https://www.facebook.com/StanislavHrncirJawa/videos/1399252126751876/?__mref=message_bubble

Jsme moc rádi, ať se daří Nicolásku!

laugh

Bea nám odjela do Uherského Brodu za kamarádkou Andy. Jsme moc rádi, že holky budou spolu na takové to kočičí dovádění!

Hodně štěstí kočičí slečny!

wink

21.1.2017

Tomík z Podhoří hledá akutně nový domov!

Obrátila se na nás paní Jitka z Podhoří s žádostí o pomoc při hledání domova pro malého kočičího kluka Tomíka. Tomík byl nalezen u Javorovce-Mystřice. Je mu asi pět měsíců, je zdravotně v pořádku-prošel veterinou, na kastraci je ještě mladý, tak není kastrovaný. V jídle není vybíravý, rád si pobaští a jako kotě si moc rád hraje, jistě by v novém domově uvítal parťáka ke svým hrám. Ale umí se i tulit a vrnět a vrnět. Vzhledem k tomu, že paní má již pět koček nemohou si ho nechat. Tomík je také velice čistotný a naučený na kočičí záchodek.

dsc_0177.jpg

smiley

Tomík už netrpělivě čeká na svůj domov!

dsc_0180.jpg

Tomík má krásně zbarvený kožíšek!

heart

20.1.2017

Tak jde čas, aneb střípky z našeho archívu.

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho ani ty, jak se zpívá v jedné známé písničce, je to tak a ne jinak. Nejlépe to poznáme vždy na našich kočičích svěřencích, kteří v našem útulku zůstávají z nejrůznějších důvodů. Nevěříte?

faust.jpgfaust318.jpg

Faust

zrzecek-od-mourky2.jpgantonio1533--1-.jpg

Antonio

dolar3001.jpgdolar23.11..jpg

Dolar

Náš útulek se jim stal trvalým domovem, i když u Dolara i přes jeho hendikep neztrácíme naději, že se mu podaří najít domov!

 

20.1.2017

Faktura za Fanynku.

Konečná faktura za veterinární péči o starou zuboženou a opuštěnou Fanynku činí 5 192,62 Kč. Kdo chce, může nám na její úhradu přispět libovolnou částkou. Za každý finanční příspěvek v jakékoliv výši budeme moc rádi.

Podrobný rozpis faktury naleznete zde: Fanynka_ účet za veterinu.pdf

Všem dárcům vřele děkujeme!

yes

 

19.1.2017

Hurá, krásná zrzavá kočičí slečna Andy už má svůj domov!

Kočička Andy přijatá z Vizovic se zlomenou nohou našla dnes svůj domov v Uherském Brodě. Andy Bude bytová kočička. 

Máme obrovskou radost!

https://www.youtube.com/watch?v=Err6ANvUpTw&feature=youtu.be

heart

 

18.1.2017

Kočičky hledají domov:

 

Rick je pětiměsíční naočkovaný odčervený kocourek narozený v depozitu přijaté březí kočičce. Rick je takový malý a veselý všetečka, u všeho chce asistovat a se vším pomáhat. Nejlépe by jeho povaze vyhovoval nový domov, kde by na něj čekal kočičí kamarád.

Je také čistotný a naučený na kočičí záchodek.

rick1701.jpg

Veselý Rick čeká na Vás, kdy si pro něj přijdete.

heart

 

Peggy, tak trochu želvička je pětiměsíční naočkovaná odčervená  kočička, která se narodila v našem depozitu přijaté březí kočičce. Peggy je velký mazlík, klidné povahy, prostě takový plyšový medvídek na mazlení. 

Je také velmi čistotná a naučená na kočičí záchodek.

 

peggy1701.jpg

Peggy z našeho stromu vyhlíží, kdo si pro ni přijde.

heart

 

Linduška je poslední z nalezených koťat ve Zlíně na Podvesné. Všichni sourozenci Lindušky jsou již ve svých nových domovech, jen Linduška stále nic. Lindušce je šest měsíců je naočkovaná, odčervená, velmi hodná spíše klidná.

Je také velmi čistotná a naučená na kočičí záchodek.  

linda1703.jpg

Roztomilá Linduška trpělivě čeká na nový domov.

heart

 

Albínka, krásná bílá roční kočička ze Žádovic, které zemřela paní, akutně hledá nový domov. Albínka je hluchá, kastrovaná a očkovaná. Albínka je vzhledem ke své hluchotě vhodná pouze do bytu. 

Je také velmi čistotná a naučená na kočičí záchodek.  

albina1701.jpg

Sněhová Albínka čeká na nový domov.

heart

 

16.1.2017

Opustila nás Fanynka crying.

Dnes zemřela Fanynka, stará, nemocná a opuštěná kočička. Fanynka mě fakt dostala, znáte to, ani nevíte proč a něco anebo někdo Vám  zničeho nic pronikne za srdeční plot. Fanynku jsme museli nechat uspat. Její stav byl již natolik vážný, že jakékoliv udržování při životě by Fanynce působilo zbytečné utrpení a bolesti. S takovou víme, že Fanynka umřela bezbolestně, v teple a v rukou, které ji k sobě s láskou přivinuly. Fanynka měla štěstí v neštěstí, protože si ji na ulici všimla jedna hodná slečna, která nás kontaktovala a zbytek už víte.  

Všechny zároveň prosíme, aby se zdrželi negativních komentářů na adresu bývalých majitelů, jelikož to ničemu nepomůže, ale pokusme se sami být hodní, všímaví a ohleduplní ke svému okolí, rodině, sousedům, přátelům .... protože takových ,,Fanynek" ať už kočičích, psích, nebo lidských žije mezi námi bez povšimnutí mnoho. Děkujeme.

Květinku Fanynku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart

 

 

16.1.2017

Najdi deset rozdílů!

U nás v útulku najdete spousty kočiček, někdy se nám však zdá, že mourinky jsou tak nějak opomíjené. I když to může na první pohled vypadat, že jsou mourinky všechny stejné,obyčejné,  je to jen zdání. Každá je velkou kočičí osobností a i zbarvení je rozdílné. Někdy si tak říkáme, jak by asi vypadalo pexeso jen ze samých mourinek.

tri-plache-mourinky2.jpg

Najdi deset rozdílů!

laugh

16.1.2017

Nákup kočičích stromů!

Díky Vaším laskavým finančním příspěvkům se nám podařil zakoupit úžasný vánoční dárek pro naše kočičky. Původně jsme měli v úmyslu zakoupit velké škrabadlo, ale nakonec jsme se z ekonomických a i praktických důvodů rozhodli k zakoupení dvou stromů. Tyto stromy jsou stále v obležení kočiček a jsou pro ně přirozenější, co se týče pohybu, skotačení a odpočinku. Také se dobře udržují. Posedy, na kterých kočičky polehávají, jsou snímatelné a dají se dobře čistit, popřípadě znovu potáhnout. Stromy samozřejmě nebyly nové, to bychom si nemohli dovolit, ale byly ve výborném stavu a za dobrou cenu, takže doufáme, že se na nich vyřádí aspoň několik  ,,generací" koťátek, kočiček a kocourků, kteří projdou naším útulkem!

Díky Vám všem za Vaši pomoc!

nas-strom1.jpgnedelni-pohodicka3.jpg

nedelni-pohodicka5.jpgnedelni-pohodicka4.jpg

wink

To správné stromové kočičí lození nikdy neomrzí!

 

16.1.2016

Amálka našla svůj skvělý domov v Uhřicích.

Amálka byla nalezena v Kojetíně. Do našeho depozita v Uhřicích byla přijata vysoce březí. Všechny koťátka Amálka vzorně odchovala a v současné době už mají všechna své nové domovy. Amálku jsme poté , hned jak to její zdravotní stav dovolil nechali samozřejmě vykastrovat. Amálka je taková tulaňa, která potřebuje mít své zázemí, kde na ni čeká pohlazení, mistička plná jídla a pelíšek, ale zároveň ke své spokojenosti potřebuje volnost. To vše se jí dostává v Uhřicích, kde našla svůj skvělý domov, za což jsme moc rádi!

 

p1080947.jpg

heart

Amálka na kontrole svého domova.

p1080959.jpg

heart

Amálka odpočívá před další svojí výpravou.

 

16.1.2017

,,Lépe je krmit jednu kočku, než sto myší"

Norské přísloví

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Ing. Bláhové Haně

paní Horákové Věře

paní Trávníčkové Petře

paní Oppové Alici

paní Prokopové Daniele

paní Komínkové Natálii

paní Káčerkové Monice

paní Dvořákové Simoně

paní Kindlové Martě

paní Vratne Sandře

paní Tomanikové Monice

 

yes

15.1.2017

Výsledky vánoční sbírky v Super ZOO v Tescu!

Tento týden jsme převzali spousty užitečných dárků se sbírky, kterou pro náš útulek uspořádali v prodejně Super ZOO v Tescu. Sbírka spočívala v tom, že kdo mohl, tak do připravených košů vkládal to, co v prodejně nakoupil pro naše kočičky. Tímto bychom chtěli velmi poděkovat jednak všem pracovníkům prodejny  Super ZOO, která sbírku uspořádala a jednak Vám všem, kteří do připravených košů vkládali dárky pro naše kočičí obyvatele.

 

sbirka-super-zoo4.jpgsbirka-super-zoo5.jpg

sbirka-super-zoo2.jpgsbirka-super-zoo3.jpg

yes

Velmi Vám všem  děkujeme a vážíme si každé pomoci!

 

14.1.2017

Příjem krásných kočičích sourozenců, kteří hledají domov!

Dnes ráno jsme přijali kočičí sourozence Zrzečka a Zrzinku. Jsou to 6 měsíců stará koťátka. Jsou naprosto vymazlení a hodní. Zcela zdraví, dvakrát očkovaní, čistotní a naučení na kočičí záchodek. Hledáme pro ně domov. Zrzeček a Zrzinka hledají domov společně, jsou na sebe velice fixovaní.

Prosím nenašel by se někdo kdo by chtěl dát domov dvěma kočičím sourozencům ? 

zrzecek-a-zrzinka.jpg

Zrzeček a Zrzinka čekají na nový domov!

heart

14.1.2017

Stázinka dekoratérka už zdobí svůj nový domov.

Máme  velkou radost, Stázinka už má svůj domov. Bydlet bude na venkově, ve vesničce  nedaleko Ústí nad Orlicí.

Stázinko, tak ať  se ti moc daří!

stazinka.jpg

wink

13.1.2017

Agip už bydlí.

Agip, krásný  roční kočičí kluk našel nový domov. Bydlet bude v domečku v Napajedlích u rodiny se dvěma dětmi. Rodina má dvě děti, tak bude mít Agip  zábavu postarané.

Agipe, ať se daří!

agip.jpg

Hravý Agip

 

13.11.2017

Okatá Mandy už má domov.

Čtyř a půl měsíční kočička Mandy našla dnes svůj domov. Bydlet bude  v Holešově  a bude z ní  bytová kočičí slečna. V budoucnu, hned jak to její věk dovolí, bude Mandy kastrovaná.

Máme obrovskou radost Mandy, že už máš svoji rodinu!

mandy.jpg

heart

Okatá Mandy

 

12.1.2017

Sasanka je už v bezpečí!

Dnes se nám podařil odchyt zámecké kočičky Sasanky. Pro Sasanku byla tato lokalita nebezpečná a to z mnoha důvodů. Rovněž hrozilo její zabřeznutí, což by znamenalo zase starost s odchytem už ne jedné plaché kočičky, ale třeba dalších pěti plachých koťat. I přes plné misky, kterými byla obložena, se nám ji podařilo odchytit do sklopce. Internetové sítě a tamtamy asi špatně fungují, protože i přes naše prosby, od včerejška Sasance přibyly plné misky kapsiček a granulí, což hatí její odchyt. Dobrá zpráva na závěr je, že pro Sasanku máme již předběžně domluvený nový domov, tak moc doufáme, že jí vyjde. Sasanka nejdříve samozřejmě podstoupí veterinární prohlídku, odčervení, očkování a kastraci.

Jsme moc rádi, že akce byla úspěšná a Sasanka je v bezpečí!

img_2107.jpg

Sasanka je už polapena.

yes

img_2114.jpg

Sasanka už se veze vstříc lepším zítřkům.

wink

 

11.1.2017

 

Dnešní odchyt se nezdařil frown

Dnes jsme prováděli odchytovou akci kočičky želvinky u zámku ve Zlíně od 17 h do 19 h. Pracovně jí budeme říkat Sasanka. Sasanku se nám však odchytit nepodařilo, ač jsme jí byli na dosah a ve sklopci na Sasanku čekaly sardinky, Sasanka do sklopce nevešla. Dvakrát jsme ji již skoro měli, ale vyplašili ji kolemjdoucí. Naším zájmem je, aby jsme Sasanku co nejdříve odchytili a dali vykastrovat, aby zde nebylo riziko zabřeznutí. Je to frekventovaná lokalita, téměř pár kroků od hlavní silnice, takže vzhledem k možným rizikům co zde pro Sasanku jsou,  vypuštění nazpět nepřipadá v úvahu. V odchytu budeme pokračovat ve čtvrtek 12.1.2017 od asi 16:00 hod a to do odchytu anebo do zmrznutí a dále v pátek 13.1.2017 rovněž do odchytu anebo do zmrznutí. Tímto chceme všechny, kdo zde chodí Sasanku krmit poprosit, aby ji ve čtvrtek a v pátek nekrmili, ale nosili jí pouze vodu. Krmení by mělo proběhnout až v pátek večer, pokud se nám odchyt nezdaří. Termíny dalších odchytů budou známy až příští týden, pokud se neobjeví pomocníci z vašich řad.

img_2085.jpg

Úkryt kočičky Sasanky

heart

img_2082.jpg

Odchytový sklopec

10.1.2017

Stázinka dekoratérka hledá domov!

Čtyřměsíční  Stázinka, kterou jsme přijímali od Městských lázní ve Zlíně hledá domov. Stázinka je úžasný mazlík a pomocník v domácnosti.

Stázinka je odčervená, očkovaná, naučená na kočičí záchodek. Podmínkou nových majitelů je kastrace, hned jak to její věk dovolí.

 

stazinka-1.jpg

Stázinka přichycena při svém dekoratérském počinu.

wink

stazinka-zaves.jpg

Stázinka spokojeně odpočívá po svém výkonu.

smiley

 

10.1.2017

Co je dobré udělat pro venkovní kočičky plašanky.

Pokud se staráte o venkovní kočičky plašanky a nemáte s tím moc zkušeností, protože teprve začínáte, přikládáme Vám návod, jak lehce vyrobit domeček pro tyto kočičky. Jedna boudička poslouží i dvěma plašankám, záleží jak se navzájem snáší.

https://www.youtube.com/watch?v=r8qnU6EM1Ew

Pokud jsou takové mrazy jako nyní, je vhodné chodit kočičky krmit pokud je to ve Vašich možnostech častěji za den, jelikož se stává, že než si plašanka stačí dojít pro jídlo, tak je zmrzlé. Proto je vhodné dávat např. ,,mastné" granule, které tolik nemrznou, tzn. mají větší obsah tuku.

Dále je velmi důležité nezapomínat na vodu pro plašanky, protože ta mrzne snad už při lití do misek.

I nádobky pro krmení plašanek by neměly být  v těchto teplotách z kovu, ale raději z plastů.

Rada na závěr- opravdu není dobré zaměňovat výplň zimních boudiček v podobě sena  (slámy) za jiný materiál, např. staré oděvy, jelikož ten vlhne, plesniví a nemá tak dobré termo vlastnosti jako seno (sláma).

 

10.1.2017

Jak je na tom Fanynka?

 

Laboratorní vyšetření: 

hematologie a biochemie ze čtvrtka - hodnoty ledvin kreatinin 260, urea 60

hematologie a biochemie ze včerejška -hodnoty  ledvin kreatinin 700, urea 60.

Sono Fanynčiných ledvin sice nepotvrdilo možný nádor na ledvině, ale ani 100 % nevyvrátilo, z tohoto důvodu je stále ve hře. 

Fanynka je momentálně napojená na infuze, bude dostávat mírné opiáty, ale s jakýmikoli léky musí paní doktorka velmi opatrně, cokoliv může funkci ledvin ještě zhoršit.

Nezbývá než ledviny proplachovat a proplachovat. Ve čtvrtek paní doktorka udělá znovu rozbor krve a pokud by se stav nezlepšil, budeme bohužel muset uvažovat o uspání.

Fanynka by se velmi trápila. Onemocnění ledvin, při kterém se do těla vyplavuje močovina, kterou nedokáží ledviny zpracovat a odvést, je velmi bolestivá nemoc.Zrak se zhoršuje vlivem odchlípnutí sítnice, které toto onemocnění provází. Může vést ke křečím, záchvatům, bolákům v tlamičce. Fanynka by velmi trpěla a to v žádném případě nemůžeme a ani nechceme dopustit.

 

img_20170109_160720.jpg

heart

Fanynka  při příjezdu na veterinu.

 

img_20170109_161052.jpg

heart

 

Fanynka se chystá na vyšetření a k hospitalizaci.

 

10.1.2017

Zpráva pro pana Vojtěcha Bruka!

Dobrý den pane Bruk, velmi Vám děkujeme za finanční příspěvek pro Schöna, ale zřejmě jste si nestihl všimnout, že je již umístěný od 28.12.2016 v rodině jako bytový kocourek společně s Piškotkou. S Vaším laskavým svolením bychom tento Váš příspěvek použili na částečnou úhradu veterinární péče Fanynky.

Pokud budete chtít i na dále podporovat nějakou z našich kočiček, budeme moc rádi a věříme, že si někoho z naší nabídky vyberete.

Pěkný den

Dobré ruce o.s.

 

9.1.2017

Musí se to stávat?

Minulý týden jsme přijímali podchlazenou, starou, téměř slepou, hluchou a bezzubou  kočičku britku. Dali jsme ji jméno Fanynka. Fanynka údajně v těchto mrazech několik dní posedávala u domků v Tečovicích.Fanynku jsme ihned odvezli k hospitalizaci na veterinární kliniku, kde pobyla dva dny, v sobotu jsme si ji odvezli k nám, ale jelikož se její stav nelepšil, ba naopak, musela být opět hospitalizována.

Fanynka má špatnou funkci ledvin a s tím jsou spojeny i vážné problémy se zrakem. Dále na špatnou funkci ledvin navazují velké bolesti kloubů a svalů. Fanynka je také dezorientována a zapomíná jíst.Co se týče krevních testů, tak ty nejsou také dobré. Vzhledem ke všem těmto skutečnostem bylo vcelku obtížné nastavit vhodnou léčbu a Fanynku zamedikovat. Mimo jiné léky jsou ji podávány samozřejmě i léky od bolesti, aby tolik netrpěla. Neděláme si žádné iluze o tom, že se z toho všeho Fanynka vyškrábe a ani ji nechceme zbytečně prodlužovat život v bolestech a v trápení ze ztráty domova, jediné co chceme, aby Fanynka svůj život ukončila co nejvíce bezbolestně, v teple a bezpečí.

Na závěr chceme dodat, že nevíme co se stalo a jak se mohla Fanynka dostat na ulici v těchto mrazech, víme jen, že ji nikdo nehledá a letité zkušenosti nám bohužel napovídají, že se jí někdo chtěl asi zbavit vzhledem k jejímu věku a nemocem, protože péče o takovou kočičku je poměrně finančně i časově náročná. Nicméně bychom byli velmi rádi, kdybychom se mýlili a Fanynku by někdo hledal!

fanynka.jpg

Fanynka odpočívá ještě u nás v útulku.

heart

9.1.2017

Dnes padlo důležité rozhodnutí!

Ve čtvrtek 19.1. nás čeká cesta do Brna. Pojedeme s kocourkem Faustem, který je od narození neurologicky postižený a má problémy s chůzí, na kliniku Jaggy. Jsme objednaní u MVDr. Tomka.

Faust v poslední době velmi přibral a musíme se poradit o dalším eventuálně  jiném způsobu cvičení a podpory jeho svalstva.

Faustovi jsou čtyři roky a narodil se spolu se svým bráškou u nás v útulku velmi plaché kočičce Anie. Kočička Anie strádala a  živořila v Malenovicích u zdravotního střediska. Anie zřejmě prodělala v březosti mírnější formu panleukopenie, protože obě koťátka se narodila vývojově postižená. Antonio to odnesl jenom svojí zvláštní chůzí (chodí jako koník),  Faust bohužel mnohem hůře. Díky naší zvýšené péči a Vaší pomoci je i Faustík  soběstačný a začlenil se do kolektivu našich kočiček, kde je velmi spokojen.

Takže nám a Faustovi všichni držte palce!

 

                   faust.jpg

Náš Faustík

smiley

 

9.1.2017

,,Kočky jsou velmi tajemné bytosti. V jejich mysli se odvíjejí věci, o kterých nemáme ani tušení. "

Walter Scott

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

firmě ENTO SPHINX, S.R.O. 

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Kuchařové Marcele

panu Schmidtovi Igorovi

společnost Revolta s.r.o. heart

paní Bc. Krainové Byrtusové Kateřině

paní Juříkové Ivoně

paní Stankeové Želmíře

paní Junáskové Alici

paní Vondráčkové Lucii heart

yes

 

8.1.2017

Kocour Ouvel společníkem!

Dobrák Ouvel našel v sobotu nový domov. Bude dělat společnost babičce, která bydlí v Dobroticích u Holešova v domečku se zahrádkou. Od jara začne chodit na lovecké výpravy po zahradě. Ouvel je hodný, mazlivý a do nového domova šel očkovaný a vykastrovaný.

 

ouvelii..jpg

Společník Ouvel

laugh

8.1.2017

Míšovi první opravdové Vánoce!

Míša Lvíček ze zahrádkářské kolonie, který našel nový domov těsně před Vánocemi posílá fotky a pozdravy z nového domova. Pro všechny útulkové kočičky, u kterých to zdravotní stav dovoluje,  je velmi důležité, aby našly svůj domov, ve kterém budou moci spokojeně žít. U Míši to však platilo dvojnásob. Míša, který se narodil v zahrádkářské kolonii, kde se o něj a  o další kočičky pečlivě stará moc hodný pán, potřeboval svůj domov jako sůl. K nám byl přijat z důvodu bezpečnosti, protože v kolonii se připojoval ke všem kolemjdoucím a měl obrovskou touhu k někomu patřit. Lidé, snad si to ani neuvědomují, jsou často lehkovážní ve vztahu k těmto kočičkám. Koťátko lákají, volají, hladí, nechávají je jít kus cesty s nimi a pak jim zmizí, aniž by  pomysleli na to, co s takovým koťátkem bude.

A tak se Míša Lvíček ocitl u nás v útulku. Míšova touha k někomu patřit se naplnila těsně před Vánocemi. Při jedné návštěvě si Míša našel svého člověka. Doslova se proměnil v šálu, omotal se mu kolem krku a dělal psí, pardon kočičí oči. A bylo rozhodnuto, kočičí touha Míši Lvíčka se naplnila, získal svůj, jen svůj krásný, nový domov, kde se má jak jinak, než skvěle.

Jsme za to moc rádi, protože každý takový kočičí příběh s dobrým koncem, je pro nás důkazem, že jsou mezi námi nejen lidé, kteří bezohledně svou kočičku opustí, vyhodí, ale i takoví lidé, kteří naopak jsou schopní a ochotní těmto kočičkám dát nový domov, nový začátek...

misovy-vanoce2.jpg

Míša hračička

smiley

misovy-vanoce7.jpg

Míša vánočním kočičím modelem

laugh

 

8.1.2017

Krásně vybarvená kočička Susan našla o víkendu domov!

Nový domov v Kotojedech u Kroměříže našla včera kočička Susan. Byla u nás téměř rok, vloni na jaře jsme ji přijímali z Uherského Hradiště. Susan je velmi hodná, mazlivá a vděčná kočička, Od nás odcházela do nového domova vykastrovaná a naočkovaná. Bydlet bude v domku se zahradou. Doma na ni už netrpělivě čekal kočičí kamarád, 7 měsíční kocourek, který bude také vykastrovaný, hned jak to jeho věk dovolí


susan-1.jpgsusan.jpg

Krásně vybarvená kočičí slečna Susanka.

heart

7.1.2017

Jak dopadla Elizabethka?

Krásná bílá kočička Elizabethka našla trvalý domov u svých nálezců.  Přitoulala se k jejich rodinnému domku v Jalubí dne 19.11.2016.  Jelikož v ten den měla svátek Alžběta, začali jí její záchranci říkat Elizabethka. Na sobě měla  antiparazitní obojek. Paní, která jí poskytla dočasný azyl obešla celou vesnici, vyvěsila letáky, obvolala útulky, ale nikdo Elizabethku neshání. Elizabethka nakonec našla svůj trvalý domov u svých nálezců, kteří jí původně chtěli poskytnout jen dočasný azyl, jelikož sami mají tři dospělé kočky a jedno kotě.

Jsme moc rádi, že to tak pro Elizabethku dobře dopadlo.

img_20161123_211537.jpg

Jsme moc rádi, že to tak pro Elizabethku dobře dopadlo.

yes

 

 

7.1.2017

Pralinka má nový domov!

Krásná čtyřměsíční kočička Pralinka už bydlí ve svém novém domově. Pralinka je hotový mazlík, tak jsme moc rádi, že už má své lidi na mazlení.

pralinka.jpg

Želvinka Pralinka

heart

 

6.1.2017

Výrobky z Pržna

Na začátku prosince nás navštívila milá návštěva z Pržna. Spolupráce se zařízením v Pržně začala již před nějakou dobou při řešení problému s kočičkou, která se objevila u nich na pozemku. Od té doby spolu spolupracujeme a klienti zařízení pro nás vyrábí potřeby pro naše kočičky,jako jsou například polštářky, šantové pytlíčky aj.,  včetně drobných rukodělných výrobků, které se snažíme prodávat buď na trzích anebo v našem internetovém krámku.Takto utržené peníze, i když jich není mnoho a jsme za ně rádi, poté putují na chod našeho útulku, hlavně na veterinární péči.

Letos vyšla tato návštěva na začátek prosince, kdy nám klienti spolu s pracovníky přivezli nejen skvělou náladu, ale i spoustu pěkných věcí.

Odměnou za jejich pomoc jim byla prohlídka  našeho útulku s povídáním, včetně možnosti poznat z blízka  jeho kočičí obyvatele.

Za vše tímto velmi děkujeme jak klientům, tak pracovníkům ze zařízení s Pržna a těšíme se na další návštěvu a spolupráci.

smiley

pc041553.jpg

Předávání dárků a výrobků

yes

pc041574.jpg

Asistent Kryšpín vše skenuje tak, aby mu nic neuniklo.

wink

 

3.1.2017

Věděli jste cool...

Že u nás bydlí pan Pacička? Pokud ne, tak čtěte...

Ahoj všem,

já jsem pan Pacička z Otrokovic a jsem v útulku již 2 roky. Docela dobře jsem se tady zabydlel, i když prvního půl roku jsem se děsně, ale děsně bál. Moje zkušenosti s lidmi nebyly dobré, byly doslova ošklivé.

Mám utržený ocásek, ouška znetvořená svrabem a kulhající nožku, kdysi dávno zlomenou, takže kulhám, naštěstí jsem o ni nepřišel, jak jeden kámoš z ulice, ale to je jiný příběh.

Na všechny jsem v útulku syčel, ať to byli jiní kočičáci anebo kočky, hlídač Bredley anebo pán s paničkou, prostě jsem kolem sebe pouštěl hrůzu, co to dalo. Nejraději jsem byl  zalezlý v boudičce a čekal jsem jenom, co ještě špatného mě potká, nikomu jsem nevěřil.

Ale nepřišlo nic špatného, dostával jsem najíst, měli se mnou trpělivost, dokonce na mě hezky mluvili a tak jsem se nechal jednoho dne zlákat k prvnímu pohlazení. A bylo to velmi, velmi příjemné, co vám mám mňoukat, prostě paráda.

Tak jsem se postupně osměloval, den ze dne, pěkně pomaloučku,  až jsem mohl do celého domu. Do domu, který je opravdu MŮJ DOMOV.

Však se podívejte jak se mám.

 

pacicka0105.jpgpacicka2005.jpg

Nejraději mám páníčka, který sice občas nadává, protože má celé oblečení od chlupů z mého kožichu, ale když na páníčkovi se tak příjemně usíná. Proto skočím občas na chrupku i do kukaňky, aby si ode mne páníček trochu dáchnul.

wink

 

3.1.2017

Pozdravy do nového roku od Žolíka a Amálka 

Dobrý den , 
Amálek a Žolíček posílají velký pozdrav . V příloze posíláme pár fotek . 
Jinak přejeme hodně zdraví a štěstí do Nového roku . 

  p1000119--1-.jpg

Amálkovi i Žolíčkovi ze srdce děkujeme za jejich pozdrav.

smiley

 

2.1.2016

,, I ta nejmenší kočka je mistrovský kousek."

Leonardo da Vinci

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Schubertové Anně

společnosti Zubní lékařství MUD heart

panu Schramhauserovi Janovi

paní Vantuchové Svatavě

firmě SUWECO CZ, s.r.o.

panu Stohrovi Luďkovi

 

yes

 

1.1.2017

 

Jůlinka dnes odjela do svého nového domova.

Jůlinka, krásná drobná černá kočička dnes odjela do svého nového domova v Uherském Brodě. Kočičku Jůlinku jsme přijímali letos 10.12.2016 z Otrokovic, kde se bezprizorně potulovala kolem nádraží na rušném místě, kde jí hrozilo přejetí autem...a ani počasí už pro takovou malou hladovou tulačku nebylo příznivé. O Jůlinku se nikdo nehlásil, ač jsme její nález inzerovali jak na našich webových stránkách, tak na našem facebooku. U téměř všech těchto kočičích nalezenců to tak bohužel bývá, prostě nikomu nechybí. Kolemjdoucím jsou fuk, je to pro ně v tom lepším případě něco roztomilého co pohladí a jdou dál, v tom horším si rádi kopnou, nebo něco horšího, ano i to se stává a ne ojediněle.

Ale Jůlinka měla štěstí, nebyla lhostejná svému nálezci a také nebyla lhostejná nám. Vzali jsme ji do našeho útulku, a začalo obvyklé kolečko. První umístění do karantény, veterinární prohlídka, odčervení, očkování a kastrace aj. A samozřejmě inzerce ,,našla se kočička..."

Co dodat na závěr? Že naše Jůlinka měla obrovské štěstí. Štěstí v tom, že nebyla fuk. Prostě na ní záleželo několika lidem, kteří jí pomohli dostat se do svého nového domova k úžasným lidem, kteří ji budou mít rádi. Z opuštěné hladové tulačky Jůlinky se tak stala bytová slečna, na které záleží.

julka.jpg

Nebojme se pomáhat, každý podle svých možností, i ostatním     ,, Jůlinkám ," protože to stojí za to a potřebují nás. 

heart

 

2017