Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) leden 2015

27.1.2015

Danny z Prahy - krásné, moc díky. Má už několik let skvělou úžasnou rodinu a jeho fotky jsou pro nás vzpruhou do další práce.

danny261.jpg

 

 

 

 

 

 

Včerejší příjem 3 koťat z Uherského Hradiště. Matka kočka byla včera vykastrovaná u naší paní doktorky a putuje zpět k majiteli. Koťatům hledáme domov. Podmínkou přijetí koťat bylo převzetí i s matkou, nebyla jistota, že by kočku dali vykastrovat.

 

25.1.2015

Kotě od Společenského domu v Otrokovicích se podařilo dnes odchytit - velké hurááá a obrovský dík dvěma skvělým ženám, kterým se to podařilo. Byla to bleskurychlá akce, a lákadlo ve formě sardinek vykonalo divy. Kotě je hodně vyplašené, je zatím v karanténě. Ale oči má čisté, viditelně zdravé a opravdu hodně hodně akční....

Zpráva od majitelů kočičky Sandry :

Dobrý den, první noc zvládla v pohodě, ani netesknila a je zlatá, hodňoučká. Celou noc prospala v naší posteli. Jsme za ni moc rádi a ještě jednou moc děkujeme.

A my jsme rádi, že další zvířátko od nás má nový domov, kde je opečovávané a šťastné. To nás vždycky posune kousek dál a dodá energii, která někdy tím nekonečným bojem s větrnými mlýny (tj. lidskou bezohledností a lhostejností) ubývá.

omlouvám se opravuji datumy. Nechápu, nějak mám jiný pojem o čase či co laugh

Nádherná Rose stále hledá domov.

rose123.jpg

 

 

 

 

 

 

 

S úmrtím milovaného zvířátka se smiřujeme velmi těžko a i po uplynutí několika měsíců od smrti naší Týnky je pro mě stále bolestné podívat se na její pelíšek, na pohovku, kde roky lehávala spokojená a šťastná, nenápadná kočička, která i tu drobotinu kolem snášela klidně a jenom občas je usměrnila dobře míněným pohlavkem. Může nás vždy uklidňovat pouze myšlenka na to, že venku by strádala a konkrétně Týnka v době, kdy jsme ji našli, už sotva přežívala a bylo otázkou krátké doby, kdy by bolestně a sama odešla za Duhový most. Opuštěná a ztracená bezzubá kočička, která už nebyla schopná si obstarat sama obživu. Kolik takových je kolem nás, neviditelných, někde pod keřem u domu, který je zamknutý a kde je teplo a nějaké to jídlo. Kolik koček toužebně hledí z mrazu do oken, za kterými je naděje na život....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.1.2015_Vzpominka_na_milovanou_Tynku

Mišánek ještě u nás. Jinak v nové rodině se má skvěle a posílá všem pozdrav.

misanek210.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Antonio, bráška Fausta, je nádherný mohutný zrzek se zvláštním žíháním. Bohužel je také  postižený kocourek, i když jeho postižení je mnohem menší než Faustovo. Antonio špatně chodí, je hodně lekavý a pokud by někdy mohl jít do nového domova, tak pouze k naprosto výjimečným lidem, kteří budou respektovat jeho povahu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.1.2015_Antonio_braska_Fausta

Kočička Ela od malenovického hradu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.1.2015_Ela_od_hradu_v_Malenovicich

 

24.1.2015

Dnešní den poměrně klidný, zaměřený na úklid a práce, které nestíháme přes týden. Odpoledne jsme měli milou návštěvu z Ostravy, dva mladí lidé si odvezli kotě Sandru. Sandra je moc hodná a mazlivá kočička a bude se mít v novém domově moc dobře.

sandra221.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dopoledne jsme přijímali dvě koťata společně s jejich matkou. Kočička půjde po kastraci zpět k původnímu majiteli. Podmínkou přijetí 3 měsíčních koťat bylo pouze s matkou, protože jsme neměli jistotu, že majitelé nechají kočku vykastrovat. Už to slibovali minulý rok. Koťata jsou zatím u naší paní doktorky, kde je budeme zítra vyzvedávat. Kočka bude v pondělí vykastrovaná a vrácená.

Zítra se pokusíme odchytnout kotě, které se zdržuje na zastávce u Společenského domu v Otrokovicích. V pátek jsem pobíhala kolem velkého houští za zastávkou s přepravkou a konzervou, kotě sedělo tak 2 metry ode mě, ale je plaché a pokus o odchyt byl neúspěšný. Evidentně nestrádá, lidé jej krmí, krmí jej i paní z nedaleké prodejny zahradních potřeb, je zdravé, tak 5 měsíční, ale místo je nebezpečné, s poměrně velkým provozem aut i pohybem lidí. Stačí jeden pes puštěný navolno a neštěstí je tady.

 

22.1.2015

Rubrika Napište nám je znovu odemknuta s mým komentářem. Prosím respektujte jej.

Rovněž přišly výsledky krevního nátěru kočičky Bohunky. Naštěstí se nepotvrdilo nic znepokojivého, Bohunka je prostě stará kočička trpící - u lidí je to stařecká demence - nevím, jak to nazvat u kočičky. Jídlo se jí musí doslova strkat pod čumáček, aby věděla, že se může najíst. Trpí inkontinencí, takže jsme zakoupili pampersky pro nejmenší děti a prostě bude Bohunka mít trošku jiný režim. Jiný, ale stejně kvalitní jako ostatní kočičky. Kromě toho dostává Neo-Recormon na tvorbu červených krvinek.

Kocourek Theofil, který je chronicky nemocný, je FELV a FIV negativní, takže budeme podporovat maximálně imunitu. Theofil dostává sérii injekcí Zylexisu. Rovněž Bohunce jsme jej nasadili.

Dnes jsme byli na vyšetření s kočičkou Army. Všimli jsme si menší boule na boku a tak paní doktorka odebrala vzorky tkáně. Army k nám přijela v létě ze Šternberka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.1.2015_Army_po_vysetreni

Dnes máme v útulku dva nové příjmy. Jedním z nich je kočička z Otrokovic, z areálu fy TOMA. Kočička je velmi vyhublá, má čerstvé zranění, které viditelně způsobilo kousnutí psa a v tlamičce má obrovský absces. Kromě toho má poraněné oko. Je hospitalizována u naší veterinářky a fotky přidáme zítra. Dnes odpoledne byla kočička dána na infuze, večer po zavodnění dostane léky na bolest a potom následuje podrobné vyšetření všech zranění.

Další kočičkou dnes přijatou je šedo modro bílá asi 2 letá mazlivka, kterou krmili u restaurace v Malenovicích pod hradem asi 2 týdny. Po karanténě a kontroly, jestli není vykastrovaná (pokud ne tak po kastraci) ji dáme hned do nabídky.

Dopoledne neúspěšný odchyt kotěte, které se zdržuje pod keři u Společenského domu v Otrokovicích u zastávky. Kotě je tam již 14 dní, bohužel se nikomu nedaří jej odchytit. My jsme se o něm dozvěděli dnes. Zítra vezu na místo odchytový sklopec.

21.1.2015

Do Hledají domov dáváme nové koťátka, která už mohou postupně odjíždět. Doufáme, že brzy najdou nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.1.2015_Nove_kotata_v_nabidce

 

20.1.2015

Co večeří naše kočky ? Oblíbené mleté kuřecí žaludky - syrové. Nemyslete si, není to jeden talíř, ale mnohem víc talířů a misek.

vecere-nasich-kocek.jpgkocky-veceri1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristián spící na stole

kristianek-spici2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnes odjel do Valašských Klobouk kočičí kluk Ríša. Ríšu jsme přivezli z Vnorov, kde se potuloval u školy jako malé asi 3 měsíční kotě. Ríša už je vykastrovaný a naočkovaný. Bydlet bude se dvěma mladými lidmi v bytě. Ríša se doslova vlísal do přízně. Přijeli si pro kotě a odvezli si odrostlého kocourka. Jsme moc rádi a přejeme Ríšovi, at má celý život jako v pohádce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.1.2015_Risa_odjizdi_do_noveho_domova_ve_Valasskych_Kloboukach

 

18.1.2014

Před chvílí odjely do nového domova v Těšově u Uherského Brodu naše dvě kočičky, a to Tilly a velký černý kocour Karel. Oba jsou vykastrovaní a naprosto v pořádku. Tilly i Karel budou mít přístup ven na zahradu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.1.2015_odjezd_Tilly_do_noveho_domova_v_Tesove_u_Uh._Brodu

Dnes odpoledne čekáme návštěvu, která si přijede vybrat dvě kočičky do domku se zahradou. Držte nám palce, aby dva adepti našli nový domov.

Krásné fotky od našich přátel z Prusinovic. Jsme s nimi v pravidelném kontaktu, jezdí k nám pohladit kočičky a poskytli úžasný domov pro 4 naše miláčky (Lucky, Česílka, Alexe a Šmudlu). Velký dík.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.1.2015_Cesilko_a_Smudla,_dva_ze_ctverice_nasich_kocicek_v_Prusinovicich

 

17.1.2015

Včera odjela do nového domova Brigitka. Její nový domov je obec Makov na moravsko-slovenském pomezí. Kamarádem jí bude fenka malého pejska. Už dnes přišly zprávy, že Brigitka se hned zabydlela, vůbec se nebojí a všichni si ji moc oblíbily. Také pejsek to nakonec zvládnul, takže dobrý start pro všechny. Přejeme Brigitce v novém domově moc radosti a štěstí.

Do nabídky dáváme 3 měsíční Nanu. Nanuška je zdravá, moc hodné a hravé koťátko a už by měla co nejrychleji odejít do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2015_Nana

Kristian

kristian171.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nia

nia171.jpg

 

 

 

 

 

 

15.1.2015

Dnes našel nový domov Mišánek, kotě nalezené na sídlišti Trávníky v Otrokovicích. Mišánek bude bydlet v Kroměříži a za kamaráda bude mít 8 letého britského kocourka. Byla to moc krásná návštěva a jsem ráda, že zrovna na Mišánka se usmálo štěstí.

Večer jsme odvezli na kapačky kotě Aladina. Společně s jeho 3 sourozenci jsme Aladina přijali z vetkliniky v Mařaticích, kam je přinesli nálezci. Aladin má velký průjem, objevila se krev ve stolici. Bude na kapačkách, krev paní doktorka odebrala a uvidíme, co tam najde. Aladin je již naočkovaný a přeočkovaný, z kliniky jsme jej brali už po 2. vakcinaci. Nálezci si koťata nechali u sebe do doby účinnosti očkování.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.1.2015_Aladin

Na kapačkách je rovněž Bohunka. Podle krevních rozborů má ledviny v pořádku, ještě jsme nechali vyšetřit štítnou žlázu, která také funguje dobře. Bohunka má zájem o jídlo, ale připadá nám, jakoby jídlo necítila. I k tomu nejlepšímu se několikrát vrátila, vzala si maličký drobek a pak zase až když jsem jí talířek přistrčila pod nos. Podle včerejšího krevního rozboru má Bohunka velmi nízkou hladinu červených krvinek. Nasadili jsme Neorecormon. Protože jde o velmi nákladný lék, moc prosíme za Bohunku, jestli by někdo nemohl přispívat na tuto léčbu. Uděláme všechno proto, aby kočička u nás byla ještě hodně dlouho, aby získala ztracenou důvěru v lidi a mohla prožít spokojené stáří.

 

 

Auru jsme s jejími sourozenci přijímali z Napajedel. Všechna koťata měla velmi špatnou imunitu, na veterině byla několikrát. Stále nové a nové problémy - kaliciviroza, herpes virus, prostě co šlo kolem nich, to chytli. Ted už naštěstí jsou v pořádku a tak představujeme jedno z nich, a to kočičku Auru.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.1.2015_Aura_z_Napajedel

 

13.1.2015

Stará kočička Bohunka, kterou jsme zachránili před euthanasií, přestala jíst. Krevní testy neodhalily žádný problém. Hodnoty ledvin v pořádku, hodnoty jater, kromě shnilých zubů, které jsme nechali před 2 týdny vytrhat, je kočička po zdravotní stránce v pořádku. Má menší problémy se zadními nožkami, chodí trošku zeširoka. Při kontrole u paní doktorky obě nohy reagují na dotyk, jsou pohyblivé. Pokud bude problém přetrvávat, pojedeme s Bohunkou do Brna na cétéčko. Dokrmujeme Calopet pastou, dávám konzervy Aplaws. Dnes jsem nasadila Peritol. Bohunka nesnáší ostatní kočky ani koťata, tudíž jsem jí vyhradila ložnici, o které jsem doposud tvrdila, že opravdu kočky přes den ani náhodou - max. večer na spaní. Musíme samozřejmě přihlédnout k tomu, že Bohunka je stará, prožila v poslední době u své majitelky spoustu zlého, byla vyhozená ven a cítila, že je nechtěná. Děláme vše pro to, aby u nás dožila spokojený život.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2015_Bohunka_z_Napajedel

Bohunku dáváme do virtuální adopce. Budeme vděční, pokud se najde někdo, kdo by staré kočičce ještě víc zlepšil jídelníček. Její oblíbené konzervy jsou Aplaws a Ontario (kousky masa).

11.1.2015

Štefan s postiženým okem - má na něm zákal.

stefan111.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilka - podívejte se, jaký kus cesty u nás Emilka urazila. Fotka krátce po příjmu a fotka z dnešního dne. Emilka je v péči MVDr. Kučery v Brně, který ji doslova dostal hrobníkovi z lopaty.

9_emilka.jpgemilka111.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Máme z ní ohromnou radost.

 

Přijďte si k nám vybrat kočičku či koťátko - v kočičím pokoji na vás čekají..

 

kocici-pokoj211.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do rubriky Hledají domov jsme přidali koťátko Nanu. Je to úžasné mourované hravé a moc hodné kotě, má nyní 10 týdnů a může jít do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.1.2015_Kote_Nana

Ráda bych vám představila naši Niušku. Koťátko k nám přišlo přes vetkliniku, kam je přinesli s jeho 3 sourozenci. Bohužel 2 dny po přijetí na veterině, kde měli zůstat několik dní na pozorování, u koťat propukla panleukopenie. Přes veškerou snahu 2 koťátka zemřela. Další 2 strávily na veterině víc jak 2 týdny, teprve potom jsme je přebírali do našeho útulku ve Zlíně. Niušce zůstalo po nemoci trvalé postižení ve formě tzv. plovoucího zadečku. Navíc měla při přijetí zlomenou přední tlapičku. V té době bohužel nebyla schopná operace a omezeným prostorem v karanténním boxu se zlomenina zhojila.  Niušku jsem vám již jednou popsala, ale bez videa je velmi těžké popsat, jaké její postižení je. Niuška je úžasné mazlivé kotě, je to snad nejvděčnější tvor u nás v útulku, jenom někoho z nás uvidí, už piští a utíká za námi. Niušku zatím dáváme do virtuální adopce a prosíme někoho z vás, kdo navštěvujete tyto stránky, jestli by jí nemohl přispět na přilepšení, neboť Nia je velký jedlík a také si vybírá co bude jíst. Moc za Niušku děkujeme !

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

 

8.1.2015

Proč mě nikdo nechce ? Tak nádherného kocourka !

 

misanek715.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

7.1.2015

Žoly dostal pod stromeček od Ježíška nový záchod, super vymakanou toaletu Genius - samočistící.

Dobrý den ,tak tuto fotku Vám musím přeposlat. Žoly si zamiloval wc. Hned jak wc dopere,tak granulky zůstávají nahřáté . No a toho Žoly využívá.  :) horší to bude až se bude chtít druhému kocourovi na wc !

zoly-a-wc-genius.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.1.2015

Niuška k nám přišla z vetkliniky v Mařaticích, kde prodělala panleukopenii. Bohužel dva z jejích sourozenců této nemoci podlehli, Nia ještě s bráškou naštěstí svůj život vybojovali. Nia je obrovská bojovnice. Po nemoci jí zůstalo postižení, tzv. plovoucí zadeček. Pokusím se natočit video, protože na fotkách to není tak vidět. Nicméně Niuška je velmi snaživá kočička, všude je jí plno a to doslova. Kam jdu, všude utíká za mnou. Je to až dojemné, jak se snaží, občas jí zadeček ujede do strany, podjedou jí nožičky, ale Nia už je zpět na nohou a peláší jako by se nechumelilo. Je to obrovské zlatíčko. Zatím ji máme ve virtuální adopci, protože za měsíc jde na kontrolu s tlapkou. Aby toho nebylo málo, tak měla ještě zlomenou přední tlapku. Podle posledního rtg to ale vypadá, že zlomenina srostla. Nia nebyla schopná 3 týdny operace a pobyt v hospitalizačním boxu s velmi omezeným pohybem dovolil zlomenině srůst bez toho, aby Nia kulhala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.1.2015_Postizena_Nia

Kotě Ouško je už naprosto zdravý a může jít do nového domova. Upozorňuji pouze na jeho naprosto extrémní mazlivost. Je to doslova šála kolem krku. Kde se hnu, tam je Ouško, už mi sedí za krkem nebo se sápe po nohou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.1.2015_Ousko/

Kristián odpočívá po obědě. Díky daru jeho adoptivní paničky p. Ždímalové jsme Kristiánkovi nakoupili jeho oblíbené konzervičky, a samozřejmě se rozdělil i se svými kamarády. Ale sám dostal přednostně a první.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.1.2015_Kristian

 

5.1.2015

Růženka - Brno

ruzenka.jpg

 

 

 

 

 

 

Eddie v Ostravě.

eddie-v-novem-domove.jpg

 

 

 

 

 

3.1.2014

Dnes dopoledne odjela do nového domova ve Zlíně-Malenovicích kočička Esterka. Esterka je u nás již od jara 2014 a jak říkám, na každou kočičku se jednou usměje štěstí. Esterka je úžasně pohodová, klidná kočička, domácí mazlík. Bude bydlet v bytě a dělat společnici starší paní, které umřel 16 letý kocourek. Esterce přejeme do nového domova všechno nej a její nové paničce spoustu radosti s kočičkou, která je velmi vděčná a moc hodná.

 

2.1.2015

Lidé mi posílají fotky našich kočiček, některé z nich jsou v nových domovech třeba i 3 roky. Budeme postupně vkládat fotky z nových domovů. Jsme velmi rádi, když se nám majitelé ozvou, pošlou fotky, zprávu, cokoliv a většinou to taky dělají.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.1.2015_Nove_fotky_Zolyho_Otrokovice

Meggie budu mít navždy spojenou s tím, jak ji přinesli k veterináři a ten ji nechal v boxu pomalu umírat bez pomoci. Meggie měla zlomenou zadní nohu, ale hlavní a zásadní problém byla obrovská kýla, která ji už ohrožovala na životě. V boxu byla Meggie 3 dny bez toho, aby s ní kdokoliv co udělal. Meggie odsud vzala paní, která tam jezdila stříhat psy a přivezla ji k nám. Hned ten den ji náš doktor prohlédl a první musel řešit kýlu o které prohlásil, že je obrovská a Meggie by zemřela. Když jsem volala dotyčnému lékaři, který měl 3 dny kotě v péči, tak mi řekl, že ortopedii on neřeší a kýlu neviděl sad Jsou tomu již více jak 3 roky ale Meggie se uzdravila a má již několik let krásný domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.1.2015_Meggie_nove_fotky/

1.1.2015

Kočičky, které hledají domov

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2015_Harmony%2C_Saskie_a_Bobes_ze_Znojma/

 

Antonío z virtuální adopce (bráška Fausta) a Kristián.

antonio3112.jpg

 

 

 

 

 

 

 

kristianek110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kdo by rád mazlivé bílo rezavé kotě, hlaste se.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2015_Misanek_-_nove_fotky_kotete/

Představuji Vám postiženou kočičí slečnu Niu. Niušku jsme přijímali z veterinární kliniky v Mařaticích. Nálezci přinesli na veterinu 4 koťátka z průmyslového areálu. Před přijetím k nám měly být odčerveny, odblešeny a naočkovány. Bohužel 4 dny po příchodu na kliniku u koťat vypuklo onemocnění, kterému 2 z nich podlehly. Niuška a její bráška 3 týdny bojovali o přežití a nakonec svůj boj vyhráli. Do Zlína jsme je přijímali kompletně vyléčené. Bohužel u Nii nemoc způsobila trvalé postižení ve formě tzv. plovoucího zadečku. Navíc (aby toho na maličké kotě nebylo málo) měla Nia zlomený nárt levé přední tlapky. Naštěstí zlomenina díky dlouhodobému omezení pohybu srostla. V době nemoci nebyla v žádném případě schopná narkozy a operace. Za měsíc ještě zvládne Nia jednou rtg, abychom si potvrdili, že tlapku už nebudou lékaři otevírat. Nia je úžasně vděčné koťátko, chodí za námi jako pejsek, až je to dojemné, jak jí zadeček "uhýbá" na stranu, ale snaží se všechno zvládnout a je velmi snaživá. Moc nám připomíná Fausta, i když Faustovo postižení je mnohem větší. Niušku dáváme do virtuální adopce (zatím) 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2015_Nia_-_mala_postizena_kocici_slecna/

Velké starosti nám v poslední době dělá Eliška, druhá "služebně" nejstarší kočička ve Zlíně, kterou jsme k nám přijali v srpnu 2007 jako roční kočičku ze zlínského útulku. Eliščina srst dřív hebká jako hedvábí není tak jako dřív, navíc Eliška zhubla půl kila a máme o ni velký strach. Tak nějak vnitřně cítím, že není všechno v pořádku. Bojíme se...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2015_Eliska_-_druha_sluzebne_nejstarsi_kocicka_ve_Zline

Jako první příspěvek v novém roce 2015 vkládám našeho "služebně" nejstaršího kocourka ve Zlíně, Huberta. Hubert k nám přišel na podzim 2006 jako 6 týdenní kotě. My - do té doby kočkami nepolíbená rodina - jsme najednou zjišťovali, že existují kočičí záchodky a kočkolit, že jsou konzervy a granule jsme věděli, protože do té doby jedinými zvířaty u nás byli dva kokršpanělé Benji a Betty. Nicméně Hubert se oklepal z milionu blech, které nosil v kožichu, a nyní je u nás jako stálý obyvatel našeho domu. Huberte, ty se moc fotit nenecháš, toto je jeden ze vzácných momentů, kdy jsme tě zachytili a zvěčnili.  Hubís (jak mu zdrobněle říkáme) se těší dokonalému zdraví a je to 6 kilový obr kocour.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2015_Hubert_-_sluzebne_nejstarsi_kocour_ve_Zline/