Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) květen 2015

31.5.2015

Dnešní návštěva z Nivnice dopadla nad očekávání výborně. Pán si přijel pro Danteho, černé koťátko ze žlutavského kamenolomu. Kotě už bylo v přepravce a když jsme vypisovali předávací protokol, přišla Sára, naše černá kočka. Pánovi se moc líbila, že už je taková dospělá a velká a tak mě napadlo vzít jej ještě do spodního pokoje ke kočkám. A štěstí se usmálo na Theofila, ročního vykastrovaného kocourka, který se pánovi že rozhodl : Zabalte mi i tohoto smiley Takže si Dante odvážel i většího kamaráda. První zprávy z nového domova v Uherském Brodě jsou pozitivní. Dante je tam jako doma a Theo si ještě chvíli bude zvykat.

Cyril se v novém domově v Oldřichovicích rovněž zabydlel, hned se zkamarádil s domácím pejskem. Ještě je mírně k lidem ostražitý, ale pár dní a bude to v suchu.

Mám ohromou radost, od čtvrtka do neděle jsme umístili 6 kočiček, z toho 4 dospělé. To jsem vůbec nečekala. A hlavně mě překvapilo, že do nového domova odjela 2 černá koťata, byli jsme přesvědčení, že první pojedou zrzečci.

Fotky od Belzíka z Brna

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.5.2015_Belzik_zdravi_z_Brna

Včera odpoledne odjel napodruhé do nového domova kocourek Cyril. Z jeho prvního umístění jej bohužel majitelé po měsíci museli vrátit. Dokud byl Cyril zavřený v domě, bylo všechno v nejlepším pořádku. Bohužel pán chová na zahradě andulky a papoušky ve velké voliéře. Dovedete si asi představit, co udělá dospělý kocour při pohledu na takové množství opeřenců. Cyril šplhal po pletivu voliéry, snažil se dostat dovnitř a vznikl velký problém.

Nyní je Cyril umístěný do Oldřichovic, jeho majitel je starší pán, který miluje zvířata a Cyril se předvedl při umístění ve velmi dobrém světle, vrněl, lísal se, prostě se mu pán moc líbil.

Dnes odpoledne čekáme návštěvu z Nivnice, paní má zájem o dalšího ze žlutavských kotat, o černého Danteho.

Už máme zprávu od majitelky Belzíka:

Dobrý večer přeji,
cestu jsme zvládli na jedničku,doma si maličký všechno pročmuchal,našel skrýše,co používal FANOUŠEK,
pak papal granulky,pil a pak jsme usnuli....
Ted byl i bobek do záchůdku,tak z  malého šikuli mám radost...
Moc přeji i dalším Vašim zvířátkům,aby našli spokojený domov u lidí,kteří je budou milovat

a my moc děkujeme.

 

30.5.2015

Dnes našly domov 2 z našich kočiček. Diego odjel ke kočičím kamarádům do Prahy - Podolí, a maličké černé kotě Belzík ze Žlutav našlo nový domov v Brně.

Máme hlášený nový příjem, asi 2 měsíční koťátko z Uherského Brodu, které přinesli k naší paní doktorce. Ostatní kočky, které majitelka má, už s ní paní doktorka řeší a postupně budou vykastrované.

 

28.5.2015

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.5.2015_Kotata_z_kamenolomu_na_Zlutavach

Pozdrav nám poslala majitelka kočičky Arnoštky, která svůj domov našla ve Zlíně na Podhoří. Arnoštka je ta nejhodnější a nejmazlivější kočička pod sluncem.

arnostka-zdravi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

26.5.2015

Ouško si lebedí na chatě.

ousko1504.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kromě Normy, která je zamluvená do Jestřabí, budou postupně odjíždět do nového domova Oxanka (Frýdlant nad Ostravicí - o vikendu), Diego (Praha - to se ještě musíme domluvit, kdy), Otík (Brno - příští víkend z důvodu stěhování jeho nové paničky).

Fakt, že když jsem včera nabízela paní do Jestřabí Normu, tak už moc mladých kočiček či odrostlých koťat tady nemáme. Ještě černé Luisa a Lotka, černý Theofil, zrzavý Darwin (zatím v léčbě), Líza a nesmím zapomenout na Felixe. Z odrostlých ko´tat je tady ještě Daryo (čeká jej kastrace), Arthur (v léčbě). Pokud odjedou zamluvené kočičky bude to velmi úspěšný týden v umísťování.

Jožínek se zdárně uzdravuje, sice je stále pohublý, se spoustou vyholených míst po infuzích, po sondě, ale hlavní je, že je zdravý.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.5.2015_Jozinek_a_jeho_rekonvalescence

Norma, kterou jsme ve vysokém stupni březosti, přijali z průmyslového areálu Lukrom v Tlumačově a které umřely 3 koťata, co porodila, je vykastrovaná, naočkovaná a nový domov našla v Jestřabí u Brumova Bylnice, kde ji tento týden odvezeme. Je to moc hodná kočička, bude bydlet v rodinném domku s přístupem ven. Tam bude moc spokojená, protože je na ní vidět, že touží po venku, což jí v našich podmínkách nemůžeme splnit.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.5.2015_Norma_uz_je_rezervovana_do_noveho_domova_v_Jestrabi

Minulou sobotu jsme přijímali z Otrokovic krásnou miloučkou mladou kočičku Lízu. Lízinka se potulovala dva týdny u paneláků, byla to evidentně bytová kočička, které se někdo tímto způsobem zbavil. Líza už je po kastraci a nabízíme ji do nového domova. Je velmi klidná a hodná, povahově podobná kočičce Diušce, která minulý víkend našla domov ve Zlíně Malenovicích.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.5.2015_Liza_z_Otrokovic

 

23.5.2015

Diuška včera odjela do svého nového domova ve Zlíně Malenovicích. Bydlet bude jako bytová kočička. První dojmy úžasné. Dia vylezla, prošla si pokoj, uvelebila se na koberci a řekla si o pohlazení.

Dnes odjela do nového domova Mimi a bydlet bude v Kroměříži, v rodinném domě s pozdějším přístupem ven.

Zamluvený je Otík do Brna.

Včera odjela k paní doktorce Zojinka. Její přetrvávající zdravotní problémy jsou opravdový oříšek pro několik veterinářů. Zoja má již 3 měsíce nepřetržitě průjem. Několikanásobným vyšetřením vzorků v Sevaronu se eliminovaly paraziti, další vzorky putovaly do Laboklinu, naposledy to byl vzorek na vyšetření funkce slinivky (negativní), odběr kousku střeva na histologii (rovněž negativní). Zbývá potravinová alergie. Zoja je již 6 týdnů na hypoalergenních granulích, průjem stále trvá. Takže se nedalo nic jiného dělat a paní doktorka aplikovala kortikoidy, což považovala až za krajní variantu. Dnes ráno poprvé měla Zojinka tuhé hovínko. Její zdravotní stav paní doktorka probrala i se svými kolegy v zahraničí, zatím opravdu zůstává otázkou, co kotěti je. Testy nás stály již téměř 10.000 a s negativními výsledky.

Kočička Nina, kterou jsme přijímali před 2 týdny od nálezců v Napajedlích, kam se přitoulala na zahrádku a ležela úplně vysílená, nás bohužel opustila. Přijímali jsme zuboženou min. 15 let starou kočičku, se špatnými hodnotami ledvin. Sice nebyly katastrofální, kreatinin byl na necelých 400, ale močovina několikanásobně převyšovala běžné hodnoty. Nině paní doktorka protrhala zoubky. Včera si Ninu odvezla na kapačky. Dnes ráno kočičku našla pomočenou, s kaluží krve pod sebou, apatickou. Rozhodli jsme se nechat Ninu odejít a netrápit ji dalšími procedurami. Kočička se ocitla na konci své životní pouti a my jsme měli možnost jí pomoci z tohoto světa bezbolestně a v klidu odejít, bez trápení. To je také velmi důležité. Nino, sbohem....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.5.2015_Posledni_cesta_Niny_a_rozlouceni

 

21.5.2015

Zítra odjede do nového domova kočička Diuška, nalezená ve Zlíně v centru. Sice je po kastraci krátce, ale nový domov má ve Zlíně v Malenovicích, kastraci zvládla na výbornou a s novými majiteli budeme v kontaktu.

Dopoledne zazvonil zvonek u dveří a stál tam pán s dřevěnou krabicí na nářadí. V ní 4 koťata, tak 7 týdnů. Narodily se v kamenolomu na Žlutavách, kde kočička porodila v dílně na hromadě beden a hader. Dokud o koťatech nikdo nevěděl, také nikomu nevadila. Začala ale vylézat, běhat po dílně a bylo reálné nebezpečí, že to s nimi nedopadne dobře. Milovníci koček tam nejsou totiž všichni. Přijali jsme je k nám, koťata jsou nyní v karanténě a při zítřejší návštěvě je paní doktorka prohlédne. Kočička bude ještě zítra vykastrovaná u paní doktorky v Napajedlích, která dala odkaz na náš útulek.

Fotky vložím zítra. Dneska už mrňousky nebudu rušit, jsou tam 2 černé koťátka a 2 zrzavé, z toho jeden tedy hodně velký "prskoš".

 

19.5.2015

Dnes postoupily kastraci kočička Norma a Diuška. Zítra jde na kastraci Mimi, která je rezervována pro novou rodinu do Kroměříže. Mimi odejde do nového domova vykastrovaná a plně naočkovaná.

 

18.5.2015

Dnes ráno jsme se museli rozloučit se starou kočičkou Babetkou. Babetka k nám přišla ze Žádovic, společně se svojí dcerou. Kočička od začátku trpěla chronickým onemocněním ledvin, které bohužel nelze vyléčit. Dnes ráno jsme ji museli nechat odejít za Duhový most. Ať se tam máš dobře beruško... Je mi to moc líto a zapalujeme svíčku za tvoji kočičí dušičku.

 

14.5.2015

Do nového domova v Bořenovicích u Holešova odjela kočička Amanda. Amanda je vykastrovaná a plně naočkovaná. Jako kamaráda bude mít 8 měsíčního zrzavého kocourka, kterého rovněž nyní čeká kastrace. Bydlet bude v klidné obci, v rodinném domku.

V neděli 10.5.2015 odjel do nového domova v Osvětimanech kocourek Bastien. Bastien je také už vykastrovaný, plně naočkovaný a tak nám odjela poslední "Kaňka".

V neděli porodila kočička Tabby - Julča, kterou jsme přijali z Osvětiman. Jedno kotě se narodilo mrtvé, tři jsou krásní zrzečci a matka se o ně vzorně stará.

12.5.2015 přinesli do ordinace naší paní doktorky v krabici kočičku a 4 koťata odhadem tak týden. Lidé ji našli na zahradě a odmítli si je nechat. Zase na druhé straně lepší, než kdyby matku i koťátka odvezli někam do lesa. Kočička je zatím hodně nedůvěřivá, je zalezlá v boxu ale o koťátka se velmi pečlivě stará.

 

9.5.2015

Našla jsem ještě nezařazené fotky Kytičky, která bohužel nezvládla nemoc a podlehla jí. Je nám to moc líto holčičko - tak jsi bojovala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2015_Vzpominka_na_Kyticku

Luisa a Lotka jsou již v domácí péči, obě užívají antibiotika ale mají chuť k jídlu a jsou na tom mnohem lépe. V pondělí zopakujeme u kočiček krevní testy.

Darwin z Osvětiman půjde příští týden na kastraci a do nabídky. Je v pořádku a je to moc hodný kocourek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2015_Darwin_z_Osvetiman

7.5.2015

Dnes jsem vezla do nového domova Igora. Svoji rodinu našel v Kaňovicích u Zlína. Moc fajn lidé, malé děti ale velmi milé. Igor sice zalezl po příjezdu pod postel, ale paní mi za hodinu napsala, že vykráčel, otřel se o každý kousíček oblečení co měla na sobě a už se nebojí.

Na veterině máme 2 kočičky, Luisu a Lotku. Něco se mi nezdálo, Luisa měla zvýšenou teplotu a obě nebyly tak jako běžně. Výsledky krve ukázaly velký zánět, Luisa mnohem větší než Lotka. Hodnoty bílých krvinek u Luisy byly téměř 90 a leukocyty rovněž vysoké. Po vysokých dávkách antibiotik byly dnes hodnoty na 60 a i ostatní se snížily, nicméně holky zůstávají na kapačkách a antibiotikách.

Norma je z veteriny od včerejška doma, už nemusí mít sondu, protože k jídlu se hrne mezi prvními. Je ještě taková "okousaná" - vyholená na tlapičkách, na krku - prostě jako Jožínek, ale je mazlivá a viditelně v pohodě.

 

 

6.5.2015

Z našich kočiček máme zamluveného Igora do Kaňovic, Amanda do Bořenovic u Holešova, o Mimi mají zájem v Prostějově a o víkendu by už konečně mohl odjet i Bastien do Osvětiman. Rozjednaní jsou Diuška (až se uzdraví) a v polovině května Arthur do Ostravy. Ale to ještě není jisté.

 

Z nového domova se nám po 3 týdnech vrátil kocourek Cyril. Dokud byl doma, bylo vše v naprostém pořádku. Ale Cyril šel do rodinného domku s tím, že bude moci chodit ven. Netušili jsme, že jeho páneček chová exotické papoušky a andulky, a chová je ve voliéře na zahradě. Samozřejmě Cyril jako pravý kocour začal slídit kolem voliéry, pak zkoušel packu prostrčit dovnitř. Dovedete si představit co předváděli ptáci sad Mrzí nás to, protože rodina to byla úžasná, majitelé suproví. No co se dá dělat....

 

Z areálu Toma v Otrokovicích jsme přijali nádherně zbarveného mourovaného kocourka. Dostal jméno Diego.

diego0607.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupík včera zemřel. Jeho máma neměla mléko, kotátko jsme od 2. dne narození přikrmovali kotěcím mlékem RC. Kočička se o svého kloučka vzorně starala, masírovala jej, olizovala a pomáhala vyprazdňovat. Maličký sice přibíral velmi pomalu (asi 3 g denně), ale byl čilý a po 2 týdnech péče jsme už doufali a téměř byli přesvědčení, že to kocourek zvládne. V neděli večer se vše obrátilo. Maličký přestal úplně pít, všechno mléko teklo ven. Začal naříkat a ztíženě dýchat. Ihned jsme jeli na veterinární kliniku. Koťátko dostalo léky a šlo do kyslíkového stanu. Tam se stabilizovalo a zklidnilo, za 3 hodiny jej lékaři dali k matce, kterou jsme rovněž s ním přivezli. Bohužel nad ránem Pupíček zemřel. Je nám to maličký moc líto, krmila jsem tě co dvě hodiny, vstávala v noci (však to většinou znáte, jak náročná je péče o maličké koťátko) a stejně to k ničemu nevedlo.

V neděli 4.5.2015 jsme přijali z Osvětiman bílo rezavého kocourka. Darwin je asi roční kocourek, přitoulal se k rodinnému domu, bohužel rodinný kocour jej stále napadal a bil. Zároveň jsme přijali z téhož domu vysoce březí kočičku Tabby. Tabby u nás porodí a po kastraci ji vrátíme do rodiny.

Dnes jsme přijímali z Osíčka u Bystřice pod Hostýnem vysoce březí kočičku, ta už je skoro na rozsypání. Musela by rodit v seníku a sousedé nejsou zrovna lidé, kteří by kočky měli rádi. Holt pán je myslivec sad takže co si budeme říkat, kočička i koťata by byla ve velkém ohrožení. Ze stejné lokality máme zrzavého Sammyho.

 

3.5.2015

Jožka už je definitivně z nejhoršího venku, začíná přibírat na váze, má chuť do jídla a baví jej život. Máme velkou radost, jak to kluk zvládl.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.5.2015_aktualni_fotky_Jozinka_jak_se_uzdravuje

Naši dva handycapovaní kocourci Kristián a Pacička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.5.2015_Kristian_a_Pacicka

 

1.5.2015

Koťat odchycených u 1. segmentu na jižních svazích jsou tři, jsou to všechno kluci. Zatím jsou společně v karanténním boxu a příští týden je vypustíme do prostoru.

Norma je stále na infuzích, její stav je jako na houpačce. Byla jí zavedena jícnová sonda a kočičku je nutné krmit.

Pupíka od kočičky z Velkého Mederu stále krmíme co 2 hodiny, malý má nateklé klouby, dostává pidi dávky antibiotik a pidi dávky zylexisu. Přibírá, ale strašně málo. Váží nyní 185 gramů a má 2 týdny. Ale bojuje a my s ním.

Dnes našel nový domov kocourek Štefan, vezla jsem jej do Lipníka nad Bečvou. Štefan měl od začátku velkou smůlu. Po příjmu měl těžký herpes virus a zasažené oko. Oko mu pan doktor zašil na 3 týdny, aby se zahojilo. Po vytažení stehů už mohl jít do nového domova, bohužel dostal plíseň a strávil 3 týdny v karanténním boxu s olezlým ocáskem, na lécích a koupání ve speciálním roztoku. Ale nyní se na kocourka opravdu usmálo velké životní štěstí. Paní, které nevadilo zakalené očičko, ale chtěla mazlivého, umazleného, nejmazlivějšího kocourka pod sluncem - a to Štefan opravdu je. Sice celou cestu v autě pofňukával, ale v bytě vylezl, všechno si prohlédl, své nové majitelce se uvelebil na klíně, lehl si na záda, nastavil bříško a rozvrněl se jako motůrek. Z každého umístění mám velkou radost, ale z tohoto mám obrovskou radost ! Díky paní Marcelo.