Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (Archiv) květen 2013

31.5.2013

Včera večer ještě dcera přijala dvě asi 10 týdenní koťátka, které nálezci našli v zavázané krabici. Kocourkovi jsme dali jméno Nelson a bílé mourince Kiki.

Do nového domova v obci Štoky dnes odjeli společně Červenáček, Jaruška a Pinďa. Každá z kočiček pochází z jiné lokality, ale v útulku se snášeli dobře. Nový domov budou mít všichni v domku s bezpečným výběhem ven.

Dnes jsem byla za Faustíkem. Koťátko je od středy na veterinární klinice MVDr. Kaděry, kde jej ošetřuje doktor Čejka. Pan doktor už dřív měl v péči Luckynku, proto jsem se mu svěřila i s Faustíkem. Ostatně u Luckynky podle slov pana doktora 3 dny zvažovali euthanasii. Dneska byste na skotačivé Lucky s ohromnou chutí do života neviděli žádný problém.

Takže koťátko bylo zakanylované a hydratované, pan doktor vyčistil ouško a druhé s velkým zánětem proplachuje. Zatím úspěšně, otok mizí. Kocourek dostává antibiotika, protiotika na úpravu střev (průjem a podezření na kokcidie), dostává podpůrné prostředky na nervový systém. Jakmile se pořeší tyto základní problémy, tak se bude pokračovat v léčbě. Faustík zůstává přes víkend na klinice. Jeho stav se ale zlepšuje, koťátko si už začalo čistit kožíšek, což je u koček vždycky známka zlepšení stavu. Stále doufám, že sice možná bude postižený, ale stejně jako Lucky přežije. V pondělí znovu jedu do Mařatic a tentokrát udělám fotky. Pan doktor se mi poctivě věnoval skoro 40 minut a vysvětloval mi průběh a podrobnosti léčby i další postup.

 

30.5.2013

Do nového domova dnes odjeli Abel a Maruška z Kladna, nový domov našli ve velkém bytě v Kolíně. Také se nám vrátila domů Bohunka. Bohunka je maličká, kdysi velmi týraná kočička. Poslední dobou neustále mrouskala a vysilovala ji to, musela na kastraci, kterou ale velmi špatně snášela. Měla komplikace, problémy s dýcháním  a byla hospitalizována u našich doktorek 2 týdny. Výměnou za Bohunku si paní doktorka odvezla k sobě na hospic včera odchycenou kočičku ve Žďáru nad Sázavou, kost a kůže, je na tom hrozně špatně. Evidentně bytová kočička, kterou někdo vyhodil a hodně prochladla.

Představte si - máme u nás i "neviditelné" obyvatele našeho depozita. Jsou to kočičky, které jsou plaché. Po vypuštění v místnosti pro kočky zalezou za skříň nebo dozadu na půdu a jenom v noci vylézají ze své skrýše, aby se šli najíst. My o nich víme, oni se dělají neviditelnými a časem se prostě osmělí a vylezou. A nakonec zjistí, že pohlazení nebolí, že je to velmi příjemné a i takto zpočátku plaché kočky začínají komunikovat.

Toto je případ kocourka, kterého naši přátelé odchytili v areálu bývalého podniku Svit ve Zlíně. Kocourek tam byl dlouhou dobu, pro jeho směšnou čárku pod nosem mu říkali Hitler, my jsme ho pojmenovali Šéf. Kocourka jsme přijali na podzim 2012 a teprve nyní začal scházet dolů a zajímat se, co se vlastně všude děje.

Druhého kocourka jsme pojmenovali Houdini. Najednou se v domě objevil, máme podezření, že jej nějaká "dobrá duše" strčila hlavními dveřmi na chodbu a utekla. No nic, hlavně že ho nevypustili někde v lese. Stačí si vzpomenout na naši Molly, ta pobíhala v lese po odlehlém parkovišti skoro týden.

tady jsou tedy fotky těch našich "cizinců" a už jdou do nabídky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.5.2013_Neviditelni_obyvatele_naseho_depozita_na_vysocine

 

28.5.2013

Dnes navečer se nám už začíná plnit venkovní voliéra. Děvčata z naší veteriny odchytávala rovněž v areálu na Rybníkách ve Svitu, odkud pochází dnes přijaté kočičky  a odchytly černého kocourka - odrostlé kotě. je to zřejmě bráška kocourka, kterého jsme přijímali dnes dopoledne z tohoto místa.

a kromě toho nám vezou z Uherského Hradiště další kočičku.

Trošku z Vysočiny :

Dnešní den je velmi klidný. Všechny kočičky jsou v pořádku, koťata mají krásná nebolavá očka - konečně, byla odčervená a starší kotata naočkovaná. Dvě největší kotata odjíždí zítra do nového domova. Dnes byly vykastrovány 3 kočičky, které k nám lidé přivezli s koťaty s podmínkou kastrace matek. A trošku čísel - v depozitu se momentálně nachází 30 kočiček, které hledají domov, 16 dalších  je v budoucí nabídce pro vyplašenost, dokud se neuklidní a 3 ještě nejsou vyfocené. 14 kočiček je ve virtuální adopci. Celkem 72 velkých koček plus koťataa ve 3 pokojích u 7 maminek.  Ještě musíme připočítat kočičky, které jsou venku a je jich 14, všechny si chodí na jídlo a ty nejplašší jenom v noci.

U nás ve Zlíně ve venkovní voliéře 2 odrostlá kotátka, Elza se 4 koťaty, včera přijatá kočička s jedním kotětem, Mourka s nemocným Faustem a zrzavým Maximem, a Vincentka se 4 kotaty stáří 3 týdnů. K tomu Gábinka, Lucky... Abych nezapoměla u Kupských v depozitu v Malenovicích 3 koťata a v depozitu ve Fryštáku Milunka a 5 koťátek.

Je toho požehnaně.

Hlásíme příjem 2 odrostlých koťat z areálu Rybníky. Moc tímto děkujeme pracovníkům firmy Ferostam Plus a zejména panu Kopeckému, že se o koťata starali a zavolali nám. Ptala jsem se, kde na nás našli kontakt a je z Magazínu Zlín. V červnovém čísle vyšel článek o našem občanském sdružení s tím, že se lidé na nás mohou obrátit. A první vlaštovka je tady. Magazín je vydáván v množství 35.000 výtisků a zdarma distribuován do domácností ve městě.

Jenom máme malý problém - dochází nám jména, pokud byste měli inspiraci pro pěkná jména kocourků a kočiček, sem s nimi - do Napište nám. Moc děkujeme. Už máme ale 3 Růženky, 2 Garfieldy, takže spíš uvítáme nějaká neotřelá jména.

http://www.zlin.eu/upload.cs/4/4b02b915_5_m_zlin_06_2013_maketa.pdf

článek je na straně 8.

V Malenovicích odchytli už 3 koťátka, jsou zatím v karanténní kleci a přepokládám ve čtvrtek cestu na Vysočinu, kde budou zapojena do kolektivu a hledat nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.5.2013_Z_Malenovic_uz_mame_3_odchycena_kotatka

 

27.5.2013

Kočičky Miluška a jejích 5 kotátek je v pořádku. Milunka je moc mazlivá, důvěřivá, chce se hladit a prostě je moc vděčná.

Dnes jsme taky po dohodě přijímali kočičku s jedním kotátkem z Napajedel. Přitoulala se tam k rodinnému domku, ale domácí kočka ji odháněla. Proto jsme ji vzali k nám. Je zatím v karanténní kleci, ale v bezpečí a teple.

Jinak vypukla u nás viroza, na veterině jsme byli s Lucky, se Sárou, obě dostaly injekčně Synulox a tablety Synuloxu a Doxyhexalu, budou užívat i Plerasan. Kašlou, kýchají, viroza se šíří celým domem. Tak snad to ustojíme ....

V Malenovicích byla odchycena další dvě kotátka, jsou rovněž v karanténě.

 

26.5.2013

přece jenom jsem zvládla fotky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.5.2013_Male_kote_z_Malenovic_uz_je_v_bezpeci

V Malenovicích provádí naši přátelé plánovaný odchyt koťat v sousední stodole. Dnes byli úspěšní, první kotátko je odchyceno. Zatím je v karanténním boxu u nich v malém depozitu, k nám jej za současných podmínek nemůžeme přijmout, ale převezeme kotata do útulku na Vysočině.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.5.2013_Milunka_a_kotatka

V depozitu ve Fryštáku porodila kočička Miluška. Ta pochází ze Sazovic a je sestřička Tapsíka (našel vloni domov v Ostravě) a Theodora (našel vloni domov ve Fryštáku u Zlína). Porod byl sice zezačátku dramatický, protože se jedná o roční kočičku a první kotátka - TAKY POSLEDNÍ . Nakonec je tady 5 nádherných kotátek a spokojená mamina, která pečuje moc dobře.

fotky budu vkládat zítra, dnes se všem omlouvám za nedostatek informací. Ráno v 8 hodin jsme vyjížděli do útulku na Vysočině, vezli jsme celou dodávku barev a prostředků na malování, koberec, ledničku a zásoby. příští víkend vypukne v útulku malování všech pokojů pro kočičky, následně přijedou pomocníci na brigádu - nahlásilo se nám 15 lidí. Pak ještě budeme do karantén pokládat linolea, protože koberce nejdou dezinfikovat germicidní lampou a v zájmu zdraví koček musí být místnosti pravidelně vysvíceny.

MOC VÁM VŠEM DĚKUJEME ZA POMOC A PODPORU, VELMI SI TOHO VÁŽÍME, BEZ VÁS BYCHOM NEMOHLI KOČIČKÁM DOPŘÁT TU PÉČI A POHODLÍ.

Ještě jednou velký dík. Fotky zítra, dnes rozdám antibiotika, napíchnu Virbagen a gamavit a do půlnoci ještě budu čistit záchodky.

 

25.5.2013

V depozitu na Vysočině jsme přijímali zuboženou kočičku z Jihlavy, ze Sokolovské ulice. Je to chudáček.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.5.2013_Prijem_kocicky_z_Jihlavy

Ve Zlíně monitorujeme kočičku u Flipu, bohužel má někde schované koťata, která se nám dnes nepodařilo najít. Matka je docela přítulná, pracovnice masny, která sousedí s Flipem ji tam krmí, ale přesto ji nutně potřebujeme odchytnout i s koťátky.

 

24.5.2013

Virbagen je aplikovaný oběma koťatům. Možná jsem to napsala nějak chaoticky, ale léčba tímto přípravkem není mimořádně finančně náročná. Musíme si uvědomit, že jde o 0,5 kg vážící kotata. Samozřejmě léčba dospělé kočky je drahá, ale lék se aplikuje podle váhy a dává se 5 dní po sobě. Takže léčba trvá pět dní, potom se může opakovat za měsíc. Kontaktovala jsem také jednu hodnou paní s kontakty ve Francii, kde je výrobce a je možné jej sehnat za podstatně nižší cenu.

Ostatně dosavadní přípravky Gamavit a Phosprenyl, které jsme používali na tyto případy, stojí řádově 150 Kč jedna série dávek u kočky, je to levnější než antibiotika. Jde hlavně o psychiku a nevzdat to. Neříkám, že to vyjde, je to nejisté. Už mě tady jedna paní obvinila, že se dojímám nad kocourkem, který už má domov jakobych chtěla získat víc příspěvků. O to mi nejde, nedojímám se a nepláču nad nemocným kotětem, ale kdo čtete naše stránky, máte právo vědět, co se tady děje, za co bojujeme, co děláme, a že nehážu flintu do žita.

Jak už jsem včera napsala, budeme bojovat, nevzdám to. Pokud to vyjde, dneska v Brně bych mohla vyzvednout Interferon Omega (virbagen) a zkusit léčbu.

23.5.2013

Dnes jsem vyzvedávala Fausta, malé černé koťátko od Mourky, z veteriny. Testy prokázaly velmi vážné onemocnění, přítomnost koronavirů je nadevší pochybnost. Vyzkoušíme ještě léčbu antivirotiky Fosprenyl a Gamavit, na cestě je Roferon - ale stůjte všichni svatí při koťátku. Není to dobré, vůbec to není dobré. Hlavička funguje, kotě vnímá, slyší, dokonce celou cestu v autě vřískalo jak na lesy, ale je zasažen nervový systém pohybového ústrojí.

vzdávat to nebudeme, ale velmi často tyto případy končí špatně. Nicméně ujištuji všechny, že hodlám bojovat za každou cenu.

 

22.5.2013

a ještě naposledy z nového domova, Felix a Garfield. Je fajn, že kluci jsou spolu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Felix_a_Garfield_zdravi_z_noveho_domova

Z nového domova zdraví Micka a Líza (u nás v útulku to byly Týnka a Mikeška). Rodina nám napsala:

Dobrý den, už je to skoro měsíc, co jsme si od vás přivezli 2 kočičky, proto posílám zprávu a pár fotek, jak se jim daří. Mouraté (z Hodonína) říkáme Micka a strakaté říkáme Líza (Mykeška). Micka je odvážná a hned u nás byla jako doma, ted se drží velkou část dne na zahradě. Našeho pejska labradorky Betinky se od začátku nebála, Betinka ji sice párkrát prohnala jenže Micka je mazaná a ví kam se pes nedostane a naše Beti je zase moc velký dobrák. Nakonec to skončilo tak, že Micka leží na rohožce u dveří a hafan o kousek dál. Líza je mazlivý miláček hlavně dcerky. Jsme moc rádi, že jsme si nakonec odvezli kočky dvě, přestože jsme si jeli pro jednu. Krásně si spolu hrají a dovádějí a to at sami nebo s dětma. A myslím si, že drzá Míca dodává odvahu plašší líze, takže jsme rádi, že je máme obě. Tak jen abyste věděli, jak se čičinám u nás daří. Moc vám fandím a z negativních reakcí si nic nedělejte. At se vám daří.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Micka_a_Liza_u_nas_Tynka_a_Mikeska

17.5.2013 jsme přijali od holek z naší veteriny nalezenou kočičku Mash. Bez oka, v hodně zbědovaném stavu. Je na antibiotikách, ale vzhledem k množství koťat u nás a omezeným prostorám je od neděle v útulku na Vysočině. Výborně se zabydlela, první dny strávila pod postelí ale už vylezla a mazlí se ostošest.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Kocicka_Mash

Doufám, že sem nechodí žádný ornitolog. Ale ujištuji všechny, že po 9-ti letém pobytu koček v množství více než obvyklém v našem domě se ptáci přestěhovali úplně jinam a ptačí budka slouží pouze jako ozdoba a připomenutí dob minulých.

 rozar5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Co_kdyby_kolem_letel_peceny_holub

Ještě jednou pozdrav od Zuzanky (Koule) a Albi z Příbora. Koule ani po kastraci nepřestává všechno značkovat, tak zkoušíme všechno možné. Majitelé se na mě obrátili o radu, řešíme Bachovy kapky i odpuzovače.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Jeste_jednou_Zuzanka_Koule_a_Albi

Tady vám všem poprvé představujeme koťátka od Elzy, kočičky, která k nám přišla z Nové Vsi u Otrokovic. Narodila se jí 11.4.2013 a nyní je jim 6 týdnů. Koťata jsou zdravá, čilá, lítají jak s motorkem u zadečku a Elza je výborná máma.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Elsa_a_jeji_kotatka_-_poprve_predstavujeme

Dávám zde fotky Fanouška, kocourka, kterého jsme přijímali ve velmi těžkém stavu. Kocourek byl 3 týdny u naší paní veterinářky, byl krmený sondou, protože odmítal přijímat potravu.

Podívejte se jaký je z něj fešák. Naprosto zdravý a můžeme mu hledat nový domov do vynikajících rukou. Bohužel - a to musím prozradit - jej paní doktorka hrozně ale šíleně rozmazlila, Fanouš se občas chová jako nevycválaný rozmazlený spratek, ale jinak je to moc hodný kocourek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2013_Nove_fotky_Fanouse_-_nemocneho_kocourka

Za chvíli vyrážím na veterinu s koťátkem, keré se u nás narodilo plaché kočičce Mource. Koťátko je postižené, plazí se jenom po předních tlapkách, ale je vidět ,že zadníma tlapkama se snaží odrážet. Musíme udělat rentgen a uvidíme, co se dá dělat. V krajním případě pojedeme s kotátkem do Horoměřic u Prahy k MVDr. Herčíkovi. Určitě budeme bojovat, kotě má chut do života a to je důležité.

21.5.2013

Dnes jsme do Zlína přijímali nádherného asi ročního kocourka Rezíka z chatové oblasti Zelené údolí v Želechovicích u Zlína. Kocourek je hodný, mazlivý, naprosto zdravý. Takže jsme jej odčervili, odblešili a budeme očkovat.ledali náhradní mámu. Podařilo se je k nám dovézt. Máme velkou radost, že sse najdou lidé, kteří pro kočku a její děti udělají cokoliv.

Z Vysočiny odjel ke kocourovi Felixovi kocourek Garfield. Kromě toho jsme kastrovali 8 kočiček. Dále nám zavolali lidé s prosbou o pomoc. Po porodu kotátek zemřela kočička a hledali pomoc. Podařilo se kotátka k nám dovézt. Takže jsme udělali opět škatulata hejbejte se, Lilinka dostala větší kotátka od Bobinky a Bobinka dostala tyto sirotky. Všechny kočičky ihned začaly o kotátka pečovat, jsou to úžasné mámy.

20.5.2013

Dneska odjela do nového domova kočička Lucinka a kocourek Mikeš, který k nám přišel z Moravské Třebové. Odjel ke svému kamarádovi, takže oba z Třebové jsou spolu. Z toho máme velkou radost.

a jeden "zajímavý" případ

Šok z chování veterinárního lékaře z Přibyslavi. Jedna paní s kocourkem od nás navštívila tohoto veterináře. A jak dostala ! Jestli prý je normální brát si kočku z útulku, že jen idioti týrají kočky v útulku, hrozně jim vynadal. Dnes volali další lidé z téhož města, byli u stejného lékaře, a rovněž stejný scénář - doktor je dořval, jak si mohli dovézt kočku z útulku, jak mohou mít doma nalezence, když mají 4 letou dceru, že kočka je semeniště bacilů, dcerka od ní onemocní a nebude moci mít děti. Paní k nám volala úplně zoufalá, jak ji ten doktor zdivočil. že kočka domů nepatří a už vůbec ne k dětem. Jednání tohoto veterináře nám přijde otřesné, aby tak veřejně brojil proti kočkám a proti útulkům jsme ještě nezažili. Naštěstí to obě rodiny "přežily ve zdraví a duševní pohodě", jedna z nich si dokonce vezme ještě jednu opuštěnou kočičku. Pán prohlásil, že měl celé dětství na vesnici kočky, nikdy se neočkovalo ani neodčervovalo a neonemocněl nikdo.

19.5.2013

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/kotata-kveten-2013/

 

18.5.2013

A ještě kocourek Saša posílá z nového domova moc pozdravů a má se prý výborně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.5.2013_Kocourek_Sasa_v_novem_domove

Ráda bych vám všem nyní ukázala, jak kočičky přijedou k nám a jak vypadají u nových majitelů. Pamatujete se na kočičku Šikolku, která k nám přišla vysoce březí ? Bohužel o koťátka přišla, potom našla nový domov a má se moc fajn.

sikolka---ze-zacatku.jpg

 

 

 

 

 

 

 

sikolka021.jpg

Není to krása ? Nejkrásnější je vidět kočičku, kterou jsme přijali zbídačenou a zuboženou, jak zkrásněla a je spokojená.

 

 

 

 

 

Další fotky Šikolky (Návštěvky)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.5.2013_Sikolka_v_novem_domove

 

Dnes našli nový domov : Kytička společně s Tondou a Scarlett.

Jak už jsem včera psala, pátek byl ve znamení návštěvy útulku na Vysočině, kde je nutné vždycky vyřídit spoustu papíru, nové předávací protokoly, nové zdravotní karty. Protože drogerie DM nám slíbila brigádu 8 jejich pracovnic, využíváme 1. a 2.6. k vymalování všech místností pro kočky a holky z DM nám následující den provedou generální úklid. Jsme za to moc vděční ,protože velký úklid bychom vlastními silami těžko zvládly. Kromě toho do 2 kočičích pokojů už máme objednané linoleum, tak aby byla snadnější údržba a aby bylo možné lépe dodržovat hygienu.

To vše si můžeme dovolit kočičkám pořídit díky vaší pomoci.

Ještě včera večer někdo za dveře našeho depozita vyhodil krásnou - ale tedy opravdu vychrtlou, špinavou (snad od uhlí) skoro bílou kočičku. Hned letěla k misce a krmila se, jakoby týden nejedla. Také volal jeden pán, zda má utopit koťata nebo je vezmeme, až budou starší.

Je to fajn, že už díky našim letáčkům funguje osvěta a lidé se na nás obracejí. A budou přibývat, to nás těší.

 

17.5.2013

Ještě jsem zapoměla poznamenat, že včera našel nový domov kocourek Felix 2 z Moravské Třebové. Odjel do domku se zahradou do Přibyslavi.

Kočička Sněhurka, která před rokem a půl našla domov v Praze posílá pozdravy a nové fotky. Je prý už tááákhle velká

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.5.2013_Snehurka_uz_je_rok_a_pul_ve_svem_krasnem_domove_v_Praze

Obě kočičky z Podhoří Gabra a Málinka, kocour Brumla, kočička z Napajedel Stázička a kočička Šedka s kotaty z Kunovic dnes odjely do depozita na Vysočině. Hned byly všechny kočičky naočkované a budou tam hledat nový domov. Pro Brumlu už se nový domov rýsuje, Šedka samozřejmě ještě víc než měsíc bude odchovávat svoje koťátka. Ta půjdou až ve věku 12 týdnů, no a Stázička je březí, takže porodí a koťátka v klidu odchová.

Dnes jsme do Zlína přijímali kočičku Mash. Byla od pondělí u našeho veterináře, našla ji sestřička na ulici. Kočička je na antibiotikách a je bez oka. Plachá není, ale bojí se.

16.5.2013

Ted večer ve 21.00 hodin přebíráme v Kunovicích kočku a její 3 koťátka. Kotatům je asi 5 týdnů. Paní mi včera volala, že se k nim přitoulala kočka a přivedla s sebou kotátka. Tak nějak jsem pochopila, že kotátka nechala kočka u paní a odešla. Dohodli jsme se dnes na převzetí. No a dnes když jsme si upřesnovali adresu, tak se paní tak nějak nesměle zeptala : A kočku byste nevzali ? No samozřejmě že vezmeme kotata i s matkou, to je nejlepší co může být. Přece je neodtrhneme.

celý tento týden byl ve znamení zítřejší cesty do útulku na Vysočinu, mám plné auto potřebných věcí, hlavně na úklid - smetáky, prášky na praní, úklidové prostředky a to ještě 10 kbelíků nechávám doma - to už se mi fakt do auta nevezme. Při nedělní cestě do Prahy na první a úvodní zasedání Asociace, kde je OS Dobré ruce členem, naložím zbytek.

Dnes večer jsem měla možnost vidět koťátka plaché kočičky, která u nás porodila přesně ve stejný den, snad i stejnou hodinu, jako Elza. Má kotátka dvě, jedno je nádherný zrzek, druhé je černé. Černé kotátko je bohužel postižené, plazí se po předních tlapičkách, zadní neovládá. Snad se mi je podaří naložit a odvézt na rentgen. Pak se rozhodneme co dál. Určitě chci dát koťátku šanci, možná pomůže operace, možná klid ....

15.5.2013

naše květnové koťata

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.5.2013_Nase_majove_kotata

kotata-95.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Příjem kočičky (asi roční) z Napajedel. Včera mi volal pán, že mu k domu přišla kočička evidentně bez domova. Hodná, mazlivá. Ale už má svoje dvě kočky a protože je v důchodu, tak už další neuživí. Byl za svojí veterinářkou a ta naštěstí měla u sebe leták našeho OS a nasměrovala jej. Kočičku jsme dnes v Napajedlích převzali a dali jí jméno Stázka. Byla odčervená a odblešená, žádné známky nemoci zatím nejeví, ani nachlazení. Je ve velmi dobrém stavu.

 

14.5.2013

Příjem odchycené kočičky z lokality v Loukách. Kočička je dospělá mourinka, bez oka. Nyní je hospitalizována na veterině (našla a odchytla ji asistentka našeho pana doktora, takže o náklady se podělí v ordinaci). Kočička je na antibiotikách, budu ji přebírat v pátek.

Hodnoty Gábinky jsou naprosto skvělé - mám velkou radost. Paní doktorka se vyjádřila, že pokud to vydrží, tak jsou ledviny stabilizované. Snížily se hodnoty urey i kreatininu. Neznamená to, že je kočička zdravá, jenom to, že její chronicky nemocné ledviny ji zatím neohrožují na životě.

Z Napajedel mám před hodinou hlášeno jedno kotě, budeme ho přijímat zítra.

Do depozita na Vysočině nám přijde na brigádu 8 možná 9 pracovnic z DM drogerie. DM drogerie zaplatí 1x ročně každému pracovníkovi jeden pracovní den, který může věnovat dobrovolnické činnosti. Tak holky přijdou udělat v depozitu generální úkllid. předtím se ještě kočičí pokoje vyklidí, vymalují - uklidí  a vydezinfikují a potom vysvítí germicidní lampou. Jsme za tuto pomoc hrozně rádi, 8 ženských udělá spoustu práce, na kterou při běžném provozu čas nezbývá.

 

13.5.2013

Tento týden budeme ještě přijímat jednu kočičku z Podhoří a odrostlé (již březí) kotě, ze Sazovic. Sestřičku Tapsíka (je už od podzimu jako bytový mazel v Ostravě) a Theodora (mazel ve Fryštáku). Kočičku si její majitelé vloni chtěli jako kotátko nechat, zapřisáhli se, že ji dají vykastrovat - no a je březí !!

Lillinčiny koťátka - Lili ke svým koťátkům adoptovala ještě jedno maličké a 2 asi třítýdenní. Stará se úžasně.  Malé želvovinové kotě si někdy cucá palec jako mimino, jindy zase olizuje svoje sourozence. Sami se podívejte :

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.5.2013_Lillinciny_kotatka

Víkend patřil k těm klidným. Do nového domova odjely dvě Micinky z Kladna. Budou bydlet u paní, která měla celý život černé kočičky a nyní jí zemřely stářím, měsíc po sobě a přijela si pro nové holky. Rodina z Jihlavy si přijela zamluvit kotátko a ze psího útulku v Třebíči nám poslali paní, jestli bychom nepřijali jejího rezavého asi ročního kocourka, o kterého se z důvodu stěhování nemohli postarat. Kocourek je nádherný, ale zatím syčí jako drak.

Koťátka Sluníčka vypadají hrozně, jsou ulepené a upatlané jako malé strašidýlka.

Novou zprávu jsme dostali od Perryho :

Jinak Perry se má pořád dobře, už se u nás definitivně zabydlel, akorát ještě neumí chodit dvířky pro kočky ven, takže mu musím nechávat otevřené dveře, aby mohl i na zahradu, ale on se to časem naučí. Přesně tak jak se to naučila naše Míca. S naší kočkou se snáší dobře, respektive si rozdělili teritoria, takže Míca hlídkuje u hlavního vchodu a Perry to jistí zezadu ze zahrady.

Markéta S.

 

 

12.5.2013

Jimmy posledy - ZNOVU

http://www.dobreruce-zlin.cz/fotoalbum/kocici-nebe/jimmy/

Ještě jsem ale zapoměla uvést důležitou skutečnost, že pan doktor je skoro 10 let kamarád mého manžela a celé naší rodiny, takže když mu můj muž řekne: Jardo prosím tě zavolej nám kdykoliv co se děje, tak nám volá.

Ráda bych poprosila o shovívavost ostatní, kterých se mohlo dotknout, že jsem napsala o Jimmym. Píšu v aktuálně o tom, co právě prožíváme, z čeho se radujeme a z čeho máme smutek.  přestože je kocourek už skoro rok u nových majitelů, nejsem bezcitná, abych ho vymazala ze své paměti. Ano, není to už náš kocourek, má nový domov. Už jsem několikrát paní, které moje starost tolik vadí, napsala, že léčbu si hradí majitelka kocourka a já jsem ji zprostředkovala a zajímám se o jeho stav.

A doufám, že skutečnost, že stále jsem v kontaktu s majiteli našich koček, že jsme připraveni poradit, zprostředkovat, pomoci neodradí vás ostatní od toho, že nás podporujete. Každému taky při předání kočky do nového domova zdůraznuji: v případě jakýchkoliv problémů nás kontaktujte, abychom věděli, byli informováni a mohli pomoci.  A občas se na nás opravdu obrací i majitelé koček, umístěných před 3 lety. Vysvětlíme, poradíme. Neznamená to, že přebíráme zodpovědnost, ale jsou informace, které majitelé kočky nemusí mít k dispozici a které zase my ve spolupráci s ostatními kočičími spolky můžeme zjistit.

A pro všechny : pokud bychom odpoledne přistoupili k euthanazii, tak jsem připravená jej pohřbít u nás na pozemku, vedle Felixe, Daisinky, Anténky a Cipíska a kotat z Křečhoře.

Pro všechny, kdo čtete pravidelně naše stránky. Jimmíčka jsme odchytli vloni v areálu bývalého podniku Svit ve Zlíně a umístili jsme jej společně se Štěpánem společně do nového domova.

http://www.dobreruce-zlin.cz/clanky/nasli-domov/2012/jimmy.html

Neléčíme kočičky cizích majitelů, resp. kočičky, které mají své majitele. U Jimmyho jsme udělali výjimku v tom, že jsme léčbu zprostředkovali a protože kocourek je od nás, tak o jeho stavu chci být informována. Prostě pořád je to NÁŠ kocourek, kterého jsme vypiplali, vyléčili a kterému jsme našli domov. Nesuplujeme starost nových majitelů.

V šest ráno telefon od našeho veterináře. Jimmymu se velmi přitížilo, máme se připravit na nejhorší.

 

11.5.2013

Do depozita ve Zlíně jsme přijali 2 kočičky z Podhoří. Jednu bílo mourovanou, ta je ve venkovní voliéře, druhou černou - vysoce březí, v kotěcím pokoji. Paní, které kočičky patří, znám už 2 roky. Tehdy jsem od ní vzala 2 kotata, které kočka přivedla až v 8 týdnech. Paní zásadně odmítala kastraci, co dělala s 2x ročně narozenými kotaty, si asi všichni domyslí. Dnes je na tom zdravotně velmi špatně, syn neví, jestli se vůbec z nemocnice vrátí a protože je stále mimo domov, tak nám kočičky předal do péče. Ještě tam zbývá jedna a tu přiveze co nejdříve. Jsem moc ráda, protože toto byla 2 roky moje noční můra a rest, který jsem pořád nedokázala s paní vyřešit.

Včera jsme byli  v Moravské Třebové pro dva krásné 6 kilové kocourky. Volal nám pán s prosbou o pomoc. Že se přestěhovali do podnájmu a pán,  kterému byt patří jim povolil psa, ale kočičky ne  a že je musí do víkendu dát pryč. Mikeš je velmi hodný obr, jeho  bráška Felix se zatím nenechal vyfotit, syčel i na vlastního pána. Ale snad se uklidní. Zatím jsme jej nefotili, ale i na fotkách Mikeška je vidět, jak se bojí. No zítra si jejich páníčci jedou pro labradora, tak nějak majitele bytu nechápu

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.5.2013_Mikes_z_Moravske_Trebove

10.5.2013

Jimmy je stále hospitalizovaný na veterině, na kapačkách a antibiotikách. Bojuje, zdál se být lepší oproti včerejšku. Musíme doufat, že to kluk zvládne.

V noci z 9. na 10.5.2013 se Lilince, kterou jsme přijali z Prahy, narodila 4 koťata. Lilli jako správná postelová kočka (tedy žádná plašanka) porodila koťata přímo do postele naší paní depozitářky. Dostala svoji boudičku i pro koťata, ale z postele se odmítla pohnout, takže boudička byla umístěna na posteli a jsem zvědavá, jak se paní vyspí

lilinciny-kotata07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pozdrav od Fešandy

přišla zpráva od kočičky Fešandy,umazlené kočičky,kterou jsem posílala do nové rodiny s těžkým srdcem,ale nyní jsem za to moc ráda:Dobrý den,v pondělí jsme si od Vás odvezli kočičku. V příloze posílám pár fotek. Krásně si už zvyká, ty první dny se trošičku bála neznámých zvuků, to už je dobrý. Na záchod zatím chodí bez problémů, tak snad jí to vydrží J a v posteli se vždycky vystřídá u všech J, děti jsou z ní nadšený.Mějte se krásně, ať se Vám daří.

 

9.5.2013

A ještě jeden pozdrav, tentokrát od Fanynky z Brna. Její noví páníčci píší :

Dobrý den, po delší době se opět ozýváme. Fanynka se má čile k světu. Zatím byla venku jenom párkrát. Od minulého týdne je vykastrovaná, jak jsme slíbili a tak si teď užívá statutu pacienta. Pořád ji to ale táhne ven za ostatníma kočičkama. Myšky zatím loví jen plyšové, ale o to urputněji ;).  Zatím je to pořád drobínek, ale chuť k jídlu má jak tygr. V příloze posíláme pár fotek Fanouška.Mějte se moc hezky. Děkujeme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2013_zpravy_od_Fanynky_z_noveho_domova_v_Brne

 

fanynka2319.jpg

 

 

 

 

 

 

 

RÁDA BYCH VŠEM KDO NÁS PODPORUJETE ZNOVU PŘIPOMĚLA : PIŠTE SI O POTVRZENÍ O DARU. RÁDI VÁM JEJ IHNED ZAŠLEME.

Potvrzení o daru předáte svojí mzdové účetní k 15.2. následujícího roku a budete mít nárok na vrácení 15 % z darované částky. Částky se sčítají za celý rok, takže když přispíváte několika sdružením nebo na dobročinné účely, dostanete část peněz zpět.

 

Pozdravy z nového domova posílá Sisi (u nás v depozitu ve Zlíně Sněhová vločka), nový domov našla vloni v Ostravě.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2013_Sisi_Snehova_vlocka_z_Ostravy_pozdravuje

sisinka--snehova-vlocka-70.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Sisinky oblíbený šplh po čemkoliv. I po záclonách.

 

Horší zpráva, od včerejšího dne je hospitalizovaný na veterině Jimmy, kocourek co našel vloni v létě nový domov ve Fryštáku. Kocourek je apatický, nejí, nepije. Je na infuzích. Testy na FELV a FIV jsou negativní, přesto má velmi nízkou hladinu bílých krvinek a podezření na koronaviry tam je. Uvidíme zítra, má veškerou péči a držme mu všichni palce.

Dnes odjely společně do nového domova kočičky z Hrotovic Zrzulka a Tonička. Nový domov bude malá osada Pávov.

Olinek (Oliver) posílá zprávy z nového domova ve Spytihněvi u Uh. Hradiště. Má se krásně, prý je to zlatíčko ale hrozný mlsoun.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2013_Olinek_zdravi_ze_Spytihnevi_u_Uh._Hradiste

 

Už máme na cestě 2 balíky ze zoohitu, Vámi zaplacené dary ze Stromu splněných kočičích přání, dnes jdeme objednávat další dárky pro kočičky. Jste skvělí, moc všem děkujeme. Máme ohromnou radost z darů, z vaší podpory, z vašich dopisů a telefonů. Jenom díky vám pokračujeme.

Dnes jsem dostala moc krásný email z nového domova Karlíka

 "Ještě jednou zdravíme a děkujeme!Karlík je pašák, cestu zvládl velmi dobře.Poprvé jsme koupali kočku...také zvládl.


Navečer jsme zajeli k MVDR. Rudolfovi do Třeště, kocourek je zcela zdravý, dostali jsme očkovací průkaz a pokyny k dokončení očkovacího plánu.
Upřesnil stáří asi na 8 měsíců. Večer už se snažil kamarádit s kočkami, vedoucí černá Jari na něho vrčí, vedená britka Deli je o poznání vstřícnější.
Také jsme ho trochu přijmenovali, cestou kamarád říká, že se bude mít jako paša, takže Karel Paša...

 

8.5.2013

Do nového domova v Dolní Cerekvi odjel dnes Karlík, za kamarádky bude mít dvě domácí kočičky. Dále odjel do Velké Losenice Sokrates, krásný chlupatý kocourek ze Sokolovské ulice v Jihlavě. do Bystřice nad Pernštejnem odjel mazlivý Felix a do Zruče nad Sázavou kluci Daneček a Monty. Z nových domovů pro kočičky máme ohromnou radost.

Jinak ale v depozitu hrozný den. Dnes bylo v depozitu opravdu hodně lidí, spousta se jich byla na kočičky podívat, a někdo paní ukradl mobilní telefon. Ze svého důchodu na něj šetřila 3 měsíce. Dovršil to porod páté kočičky z Kladna, opět katastrofa. Vyhublá kočička porodila a opět mrtvé, kočičky porodily kdekoliv na podlaze, všechny kotata nerozbalené, matky nemají zájem a nepečují o ně, kotata jsou studená, jedno malinké 39 gramů se podařilo rozbalit, ještě chvíli žilo.

Do toho všecho volal pán, kdy prý máme otevřeno, že dovezou babiččinu kočičku, babička se už o ni nemůže starat. Kočka by prý dopadla špatně, tzn. že by ji zabili, stejně jako včera zabili její kotata, která porodila. Tím se dnešek opravdu završil.

,Fotky z nového domova a pozdrav posílá kocourek Žíža. Všimněte si, jak na posledních fotkách už má krásně zahojené to operované očičko. Prostě Žíža je nádherný kocourek. A hodný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.5.2013_vsechny_zdravi_Ziza

Dostali jsme zprávu z nového domova kocourka Goliáše z Hodonína, jenom úryvek ze zprávy:

už to bude brzy měsíc, co jsem si od vás odvezl kocoura Goliáše. Jistě vás zajímá, jak se má a tak se pokusím aspon stručně vylíčit, jak spolu žijeme, jelikžo jsem byl dosud bez zkušeností ze společného života s kocourem. Byl jsem vděčný paní Petrové, která mi v prvních chvílích radila a pomáhala. Na Goliášovi byla hned zřetelná jeho vylekanost. Hned po příjezdu domů zaběhl do nejtmavějšího kouta v pokoji, pod postel.

.. Snažil jsem se ho lákat, ale byl nekompromisní a nechtěl se družit. Zařídil jsem mu jeho "intimní" koutek se záchodem a miskami na pití a granule. na tohle docela zabral a naučil se tam chodit. Druhý den se osmělil a přišel za mnou a nechal se hladit. Za chvíli ale zaběhl zpátky pod postel. Když si začal doma zvykat, přišel víkend a přijel syn ze školy. Začalo být doma větší rušno a také bylo víc slyšet psa, který s námi doma žije. Doposud jsem je od sebe odděloval. Goliáš opět znejistěl a zase se víc schovává. nechci ho zbytečně nervovat, tak ho nechávám až žije svým životem. Občas ho někde vyšťourám a sedíme spolu v křesle a myslím, že se to líbí nám oběma.

 

7.5.2013

Dnes odjeli do nového domova dva kocourci z Kladna. Paní, která má od nás už jednu kočičku, nebyl lhostejný jejich osud a protože uvažovala o kocourkovi - tak si přijela vybrat. Nakonec odjeli kocourci DVA, Baky a Denny.

 

6.5.2013

A nový přírůstek v depozitu ve Zlíně,  kocourek Brumla, odchycený v centru v ulici Potoky. Brumla je mladý asi 2 letý kocourek, je moc mazlivý a hodný. Je zatím na antibiotikách. Má rýmu a teče mu z očí. Ale krásně se spravuje. jinak byl ve výborném stavu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.5.2013_Brumla_ze_Zlina

Podívejte se na úžasné krásné kočičky Albi a Zuzanku (alias Kouli), které vloni na podzim společně našly domov v Příboru.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.5.2013_Albi_a_Zuzanka_Koule_z_Priboru

Doplněné fotky nově narozených koťat

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.5.2013_Koteci_skatulata_hejbejte_se

Z Vysočiny:

První kroky ráno vedou do porodnice koťat a protože Sazinka nebyla na svém místě, bylo jasné, že konečně začala rodit. Po prohledávání proodních bedýnek jsme ji našli nacpanou ve stejném úkrytu, jako tři kojící kočičky. Nikdy jsme to nezažili a nechápem. Mezi velkými kotaty nebylo ani vidět ty maličké, nakonec jsme to vzdali, vzali Sluníčka, která už baští samy rozmočené granulky a daly jsme Sluníčka pryč, tak aby kočkám zůstala na kojení jenom malá koťátka, aby se totiž přes ty velké dostala k mléku. Pak začala rodit ještě kočička z Kladna, porodila obrovského kocourka, snad bude v pořádku.

Když přijely kočičky z Kladna hodně jsme přemýšlely nad tím, proč paní k 6 těulím dala i 4 kočky, které byly těsně po porodu ale koťata nikde. Ted už asi víme proč. Díky příbuzenském plemenitbě se koťata narodila degenerovaná s defekty, které se neslučovaly se životem. Kotata od dvou koček, které se narodily u nás, nepřežily, byly těžce postižené, třetí kočička porodila na podlaze a kotata ihned opustila, ještě mokré. Ujaly se jich Sazinka a Jakubka, které již kojí troje koťátka různého stáří. Doufáme, že se maličké probohují k mléku, Sazinka kotata brání a okamžitě útočí, takže se nevměšujeme a necháváme to na kočkách.

Do nového domova do Prahy odjela Bibi z Bardějova.

5.5.2013

Do nového domova dnes odjel Garfield a kocour Mour. Budou bydlet v domku se zahrádkou v Želetavě. Naši přátelé z firmy KOBIOZ nám dnes přivezli na Vysočinu pelíšky a tunely a velký pytel superpremiových granulí Hills pro koťata. Vzhledem k tomu, kolik kotat očekáváme, tak budou velmi zapotřebí.

Dále smutnější zpráva - dnes porodila 3 kotátka, deformovaná a neschopná života, černá Micinka z Kladna. Jde 100 % o to, že Micinku měla kočka se svým bratrem a Micinka opět čekala kotata s bratrem. Na druhou stranu, možná je to dobře, protože kočička je kost a kůže.

micinka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dávám sem ale pro zpestření dnešní foto kťátek a 3 koček, které si koťata opět pomotaly.

3-kocici-mamy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A jednoho průzkumníka ze Žďáru nad Sázavou ze Sluníček.

prvni-pruzkumnik-ze-slunicek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

4.5.2013

Kromě dvou kocourků z Hrotovic jsme dnes přijali jednu březí kočičku odchycenou v chatové oblati u Blanska, kde žila opuštěná už od loňska a druhou z Kamenice nad Lipou - to je mladá kočička, ještě kotě, která 80 letou paní při hře drápala za kotník a nedělalo to dobrotu. Kočička je krásná a určitě rychle najde domov. Kromě toho přikládám fotky kotěcích miminek. Z kočiček jsme zmatení, kočky si kotata stále mění, ta která byla včera v peřináči dnes kojí jiné dvě kočky a v peřináči je najednou 5 menších koťat. Sluníčka jsou najednou u jiných dvou maminek a některé u kočky, která má teprve rodit, no hotový blázinec, ale hlavní je, že kotata jsou všechna v pořádku, bříška plná, ale zamotávají nám hlavu, to tedy jo

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.5.2013_Koteci_skatulata_hejbejte_se

 

Dnes odpoledne odjeli do nového domova Cedrik a Daneček z Kladna, Zuzanka s Hrotovic odjela společně se Sarah z Kraslic do Hlinska.

Dnes jsme přijali zbylé 2 kocourky z Hrotovic, kde jim hrozilo, že je majitel umlátí lopatou. Nepřeji nikomu nic zlého, ale tentokrát udělám výjimku. Takovým lidem ANO

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.5.2013_zbyli_2_kocourci_z_Hrotovic,_zachraneni_pred_ubitim_lopatou

Do nového domova dnes odjela kočička Riška. Bude bydlet v bytě ve Stonařově.

Dnes máme v depozitu na Vysočině blázinec, je nahlášeno 11 návštěv. Někdo pro kočičku, někdo jenom pomazlit a vyhlédnout si svoji budoucí, někdo s dárky. Nahlášen příjem jedné kočičky od staré paní, která ji vloni našla jako maličké kotě. Z kotěte vyrostl obrovský tygr, kocourek, který chce dovádět a v zápalu té lásky škrábe a kouše. Bohužel jako to bývá u starých lidí, paní je poškrábená, kůži má tenkou a špatně se to hojí, má časté záněty.

Naše pomocnice paní Kreizová a Mahelová ze Žďáru přivezly polystyrenové boudičky, které budou sloužit v zimě jako domky pro kočky, žijící venku. I když i ty mají přístup do kotelny i do stodoly, někdy vezmou za vděk boudičkou. K tomu přivezly spoustu misek a taky konzervy. Moc oběma děkujeme.

boudicky.jpg

 

 

 

Naši přátelé z Malenovic si brali dnes odchytovou klec a budou zkoušet odchytit poslední kočičku u zdravotního střediska v Malenovicích. Objekt už je léta nevyužívaný, zdevastovaný a zabydlený bezdomovci. Snad se podaří.

Od Pernštejna ještě budeme přijímat 3. kočičku, kterou dnes pán odchytil. Už před měsícem přivezl 2, které tam zůstaly po jeho zemřelém dědečkovi. Pán ale bydlí a studuje v Brně a do vesnice pouze dojíždí a o kočičky by se nikdo dál nemohl starat.

3.5.2013

Do nového domova odjel Darek, bydlet bude jako bytový kocourek v Jihlavě.

Kromě toho dnes volali lidé z Jihlavy, že jejich soused chce zabíjet malá, ale už vidící koťátka od kočky, což prý dělá pravidelně. Dohodli jsme se, že kočku i s kotaty přivezou a kočku mu potom vrátíme vykastrovanou.

Dnes jsme přijali z Bardějova jednu zrzavou kočičku a kocourka, kterého zřejmě srazilo auto. Je zatím na půl těla ochrnutý, stav je velmi vážný. Bohužel kocourek je velmi agresivní. Bude mít léky proti bolesti, antibiotika a v pondělí se rozhodneme.

Pro pobavení - zpráva od paničky kocourka Dannyho

 Danny je oproti tomu milacek, pokazde kdyz ja, nebo partner prijdem domu, skoci nam do naruce a tuli se..
Ale nemyslete si, je to take rarach.

Vtipna udalost byla, kdyz bufetil ve drezu (maji zakazanou i linku :) ) a ja sla do kuchyne, on me slysel a pred myma ocima vystrelil z toho drezu, prasknul sebou v obyvaku na stul a delal ze se zrovna probouzi..
Vzdycky me necim takhle pobavi :D
Je to zkratka sranda..
Momentalne jsem ve vykrmovaci fazi, pripadaji mi hubeni, ale pravda je, ze cely den behaji po byte jak silenci..

 

2.5.2013

Včera jsme na ulici Potoky v centru Zlína objevili krásného mladého asi 3 letého kocourka, černého jak uhel. Přijali jsme jej do našeho útulku. Kocourek Brumla (ani nešel poslechnout jak si bručel a vrněl) byl dnes na veterině, dostal antibiotika, ale jinak je v dobrém stavu, váží 4,5 kila a je to tedy vážně kus kocoura. Zatím je u nás v karanténě. Vzhledem k tomu, že přestavujeme venkovní voliéru a v obou pokojích máme kočky s koťaty, tak je provoz trošku složitější.

Zuzanka (Koule) a Albi podstoupí dnes kastraci a v neděli si je odváží jejich majitelé.

Aktuálně z Vysočiny :

Koťata Sluníčka prospívají, už je nemusíme dokrmovat, protože si je vzaly do péče kočičky z Kladna.

kocicka-si-prenesla-kotata--i-slunicka-.jpg

 

Vzorně se o koťátka starají a nám odpadá maraton co 2 hodiny krmit stříkačkou. Je to obrovská úleva. I 3. kočička, která v Kladně porodila (ještě než jsme se o případu dozvěděli) a kotátka zřejmě zemřela, si ty svoje kotátka našla a také se stará.

 

 

 

 

 

 

3.-kocicka-si-taky-vzala-kotatka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ještě dnes budeme přijímat 2 kocourky z Hrotovic (ke 3 kocičkám, které už jsou u nás) a kocourka a kočičku od kamarádky z dalekého Bardějova. Už nám je vezou, odpoledne budou u nás.

 

1.5.2013

Už před rokem umístěná kočička Sněhurka posílá z Prahy moc pozdravů

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.5.2013_Pozdrav_od_Snehurky_z_Prahy

Umístěná kočička Vesna posílá fotky z nového domova. Vypadá na nich moc spokojeně a páníčci píší, že si velmi rychle zvykla a je prostě úžasná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.5.2013_Nove_fotky_od_Vesny_Miminy_z_domova

Ještě máme příjem 3 koťat z Hrotovic. Zůstaly v domku po lidech, co se odstěhovali a nikdo se o ně nestará. Jsou to nádherná koťata. Paní co je krmí, se obrátila na nás o pomoc a ještě dnes nebo zítra přiveze dva kocourky, kteří se tam ještě pohybují.

Paní moc děkujeme za to, že nebyla lhostejná a snažila se kočičkám najít bezpečí.

Uvádím mail od paní:

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Loni v létě jsem v dřevníku našla 4 koťata, které vrhla venkovní neochočená kočka, která jaksi "patří k domu". Mně osobně kočky venku (vesnického typu) nevadí a tak jsem je přikrmovala a snažila je zvyknout na člověka. Což se podařilo natolik, že 3 kočky jsou už po kastraci. Čtvrtá je s největší pravděpodobností kocour, ale také čeká na den odjezdu na kastraci (je jen ostražitější než ostatní a je problém ho chytit). K miskám nám ještě začal chodit asi dvouletý kocour, který začal být sousedy považován také za našeho (údajně je pochází z některého předchozího vrhu zmiňované polodivoké kočky).
Abych se dostala k jádru problému. I přesto, že mi venkovské kočky nevadí, se sousedy je to jiné. Začíná jim docházet trpělivost, že jim chodí po zahradě, likvidují záhonky a jedněm údajně rozdrápaly bazén. Ochočit je natolik, aby z nich byly domácí kočky u nás nelze, protože máme 2 psy, kteří by s nimi byli velmi rychle hotoví, navíc teď máme ještě malé miminko. Ani já, ani manžel nevíme, jak zabránit kočkám v tom, aby dále navštěvovaly sousedy, zahrady mezi sebou sousedí ploty a zídkami a kočky je očividně všechny považují za své území. Kastrace cca před dvěma měsíci na jejich potulkách po okolí nic nezměnila.
Moje prosba o pomoc je jednoduchá - ráda bych jim našla nový domov. Nebyl by pro nás problém kočky k vám přivézt a rádi bychom i přispívali na krmení, ale nemáme možnosti, jak jim zabránit v potulkách a dalším provokování sousedů (a není v našich silách uhlídat některé naštvanější sousedy, aby věci vzali do vlastních rukou a nenechali kočky "zmizet"). Celkem bychom potřebovali udat 3 kočky (z nichž dvě jsou dosti ochočené a s trochou snahy by se z nich daly udělat domácí kočky) a dva kocoury, všechny bychom přivezli vykastrované a zbavené svrabu (nakapané pipetkou Advocate).
Tuším, že se na vás obrací s podobnou prosbou spoustu lidí, život koček mi není lhostejný a nemám to srdce jim ublížit. Na úřadě jsem objevila letáček s kontakty na vaši organizaci. Budu ráda za jakoukoli pomoc. V příloze zasílám pár fotek s jmenovanými kočkami.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.5._Kocicky_prijate_z_Hrotovic

 

Další fotky kočiček z Kladna. Sami vidíte, že jsou ve výborném stavu, už ani nejsou vystresované. A jsou to opravdu krasavci....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.5.2013_Kocicky_z_Kladna_-_3._dil/

A nyní trochu čísel:

za měsíc DUBEN jsme přijali 35 kocourků a 44 kočiček. Nový domov našlo 32 kocourků a 27 kočiček. Z toho převážná většina do bytu. Dalších velmi plachých 8 koček a kocourků, kteří zde byli více než měsíc (někdy i 2 měsíce) zavřené v domě a bylo vidět, že v současném stavu nebudou vhodné do nových rodin, jsme pustili v depozitu na Vysočině na zahradu, s přístupem do spodního bytu. Samozřejmě mají venku krmení, 1x denně maso či konzervy.

Velká část nově přijatých koček byla nachlazená a byla v léčbě, všichni - pokud to zdravotní stav dovolil - byli vykastrovaní, naočkovaní, zbavení parazitů a odčervení. Vykastrováno v měsíci DUBNU bylo u nás v depozitech na Vysočině a ve Zlíně celkem 46 kocourků a 38 kočiček.

Jenom díky Vaší podpoře a Vaší pomoci se nám to mohlo podařit. Všem moc a moc děkujeme, je to báječné, že máme Vaši podporu.

Jmenovitě děkujeme:

Ing. Lumír Volný, Miloš Teuchner, Hana Turková, Milada Světlíková, Ladislava Adamcová, Jana Dvořáková,  Miloslava Kumbárová, LEROY COSMETICS  s.r.o.,  Michaela Doskočilová, Andrea Knedlová, Klára Svitáková,  MUDr. Sabina Králová, Lenka Koppová, Danuše Veselá,  Linda Borovková, Iveta Šimčíková, paní Koubová a Kusá HAIR,  Mgr. Alena Hanzlová,  PaeDr. Eva Jirutková,  Mgr. Jana Trubáková, Eva Mahelová, firma PRESIDIO s.r.o.,  Markéta Vyskočilová, Alexandra Sládková,  Ivana Šanclová, Dagmar Stojaníková, Gabriela Sedláčková, Lucie Villertová, Kristýna Hradilová, Ludmila Zemanová, Bohuslava Halámková, Kateřina Nováková, Iryna Zhuruk,  Hana Nehybková, Renata Antošová, Lucie Kolací, obec Zakřany, Miloslava Strnadová, Bohuslava Halámková,  Jana Hábová, Lukáš Pichl,  Jiřina Měkýnová, Vladimír Pleva, Ivana Miklasová,  Michaela Koutná, PhDr. Marie Slámová,  pan Šklabal,  Mgr. Hana Monzerová, Leona Miklová, Jiřina Lapčíková, pracovníci firmy KORSUNS s.r.o.,  Ing. Barbora Kršková, Helga Horká, Alexandra Sládková, Jan Čepela, Zuzana Mottlová, Renata Sitavancová,  MVDr. Veronika Pekárková, Vladimír Vyklický, Jana Šimáčková,  Ing. Lubomír Chytil,

 

..