Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) duben 2014

30.4.2014

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.4.2014_Kdo_si_poridi_Gumpa%2C_neprohloupi._Je_to_uzasny_kocourek/

Zato Bria, ač velmi plachá kočička, je naprosto v pořádku i s kotaty, která rostou jako z vody. Matka je hlídá jako ostříž, ale už nesyčí, když zvedneme víko bedýnky.

bria-a-kotata2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Paletčina koťátka, která jsme vyfotili v pondělí 28.4.2014

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.4.2014_Paletka_a_kotatka/

Bohužel nastal velký zvrat. Dnes ráno bylo jedno kotě apatické, ani urychlený převoz k jiné kojící kočičce jej nezachránil. Zemřelo cestou. Odpoledne se situace opakovala u posledních dvou koťat. Během převozu na Vysočinu zemřelo jedno z koťátek, druhé to nejsilnější přijala jiná kočička a to zřejmě svůj boj o život vyhrálo. S Paletkou jsme byli na veterině, nemá žádné zdravotní problémy, žádné známky, že by tesknila po koťatech. Nevíme co je příčinou tak rychlého zvratu, protože ještě v pondělí a v úterý byla Paletka úžasná máma, kojila krásně a koťata byla spokojená a nakrmená. Tolik jsme se těšili na úžasná kotátka, byla všechna nádherně zbarvená a byla by po matce i mazlivá a zvyklá na lidi.

 

29.4.2014

Dannyho pozdrav z Prahy

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.4.2014_Dannyho_pozdrav_z_Prahy/

danny295.jpg

 

 

 

 

 

Z neděle na pondělí porodila Paletka nádherné 4 koťátka. Zvládla to výborně. Bohužel o jedno z koťátek se odmítla starat, je to taková kostřička o polovinu menší než ostatní tři. Včera jsme koťátko urychleně převezli do našeho útulku na Vysočinu, kde máme víc kojících koček a má větší šanci.

Večer jsme přijímali kočičku z Tlumačova, které pravděpodobně kocouři zabili její koťátka. Přitoulala se k rodinnému domu, v tlamičce měla poslední kotě, které už dodýchávalo. Kočička je zatím ve voliéře, bude naočkovaná a přijde do kočičího pokoje. A úplně večer nám přivezla úžasná rodina, která si od nás osvojila kočičku Babetku, odchycenou kočičku z náměstí ze Vsetína. Pohybuje se tam cca 5-7 koček, některé se dají pohladit, některé budou muset být odchycené do sklopce. Kočičky budeme postupně přijímat k nám.

27.4.2014

Dnešní den byl ve znamení pravidelné návštěvy útulku na Vysočině. Je nutné aspoň 2x do měsíce osobně probrat všechny záležitosti týkající se útulku, co je zapotřebí, co je akutní a co v plánu do budoucnosti. Zejména nyní, kdy se chystá další jarní Kočičí přání, na které všechny naše příznivce srdečně zveme.

Dnes jsme přijímali z Uherského Hradiště dvě kočičky, které nálezkyně našla při večerní cestě domů. Obě kočičky seděly u silnice v dešti, silně promočené a naprosto bezradné. Kromě toho jsem se dozvěděla, že naše Jasmína zcela jistě není perská kočička, ale pravděpodobně norská lesní nebo sibiřská, samozřejmě s příměsí naší kočky domácí.

Bria se s koťátky má dobře, je to velmi dobrá máma. Má kotísky 4, ale naprosto úžasně zbarvené, jednoho zrzečka, jednu želvinku, jednu mourinku a jednu doslova pruhovanou. Na všechny návštěvy ale velmi syčí.

Doufáme, že Paletka už pracuje k porodu, čekáme každým dnem.

 

25.4.2014

Mikuláše jsem dnes odvezla do nového domova v Kostelci u Holešova. Docela hned se osmělil a vůbec se nebál. Protože hned nedaleko jsou Prusinovice, kde máme Česílka a Lucky tak jsem se vypravila je pozdravit. Lucky opět přibrala   je to takový malý soudeček a je moc hodná. Česílko přede mnou docela nestatečně prchl.

24.4.2014

Po týdnu jsem převzala do domácí péče kocourka Klementa. Minulou sobotu jsme jej vezli na pohotovost, velké zvracení a průjem, hodně zapáchající. Kocourkovi udělali testy, naštěstí je FIV a FELV negativní, dle sona není ani voda v břišní tekutině. Nasadili mu kapačky a léky řešící průjem i antibiotika. Po dohodě s vetklinikou v Mařaticích už od začátku naší spolupráce neplatíme pobyt na klinice, tím nás léčba vyjde mnohem levněji a doktoři jsou tam opravdu vynikající. První dny měl Klement ale namále. Je docela možné, že příznaky znamenaly dozvuky panleukopenie, se kterou mohl bojovat už před přijetím do našeho útulku. Kromě toho jsme dali udělat testy na kokcidie, isospory a giardie. Všechny léky, které užívá, pokrývají tyto bakterie.

Mikuláš je zamluvený do Holešova, jako kocourek do domku. Zatím výhradně doma do kastrace, potom přístup ven. Zítra odjíždí do Kostelce u Holešova

Bria včera porodila koťátka. Protože jde o velmi plachou kočičku, tak jsem se ani do boudičky nedívala, kolik jich je. Necháme kočičku v klidu.

Kvído nám poslal fotečku.

kvido251.jpg

 

 

 

 

 

 

 

23.4.2014

Krásné fotky Babetky ze Zádveřic. Podívejte se, jak se všechny kočky mají rády ...

babetka248.jpg

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.4.2014_Aach_ta_laska_kocici_Babetka/

Fotky Simonky, která šla po odchování koťat a po kastraci zpět do svého bývalého domova, u rybářské chaty. O Simonku je vzorně pečováno, má přístup do chaty a je kvalitně krmená.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.4.2014_Simonka

Dnes našli nový domov koťata Kvítek a Páťa, budou bydlet ve Zlíně a jejich nová panička je studentka UTB.

Dnes našel na Vysočině nový domov Shrek společně s Marvinem. Oba jsou z Hulína ze stejné lokality. Bydlet budou v rodinném domě a po čase, kdy si zvyknou, budou moci chodit ven.

 

21.4.2014

Roxanka podstoupila operaci prasklého očního vředu na klinice. Daří se jí dobře, když pominu límec, na který není zvyklá a vadí jí. Za týden jdeme na kontrolu a doufám, že se oko dobře zahojí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.4.2014_Nemocna_Roxana_s_operovanym_okem/

Koťata "z kanálu"

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.4.2014_Pandora%2C_Kvitek%2C_Skippi_a_Pata/

Paletka, kterou jsme přijímali březí z Želechovic, bude rodit každým dnem. Už je víc širší než delší, bříško má jako balon a je moc moc mazlivá. Držte palce, at to zvládne a v pořádku. Koťátka budou určitě různobarevná a pokud budou mazlivá a hodná po matce, budou úžasné.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.4.2014_Porod_Paletky_cekame_kazdym_dnem/

20.4.2014

Dnes jsem mluvila s paní, která je novou paničkou kocourka Albuse. Albus vylezl z přepravky, narovnal záda, klidně si prošel celý dům, lehl si na křeslo a prohlásil: Tady budu doma. Už se nacpal večer i do postele a vysloveně si tu spoustu pozornosti užívá. Jsou z něj nadšení.

Rovněž volal majitel kočičky Chilli, která je na kolibě v Suché Lozi. Chilli za ním chodí doslova jako pejsek a je velmi spokojený.

Koťata, která jsme vylovili z kanálu od domu, kteří dělníci zateplovali na Jižních svazích ve Zlíně, už se začínají osmělovat. Byli to opravdu velcí plašánci. Dvě koťátka již jsou zamluvené, půjdou společně do bytečku ve Zlíně. Pro ostatní se určitě nová rodina také rychle najde.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_kotata_z_kanalu_z_Jiznich_svahu_ve_Zline/

Přes mms na mobil mi přišla fotka Adulky, která nový domov našla až v Chebu. 4 kapsičky denně - je prý hrozně žravá. Jejich malý pejsek ji hlídá a nikoho nového k ní ani nepustí. Má se krásně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_kotata_z_kanalu_z_Jiznich_svahu_ve_Zline/

Kdo by chtěl moc hodného bílo zrzka, hlaste se. Pochází z Otrokovic, přijali jsme jej společně s perskou kočičkou. Je moc hodný, doslova gaučový povaleč, mouchy snězte si mě.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Gump_z_Otrokovic/

Esterku jsme přijali z areálu fy Moravan Otrokovice. Přišla až na vrátnici, doslova se vnutila dovnitř. Po bližší prohlídce jsme zjistili, že má nalité cecíky, ale úplně suché. Z toho je jasné, že sice Esterka porodila, ale o koťata přišla. Nevíme jestli "zásluhou" lidí, či zemřely samy. A nikdy se to nedozvíme. Esterka je ale moc pohodová kočička, musela dostat antibiotika proti zánětu mléčné žlázy, který jí hrozil. Nyní je společně s březí Paletkou, se kterou se velmi dobře snáší.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Esterka/

Na nový domov stále čeká Arnoštka. Už jsme se radovali, že se ozvala paní z Ostravy. Jakmile jsem se jí zeptala ohledně kastrace, tak kastraci odmítla. Nakonec z ní vypadlo, že má doma bílo zrzavého kocourka a "přece takové koťátka by byly moc krásné". Samozřejmě jsem ji odmítla. Jsem přesvědčená, že tak krásná a mazlivá kočička najde dobrý domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Arnostka_stale_ceka_na_novy_domov/

Nemocný Heřman. Už jsem napsala, že u Heřmana mají podezření na rakovinový nádor u nosu, zatím čekáme na potvrzení z histologie. Držte mu palce. Je to chudák takový otrhaný venkovní kocourek a už by si zasloužil mít krásný život.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Nemocny_Herman/

Vysílání pořadu Chcete mě ? je na velikonoční pondělí 21.4. na ČT 2 ve 13.35 hodin. Natáčelo se v našem hlavním útulku na Vysočině.

Velikonoční pozdrav od Růženky.

ruzenka-na-velikonoce.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Aby všechno nešlo tak hladce, museli jsme v pátek na veterinární kliniku s Roxanou a s Heřmanem. Roxaně praskl rohovkový vřed, se kterými už k nám před lety přišla. Byla nutná operace víčka, tj. ošetření oka, a přišití třetího víčka, aby se oko mělo možnost zahojit. Roxanka chodí s límcem, zašitým očičkem, ale zvládá to dobře.

Heřman byl na prohlídce rovněž s okem, ale nakonec budeme pouze prokapávat Uniklofenem. Mnohem závažnější je ale něco jiného. Když k nám Heřman přišel, měl strup na nose. Protože měl i potrhané uši, domnívali jsme se, že je to důsledek nějaké té pouliční rvačky. Paní doktorka ale strup sloupla a protože pod ním nebylo zahnisané ložisko, jak očekávala, poslala vzorek na histologii. Má podezření na tumor a to zhoubný. Bohužel je to na místě, které je velmi obtížně operovatelné. Uvidíme, co ještě napoví další rozbory.... V každém případě je to vážné.

Do nového domova na Všeminu u Zlína odjel kocourek Albus. Původně si rodina přijela pro kotě. Ovšem naše "koťata z kanálu" připomínají hordu nevycválaných dětí, takže toto zamítli a přemýšleli nad Hillary. Ale Albus vylezl ze záchodku a bylo rozhodnuto. Jak se začal pánovi otírat kolem nohou, doslova se lísat do přízně, bylo to jasné. Albus bude zatím jako bytový kocourek v domku se zahradou. Později bude mít přístup ven.

.....včera a dneska jsem udělal par foto Tify. Doufam, že se Vám budou fotky líbit. Tify se ma dobře, chce se pořad mazlit, hrajeme si a ráda běhá po pokoji.....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.4.2014_Nove_fotky_Tify_z_Ostravy/

17.4.2014

Do nového domova v Ostravě odjela černá kočička Tify, úžasná mazlivka. Bude jako bytová rozmazlovaná kočička.

16.4.2014

Ráda bych všechny pozvala na vysílání pořadu Chcete mě ? s paní Martou Kubišovou, který se tentokrát natáčel v našem útulku na Vysočině, ve Skrýšově. Pořad se bude vysílat na velikonoční pondělí 1.4.2014 ve 12.00 hodin. Těšíme se, že se všichni, kdo jste u nás nebyli, aspoň prostřednictvím televizního vysílání podíváte do domu, kde vládnou kočky a kde doopravdy "rodina bydlí u svých koček".

Dnes odjela do nového domova Chilli, od UTB Zlín. Bydlet bude v kolibě Na Baště u Lišáka (pan majitel se jmenuje Liška). Místo je to nádherné, krásné pro výlety na kolech, nedaleko krásné koupání. Domácí udírna, domácí jídla, levný nocleh. A moc milý pan Liška.

http://nabaste.suchaloz.cz/index.php

 

15.4.2014

včera jsme měli návštěvu ve Zlíně dvě moc milé slečny, z nichž jedna si zamluvila 2 koťata z kanálu od Jižních svahů. Koťata už jsou naočkovaná, ještě se sice před lidmi schovají, ale potom už zvědavě vyhlížejí, co se nese dobrého.

Zítra by měla do nového domova v Suché Lozi za Uherským Brodem odjíždět kočička Chilli a je zamluvená Arnoštka do Zábřehu.

Aktuálně řešíme kočičky u paní v Žádovicích u Kyjova. Paní je těžce nemocná, nevyléčitelně nemocná a jejích 20 koček, o které se zatím starala, je nutné umístit. Pět kočiček už si vzala Alenka z Azraelova Azýlku, další kočky bereme po dohodě s paní do Zlína. V první fázi počítám pět koček.

13.4.2014

Jednoočko a kocour Mour jsou stále v našem útulku na Vysočině

jednoocko-a-kocour-mour.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pohodička

antonio555.jpg

 Antonio 

 

 

 

 

 

 

Oskar zdraví z Prahy

Kocouři už jsou kamarádi, jsou v pohodě. Oki už slyší na jméno a Ushi už mu dovolí, aby si vedle něj lehnul. Ráno a večer se proběhnou a přes den spí. Oki někdy skáče na Ušáka, ten ale ví, že Oki je ještě dítě a tak mu občas pohrozí tlapkou.
Vše se urovnalo a zavládl naprostý kočíčí klid. Oki vyrostl, vyholená místa jsou téměř zarostlá, moc dobře jí.  Takže Vás zdraví Oki a Ushi

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.4.2014_Oskar_zdravi_z_Prahy/

Česílko a Lucky zdraví z Prusinovic
 
Lucky a Česílko jsou kamarádi na život a na smrt. Je pravda, že se někdy i poperou, ale to zasáhne Mikeš, když už je to příliš.
Ale jinak se navzájem umývají, hrají a hlavně leží často v jedné lžíci, i když je celé obrovské škrabadlo prázdné 

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.4.2014_Cesilko_a_Lucky/

11.4.2014

Dnes v 8.15 odešel do kočičího nebe náš milovaný kocoureček Alánek. Jeho stav se kolem páté hodiny ranní velmi zhoršil, ještě se v noci přišel za mnou rozloučit. Celou noc mi spal pod krkem a tisknul se ke mě, jako by se hrozně bál. Nad ránem už nevnímal. Bylo to pro něj vysvobození. Zapalujeme za tebe Alánku svíčku, ač maličký, byl jsi ten největší bojovník, co u nás kdy byl.

alan4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 alan53.jpg

 

 Alane, tak si tě budeme pamatovat.

 

 

 

 

 

10.4.2014

Přijatá kočička z Ostravy si lehla k Amálce a pomáhá jí s péčí o koťata, hlavně je čistí a masíruje.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.4.2014_Amalka_a_jeji_kotatka/

V útulku na Vysočině porodila další kočička, tentokrát černá Bára. Zatím nevím kolik koťátek má. Kočička je velmi plachá a přiblížit se k ní bylo skoro nemožné. Tak ji necháváme v klidu.

bara-a-jeji-kotatka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

9.4.2014

Z Otrokovic od MÚ jsme přijali krásnou kočičku Jasmínu a zrzavého Gumpa.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.4.2014_Krasna_Jasminka_z_Otrokovic/

gump2.jpg

 

 

 Gump

 

 

 

 

 

Kocoureček Fousek z útulku na Vysočině musel být operován. Jeho zadní nožka už byla odumřelá po starém zranění, takže se podrobil amputaci. Operaci zvládl velmi dobře a už chodí po třech, jakoby se nic nedělo.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.4.2014_Operovany_Fousek/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.4.2014_Zpravy_od_Nelinky_Jakoubkove/

Pozdrav od Kozinky

Dobrý den, dnes je to na den přesně měsíc, co u nás bydlí Kozinka. Velice rychle si zvykla, pes jí honil jen dva dny, pak mu přestala utíkat a tím ho přestala zajímat. Říkáme jí Lojzička, ...protože jsme měli kozu Lojzu. Je mazlivá a kamarádská, chodí s manželem a se psem na procházku po vsi a jakmile si sednu ven na sluníčko, mám jí na klíně. Ostatní kočičáci jí mezi sebe vzali taky celkem bez problémů. Posílám foto, i když všechny najednou přesvědčit k fotografování byl docela problém . Všechny kočičky od Kozinky moc pozdravujte a za mne jim přeju hodně štěstí při odchodu do nových domovů

kozinka1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.4.2014_Fotky_Kozinky_z_noveho_domova/

 

8.4.2014

Česílkovy nezapomenutelné pozičky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.4.2014_Cesilko/

Kocourek Sven z Kroměříže je od včerejšího večer na veterině. Podařilo se nám jej ve voliéře odchytit do přepravky a odvézt. Dnes byl v narkoze vykastrovaný, udělali jsme odběry krve. Zjistili jsme mírně zvýšené bílkoviny a močovinu, ale protože byl velmi dehydrovaný, tak paní doktorka dala kapačky. Zároven mu prohlédli zuby a vyčistili, a také Svena vykastrovali. Dnes odpoledne jej vezmeme zpět.

sven2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Z nového domova posílá pozdrav kocourek Páreček.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.4.2014_Parecek_z_noveho_domova/

 

 

6.4.2014

Tento týden jsme přijali dvě březí kočičky, shodou okolností obě tříbarevné. Z koťátek bude tedy určitě krásný mix. Kordulku jsme dnes převezli do našeho útulku na Vysočině, kde v klidu porodí, o Paletce jsme to zjistili až dnes, když už jsem byla na cestě, takže převoz ji čeká v některém z příštích dnů. Obě holky jsou hodné a mazlivé, a i z koťat tím pádem budou určitě úžasná stvoření.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.4.2014_Dve_brezi_kocicky_prijate_ve_14._tydnu/

Novou fotku poslala po téměř 8 měsících od umístění kočička Manka (nyní Lillith), kterou jsme odchytili v Otrokovicích na náměstí.

mainka--lillith-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

AKUTNĚ hledáme domov pro asi 7 měsíční štěně křížence. Je u dočasného majitele, který je pijan a notorik a nevíme, co se zítra může stát. Prosím ptejte se i známých. Pejska přivezeme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.4.2014_Stene_z_Nivnice_hleda_urgentne_novy_domov_NALEHAVE/

 

 

5.4.2014

Zpráva od Mickeyho:

Musím vám poslat nejnovější fotky našeho milovaného Mickyho. Takhle moc rád pozoruje z okna do ulice co se kde děje, kdo jde okolo, zkrátka musí mít přehled. Je nádherný že? Už u nás bude 7 měsíců a má se skvěle. Když přijdu s nákupem, tak hned vleze do tašky a prohrabuje co jsem donesla dobrého. Vždy mě pobaví, jaké má někdy nápady a že jich má. četla jsem jeho příběh od kotěte, jaké prožil zklamání a velice mě to dojalo. Já bych se nikdy nevzdala chlupatého kamaráda. O to víc mě těší, že se mu u nás líbí, lásky dostává hodně moc a taky nám ji dokáže vrátit a to si myslím že je nádherné. Mějte se hezky a zdravíme celou vaši rodinu Evča a Micky

 mickey5025.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.4.2014

Kočička Jája a její koťátka. Připomínám, že Jája je z Ostravy, kde se uchýlila do sklepa panelového domu v nouzi porodit svá koťátka. Nebýt hodné paní, která ji odnesla, tak ji obyvatelé domu zabili

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.4.2014_Kocicka_Jaja_a_jeji_deti/

Adámek (Knoflíček) posílá fotky z nového domova. Schválně - hledejte kočku !!

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.4.2014_Knoflicek_adamek_-_hledej_kocku/

Dnes proběhlo v útulku na Vysočině natáčení ČT 1 s paní Martou Kubišovou do pořadu Chcete mě ? V půlhodinovém pořadu najdou šanci na umístění starší, hůře umístitelné kočičky, které jsou u nás již delší dobu. Jsou to mazlíci toužící po rodině. Do nabídky jsme vybrali Mínu, Evžena, Shreka, Hysterku, Michala, Edwarda, Žížalku a další tři starší kočičky. Natáčení  trvalo 3 hodiny a chci moc a moc poděkovat paní Martě Kubišové, celému štábu a všem zúčastněný, zejména naší Janči za skvěle odvedenou práci.

 marta.jpg