Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červenec 2016

26.7.2016

Omlouvám se za velkou prodlevu. Denní ježdění na veterinu, některé vážné zdravotní problémy našich kočiček, porod 2 naprosto nekontaktních a plachých koček ve venkovní voliéře a navíc tento týden mimořádné pracovní povinnosti mi nedovolily věnovat se aktualizaci stránek. Pokusím se to dohnat o víkendu, včetně fotek.

Jenom krátká zprávička - v Lukovečku si rodina nechává i druhé koťátko Knedličky, takže si kočičí máma lebedí s jedním svým drobkem. Kocourek od Knedličky se ve Vidči velmi rychle zabydlel a chodí za svými páníčky na zavolání jako pejsek.

Za mimořádných okolností jsme přijímali kočičku ragdolla. Je to odrostlé kotě, půjde na kastraci. Pokračujeme v očkování našich koťat v depozitech. První očkování podstoupila koťátka kočky Page, nalezence ze Zálešné. Dále budou na řadě na přeočkování koťata ze Zálešné v depozitu na Podhoří.

Mějte prosím se mnou tento týden trpělivost, bude lépe.....

17.7.2016

Dnes odjela do nového domova Mei. Bude bydlet v Mutěnicích u Hodonína. Knedlička našla nový domov v Lukovečku u moc príma rodiny v rodinném domě u lesa. Zatím jsou u ní ještě její 2 koťata, z nichž jedno je zadané do Vidče u Rožnova pod Radhoštěm a tříbarevná holčička je v nabídce. Za chvíli vyrážím s Amálkou do Kostelce u Holešova.
V úterý vezeme do Brna Cecilku. Vrací se do Brna, odkud jsme ji před 2 měsíci přijímali. To je krásná souhra náhod.
 
13.7.2016
 
Příjem vysoce březí kočičky od kina ze Zlína-Malenovic. Kočička je v náhradní péči, kde porodí a postará se o koťata.
 

10.7.2016

Zítra nás čeká náročný den. Budeme podruhé očkovat koťata v Uhřicích, Amálka pojede na kastraci. Chlupatý Šmoula a černý Pešek půjdou na první očkování. Je s tím spojené spousta ježdění. Koťata vyzvednout v Uhřicích, zavézt do Kroměříže (15 km)  naočkovat, vrátit zpět do Uhřic, vyzvednout Amálku a zrzavé kotě, které odjíždí zítra do Uherského Brodu a oba odvézt. Po kastraci zase Amálku dovézt zpět za koťaty. Takže mám rezervované celé odpoledne.

Tento týden rovněž koťata na Podhoří budou podruhé naočkovaná (2 ks) a nově přijatá koťátka z Podvesné půjdou na první očkování. Na vakcinaci budou již připravené 3 koťata, která jsou v Loukách.

Knedlička je po kastraci. Koťátka dostala teploty a jsou na veterinární klinice společně s Knedličkou. Po nasazení antibiotik už je to mnohem lepší. Jenom tříbarevná holčička ještě nechce jíst. Její bráška už má nový domov.

 

9.7.2016

Dnes našel domov 1,5 roční kocourek Tom. Bude bydlet a pracovat (rozuměj lovit myši) na Březnici u Zlína, kde se stane zdatným pomocníkem Bertičky, která tam odjela před víc jak měsícem. Tom je silný podsaditý krásně stavěný kocourek, který bude velmi vděčný za pobyt na čerstvém vzduchu v domku až u lesa.  Na fotkách vypadá jako gaučový povaleč, ale zdání opravdu klame.
 

8.7.2016

Herkules má polední pauzu...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.7.2016_Herkules_ma_poledni_pauzu

Danuška nejvíc ze všech miluje našeho kokršpaněla Bradleyho. Omotává se kolem něj jak liána a doslova náklonností přede.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.7.2016_Danuska_miluje_Bradleyho

Bruno, Faust a Kryšpín z Brna. Faustík po vykonání potřeby jenom rychle nastaví zadeček, abychom jej mohli vyčesat. Je to kluk šikovný, který ví že správný kocourek je čistý. Někdy se mu to nepodaří, ale máme zde jiné darebníky. Faustovi to samozřejmě omlouváme. Jsme rádi, že vůbec chodí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.7.2016_Bruno,_Faust_a_Kryspin_z_Brna

Koťata v Uhřicích s matkou Amálkou. Již mají 10týdnů a pomalu budou odjíždět do nových domovů.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.7.2016_Kotata_v_Uhricich_a_matka_Amalka/

Koťátka k odběru, která jsou na Podhoří v depozitu. Mají 10týdnů, a jsou již naočkovaná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.7.2016_kotata_na_Podhori

7.7.2016

Koťata z Police jsou v pořádku, krásně baští, lítají jak draci a hlavně je zajímá technika. Už se rýsuje i možný zájemce, resp. zájemkyně, ze Zlína. Ráda by se ujala obou dvou, ve vhodném věku. Předpokládá odběr za měsíc, což bude tak akorát.

Jejich matka byla dnes na kastraci a vrací se zpět do rodiny. O koťata se odmítá starat a tak není důvod ji mít u nás. V rodině je o ni postarané. Je bytová, bohužel jim utekla a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

 

kotata-miluji-techniku.jpg

 

 

 

 

 

 

6.7.2016

Zachráněné koťátka z vesnice Police nedaleko Val. Meziříčí jsou již v bezpečí v našem novém depozitu v Otrokovicích. Jste skvělí, že nám tímto způsobem pomáháte, je to pro nás obrovská pomoc a pro ko´tátka záchrana života. A to doslova

kotata-z-police-0608.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.7.2016

O víkendu budeme přijímat 2 koťátka z Police nedaleko Valašského Meziříčí. Byla určena k utracení, ale pán, který s nimi šel je utopit, se nakonec s nimi vrátil zpět - naštěstí. Kočička si koťata odkojila a nyní je bereme k nám. Kočičce zajistíme kastraci. Aspoň že tak.

Včera odjel do nového domova kocourek Orion. Konečně ! Byl milý, hodný, mazlivý, čistotný - ALE. Vybral si dvě z našich kočiček, a to Sáru a Taitu, které doslova terorizoval. Došlo to až tak daleko, že Taita se před ním schovávala do každé skříně, co byla v dosahu a trávila tam dlouhé hodiny. Dnes po dlouhé době mohly být obě holky v klidu. A my máme radost, že Orion má krásný domov v Uherském Brodě.

O víkendu jsme měli příjem 3 koťátek ze Zlína-Podvesné. Kočička je porodila ve sklepě půldomku. Koťátkům je 7 týdnů, jsou již samostatná. Kočičku se budeme snažit odchytit.