Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archív ) duben 2017

27.4.2017

Projekt Bez maminky!

Se svolením paní Báry přidáváme zajímavý odkaz na projekt Bez maminky.

http://www.bezmaminky.com/

Zároveň přikládáme jejich návod první pomoci pro opuštěná koťátka.

PRVNÍ POMOC

KOŤÁTKŮM BEZ MAMINKY

Pokud se stalo, že jste našli opuštěné či vyhozené kočičí kojence věřte, že právě začíná boj o jejich životy.

1.TEPLO

Nejdůležitější a zásadní roli hraje co nejrychlejší přísun TEPLA...je to právě to, co dělí tyto drobečky od smrti. Maličká koťátka potřebují zdroj tepla, nedokáží se zahřát bez něj...zvláště pokud jste našli jen jedno miminko.

Ihned po nálezu udělejte všechno, aby jste ho zahřáli....svlékněte mikinu, zahřívejte vlastním tělem, pokud máte možnost napusťte PET lahev nebo termofor a obložte jej tím...udělejte cokoliv ať je zahřejete...normální teplota je u kočiček 37-39 stupňů...teploměr se zavádí do zadečku.

Bez rychlého zásahu a zdroje tepla, nemají šanci přežít!!!

2. VÝŽIVA

Výživa takového drobečka musí probíhat výhradně mateřským KOČIČÍM mlékem (případně umělým)

Čím je koťátko menší tím víc se potřebuje přisát ke kočičce...pokuste se kontaktovat (i přes FB) organizace a jednotlivce, zda nemají kojící kočičku....koťátka velice nutně potřebují pro svůj život právě její mléko. Mezitím se pokuste jej vyživovat umělým mlékem určeným pro kočky. (Jen ve zcela vyjímečných a akutních případech, kdy není jiná možnost použijte jiné mléko než "kočičí". V tomto případě se dá použít zředěné tatra mléko, nebo kozí mléko.)

!!!POZOR po nevhodné stravě může mít veliké průjmy, které můžou mít fatální následky!!!

Bohužel je dost pravděpodobné, že kojící kočičku nezajistíte, koťátka nepřijme, nebo bude jiný problém.

V tom případě je potřeba sehnat sunar pro koťátka,který se sice s pravým mateřským mlékem nedá srovnávat, ale zajistí jim potřebné živiny...za nás doporučujeme mléka Gimcat, nebo Beaphar.

3.VYPRAZDŇOVÁNÍ

Vyprazdňování koťátek je celá dovedností disciplína a je neméně důležitá než předchozí body. Takovýto drobeček se bez vaší pomoci vyprázdnit nedokáže .

PO KAŽDÉM JÍDLE (ideálně i mimo v rámci mazlení) je nutné namasírovat bříško a koťátko tzv. vyčůrat.

Masírování se provádí, aby se podpořila střevní peristaltika a masíruje se po směru hodinových ručiček.

Jen jemně prstem, nebo dvěma kružte na bříšku..netlačte.

Aby jste dosáhli samotného vyprázdnění, pak kapesníčkem, nebo vlhkým hadříčkem masírujte přímo genitálie. Pokud je vše v pořádku téměř ihned vám začne koťátko čůrat, někdy se přitom i vykaká.

!!!POZOR pokud se objeví průjem, nebo dokonce krev ve stolici...IHNED vyražte na veterinu...u maličkých koťátek je i samotný průjem muže stát život, krev muže signalizovat virovou infekci...je nutná okamžitá pomoc vet. lékaře!!!

Tyto 3 body jsou to nejdůležitější, jak se základně o koťátko postarat.

Věk přibližně odhadnete podle toho zda již mají otevřené oči...koťátka je otevírají mezi 7-10 dnem. První zoubky se začnou prořezávat okolo 14. dne.

Existuje i varianta, že je maminka neopustila, ale vydala se za potravou, nebo přenáší sourozence a pro tohohle prcka se vrátí.....v tomto případě zhodnoťte na jakém podkladu se koťátko nachází a případně mu zajistěte TEPLO!!! (dejte je do krabice nebo do deky, přineste vyhřívací podložku, obložte ho PET lahvemi s teplou vodou....)

Takové místo je nutné dál sledovat.

Doporučujeme vedle tohoto "opuštěného" koťátka umístit misku s potravou..pokud se maminka vrátí jistě si z takto připravené pochoutky ráda nabídne..a vy tak zjistíte zda se vrací. Je nutné provést kontroly tohoto místa, záleží na věku, ale obecně nevydrží dlouho samo!!

Pokud jste přesvědčení že je opuštěné z místa jej odneste a koťátku poskytněte veškerou péči nebo nás ihned kontaktujte.

Bohužel je možné, že se vám i přes veškerou péči nepodaří maličké zachránit....někdy to vypadá, že je to nejhorší za vámi...ale zničeho nic je vše jinak....nedá se říct nic víc než: věřte a bojujte.

O nejmenší drobečky jsme kdykoliv připravené se postarat a ujmout se jich. V případě, že se vám takové kočičí miminko dostalo do rukou a vy potřebujete cokoliv konzultovat a nebo se nemůžete postarat, prosím...zajistěte mu urgentně popsané body a co nejdříve nás kontaktujte (kdykoliv v noci i ve dne) ...společně to jistě zvládneme :)

Přejeme vám mnoho sil a lásky na zvládání těchto situací.

27.4.2017

Hero zvítězil!

Včera jsme byli na kontrole s naším slavným hrdinou Herem. Než jsme na veterinu vyrazili, museli jsme ještě počkat, než se malý jedlík řádně posilní na cestu. Až se pěkně napapal společně se svými sourozenci a kamarády, tak jsme vyrazili. Když píšeme s kamarády, tak to znamená, že maminka Rozárka krmí i dva malé prďolky druhé kočičky. Je to taková velká kočičí parta, která je na pohodu.

Nakonec jsme tedy vyrazili.  Hero je úžasňák, celou dobu v autě mňoukal vysokým tónem, jak ptáček jarabáček a chvilkama se snažil s klece dostat, což svědčí o tom, že se má čile k světu.

Když jsme na veterinu dorazili, paní doktorky si jej vzali do parády. Zkontrolovaly mu očka a byly náramně spokojené. Očko, které zůstalo zachovalé, úplně prokouklo a již není potřeba jej dále léčit. Co se týče očního důlku, který zbyl po nemocném očku, tak je potřeba jej ještě sledovat, aby se nevytvořil strup a v případě potřeby jej čistit.

Dále proběhlo vážení malého pacienta, a bylo zjištěno, že Hero trošku přibral, což je super. U nás ženských, by to zas tak super nebylo wink. Na cestu domů dostal Hero ještě injekci s antibiotiky, kterou ani nezaregistroval, protože paní doktorka prostě umí. A pak už jsme jeli nazpět domů a jak jinak, než s náležitou muzikou ptáčka jarabáčka. Doma už jej netrpělivě vyhlížela kočičí mamka Rozárka ( na fotkách je to ta krásná tříbarevka) a hned jej očuchala a poolizovala.

Co dodat na závěr? Na závěr by chtěl malý Hero a stejně tak i my, poděkovat vám všem za zájem a pomoc, kterou jste nám projevili. Velmi si toho vážíme. Všem vřelé díky, jelikož díky vám všem jsme celou situaci zvládli a hlavně ji zvládlo malé koťátko, u kterého nebylo vůbec jasné, jestli přežije! Takže zázraky se dějí i díky vám!

Taky se nezapomeňte mrknout na fotky jak našeho hrdiny, tak jeho sourozenců a kamarádů, jelikož se brzo objeví v nabídce ,,hledají domov, " a fakt jsou to krasomilci, tak neváhejte!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Hero_3/#P1080492.jpg

laugh

24.4.2017

Krasavec Slim z Jeseníků!

Tak k nám doharcoval krasavec Slim z Jeseníků. Je to odrostlejší ani ne roční kotě, které se přitoulalo k chatce lidí, kteří jsou ze Zlína. Slim se neměl k odchodu, zdržoval se u chatky 3 týdny. Pokud byli chataři  pryč, krmila Slima po dohodě sousedka.

A co u nás Slima čeká? Tak v prvé řadě veterinární prohlídka, kastrace, očkování odčervení a pak hledání nového domova.

Takže kdo uvažuje o krásném dlouhosrstém kočičím klukovi, tak mrkněte na jeho fotky a pište!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Slim/#IMG_20170423_192511.jpg

laugh

Zároveň se Slimem byla dovezena březí kočička,kterou někdo vyhodil. Kočičku jsme umístili do našeho skvělého depozita ve Vizovicích, kde jsou již na takové případy specializovaní a kočičce i koťátkům, která se narodí, se dostane té nejlepší péče!

heart

24.4.2017

Páteční kontrola Hera!

Tak v pátek jsme byli opět na kontrole s bojovníkem Herem.  Koťátko se má čile k světu. Po cestě v autě si dokonce zvládl pěkně vymňoukat i chování přímo na rukách, v teplé šále. Je to velký mazel a šikula.

Na kontrole se choval statečně. Paní veterinářka je s jeho stavem velmi spokojená. Bohužel však došlo u očka, které je zachováno, ke srůstu třetího víčka. Příčinou tohoto srůstu je zánět, který v očku byl. Nicméně však tento srůst nebrání k tomu, aby Hero viděl. Zrak jednoho očka je tedy zachován, což je skvělé. Od paní veterinářky jsme dostali velkou pochvalu a doporučení pokračovat stále v naordinované léčbě. To znamená kapat obě očka a to zachovalé ještě mazat. Další kontrola je ve středu, tak vás budeme informovat.

Hero také doufá, že se mezi vámi najde někdo, kdo ho bude mít moc rád a poskytne mu skvělý domov plný lásky, když je takový hrdina! Nebojte se, na rozmyšlenou máte ještě nějakou tu dobu. wink

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Hero_2/#IMG_4281.jpg

 

24.4.2017

Co se stalo vašemu kocourovi, že lítal po vsi jako pomatený? No včera jsme ho dali kastrovat, tak lítal po vsi a rušil všechny svoje rande.

 

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Tomiové Ivaně

panu Mikuláškovi Filipovi

paní Svízelové Haně

paní Zavadilové Světlaně

paní Seberové Zdeňce

paní Junaskové Alici - pro koťátko Hera

paní Kovářové Monice

paní Měkynové Jiřině

paní Jurkové Emě- pro koťátko Hera

paní Strunecké Miroslavě - pro koťátko Hera

panu Fojtíkovi Květoslavovi

paní Benkovské Janě

společnosti Studio - Picasso s.r.o.

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Bednářové Jitce

yes

20.4.2017

Kočička Bublina von Rybníky měla štěstí na lidi!

Jsme moc rádi, že existují zodpovědní lidé, kteří se nebojí nějaké té kočičí povinnosti. Na náš útulek se před časem obrátili zaměstnanci firmy Pošta bez hranic s tím, že mají v areálu plachou kočičandu, kterou by chtěli vykastrovat a navrátit zpět. Kočičanda od nich dostala vznešené jméno Bublina von Rybníky. Musíme uznat, že na takovou kočičandu je to jméno jak se patří! A tak jsme jim zapůjčili sklopec, a na cestu přidali pár užitečných rad. Bublina von Rybníky byla polapena a po svém vypuštění zpět se pár dní neukázala, to víte, moc se jí to nelíbilo, odchyt, transport, narkóza a kastrace, a zase transport, to je nic moc pro takovou kočičandu plašanku. Pak ale Bublina von Rybníky poznala, že je vše ok a že na ni čeká v areálu firmy její miska plná kočičí mňamky a dokonce i boudička pro nepřízeň počasí. Zaměstnanci této firmy přislíbili, že budou Bublinu von Rybníky sledovat, jak jen je to možné u kočičandy plašanky.

Z takových událostí máme opravdu velkou radost a Bublině von Rybníky přejeme hodně kočičího štěstí a zaměstnancům areál bez myší!

yes

18.4.2017

Dnešní kontrola Hera na veterině!

Tak máme radost, Hero dnes dopadl velmi dobře. Krusta, kterou měl na očku odpadla. Oční důlek zůstal prázdný, ale musí se ještě zhojit, takže doufáme, že nevznikne žádná infekce. Druhé očko se zlepšilo, ale musí se také pořád ošetřovat. Hero je velice šikovný, dobře papá mlíko od mamči a od minulého vážení přibral, což je moc fajn.

Paní Jitka dělá co může a Hera velmi dobře ošetřuje. Ono ošetřit takového malého neposedu dá zabrat. Také jeho kočičí mamča je úžasná, protože ho pořád olizuje a krmí.

Hero je skvělý malý kočičí kluk, který povede plnohodnotný život i s jedním očkem. Jeho ťapkání je moc roztomilé, když se snaží producírovat a dovádět se svými sourozenci na těch svých malinkých tenkých nožkách, chová se jakoby nebyl ani marod. Můžeme říci, že jsme moc rádi, že je to na dobré cestě a trochu se nám ulevilo, protože ať toho vidíte kolik chcete, vždy je to velice citově náročné, když vidíte takové malé kočičí miminko s takovým onemocněním...no prostě psycho, které vás vždy vezme za srdce a myslíte na něj celý den...

Všichni také dostali prostředky na odčervení a další dva kočičáci byly dnes na kastraci.

Na kontrolu jdeme v pátek odpoledne, tak vás budeme opět informovat.

Hero všem děkuje za podporu a máte se podívat na jeho nové fotky!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Hero/#P1080394.jpg

 

heart

17.4.2017

Růženka zdraví z Hradce Králové!

Růženka nalezená v lese nedaleko Lesního hřbitova na Kudlově se zlomenou pánví, kde několik dní čekala buď na pomoc nebo na smrt zdraví z nového domova. Čtyřletá kočička Růženka je vyléčená, bez následků. 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Ruzenka_od_Lesniho_hrbitova/

laugh

Povalečka Bea zdraví z nového domova!

Bea, původně plaché koťátko zdraví z Uherského Brodu.

Na fotografiích uvidíte, jak  to vypadá, když hodný člověk dá šanci i plachému koťátku.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Bea/#BEa0704.jpg

wink

17.4.2017

Tak máme v naší dočásce první letošní koťátka.

Před minulý týden jsme přijímali dvě vysoce březí tříbarevné kočičky, pravděpodobně sestry. Obě jsou to plašanky a tak se hned ukryly do boudičky. Už po čtyřech dnech jedna kočička porodila čtyři koťátka. Druhé kočičce se narodila koťátka tento pátek. Kolik jich přesně má zatím nevíme, protože kočička je dost agresívní a nikoho do boudičky nepustí. Je to takový chumel dvou kočičích maminek a hromádky koťátek. Až nám to kočičky dovolí, tak zjistíme pohlaví, aby jsme jim mohli dát jména.

Pokud máte typ na nějaká pěkná jména, tak nám je určitě písněte!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Letosni_kotatka_z_docastky/#koikahld.jpg

17.4.2017

Odjezdy do nových domovů!

Dnes jsme vypravili na cestu do nového domova roční tříbarevku Sedmikrásku a sedmiletého mourečka Boba.Vybrala si je moc hodná paní doktorka z Brna, která se už stará o několik nalezených kočiček a taky má několik pejsků. Hlavně za Boba jsme moc rádi, protože za dobu jeho pobytu u nás se z něho stal velký mazel a už nutně potřeboval mít svůj domov.

Dále nám odjela Minnie,  přijatá ze Žádovic. Minie je 2 letá kočička, nedůvěřivá, ne výhradně plachá, ale bázlivá. Určitě si důvěru k lidem získá. Nový domov našla v Jankovicích u Holešova. Bydlet bude v rodinném domě s bezpečným přístupem ven.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sedmikraska/#Sedmikrska1.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Bobo/#Menka.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Minnie/#Minnie.jpg

Všem našim kočičím svěřencům přejeme, ať se mají v nových domovech skvěle!

heart

17.4.2017

,,Žádná kočka není tak černá, jako lidské svědomí."

František Poněšínský

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Trávničkové Petře

paní Mazůrkové Markétě - pro koťátko Hera

paní Sárabarlogové Marii

paní Tichoňové Renatě

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Ing. Plškové Andrei

slečně Komínkové Natálii -  pro koťátko Hera

paní Strunecké Miroslavě

paní Plskové Renatě

paní Vichrové Haně a fa EKP Group s.r.o.

paní Plaňanské Taťáně - pro koťátko Hera

paní Krejzové Evě - pro koťátko Hera

paní Richterové Denise - pro koťátko Hera

paní Hulcové Libuši Evě - pro koťátko Hera

paní Oppové Alici - pro koťátko Hera

paní Kováčové Ireně - pro koťátko Hera

paní Vratné Sandře  - pro koťátko Hera

paní Vantůchové Svatavě  - pro koťátko Hera

paní Tenorové Kateřině  - pro koťátko Hera

paní Hrabinové Světlaně  - pro koťátko Hera

paní Kočerové Radce  - pro koťátko Hera

paní Behuňové  Janě -  pro koťátko Hera

paní Kubíkové Zuzaně

paní  Tomanikové Monice - pro koťátko Hera

yes

 

13.4.2017

Třítýdenní koťátko Hero prosí o pomoc!

Minulý týden se na nás obrátila o pomoc moc hodná paní Jitka, která se stará o opuštěné kočky a kocoury. Nikdy jí nebyl lhostejný žádný kočičí tvor, kdo jí přišel do cesty, toho se ujala a postarala se o něj.

Paní Jitka je však sama a v současné době na nemocenské, takže jsou její finanční možnosti omezené. Omezující je pro ni i to, že nemá auto a bydlí na místě, kde nejezdí žádné MHD, ale jen dálkové autobusy.

A teď k věci. Kočičce paní Jitky se narodila koťátka a jedno koťátko, které jsme pojmenovali Hero, má velmi nemocné očičko. Včera jsme s ním navštívili veterinu na Lazech ve Zlíně, kde se jeho ošetření ujala MVDr. Čejková specialistka na oči. Z očička, které je pod velkou hnisavou boulí, odstranila šetrně krustu a vyčistila i jeho okolí. Druhé očičko, které bylo slepené, a byl v něm také hnis, paní doktorka opatrně otevřela, hnis odstranila a očičko vyčistila. Koťátko Hero dostalo antibiotika v injekci, mastičku na méně nemocné očko a roztok na velmi nemocné očko, kterým se musí čistit. V úterý jedeme opět na kontrolu s tím, že se čeká, až bude koťátko trochu větší, aby zvládlo narkózu, prostě hrajeme u takového prcka o každý den navíc. Až paní doktorka rozhodne, bude nemocné očko odstraněno a z Hera, pokud vše dobře dopadne, bude kotě, které i přes tento hendikep, povede spokojený život.

Hero je jinak naprostý zlaťák, je hravý, papá mlíko od své kočičí mamky ( váha na věk v normě-200g), náladu má dobrou, jakoby snad ani nebyl marod. Co se týče nákladů za jeho ošetření a následnou operaci, tak je nyní nemůžeme přesně odhadnout, ale určitě to nějaký ten tisíc bude.

Takže tímto vyhlašujeme sbírku na pomoc malému Herovi, konečnou fa za ošetření samozřejmě zveřejníme. Pokud by se sešlo více peněz, použijeme je na kastrace! Do poznámky napište pro Hera anebo pro Hrdinu...heart

V úterý Vás budeme informovat o tom, jak jsme dopadli na kontrole, tak nás sledujte! 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Hero/#P1080394.jpg

heart

11.4.2017

Miluška z hřebčína!

Včera se na nás telefonicky obrátila paní z Tlumačova, která bydlí v místním hřebčínu s tím, že se u nich vyskytla odrostlejší černá kočička. Při rozhovoru s paní jsme zjistili, že je zdejším ,,skvělým " obyčejem házet k nim přes plot všechny kočičáky, kteří se lidem již nehodí anebo koťata, která se jim narodila jak jinak, než od nekastrované kočky. Zřejmě je všeobecné podvědomí, že se tam ta jedna ,,jejich", které se takto zbaví, nějak ztratí, uživí atd.

Toto je samozřejmě velký omyl, protože  věřte nebo ne, i kapacita každého hřebčína je omezená a to nemluvím o kapsách lidí, kteří tyto kočičáky na vlastní náklady živí, nechají kastrovat a celkově se o ně starají.

Takže Miluška skončila jak jinak, než u nás. Je to krásná černá kočičí uvrněná slečinka, která si určitě zaslouží svůj domov. Milušku dáme nejprve na naše náklady kastrovat, očkovat, odčervit a pak budeme doufat, že jí co nejdříve najdeme nový domov.

Zmíněná paní i se svými sousedkami rovněž navštívila místního starostu s tím, aby jej o této problematice informovala, za což jsme moc rádi. Z praxe totiž víme, že pokud nebudete vy jako občané měst a obcí tlačit na své starosty a představitele, aby se začali problematikou přemnožených a toulavých koček zabývat, nebudou dělat nic. V jejich očích to většinou vypadá tak, že není co řešit, protože se k nim nic nedonese. My potom při žádostech o nějaké finanční příspěvky pro náš útulek od obcí a měst nic nedostaneme, protože vlastně žádný problém u nich není. Takže informujte své starosty a představitele o dění týkajícího se koček, kočičáků a koťátek tak, aby bylo zřejmé, že kastrace jsou potřeba a mají své opodstatnění a že je potřeba sáhnout i do městské a obecní kasy pro nějakou tu podporu!

Závěrem chceme zmíněným ženám velmi poděkovat za jejich skvělou aktivitu a výbavičku, kterou vybavily Milušku. Miluška dostala na cestu modrou dečku, konzervičky, granulky a kapsičky. A my doufáme, že brzy dostane i svůj skvělý domov! Případní zájemci o Milušku se mohou hlásit už nyní!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Miluska_z_hrebcina/#P1080390.jpg

laugh

 

10.4.2017

Kocour si uprostřed noci na střeše namlouvá kočku, chodí kolem ní a lichotí jí. Kočka pořád nic, až jí kocour zašeptá do ucha: „Umřel bych pro tebe…“ A na to se kočka zeptá: „A kolikrát?“

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Brukovi Vojtěchovi

panu Ing. Mertlíkovi Tomášovi

pan Kuchařové Marcele

panu Královi Petrovi

paní MVDr. Matúšové Astrid

paní Junaskové Alici

paní Bc. Krainové Byrtusové Kateřině

panu Sedlákovi Jiřímu

paní Stankeové Želmíře

yes

10.4.2017

Tak nám odjely naše dvě krásné kočičí slečny!

Miriam a Puntička už mají své nové domovy. Holky jedny kočičí spokojeně odjeli a to Miriam do Holešova, kde z ní bude bytová kočička a Puntička odjela, no spíš popojela jen o kousek a to do bytu na Jižních Svazích.

Jsme moc rádi a přejeme jen samou pohodu!

laugh

4.4.2017

Hola hola, nabídka našich krasavců a krasavic je tady, tak neváhejte a pořádně se na ně podívejte!

A protože dámy mají přednost, začínáme u kočičích holek:

Azylačka- kočičí ani ne roční slečna, která se letos přitoulala na ADS hledá nový domov! Kočička Azylačka je milunká černá kočička.Azylačka je vykastrovaná, naočkovaná a odčervená.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Azylacka/#Azylek3003.jpg

heart

 

Miriam-kočička, která k nám přišla minulý rok březí u nás porodila vloni v létě koťata chce svůj domov. Dříve se Miriam hodně bála, ale nyní už je vymazlená a pro pohlazení by se vyloženě rozkrájela. Miriam je vykastrovaná, naočkovaná a odčervená.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Miriam/#Miriam3003.jpg

heart

 

Puntička-roční kočička, pochází z Přílep.Přitoulala se zde k rodinému domu. Zde však nemohla zůstat a tak je u nás. Puntička je krásně zbarvená, je velmi hodná a klidná. Puntička hledá svoji rodinu, kde ji budou mít rádi. Do nového domova půjde Puntička vykastrovaná, očkovaná a odčervená.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Punticka/#Puntika3003.jpg

heart

Floki- kocouří dlouhosrstý krasavec hledá svůj domov, kde by mu pročesávali jeho chloubu.Floky pochází z Ostravy, zde na pověstné Stodolní ulici jej zřejmě někdo vyhodil a chudák Floky zde doslova živořil několik týdnů, než se dostal k nám. Floky je kastrovaný, očkovaný a odčervený.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Floki/#Floki3003.jpg

heart

Paul- asi 6 kilový roztomilý gaučový technik,který chce domů! Je ideální do bytu, ale i do domku se zahradou, kdy přístup ven není podmínkou. Paul je samozřejmě vykastrovaný, naočkovaný a odčervený.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Paul/#Paul3003.jpg

heart

4.4.2017

Koloběh strachu je nekonečný: myš se bojí kočky, kočka psa, pes svého pána, pán své paní a paní se bojí myši…

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Schubertové Anně

panu Schramhauserovi Janovi

paní Chocholáčové Jitce

paní MUDr. Foltýnové Eleně

panu MUDr.. Burianovi V.

Psychiatrické ordinaci

 

yes

 

1.4.2017

Sourozenci ze zahrádkářské kolonie Malenovice v ohrožení!

Roční sourozenci mourovatá Štěpánka a její bratříček černý Filípek s bílým flíčkem pod krkem, hledají akutně domov - nejlépe v domečku se zajištěnou zahradou.

Momentálně se oba nachází v zahrádkářské kolonii v Malenovicích, kde jsou bohužel oba v ohrožení života. Paní, která je tam dochází krmit, už bylo několikrát alkoholiky sousedy vyhrožováno, že všechny kočky pozabíjí, pokud se budou i nadále zdržovat na zahrádkách. Domů si je bohužel paní vzít nemůže. Vzhledem k tomu, že zde v minulosti došlo k zabití již několika koček, jsou na místě důvodné obavy, že vyhrůžky by mohly být splněny. Aktuálně se teď malá Štěpánka na tři dny ztratila, a objevila se špinavá a hladová. Vypadá to, že ji někdo někam zavřel jako varování. Bohužel v současné době nemůžeme podat trestní oznámení na neznámého pachatele, jelikož se nic hmatatelného nestalo. Pokud se tak stane, samozřejmě trestní oznámení podáme.

Oba sourozenci jsou  vykastrovaní, odčervení a odblešení. Po kastraci jsou oba neskutečně přítulní a mazliví. Potřebovali by bezpečný domov. Je zde podmínka, že sourozenci musí být umístěni pohromadě. Jako koťátka přišli velmi brzy o maminku a Filípek je od té doby velmi fixovaný na svoji sestru Štěpánku. Bez ní nejí, naříká a vykousává si srst do krve.

Prosím, kdo byste těmto venkovním mazlíkům v ohrožení mohli poskytnout domov, neprodleně se nám ozvěte!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Stepanka/#tpnka1.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Filipek/#P3210905.jpg

broken heart