Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.12.2012 příjem 3 měsíčního kocourka a 2 dospělých koček

3 měsíční kocourek se potuloval několik dní u popelnic na Letné ve Zlíně. Paní, která ho tam několik dní po sobě viděla, mě kontaktovala. Domů si ho vzít nechtěla, má 2 ušlechtilé kočky. Aleš poputoval k nám.

 Již delší dobu jsem v kontaktu s důchodci, většinu roku žijícími v chatové oblasti Hvozdná. Před 3 lety k nim přišla 2 vyhozená kotata, pravděpodobně bratr se sestrou. Ujali se jich, krmili je, vyrobili jim zateplené venkovní boudy. Zajistili krmení i přes 2 měsíce v zimě.Oba  dali vykastrovat. Bohužel vloni paní díky revmatismu přestala být pohyblivá, sice se její zdravotní stav zlepšil, ale ne natolik, aby kočičky i v zimě jezdili krmit. Proto jsme se dohodli, že je vezmu k nám a budu hledat domov. Jsou to údajně výborné myšilovky. Jinak jsou kočky  zdravé,  přítulné, zvyklé na lidi.

Mikulášská nadílka dnes ale pokračovala dál....

Před měsícem mi přišla zpráva od majitele našich dvou kocourků Bruna a Mickeyho. Pán, který jim dal před 2 lety nový domov a jeho manželka čekají dítě. Předsudky, že kocourci by mohli dítěti ublížit - a navíc toho prachu a chlupů !! - způsobily, že mi dal nůž na krk - bud si kocourky vezmu zpět nebo je dá do útulku, hůř ani nedomýšlím... Přestože jsem s ním situaci probrala, prosila ho, at svoje rozhodnutí zváží, kocourci byli od narození spolu, jsou na sebe i na pána velmi fixovaní, byla to konečná. Bruno a Mickey musí z domu. Takže mi je dnes přivezl.

Oba kocourci jsou zatím v našem depozitu, budeme jim hledat domov pouze v bytě a taky pouze spolu. Nikdy nebyli venku, jsou zvyklí na sebe a to budeme respektovat. Vím, že takový domov bude velmi těžké najít, ale doufáme, že to někdy vyjde.

doufám, že dnešní příděl svatého Mikuláše je již vyčerpaný. My taky.....

Vlastně ještě možná - dcera s Kristýnou jedou dnes zkusit odchytit v areálu bývalého podniku Svit kočičku s 5 malými kotaty. Je na oploceném pozemku a po týdenním hledání se nám podařilo najít člověka, který má klíče. Nedaleko místa, kde kočička přebývá, je stanoviště autobusů Housa Car a situace je tam velmi nebezpečná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář