Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběhy slavného kocoura Charlieho

heart

18.3.2017

Charlie o zimních prázdninách!

To jste ještě neviděli! To jste ještě nezažili! Byli jsme i s tetičkou Majdou zrazeni a normálně opuštěni. Tedy, ne že bychom to pod mým velením nezvládli, to zas pozor, ale ty prázdné misky se mi zdají ve špatných snech ještě teď. A co se stalo? Moc jsem nechápal, k čemu to je, když páníček nakládal do auta různé věci a říkal, že ještě musí dát lyže do bedny. Akorát jsem postřehl, že tetička Majda lehce znervózněla, jako kdybychom snad měli jít k veterináři, a to nepřichází ani v úvahu! Pak jedno krásné ráno, naskákali všichni do auta a odjeli. Což o to, to se děje skoro každý den, ale tehdy ani večer kde nic, tu nic, a miska furt prázdná! Teprve další den přišla k nám jakási cizinka-vetřelkyně. Cítil jsem z ní psa, tak jsem ji obcházel v širším oblouku než obvykle, jeden nikdy neví. Kupodivu nám naplnila naše prázdné misky, dokonce pořádným kočičím žrádlem, snad abychom náhodou nezačali štěkat. A tak to bylo co druhý den. Když už jsem si skoro zvykl na změnu v dávkování stravy, přikvetl páníček v plné parádě zpět i s lyžemi v bedně. Nechápu , proč je jako někam vozil, když je stejně přivezl zpět. Byl jsem pěkně naštvaný a jemu se zdálo, že ho nechci ani slyšet. No nechci, týden mě nechá krmit jako čokla a pak si myslí, že budu aportovat či co… První co udělal, že zase změnil dávkování. Začalo to dobře – dvojitou porcí a pak každý den něco. To mi dovolilo brzy na tu zradu opuštění nejmilejších šelem v okolí zapomenout, zvláště ale taky proto, že jsem viděl, že zkušená tetička Majda si z toho už rovněž nic nedělá. A že je všechny máme rádi, tak jsme jim ulovili a dotáhli kosa do garáže. To bylo zase hudrování!

 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_XI./#IMG_20170309_211040.jpg

 

heart

                27. 1. 2017

Hurá, hurá, máme tu další příběh kočičího hrdiny Charlieho, tentokrát o Vánocích!

Tak, a máme za sebou úspěšné přežití svátků, říkal páníček. Nevím sice, co to přesně znamená, ale bude to něco docela fajn, protože moje miska byla často plná, dokonce tak plná, že jsem nemusel řešit zpestření jídelníčku (znáte to, vyvážená strava) tím, že bych chodil krást z misky tetičky Majdy, co u ní páníček bydlel přede mnou. Ale jinak to bylo celkem vzrůšo. Nejprve se v obýváku objevil jakýsi zelený vetřelec, a všichni kolem něho obskakovali, až nakonec začal po chvíli dokonce blikat. Brzy se ukázalo, že je neškodný, dá se na něho sice vylézt, ale jednak tam není nic k jídlu a taky Majda, zkušená to zkušená to šelma, ho plně ignorovala a ta zjevně o mnoha věcech leccos ví. Tak jsem ho ignoroval taky. Pak jsme dostali kus ryby a to nás oba na chvíli zaměstnalo tak, až nás to unavilo, tak jsme si svorně zdřímli a misky „dorazili“ až po vydatném spánku. Páníček říkal, že příště to bude muset rozložit do více dávek, čímž asi myslel, že budu mít tak tři plné misky. Masa ovšem. To beru.

Na Silvestra navečer nás páníček zahnal do domu, prý abychom se nesplašili z randálu. Všechno bylo v klidu, ale když začala venku kanonáda, držel jsem se raději poblíž páníčka, vždyť co kdyby něco. Pak páníček říkal, že nás zavře do garáže, a to se mi, věru, ani trochu nelíbilo. Tak jsem se ho držel s tím, že nikam nejdu, zůstanu tady. Páníček to přemlouvání po chvíli vzdal s komentářem, že si myslel, že má doma šelmu kocoura a ne strašpytla následovatele, co se ho drží jako klíště a chodí za ním jako pejsek. A to tedy ne, copak já neumím zatáhnout drápky, chytit myšku a vylézt na strom? Jistěže umím, a ukažte mi takového psa! Jsem kocour, akorát nemusím být sám, když se všude kolem střílí, co je na tom divného?

Asi mám nový pelech. Páníček říká, že si umím vybrat - ustlal jsem si na knížce "Tohle je kočičí svět, vy v něm pouze žijete" a líbí se mi tu, strávil jsem tu poctivé dáchnutí v délce 3 hodin...

 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_VIII/#IMG_20170127_134251.jpg

heart

 

7. 11. 2016

Charlie a sousedovic psisko.

Hlášení od nejvýstavnější šelmy v okolí, tedy nejzrzavějšího kocoura v ulici.

Poté, co jsem naučil bažanta lítat, koi kapry plavat a tetičku Majdu, co u ní páníček bydlel přede mnou, tu jsem naučil lovit myši, zůstala na mě i značně náročná část výchovy psího plemene, totiž sousedovic hafana – naučil jsem ho řádně štěkat. To je vám taková divná fajta, vůbec nelozí po stromech a ani drápky to neumí zatáhnout. Jen se občas promenáduje po ulici a venčí svého páníčka. Taky si furt dělá jakési značky – považte, v mém regionu, to je odvaha! Ale jinak je celkem neškodný a klidný, i když páníček už mi párkrát říkal, že když si nedám bacha, tak mi jednou vypráší kožich. Poprvé to chtěl zkusit, když jsem se v létě vyškrábal na modřín v jeho zahradě. Lítal vztekle kolem modřínu a já jsem akorát tak znuděně zíval a nechápavě ho pozoroval, takže z toho nic nebylo. Ale nedávno, když páníček cosi dělal na naší zahradě a nezavřel branku, málem došlo ke karambolu. Psisko si to i přes důrazné upozornění a volání svého páníčka namířil na naši zahradu přímo ke mně, jakože se asi chtěl prát či co. Nějak se mi nechtělo čekat, až dorazí až ke mně, tak jsem se rozeběhl k nejbližšímu stromu. Což se mu asi nepříliš nepozdávalo a tak to začal zase hlasitě komentovat ve svém uřvaném štěkání. Soused se pak omlouval páníčkovi za rozdováděného psa, ale páníček řekl, že se nic neděje, že ta šelma se jenom tak nedá. A to je pravda, já jsem šelma, co se jen tak nedá. Za odměnu jsem pak páníčkovi chytil a přinesl tlustou myšku, protože on si to sám ulovit neumí, to už vím. Páníček mě sice pochválil, ale pak říkal, že to mám přestat tahat do baráku, že neví, co s tím a že kdyby mě viděla panička, bude průšvih. Jak neví co s tím? Sežrat, ne?

Charlie

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_VII./

heart

    27. 9. 2016

   Charlieho novinka

 

Dobrý den,

zrzavý čert má novinku - –ž chytá myši. Asi ho to naučila Majda, ale včera nebyla ani nikde poblíž a Charlie přinesl myš, zhruba 10 minut byl bez sebe a potom se sklidnil. Krátké video najdete na mém Facebooku, je veřejné. https://www.facebook.com/vladimir.stano.98/videos/590169707792291/?pnref=story

Kočičí válečná sekyra u nás sice stále není zakopaná (hlavně proto, že zrzek neví, co je to úcta ke starším), ale nevypadá to na vážnější potíže nebo dokonce zranění. Beru to jako vyjasňování si pozic v h erarchii. Lze říct, že mimo této drobné patálie se má Charlie dobře a nic mu nechybí (jenom kdyby ta miska byla furt plná a nejlépe masa či šunky, ale na stížnosti tohoto typu nemá nárok :-) )

Připadne mi, že dospívá snad až velmi rychle, je už skoro tak velký jako kočka, jestli to bude takhle pokračovat, bude to opravdu statný kocour. V j kém věku doporučujete kastraci? nechci nic uspěchat ale ani zanedbat a Charlie trochu asi předbíhá. Děkuji předem za radu.

S p zdravem

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_I./

heart

15. 7. 2016

 

                                             Zrzavý Charlie                                                                                             

   Dobrý den,

      posílám info o úspěších zrzavého čerta, kterého jste nám dopřáli...

jak píšu, nenechá nic na pokoji, obyčejný čert. Zabydlení zatím úspěšné, dokonce už chodíme i ven (ale na noc zůstáváme doma), občas (teprve od počátku tohoto týdne) i bez dozoru ven na zahradu. Ale vždy se nejpozději do hodiny spořádaně hlásíme, podáváme kompletní hlášení o situaci venku včetně výčtu všech lotrů, které jsme zahnali a před kterými jsme případně zdrhli... zkrátka normálně ukecaný kocour. Majda (původní kočka, u které bydlí náš majitel) nebyla zpočátku příliš nadšená, dokonce po Charliem párkrát vystartovala a nejméně jednou ho exemplárně "vyf„ckovala", n“cméně současný ; stav je mír "zbr„ní" a “rochu vzájemného respektu, co se zatím ale bohužel ne vždy vleze do hlavy malého zrzavého čerta, ale možná jenom provokuje... Ale - a –o vypadá na obrovský úspěch - po–lední tři dny přinesla Majda vždy kolem poledne ještě živou myš a (než ji zkonzumuje) nechá Charlieho si s ní  ohrát a dokonce ho nabádá k akc ! Netušil jsem, že něco takového je možné! V té  hvíli převáží lovecký pud a oba dva svorně ignorují toho podávače misek se žrádlem...

Stručně  jasně, Charlie se má dobře.

S pozdravem

 

VS.

                                                       heart

16.9.2016

 

Hlášení jak to vedu

 

Prý jsem to za ten rok, co to tady vedu, vytáhl na nejoprsklejší šelmu v ulici. No, tetička Majda, co u ní páníček bydlel přede mnou, je taková plašanka a je jí vidět buď s myš  u tlamy, nebo vyvalovat se na zahradě. Zato mezi sousedské vztahy jsem si musel prostě vzít na starost já, k tom  se totiž vůbec nemá. Tak si to shrňme. Vedle sice nemají žádnou šelmu, ale občas mi dají kousek šunky. Já jim tam proto chodím hlídat, skočím přes plot, proženu na zahradě bažanta a pár popletených kosů a je to. Kousek dál sice mají šelmu, ale takovou hodně divnou – nejenom, že jsem větší než on, ale ještě si dovolí po mně poštěkávat v jak si cizí řeči (a hrozně ho čilí, že si z toho  nic nedělám), a navíc ani neumí zatáhnout drápky! Co tohle je za tvora? Naproti je podobný, leč trochu větší pes, zjevně se slabými nervy. Páníček říkal, že když si nedám bacha, tak mi ta bestie jednou parádně vypráší kožich. To tedy nevím jak, vždyť neumí ani lozit po stromech a tak stačí, když vylezu na modřín v jejch zahradě. Pojašenec pak líce po trávníku ze strany na stranu, štěká jak o život, ale já si z toh  pranic nedělám, vím, že na mě nedosáhne. Jednou ho dokonce přišel ze zběsilého obíhání modřínu stáhnout soused osobně, už se na to nemohl dívat, a poté žaloval páníčkovi. Má se chovat důstojně jako šelma a ne bláznit jak kolotoč! Nejpestřejší je to ale hned vedle modřínového kolotoče. Dva psi a kočka s koc urem, to už vypadá na slušnou konkurenci. Ti hafani jsou ovšem kromě rámusu neškodní, kočka (bez rámusu) taky. Akorát kocour se mi jednou pokoušel vlézt do misky s krm ním, ale se zlou se potázal, a od té doby se u nás neukázal. Takže občas udělám u nich zdvořilostní návštěvu, akorát to vypadá, že nikdy nejsou doma, tak aspoň jim trochu vyčistím misky. Páníček říkal, že s tak vou brzy přijdu o atletickou postavu ladné šelmy a bude ze mě blahobytný váleček. To jako mám nechat plnou misku bez povšimnutí? Taky řekl, že v pří tím životě chce být kocourem u sebe. Jak to vlastně myslí, vždyť teď je přece páníčkem u mě?

Charlie 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_VI./#Charlie-1.jpg

heart

 

11.5.2016

Rybník plný koi kaprů

 

Zdravím z Kroměříže,
Vypadá to, že jsem v prů vihu, velkém průšvihu. A to jsem ani nic neudělal, tedy zatím. Páníček říká, že to ale nevylučuje, že to neudělám. A co vlastně? No, asi takhle: Při jednom z běž ých průzkumů mého teritoria, ale už docela dávno, jsem narazil na vodu. Soused tam má rybník či co. Nejdřív jsem obcházel opatrně kolem, co kdybych si – nedejbože! – namočil drápky nebo, hrůza pomyslet, dokonce tlapky. Pak se tam motala i Majda, co u ní páníček bydlel přede mnou, a to mi přišlo divné, protože nechť je tetička jaká je, umí občas cosi ulovit. Co tam hledala? No, a pak to přišlo. Páníček se na ulici bavil se sousedem a ten mu říkal, že ty naše šelmy číhají na jeho ryby. Naše hlavní šelma jsem tady bezesporu já, o tom žádná, tak jsem to šel očíhnout a fakticky – tam cosi plave! A vypadá to jako levná kořist. Strčil jsem tam packu – je to hnusně vlhké a studené – a ty potvory se „rozut
ekly“ jako kuřata! Asi to dá trochu práce a nějakou fintu k tom , ale já na to přijdu. Tedy, jestli dostanu příležitost. Páníček totiž říkal sousedovi, že si mě vezme na kobereček a promluví mi do duše. Soused, nepřejník jeden, se jen škodolibě smál. Nevím proč, ale jak jsme přišli domů, tak mě páníček pochválil. Jestli je tohle ta promluva do duše, tak je to dobrý a já ho příště za odměnu vezmu na lov. Taky říkal, že by byl docela rád, abych své první výročí doma neoslavil hostinou ze sousedovic koi kapra, že by to mohl být předražený špás. To sice nevím, co přesně to znamená, ale když mi včas a dostatečně naplní misku, to by mohlo jako hostina stačit, ne?
Na fotkách dostávám kapky, ale jinak jsem ten nejhodnější kocouřisko v oko í.
Charlie

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_V./#Charlie_20160511_1.jpg

heart

 

19.4.2017

Charlie lovec bažantů

 

Zdravíme z Kroměříže,
Páč jsem sebevědomá šelma, které jenom tak něco neunikne, rozhodl jsem se, že bych si mohl zvýšit kvalifikaci lovce. Chytat myši, stejně jako Majda, co u ní bydlel páníček, než jsem přišel já, to ano, to mě baví, ale je to takové obyčejné kočičí povyražení. Na ten binec z peř , co občas zůstane v gar ži, sice páníček hrozně hudruje, ale to tetička Majda dělá taky. Ale nedávno, když se na terase objevil nějaký dinosaurus, přišla moje chvíle. Páníček sice říkal, že na toho bažanta ještě nemám, že ani Majda ho nedala, a to prý zodpovědně vyzkoušela, ale to je přesně ono! Sledoval jsem ho upřeným pohledem přes sklo do doby, než si mě všiml. Tedy, byl by blbý, kdyby si nevšiml, že jsem si při tom skoku narazil čumák na sklo, až to zadunělo. To byl pak rámus – nejprve já a vzápětí bažant – až páníček vyskočil, že co se jako děje. Bažant se skákavým letem (jak to dělají?) poroučel
mimo mé teritorium a páníček říkal, že se k nám bojí od té doby vkročit. Párkrát jsem ho sice odněkud zaslechl a chtěl jsem ho trochu popohnat, ale ani jednou se to nepovedlo. No nic, počkám si, ten má utrum.
A když nebude ze mě vrchní lovčí místní bažantnice, překvalifikuju se na krasavce mezi kytkami. Panička stejně ještě nemá orchidej takové krásné barvy, jako je můj kožíšek.
První foto je, když mě nechtěli pustit ven (nechápu proč, někde tam byl bažant), druhé foto, když mě pro změnu nepustili dovnitř (mám hlad, dělejte). Páníček říkal, že kocourovi vrátného dělat nebude, že to by mohl nahradit ventilátor. To je teda servis!
Charlie

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_IV./#Chci-ven1.jpg

heart

14.3.2016

Charlie píše

 

Dobrý den všem,

poněvadž bylo rozhodnuto, že mám dnes narozeniny, řekl páníček, že dostanu nášup. Nevím sice, co to je (myslím ty narozeniny, nášup je mi jasný) a jestli je to jedlé, ale jednak to prý tak spočítal a druhak to prý budeme mít těsně vedle sebe, asi misky s kap ičkou či co. Vypadá to, že tetička Majda, co u ní bydlel páníček předtím, než jsem sem přišel já, to má asi taky, protože v jej  misce je taky něco, a to jí tu misku kontroluji jenom jednou za 10 minut. Na nášup si radostí zavrním, tak po svém, tj. tak hlasitě, že mě slyší až sousedovic pes za rohem . Páníček říkal, že jestli budu u toho vrnění dělat takový rámus, že mi to jednou vymlátí pojistky. Asi si myslí, že se nechám jenom tak ukecat a zmlknu, vrrrrrr. Nedávno jsem taky předvedl svůj nejnovější artistický kousek, lépe řečeno herecký výstup, který páníček pojmenoval „nedbale pohozená hrst písku“. To je pozice, kterou zaujmu, když se pokouší vyhodit mě ven, považte, do té zimy, a mně se tam moc nechce. „Rozložím se“ na podlaze, zvláčním, a konzistencí a barvou připomínám ten písek. To je pak řečí, když mě chtějí jenom o kousíček posunout a ono to nejde. Prý musím občas ven, protože jsem si cvrknul v roh  a nehlásil jsem to předem. Jakoby kdyby se to neuklidilo, no co?

Kromě selfíčka je tam ještě foto s Maj ou, jednou krmení šelem, podruhé společná kontrola rajonu v pře zahrádce.

Charlie

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_III./#Kontrolarajonu.jpg

 

heart

9.2.2016

Zprávy z bojiště

Dobrý den, nejnovější zprávy z bojiště:

Jsem velký, malinko přerostlý kocour, a to mám první narozeniny ještě teprve na dohled. S Majdou, to je ta divná tetička, co u ní bydlel páníček, než jsem to dostal na starost já, jsem se už docela srovnal, taky proč se čilit, jak asi chcete vychovávat devítiletou kočku? Tak jí občas aspoň skokem na hřbet trochu poškádlím, i když není z toho  nikterak nadšená. Vlastně jsme kámoši, naučil jsem ji chytat myši… Nebo ona mě? Teď nevím. S páníčkem je to k vyd žení, akorát co se týká pravidelnosti a dávkování stravy, máme teda opravdu, ale opravdu zásadně rozdílné názory. Občas si musím něco utrhnout sám, ale měli jste vidět ten rambajz, když jsem si vyskočil pro kus & scaron;unky na stůl! Děs, jak je lakomý! Ne ale vždy, na Vánoce jsem se dostal ke kusu jakési ryby a tak jsem se napapkal, že jsem si musel na Štědrý večer vydatně dáchnout, a že se to povedlo!

Fotka je z ned lního, samozřejmě zaslouženého odpočinku. No co je, to si nemůžu ani lehnout?

Mějte se hezky

VS.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_II./#IMG_20160206_121004.jpg

heart

8.6.2015

 

Začátek nového působení Charlieho v Kroměříži

 

Dobrý den,

všechno se povedlo, byť s mírnými obtížemi, poněvadž Charlie nechtěl pryč ze svého domova v Osíčku, tak se schoval a chvilku trvalo než se povedlo "odchytit" ho. Zabydlení v novém domově probíhá zatím taky trochu komplikovaněji než jsme doufali. Kocourek zalezl po skříň a odmítá vylézt. Necháváme ho v klidu, má celý prostor garáže pro sebe bez nějakého zvlášť velkého vyrušování, jenom jsme se na něho zašli podívat. Ke konfrontaci s paní domácí, naší původní Majdou, zatím ještě nedošlo i když ona zjevně něco tuší a byla vysloveně protivná :-). Dnes ráno jsem našel v záchodě hromádku, takže Charlie chápe co a jak a první velký krok máme za sebou. Budeme Vás informovat o průběhu adaptace našeho tygra.

 

heart