Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oxana z Bystřice pod Hostýnem

Už starší kočičku Oxanu jsme společně s další kočičkou a jedním odrostlým kotětem přijali z Bystřice pod Hostýnem Toto přijetí bylo velmi neplánované. Paní, která volala ohledně těchto koček, jsem řekla, že je bohužel nyní nemůžeme přijmout, ale mělo by se za týden uvolnit místo a určitě najdeme řešení. Za hodinu mi přijela před dům dodávka a paní se vehementně domáhala, že musíme kočky přijmout, protože mlátí jejího vlastního kocoura. Zrovna byla u nás na pravidelné kontrole koček naše veterinářka a nestačila kroutit hlavou. Protože hrozilo akutní nebezpečí, že by paní mohla kočky vypustit u našeho domu, raději jsme je přijali.

Mimochodem za týden přivezla ještě jedno kotě.sadS  Oxankou jsme hned druhý den jeli na sono, protože jsme měli podezření na březost. Naštěstí se neprokázala a tak byla ihned vykastrovaná. Oxanka je moc hodná a milá kočka, bez problémů se snáší s ostatními a vychutnává si u nás sice ne klid (v kočičím pokoji ani být nemůže), ale rozhodně dobré jídlo a teplo.

U Oxanky se vyskytly velmi vážné zdravotní komplikace, byla hospitalizována a napojena na infuze. Bohužel při rtg a sonu se zjistila tekutina na plicích a problémy se srdcem. Byl odebrát vzorek tekutiny, ve kterém byly nádorové bunky. Tato prognóza spojená se srdečními problémy vedla k rozhodnutí kočičku nechat odejít a nenechat to dojít tak daleko, že by se trápila. Oxanko byla jsi opravdu nezapomenutelná kočička, trpělivá hodná nenápadná. Je mi líto, že ses nedočkala svého domova.

 

Náhledy fotografií ze složky Oxana