Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květinka Tamarka

Tamarka nám navždy odešla crying

 

Kočičku Tamarku jsme přijímali z Ostravy veterinární kliniky. Jako kotě ji našli v zuboženém stavu na ulici (měla 3 měsíce). Při náročné léčbě kdy jí doslova zachránili život, bohužel zjistili, že kočička je FELV pozitivní. Nastalo dilema - Tamarka musela být co nejdříve umístěná, protože na klinice nejsou podmínky pro dlouhodobý pobyt zvířátka. Sami víte, jak obtížné je najít domov pro kočičku s touto nemocí.

Domluvili jsme se na jejím převzetí k nám a Tamarka žila odděleně od ostatních kočiček ve společnosti 2 koček se stejnou nemocí.

Až do listopadu byl její stav stabilizovaný, kočička rostla , měla chuť k jídlu a zesílila, tak jsme se radovali, že i s touto nemocí může prožít několik let spokojeného života (viz naše Týnka, která zemřela ve věku téměř 15 let s touto nemocí).

Bohužel stav Tamarky se v polovině prosince velmi zhoršil a tak musela na infuze. Hodnoty krve byly velmi špatné. Bílé krvinky na 120, červené krvinky na velmi nízké hranici. Tamarka dostala jícnovou sondu na krmení a dostávala kombinaci antibiotik společně s infuzemi. Její stav se ale nelepšil a kontrolní odběr krve po týdnu ukázal bílé krvinky na téměř 300 (víc jak 10 x zvýšené oproti zdravým kočkám), erytrocyty na nule. To svědčilo o sepsi organismu a o naprosté absenci kostní dřeně. Tělo už si samo nedokázalo vytvářet a regenerovat červené krvinky.

Tamarku jsme vzali na pár dní k nám domů. Bohužel však přišel den, kdy jsme museli jet opět na kliniku. Je to velmi smutné, když kočičku musíme dát uspat. Je to obrovský boj, jestli už nastal ten čas nebo ještě ne. To rozhodnutí je velmi obtížné. Tak už tě nic netrápí Tamarko. Tvého odchodu a je nám  nesmírně líto.....

 

Květinku Tamarku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart