Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) září 2016

30.9.2016

Dnes odpoledne jsme odvezli na pohotovost veterinární kliniky v Malenovicích MVDr. Skaličky naši kočičku Saskii. Je u nás již více jak 5 let, kočička postižená bez konce pravé přední tlapičky. Už když jsme ji z Uherského Hradiště přijímali nebyla nejmladší, odhadem 5 - 7 let, zubožená, bez zoubků. Za tu dobu u nás přibrala, zakulatila se a vymazlila. Poslední dva dny málo jedla a dnes ležela od rána na jednom místě. Nebylo to dobré, opravdu to nebylo dobré. Odběr krve ukázal žlutou plasmu a postižené ledviny. Žlutá plasma ukazuje na játra i na možnou FIP. V případě Saskie na suchou formu. Kočička zůstala na infuzích a pokud se její stav zlepší a organismus se dokáže nastartovat, snad si s námi ještě pár týdnů nebo i měsíců užije. Prosím držte nám palce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.10.2016_Saskie_na_hospitalizaci/

.

29.9.2016

Tak Vincent z Luhačovic má nový domov a podívejte se sami, jak se zabydlel. Bydlí ve Zlíně-Prštném v rodině s dětmi, takže půjde z náruče do náruče. Máme velkou radost.

vincent-v-novem-domove.jpg

 

 

 

 

 

 

20.9.2016

Denně nejméně 5 telefonátů ohledně koťat a kočiček. S lidmi se snažíme domluvit aspoň aby je u sebe nechali na 3 týdny, než bude účinné očkování proti kočičím nemocem. Zrovna dnes jsme očkovali koťata z Březolup a jejich matku jsme dali vykastrovat. Koťata po 3 týdnech přijmeme k nám, kočička se vrátí zpět, kde to zná a kde ji hodná paní krmí. Také volala paní z Kudlova, 6 koťat - znovu domlouvání na očkování a péči min. 2-3 týdny. Do toho zoufalá paní z Přerova. Náhodou objevila na zbořeništi skupinu kočiček, z toho 2 březí a 2 malé koťata. Pán, který tam přebýval, zemřel a nemá příbuzné. Jsme nyní na stavu více jak 100 koček (v celém sdružení včetně depozit). Jenom jezdíme očkovat, koťata mají některá virózu a zánět očí, takže kolečko podávání léků, ráno a večer.

Dochází nám granule, stelivo a odčervovací přípravky, zejména pasty. Pokud by někdo měl po svých kočičkách, třeba i rozdělané, prosím pošlete nebo přivezte. Velký dík.

 

13.9.2016

Včera bohužel nezvládlo svůj vážný zdravotní stav jedno z koťátek v péči MVDr. Skaličky v Malenovicích. Jeho stav byl den ode dne o fous lepší, už jsme se těšili, že má vyhráno, ale včera dopoledne nastal naprostý obrat. Kocourek byl apatický, ležel, těžce dýchal. Po velkém rozhodování jsme se dohodli s panem doktorem, nenechat jej trápit. Tady jsou fotečky ještě obou dvou.
Zároveň bych tímto chtěla moc a moc poděkovat úžasné rodině z Malenovic. Sami se starají o 8 kočiček a... přesto, když se dozvěděli o našich dvou ko´tátkách, nabídli pomoc ve formě úhrady veškerých nákladů spojených s jejich záchranou. Byla jsem velmi dojatá a tímto bych chtěla ještě těmto moc hodným lidem poděkovat. Je to pro nás obrovská pomoc. Díky.
Druhého prcka jsme už vzali k nám, je v pořádku, zatím je v karanténně, ale drží se a sám jí. Dostal jmého Kulíšek. Tak Kulíšku hlavně ať to zvládneš.

kotatka-u-dr.-skalicky1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.9.2015

Příjem 3 ještě slepých koťátek z Žeranovic. Byly přijaty k naší dobrovolnici, která má v péči kočičku, co před pár dny porodila 5 koťátek. Zatím se stará o všechny a my doufáme, že to kočička zvládne. Je to takový drobek, ale malé sirotky přijala, hned si je odnesla do pelíšku a zařadila mezi svoji drobotinu

 

11.9.2016

Z depozita na Mostní ul. ve Zlíně odjel do nového domova v Uherském Brodě Štaflík, koťě nalezené v lese společně se sestřičkou. Z depozita v Zádveřicích odjelo do nového domova také kotě, a to nalezené v lese v Doubravách.

Na druhou stranu máme ovšem starosti. Dvě koťata jsou v péči veterinární kliniky MVDr. Skaličky v Malenovicích, kam jsem musela v pátek na pohotovost. Koťata mají stále sníženou tělesnou teplotu, jedno už žere, druhé si aspoň zoblo, ale stále nemají vyhráno. Akutní nespecifický zánět.

Na veterině na Lazech je na hospitalizaci další kotě, takže se nám veterinární výdaje opět začínají hromadit.

Dnes odjely do svého nového působiště na Lukově dvě velmi, ale velmi plaché kočičky. Jedna k nám přišla ze Vsetína, kde byla do sklopce chycena na koupališti a druhá byla odchycená na Jižních svazích ve Zlíně. Obě jsou již 3 měsíce po kastraci a naskytla se možnost umístit je k našemu kamarádovi, který na kraji Lukova má rodinný dům a pozemky cca 4000 m2. Zatím jsou zavřené v zahradním domku, kde zůstanou po dobu 3 týdnů a potom se budou moci volně pohybovat po obrovském bezpečném prostoru. Snad časem začnou i lidem důvěřovat.

Je zde velká prosba o pomoc. Koťata jsou dočasně umístěna v Bojkovicích, paní je může dovézt.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1369833916379061&set=a.830768746952250.1073741857.100000573965592&type=3&theater

I Leošek (který již 4 roky bydlí v Orlové) dostal novou kamarádku.

leosek427.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.9.2016_Bartolomej_s_novou_kocici_kamaradkou

Další krásné zprávy od Bartoloměje (nalezený u zlínského Lidlu)

Dobrý den. Již jsme se s Bartikem delší dobu neozvali. Jak jsem psala,ma Bartik novou kamarádku Vendulku, která je taky z útulku ( tam byla pres cely pul rok svého kotatkovskeho života). Bartik se k ni chová moc hezky,je to dokonalý gentleman a všichni jsme moc řadí,ze je oba máme. Posilam  par fotecek.s pozdravem Jana s kocickama a rodinou.:-)

Společně odjeli do nového domova v Kroměříži černí kocourci - koťata Čertík a Mazel. Toto už jsou fotky z jejich působiště. Jsou moc hodní a rodina si je nemůže vynachválit. Kluci jsou velmi šikovní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.9.2016_Certik_a_Mazel_odjeli_do_Kromerize_spolecne

Zprávy od kocourka Fanouška, vloni v létě umístěného do Brna. Ty dostáváme naprosto pravidelně a máme z nich pokaždé velkou radost. Fanoušek odcházel jako 8 týdenní koťátko, ale byl nalezený na sídlišti bez mámy a tudíž nebyl důvod jej u nás zdržovat déle, než bylo zapotřebí. Vyrostl z něj nádherný obrovský kocourek,

....

Zdravím Vás paní Janíšková,

posílám pár fotek Fanouška.Má se dobře,je to rodinný miláček a hlavně velký nezbeda.Jen zapomenu něco vyndat z tašky,tak to vyšmejdí a začne jíst,jako kdyby neměl dost svého papání.
Je moc šikovný,nedávno jsem jej načapala na obývákové stěně,která je téměř až u stropu a nebylo mě jasné,kudy se tam dostal.No,poradil si skvěle,hupne na TV,máme ještě tu starou,širokou-takže dobrá odrazová a následně přistávací plocha a skočí.Jeto víc jak 1,5metru...No,co dodat,šikula.
Takže tolik o Fandovi,mějte se zatím moc hezky