Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) září 2015

30.9.2015

Vzpomínka na vzácného kocourka a velkého bojovníka Arthurka. Prosím zapalte svíčku kdo jste jej znali.

arthur-a-kote-koulik-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minulý týden jsme přijímali nádherného mazlivého bílozrzavého kocourka. Pán volal hned ráno z Vlčnova. Našel jej den předtím, kocourek nemohl na zadní nohy a plazil se po předních. Dohodli jsme se, že jej zaveze přímo k naší paní doktorce do Újezdce. Doufala jsem, že se bude jednat o tak častou zlomeninu pánve, která se dá velmi dobře léčit klidovým režimeme. Bohužel rtg ukázal drtivou hroznou skutečnost. Kocourek měl v těle 2 diabolky, z nichž jedna byla ve svalu a druhá mu rozervala páteř a míchu. Neměl hluboké reflexy zadních končetin, ocasu, vylučoval samovolně. Toto zranění jsme konzultovali ještě s ortopedy, a jejich verdikt byl jednoznačný: toto nelze operovat. Zničená mícha, s úlomky obratlů páteře. S těžkým srdcem jsme se s ním rozloučili. Bylo to velmi velmi smutné, když držíte v náručí vrnící zvíře, které se na vás důvěřivě dívá a vy víte, že mu opravdu nelze pomoci. Sbohem kocourku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/postreleny_kocourek

 

27.9.2015

Jožínek z Velkého Mederu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Jozin

Občas připomeneme i naše "stálé" kočičky, které by velmi obtížně hledaly nový domov. Vím, o čem mluvím. Sáře trvalo rok než opustila místo pod skříní a další rok než opustila moji šatnu a přesunula se do obývacího pokoje na škrabadlo. Editka je už tady zvyklá.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Editka_a_Sara/

Náš Antonio, brácha Fausta. Jeho standardní poloha, jiné fotky snad ani nemáme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Antonio

Nia - původně malé postižené koťátko, které přežilo panleukopenii a kterému zůstal "plovoucí zadeček". Dnes 4 kilová kočička, mazlivá, vděčná až někdy vlezlá. Prostě naše Niuška.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.9.2015_Nia/

Fotky naší Toničky, která je ve virtuální adopci. Toničku virtuálně adoptovala paní, která ji našla a přivezla k nám.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Tonicka

Odjezd Juráška do nového domova ve Valašských Kloboukách.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Jurasek_odjizdi_do_noveho_domova_ve_Valasskych_Kloboukach

Dnes odjíždí do nového domova zrzavý Bartoloměj od supermarketu Lidl ve Zlíně. Bude bydlet v Rychnově na Moravě v rodinném domku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.9.2015_Bartolomej_odjizdi_do_Rychnova_na_Morave/

Amálek z nového domova. Já jsem věděla, že se bude mít skvěle a bude mít nejlepší domov. Navíc s kocourkem Žolim, který je také od nás.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.9.2015_Amalek_v_novem_domove/

 

V pátek jsme řešili nádherného mazlivého bílozrzavého kocourka. Pán volal hned ráno z Vlčnova. Našel jej den předtím, kocourek nemohl na zadní nohy a plazil se po předních. Dohodli jsme se, že jej zaveze přímo k naší paní doktorce do Újezdce. Doufala jsem, že se bude jednat o tak častou zlomeninu pánve, která se dá velmi dobře léčit klidovým režimeme. Bohužel rtg ukázal drtivou hroznou skutečnost. Kocourek měl v těle 2 diabolky, z nichž jedna byla ve svalu a druhá mu r...ozervala páteř a míchu. Neměl hluboké reflexy zadních končetin, ocasu, vylučoval samovolně. Toto zranění jsme konzultovali ještě s ortopedy, a jejich verdikt byl jednoznačný: toto nelze operovat. Zničená mícha, s úlomky obratlů páteře. S těžkým srdcem jsme se s ním rozloučili. Bylo to velmi velmi smutné, když držíte v náručí vrnící zvíře, které se na vás důvěřivě dívá a vy víte, že mu opravdu nelze pomoci. Sbohem kocourku.
Fotky a rtg snímky pošle ještě paní doktorka a zveřejním.
Opravdu kdyby byla jakákoliv byť malá šance na to, že operací se stav zlepší, jdeme do toho.

 

Tak nám pár kočiček odjelo do nového domova. Fionka - bílozrzavá kočička, roční, vykastrovaná z Tučap našla nový domov v Chropyni. Jurášek, bíločerné kotě, které se narodilo u nás kočičce, kterou jsme přijali z Osíčka, našel nový domov ve Valašských Kloboukách a do třetice dnes odjel Snow, bílý kocour od Penny Marketu ve Zlíně. Rentgenové snímky (kocourek kulhá) ukázaly asi 3 měsíce starou zlomeninu, která se již začíná osvalovat a obrůstat. Nebudeme již Snowa trápit další operací. Jednak by kulhal i po ní a jednak jej už noha nebolí. Nový domov našel Snow jako bytový kocourek na Jižních svazích. V bytě mu to překážet nebude. První zprávy už jsou výborné - Snow byteček obhlédl, usoudil, že je to dobrý domov a prý se mu tam moc líbí. Za to dostal dobrou kapsičku, kterou jako správný kocour zblajzl ihned.

 

27.9.2015

Hlásím další příjmy od 1. segmentu. Včera dvě bílozrzavá koťata - poměrně hodně divoká, hodně úsilí nás stálo je odčervit. Dnes klidný mazlivý kocourek se starým poraněním - useklým ocáskem. Vlezl prý do auta a bohužel řidič nastartoval aniž by zjistil, že má pod kapotou kočku. Snad se nám to podaří redukovat. Už i paní, která tam kočky dlouhou dobu krmí a dost nám celé úsilí bojkotovala, zestárla, je unavená a snad s ní bude rozumná domluva. Rozhodně si ale nepředstavujeme krmení koček tím, že kolem dokola rozhazuje kabanos či zbytky párků. Pak se nedivím, že si lidé na kočky stěžují. A kočky za to nemohou....

 

23.9.2015

Do nového domova v Sazovicích ke 2 měsíční kočičí kamarádce odjel Ami, 4 měsíční kocourek.

 

Malý velký bojovník Arthurek
Včera nás opustil roční kocourek Arthur. Ač maličký růstem, byl to obrovský bojovník. Se svojí nemocí se pral téměř rok, byl hodný, mazlivý, vděčný, trpělivý. Rok se nám dařilo jej držet na nohou, dostával podpůrné léky, dostal i interferon. Poslední týdny nám před očima odcházel. Je hrozné vidět odrostlé kotě s takovou vůlí k životu, když hubne a hubne. Pořád jsme věřili, že díky virbagenu se jeho zdravotní stav otočí, ale bohužel se tak nestalo. Arthurek včera zemřel. Následoval svoji sestřičku Karličku, která odešla 3 měsíce před ním. A nechal tady své kamarády a nás. Už je mu dobře.

 

20.9.2015

Kočička Tonička ve stavu, v jakém se k nám dostala před 3 měsíci a nyní. Je z ní důstojná krásná hodná kočička. Dostala se k nám v kritickém stavu, krk měla podřezaný nebo spíš měla utažený drát kolem krku, nevíme, ale rána to byla přes celý krk a velmi hluboká.

tonicka1308.jpg

 

 

 

 

 

 

tonicka2014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Tonicka_-_jak_se_k_nam_dostala_a_jaka_je_nyni

 

19.9.2015

Moc děkuji slečně Denise Zemánkové a děvčatům Majíčkovým za dnešní (a pravidelnou) pomoc u nás v útulku. Dnešní den byl velmi náročný, holky uklidily spodní kočičí pokoj včetně verandy, potom zvládly focení, ostužkování ko´tat, další úklid, krmení a skončily jsme pozdě večer. Pro nás je to obr pomoc, sobota bývá pravidelně velmi náročná.

Tak mi volala majitelka Amálky - z Amálky se vyklubal "Amál". Asi mě tak zmátla rozkošný vzhled koťátka, že jsem se pořádně nepodívala co má vzadu. Je ale pravda, že koťátko je velmi maličké a droboučké. Takže u Šarmanů přemýšlí nad novým jménem a mají 3 kocoury!

 

18.9.2015

Dnes odpoledne odjela do nového domova v Březůvkách černá Lotka. Byla u nás již 10 měsíců, je vykastrovaná a naočkovaná. Bydlet bude v domku se zahradou a hlavní její působiště bude jako hbitá myšilovka lovit, lovit a zase lovit.
Na veterině odpoledne jsme byli s kocourky Unem, Kryštůfkem a Chuckem. U všech paní doktorka udělala hematologii. Uno a Chuck mají problémy s červenými krvinkami, ale kostní dřeň si je vytváří - takže na podporu krvetvorby Neo-Recormon a Zylexis.
Ch...uck byl týden hospitalizovaný, jeho krevní hodnoty byly naprostý zmatek a katastrofa. Doslova za vteřinu dvanáct. Ale jeho krevní hodnoty s postupně zlepšují, zejména hematokryt je na 24, oproti 21, které měl při zahájení léčby.
Kryštůfek má zvýšené bílé krvinky, což zase signalizuje zánět, ten dostal antibiotika a zylexis.

 

16.9.2015

Trixi na hospitalizaci - bohužel paní doktorka navrhla euthanasii. Trixi jakoby oslepla, začala narážet do klece, naříkat. Infuze nezabírají. S největší pravděpodobností se může jednat o nádor v mozku. Mohli bychom to zjistit magnetickou rezonancí (cca 12-15.000 Kč), ale to by bylo pouze kontstatování a co dál ? S největší pravděpobností by Trixie ani převoz nepřežila. Je nám to moc líto holčičko, bylo to velmi náhlé. Byla jsi u nás téměř 4 měsíce, měla jsi chut do života, k jídlu, ke hraní - a toto bylo velmi velmi rychlé.

 

Dnes odjel do staro-nového domov kocourek Tuli. Do kastrace je doporučené kocourka nechat pouze doma bez přístupu ven, po kastraci přístup na zahradu.
Do nového domova v Otrokovicích odjela Amálka. Kamaráda jí budou dělat dva kocourci, z toho jeden Žoli je z našeho útulku. Na fotkách kocourci, kteří jí budou vychovávat (světlý je Žoli).

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.9.2015_Zoli

 

15.9.2015

Jedno z odrostlých koťat přijatých před 4 měsíci z Nezamyslic je na hospitalizaci, má drobné nervové tiky - zatím nevíme, jestli jde o epilepsii. Je na pozorování a čekáme na výsledky hematologie.

 

Chtěla bych tímto moc poděkovat paní Bernátové za trpělivost, s jakou se stará o 3 venkovní koťata nad supermarketem Penny (za plotem, jak je to zlínské torzo). Tak dlouho je chodí denně krmit, stará se o ně, až se jí dnes konečně podařilo do přepravky odchytit jedno kotě, je to bílé kotátko, resp. už téměř 6 měsíční kočka. Doufám, že se jí podaří i ostatní dvě, jedno je rovněž bílé a druhé je černé.

 

VÝZVA VÝZVA VÝZVA
Nedaleko Baumaxu se ztratila bílo mourovaná kočička. Majitelce utekla z auta, když jí údajně dávala napít. Navíc kočička má doma již 2 měsíční koťátka a je znovu březí. Paní zásadně odmítá kastraci, dokonce mi napsala, že doufá, že se k nám do sdružení kočka nedostane, protože by ji nedovolila vykastrovat.
Prosím, jestli někdo bydlíte poblíž, dávejte pozor a pomozte ji najít. Kočička je v prostředí, které naprosto nezná, je zmatená a bude se bát. Pokud ji někdo najde, prosím kontaktujte naše o.s.

Kocourek, přijatý v neděli z Malenovic - jeho nálezkyně mu dala jméno Tuli (jako přítulný, tulivý) a my to jméno kocourkovi necháváme. Padne na něj dokonale.

tuli1009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.9.2015

Antonio - ležící a spící (aspoň jedním očkem)

Náš Antonio, bráška Fausta. Zřejmě již u nás zůstane, i když pokud by se našla výjimečná rodina, které by nevadila Antoniova moc nemazlící povaha, budeme určitě moc rádi za nový domov. Antonio je nádherný zrzek, váží dobrých 5 kilo, ale jakákoliv změna je pro něj velmi stresující. Jinak je to ale obrovský kliďas.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.9.2015_Antonio_lezici_spici/

Fotky z nového domova ve Zlíně jsme dostali od kocourka Sharkieho, paní jej nazvala Pan Kocour. Sharkie je opravdu nádherný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.9.2015_Sharkie_zdravi

 

8.9.2015

Když jsme před půl rokem přijímali kocourka z Oldřichovic, který zůstal u domu sám po zemřelém majiteli, pojmenovala jsem jej Freddy. Měla jsem tím na mysli Freddyho Krugera z Noční můry z Elm Street. Kocourek byl vypelichaný, šíleně vyzáblý, prostě příšerka.
Nyní se podívejte sami....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.9.2015_Freddy_z_Oldrichovic

 

Do nového domova Odjela kočička Zubejda. Bydlet bude v Ostravě v rodině, která si od nás letos na jaře vzala kočičku Sandru. Přivezli krásné fotky Sandry, kterou už dali vykastrovat a ze Sandry se stala kulaťoučká spokojená kočička. Takže Zubejda jí ten klídek mírně naruší ....

Už mi majitelé volali. Tak Sandra sice na Zubejdu syčela, chvíli byla uražená, ale potom ji vzala na milost. Dovolila jí vlézt na škrabadlo, pak si ji olízala a dokonce se uvelebily společně v pelíšku. Majitelé jsou velmi rádi, že kočičky jsou kamarádky a my samozřejmě také.