Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) září 2013

30.9.2013

Dnes v 16.27 jsme bohužel museli nechat Morganku odejít. Ještě ráno byla čilá, ve 14.00 hodin jsem jí nesla její talířek paštiky Carnys, na který se vrhla. V 15.00 hodin jsem šla uklízet do jejího pokoje a ležela jako placička, pod ní žlutá tekutina. Morganka těžko dýchala. Hned jsme jeli na kliniku. Bohužel kočička už byla ve stadiu, kdy jsme jí museli pomoci. Byla jsem s ní až do úplného konce. I při uspávací injekci vzdorovala, věděla, že už se neprobudí, nechtěla usnout.

Morgi, tak jsem doufala, že to zvládneš, i ten týden jsem věřila naivně, že se to v dobré obrátí, že jsi obrovská bojovnice. Nemoc byla silnější a nám už nezbývalo jedině tě nechat milosrdně spát.

 

29.9.2013

Morganka stále bojuje s nemocní. Ačkoliv jí byla prokázána FIP, má stále chut k jídlu, vylíže každý talířek a my máme radost z každého dne, kdy je ještě s námi  raduje se ze života a dobrot.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.9.2013_Nase_smrtelne_nemocna_Morganka_stale_bojuje_s_nemoci

Příjmy z minulého týdne.

Opuštěná dvě asi 3 týdenní koťata z Napajedel. Musíme je dokrmovat stříkačkou, zatím se drží, ale bojíme se o ně opravdu hodně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.9.2013_koteci_mimina_z_Napajedel

 

27.9.2013

Fotky přijatých koťat i aktualizaci hledají domov všechno bude na stránkách zítra. Před chvílí jsem se vrátila z veteriny, kam jsem vezla kočičku s podezřením na otravu. Neví se jak dlouho byla v takovém stavu, nebo co snědla. Vyšetření krve i ultrazvukem doktoři zjistili, že kočička jménem Zuzanka (ze Zámoraví u Napajedel) byla nějakou zrůdou otrávená fridexem. Bohužel už měla fatální selhání ledvin, hodnoty neslučitelné se životem. Navíc v ledvinách plno vysrážených krystalů jedu. Nechali jsme kočičku odejít a ukončili její trápení. Otrava fridexem se nedá léčit a už vůbec ne v tak pokročilém stadiu. Je nám to moc líto. Jakmile jsem se o kočičce dozvěděla, za půl hodiny jsem ji přebírala do auta a za dalších 20 min. předávala na kliniku. Takže tady jsme neztratili ani minutu. Bohužel bůhví kdy kočička tento jed dostala v jídle.

Ještě máme příjem 3 koťat z okrajové části Napajedel. Kotata byla v léčení už měsíc, ale myslím si, že mají tak poškozené oči od narození, že nemáme jistotu, jestli vůbec vidí. Zkusíme tetracyklinovou mast, kterou jsem shodou šťastných okolností dostala tento týden ze Sevaronu (paní magistro obrovský dík, ani jsem netušila, že za pár dní ji budu tak nutně potřebovat). Koťata mají chlamydie, touto mastí je to léčitelné. Budeme bojovat.

Kočka Minda a koťata ze Zlína dnes odjely na Vysočinu, odkud budou hledat nové domovy.

 

26.9.2013

Zatím necháváme Morganku u nás, dokud jí, ještě jí dopřejeme. Samozřejmě jakmile bych viděla první náznak trápení, tak už neváháme.

Včera jsme večer měli příjem 2 koťat ve stáří tak 4 měsíce, a dnes dalších 2 kotat rovněž ve stejném věku. Kotata jsou zatím vyplašená. Letos je to s koťaty něco příšerného, lidé se jich zbavují na každém rohu. Nejhorší jsou takoví ti, co zavolají - nedali jsme včas vykastrovat kočku, narodilo se nám 5 koťat - můžete je přijmout ? Lidé nezodpovědní, líní nebo neinformovaní. A ještě se diví, že se kočka musí vykastrovat. Venku jsou stovky koťat, které živoří někde pod keřem a my musíme těmto lidem vysvětlovat, že musí inzerovat a sami shánět domovy.

Prosím všechny, kastrujte, kastrujte. Pokud byste chtěli informaci, kdy a v jakém věku, neváhejte volat. Můžu vám dát kontakt i na veterináře, kteří nejsou drazí, kastrují i pro náš útulek.

 

23.9.2013

Opravdu mi poslední dva dny není do psaní. Včera jsme zjistili, že Morganka má zvětšené bříško, a to velmi. Hned ráno jsme s ní jeli na kliniku, kde už byla při nalezení v léčbě. Sono a potom následně i odběr břišní tekutiny prokázal FIP. Morganka zůstala dnes celý den na klinice, radili jsme se jestli vůbec má nějakou šanci. Steroidy jsme zavrhli při tak malém koťátku, interferony si nejsme jistí. Brečela jsem celou cestu zpět do Zlína. Odpoledne jsme se jeli znovu poradit. Morganka zatím má chut k jídlu, vzali jsme si ji domů a budeme jí podstrojovat a zpříjemňovat co možná nejvíc. Samozřejmě je sama v pokoji, v úplné izolaci od ostatních koček. Nevíme kolik dní jí ještě zbývá, ale určitě nedopustím, aby se trápila a nějak trpěla. Je mi to strašně líto, je to nefér, kotě se vyhrabalo z nejhoršího, už jsme mysleli, že ji čeká jenom to nej a ted přijde ta nejhorší rána....

morgana.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráda bych všem, kdo nás podpořili a pomohli nám velmi moc poděkovala, jsme rádi, že nejsou lidé lhostejní k opuštěným kočkám, že můžeme dál pomáhat. Bez vás všech bychom to nezvládli.

Kristýna Dvořáková, Pavlína Kollárová, Milena Bučkova, Ivana Vokáčová, MUDr. Jana Bačovská, Kateřina Illésová, Zdenka Valová, Marek Dlouhý, Janečko Virtual Ex., Daniel Michal, Lenka Šafářová, Jaroslava Čejková, firma Medivel s.r.o., Karel Pučochář ml.,    JUDr. Jan Choděra, Jan Flaška, Monika Hájková, Kateřina Koletová, Bohunka Bergerová, Markéta Vyskočilová, Zina Černá, Miloš Nezbeda, Ivana Procházková, Danuše Steinová,  Michaela Flenerová, Zdeněk Krejčí, Radka Staudte, Vladimír Vondráček, Roman Langer, Ivana Nedvědová, Libuše Vlková, Alexandra Sochorová, Barbora Kobrová, Soňa Juřicová, Pavel Picek, Věra Vaňková, Jakub Dort, Tomáš Stropek, Adolf Novotný, Lucie Villertová, Jana Hábová, Mgr. Pavel Novák, Dana Švihálková, Petra Pravdová, Monika Janíková

22.9.2013

Z minulého týdne máme příjem krásné stříbřitě mourované kočičky, asi 2 leté.  Paní, která pomáhá a podporuje naše sdružení, byla letos poprvé na houbách a místo nich našla kočičku. Na Kašavě, u opuštěné chaty, už zazimované a zavřené, seděla bez misky, bez boudičky. Evidentně ji tam chataři zanechali svému osudu. Naštěstí po chvíli přemlouvání se nechala naložit do auta a odvézt k nám do útulku. Dostala jméno Sonička a je to moc hodná a přítulná kočka. Je už zamluvená. Na fotce vypadá velmi nepřívětivě, ale zdání klamě, je to zlatíčko.

 sonicka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnešní příjem moc radostný nebyl. Paní až z Ústí nad Orlicí, kdy vyčerpala všechny možnosti umístit kotata v útulku někde poblíž, zavolala minulý týden s prosbou o přijetí dvou kotat. Byla zatím v léčbě u veterináře, takže jsme se dohodli na převoz v neděli. Paní jela 3,5 hodiny. Kotata když jsem viděla, zděsila jsem se. Oči v tak katastrofálním stavu jsem snad ještě neviděla. Ta kotátka nemohla od narození až do svých 6 týdnů vůbec vidět. Víčka jsou skoro srostlé. Naštěstí na vetklinice očička vyčistili, nejdřív rozlepili víčka, kdy se na nás vyhrnula spousta hnisu, ale oči pod víčky jsou naštěstí celé a snad se je podaří zachránit. Kotátka jsou na antibiotikách, oči denně 6x prokapáváme a jsou samozřejmě v karanténě.

Denis, koťátko převzaté z Otrokovic u vozové brány do areálu Toma, je na tom velmi špatně. Včera jsme jej museli odvézt na pohotovost. Dnešní ráno bylo mírně optimistické, nastal ale zvrat a podezření na virové onemocnění mozku. Denis zatím bojuje, přes svůj velmi těžký stav stále ještě vrněl. Ale prognoza není růžová. Držte Denisovi palce.

 

 

17.9.2013

Kocourek Danny poslal pozdrav z Prahy. Zrovna lovil - komáry. Jinak Danny je jedno ze 2 koťat, které společně s Alfrédem přežili panleukopenii v loňském roce. Jejich 3 sourozenci bohužel to štěstí neměli. Ale z obou kocourků jsou velcí dospělí a vykastrovaní kocouři, moc hodní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.9.2013_Danny_zdravi_z_Prahy_z_lovu_komaru

Dnes mám velmi špatnou zprávu. Dozvěděla jsem se ji dnes ráno. Naše milované koťátko ,kocourek Brouček zemřel. Přestože krásně zvládl operaci očíčka a následně infekci druhého očka,a jeho pobyt u našich lékařek se blížil ke konci,  čekala ho úžasná rodina a krásný domov, den před odjezdem se u něj objevily dýchací problémy, zápal plic a přes veškerou péči paní doktorky zemřel. Všem se nám svou jedinečností vryl do srdce , oplakala to paní doktorka i my tady. Pořád ho vidím ja videu jak lumpačí. Zanedbání koťátka dávám za vinu ženské, která si nabrala domů spousty koček , nekastrovala , neléčila je , všechny doma měla nemocné . V současné době máme na Vysočině 7 kočiček z jejího bytu, všechny velmi nemocné , které léčíme , ale prý už má doma další narozená koťata. Sousedi však již usilují o to, aby tam byla provedena veterinární kontrola a paní si nechala dvě tři vykastrované kočičky, které zvládne.

 15.9.2013

Nové příjmy na Vysočině.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.9.2013_Nove_prijmy_na_Vysocine_-_Chaty,_Pizla_a_Karel_z_Bardejova

Kotě Pižla na snímcích 16 a 17 je s Ginou, která je z kritického stavu venku a je na nejlepší cestě k uzdravení.

Naše kočka Barbora a kotě Mab.

barbora-a-mab.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotě Morgana, jedno z velmi nemocných koťátek, přijatých z Velkých Karlovic za Vsetínem.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.9._2013_Morgana_spokojena_ve_Zline

Celý týden byl ve znamení přestavby kočičího pokoje v útulku ve Zlíně. Malování bylo hotové během 1 dne, další 4 dny jsme pokládali novou podlahu a pak následovala důkladná další dezinfekce a v pátek už jsme mohli přijímat kočičky a koťata, která jsem 2 týdny odmítala kvůli stop stavu.

Před 2 týdny jsme podnikli akci na záchranu koťátek vyhozených v lese u vesnice Maršov kousek od Uherského Brodu. V sobotu mi volala paní, která tam byla na procházce se synem. asi metr od silnice v odpadové trubce objevila 3 koťata tak 6 týdnů stará. Ihned volala na veterinu do Uh. Brodu, kde jí dali telefon na naše sdružení. Paní zajela domů pro přepravku a po delším úsilí se jí podařilo jedno kotě nalákat na kapsičku a odchytit. Další dvě kotata zajela odchytit v neděli naše předsedkyně Kristýna a moje dcera Katka. Podařilo se jim to asi po 2 hodinách a do sklopce, protože kotátka jsou hodně plachá a bázlivá. V pondělí už začaly deštivé dny, bylo by jim v lese velmi těžko.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.9.2013_kotata_z_lesa_u_Marsova_Uh.Brod

 

Fotka Lucky, kočičky, která na tom jako nalezené kotě byla tak špatně, že se rozhodovalo o jejím uspání. Lucky má nyní 3,5 kila, je vykastrovaná, sice neslyší, ale je naprosto spokojená a šťastná.

lucky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

10.9.2013

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10091245326-zajimavosti-z-regionu-brno/313281381910908-zajimavosti-z-regionu/titulky/#t=15m08s

Jak už  jsem na stránkách napsala, minulý týden ve středu proběhlo v útulku na Vysočině natáčení ČT 1 regionálního zpravodajství. Reportáž od nás z útulku byla odvysílána 9.9.2013. A z Čmeldy je mediální hvězda...

Kromě těchto mrňousků jsme přijali v útulku malé slepé koťátko, sedělo u cesty a dlouho by nepřežilo.

male-slepe-kotatko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Na vysočině jsme přijali 2 krásné čistě bílé kotátka, nalezená v krmelci. Zřejmě je nějaký "člověk" takto chtěl nechat v lese umřít.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.9.2013_Kotatka_z_krmelce/

Prosím paní z Uherského Brodu, která včera přivezla do útulku na Vysočině koťata, aby se mi ozvala na mobil. Moc děkuji.

 

 

Moc děkujeme za příspěvky, za podporu a pomoc, za projev sympatií a prostě za všechno. Jste skvělí všichni, díky vám jdeme dál, pomáháme dál. Bez vás všech bychom to nezvládli. DÍKY !!

Na požádání rádi vystavíme potvrzení o daru, prosím napište !

Erika Rosenbaumová, paní Boukalová a Tomešová, Eva Skýborá, firma ECT s.r.o.,  Patrik Hemzal, Vladimíra Klůzová, Marie Turková, Helga Horká, Marie Klamertová, Ivana Spěváková, Iva Lavičková, Marian Blažek, Bc. Renáta Jugasová, Miroslava Kuprová, Martina Franzová, Michal Čížek, Helena Bezděková, Marie Viesnerová, Dagmar Zugarková, Miroslava Podolcová, Vratislav Cink, Naděžda Dvořáková, Petr Salomon, Jaroslava Vajdová, Ing. Irena Brabcová, Jiří Tomšů, Spolek pro op. zvir., Pavel Čech, Jana Abrahamová, Eva Škvárová, firma Walter Trading s.r.o., Helga Dostálová, Radoslava Beňová, Jana Todorová, Jana Křížová, Bc. Adéla Parkanová, Eva Stanislavová, Ing. arch. Daniela Fillipiová, Marta Berciková, Jiřina Kombercová, paní Průšová Herejková, Hana Svobodová, Dana Murlová, Petr Zabloudil, Lubomír Lang, Milan Pekárek, Irena Pekařová, Pavlína Hanušová,  Firma QEMS s.r.o.,  Markéta Neckářová, Květuše Šubrtová, Marie Matoušková, Ing. Jaromír Hroch, Kateřina Čepelková, Jana Plešingerová, JUDr. Patricie Švarcová, Ilona Ronovská, Marta Marušáková, Vladimír Vyklický, Michal David, Ing. Jitka Václavková,  Ing. Zdeněk Apt, Jana Havrdová, Libor Lávek, Petr Buchner, firma ECT s.r.o., Bc. Radmila Tomášová, JUDr. Petr Bílek, Miroslav Vorel, Dagmar Stojaníková, Mgr. Jiřina Mrosková, paní Otavová Jančárková, Ing. Ilona Koutňáková, Mgr. Alena Štolbová,  Pavel Kovanda, Monika Praženková, Lenka Jirkovská, Ing. Marcela Fikarová, Ing. Leo Zubek, Jiří Englis, Marcela Burgrová, Daniela Wornell, Václav Laifr, Štefánia Maršálková, Jan Vecko, firma EUROPA Union Service, Soňa Trochtová, MUDr. Šmelhausová H., Dagmar Strnadová, Jana Kameníková, Mag. Dr. Ivana Buckov, Pavla Procházková, Ing. Tomáš Tošenovský, Mgr. Jiřina Křížová, Václav Votava, Jolana Marholtová, Jan Dvořák, Ing. Arch. Miroslava Ščudla, Romana Součková, Jiří Vrbka, Mgr. Jana Smetanová, Miluše Pajmová, Ing. Pavel Borecký, Ing. Nikola Galič, Jiřina Měkýnová, Marek Stránský, Irena Holková, Eva Svobodová, Stanislava Slánská, Lenka Čápová, Pavla Střechová, Ladislava Jurková

 

 

5.9.2013

Tři kotátka, odchycená u obce Maršov, byla dnes odčervena pastou. Zatím jsou všechny natlačeny v košíku, ale vypadají zdravě. Obrovský svrab v uších byl úspěšně odstraněný, koťátka byla odblešená. Mají chut k jídlu a zatím žádné trávicí problémy.

Včera jsme přijímali a převáželi na Vysočinu kočičku a 4 koťata z Domova v Pržně u Vsetína. Kočička tam v parku pod lavičkou porodila kotata a podařilo se jí je úspěšně odchovat.

O víkendu budeme malovat kotěcí pokoj, provádět nátěry stropu speciálním nátěrem, tzv. čističkou vzduchu. Dezinfikovat a uklízet.

 

4.9.2013

DNES V 18.00 NA ĆT 1 REGIONÁLNÍ VYSÍLÁNÍ JE REPORTÁŽ Z NAŠEHO ÚTULKU NA VYSOČINĚ.

Omlouvám se, že to dávám až tak pozdě, právě jsem před chvílí dojela z Vysočiny. Točili jsme reportáž kolem 12.-13.00 hodiny.  Doufám, že jsem se mediálně neznemožnila

Link z této reportáže bude uveden v aktuálně následně.

 

1.9.2013

Nádherné kotátko Gina v nabídce

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.9.2013_Nadherne_kotatko_Gina_v_nabidce

Nové fotky Mab

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.9.2013_Nove_fotky_Mabinky

Přidávám fotky naší kočičky Týnky a Bruna. Týnku jsme před 3 lety našli v areálu Toma v Otrokovicích, kde přežívala v lepenkové krabici a občas jí někdo dal něco ke svačině. Týna je už velmi stará kočička, bez zubů. No po 3 letech je z ní blahobytně vyhlížející kočičí babička, co si užívá u nás podzim života. Bruno je ragdoll, narodil se geneticky postižený, s krátkou tlapičkou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.9.2013_Nase_kocky_Tynka_a_Bruno

Hledáme domov pro 5 koťátek, která se narodila v našem depozitu kočičce Milunce. Všechny koťata jsou nádherně zbarvená, jsou milá, přítulná, hravá. Jsou odčervená. Po dohodě přivezeme do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.9.2013_Kotatka_z_naseho_depozita_ve_Frystaku_hledaji_domov

V pátek 29.8.2013 mi volala paní z Uherského Brodu. Při procházce lesem směrem na Maršov, kde byla se synem, našla u odpadové roury 3 koťata. Při dotazu na veterině v Brodě dostala kontakt na nás. Domluvily jsme se, že si zajede domů pro přepravku a pokusí se koťata odchytit a potom je přiveze.  První kotě bylo odchycené během chvilky, ale další 2 se ne a ne chytit. Paní to zkoušela skoro hodinu a půl a protože je už kolem 20.00 hodiny tma, vyrazila jsem na pomoc. Kotata ale už byla vyplašená, navíc se jednalo o plašší kotata. Dohodli jsme se, že odchycené kotě vezmu k nám a druhý den zkusíme odchyt znovu tentokrát se sklopcem.

V sobotu si Kristýna a Katka vzaly 2 sklopce a odpoledne vyrazily na lov. Po chvilce bylo v jednom sklopci druhé kotě, ale u třetího to trvalo skoro 2 hodiny, než bylo ochotné se dát polapit. Koťatům je odhadem 6 týdnů.

S jedním z nich (tím pátečním) jsme byli ještě v sobotu dopoledne na veterině, mělo velký absces pod krkem, naplněný hnisem.

Jinak se kotatům daří dobře, jsou už v teple a v karanténě, pořešili jsme obrovský svrab v uších, kdy padaly doslova chuchvalce. Vzhledem k dnešnímu deštivému počasí jsme moc rádi, že jsou už koťátka v teple u nás.