Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) únor 2014

24.2.2014

Dostali jsme krásnou zprávu od kočičky Pentličky (v novém domově Týnky).

Dobrý den. Posílám krátkou zprávu o kočičce Pentličce alias Týnce.
Týnka se u nás má jako královna. Kapsičky vyžaduje několikrát za den. Stojí u skříňky kde máme kapsičky schované a mňouká na všechny okolo. Velice brzy přišla na to, že když někdo z rodiny stojí u linky s nožem, že třeba z toho něco také bude mít. 
Velice dobře si rozumí s babičkou. Pořád ji sedí na klíně a babička je spokojená, že má kamarádku, která s ní může trávit dopolední, ale i odpolední čas. 
Je velice mazlivá a někdy si i říkám, že budu muset snad vstávat kvůli ní brzo ráno abychom se mohli pomazlit. Skoro každé ráno nestíhám, protože Týnka se mi navalí na klín a já nemám šanci uniknout.
Dobře si rozumí s naším psem. S ním sdílí křeslo a Max jí i dovolí s ním spát na lavici. Potom náš další kočičák s Jihlavského útulku s ní vůbec nechce komunikovat a vyhýbá se jí velikým obloukem. Pak máme ještě třetí kočku a ta se chodí vždy jen domů najíst s Týnkou nepřijde vůbec do styku. 
Také ji velice zaujala myčka na nádobí. Už od té doby co ji máme pořád na myčku kouká a ráda by ji prozkoumala. Také se jí to nedávno podařilo. Babička říká, že jednou bude mít bílou kočku. 
Musím říct, že jsem ráda, že mám takovou kočičí kamarádku. Vyplnila prázdné místo po mé předchozí kočičce, kterou jsem měla také moc ráda.

Fotky Pentličky jsou ve fotogalerii Z nových domovů

 

23.2.2014

Majitelé kočičky Ajky se přestěhovali do nového bytečku a poslali nám fotky, jak se Ajka rychle zabydlela. Je to skvělá rodina, Ajka byla umístěná již před 2 lety a my máme pravidelně nejméně 1x za čtvrt roku fotky a zprávy. Jsme moc rádi, když si na nás majitelé koček od nás vzpomenou i po několika letech a pošlou fotky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.2.2014_Ajka/

 

22.2.2014

Roxanku jsme po 5 dnech dostali zpět domů do domácího ošetřování. Dostává léky na krvetvorbu, Renavast na ledviny, antibiotika. Ve středu jí vytrhali všechny zuby kromě jedné stoličky, měla obrovský zánět. Zatím je hodně spavá, moc nejí, ale doufáme, že se dá znovu dohromady. Roxanka je bohužel už stařičká kočička a musíme být připravení na všechno. Přesto uděláme vše, aby mezi námi byla ještě hodně dlouho.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2014_Roxana_propustena_domu/

Ráda bych poděkovala paní Bednaříkové ze Zlína za krásné dárky pro kočičky. Při její rychlé návštěvě jsem balíček nerozbalila, až večer. Darovala nám úžasný polštářek pro kočky, který má nápln do mikrovlnky a pak se vloží do polštářku na zip. už jej večer dostal do pelíšku Oskar. Omlouvám se, že vaniček je tam už polovina. Večer jsem několik rozbalila kočičkám na večeři a zavládlo nadšení, musela jsem přidávat a přidávat. Moc jim chutnaly. Deku už dostal jednu Oskar do karantény.

Moc a moc díky.

 darky1021.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lucky zdraví z nového domova. Naštěstí se zdá, že po spoustě probdělých nocích, kdy Lucky se celou noc domáhala pozornosti, se situace uklidňuje a rodina mohla první noc vyndat špunty z uší. Hurááá

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2014_Lucky_z_noveho_domova/

 

20.2.2014

Dnešní den byl ve znamení návštěvy redaktorů z TV Prima. Natáčeli v našem útulku na Vysočině záznam do televizních novin, které poběží v hlavním vysílacím čase v sobotu nebo v neděli, tj. od  19.00 hodin. Reportéři natáčeli odchyt koček v Havlíčkově Brodě, byli u toho, když se přejímaly do útulku, odblešovaly a odčervovaly, včetně umístění do karantén. Natáčeli, jak se k nám kočičky dostávají a v jakém hrozném stavu. Zajímali se o osud koček v útulku i o to, jak se jim dá pomoci.

Budete moci vidět Edwarda, Shreka a další. Tato reportáž by měla být na pomoc kočičkám, měla by dokumentovat takový "normální" pracovní den v útulku a doufáme, že se dobrá věc podařila.

Malý bílý peršánek bohužel svůj stav nezvládl. Důvodem úmrtí je podle nás tak masívní začervení, že docházelo k postupné otravě organismu. Druhý je na tom mnohem lépe a zdá se, že je na dobré cestě k uzdravení.

19.2.2014

Česílko z Maršova dorůstá do krásného velkého kocourka. Je to zatím kočičí puberťák, hrozně řádí a lítá nám nad hlavami a tak jenom čekáme, kdy se zklidní.

cesilko0102.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nádherní peršánci z Polešovic u Uherského Hradiště. Bohužel zatím v léčbě, velmi těžce nemocní a doufáme, že to zvládnou.

Kocourek Shrek z Hulína. Z otrhaného a zanedbaného kocourka je mazel k pohledání.

shrek105.jpg

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.2.2014_Kofi_a_Maki_z_Polesovic/

Bohužel mám od včerejší noci velmi špatnou zprávu. V noci dotlouklo srdčíko naší milované Zaze. Přes veškerou lékařskou péči, přes obrovskou snahu, přes její velkou bojovnost to její oslabené tělíčko nezvládlo. Včera v noci začala špatně dýchat a přestože v útulku ihned zavolali veterináře, bylo již pozdě. Požádali jsme o pitvu Zazinky.

Předběžná pitevní zpráva: Bohužel úhyn byl způsoben oběhovým selháním v důsledku brániční kýly - levá část bránice byla opětovně protrhlá, v dutině hrudní byla velká část jater, slezina, žaludek naplněný tekutinou a plynem, tenká střeva, tyto orgány utlačovaly srdce a levou stranu plic, levé laloky plic kolabované, vpravo atelektatická ložiska, v dutině hrudní i břišní větší množství volné tekutiny.
Asi je holčičce nyní již lépe, ale strašně to bolí.

Ještě ted si vzpomínám, jak mi ji mladí lidé předávali u Velkého kina ve Zlíně v cestovní tašce. Našli ji, jak se potácela na železniční trati v Nedakonicích, nikdo si jí ani nevšiml. Slečna ji vzala do tašky, kde měla svoje oblečení do školy, a celou cestu v autobuse ji hladila. Pak jsem ji přebírala k nám do péče. Ihned jsme ji převezli do útulku ve Skrýšově, kde je kočičkám poskytována 24 hodinová péče, kterou tyto nemocné a zraněné opravdu vyžadují. Bohužel, Zazinka přes svou obrovskou vůli k životu, nám odešla za Duhový most.

 

 

16.2.2014

i v takovém hrozném stavu dostáváme kočičky. Podívejte se, jak k nám přišel kocourek Tomík. Týden musel být krmen sondou do krku, zbídačený, špinavý, zraněný kocourek. Nyní už hledá nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.2.2014_Jak_sly_dny_se_zranenym_a_zbidacenym_Tomikem

Pravidelně dostáváme také zprávy od kocourka Blua (nyní Mikeška) z Nivnice.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.2.2014_Blue_Mikesek_zdravi_z_Nivnice/

Zpráva od Stázičky - jejím domovem se stal rodinný domek v Přílepích u Holešova.

Dobrý den
děkujeme za přání v novém roce mnoho štěstí a zdaví Vám i všem kočičkám.
Stázička se má dobře jen není moc velkej mazlíček ale děda je spokojený a Stázička s ním spává v postely.
Foto nepošlu jelikož máme malé miminko a tak na návštěvu nejezdíme. Děda fotoaparát nevlastní a náš si půčovat nechce je to na něj složité.

 

 15.2.2014

Do nového domova v Březolupech dnes odjela kočička Enia. Bude bydlet v rodinném domku, ale výhradně jako bytová kočička. Situace v novém domově Lucky se pomaličku uklidnuje, majitelé Lucky po 10 dnech mohou v noci sundat sluchátka a ucpávky do uší. Lucky už neječí a tak se to zdá na výborné cestě.

Velký problém máme ale se stařičkou kočičkou Roxankou. V poslední době se nám zdála hodně spavá, málo jedla. Nechali jsme udělat krevní rozbor, který odhalil velké zdravotní komplikace. Roxance funguje pouze jedna ledvina, navíc její plíce jedou na 50 procent. Byla napojená na infuze, dostává antibiotika, navíc jsme nasadili Virbagen a léky na podporu ledvin Renavast. Roxana zápasí ale aktuálně s těžkým nachlazením, má ucpaný nosík a dýchá pusinkou. Na otok sliznice bohužel nemůže dostat steroidy, které by zase zatížily ledviny. Poslední hodnoty krve z dnešního dne potvrdily mírný úbytek červených krvinek - takže ve hře jsou léky na krvetvorbu a transfuze. Roxanka je stařičká kočička, přišla k nám naprosto zbídačená kostřička, pět let jsme jí poskytli krásný a spokojený domov. Budeme bojovat, ale musíme počítat se vším. Držte nám palce, aby Roxanka ještě s námi zůstala.

12.2.2014

Albus z Hulína - zlomený prst už je zahojený, Albus si užívá v ložnici a velmi si to užívá.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.2.2014_Albus_z_Hulina/

Po týdnu užívání antibiotik Veraflox a podpoře imunitního systému imunomodulanty Gamavit a Phosprenyl se Toníčkův stav zlepšil. Jedna tlapka zůstává ještě mírně oteklá, ale hnisavé ložiska na obou tlapkách zaschly a zatáhly se. Budeme pokračovat v léčbě a příští týden na kontrolu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.2.2014_Tonik_z_Opavy_-_stav_se_mnohem_zlepsil/

 

10.2.2014

Na Skrýšově v útulku našeho sdružení pokračujeme se zařizováním pokoje pro kočky, už máme hotovou 3. stěnu - ty předchozí jsou v příspěvcích níže. Kočky to milují. Nápad paní Táni je skvělý, úžasný, vyrobila nám to malá stavební firma z Polné, a prostě jsme nadšení i kočky jsou nadšené.

budky2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majitelé kocourka Kvída nám poslali nové fotky.

posílám pár fotek, aby jste viděla, že Kvídovi se daří dobře. Je nám spolu moc hezky. Zvykla jsem si na jeho divočení a on si z vykl, že si stejně bude dělat, co chce :-)) Váží 3,62 Kg. Zkoušíme chodit na vodítku ven a už není tak vystrašený, začíná si hrát s listy v trávě a čuchá v okolí. A strašně rád pije vodu ve vaně. Už je to takový rituál, že když se jdu umýt, je ve vaně a čeká, až pustím vodu. A v noci mi spí nejraději na břiše a ťapkama se mi drží za krk. Jsem moc ráda, že ho mám.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.2.2014_Kvido_z_noveho_domova_ve_Zline-Malenovicich/

kvido031.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

9.2.2014

Jako každou druhou sobotu i včerejší den byl ve znamení návštěvy našeho útulku na Vysočině. Přivezla jsem odsud kocoura Garfielda, který našel nový domov v Holešově. A měla jsem možnost konečně se podívat na hotovou místnost pro zdravé a naočkované kočky, kterou už měsíc zařizujeme vším co kočky ke spokojenému životu potřebují - tedy budkami, posedy, stupačkami. Je to nááádhera, posuďte sami ...

pokoj-dokoncen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pokoj-dokoncen1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

7.2.2014

Lucky zdraví z nového domova v Prusinovicích u Holešova. S domácím kocourkem se zkamarádila, dokonce nám paní napsala, že Lucky vůbec není klidná a spavá kočička, ale doslova raubíř co řádí s každou hračkou. Jenom v noci hrozně ječí a mňouká, což se zatím jeví jako hlavní problém. Snad se Lucky uklidní, je to pro ni nové prostředí a vzhledem k jejímu handycapu si hůř na všechno zvyká.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.2.2014_Lucky_v_novem_domove/

 

5.2.2014

4.2.2014 odjela do nového domova v Novém Městě na Moravě kočička Cherry ze zlínského útulku. Cherry byla nalezená na sídlišti Jižní svahy a zachránil ji pán, který už má na "kontě" záchranu Čertíka a Čertíka 2. první Čertík je v Rychvaldu u Ostravy a druhý Čertík je v Kamenné Lhotě u Ledče nad Sázavou. Cherry byla v útulku velmi dlouho skoro 10 měsíců a nakonec se dočkala.

Z nového domova Oskara jsme ještě ten samý den dostali mms s fotkou, včera další fotečku a dneska už byl Oskar na kuchynské lince u misky.

Dnes odjela konečně po dlouhém roce u nás do nového domova kočička Lucky. Lucky jsme přijali když jí byly 4 měsíce. Byla po velmi těžké a náročné operaci na veterinární klinice, kde jí z důvodu rozsáhlého svrabu, který jí doslova rozežral vnitřní bubínky, musely být odstraněny zvukovody. Lucky byla tedy hluchá. S tímto handicapem se ale vypořádala bez nějakých problémů. Jenom nemňoukala, ale tak zvláštně skřehotala. Z Lucky se po kastraci stala nádherná mohutná a docela tlustá kočička, mazlivá, hodná. Už jsme předpokládali, že u nás zůstane, ne každý je ochotný přijmout hluchou kočičku, která i když je krásná a vypadá jako malý panter, není bílá, není ničím nijak zvlášt zajímavá.

Dnes našla nový domov v Prusinovicích u Holešova, v rodině úžasných kočkomilů. Rodina měla dva kocourky, bohužel jeden z nich zemřel na zákeřnou FIP a tak Lucky našla moc fajn domov. První zprávy jsou povzbudivé, Lucky se uvelebila v podběráku škrabadla a vzala nový domov za svůj. Máme ohromnou radost. Tento týden Oskar a Lucky, minulý týden Matt, je to skvělé.

 

4.2.2014

Včera odjel do nového domova ve Zlíně-Malenovicích kotě Oskar. Zatím se v novém bytě rozkoukává, má tam kamaráda potkana a pejska. Určitě si pěkně zvykne.

Zítra si přijedou pro Česílka. Je z něj už pořádný kocour a taky pořádný raubíř. Už aby skákal po hlavách někomu jinému

Od Popelky a její paničky :

Dobrý den,
Popelka už pěkně řádí :-D je to pořád šikulka a je hrozně statečná, včera jsme navštívily pana veterináře (je to můj známý a ordinaci má zastávku od baráku), naočkoval ji (3-kombinaci), vyčistil ouška, pořádně prohlídl, zvážil (1,95 kg), dostala tabletku na odčervení a vodičku za krk proti blechám (má potvoru v kožichu), pan doktor říkal, že je krásná a šikovná. Popelka se ani nehnula a perfektně spolupracovala :)
Krásný den přejí Katka a Popelka

a my máme radost.

3.2.2014

Výsledky vyšetření kocourka Toníka v Brně. Kocourek má otravu krve, bakteriální infekci v celém krevním systému, i v tlapkách. Dělali jsme biochemii, vyšetření na přítomnost baktérií a plísní. Toníka jsme museli mírně přispat, protože by mu nebylo možné odebrat krev ani odebrat stěry z tlapek. Dostal antibiotika injekčně, od zítra Veraflox perorálně. Bohužel je tento problém způsobený i imunitními problémy, které budeme řešit následně. prostě je to pro Toníčka běh na dlouhou trať, rozhodně to nebude jednoduché.

 Dnešní příjem na Vysočině, kočička Tribit. je ve velmi vážném stavu, na první fotce je společně s Beličkou. Kocičky mají obě zavedené sondy na krmení, které se nám u těchto stavů velmi osvědčily. Snad to vybojují

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2.2014_Novy_prijem_na_Vysocine_-_kocicka_Tribit/

2.2.2014

Matty v novém domově - už se zabydlel a my z toho máme obrovskou radost.

matty1128.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie Toníčka z Opavy a jeho nemocné tlapky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.2.2014_Tonicek_z_Opavy_a_jeho_bolava_tlapka/

Alan a Česílko - velcí parťáci a hrozní raubíři. Tak jsme dlouho váhali nad tím, dát Česílka do nabídky, ale myslíme si, že mu určitě v novém domově bude dobře. Za chvíli budou oba kocourci dospělí a prostě nemůžeme u nás nechat všechny.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.2.2014_Alan_a_Cesilko/

Kočičičky ze Zlatých Hor jsou v pohodě. Dnes jsme ještě přijímali kocourka z Opavy z rehabilitačního ústavu. Kocourek tam byl odchycený naší známou. Má závažné zdravotní problémy, napuchlé tlapky, na jedné má deformované drápky a zřejmě i velké bolesti. Zítra jedeme na vyšetření do Brna a jsem zvědavá, na diagnozu a další léčbu. Uděláme vše proto, aby kocourek byl v pořádku.

1.2.2014

Zrzavý kocourek Pepek z útulku na Vysočině.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2014_Zrzavy_Pepek/

Na Vyšočině se snažíme odchytit 2 kočičky u firmy Žďas Žďár nad Sázavou. Už vloni jsme v této lokalitě odchytli větší množství koček, které už mají dávno své nové domovy, ale tyto dvě jsou velmi ostražité. Bohužel jsou čím dál víc vyhublejší, sedí na kanále. Budeme se je snažit odchytnout. Zítra se pokoušíme odchytit kočičky v Chotěboři v areálu továrny, které jsou na tom opravdu velmi špatně.

Na zavolání a naléhavou prosbu jsme ještě dnes přijímali kočičku z Velkého Meziříčí, kterou někdo hodil a zavřel do sklepa. Bělička má velké bolesti, vyhnisané zuby a díru až do čelisti. Dostala injekce od bolesti a v pondělí pojede na operaci a sondu na krmení.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.2.2014_Belicka_z_Velkeho_Mezirici/

Už včera večer nám přišla zpráva z nového domova Matta.

Dobrý večer, Kocourek je úplně v pohodě!Super,super,porad vrni ajevpohode
Spokojený,polehavazkratka uzasny,s nasima kockama se zatím jen videliale na zkamaradenito bude chtít víc casu. Moc děkujem
e

Máme radost.

Česílko by měl nový domov najít ve Znojmě a Oskar v Malenovicích u Zlína. Oskarovi to bude ale déle trvat. Nějak se nám nezdál, moc nejedl, takže dnes na veterinu. Dostal infuze, nechali jsme udělat rozbor krve. Bílé i červené krvinky má v pořádku, ostatní hodnoty jsou v normě. Ještě čekáme na FeLV a FIV.

Kočička Zaza krásně jí, hodně odpočívá. Je chudinka vysílená, bůhví jak dlouho se potulovala po vesnici a prosila o pomoc. Každopádně si to nyní náramně užívá a je vidět, jak je spokojená. Hodně spí.

Dnes jsme přijali 2 kočičky ze Zlatých Hor u Jeseníku a zítra v Hranicích přebíráme kocourka s neustálými záněty kůže, má stroupky doslova po celém těle. Uvidíme co řeknou krevní rozbory, které nám paní má rovněž předat. Jedná se o nalezence, paní se o něj stará, ale na tyto problémy je její doktorka zřejmě krátká. Doslova navrhla kocourka uspat. Ale kocour má chut k jídlu, je čilý, zaslouží si dostat šanci a v každém případě zjistit, co mu vlastně je