Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) únor 2013

28.2.2013

Do nového domova v Chotěboři odjela Čikita. její nová majitelka je zootechnička.

Žofinka a její rodina. Všichni jsou v pořádku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.2.2013_zofinka_a_jeji_rodina

Do bytu v Jihlavě odjela dnes dopoledne Erinka.

Dnes ráno velké překvapení, kočička Žofie porodila koťátka. 5 nádherných miminek,  koťátka už jsou suchá a najezená. Máme  4 holčičky,  2 po mamince černé s kresbou,  jednu mouratou a jednu stříbrnou whiskas a jednoho černého kluka s proužky. Jsou pěkně v teple, najezení a naprosto spokojení. Mamina taky.

Trochu jsem upravila předchozí text, koťata nemáme poprvé. U nás už rodila Maruška i Terezka, v depozitu jsou to naše první.

Volali lidé z Chotěboře, že by si rádi přijeli vybrat kočičku, čekáme je dnes dopoledne. 

27.2.2013

 Podívejte se sami, v jakých podmínkách živořily zachráněné kočky. Jde o dům kde bydlelo asi 6 cikánských rodin. Kočky zanechali na půdě svému osudu. Jsou to naši Simpsonovi z Jihlavy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Hosov_u_Jihlavy

Navečer máme nový příjem dvou  kočiček, polobritskou kočičku Bohunku a jejího kamaráda Eddieho. Obě kočičky dovezli lidé s úžasným vztahem ke kočičkám, vezli je k nám z dálky 115 km, jen aby  neběhali hladovějící po ulici. Oba evidentně vyhladovělí,promrzlí, kočička je nachlazená, kocourka některý ,,dobrý,,člověk střelil diabolkou, kterou zachytila lopatka a je  pod kůží. Kocourek je fantastické vymazlené povahy, kočička se také nechá chovat,jen se trošku ještě bojí, oba se ihned vrhli na jídlo a podle paní která je našla tak baští už od včera.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Bohunka_a_Eddie

Lidem , kteří je našli patří veliký dík, sami mají doma již deset nalezenců v malém  domku a přesto je nenechalo chladné vidět dvě evidentně člověkem vyhozené a zubožené kočičky.

Kromě toho paní přivezla ze Zlína dvě kočičky, kočička asi 3 roky, kocourek roční. Oba už vykastrovaní, odblešení. Pochází z areálu Rybníky, kde byli oba u jedné firmy, zaměstnanci se o ně starali. Bohužel se tam začíná stavět a tito dva by se ocitli ze dne na den "na ulici", resp. už by neměli přístup do sklepa, kde byli zvyklí. Jsou hodní, mazliví, zvyklí na lidi.

Olinka z nového domova . Oloušek se nyní jmenuje Viki.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Olinka_v_novem_domove_nyni_je_to_Viki

Nekdy bych ráda napsala i o našich domácích stálých obyvatelích, snad se k tomu někdy dostanu. Postupem let se k nám dostalo celkem 10 koček, které už jsou u nás natrvalo. Tehdy jsme vůbec netušili, že bychom v budoucnosti mohli fungovat jako útulek a tak jsme jim ani nehledali domov. Hledání domova začalo nálezem 3 kotat v krabici v lese, kdy už jsme si uvědomili, že neustále přijímat a neumístovat nemůžeme. Tak to byly naše historicky první umístěné koťata - Chip, Zip a Drákulka.

Máme nový příjem,díky naší veterinářce na nás dostal kontakt pán ze Žďáru nad Sázavou. Měl doma kočičku, která mu bohužel v prosinci vyběhla a vrátila se až za týden. Nyní zjistil, ,že budou mít koťata. Protože bydlí v podnájmu, nemá možnost se o ně postarat a poprosil paní doktorku o pomoc. Kočičku odrodíme, postaráme se o koťátka a vykastrovanou kočičku si pán po jejich odstavu zase odveze. Jsme rádi, že se tak zachoval a kočku nevyhodil, či kotata nezlikvidoval.  S kočičkou dovezl i granule, konzervy a její misky. 

tehulka2.jpg

 

Kočička samozřejmě nepůjde do nabídky, pouze její koťátka až se narodí. Nebude ani ve virtuální adopci.

 

Po odstavení koťat bude kočička samozřejmě vykastrovaná, aby se navždy takové "nehodě" zabránilo. 

 

 

27.2.2013 2x video a foto - Barunka Srdíčková bodyčková a současně i mrouskavá: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_Srdickova_bo.... Barunka mrouská, ale na kastraci půjde až za čas, neboť prodělala dvě operace. Dočasně aplikovat léky na útlum mrouskání může, až domrouská, alespoň tak nám to bylo vysvětleno.

Barunka ztratila trenky, naučila se válet po koberci, uxdělá 10x salto a je to. Je potřeba plenku zajistit bodyčkem i za naší přítomnosti...

Dnes ráno konečně žádné zvracení,které trvalo  skoro 4 dny  od příjmu 11 koťat v hrozném stavu ze Zlína,Veliké pokroky dělá Belinka,tolik měsíců plachá a je to najednou lepší a lepší. Už bychom jí moc přáli nový domov, její bráška Samuel už je od prosince v novém domově a má se tam moc krásně, posílá pravidelně zprávy, které na stránkách rádi uveřejňujeme.

 

26.2.013

pro silnější povahy - co jedla kotata na Obecinách v opuštěném bytě. Ještě tři z nich zvrací, jsou stále v léčbě. U některých se situace výrazně zlepšila, ta nejmenší vyhublá i nadále dáví předměty spolykané z hladu, ze dvou kotátek vyšly kusy magnetofonové pásky, kusy provazu, špendlík, kousky molitanu, provázky. To jsem ještě nikdy neviděla.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/co_jedla_kotata_na_Obecinach

Do Kamenice u Jihlavy odjel Dasty.

Navečer paní Eva  z Hosova dovezla další dvě kočičky (pojmenované Selma a Patty) odchycené v rozpadlém objektu který opustili cikáni,nechali tam 11 kočiček bez možnosti slézt dolů a bez obživy.A samozřejmě nikdo nic neviděl a neslyšel.Uměl říct leda nestarej se,nepleť se do toho.Jen díky ní je již šest v teple ,dostává antiparazitné léčbu,nastydlá koťata antibiotika a pro dvě se již rýsují domovy.Ještě stále tam zůstávají 4 nešťastníci a paní Eva ač maminka od tří malých kluků je odhodlaná je ještě chytit a již potřetí se s nima otočit sem k nám,nemluvě ani o tom,že ještě pořádá zbírku potřebných věcí pro kočičky.

Kočička Andy a kocourek Princ dnes odjeli do nového domova v ProstějověPodle zpráv už je Andy v novém domově opravdu jako doma, Princ je ještě mírně vystresovaný a schoval se pod postel.

Homer, Patty a Kim (Homer pochází z areálu Barumu Continental v Otrokovicích, Patty je do party k Simpsonovým od Jihlavy a Kim je z areálu Svit ve Zlíně). Pěkná směska že ?

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Homer,_Patty_a_Kimolin010.jpg

a Olin.

 

 

 

 

 

 

Ještě včera večer jsme měli příjem, kotě opět - jak jinak - od nemocnice Atlas ze Svitu. Další černoušek.

* 26.2.2013 2x video a foto - Barunka na terásce, různá steliva, Jožka nakukuje na terásku: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_na_terasce,_....

Erin a Kety jsou po kastraci, připravené jít do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Erin_a_Kety_po_kastraci#

25.2.2013

Simpsonovi od Jihlavy

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Simpsonovi_z_Jihlavy#

Jinak už jsou 3 koťátka z Obecin závazně zamluvená, samozřejmě ještě jít nemůžou, ale lidé už si je vyhlídli a rádi si počkaji.

Pořád se něco děje - Kukín se hlásí z nového domova a prý už může i do postele k páníčkům. A to bylo řečí, že do postele ne  A v novém domově je to Matýsek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kocourek_Kukin_se_hlasi

Dnešní ráno začalo telefonátem s prosbou o pomoc. Volala nám paní z vesnice u Jihlavy, že se od nich ze vsi odstěhovali lidé, a jak už to bývá zvykem nechali tam opuštěné kočky. Paní je tam 3 měsíce chodila krmit, podařilo se jí asi dvě darovat a potom jí veterinární lékař, který od nás dostal letaček, poradil aby se zkusila obrátit na nás. Po domluvě se pustila do odchytu, a podařilo se jí odchytit čtyři koťata, která v krabicích ihned přivezla. Jsme moc rádi, že se ještě najdou lidé, kterým osud kočiček není lhostejný, o to více, že paní má 3 malé děti, z toho dvě dvouletá dvojčata a přesto neváhala kočičkám pomoci. Takže máme příjem, tří malých holčiček a jednoho kluka. Koťatům byl okamžitě aplikován lék na blechy, škrkavky a svrab, a dvě nejmenší, které sotva dýchali od nachlazení dostali ihned antibiotika, pro ně přišla pomoc na poslení chvíli. Na půdě by zápal plic rozhodně nepřežili.

Koťě Štístko odjelo do nového domova ke starším manželům do Blatné.

Zamluvení jsou Princ a Andy po vyléčení a kastraci.

Nejmenší koťata z Obecin zvrací hromady škrkavek, zbytky nějaké pásky (prý tam byly videokazety), do toho nějaké korálky a šroubky. Dnes jede do depozita naše paní doktorka ze Žďáru nad Sázavou. Snad to kotíci zvládnou.

rádi bychom poděkovali za finanční příspěvky paní Balcarové, paní Vajové, pan Dobešov, panu Novotnému a paní Hábové. Velice si toho vážíme. Ještě jednou velký dík.

Před hodinou jsem přijímala asi ročního kocourka z Barumu v Otrokovicích. O kočičky se tam lidé starají, krmí je a ty které se podaří odchytnout dávají na svoje náklady kastrovat. Kocourek byl nemocný, měl antibiotika, už je z nachlazení přeléčený. Je velmi mazlivý a ostatní kočky jej tak trošku vyhánějí od jídla. Proto mi paní dnes volala a domluvili jsme se na převzetí. Kocourek je u nás v karanténě.

Ještě včera večer jsme přijímali odrostlé kotě a dospělého kocourka. Kotě je u nás v karanténě a kocourek šel do voliéry. Ta je nyní prázdná, chystali jsme se ji důkladně uklidit, ale nějak se nám nedaří ji udržet pár dní bez obyvatele. Kotě i kocourka odchytli u nemocnice Atlas v areálu bývalého podniku Svit. Ještě je tam vysoce březí mourinka Mína, ale ta je tak hrozně nedůvěřivá, že už rok nejde odchytit.

 

 

24..2.2013

o vrbičanském stařičkém Jožkovi. Prosím i za staré kočky a kocoury venku, zaslouží si dožít v teple a dostatku.

http://www.srdcemprokocky.cz/?q=node/1813

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Umelecke_fotografie_Amy/

Leontýnka zdraví z nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2013_Pozdrav_Leontynky_z_noveho_domova

Tohle je pokojík, kde budou obě březí kočičky samy až do porodu a následně až do odchování kotat.

porodni-pokoj.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Do nového domova dnes odjíždí Pavlínka a ještě si jede rodina z Prostějova vybrat domácího mazlíčka.

A naše Barunka, tedy už ne naše, ale srdíčková

23.2.2013 Video a foto - VIP kočka do téměř každé rodiny, Barunka přebalovačka Srdíčková: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_VIP_kocka_do_temer_k.... Přebalujeme a přebalujeme a mazlíme a mazlíme :-).

Všech 11 koťat z Obecin je vyfoceno, pojmenováno. Kotata jsou odčervená, odblešená a odsvrabena, jsou čilá, hodná, naprosto čistotná. Super, měli jsme z toho "tak trochu" noční můru.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Fotky_kotat_z_puldomku_na_Obecinach_ve_Zline

Už jsem napsala, že jsme přijali dvě březí kočičky od nemocnice Atlas v areálu bývalého podniku Svit ve Zlíně. Jedna kočička je už těsně před porodem, druhá je tak v polovině. Obě jsou to sestry, jsou na sebe velmi fixované. Sedávaly tam spolu na teplovodním kanále a lidé je tam pravidelně krmili.  Obě jsou samozřejmě ostražité, ale nejsou nijak extrémně plaché, na lidi zvyklé a jsou vděčné za pomoc. Jsou vděčné, že můžou porodit koťátka v klidu a bezpečí a taky je odchovat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.2.2013_Nase_brezi_kocicky_a_jejich_apartma

První noc s dvanácti novými koťaty proběhla na jedničku. Po měsících opuštěnosti jsou tolik vděční za lidskou přítomnost. Přestože do včerejška nevědeli co je to kočičí záchod, pochopili to bleskově na jedničku a ani jedno se nespletlo aby šlo někam jinam. Mám radost, protože jsem čekala ráno pohromu. 

23.2.2013

náklad koček z Obecin, byl to docela fofr, dát do přepravek a hned do auta.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.2.2013_Naklad_kocek_z_Obecin

 

Do nového domova odjel Carlos, bude mít domov v Antonínově Dole u Jihlavy v domku s přístupem ven.

Dnešní den byl ve znamení návštěvy našeho depozita na Vysočině.

Kromě toho jsme předtím přejímali koťata z bytu po vystěhované majitelce. Už jste o tom asi někteří četli, v bytě žije 15 koček a koťat, syn bývalé majitelky je chodí krmit 2x týdně. S pánem jsem mluvila, situaci bohužel nebyl schopný vyřešit. Kočky i kotata inzeroval, podařilo se mu najít domov pouze pro 1 kocourka. Ve zlínském útulku kočky odmítli přijmout.  Pomoc mu všichni odmítli.

S pánem jsme se domluvili, dnes jsme naložili do auta přepravky a jeli s ním do půldomku. Koťata - celkem 11 - nám předal do přepravek jenom přede dveřmi, ani nás pro jistotu asi nepustil dovnitř. Nedovedu si představit byt s 15 kočkami, kterým nikdo neuklízí výkaly, kterým dá jenom 2x týdně najíst a doplní vodu. Ale to není naše starost, ani se do toho nechci míchat. Převzali jsme 11 krásných kotat, 4 kočky zůstaly, ale příští týden půjdou na kastraci a majitelka si je vezme k sobě.

Všech 11 koťat - rezavá, aprikot, černá, mourovaná, ve věku od 5 - 10 měsíců, jsme převezli na depozita. Všechny jsou zvědavé, kupodivu nejsou plaché, jenom hodně hubené. Kotata byla zasvrabená a zablešená, dost podvyživená. Museli jsme koupit velké množství Strongholdu, odčervovadel. Možná budeme muset vyhlásit menší sbírku, abychom tyto nečekané výdaje pokryli.

Budeme vděční za jakýkoliv příspěvek. Děkujeme.

 

22.2.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2013_Neni_ten_Beda_uzasny

Zapoměla jsem se zmínit, že jsme začátkem února přijali zpět kočičku Vilmu, která byla v roce 2012 umístěna do Nového Veselí. Rodina, kde kočička měla domov, má dítě, které začalo chodit a začalo taky Vilmu tahat. Kočička to nesla velmi nelibě, my samozřejmě taky, a tak jsme Vilmu vzali zpět k nám. Ta se zabydlela ihned, jakoby ani nikdy neodjela.

Ozvala se na ni paní z Prahy, která má s kočičkami zkušenosti a tak doufáme, že to bude trvalý  domov pro úžasnou Vilmu. Musím vám říct, že umistujeme zodpovědně, opravdu některé zájemce odmítáme, přesto se někdy i při nejlepší vůli nemůžeme nějaké chyby vyvarovat. Stejně jako u kocourků Bruna a Mickeyho, stejně jako před 2 lety u Eliáška a Dorotky, stejně jako u úžasného kocourka Tomáška. Nikdo  z nás není vševědoucí a nemá věšteckou kouli. Důležité je ale být s majiteli v kontaktu, být připraven s nimi situaci vyřešit.

Proto také říkám každému novému majiteli kočičky od nás - nebojte se nám zavolat, ne vždycky to vyjde, nemusí to být ani vaše vina, kočička se u vás nemusí cítit dobře, může dělat z rozčilení naschvály .... Vy můžete taky čekat něco jiného, nikdo z nás není dokonalý a tak volejte, pište, my přijedeme a event. kočičku vezmeme zpět.

Už máme nachystány porodní boxy pro 2 kočičky. Bohužel už jsou ve vysokém stadiu březosti a rozhodli jsme se je nechat v klidu porodit a kotátka odchovat, stejně jako Marušku a Terezku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/mame_prichystana_porodni_boxy

Meggie posílá pozdravy ze svého nového domova ve Vsetíně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.2.2013_Meggie_v_novem_domove_ve_Vsetine

Ricky dnes odjel do nového domova. Bydlet bude ve Zlíně, v bytě. Společnost mu bude dělat 18 letá kočička a pečovat o něj bude paní, která jej venku od jara krmila. Jenom připomínám, že Ricky pochází z průmyslového areálu bývalého podniku Svit, od nemocnice Atlas

Zrovna před chvílí mi z tohoto místa přivezli další kotě, pravděpodobně Rickiho sourozence. Zatím je kotě v karanténě.

 Video a foto - Barunka je zlatá kočička: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_je_zlata_koc...

Danny po kastraci, zvládl ji statečně.

danny-po-kastraci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

21.2.2013

Zpozorněte - nová aukce napínacích prostěradel z jerseye pouze na našich stránkách !!

Jožin a Micka, dvě kočičky zachráněné před smrtí už při nakládání do auta na veterinu, našly společně nový domov u starší paní v Hrbově. K dispozici budou mít domek se zahradou, velkou obytnou kuchyn, kde se odehrává veškeré dění v domě a laskavou starší paní. Protože kočičky už taky nejsou nejmladší, tak si budou všichni rozumět.

V Hrbově máme už tedy 5 koček. Paní se o našich kočičkách v depozitu dozvěděla právě od majitelky Oskara, když se potkaly v konzumu při nákupu.

Jen tak:

Už se mě několik z vás, co sledujete pravidelně naše stránky, ptalo, jak to, že se nám daří tak dobře umísťovat a možná vás bude zvědavých víc. Ano umistujeme dobře. V okolí Zlína (kolem hlavního sídla našeho sdružení) to není zase taková sláva, i když jsme od nás umístili vloni skoro 40 kočiček. Ale chce to hodně inzerovat a taky hodně jezdit. Např. 7 kočiček máme v Praze, v Ostravě a Příboru máme 4, dokonce jsme kocourka vezli i do Rokycan u Plzně. Hodně umístujeme kočičky z našeho depozita, které je uprostřed Vysočiny. Paradoxně díky tomu, že na Vysočině neexistuje žádný útulek pro kočky, když pomineme Poličku, která je ale více nahoru. Prostě v tomto kraji není kam si pro kočku zajet - jedině do Brna nebo do Hradce Králové. Už jenom vzdálenost 70 - 80 km tam a nutnost ve velkém městě hledat nějaký útulek pro kočky spoustu lidí odradí, co si budeme říkat, i já bych byla na vážkách, jestli bez navigace hledat útulek.....

Naproti tomu do našeho depozita trefí každý, vzdálenost je např. ze Žďáru nebo z Jihlavy do 20 kilometrů, hodně hodně inzerujeme. Informovali jsme veterináře v okolí a už i ti nám doporučují nebo posílají lidi, kteří by si rádi osvojili kočičku. Kromě toho je Vysočina kraj, kde je spousta vesnic a je úplně normální, že u domku jsou 2-3 kočky, které jsou majiteli dobře krmené a na oplátku loví myši.

Každou, znovu opakuji každou, kočku dáváme pouze vykastrovanou, na základě smlouvy o převzetí, od každého majitele máme jeho adresu, telefon i mailovou adresu, všechny údaje si ověřujeme. Od nových majitelů vybíráme příspěvek na kastraci a péči a od majitelů máme pravidelné zprávy o kočičkách. Minimálních pár týdnů, než si kočička zvykne, potom je kontaktujeme zhruba 1x za 4 měsíce.

Nemyslete si taky, že kočku dáme každému, kdo o ni projeví zájem. Přibližně z 10 zájemců o kočku z různých důvodů tak 3 odmítneme (neposlušné děti, které kočky tahají a měli by je jako hračku, neochota podávat zpětné zprávy, nevhodné prostředí).

Tak nám držte palce.

 

21.2.2013

Už dlouho jsem nenapsala nic o Barunce. Léčba Barči bude běh na dlouhou trať, někdy trvá i několik měsíců než se orgány dají do pořádku a kočička může bez problémů vylučovat.

20.2.2013 Video a foto - Baruška pokakaná přebalovaná: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Baruska_pokakana_pre...

 

20.2.2013

Ricky je zamluvený.  Bude mít nový domov u paní, která kočičky u nemocnice krmila. Má doma starší kočičku a Ricky bude ideální adept. Je enormně mazlivý a snáší se s každým.

Poděkování všem kdo nás podporují, kdo přispívají na náš transparentní účet, bez vás a vaší pomoci bychom nebyli schopni zajistit příjem a pomáhat tolika kočkám a koťatům, jak nyní. Naštěstí jsme začali spolupracovat s ordinací paní doktorky Košťálové, veterinářky ve Žďáru nad Sázavou, která nám jako milovnice koček, maximálně vychází vstříc. Protože umístujeme i kočičky, které má nebo měla v péči i ona, ošetřuje naše kočky za velmi nízké ceny. Tuto spolupráci jsme nastartovali od začátku února 2013, snažíme se šetřit jak se dá, samozřejmě v žádném případě ne na úkor kvality péče. Krmivo kupujeme stále superprémiové (máme výborné zkušenosti s www.zoohit.cz a jejich značkou Porta 21), krmíme drůbežími vnitřnostmi, dodržujeme veterinární diety.

Všem dárcům jsem jmenovitě poděkovala ve složce Poděkování ale tady ještě jednu všem

OBROVSKÉ DĚKUJEME.

 Chystáme rozmístění pokladniček u vybraných veterinářů a zverimexů a obchodů, kde budou ochotni nás podpořit. I tímto doufáme, že zajistíme dost prostředků na to, abychom mohli zvládnout v pohodě naši práci. Věřte mi, že je to náročné. No ale samozřejmě nás to baví

Aktuálně Zlatěnka, Růženka, Rozárka a Bagi - už jsou v nabídce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Zlatenka,_Ruzenka,_Rozarka_a_Bagi

Před chvílí odjela do nového domova konečně i kočička Mamina. Byla u nás na návštěvě paní z Jihlavy a Mamina si ji vysloveně vybrala jako svoji budoucí paničku. Řekla bych, že to byla oboustranná láska na první pohled. Mamina bude bydlet jako jedináček v bytě, bude mít konečně pozornost svého člověka a hlavně ji tam nebudou terorizovat a usurpovat žádné jiné kočky.

Znovu bych ráda upozornila na naši aukci napínacích prostěradel. Zapoměla jsem uvést, že jde o prostěradla z materiálu jersey, jsou vyráběna v Česku pro německou firmu a dostali jsme je jako sponzorský dar. Jsou z kvalitního materiálu, není to čínská výroba levných téměř průsvitných prostěradel.

19.2.2013

Dnes večer se dvěma mladým lidem podařilo odchytnout dvě březí kočičky, které už několik let rodily kotata u nemocnice Atlas v areálu bývalého podniku Svit. Obě jsou vysoce březí, jedna skoro před porodem. Necháme je odrodit u nás.

Dnes odjel do nového domova v Praze Percy. Šel ke starším manželům, kteří mají s peršany zkušenosti a budou mít na něj hlavně dostatek času. Percy si udělal po cestě do nového domova zastávku v salonu, aby byl náležitě připraven na slavnostní vstup.

Do "salonu" k naší paní doktorce ve Žďáru nad Sázavou musel odjet i kocourek, kterého jsme se v neděli 17.2.2013 ujali. Našel ho ve Žďáru syn naší depozitářky. Bohužel kocourek měl v hrozném stavu srst, hotový speklý krunýř. Když jsem viděla fotky tak jsem pouze řekla: Tě pic !

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.2.2013_Kocourek_odchyceny_ve_Zdaru

Ale srst doroste a kocourkovi se moc ulevilo

18.2.2013

To je dnes událostí že ? Do nového domova odjeli odpoledne Nanynka, Růženka a Patrik.

Podívejte se jakého máme krasavce v depozitu. I takové kočky dokáže "člověk" vyhodit na ulici.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.2.2013_Krasavec_persan_Percy_a_stydlin_Jozin

Jožinek měl bohužel skončit ještě hůř. Už byl vypravený na veterinu na uspání.

Událost - nově spuštěná aukce. Dostali jsme darem krásné napínací prostěradla, krásné barvy. Podívejte se, jsou to věcičky, které se doma stále hodí.

Do depozita jsme včera přijímali koťátko. Toto nádherné malé koťátko , přesto už zažilo hrozné trauma a jen díky opravdu skvělé paní z Brna žije .Paní potkala bandu dětí tmavší pleti, které táhly a týraly kotě na drátě za krk, Stačilo už málo. Na krčku má  znatelné zhmoždění a bolí ho bříško. Přesto maličká na lidi nezanevřela a je mazílek, jen se občas lekne prudkého pohybu ruky, ale během jediného dne už se zklidňuje a vrní. Dostalo jméno Štístko.

A jako na správné Štístko se na něj znovu usmálo to Štěstíčko. Ozvali se lidé z Pardubic, kteří by se ho rádi ujali.  Půjde do rodiny bez dětí, do bytu, ke stejně starému kotěti z útulku.

Tak jsme to zakřikli, k lidičkám, kteří přijeli z Pardubic se doslova "přisálo" kotě z Karlových Varů, takže ZATÍM Štístko zůstává. Ale určitě ne nadlouho.

stistko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.2.2013

Nové kočičky v nabídce

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.2.2013_Nase_nove_prirustky_Klara_a_Rachel

Olinek řádí s Brunem

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.2.2013_Olin

Samuel posílá zprávy a fotky z Třebíče.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.2.2013_Zpravy_z_Trebice_posila_Samuel

Lucky - nově přijaté zbědované kotátko

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.2.2013_kocicka_Lucky

Erin, Kety a Josefka po kastraci. Holky to zvládly vcelku dobře, kupodivu nejhůř to nesla Erin, ta na nás byla velmi nazlobená a dva dny zalezlá nechtěla komunikovat. Jak dřív utíkala vítat a mazlit se, tak nic. Až  za dva dny ji to přešlo.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Erin,_Kety_a_Josefka_po_kastraci

 Stařičký a úplně bezzubý kocourek Vašek - fotky. Dnes Vašík odjel na kastraci.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/staricky_Vasek

předpokládám, že Vašek u nás v depozitu bude na dožití. Ve společnosti Otesánka a Čmeldy mu bude výborně. V zimě může ležet u kamen a v létě občas vyběhnout za myškou.  Vaška budeme nabízet do virtuální adopce.

 

16.2.2013

Dnes večer odjela do nového domova v domku se zahrádkou kočička Meggie. Megginku jsme měli hodně hodně dlouho, od podzimu. Našli ji tehdy u cesty sraženou autem. Podstoupila náročnou operaci, kromě zlomené nožičky měla i obrovskou kýlu. Z Megginky se stala krásná hodná kočička, bude mít dobrý domov.

Kotě Kulička našlo domov v Humpolci.

Přijímáme do depozita kočičky od OS Konec Toulání. Kočičky jsou z Karlových Varů, z bytu, kde majitelka má být vystěhována na ubytovnu. Kočky by zcela určitě na ulici.

Příjem asi 4 měsíčního mourovaného koťátka, nalezené u Kauflandu v Uherském Hradišti. Kotátko bylo šetrně odčerveno. Mazlivé, bez problémů.

15.2.2013

Josefka se doma zabydlela, s ostatními kočkami se snáší dobře, po kastraci jsou všechny v pořádku.

Ještě večer jsme přijali černé koťátko Lucky. Už jsme měli příjem avizovaný před 2 týdny, ale byla na velmi náročné léčbě na Vetklinice v Mařaticích u MVDr. Kaděry. Lucky užívá antibiotika a vitamín B.

Kocour Vašek, odhadem 8 - 10 let, úplně bezzubý, je na antibiotikách. Ztížilo se mu dýchání, nasadili jsme léčbu. Váží tedy něco přes 5 kilo, je ho opravdový kus.

Erin a Kety jsou po kastraci zpět, současně přijela od paní doktorky tříbarevná kočička rovněž po kastraci, bude to Josefka.

Zprávy od Dannyho z Prahy, je právě po kastraci, zvládl to jako hrdina. Už nám začínají chodit zprávy o kastracích koťat, které jsme umístovali v létě a na podzim, už přišel jejich čas.

 http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Baru_ciha_na_Kimberly,_Baru_mazlitko

14.2.2013

 14.2.2013 Musím vám napsat, že Barunka je naprosto úžasná kočička. Při výměně dětských plen na mne vystrčí zadeček a nechá se přebalit. Když se stane, že špatně plenku uchytím, nic se neděje, bez potíží se dá s Barunkou spolupracovat. Barunka je naprosto úžasná a všem děkuje za pomoc! Tohle jsem u žádné kočenky ještě nezažila. Péče o Baru je samo sebou náročná, ale samotná kočenka nám práci absolutně ulehčuje, takže vám přijde, jakoby to byla "normální" kočička, jen je potřeba u Baru BEZ POTÍŽÍ vyměnit plenky.

Včerejší odchycená kočička, mourované kotě, která byla v průmyslovém areálu Svit už má nový domov. Paní, která ji tam chodila krmit, by se jí ráda ujala. Má už doma starší kočičku, ke které by chtěla tuto jako kamarádku. K paní by odjela o víkendu nebo příští týden.

Tak se nám to začíná rozrůstat. Máme hlášenou zítra kočičku, která byla 14 dní na vetklinice dr. Kaděry v Mařaticích. Byla na tom velmi špatně a navíc se dělaly testy na nemoci.

u paní doktorky ještě čeká jedna adeptka do našeho depozita, kterou budu přebírat zítra společně s vykastrovanými Kety a Erin.

14.2.2013 2x video a foto - Barunka na terásce a Barunka si začíná hrát s Kimberly: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_na_terasce_a.... Momentálně barunka prozkoumává své teritorium a pozoruje kočičky.

Dnes od nás odjely na kastraci Kety a Erin, zítra budu holky od paní doktorky vyzvedávat.

Ozval se mi zájemce na Megginku, je ze Vsetína, po dohodě by rádi pro kočičku přijeli v sobotu navečer. Jsem ráda, že bych měla Meggie blízko, i z toho důvodu, že bych ráda časem dala znovu zrentgenovat nožičku, jak to po náročné operaci, která byla v říjnu 2012 vypadá.

 

13.2.2013

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_v_bodycku_13.2.2013

Dnes odchycené dvě mladé kočičky, spíš odrostlé kotata. Obě dvě mourinky. Jedna pochází z oblasti sídliště Jižní Svahy 1. segment a druhá z bývalého areálu Svit, u zastávky Housa Car.

Zatím nemáme jména... Vymýšlím ....

13.2.2013 Video a foto - Barunka vodnice a mazlíček největší: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_vodnice_a_ma.... Edík chtěl stáhnout Barunce trenky! Na videu jde vidět jen takové poplácávání, ale ve skutečnosti se již několikrát pokoušel Eda sundat Barunce trenky!

12.2.2013

 Amy zdraví z nového domova, vzkazuje, že zabrala paničce její nové křeslo na čtení a už to tam je její.

amy-na-novem-kresle-panicky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

z těchto podmínek jsme vzali kočičku Pepinu (je to už druhá v pořadí) takže Pepina 2.

pepina-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuálně o Barunce z Vrbičanských kočiček....

 11.2.2013 Edovi nezbedovi se strašně moc líbí Barunka. Jenže my nevíme, zda Barunka anebo Barunky plenka, za kterou ji Eda tahá. Barunka není žádné béčko, jak jsem již předpokládala, klidně Edu zbuší a je to. Eda se předvádí, leze na škrabadlo, na kterém odpočívá Barunka, ta do něj mlátí tlapičkami a oběma se to velice líbí :-)...

 12.2.2013 Video a foto - jak zvládla Barunka první noc mimo klec: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_jak_zvladla_Barunka_.... Na videu se Baru ještě jen tak předváděla a ospale kutálela po škrabadýlku. V tuto chvíli už běhá Barunka jako srnka po pokoji.

 S Barunkou už máme nacvičené, jak nasadit plenku. Vypadá to asi tak, že Baru udělá mezi nasazováním dva placáky a dva kotrmelce a plenka sedí, jak ulitá. Nemyslete si nic strašného, placáky dělá Baru s radostí v rámci mazlení. Netrvalo dlouho a jsou z nás dva profíci

  Náš zlatý Timmíček bez zadní nožičky už má po kastraci, posílá pozdrav a prý to zvládl velmi statečně.

cit.

zvládl  to hrozně statečně, paní veterinářka si ho zamilovala, povídala, že tak společenského kocoura tam dlouho neměla, prý  hned po probuzení se s ní chtěl mazlit a když na něj neměla čas, tak ačkoli se ještě motal a měl problém s rovnováhou, potřebovala se kámošit s jezevčicí, co tam byla taky hospitalizovaná:-). A jinak už je úplně v pohodě, dokonce ještě ten večer, kdy jsme si ho přinesli domů, už se zase honil s Maté ( mimochodem té očividně chyběl těch pár hodin, byla docela špatná z toho, že si nemá s kým hrát a hledala ho, ale už je zas vše v pořádku:-).

Pro ty, kteří naše kočičky nesledujete od začátku, Timmíčka jsme našli pod keřem, místo zadní nožičky měl pahýlek. Ten jsme mu za 2 měsíce museli amputovat, protože si ho neustále zraňoval a měl ho do krve odřený. Chudák už zkusil ve svém krátkém životě hodně, ale nyní mu to nová rodina stonásobně vynahrazuje.

Jedna z našich prvních umístěných kočiček Karlička. Našli jsme ji ve sklepě panelového domu, jak se krčila kdesi vzadu v pytlích a bednách. Bylo to sotva odrostlé kotě. Karlička našla nový domov v úžasné rodině v Opavě. Nyní už se rodina rozrostla o další 4  kočičky. Navázali jsme s nimi krásné přátelství, už několikrát nám pomohli při záchraně kočiček a jsme v neustálém kontaktu.

Takto šel čas s Karličkou :

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.2.2013_Jak_sel_cas_s_Karlickou 

 

V našem krámečku si můžete prohlédnout a zakoupit ozdobné kachličky, kterými si zútulníte kuchyn, koupelnu, dětský pokoj nebo chodbu. Koupí kachličky přispějete na péči o naše kočky v depozitu.

V nejbližší době očekávejte také aukci krásných barevných napínacích prostěradel. Barev bude na výběr opravdu hodně.

11.2.2013

Ještě se dnes večer podařilo odchytit ve Ždáru nad Sázavou mrouskající kočičku, už ji vezou do depozita.

Úspěšný den - dneska odpoledne jeden obrovský černý kocour, ten je ve voliéře, bude chvíli trvat než se umravní a zklidní, a ted večer druhý velký kocour, mourovaný, s bílýma tlapkama. Ten se nechal odnést skoro v náručí, dostal jméno Václav.  Cerný kocour pochází ze sídliště Jižní svahy ve Zlíně, 2. segment a Vašek měl staré bydliště u 1. segmentu.

Barunka má trenky

11.2.2013 Video a foto - Barunka v trenkách: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_v_trenkach_p...

* 11.2.2013 3x video a foto - Barunka v plenkách, pokroky a prosba o pomoc: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_v_plenkach,_.... Barunka dělá neskutečné pokroky. Už jsem kočičku přebalovala také do nové plenky. Plenky kočičce drží, ale samozřejmě, pokud by se někde zachytila, plenka by jí sjela ze zadečku. Přesto drží perfektně pevně. Na posledním videu prosíme o pomoc Barunce a zveřejňujeme plenky Pampers, které maličké dobře drží. Domníváme se, že je možné vybrat pro Barunku ty nejmenší dětské plínky nejmenší velikosti na 2kg až 5kg jakékoliv značky. Na fotografiích a na videu uvidíte Pampersky již odskoušené a parádní. Barunka únavou odpadla a odpočívá v kukani... Milí čtenáři, ozvu se později odpoledne

* 11.2.2013 Video a foto - ještě o Barunce, vypadá jako kočičí modelka: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_jeste_o_Barunce,_vyp.... A to ještě Baru netuší, že už má na cestě Bodyčko od paničky kočičky Frídulky z virtuální adopce :-).

 

Z Brna si přijeli lidé pro maminu,  když jsme je viděli,  4 děti ve věku od 1 do 4 let (což by mi nevadilo pokud by děti byly čisté a umyté a učesané)  první dojem byl hrozný a když mi ještě řekli,  že mají 5 pejsků a chtějí, aby si s nimi kočička hrála, to byl konec. Mamina zůstává u nás v depozitu. Urážek a nadávek jsme si vyslechli hodně. Domovy pro naše kočky musí být zaručené a nejlepší. Jinak od nás kočička neodejde.

Důležité - nepřehlédněte. 17. únor je národním dnem koček.

http://www.kockaapravo.cz/oznameni-clanek.php?id=346

Srdíčkové kočičky ve Vrbičanech se loučí se zesnulou Kjárinkou. Paní Kristýno, jsme s vámi a myslíme na vás.

http://www.kocky-utulek.cz/?q=node/2253

10.2.2013

Bédova siesta

beda-ma-siestu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

beda-siesta-jeste-jednou.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Právě odjel do nového domova Matěj, kocourek přijatý z průmyslového areálu ve Žďáru nad Sázavou. Bude mít nový domov v Havlíčkově Brodě a za kamarádku ragdollku.

Ještě čekáme návštěvu z Jihlavy a z Brna.....

Pozdrav nám poslal Žoly.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.2.2013_pozdrav_nam_poslal_Zoly_2

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.2.2013_jeste_jednou_Zoly_s_kamaradem

 Do nového domova odjela Amy. A za hodinu odjíždí Mamina.

Jinak ještě jednu důležitou poznámku. Už se mě víc lidí ptalo, jakým způsobem předáváme novým majitelům kočičky :

- každý nový majitel podepisuje Předávací protokol, kde má jasně vypsány svoje povinnosti a závazky vůči kočičce

- nový majitel dostává zdravotní kartu zvířete, aby viděl, kdy bylo kastrováno, event. jestli bylo nemocné, jaké léky na onemocnění užívalo, kdy byl odblešen, odčerven, kdy očkován.

- kočičky z 90 % předáváme proti příspěvku na péči pro naše sdružení, tento příspěvek je libovolný, nicméně je důležitý. Každého nového majitele bereme individuálně, tyto částky nejsou striktně dané,  vážíme si každého příspěvku. Tímto nám lidé také dokazují, že se o kočičku budou dobře starat.

Už jsme dlouho nepřinesli žádné zprávy o Barunce, která je po operaci v pořádku, všechno zvládá velmi dobře. Samozřejmě vylučování ještě není upraveno, ale chce to čas a doufáme, že se i tento problém časem zlepší.

* 10.2.2013 Video a foto - Barunka a Maršenka: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_a_Marsenka_1.... Zmínka o Maršence, která je "v pořádku", je na prvním videu. Videa jsou především o Barunce, která ještě stále vylučuje škrkavky, tak silně byla začervená. Barunka snáší jemné odčervení v podstatě velmi dobře. Stále ještě bojujeme se svrabíkem v ouškách, neboť nemůžeme použít pipetku za lopatky, a tak se zbavujeme nánosů z oušek kapičkami určenými právě na svrabová ouška, jde to pomaleji, ale v případě Barunky je tato cesta nejschůdnější a nejbezpečnější.

9.2.2013

Ještě dnes odjela do nového domova v České Bělé Andělka, kočička vyhozená v lese z auta.

Máme zamluvenou Amy i Aničku (uvidíme, která z holek pojede příští týden do Havlíčkova Brodu) a do Brna je zamluvená Mamina.

S Gábinkou jsem dnes byla na veterině vytáhnout drén z rány, která jí stále hnisala. Dostala kromě Zoviraxu ještě Ronaxan pro doléčení problémů s dýcháním.

8.2.2013

Musím prozradit na Béďu, že si dovolil dnes paní doktorce dát značný "výchovný" pohlavek. Normálně na ni číhal na schodech nahoru a jak šla pod ním, bác ji .... Samozřejmě se tomu všichni zasmáli. Máme radost, že už je Béďa v takovém stavu, že vymýšlí legrácky.

Dnešní den začal velkými hádkami a nesváry, dosud nekastrovaný Fredy (kvůli svému onemocnění zápalem plic) napadá všechny kočičky - holky i kluky nevyjímaje. Začal značkovat po celém domě, aby nám ukázal, kdo je tady pán. Jeho stav je ale už velmi dobrý, tak byl dnes odvezen na kastraci. Odpoledne jsme měli návštěvu paní MVDr. Košťálovou ze Ždáru nad Sázavou, která s sebou přivezla na umístění nádherné hodné kotátko, Kuličku. Přestože Kulička vyrostla na ulici s divokou maminou, je velmi milá, hodná a mazlivá.

fotky Kuličky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.2._Nove_kote_Kulicka

O víkendu máme nahlášeny 3 návštěvy pro kočičky, tak doufáme, že si nový domov některé z našich svěřenců najdou.

Do Nížkova k soukromému zemědělci odjeli dvě plaché kastrované kočičky, Donald a Amanda. Sice už to nejsou tak šíleně nedůvěřivé a plaché kočky, jako když jsme se jich ujali (sídliště Jižní svahy ve Zlíně) a kteří nám málem zbořili voliéru, ale i tak nikdy nebudou domácí mazlíci. Nicméně na statku mají přístup do stodoly, do kotelny, dostatek jídla, dostatek myší, a bezpečné prostředí daleko od silnice. Myslím si, že pro takové kočky je to ráj na zemi, nemůžeme je přece po kastraci vrátit zpět na sídliště do blízkosti hlavní cesty, kde by dřív nebo později skončili pod koly aut. Zatím jsou ještě zavření v kotelně, aby si zvykli.

 

Z našeho spřáteleného útulku ve Vrbičanech, od Srdíčkových kočiček přišla dneska smutná zpráva. Kjárinka, kočička, která bojovala ze všech sil o život, bohužel svému onemocnění podlehla.  Níže p. Kristýna Kacálková, kterou jsem si dovolila zkopírovat.

8.2.2013 Za chvíli budou dvě hodiny. Dnes jsem jela na veterinu ne s kočičkou, ale za kočičkou. Jela jsem na veterinu intuitivně, abych se mohla naposledy s Kjárinkou rozloučit a poděkovat osobně paní doktorce a sestřičce za to, že zůstaly do noci a kočičku operovaly. Umazávám napsané a připisuji nové tak, aby byla zachována čistota na všech frontách. "Kjárinko, zůstaneš už navždy s námi. Jsem vděčná za to, že jsem tě mohla naposledy pohladit a rozloučit se s tebou. Nevím, jestli jsi čekala, až přijedu, ale vím jistě, že jsme udělali všichni všechno a nebyla již cesta zpátky." Děkuji všem, kdo jste pomohli Kjárince, aby se jí dostalo potřebné péče a pomoci.

Bohužel i takové případy jsou v útulcích časté, každý z nás se s tím vypořádáváme velmi těžce. Jak budu mít chvilku, připravím článek o tom, jak je důležité být v té poslední chvíli u odcházejícího zvířátka. Velmi často se stává, že doktor řekne: běžte vedle a euthanasii provede sám. Naopak pro zvíře je to stresující, těžko odchází z tohoto světa a trvá to mnohem déle. Stojí za to, překonat tu bolest a i v této nejtěžší chvíli být u něj. Odchází se mu z tohoto světa mnohem klidněji.

7.2.213

Dnešní den začal příjemně,krásný domov našli Kukin a Olinka. Z Olinky byla velmi nadšená paní domu, jak ji uviděla zvolala že je jako whiskas z reklamy , ihned se do ní zamilovala a Olinka vrněla a vrněla až se celá třásla. Kukinek odjel hrdě jako chlap, bude z něj nádherný veliký kocour, pán domu. Olinka a Kukín společně odjeli do nového domova ve Světlé nad Sázavou.

Horší zpráva: Ekofond nám neschválil příspěvek na krmení, o který jsme žádali. Prý je ve Zlíně útulek, který spadá pod město. Problém, který vidím já je ten, že útulek nepřijímá zvířata od soukromých osob, odchytová služba ve Zlíně funguje vůči kočkám skoro vůbec nebo naprosto laxně. Kočky jsou v útulku dlouhou dobu, půl roku, rok, někdy i více. Naše sdružení díky tomu, že kočky vozíme do nových domovů, inzerujeme neustále má čekací dobu na nový domov většinou několik týdnů, v případě nemoci event. vymazlování dva až tři měsíce. To považujeme za velký úspěch, ale viditelně město nemá zájem na tom, aby byly zachranovány kočky bez domova a eliminován jejich počet.

 Nový příjem. Už týden byla na veterině nalezená černá kočička, ve velmi bídném stavu. Byla jí diagnostikována kočičí rýma a herpes virus. Dnes jsme si kočičku mohli převzít do naší péče. Ještě má kanylu, kdyby byla zapotřebí infuze,  je vyhublá, jedno očičko napůl slepé. Oči budeme prokapávat floxalem a mazat Zoviraxem, který si zítra vyzvedneme ráno v lékárně. Jinak hlavně klid, teplo, rekonvalescenční krmení. Samozřejmě je v karanténě. V sobotu jedeme na kontrolu.

Jak odjíždí kočičky do nových domovů, tak zase naopak jiné přichází. Máme v depozitu nového kocourka bílo zrzka Matěje ze Žďáru nad Sázavou. Už je v nabídce.

6.2.2013

a ještě Kukín - stále v depozitu, ale rýsuje se nový domov

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.2.2013_Kukin_zatim_v_depozitu

Nové zprávy z domova Rozárky. Všechny moc pozdravuje

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.2.2013_nove_zpravy_z_domova_Rozarky

Hledáme naléhavě nový domov pro kocourka Danečka.

Říkáme mu Dan, je asi 2 roky starý, vykastrovaný kocour. Je to mazel, ale potřebuje jít do rodiny, kde nebude mít moc kočičích kamarádů, respektive žádné a ani pejsky a taky do rodiny bez dětí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.2.2013_Hledame_nalehave_novy_domov_pro_kocourka_Dana

kocourek je to velmi milý, hodný, mazlivý, naprosto čistotný. Ideální společník pro starší bezdětný pár.

5.2.2013

Dobré zprávy o Čmeldě. Viditelně zabírají antibiotika a už 2. dávka Zylexisu. Z Bédi začíná být rošťák. Kocourek není postelový mazlíček, ač vypadá jako plyšová hračka, ale pořádně živý rošťák. Jeho největší zábava je nosit hračky nebo někde číhat za rohem a startovat po všem, co jde okolo. Vynahrazuje si,že skoro měsíc ležel jako mrtvolka a jak muže chytne každého za ruku a začne ho kousat a kopat jak veliká zuřivá šelma-i jemu nový lék začal zabírat.Dnes napsali majitelé jeho kamarádky Lojzičky,kočička pomalu a nenápadně ovládla celou domáctnost a stala se paní domu.Další skvělá zpráva kočička Čikita z Brna pojede v sobotu do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Uzdravujici_se_Cmelda_a_Beda

PROSBA VŠEM

V poslední době se nám sešlo hodně kastrací, nemocný Béda stál (léčba stála 5.000 Kč), nemocný Freddie, kotata na antibiotikách, odchycené kočičky se svrabem. Je to velmi finančně náročné. I když nyní žádáme o příspěvek z Ekofondu, zatím nic není jisté.  Návštěvnost našich stránek je krásná, všem děkuji, že se zajímáte o dění v našem útulku, o tom, jak bojujeme.  Čekají nás odchyty na 5 místech ve Zlíně, které je nutné neodkladně řešit. Náměstí Míru, areál bývalé firmy Svit, Jižní svahy, areál na Januštici....

Chtěli bychom poprosit každého z vás o zvážení možnosti podpořit naše sdružení  měsíčně  stokorunou. Když se tak rozhodne hodně lidí  bude to pro nás obrovská obrovská pomoc.

Možná se to zdá předčasné prosit o příspěvek, že je na účtu dost peněz, ale čeká nás platba veteriny za měsíc leden. Fakturu za veterinární služby dostáváme 1x měsíčně, od nynějška to pro lepší koordinaci zákroků, kastrací bude po každém ošetření event. 1x týdně. Samozřejmě tato koodinace neovlivní nutnou péči nebo léčbu, či zákroky. Jde spíš o to, že kastrace koček a kocourů můžeme směrovat na měsíc, kdy nebude taková náročná léčba, jako nyní Bédi a Čmeldy. Po zaplacení faktury za veterinu nebudeme mít žádnou rezervu na nečekané výdaje, které se mohou vždy vyskytnout.

víme, že je to dnes pro všechny náročné a těžké, ale říkejte to kočičce krčící se pod keřem v zimě, v dešti, říkejte to kocourovi, který denně sedí na teplovodním kanálu, říkejte to kotatům, která tak dostanou šanci na život.....

http://www.kocky-utulek.cz/?q=node/625

 

4.2.2013

Danny posílá zprávy z domova.

Ahoj...
Tak Vam po dlouhe dobe zasilam pozdravy..
Mam se tady v Praze skvele, docela jsem vyrostl a pekne ztloustl..
Nahradni velka mama nas krmi dobrotama a porad me jenom drbe, nebo si semnou hraje.
Taky si hraje s brachou, ale ten je hrozne otravny a porad me jenom skadlive okusuje a provokuje a chce si hrat.. Ovsem ja jsem hrozny flegmatik, takze me to nijak nerozhodi.. A ke kazdemu hrani si leham..
Budu uz muset jit, mama nas vpustila do loznice, takze je cas spanku..

danny-lezici-a-spici.jpg

 

 

 

 

 

 

 

V léčbě jsou aktuálně Freddie, Čmelda i Béda, který má stále průjem a musí jíst speciální dietu.

Do nabídky Hledají domov jsme již zařadili naši Olinku, Olouška, krásné whiskas koťátko.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.2.2013_Mazlicek_Olinka

Agáta odjíždí do nového domova v Sazomíně. Bude dělat společnost starší paní a bude jako jedináček. Vzhledem k tomu, že Agáta nemusí ostatní kočky, které jí viditelně překáží při loudění pozornosti od jejího člověka, tak to je pro ni ideální. U nás doma doslova trpěla, když si šla pro pohlazení a před ní se vetřela většinou Anička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.2.2013_Agata_odjela_do_noveho_domova

3.3.2013

Příjem dvou kočiček, asi ročních (lonských jarních koťat) z Vacenovic u Kyjova. Holky půjdou příští týden na kastraci. Obě jsou zdravé, mazlivé, přítulné. Pojmenovali jsme je Erin a Kety.

Večer ještě jeden příjem, mourovaná kočička asi roční odchycená opět na zlínském sídlišti Jižní svahy. Odchytáváme tam už 3. rokem.

Rozárka našla nový domov, odjíždí do bytu k druhé kočičce do Žďáru nad Sázavou.

 nové fotky Carlose

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.2.2013_Nove_fotky_Carlose

Ještě máme hlášenou odpoledne jednu návštěvu. Rodina by ráda pořídila pro svoji 60 letou maminku kočičku, už vykastrovnanou a odrostlou. Paní kočičku měla, zemřela před časem stářím. Ideální k paní vidím Aničku nebo Agátu, ale spíš Aničku. Ta nepotřebuje žádnou kočku jako společnici, je fixovaná na svého člověka a potřebuje někoho, kdo bude většinu času s ní doma.

 žoly pozdravuje ze svého domova v Otrokovicích.

zoly.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2.2013

Odpoledne odjíždí do nového domova kočička Šejla z Bardějova. Paní si vloni v prosinci od nás vzala kotě - kocourka rovněž z Bardějova a hledala k němu kamarádku.

 Čmelda je znovu nemocná, kýchá a teče jí z nosíku, přece jenom nasadíme na podporu imunity dávky Zylexisu. Jak je Čmelda nemocná, tak si vylezla na topení a vyhřívá se. Dřív spala v posteli, ale ted vysloveně vyžaduje teplo.

cmelda-se-vyhriva.jpg

 

 

 

 

 

 

1.2.213

Dnes dopoledne odjely do nového domova do domečku se zahradou holky Vaneska a Tea. Přejeme jim všechno nejlepší v novém domově.

Tak dnes hlásíme ještě jeden úspěch. Domov našli Čertice a Kuba. Noví majitelé si původně přijeli pro Maminu a ještě k ní pro kočičku, ale zaujala je nakonec Čertice s Kubou. Budou bydlet ve vesnici Věž u Havlíčkova Brodu.  Rodina má zemědělskou usedlost, budou mít spoustu bezpečného výběhu, hodně jídla a teplo v takové velké pracovní kuchyni.

 

* 25.2.2013 Video a foto - Barunka se válí na dece: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_se_vali_na_dece. Natočeno včera.