Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) srpen 2016

28.8.2016

Koťátka k adopci - jsou již 2x naočkovaná a připravená odjet do nových domovů.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kotatka_k_adopci_-_Josefina,_Oskar,_Ruby_a_Vincent

 

26.8.2016

Máme pro všechny tuze smutnou zprávu. Dnes nás opustil kocourek Špička, který byl převzatý na veterinární kliniku v kritickém stavu ve středu tento týden. Vůbec jsme se divili, že kocourek zvládl rychlý převoz a tímto moc děkujeme slečně Verči za ochotu pro kocourka do Uhřic zajet a přivézt jej do Zlína. Jenom během cesty prodělal 4 záchvaty. Podařilo se zavést kanylu, odebrat krev na hematologii a biochemii a kocourka napojit na infuze. Výsledky rozboru krve ukázaly masivní rozpad červených krvinek. Přesto jsme se rozhodli bojovat.  Špička musel být stále pod sedativy, jakmile přestávaly účinkovat, dostavily se nervové křeče. Sono ukázalo abnormálně zvětšené ledviny. Kocoureček dostával kortikoidy, dále léky na snížení otoku mozku a odstranění záchvatů, bohužel léky nezabíraly. Dnes ráno to kocourek vyřešil za nás, usnul navždy.

Špičko, dodnes si pamatuji, jak tě před rokem přinesli dva mladí lidé, kteří byli na výletě na Pulčinských skalách a ty jsi se k nim odhodlaně kdesi v lese přidal a šlapal jsi za nimi tak dlouho, až tě vzali pod bundu a zavolali do našeho útulku. Přijímali jsme tě velmi pozdě večer. Potom jsi našel nový domov u našich přátel v Uhřicích, kde tě měli moc a moc rádi. Prodělal jsi kastraci a pak už jsi mohl běhat po venku a užívat si kočičích radostí. Ale jenom krátkou dobu, necelý rok. Je nám to kocourku strašně moc líto, nikdy na tebe nezapomeneme, na černého kocourka s bílou špičkou ocásku. Spinkej v klidu.

pulcik1510.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20.8.2016

Na hospitalizaci na veterinární klinice máme 2 koťata (cca 4 měsíce) a dnes jsem přebírala z kliniky kotě, přijaté ze Zábřehu. V pátek zřejmě "zapracovala" viroza, z hravého a živého kotěte byla během pár hodin doslova placička bojující o život. Bylo napojené na infuze a dnešní stav je mnohem lepší, takže jsme jej mohli převzít do domácí péče. Ještě nemá vyhráno, ale stav se od včerejška velmi zlepšil. Opravdu jsme se báli nejhoršího.

 

Příjem 3 koťat z Biskupic a zítra musíme odvézt z Kaňovic z areálu fy Contimade kočičku a dvoutýdenní koťátka. Ta pojedou hned do Uhřic.

 

Nový domov našel v Kostelci u Zlína kocourek Vendelín, kterého jsme přijali z Malenovic. Tam se potuloval pod hradem, až se jej jedné paní zželelo a ujala se jej. Po naočkování přišel do našeho útulku.
Rovněž do Uherského Brodu odjelo černé kotě Boddie, které jsme s mourovaným sourozencem přijímali z Hulína od paní Marcely. Za partáka bude mít stejně starého (rovněž černého) kocourka

Beliska má nový domov. Bude ve Zlíně, na Jižních svazích, jako bytová kočička a samozřejmě jedináček. Jako kamarádka ke starší paní, která již bydlí sama. To je pro ni naprosto optimální a jedinečné. Taky se předvedla v nejlepším světle a sama dokonce vlezla do přepravky. Na mě se podívala stylem "tak už máš zase ložnici pro sebe, ale já budu mít celý byt". Máme velkou radost.

 

15.8.2016

Malý Barnabášek ze Slušovic dneska svůj boj o život v 7.00 hodin ráno prohrál. Včera se zlepšil, večer jsme měli zprávu, že to vypadá nadějně a bojuje. Ještě v noci jej pan doktor kontroloval a zdál se lepší. Nad ránem přišel zvrat a kocourek zemřel. Je nám to Barnabášku moc líto, už jsi měl i domov zajištěný. Měl jsi takovou vůli žít ale infekce a velké oslabení organismu spojené s průjmem tělíčko nezvládlo. Tak už tě aspoň nic nebolí.

14.8.2016

Barnabášek, odchycený ve Slušovicích a umístěný do našeho depozita v Zádveřicích, byl včera akutně na pohotovosti v Uh. Hradišti - Mařaticích. V sobotu situace vypadala velmi velmi vážně, pan doktor měl obavu, že se kocourek nedožije druhého dne. Noc ale Barnabášek zvládl a ráno nám volali, že se mírně, ale velmi mírně zlepšil. Krevní testy vykázaly velmi nízkou hladinu bílých krvinek, Barnabášek dostal léky na podporu tvorby bílých krvinek a na podporu imunity, i nadále zůstává na infuzích.

 

V pátek 22.00 hodin - zvonek, dost naléhavý. Paní z Brna, která byla na návštěvě u rodičů v Tlumačově, při večerní procházce našla v poli 5 maličkých kotat bez mámy. Tři z nich byla ještě slepá, dvě začínala vidět, odhadem tedy tak týden až 10 dní. Prochladlá, mokrá, třesoucí se zimou. V autě když zapnula topení se uklidnili, ale co s nimi. Objížděla celý Zlín, v útulku na Vršavě nikdo, v nějaké záchranné stanici jí "poradili", aby je předala polici. Co ti by s nimi tak dělali ? Nakonec jí poradili nás. Opět rychlá akce, a za hodinu byla koťata v Uhřicích. Enii už měla své koťata 5 týdnů stará a zrovna se začínaly převádět na granulky a maso. Kočička prcky přijala, ti se zklidnili a za chvíli měli plná bříška. Dnes jsem fotila.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kotata_z_Tlumacova

9.8.2016

Dnešní den, tedy spíše odpoledne náročné na organizaci, která díky pomoci slečny Venduly z Kroměříže, dopadla velmi dobře. Řekla bych - střelhbitě.
O co šlo ? Volala paní z Postoupek u Kroměříže. Pod balkonem našla malé asi 4 týdenní kotě, které se místní výrostci chystali zabít. Vzala jej k sobě, ale co s ním ? Doma už 4 zachráněná koťata s kočkou, psa a dům v rekonstrukci. Všechny útulky ve zlínském kraji jí odmítly pomoci. Při představě, že pojedu ještě odpoledne do Kroměř...íže a s kotětem budu vymýšlet co a jak, mě polilo horko. Naštěstí při troše improvizace jsme našli řešení.
Slečna Vendula z KM převzala v Postoupkách kotě, převezla jej do našeho depozita v Uhřicích a odtud vzala 2 koťata, přijatá minulý týden z Hulína a již naočkovaná, která byla dočasně přichýlena u jednoho pána v Kroměříži.
V 16.00 hodin akce začala, v 17.15 skončila.
Počet koťat v péči našeho sdružení se tímto zvýšil na 43 !!

Postupně se náš útulek plní plně naočkovanými koťaty. První přišly 2 koťata z Podhoří, dále 2 koťátka z ulice Mostní, postupně budeme přijímat z Uhřic a z Louk. Druhá vakcinace čeká 3 koťata přijatá ze Zlína a umístěná dočasně na Podhoří.

Dnes byly na prvním očkování 2 koťátka dočasně umístěná v Napajedlích.

Do Zádveřic jsme přijímali 4 koťata z Újezdce u Valašských Klobouk i s matkou, dále odchycené kotě ze Vsetína a prcka z Doubrav. Všichni už byli minulý týden naočkovaní.

 

8.8.2016

Dnešní příspěvek chci věnovat velkému poděkování skvělým lidem. Prvním z nich je Linda , která ač na rodinné oslavě na moji velkou prosbu o pomoc v akutním případě, ihned vyjela do depozita v Uhřicích a nemocné kotě převezla na veterinu. Druhý z nich je MVDr. Mráček, http://osetrimvamzviratko.cz/, který velmi ochotně přijel do ordinace mimo ordinační dobu a kotě ošetřil. Oběma moc děkuji a velmi si toho vážím.

O co šlo ? Dnes ráno telefonát z Uhřic - kotě, které včera bylo ak...tivní a čilé lapá po dechu a jeho stav je velmi vážný, padá na stranu a nemůže chodit. Paní podala glukozu, pokud by to byla hypoglykemie, je to hlavní účinná první pomoc. Nic, bohužel, kotě bojovalo dál o život. Poprosila jsem prvního člověka v Kroměříži co mě napadl a to paní Lindu, jestli by nezajela do Uhřic a kotě nepřevezla na veterinu. Než bychom dojeli ze Zlína, mohlo by být pozdě. Paní Linda ač při přípravě rodinné oslavy, byla velmi ochotná a že hned pojede. Další problém byl ale - KAM ? Pohotovost na svých stránkách nabízí v KM několik veterinářů, všichni (kromě MVDr. Snopka, který byl na zákroku a mohl by až za 4 hodiny) nebyli ochotní dříve než v 16.00 hodin, kdy měli nedělní ordinační hodiny. Dokonce jsme se dozvěděli, jestli kotě vydrží do 16. hodiny tak dojeďte, pokud nevydrží, stejně bych mu nepomohl. Další paní doktorka řekla, že má jiné plány a kotě ať převezeme na kliniku do Zlína.
Jediný veterinář, velmi ochotný a vstřícný, byl MVDr. Mráček z ordinace v Němčicích n. H., který řekl - zavolejte, až budete vyjíždět z Uhřic a já budu v ordinacích jako blesk. Koťátko ošetřil, zjistil začínající zápal plic, aplikoval antibiotika. Šance koťěte označil sice nejisté, ale prcek bojuje a drží se. Odpoledne jsme doručili do depozita léky na podporu imunity a doufáme všichni, že to koťátko zvládne.
Ještě jednou všem děkuji a už vím, kam se budeme obracet při léčbě koček v péči v Uhřicích.