Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) srpen 2013

30.8.2013

Obrovské poděkování všem, kdo nás podpořili, kdo nám pomáhají tak, že my můžeme pomáhat opuštěným kočkám a přijímat je k nám do útulků jak na Vysočině, tak ve Zlíně. Všem vám velký dík, bez vás to prostě nejde. Máte obrovskou zásluhu na tom, že takto můžeme kočičkám pomoci.

Milan Chovančík, Vladimíra Holbová, Vladimír Kaiser, Eva Svobodová, Pavel Dvořák, Veronika Kučová, Ing. Jana Volhejnová, Ladislava Knihová, Pavlína Uhlířová, Ludmila Mimránková, Mgr. Michal Čuška, Jaroslava Střídová, MUDr. Miroslav Vlach, Lenka Vyoralová, Klára Eliášová, Jitka Kolářová, Kateřina Daňhelová, Markéta Vyskočilová, Jan Čepela, Tomáš Engelmajer, Ing. Jaroslav Merta, Miluše Nejezchlebová, Nicol Mostecká, Denisa Makki, Svatava Vantuchová, JUDr . Jana Rejžková, Dušan Pekárek, Žaneta Kupsová, Milena Petrová, Roman Kabašta, Milena Mandryszová,  Barbora Kobrová, Alena Kučerová, Jitka Bártlová, Ing. Iveta Hejretová, Ivana Šanclová, Kristýna Procházková,    Mgr. Eva Jansa, Lucie Villertová, Jitka Hořáková, Petra Kovářová, Tomáš Robenek, Jitka Rulíšková, Blanka Fruhaufová, Ing. Jana Marušiaková, Anna Janáčková, Kateřina Nováková, MUDr. Jan Ort,  Jana Kotalová, Margita Calábková, Stanislav Vobořil, Věra Doubková, Martin Pleyner, Alena Snášelová, Vavřinec Turcin, Ing. Martin Švec,  Jiří Oujezdský, Zina Marušáková, Vladimír Knoflíček, Věra Česká, Zdeněk Klímek, Petr Klec, Jitka Koutná, Jaroslava Šislerová, Kamila Boshans, Eva Mahelová, pracovníci firmy Edel-Brunner s.r.o.,  Dušan Paroulek, František Matějíček, Silvie Smehlíková, JUDr. Ivana Matějů, JUDr. Hana Salaquard, Marie Červená, Jana Hábová, Pavel Lang, Martin Štěpán,  firma EMRITER v.o.s., Ing. Ilona Drábková, Jana Komárková, Alena Stehlíková, Jan Obenrauch, Ing. Jana Marušiaková, Ladislava Jurková, Dana Nálepová, Daniella Sladká, Veronika Charvátová, Zdeněk Fiala, Jitka Vénosová, Marie Jirásková, RAdka Mačáková, Milena Peteriková, Mgr. Ivana Nováčková.

 

VŠEM SRDEČNÉ DÍKY OD NÁS I OD ZACHRÁNĚNÝCH KOČEK.

 

29.8.2013

Denně jezdíme na veterinu, na základě rozborů se u nás v útulku objevily bakterie Clostridium perfringens, takže léčíme léčíme a léčíme.

Přijali jsme 2 koťátka od manželů Kupských z Malenovic, opět od zdravotního střediska. Koťátka jsou zatím zdravá, v pořádku , jenom max. zaškrkavkovaní. Užívají Panacur. protože patří k těm divočejším, je to při podávání léků velký boj.

Z Kroměříže máme příjem 2 tříměsíčních kotátek, mourků. Ti jsou naopak velmi mazliví a hodní.

Z naší veteriny jsme přijali úžasnou kočičí holčičku, kterou budu dávat brzy do nabídky. Je z rodiny, kde mají pejska, co kočky moc nemusí, tudíž kočičku i napadl a tak jsme ji přijali k nám. Její úžasné zbarvení (takové bílo růžové) a úžasná mazlivá povaha je velmi vzácné.

Mab je v pořádku, Morgana řádí jak černá ruka a Alánek byl včera u paní doktorky na vytažení stehů. Už by nejraději z klece ven, věší se na karanténní box a visí tam jak opice na špejli. Ale bohužel bude muset ještě 3 týdny vydržet.

 

25.8.2013

A ještě fotky úžasné kočičky Káji. Ač kotata nikdy sama neměla, všechna drobotina co kolem ní projde najde pohlazení, přitulení jako od mámy.

uzasna-kaja.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dostali jsme fotky z domova od Meggie, nyní Agátky. Byla umístěná vloni na podzim do Vsetína. Kočička měla velmi pohnutý osud. Jako 8 týdenní koťátko ji přinesli zraněnou pravděpodobně sraženou autem nálezci k jednomu veterináři do Valašského Meziříčí. Ten ji zběžně prohlédl a nechal ji 2 dny v karanténním boxu. Paní, která ji tam objevila, mi volala s tím, že kotě viditelně nikdo neřeší a zřejmě tam čeká na smrt. Když jsem po přijetí Meggie k nám ji nechala prohlédnout, konstatoval náš veterinář že nejen má zlomenou nožičku, ale má i kýlu, která ji už ohrožuje na životě. Volala jsem tomu doktorovi do VM a ten mi řekl, že noha by srostla a ortopedické operace jsou za moc tisíc korun a on je stejně nedělá. zveřejnila jsem jméno doktora na foru Kočky online a ještě jsem se dostala do sporu s některými uživatelkami, že jsem chudáka doktora osočila a mohla bych mu zničit pověst !!

http://therezska.rajce.idnes.cz/Agatka/

Takže z Meggie, která přežila svoji smrt, je dnes velká frajerka a krásná kočička. je samozřejmě už vykastrovaná a všechno zvládla v pořádku.

 

Fotky Mikeška, kocourka tentokrát z Polné. Je u nás od 22.8.2013, je stále smutný, nejí, vůbec jej nemůžeme donutit si ani zobnout do konzervy. Zítra zvažujeme krmení sondou po konzultaci s paní doktorkou. Mikeš je skoro 7 kilový kocour, který byl fixovaný na svého páníčka. Je to smutné, když člověk zvířátko opustí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.8.2013_Prijem_kocourka_Mikese_z_Polne

Fotky Balúa z Třebíče. Nyní je to Béďa 2, kromě očí, které má jiné, jakoby to byl dvojník našeho "útulkového maskota Bédi".

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.8.2013_Nove_fotky_Balua_nyni_Beda_2

Před chvílí jsem se z veteriny dozvěděla špatnou zprávu. Odetka svůj boj prohrála. Pan doktor provedl pitvu, všechno probereme zítra při mojí návštěvě. Do telefonu mi vysvětlil základní informace, ale všecho lépe pochopím při osobním jednání. Panleukopenie je téměř vyloučena,  infekce se neprojevily. Jenom obrovská plynatost a ve střevě tyčkovité bakterie v e velkém množství. Léky převezmu zítra, nasadíme je kotátkům které přišly do styku s Odetkou i Plutem preventivně.

 

24.8.2013

Ráda bych moc poděkovala paní Válkové a jejím kamarádkám ze Zlína, z Jižních svahů. Krmily delší dobu kočičku a koťata, na stránkách se obrátily o pomoc. Moje kolegyně tam včera přivezla odchytovou klec a právě díky pomoci těchto úžasných kočkomilek se nám podařilo včera odchytnout 4 koťata a jejich matku (pravděpodobně už opět březí). A dneska ještě poslední kotě. Paní Válková moc děkujeme a vyřidte pozdravy svým kamarádkám. Jste úžasné. Kdyby všichni se tak starali o opuštěné kočky a pomáhaly je odchytit a předat k nám do útulku ! Je to pro nás obrovská pomoc.

 Včera dopoledne jsme urychleně vezla na veterinu koťátko Pluta, ráno byl apatický, se sníženou teplotou.

A ještě ten samý den ale v deset večer na pohotovost kočičku Odetku, s naprosto stejnými příznaky. Apatie, nízká teplota, zvracení žaludečních šťáv.

Bohužel v noci Pluto zemřel, Odetka je stabilizovaná. Doufáme, že tím že je silnější a starší než Pluto, to zvládne.

 

23.8.2013

Příjem kocourka Mikeše z Opavy (asi 2 letý kocourek, obrovský mazel a pohodář) a kočičky (pravděpodobně jeho sestry s asi 3/4 ročním kotětem). Pobývali v rehabilitačním ústavu u Opavy. Bohužel tam kočička kousla do prstu jednoho pacienta, který ji dráždil a tím byl jejich osud zpečetěný. Kočičky odchytli a paní doktorka obvolávala útulky, kde by je přijali. Pokud by se nikdo nenašel, nařídili by je uspat. Naše OS přijalo první 3 odchycené kočičky. Na místě jsou ještě 2 nebo 3, které se paní doktorka pokusí odchytit a přivézt k nám.

22.8.2013

Fotky Broučka po operaci

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.8.2013_Broucek_po_operaci

Je to velice statečné kotátko.

 

21.8.2013

Brouček už je po operaci, dnes jej převážíme do útulku na Vysočině.

Ve Zlíně jsme přijali asi 4 měsíční kotě, které se potulovalo na nádraží ve Starém Měste u UH. a 2 kotata přejímáme z vetkliniky.

Jak už jsem psala, britka Holy má nový domov a tady jsou první fotky :

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.8.2013_Holy_v_novem_domove

 

19.8.2013

V odpoledních hodinách jsme museli s Alanem k veterináři. Od neděle nejedl, začal být dehydrovaný. Dostal infuzi, výživu, dietní konzervy. Dneska se chytil na instantní výživu RC Convalescence Support, to vylízal 2 talířky a nyní k večeru talířek vařeného kuřecího masa. Jinak je v pořádku, tlapka je nebolestivá, není oteklá, teplotu nemá.

Dvě kotátka, které máme na vetklinice, ještě dnes nepůjdou do našeho ošetřování. Koťátko z Brodu je stále jako "na houpačce" a kotátko z Uh. Hradiště ještě zůstává na pozorování. Zatím má herpes virus, který se aplikací ATB zlepšuje, ale ráno budeme vědět víc.

Na Vysočině máme příjem koťat.  Nemocné 8 týdenní kotě  Brouček  doplatilo  na lidskou lhostejnost.  Nejhorší je,  že vyrostl v bytě a ne někde ve stodole nebo venku.  Bohužel paní si nahromadila doma kočky, ale péči o ně již nezvládala a tak neléčené Broučkovo očičko takto dopadlo. Přitom ze začátku by stačilo jen pár kapek a trochu péče. Kocourka jsme dnes převezli na oční kliniku k MVDr. Beránkovi do pardubic, kde jej budou operovat.

broucek13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.8.2013_Broucek_s_nemocnym_okem

Nové zprávy o Broučkovi - zůstal na klinice v Pardubicích. Očičko se bohužel už zachránit nedá, bude vyjmuto, rána zašita ale aspon na jedno oko bude kotátko vidět.

 

18.8.2013

Z vetkliniky v Mařaticích máme hlášen příjem maličkého kotátka, které bylo nalezeno v pátek v Uherském Brodě. Koťátko už zaživa požíraly mouchy a larvy. Bylo strašně dehydrované, v konečníku larvy. Z UH jej převezli na víkend do Mařatic, kde je stálá veterinární služba. Domluvila jsem se, že přijedu v pondělí probrat, co a jak dál budeme s kotátkem řešit.

Bohužel ale mám i jednu velmi smutnou zprávu. Zemřela nám Jarmilka, kočička, která u nás porodila koťátka, kočička po starém zranění, velmi nemocná, velmi trápená bolestí než se k nám dostala. Jarmilka byla objednána ještě na vyšetření do Horoměřic k MVDr. Herčíkovi, bohužel dva dny před plánovaným převozem zemřela. Je nám to kočičko moc líto, tolik jsi musela vytrpět, když tě nechali bez pomoci zraněnou, s roztříštěnou pánví, s velkými bolestmi a navíc potom březí. Na Jarmilku nikdy nikdo z nás nezapomene. Byla to vzácná kočička, trpělivá, hodná, všechno snášela a ještě dokázala dávat najevo lásku k lidem.

Útulek na Vysočině rozhodně nezůstává pozadu za Zlínem, i tam jsou v příjmu nová koťata. Tyto jsou z Havlíčkova Brodu, s městem máme smlouvu o přijímání koček a kotat do naší péče a dostáváme příspěvky na každé přijaté zvířátko.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_V_utulku_na_vysocine_prijem_kotat_z_Havlickova_Brodu

Briketka, která na tom byla zdravotně velmi špatně a nevěřili jsme, že přežije, posílá pozdravy z nového domova v Brně. Její nová panička je veterinární lékařka, Briketka je v nejlepších rukou

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Briketka_pozdravuje_z_noveho_domova_v_Brne

Sláva, stolní počítač už funguje a vše je zase jako dřív.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Dalsi_fotky_Mab

Malé kotě Klárka našla naše kamarádka na Jižních svazích ve Zlíně, přijímali jsme jej 14.8.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Mala_Klarka_ze_Zlina,_Jizni_svahy

Tento týden 15.8.2013 jsme přijímali po předchozí dohodě 4 koťata z Hodonína. Kočička jejich matka je již vykastrovaná a zůstává v rodině, koťátkům najdeme nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Kotata_z_Hodonina

Pluto, asi 5 týdenní kotě přijaté z Kněžpole u Uherskéh Hradiště 6.8. 2013 roste jako z vody. Přes původní velké obavy, zejména kvůli silnému nachlazení, že to nezvládne, se má čile k světu a tak byl zařazený do budoucí nabídky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Pluto_z_Knezpole_u_Uherskeho_Hradiste

Před 2 týdny jsme přijímali od jedné hodné paní z Velkých Karlovic 7 černých koťátek, asi 12 týdenních. Pocházela od domku jednoho starého pána, který žije (spíš živoří) ve velmi nuzných podmínkách, ale stará se o 3 kočky a 2 kocourky. 2 kočičky už máme u nás ve venkovní voliéře, příští týden jdou na kastraci a půjdou zpět k domku, kde jim sousedky zajištují dostatek krmení. Koťata jsme přijali k nám, 5 odjelo do útulku na Vysočině, dvě zůstaly u nás, protože byly v léčbě.  Morgana byla 6 dní hospitalizována na vetklinice v Mařaticích, její sestřička bohužel za 3 dny rovněž na vetklinice zemřela. Byla v mnohem horším stavu než Morgana, navíc pokousaná psem. Pod kůží se jí vytvořil velký absces, plný hnisu. Ránu jí zadrénovali, vymývali, ale bohužel došlo k celkové sepsi způsobené naprostou ztrátou imunity.

Morgana je už v domácím ošetřování, kapeme oči, podáváme antibiotika.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Fotky_nemocne_Morgany_z_Velkych_Karlovic

Nové fotky Fausta.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Nove_fotky_Fausta

Tento týden jsme přijímali několik kočiček a koťat. Ve středu 14.8. maličké kotě - kocourka z Podlesí na Jižních svazích. Krčil se tam pod stromem a třepal se zimou a strachy před psy, které tam lidé venčí. Při prohlídce u veterináře bylo zjištěno, že koťátko má zlomenou levou přední tlapku a zároven tam bylo pokousané. Takže s největší pravděpodobností pes. Alan (jak jsme mrňouska pojmenovali) byl ve čtvrtek operovaný, nyní je už u nás a bude min. měsíc v karanténním boxu, aby mu tlapka dobře srostla.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Alan_ze_Zlina_se_zlomenou_tlapkou

rtg-snimek-alana.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sobotu 17.8. jsme přijali ze zahrádek Rybníky poslední 2 koťata a březí kočičku. Kotata jsou zatím hodně plachá a nekontaktní, kočka je ve voliéře a příští týden pojede do útulku na Vysočinu, kde porodí a kotátka si odchová. Moc děkuji panu Hruškovi a jeho manželce za odchyt. Trvalo to několik měsíců, protože kočky a kotata jsou v zahrádkách plachá, ale nyní už tam kromě 2 vykastrovaných kocourků od souseda, které krmí, není žádná kočka potřebující pomoc.

Nejdřív musím ukázat nové fotky našeho kocourka Samuela, kterého jsme našli na náměstí ve Zlíně společně s jeho sestřičkou Bellou. Samík bydlí v Třebíči a tady jsou nové fotky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.8.2013_Fotky_Samuela_z_Trebice

Protože se mě občas lidé ptají, kde máme fotky z nových domovů, tak jsem ve Fotogalerii založila novou složku Z nových domovů. Dříve jsem fotky z nových domovů dávala do složek k jednotlivým kočičkám a samozřejmě taky do Aktuálně, ale asi to nebylo dost přehledné.

 

13.8.2013

Ještě se vrátím k super organizaci Dne otevřených dveří v útulku na Vysočině. Musím rovněž poděkovat holkám z Třebíče za obrovskou pomoc nejen s organizací tohoto dne, ale i jejich pomoc při úpravách útulku (a že byly hrozně náročné a namáhavé). Jezdily o víkendech, ve svém volném čase, dřeli v útulku, aby se přijatým kočkám a koťatům u nás dobře bydlelo. Dále moc a moc děkujeme manželům Jakoubkovým, panu Jakoubkovi za pomoc a obrovský kus odvedené práce a paní Jakoubkové rovněž za pomoc, ale i za svatou trpělivost, že manžela věčně neměla doma a musela spoustu práce zastat za něj.

Všem velký dík, opravdu bez vás bychom to nezvládli. Moc si vaší pomoci vážíme a doufám, že nám zachováte přízen i nadále.

 

12.8.2013

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/navsteva_utulku_na_Vysocine,_o.s._Dobre_ruce_Zlin_10.8.2013

Dovolila jsem si na naše stránky vložit fotodokumentaci, kterou pořídila paní Kristýna Kacálková z OS Srdcem pro kočky ve Vrbičanech. Byli jsme moc rádi, že se přijela podívat na náš Den otevřených dveří, zároven s ní přijela paní Františka Kernová z OS Devět životů, sdružení, které 2x do roka pořádá obrovskou mega akci Strom splněných kočičích přání a paní Mladá z Prahy. Přijela nás navštívit i paní Alice Oppová s manželem Jirkou, lidé, kteří se desítky let starají o osud koček bez domova, bojují za jejich životy, kastrační programy, šíří osvětu a pomáhají i ostatním zvířatům. Byli u zrodu téměř všech občanských sdružení a útulků pro kočky  u nás.

Dále přijel i Ing. Milan Kaucký, velmi známý v oblasti ochrany zvířat a bojovník za jejich práva a proti jejich týrání.

Dopoledne nás navštívila i paní Irena Málková z OS Fousek až z dalekých Teplic.

a samozřejmě spousta našich příznivců, známých, lidí, které známe dosud jenom přes internet a které jsme měli tu čest osobně poznat.

JEŠTĚ JEDNOU VELKÝ DÍK VŠEM, DĚKUJI HLAVNĚ RODINĚ PANÍ HOMOLKOVÉ ZA NESMÍRNOU OBĚTAVOST A PRÁCI SPOJENOU S CELOU ORGANIZACÍ, zejména její dceři Janě a zeti Tomášovi, kteří tím žili celý měsíc.

 

 

11.8.2013

Rádi bychom všem, kdo nás včera na den otevřených dveří přijeli navštívit, podpořit a pohladit si kočičky v útulku, moc a moc poděkovala. Váš zájem a vaše přízen je pro nás nejlepším důkazem toho, že cesta, kterou jsme se vydali, má smysl, že jsou lidé, kteří dokáží ocenit naši práci, naše starosti i naše radosti. Kočičky dostaly spoustu dárků, pohlazení a už dnes si přijeli nové rodiny pro ty, které si včera vyhlédli.

Ve Zlíne jsme dnes přijímali ze Vsetína 2 černá asi 3 měsíční kotátka - kocourky a z Babic rovněž černého kocourka. Toho nalezla paní v pátek večer v dešti, jak se krčil pod keřem. Už mu budou 4 měsíce. Všichni jsou ve výborném stavu.

Na Vysočině jsme včera přijali kočičku se 3 čerstvě narozenými kotátky, která k nám přicestovala až z Teplic ze spřáteleného OS Fousek (díky Ireno), pak z Brna 2 plašší kotata (bude chvíli trvat než se vymazlí). 3 koťata, co zůstala v domku po zemřelém majiteli a na závěr synovi naší Táni v obchodě v Polné dala paní prodavačka 3 koťátka, co našla v příkopě den předtím.

Ještě dnes přivezli na Vysočinu včera avizované kotě, které nalezli lidé v lese. Nálezci byli v jižních Čechách na dovolené a při hledání hub nalezli kotě. Naštěstí se dokázali postarat - sehnali kotěcí mléko, kotě zaopatřili a dnes při svém návratu do Opavy jej přivezli k nám.

 

VÁŽENÍ, VŠICHNI KDO NÁS ČTETE A SLEDUJETE.

ZÍTRA POŘÁDÁ NAŠE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V NAŠEM ÚTULKU NA SKRÝŠOVĚ.

Akce bude zahájena od 9.30 a tímto vás všechny naše příznivce srdečně zveme. Pohoštění je zajištěno, počasí se nám snad umoudřilo a mělo by být příjemných 25 stupňů. Pro děti je připravený program. Prostory útulku budou zpřístupněny všem hostům.

víc na www.navysocine.cz

Adresa je Skrýšov 12. Popis cesty

po D1 z Brna, za Velkým Meziříčím na 134. sjezdu Polná - Měřín sjet z dálnice, pak odbočit doleva na Polnou. Projet obcemi Černá, Arnolec, Stáj a Záborná. V Záborné na 2. křižovatce je směrovka Skrýšov 1 km. Když přijedete do Skrýšova po levé straně autobusová zastávka, za ní panelová cesta. Pojedete po této cestě až dozadu a naproti nyní vypuštěného rybníka je náš útulek.

všechny naše příznivce rádi uvidíme a seznámíte se taky s tím, co se nám za rok naší činnosti podařilo vybudovat.

 

 

 

 

9.8.2013

Dostali jsme krásné fotky Babetky, podívejte se na to, jak si zvykla se svými kočičími kamarády. Babetka byla i u nás jedna z nejvíc mazlivých koček, které prošly naším útulkem.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.8.2013_fotky_Babetky_z_noveho_domova_v_Zadvericich_u_Zlina

Úmorná vedra trápí nejen lidi, ale i kočky, naštěstí na naši plánvoanou akci má být už chladněji.

Zhoršil se rapidně zdravotní stav Jarmiky, kočička je objednaná na úterý  13.8. na 20.15 na kliniku v Horoměřících k MVDr. Herčíkovi. Držíme kočičce palce, doufám, že pan doktor stanoví další postup léčby i event. možnou operaci.

Nalezená perská kočička včera na veterině zemřela, selhaly jí ledviny. Ohromný úžasný mazel, krásná nádherná i když hrozně vyhublá a velmi nemocná. Je nám to moc líto.

K tomu ještě nezvládla boj o život malá koťátka přijatá jednou v noci z Prahy, tři týdny krmená uměle.  Přijela droboučká malinkatá o půlnoci, týdny nevyspání a když  už mrňata začala běhat přišel průjem a miminka ,která večer vypadala úplně v pořádku, to do rána nezvládla. Bohužel, toto je osud všech útulků

Malý Adámek na tom také není dobře,nepapá a jen spinká a pokud se to do zítra nezlepší , tak pojede k paní doktorce, která nám zachránila Briketku a Fanouška a snad to bude dobré. Naštěstí nemáme další vážné marody, Evánek  všichni plašánci jsou ve voliéře tak šťastni, tak nadšeni, že je radost je po setmění sledovat. 

Megan, sestřička Morgany, bohužel kritický stav nezvládla a včera zemřela. Je nám to moc líto. Morgana už je doma, je zatím v karanténě, stav je stabilizovaný. Odetka je čilá, řádí s Mab jak černá ruka a společně s ní i černé kotě přijaté  z Kněžpole.

Na veterině ve Zlíně budeme přijímat v pondělí kocourka se zlomenou nohou. Operace proběhla  8.8.2013 a kocourek ji zvládl dobře. Prý se neustále dožaduje pozornosti a je to velký mazel. Zatím máme obsazené karanténní klece kocourkem z Napajedel a Morganou, jak se uvolní v pondělí tak jej přijmeme k nám.

Dnes přijímáme 5 kotat z Uherského Hradiště.

7.8.2013 jsme odchytávali na sídlišti Jižní svahy ve Zlíně. Paní nás upozornila na odrostlá kotata, která se pohybují u kanceláře technických služeb Městská zelen. Podařilo se nám ve středu odchytit 3 koťata a zřejmě jejich matku, včera naše předsedkyně Kristýna odchytla jejich 4 sourozence popelavě rezavého kocourka a ještě tam zbývá jedno kotě.

Kromě toho se tam pohybují asi 3 kocourci a kočičky, a jedna kočička bez zadní nohy. Odchytávat budeme stále, ostatně tuto lokalitu sledujeme už několik let.

 

7.8.2013

Koncem července jsme přijímali do zlínského útulku 7 kotátek z Velkých Karlovic. U starého pána v téměř polorozbořeném domku žijí 3 kočky a 2 kocourci,  a každoročně přibývaly nové koťátka. Vloni je přijali ve vsetínském útulku, letos jsme je přijali my. Paní, která pomáhá se o kočičky starat, tak se na to nemohla dívat a zároven tedy odchytla i 2 dospělé kočky. Ty jsou zatím ve venkovní voliéře, příští týden půjdou na kastraci a budou vráceny zpět. Krmení tam mají zajištěné, úkryt v domě také.

Morgana a její sestřička jsou na tom ale velmi špatně. Morgana o fous lépe, je na klinice už od soboty 3.8., její stav dle dnešní návštěvy už je stabilizovaný a zítra by mohla jít k nám do útulku. její sestřičku jsme přivezli včera, začala být malátná. Ta je od včerejška na infuzích, výživě, antibiotikách i glukoze. Ale její stav je kritický.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.8.2013_Nemocna_Morgana_-_nyni_na_veterinarni_klinice

 

Kotátko Odetku jsme přijímali před týdnem 1.8. z Nové Dědiny u Kvasic. Od paní, která nám Odetku předávala, jsme přijalli už 2 dospělé kočičky. Zůstaly v domě po zemřelém pánovi, paní je tam jezdila několikrát týdně krmit, ale jinak si s tím nedokázala poradit.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.8.2013_Odetka_z_Nove_Dediny_u_Kvasic

Zatím pořád pracujeme z cestovního náhradního připojení.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.8.2013_Kastelan_Michal_od_malenovickeho_hradu

12 letý kocour Michal se k nám dostal z malenovického hradu. Patřil panu kastelánovi. V poslední době ale kocourek začal být nerudný, začal obtěžovat návštěvníky hradu, kradl jim svačiny a několikrát škrábl dítě. Proto si lidé stěžovali. Kocourek musel být přes den zavřený doma a mohl chodit jenom v noci, což se mu nelíbilo, protože byl zvyklý na volný pohyb stále. Pan kastelán s ním byl u veterináře, který mu doporučil - prý z důvodu změny chování stářím - kocourka uspat. Nádherný zrzek byl přemístěn k nám, od nás ze Zlína na Vysočinu a jak si zvykne, může chodit ven kam bude chtít.

 

6.8.2013

Všem se omlouvám, že nejsou nové příspěvky už 2. den. Asi z důvodu velké bouřky se někde narušilo internetové připojení kabelem. Včera jsme pátrali po chybě, ale není u nás doma, je u poskytovatele internetu Avonet. prověřují to, a tak se přihlašuji z nouzového připojení.

Dnešní den byl ve znamení jednání s paní ředitelkou Hodek a pracovnicemi Nadace na ochranu zvířat o grantu na Pilotní projekt kastrace koček, který naše sdružení ve spolupráci s Ing. Kauckým bude realizovat v Havlíčkově Brodě. Tato schůzka byla předběžně k tomu, abychom si vysvětlili, na co budeme žádat finanční prostředky, jaké máme doložit podklady a jak se budou uzavírat smlouvy.

Kromě toho jsme včera odchytávali na sídlišti Jižní svahy ve Zlíně kočky a kotata. Byli jsme velmi úspěšní, jedna dospělá kočka (už je ve voliéře) a 3 odrostlé kotata.

Kromě toho jsme do Zlínského útulku přijali 3 velmi mazlivé a hodné kotata, které lidé našli na ulici Slezská ve Zlíně, opět Jižní svahy.

Dnes jsem přijala velmi zubožené kotě - kocourka z Napajedel a kocourka z Uherského Hradiště, který je kromě blech naprosto zdravý. Kocourek z Napajedel kvůli velké rýmě a poměrně vážnému stavu zůstal na klinice, kocourka z Hradiště už máme doma v karanténě. Kromě toho jsme odvezli na vetkliniku druhého kocourka, který u nás ještě zůstal z Velkých Karlovic. Jeho sestřička tam je od pondělka, tento kocourek měl obrovský absces na boku, vyteklo z něj hrozně hnisu a pod ním byly živá tkán. Celkově má velmi špatnou imunitu, ale doufáme, že doktoři a kocourek zabojují.

Příští týden budeme přijímat kočičku se zlomenou nohou, kterou zítra budou operovat.

no a ještě poslední - zítra přijímáme kotátko z Kněžpole. Dneska byl tak náročný den, že už jsem ho nestihla u nálezců vyzvednout.

 

 

4.8.2013

Když včera zazvonil telefon a paní reagovala na naši prosbu o pomoc, nečekala jsem jak ohromný dar dostaneme!!!!!  Paní Strejnová z Prahy nám nabídla krmení pro kočičky a že je ho hodně.  A tak jsme se vydali  za Prahu. .Avšak když přijel, byl to doslova šok!!!!   Auto bylo opravdu nacpané až sedělo skoro na zemi.  Paní STREJNOVÁ moc, opravdu moc děkujeme za všechny kočičky z útulku, Váš dar je velmi obrovský. Bylo až dojemné, jak reagovala  na tu hromadu jídla stará babička Čmelda, která prožila spousty let vyhladovělá v ulicích Brna. Poslední rok již bezzubá, měla velký problém sehnat si na ulici potravu a tak nyní tady u nás jakmile vidí nějaké jídlo je uplně nadšená.  Ze včerejších darů byla uplně mimo a až do 4 hodin ráno, do kdy jsme to poklízeli,  se od konzerv odmítla hnout.  Samozřejmě že na kočičích salámech si okamžitě pochutnali všichni. Ještě jednou chceme moc a moc poděkovat.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.8.2013_dary_z_Prahy

Čmelda to všechno hlídá...

dary-z-prahy-13-a-cmelda.jpg

 

 

 

 

 

 

 

3.8.2013

Dnes odjelo do nového domova 6 koťátek a největší radost máme, že do dvou rodin odjela dvě koťata spolu, a na další  dvě již doma čekají kamarádi. Spousta lidí už pochopila, jak moc dobré je mít kočičky dvě a jak moc dobré je to pro kočičky , že není doma pouze jedna,

Do nového domova odjela Lucka - Briketka. Přijela si pro ni  velmi milá veterinární lékařka z Brna s manželem, oba bezvadní mladí lidé , s úžasným vztahem ke kočičkám. Vzhledem k tomu,  že zdravotní stav kočičky není ještě zcela dobrý,  po prodělané nemoci je hubená nečekalí jsme , že Lucinku budeme dávat v rzké době do rodiny, ale protože o ni projevila paní doktorka zájem a u ní bude mít skvělou zdravotní péči,  máme ohromnou radost.         A protože byl dnes šťastný den, vybrala si zde paní doktorka ještě kloučka,  /Siamáčka/ koťátko od kamarádky Kamilky z Čeladné .

Další mouratá a černá kočička odjely do Dvorců u Havlíčkova Brodu, k maželům,  kteří si tam koupili zemědělskou usedlost a odstěhovali se z Prahy.  Odpoledne ještě další dvě návštěvy a do Jihlavy odjel krásný bilomouratý kocourek  a pro 14 letou dceru si pán odvezl krásného rezatého kluka do Třeště u Jihlavy.  To byl tedy náročný den

Večer přivezla hodná paní z Pelhřimova,  která nalezla  krásnou čistokrevnou a hodnou perskou kočičku.  Kočička byla na ulici zřejmě delší dobu, protože slabostí sotva stála na nohou a jedla a jedla a jedla. Ale povahu má fantastickou, jen vrní,  lehla si vedle domácích kočiček, na nikoho ani nezavrčela, no myslím, že někomu udělá ohromnou radost.

 

 

2.8.2013

Pozdrav od Babetky, která našla nový domov u Zlína, v Zádveřicích.

Dobrý den,
Posíláme další fotky Babetky a jejich nových kamarádů, už si u nás plně zvykla a se všemi se skamarádila. Nebojí se už ani našeho pejska.         Z Babetky se stala hlava naší kočičí rodiny, je největší ,,šéf´´ a umí si sjednat respekt i u starších kamarádů. Neustále se kočkují a pošťuchují. Babetka se nebojí vůbec ničeho a všechno musí hned prozkoumat, ráda s kocourkem zalézá do různých krabic a košíků kde si hrají nebo spinkají. Je to náš mazlíček. I přes to jak umí být neposedná a dovádivá tak umí být také mazlivá a přítulna. Nejraděj se nechává nosit a škrabkat na bříšku. Spinká buď s kočičkami v klubíčku na křesle nebo si vybere některého člena rodiny a spí s ním v posteli.Babetka se má u nás dobře a určitě se jí u nás líbí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.8.2013_Fotky_Babetky_z_noveho_domova

 

S černým koťátkem (jedním z 9 přijatých z Velkých Karlovic) jsme dnes byli na veterině. Byla zjištěna kaliciviroza. Kotě Malvína je v karanténě a bere antibiotika. S velkým průjmem bylo na veterině rovněž kotátko kočička Yoko, kterou jsme přijali z Uherského Hradiště. Ošetřili jsme jí opruzený zadeček, ostříhali a oholili srst kolem zadečku, aby nedošlo k zapaření a následně velkým kožním problémům. Yoko bude 1x denně užívat Panakur, podezření na giardie.

Dnes večer mi ze Zlína - Jižní svahy od 1. segmentu upozornila paní, že opět jsou u kanceláře Technických služeb údržba zeleně koťata, která se pokusíme odchytit. Tuto lokalitu sledujeme už 3 roky, odchytli jsme zde 15 koček a kocourů, ale bohužel situace ještě není úplně vyřešená. Hlavně díky nespolupráci krmiček, které kočkám rozhazují hrsti kabanosu, šunku, v domnění, že tím kočkám pomáhají. Upozornování na nevhodnost takové stravy a její velkou škodlivost vůbec neberou na vědomí. Navíc jim kočky důvěřují, ale ony nehodlají spolupracovat při odchytu - vždyt ty maličké kotátka jsou tak krásné

 

1.8.2013

Za měsíc červenec 2013  našlo nový domov 41 kočiček a kocourků, z  toho byla převážně většina koťata od 12 týdnů a více. Přijali  jsme 63 koťat, kočiček a kocourků. Bylo rozneseno 7400 letáků a vloženo 90 inzerátů (obden na 6 inzertních serverů).

Ve 2 kočičích pokojích jsme položili nové podlahové krytiny spojené s vyrovnáním celé podlahy a podložením USB deskami, dostavěli jsme zatím největší kočičí pokoj a zařídili jej škrabadly a skříněmi.

V těchto dnech dokončujeme  venkovní voliéru, která čeká pouze na vnitřní vybavení.

Toto vše díky obrovské pomoci hodných lidí, bez nichž by útulek vůbec neexistoval. Velký dík vám všem.

 

Ve Zlíně jsme pozdě odpoledne přijímali malé kotě, asi 10 týdnů. Bude to Odettka. Je hodná, sice mírně vyplašená, ale vděčná, že má jídlo a pelíšek na spaní. Odettka je z Nové Dědiny u Kvasic, už jsme odtud přijímali 2 dospělé kočičky.

Dnes odpoledne vyjížděli z útulku na Vysočině kousek za Pelhřimov. U cesty ležela mrtvá přejetá kočka máma a u ní 4 malé kotata. Údajne tak 2 týdny.

O víkendu jsme přijímali ještě 5 koťátek z Dašic.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2013_Prijem_5_kotat_z_Dasic

Naše kočička Kája, ač sama u nás v útulku nikdy nerodila, skvěle pečuje o každé kotě bez mámy, které to potřebuje.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.8.2013_Kaja_koji_co_najde

kaja103.jpg