Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) prosinec 2014

31.12.2014

Kocourek Štefan je v našem útulku již od svých 2 měsíců. Nejdříve překonal nachlazení a doslova bojoval o život, potom měl 3 týdny zašité oko kvůli poškrábané oční rohovce. Stále má na oku stín, což mu ale nebrání v tom, být tím nejvíc mazlivým kocourkem, který u nás je. Štefan je už vykastrovaný a naočkovaný a rád by do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.12.2014_Stefan

stefan317.jpg

 

 

 

 

 

 

 

30.12.2014

Zprávy od Brendy - v novém domově Kirké. Brenda první den opatrná, nyní sedává na schodech nahoru do patra - vidí co se děje dole a začala se už cpát i do postele smiley 

kirke.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Koťata z mařatické kliniky dnes přijímáme zpět do útulku. Jsou stabilizovaná, samy jí. Bohužel jedno koťátko, to první, které jsem na Štědrý den vezla s křečemi (a jela jsem opravdu co to dalo) svůj zdravotní stav nezvládlo a v noci uhynulo. Ostatní tři jsou v pořádku.

Stará kočička Peggy, přijatá z Napajedel, kde ji majitelka přinesla na utracení, je nyní na veterině. Večer bude paní doktorka řešit zuby, kde je silný zánět a budou se trhat. Zároveň jsme udělali rozbor krve. Vysoký počet bílých krvinek signalizoval nemoc, měli jsme obavu z FELV. Naštěstí provedené testy byly na FELV a FIV negativní.

 

29.12.2014

Jako součást vánočního a novoročního přání jsme dostali fotky kocourka Matyáše, který byl v roce 2012 umístěný v jedné malé vesnici nedaleko Hrádku u Rokycan (Plzeň).

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.12.2014_Matyas_Hradek_u_Rokycan

 

28.12.2014

Dnešní zprávy z mařatické veterinární kliniky. Koťata se po infuzích zlepšila, již sama baští a jsou aktivní, zítra si zavoláme a pokud nenastane nenadálé zhoršení, pojedou zpět k nám. Elišku bychom si měli rovněž přebírat. Je hydratovaná, výživově se zlepšila a vzorky na testy do Laboklinu budou posílat po novém roce.

 

Tapsík poslal vánoční a novoroční přání z Ostravy, kde bydlí již 2. rokem. Jeho majitelům moc děkujeme za pravidelné zprávy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.122.2014_Tapsik_zdravi_z_Ostravy

Pro srovnání - kotě Eliáš po nalezení a v současnosti (v novém domově se jmenuje Tadeáš)

elias-a-dorotka23.jpg

 

 

 

 

 

 

tadeas294.jpg Z takových fotek máme obrovskou radost.

 

 

 

 

 

Eddie pár dní po přijetí a Eddie nyní.

eddie-nemocny290.jpg

 

 

 

 

 

 

 

eddie291.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Do nového domova odjela kočička Brenda. Bude bydlet v Brně, v rodinném domku. Za kamaráda bude mít pejska, west teriéra a doufáme, že starším manželům, kteří jí dali domov, pomůže vyřešit i jejich problémy s myškami, které pejsek naprosto ignoruje a nechává je "bydlet" dokonce v domě. Brenda se v novém domově bude jmenovat Kirké. Podle čarodějky z řecké mytologie, která učarovala námořníkům Odyssea při jeho cestě z trojské války. Kočička má nádherné zelené oči.

 

27.12.2014

Jak k nám přišla stará kočička Peggy...

Před 2 týdny jsem byla pozdě odpoledne na jednání v Otrokovicích, když mi najednou zazvonil telefon. Volala paní veterinářka z Napajedel. Před chvílí ji jedna slečna přinesla asi 13 letou kočičku a požadovala ji uspat. Proč  ? V září se slečna seznámila s novým přítelem, který se k ní nastěhoval. Tento její přítel má prý velkou alergii na kočičí chlupy a tudíž kočičku, která do té doby byla zvyklá pouze v bytě, nemilosrdně vyhodili ven. Nevím proč, za jakého důvodu, možná kočička se domáhala do tepla, do domova, kde byla roky zvyklá, ji za 3 měsíce slečna odchytla a přinesla na poslední injekci. Paní doktorka mi volala - kočička se jí chytla zoufale kolem krku a držela se jako klíště, doslova prosila, aby ji nechala žít. Takže se Peggynka ještě tentýž den ocitla u nás.....

Peggy nese novou situaci se stoickým klidem. Týden se "schovávala" pod dekou, která byla přehozená přes pohovku, nyní si našla místo v prázdné skříňce, kde jsme jí dali deku a dostává tam i jídlo. V pondělí jdeme na vytržení posledních dvou zubů, má zánět a samozřejmě ji tlamička při jídle bolí. Je to opravdu stará kočička, ten její pohled když jsem ji brala z náručí paní doktorky nikdy nezapomenu. Peggy je moc hodná, mazlivá, velmi trpělivá a vděčná. Nevím, co se jí honí hlavou, ale snad ví, že díky paní doktorce a naší pomoci ještě může roky žít v klidu, teple, se spoustou lásky a v dostatku.

peggy272.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vzpomínka na naši drahou Týnušku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.12.2014_Posledni_dny_nasi_Tynky

Čiki už by také potřebovala nový domov jako sůl.

ciki274.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Z Friga už je velký kocour, který by akutně potřeboval do nového domova. Pokud někdo touží po mazlivém hodném kocourkovi, hlaste se. Frigo je ten pravý adept.

frigo251.jpg

 

 

 

Tady sice vypadá mírně ostražitě, ale jen díky tomu, že jsem jej s fotoaparátem překvapila. Jinak je to doslova šála, omotává se kolem krku a nelze téměř sundat. A vrnící klubíčko.

 

 

 

 

 

Před 6 týdny jsme přijímali od domova důchodců v Podlesí u Vsetína 4 koťata s matkou. Všechny mají nádhernou bílou barvu, jenom pár černých flíčků. Matka kočka už je vykastrovaná, koťata jsou plně očkovaná a postupně mohou odcházet do nových domovů. Jsou to úžasní malí puclíci.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.12.2014_Jedno_z_kotat_z_Podlesi_u_Vsetina_Jasper

Dostali jsme fotky od majitelů našeho Leoška, který našel nový domov v Orlové. Už první dojem při předávání kocourka nové rodině byl skvělý a podle fotek i zpráv od majitelů našel Leoš opravdu ten vysněný domov každé kočičky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.12.2014_pozdravy_od_Leoska

Ani posledních pár dní nekončí smutné události. Včera jsme odvezli na kliniku další  3 koťata, sourozence toho, který už na klinice je. Koťata jsme přijímali před týdnem, již po 2. očkování. Byly umístěny do karantény. Přesto se objevil hlenovitý průjem. Koťátka jsou dehydrované, ale podle zpráv doktorů z dnešního dne jim infuze zabraly a začaly samy jíst.

Současně jsme na kliniku odvezli naši kočičku Elišku. Eliška je u nás od roku 2007, tedy z dob, kdy ještě útulek byl dávnou budoucností a měli jsme pouze kocourka Huberta. Pro Elišku jsme jeli do zlínského útulku, kde jsme řekli, že chceme tu nejošklivější kočičku, která by tam pravděpodobně dlouhou hledala nový domov. Vytáhli nám z koutu zamračenou černou kočičku, ze které se postupem času stala úžasná nádherná kočičí dáma. Eliška má to privilegium chodit ven, domů přichází pouze na jídlo a občas (hlavně v zimě) se vyspat. Jinak spí pod zahradní pergolou, kde má svůj pelíšek. V poslední době se nám na Elišce nezdála její srst, která ztratila svůj lesk a hedvábnou hebkost, kočička velmi zavalitá (takový malý zápasník sumo) výrazně zhubla. Testy FELV a FIV, které jsme včera nechali udělat, jsou negativní. Rovněž hodnoty ledvin a ostatní ukazatele jsou v normě. Poměr albuminu a globulinu by mohl ukazovat na FIP, ale zatím je velmi předčasné bez PCR testu dělat nějaké ukvapené závěry. Po novém roce necháme poslat vzorky do Laboklinu. Přiznám se, že by to pro nás byl velký šok. Kočička je v naší domácnosti 8 let, vždy byla naprosto zdravá, je každý rok očkovaná a nikdy nejevila přiznaky jakékoliv nemoci. Prosím myslete na nás a pošlete nám pro kočičku pozitivní energii.

 

25.12.2014

Ani Štědrý den se neobešel bez naléhavého odjezdu na pohotovost veterinární kliniky. Kotě z karantény, které ráno ještě bylo čilé a bez problémů přijímalo potravu, se odpoledne zhoršilo. Ihned jsem vyjela, bohužel na kliniku to máme  30 km a dřív než za 20 minut se to nedá zvládnout. Prcka jsem po cestě několikrát kontrolovala, dostal křeče, chudáček, myslela jsem opravdu, že nedojedu včas. Paní doktorka ihned kotě zakanylovala, podařilo se jen do krku a po první dávce glukozy se kotě začalo lepšit. Večer mi ještě paní doktorka volala - kotě je stabilizované HURÁÁ, mělo hypoglykemický šok - snad to píši správně. Dnes už přijímalo potravu a zítra si znovu zavoláme. Naši veterináři jsou velmi zodpovědní, v případě hospitalizace kočičky podávají pravidelně zprávy o zlepšení, event. i o zhoršení stavu.

23.12.2014 jsme měli úžasnou návštěvu a jsem ráda, že jsem poznala dalšího skvělého člověka, který miluje kočičky. Slečna Vargová má adoptovanou Emilku a přijela se na ni osobně podívat a pohladit ji. Zároveň Emilce a nejen jí přivezla spoustu dárečků a hlavně spoustu pomazlení a hlazení. Z celé návštěvy jsem měla nádherný pocit, slečna Vargová je člověk, kterého si nesmírně vážím a budu ráda, když zavítá za našimi kočičkami častěji. Budeme velmi vděční za mazlící návštěvy lidí, kteří přijdou kočičky pohladit, pochovat a věnovat se jim, protože ne všechno v tomto denním shonu dokážeme stihnout.

Slečno Vargová, Emilka moc děkuje, konzervy od Aplaws chutnají.

darky-slecna-vargova.jpg

 

 

 

 

 

 

 

darky-slecna-vargova2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

21.12.2014

Dnes je pro nás velmi smutný den. Přes veškerou snahu a i momentální zlepšení dnes ve 20.50 hodin umřela Týnuška, nejstarší kočička našeho útulku Dobré ruce. V pátek jsem za ní přijela na kliniku s tím, že bych ji vzala domů, ale pan doktor - vzhledem k tomu, že kapačky zabíraly a hodnoty zejména močoviny a fosforu se začaly snižovat - doporučil infuze dávat po dobu 5 dnů, tzn. že jsem si ji měla vzít v pondělí. Týna viditelně pobyt zvládala bez problémů, bylo jí lépe, mazlila se a měla chuť k jídlu. Dnes večer mi ale volali, že se zhoršila, zejména hodnoty kreatininu a při rtg jí na plících našli výpotek. Za hodinu nato Týnka vydechla naposledy. Zlatá naše kočičko, nevím, kde jsi prožila většinu svého života. V dobrých podmínkách určitě ne, jistě jsi bojovala často o život, byla jsi nemocná, rodila jsi koťata, která pravděpodobně většinou nepřežila. Byla jsi Týnko kočička bez domova, bez rodiny, bez teplého pelíšku. Protloukala jsi se celý svůj život venku, v dešti, v mraze, ve vedrech. Až na konci své dlouhé pouti jsi našla svůj trvalý domov, dali jsme ti lásku, pohlazení, veškerou péči. A ty jsi to věděla a oplácela jsi nám svou přítulností a náklonností. I když jsi občas měla své mouchy, rádi jsme ti odpustili. Tolik jsem si přála, aby těch let co budeš spokojená a šťastná bylo co nejvíc.

sam_0068.jpg

 Týnuško naše stařičká, zapalujeme svíčku. Za tebe a za všechna zvířátka, která nás letos opustila.

 

 

 

 

 

 

17.12.2014

Na veterinární kliniku jsme dnes odvezli starou Týnušku. Týnka má chronické selhávání ledvin, nechali jsme po měsíci znovu udělat testy. Co se týká kreatininu nelepší se, je stále kolem 400, zlepšila se mírně močovina z 45 na 32. Nicméně Týnka je hydratovaná na kapačkách, určitě jí pomohou znovu nastartovat. Nevíme, jak je Týnka stará, odhadem 15 let, ale prostě to klame. Kočička je u nás víc jak 3 roky, v době kdy jsme ji našli byla zbídačená a na pokraji smrti, a protože zřejmě celý svůj předchozí život živořila v průmyslovém areálu, nemusí jí být ani 15. Prostě venkovní kočičky, které strádají od mládí, jsou již v 10 letech stařenky. Uděláme vše pro to, aby u nás ještě nějakou dobu zůstala. Máme zkušenosti s tím, že zimní období je pro zvířátka nejnáročnější, jakmile potom v březnu zasvítí sluníčko, ožijí. Držte palce, aby se Týnka toho jarního sluníčka dočkala.

Na kapačkách je ještě jedno koťátko, kocourek Daneček. Byl mírně dehydrovaný a zároveň jsme nechali udělat krevní testy. Na kočičí nemoci je negativní a hodnoty má rovněž v pořádku. Pokud je to začínající viróza, dostane antibiotika a půjde do karantény.

Shadow zítra odjíždí do Ostravy, kde našel nový domov.

shadow171.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Budeme pravidelně připomínat i kočičky, které hledají delší dobu nový domov.

Harmony je nádherná mohutná 4 kilová kočička, velmi hodná, klidná, ideální ke staršímu člověku. Harmony jsou 3 roky, je to taková mamina pro všechna naše koťata, o která se pečlivě stará.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.12.2014_Harmony/

Eddie

eddie173.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.12.2014_Eddie

Tak už máme i od Julinky nové zprávy.

Dobrý večer,

tak Vám píši po prvních dvou dnech s Julinkou. Je to naše sluníčko, pořád se o nás tře a v jednom kuse přede. I když jsem jí pořídila pelíšek, ale spinká výhradně v posteli. Necháváme ji. První den všechno zkoumala, prolezla každý kout. Dnes objevila ozdobná pírka a probudila se v ní šelma. Pírka už nemáme. :-D

julinka174.jpg   Tak takovou pohodičku si Julinka moc zasloužila. Bude se mít moc  krásně a my za to novým majitelům děkujeme.

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.12.2014_Julinka_v_novem_domove/

15.12.2014

Kotě Brigitka má stále zdravotní problémy s očima, léčíme, kapeme. Už je to mnohem lepší. Brigitku jsme přijímali z Uherského Hradiště, byla potom týden na hospitalizaci a infuzích. Přijali jsme ji v pořádku, ale za 2 týdny se problémy s očičkami opět rozjeli. Udělali jsme stěry a poslali do Sevaronu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.12.2014_Brigitka_v_lecbe/

Julinka - pár fotek před jejím odjezdem do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.12.2014_Julinka_-_jeste_od_nas

Eddie v novém domově. Fešák vypadá moc spokojeně, je také prý hodný a moc nelumpačí.

eddie-v-novem-domove.jpg

 

 

 

 

 

Fotky ze včerejšího odjezdu kočičky - bude bydlet ve Zlíně.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.12.2014_Meggie_odjizdi_do_noveho_domova

Majitelka dnes volala, kočička u nich dostala jméno Meggie a přes noc si našla pelíšek vedle postele pána domu na jeho oblečení. S pejskem - westík - se včera seznámili, žádná hrůza se nekonala, trošku prskání a dnes už bylo všechno v pohodě. Megginka se nikde neschovává, nemá strach a dům přijala jako svůj nový domov. Máme velkou radost.

14.12.2014

Dnes odjela do nového domova v Hradci Králové kočička Julinka. Cestovala do Prahy, odkud ji vezli ještě do HK. Takže Julie má nacestováno do konce života. Bude dělat společnici starší paní jako jediná kočička v domě.

Ozval se nám zájemce na kocourka Shadow až z Ostravy, převoz do nového domova se uskuteční začátkem příštího týdne. Shadow bude jako jediný kocourek dělat společníka zase pánovi, který žije sám. To je přesně to, co Shadow potřebuje - žádné koťata, klid, svůj gauč nebo křeslo a plnou misku. To se mu bude moc líbit.

A do třetice dnes našla nový domov ve Zlíně-Prštné kočička - 5 měsíční kotě Darien. Do kastrace, kterou společně domluvíme bude pouze v domě, po kastraci na jaře bude moci ven a lovit myši. Paní mi psala, že je velmi trápí myši a jejich pejsek westík vedle nich může doslova i ležet. Možná s postupem času, jak rodina zjistí, že kočičky jsou tak nenáročné stvoření, bude mít Darien ještě druhou kamarádku. Jméno rodina určitě změní, už nyní všichni 4 včetně obou synků přemýšlí, jaké nejlepší vybrat.

 

11.12.2014

Omlouvám se všem příznivcům našeho sdružení za pomalé vkládání příspěvků. Celý týden se chystáme na zítřejší výměnu podlah a malování. Celý dům je v rozkladu, snažíme se to zvládat v psychické pohodě i s kočičkami. Ale je vše vystěhované, každou chvíli něco hledám. Mějte trpělivost. Pracujeme i na průběžné aktualizaci fcb stránek tak, abyste se mohli víc ptát a víc zapojit.

Děkujeme za vaši přízeň.

Jenom ještě pro úsměvné zakončení dnešního dne. Typický výraz našeho Eddieho.

eddie.jpg No už se tak tváří v Ostravě.

 

 

 

 

 

 

 

Slepý kocourek Kristián, který nejdříve putoval z Bardějova do Brna a po půl roce k nám, se u nás pohybuje jako naprostý suverén. Je až neuvěřitelné sledovat, jak zpočátku nejistý kocourek každým dnem nabíral na jistotě a dokázal věci, nad kterými zůstává lidský rozum stát. Kristián už vyleze i na velké škrabadlo, to že chodí bez problémů po celém domě přes 3 patra už jsem si zvykla, ale ze škrabadla dokáže slézt a zase vylézt na skříň, prostě je to zlatíčko. Kristiána dáváme do Virtuální adopce. Předpokládáme, že trvalý domov bude mít u nás. Myslím si, že už toho střídání má za sebou hodně. Kristián si u nás zvykl a my na něj.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.12.2014_Slepy_Kristian_-_davame_do_virtualni_adopce/

Před 2 týdny přijatá koťata z otrokovického sídliště Trávníky. Krčila se tam pod keřem údajně několik dní, lidé slyšeli, jak pláčí a naříkají a ustrnula se pouze jedna stará paní, která zavolala svojí dceři. Naštěstí se spolu známe, takže jsem zase já požádala velmi hodnou paní, která se o kočičky v té oblasti stará a ta koťátka vzala. Sice je hodinu lákali v dešti, byla zmoklá, ale nakonec jsou koťata v bezpečí. Mišánek je naprosto bez problémů, je to mazel, hrozně ukecaný. Jak jej někam omylem zavřeme, tak už se ozývá po celém domě. Kytička je v současné době u paní doktorky, rozjela se jí po týdnu viróza a nevypadá vůbec dobře. Nechtěla jíst a zdála se mi apatická.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.12.2014_Misanek_a_Kyticka_z_Otrokovic

 

Dnes si jedni hodní lidé z Prahy zarezervovali Julinku, kterou by rádi do domku se zahradou pro svoji starší maminku. Ze 4 kočiček (Gladys, Julie, Rose a Tilly) si vybrali Julii. Připomenu její osud.

Odpoledne kolem 13.00 hodiny v červnu mi volala paní z Kroměříže. Její manžel byl ve Zlíně na služební cestě a u lesního hřbitova zaparkoval auto. Z parkoviště uviděl pár metrů něco se krčit. Šel se podívat a tam seděla kočička a hleděla na něj. Seděla tam zřejmě již několik dní, protože den předtím pršelo a byla celá promoklá a zmrzlá. Přes několik kontaktů se dopátral na naše útulkové telefonní číslo. Za 20 minut jsem přijela na parkoviště. Naštěstí jsem ani nepotřebovala odchytové rukavice, kočička se dala klidně vzít do náruče a dát do přepravky, viditelně šťastná a doufajíc, že jí někdo pomůže. Na veterině rtg zjistili, že zřejmě po srážce autem má kočička zlomenou pánev. Následoval měsíc v karanténní kleci. Julince (jak jsme kočičku pojmenovali) pánev srostla, jenom jí za pár měsíců odpadl kousek ocásku. Nějak jsem Julinku nenabízela do nového domova, smířili jsme se s tím, že by u nás zůstala. Po tom co si chudinka prožila jsem při umístování dávala přednost jiným kočičkám. Nyní se mi naskytla možnost dát Julince nový domov v Praze, kde by dělala společnici starší paní v rodinném domku a mohla by občas jít i ven. V neděli odjíždí Julie do nového domova. Přejeme jí hodně štěstí. Mám z toho velmi dobrý pocit. A tak nějak se mi potvrdilo, že každou kočičku si časem ten správný domov najde. Jak dlouho nemohla najít domov úžasná Arnie, nádherný Eddie ? Dokonce máme nyní i Brendu zamluvenou do Brna, bude odjíždět 28.12.2014.

Podívejte se ještě jednou s námi, jaký pokrok Julie udělala za pobyt u nás.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.12.2014_Jak_sel_cas_s_Julinkou/

 

10.12.2014

V 16,30 odpoledne telefonát od paní veterinářky z Napajedel: paní Janišková, je zde mladá paní, která chce nechat uspat asi 13 letou kočičku, myslíte si, že by měla šanci najít domov. Nechci to udělat, kočička má drobné zdravotní problémy způsobené špatnými zuby, ale jinak je v dobré formě a zdravá. Příčinou žádosti o euthanasii byla údajná těžká alergie nového přítele dotyčné slečny. Potom mi paní doktorka dala k telefonu slečnu. Zeptala jsem se jí, jestli je schopná mi kočičku dovézt do Zlína. Začaly různé vytáčky, přestože ji na veterinu přivezla autem. Proto jsem řekla paní doktorce, že pro kočku přijedu a slečnu ať velmi důrazně vyprovodí co nejdříve pryč, protože bych se asi neudržela. Za krátkou chvíli jsem kočičku přijímala. Tiskla se k paní doktorce, že se téměř nedala "odlepit". Třepala se strachy. Kočku 13 letou, která strávila celý život v bytě, slečna kvůli alergii svého přítele vyhodila ven a krmila ji venku. No a potom ji odnesla na poslední cestu.

Takže Rozárka je už u nás, zatím je v pracovně. Musíme udělat vyšetření krve, u takto starých koček mohou být už problémy s ledvinami. Pokud budou výsledky krve v pořádku a bude moci být sedována, tak jí necháme vytrhnout špatné zoubky a usnadníme jí příjem granulí. Zatím kočička jí pouze konzervy. Ještě uvidíme a počkáme na výsledky.

 

 

7.12.2014

Včera odjel do nového domova v Ostravě - Porubě kocourek Eddie. Už dostal u nás přezdívku Eda - Nezbeda, Šídlo, Všudybílek..... Eddie bude jako bytový kocourek a má kamaráda 6 měsíčního kocourka. Seznámení proběhlo v pořádku, bez problémů a tak má Eddie nového parťáka. Je pravda, že samotnému by mu bylo smutno.

eddie-v-novem-domove2.jpg

 Tak už máme fotky Eddieho z nového domova. Kocourek Eddie k nám  přišel jako 2 měsíční kotě s téměř rozežraným nosíkem do masa od kalicivirozy. To jsme ještě nikdy neviděli. Vyrostl z něho krásný statný kocourek, už byl i na kastraci. A po 4 měsících u nás se na něj usmálo štěstí v podobě úžasného domova a téměř stejného kočičího parťáka (prý i povahou).

 

eddie-v-novem-domove1.jpg

 

 

 

 

 

Koncem roku do nového domova odjede buď Berta nebo Žofie. Rodina - starší manželé z Brna - se ještě rozhodují.

a do třetice 2 koťata odvážíme v úterý do nového domova v Praze.

Na druhou stranu jsme přijali 4 maličké asi 6 týdenní koťata od koní z Otrokovic - Kvítkovic. Koťátka ze zahrádek v Malenovicích jsou hospitalizována na veterině. Dostala velký průjem. Jsou již naočkovaná, po přeočkování je vezmeme k nám.

 

 

1.12.2014

Smrt je milosrdná. Dnes jsme se naposledy rozloučili s milovanou kočičkou Pippou. Bohužel - jak už jsem měla od minulého týdne podezření - Pippuška měla mokrou FIP. Šlo to strašně hrozně moc rychle. Přestože včera ještě pobíhala, dnes ráno jsme ji našli napůl v bezvědomí, žluté bělmo a žlutá moč svědčila o tom, že Pippa už překračuje most, odkud není návratu. Kočičku jsme nechali odejít na veterině v 8.30. Pippo už jsi měla i zajištěný nový domov, je mi moc líto, že ses jej nedočkala.

pippa110.jpg

 Vzpomínka na Pippu. Spi už v klidu.