Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) prosinec 2013

31.12.2013

babetka-spinka.jpg

 

Takové fotky z nových domovů máme nejraději. Toto je Babetka v Zádveřicích u Zlína.

 

 

 

 

30.12.2013

Jedna z posledních foteček kočičí rodinky z Napajedel. Mámu a 4 koťata (kočičky) jsme přijali od mého kolegy v práci. Kočička patří k rybářské chatě a porodila tam 4 koťátka. Celou rodinu jsme vzali do našeho depozita ve Fryštáku, kde je Lenka pomohla vychovat. Máma kočka už je vykastrovaná a po novém roce se vrací zpět na místo, kde je zvyklá, kde má přístup do chaty a teplý pelíšek a kde má pravidelné krmení.

Koťatům najdeme nový domov, jsou jim nyní už 3,5 měsíce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.12.2013_Kocici_rodinka_z_Napajedel/

Dnes jsme přijímali z Hulína od paní Marcely 2 kocourky, z toho jednoho krásného dospělého kocoura a 1 asi 4 měsíční kotě. Už minulý týden máme od ní jednoho obr kocoura Hynka, tito dostali jméno Lord a kotě je Sigi. Fotky budu vkládat zítra.

27.12.2013

Příspěvek od přítelkyně, díky moc Alice.

Evo, je mi moc líto, že nádherný mouráček Rozárek už není. Víc jste pro něj udělat nemohli. Blbá FIPka! Jeho dušička ale je. Akorát jinde, kde je to mnohem krásnější a možná se příště převtělí do lidské bytosti, která bude pomáhat zvířatům jako Ty. Kočky jsou totiž pozemští andělé, kteří nás učí chápat utrpení zvířat bez domova a pomáhat bezbranným stvořením. Stejně jako andělé v lidském těle, vnímají mnoho smutku a trápení, a proto jejich dušička nikdy nezanikne. Tak prosím nebuď smutná. Zapálila jsem mu svíčku v kanclíku a věčný plamínek na stránkách

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.12.2013_vzpominka_na_Rozarka

Dnes v 11.15 vyhasl život našeho kocourka Rozárka. Byla prokázána mokrá forma FIP. Přestože jsme bojovali dlouho, zkoušeli jsme léčbu, jezdili na infuze, už by to bylo pro tebe Rozárku pouze trápení.

Byl jsi vždycky vzorem zdravého kocoura, mohutný, silný, laskavý ke všem. Opečovával jsi všechna naše koťata, byl jsi tak strašně hodný. Včera jsi se na mě ale díval pohledem: už mě konečně nechte odejít. Už se Rozárku nikdy neproběhneš po zahradě a okolí domu, kam jsi tak rád chodil, už se nikdy nepřitulíš a nezačneš mi vrnět pod krkem s výrazem: tady jsem doma, tady to mám rád a mám vás rád všechny.

Je mi to moc líto kocourku, všem je nám to strašně líto. Ale už tě nic nebolí a jsi za Duhovým mostem s ostatními kočičkami.

 rozar5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

26.12.2013

Nové fotky postiženého Fausta. Kocourek už váží víc jak 3 kg, sice špatně ovládá levou polovinu těla, ale na záchodek si dojde, přes celý pokoj přejde také. Je ohromně komunikativní, mazlivý, velmi snaživý a je to prostě bojovník.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.12.2013_Nove_fotky_Fausta/

Vánoční pozdrav od kocourka Dannyho z Prahy. Danny byl jedním z koťat, které v roce 2012 přežilo ve Zlíně panleukopenii společně s Alfrédem. Alfréd je v Luhačovicích, Dannyho jsme vezli do Prahy, kde našel úžasný domov.

danny1055.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.12.2013

Kvído v novém domově. Našel jej ve Zlíně, v Malenovicích

tak včera jsme byli na kastraci. Kvído pospával, ale i trochu pojedl a dnes ráno už lítal po bytě s myškama. Takže je v pořádku. Jsem moc ráda. Zabydlel se u mně docela rychle, zjišťuje nové možnosti her s věcmi, co mám v bytě :-)) Ale překvapuje mně, že, aspoň si myslím, chápe, když někam nesmí. Když se nedívám, tak to zkouší, ale stačí, abych přišla a peláší. Je neskutečně hodný a milý a když občas divočí a hrajeme si, je to neskutečná podívaná. Vnímám ho úplně jinak v bytě než když jsem chovala kočky venku u baráku.  Pořád ho fotím a natáčím, přes víkend Vám pošlu fotky. A pohlazení mu moc ráda předám :-)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.12.2013_Kvido_v_novem_domove/

Denně jezdíme s Rozárkem na infuze.

Pozdrav posílá kocourek Samuel, který našel nový domov v Třebíči. Je už velký kocour a moc hodný.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.12.2013_Pozdrav_od_Samuela/

 

22.12.2013

Žoly (Otrokovice) už posílá vánoční pozdrav

zoly---vanocni-prani.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Antonio - bráška Fausta

antonio1023.jpg

 

 

 

 

 

 

 

alan1025.jpg

 

Alan už hodně povyrostl, ale je to takový kočičí puberťák.

 

 

 

 

 

Nemocný Rozárek. Kocourek má 4 roky, máme jej od jeho 3 měsíců, kdy jsme pro opuštěné a hladové kotě jeli ze Zlína až do Frýdku Místku. Přesně si vybavuji cestu, bylo to v prosinci, nasněžilo tehdy asi 30 cm, silnice byla neprohnutá a po okresních cestách jsme jeli 20 km za hodinu. Cesta nám trvala víc jak 2 hodiny, ale koťátko jsme přivezli. Celé 4 roky je u nás Rozárek spokojený, opečovával spoustu přijatých koťat, je to úžasný hodný a vděčný kocourek, nikdy nevytáhl drápky, nikdy nezasyčel... Ted je moc nemocný a bojíme se....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.12.2013_Nemocny_Rozarek

 

19.12.2013

Shrek je po kastraci, ale zjistili jsme mu starou neléčenou zlomeninu zadní nohy, má velké problémy s ledvinami a doktorky mu musely vytrhat všechny zuby, nezůstal ani jediný. Je na tom špatně.

Na Lucky se bohužel štěstíčko neusmálo, paní den před odvozem do nového domova napsala něco o nečekaných okolnostech a že nemůže. Dál se neozvala.  Rozárek chřadne, má stále teplotu, zhubl a není mu dobře. Sledujeme velmi pozorně jeho stav, všechno jsme znovu konzultovali s lékaři. Čekáme na výsledek rozboru krve, který se posílá do Německa na metodu PCR.

Na Vysočinu včera přijeli lékařky z firmy Biovera, Ivanovice na Hané, výrobce léčiv a vakcín pro zvířata. Protože po celé zemi řádi neuvěřitelná epidemie panleukopenie, možná smíchaná s jiným virem a kočky umírají ve velkém, lékaři zkoumají přičinu a snaží se přijít nemoci na kloub a vyvinout event. účinnou vakcínu a snad i lék. Navázali jsme s firmou spolupráci, lékařky odebraly vzorky jak nemocných koček, tak zdravých, které už nemocí prošly, očkovaných i neočkovaných. Paní doktorky byly šokované, v jakém stavu se k nám kočičky často dostanou, jak se nemocných koček lidé zbavují, aby nemuseli platit za léčbu. V současné době léčíme 36 koček, 90 % přijatých koček má herpes virus, nemocné oči, průjem. A přitom by stačilo , aby majitelé jen zajeli k veterináři.

Jsme rádi, že jsme jako jedno z mála občanských sdružení, navázali tuto spolupráci, protože jsme přesvědčeni, že to bude k dobrému pro kočky i pro ostatní útulky.

A pro ty, kdo stále pomlouvají náš útulek - i lékařky z Biovety byly naprosto spokojené s podmínkami, které jsme kočkám vytvořili, prostředím, karanténami a celkovou úrovní péče. nebudu jmenovat komu je to určené, víme jak nás tyto závistivé osoby neustále sledují.

 

11.12.2013

Je zamluvená kočička Lucky a zítra bych ji měla odvážet do nového domova do Kroměříže. Lucky je u nás již rok, je hluchá po náročném operačním zákroku. Uši mělo kotě téměř rozežrané svrabem a zvukovody se nedaly zachránit. Ale Lucky je moc hodná mírně obézní, řekla bych dobře živená kočička, která by si zasloužila být jedináčkem. Moc visí na lidech a množství koček jí opravdu nedělá dobře.

Zprávy od kocourka Bluea. V novém domově v Nivnici dostal jméno Mikešek. Tak se jmenuje i od nás umístěný kocourek Uhlíček v Moravském Písku. Ale ten našel nový domov už před 3 lety je z něj ted nádherný vykastrovaný černý kocour.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.12.2013_Fotky_kocourka_Blua_nyni_Mikeska_z_Nivnice/

Dnes jsme se dozvěděli velmi smutnou zprávu, náš kocourek Rozár (Garf), který je u nás již 4 roky a pochází z Frýdku Místku, kdy jsme si v prosinci před 4 lety v obrovské vánici pro něj jeli k tamnější pizerii, byl včera na důkladném vyšetření. Rozárek nám zhubl, má zvýšenou teplotu a celkově se nám nezdá. Vyšetření a v návaznosti na to dnešní sono potvrdilo přítomnost menšího množství tekutiny v břiše a rozbor prokázal FIP. Rozárkovi budeme dávat podpůrnou léčbu a děsíme se dalšího průběhu.

9.12.2013

Dnes našel nový domov kocourek Boubelák. Kocourka - původně jsme si mysleli že je to kočička, proto to měla být Boubelka - našli v Sazovicích a dnes odjel do nového domova ve Zlíně část Mokrá - bude bydlet přímo naproti naší předsedkyni Kristýny. Jsme moc rádi, že se začíná dařit víc i s umístováním ve Zlíně a okolí. Za poslední 2 týdny odjel Blue do Nivnice, Mab do Kunovic, Pentlička do Police u Valašských Klobouk, Rixie do Čáslavi, Kvído do Malenovic a dnes Boubelák.

Další velkou událostí našeho sdružení je, že se nám podařilo vybudovat v útulku na Vysočině další pokoj pro kočky, v podstatě z hrubé stavby. Posunuje to celé sdružení dál v poskytování kvalitnější péče zejména pro nemocné kočky a březí kočky. Plánujeme výstavbu ještě 2 takových místností, ze kterých minimálně jedna bude určena pouze pro březí kočky a druhá pro kočky s koťaty. Ještě chybí hospitalizační boxy, ale už jsou objednány.

 nova-mistnost-na-vysocine.jpg

 

 

 

 

 

 

 

8.12.2013

a krásné fotky kočičky Vilmy až z Prahy

vilma1016.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslední fotka Benjiho.

benji33.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Alan hodně poskočil v růstu a je z něj už velké kotě.

alan52.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Antonio, bráška Fausta.

antonio14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotky koťátka Juliánky po náročné amputaci ocásku těsně u páteře.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.12.2013_Zranene_kote_Juliana_z_Doubrav/

Umístěná kočička Pentlička k Valašským Kloboukům.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.12.2013_Kocicka_Pentlicka_z_Uherskeho_Hradiste/


5.12.2013

Letošní smutný rok se nevyhnul ani poslednímu měsíci. Dnes jsme doprovodili na poslední cestu našeho 17 letého pejska Benjiho. Měli jsme jej od 10 týdenního štěněte, provázel nás 17 let všude kam jsme se pohnuli. Kokršpaněl Benji byl absolutně výjimečný pes. Hodný, trpělivý, laskavý ke kočkám (a to je co říct, kdy mu někdy koťata skákala skoro po hlavě), dobrosrdečný. Nikdy na nikoho nevyjel, nikdy nikoho nekousl, nikdy se nepopral s ostatními psy, vždycky ustoupil a díval se moudře na ty zmatky kolem. Prostě Benji byl součást našeho života, našeho útulku. Přestože už měl 17 let, byl ve výborné kondici. Poslední 2 roky hůř chodil, ztěžka, ale když chtěl, dokázal běžet jako zamlada. No byl i hluchý.... Poslední týden se jeho stav rapidně zhoršoval, včera jsme byli u doktora, který jej měl v péči celý jeho dlouhý život a zjistili jsme nespecifikovaný útvar na slezině a téměř nefunkční ledviny. Další život, resp. přežívání, by bylo už trápení a nedůstojný stav pro tak skvělého psa, kterým byl.

Loučíme se s tebou kamaráde, který jsi nás tolik let provázel na naší společné cestě a zůstaneš dál součástí našeho života.

 

4.12.2013

V pondělí 2.12.2013 jsme do Zlína přijímali asi 3 měsíční kotě nalezené v Doubravách na koňské farmě. Koťátko mělo zlomený a téměř odumřelý ocásek a musela být ihned provedena amputace. Dle doktora naštěstí, být to o obratel výš, tak mělo bud problémy s vyměšováním celý život nebo by muselo být uspáno. Kotátko je zatím v karanténním boxu, je to černá velmi mazlivá kočička.

V pondělí jsme rovněž přijímali z Uherského Hradiště kočičku Pentličku. Pentlička je tříbarevná moc hodná kočička, kterou budeme zítra kastrovat a v pátek by měla jít do nového domova.

Lister, Kudlík a Pindulka odjeli dnes do útulku na Vysočině.

Mám ale také velmi smutnou zprávu, dnes zemřela v útulku na Vysočině kočička Bohunka. Bohunka k nám přijela velmi zbídačelá před rokem, zraněná a nemocná, podařilo se nám jí dát do pořádku. Kočička už má ale víc jak 15 let, celý ten neradostný život se na ní hodně podepsal. V poslední době už jenom pospávala a dnes usnula v klidu navždycky. Může nás jenom těšit, že zemřela mezi lidmi, kteří ji měli rádi, v tepel. Byla v útulku moc štastná a spokojená. Jsem ráda, že při své včerejší pravidelné návštěvě útulku ve Skrýšově jsem si ji mohla ještě pohladit. Vypadala už velmi sešle, až mě to hrozně dojalo. Taková křehoučká stará unavená kočička, přesto spokojeně předla a věděla, že to tak prostě má být....

Do útulku na Vysočině přivezli z nedaleké vesnice Dobronín 2 kočičky, nalezené v lese. Někdo je tam vyhodil. Koťátka jsou kost a kůže, jedno tam už leželo mrvé.

1.12.2013

Dnes jsme dostali zprávy od kočičky Judy, která byla vloni touto dobou umístěna do nové rodiny v Otrokovicích. Judy se má skvěle, kastraci zvládla výborně a my jsme moc rádi.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.12.2013_Pozdrav_od_Judy_z_Otrokovic/

Dnes odpoledne jsme přijímali tři černá koťátka ze stavebnin v Hulíně. Přežívala tam na betonové podlaze, v zimě, jídlo jen co někdo pohodil. Zároven odsud vzali vysoce březí kočičku. Její koťátka by nyní neměla šanci na přežití venku. U nás porodí, koťátka odchová a potom půjde po kastraci do nového domova.

Z Malenovic jsme přijali obrovského kocourka dostal jméno Ulrich, je to obr mour, ale moc hodný, takový ten hodný Zlobr. Sice se snaží pohledem pouštět hrůzu, ale jenom naoko jinak je to dobrák.

 

clanek.jpg