Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) prosinec 2012

Nové vybavení kotěcího pokoje v jenom z našich depozit.

I z podomácku vyrobených hraček mají kočky obrovskou radost.

inspirace-pro-kocky.jpg

 

 

 

 

 

1.1.2013

Všem našim příznivcům, přátelům a těm, kteří nám pomáháte, přejeme v novém roce 2013 všechno nejlepší, hodně zdraví, pohody a klidu, spoustu dobrých přátel kolem sebe, tak jako máme my. Jménem zachráněných kočiček, které jsou i díky vaší pomoci naživu a v nových domovech, i jménem těch, které na to ještě venku čekají.

DÍKY.

 

 

 

 

31.12.2012

Včera se podařilo na náměstí odchytit bílo rezavého kocourka. Není to plašánek, je zvyklý na lidi, jenom se ještě bojí. Po novém roce bude vykastrovaný a může hledat nový domov. Fotky v Nabídce koček.

 

Vilma posílá pozdrav z nového domova.

 vilma11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čerťa posílá zprávy z nového domova

certice2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Už týden chodíme neúspěšně odchytávat kočičku na náměstí. Bohužel je tam, ale ke sklopci se nepřiblíží. vidíme na ni, kočička je ale plachá a je zalezlá v takovém úzkém prostoru 30 cm mezi dvěma domy, kde na nás jenom nakukuje. Lidi ji tam chodí krmit, ale přesto ji chceme dát k nám do tepla

 

30.12.2012

Pozdrav z domova ze Zlína posílá Barney. Prý nejlepší je spát s nohou za hlavou

neni-nad-to-spat-s-nohou-za-hlavou.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.12.2012

Šimon posílá pozdrav ze svého relaxačního pobytu.

 

simik.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

27.12.2012

Děkujeme firmě Dencop Lighting a panu Gregůrkovi, jednateli společnosti, za velkorysý finanční dar 5.000 Kč. Moc si vážíme tak velké podpory. 

Pane Gregůrku, obrovský dík  

 

26.12.2012

moc děkujeme kamarádce Daně Klangové a jejím přátelům a kolegům za vánoční sbírku pro naše kočky. Z této obrovské pomoci máme velkou radost, samozřejmě kapsičky už kočky ochutnaly. V pátek vezeme do našeho depozita. Ještě jednou srdečné díky

darky.jpg

 

 

 

 

 

 

25.12.2012

Jsme šťastní, když dostáváme zprávy z nových domovů. Aktuálně :

zrzavý kocourek Žloutek (v novém domově má kamaráda bílého kocourka Bílka)

zloutek-a-bilek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

a jeden z našich prvních a taky nejdál umístěných, kocourek Matyáš. V novém domově bude jich druhým rokem a je v Dobřívi u Rokycan, přes celou republiku jsme jej vezli. Ale řekněte sami, stojí to za to.....

odpocivam-075.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nové fotky Ajky ze Štěměch u Třebíče

http://lars1.rajce.idnes.cz/Ajka

DĚKUJEME ZA PŘÍSPĚVKY A DÁRKY VE STROMU SPLNĚNÝCH KOČIČÍCH PŘÁNÍ.

Je to úžasné, báječné a prostě nej... Moc díky

 

24.12.2012

rádi bychom popřáli všem našim příznivcům, všem, kdo nás čtete, podporujete a držíte nám palce, krásné a klidné vánoční svátky, bohatého ježíška, pohodu s rodinou a načerpání sil do dalšího roku. Doufám, že nás bude čekat spousta dobrého, a věřte, že budeme bojovat stále za to, aby kočky bez domova, přežívající někde pod keřem v zimě, se ocitly v teple, bezpečí a našly nový krásný domov.

 

23.12.2012

To že máme třídenní odmlku neznamená, že se nic neděje. Vymazlujeme Oliverka, už na nás aspon nesyčí, černá kočička je po prohlídce a ošetření. Kastrace bude až po novém roce. Stále probíhá odchyt koček v areálu bývalého podniku Svit. Budeme se střídat v odchytu s paní, která tam kočky krmí již rok.

Báječný úspěch Stromu splněných kočičích přání, všem moc a moc děkujeme, bez vás bychom jen velmi těžko šli dál a mohli pomáhat.

 

20.12.2012

Včera se podařilo odchytit tak 2 měsíční mourované kotátko, dostalo jméno Jerry. Je to ještě hodně plachý tvoreček, sedí na škrabadle a čeká, co se bude dít. Dostal pipetu proti blechám a svrabu, šetrné odčervení pastou.

(kotátko se bude jmenovat Oliver, dcera protestovala proti jménu Jerry)

 

už přišly na účet první příspěvky ze Stromu splněných kočičích přání. Dárce po skončení akce sepíšeme, pošleme fotky zakoupených dárků a všem moc a moc děkujeme. Jste úžasní. Díky za pomoc. Je důležité vědět, že nás lidé podporují.

 

19.12.2012

Držte palce, budeme dnes večer znovu odchytávat u Housa Car. Kotata pobíhají večer po zastávce, mističky některý zlý člověk vyhodil, musíme je odchytnout. Kotata jsou bohužel plachá, k člověku se přiblíží tak na 5 metrů.

18.12.

Naše OS dostalo úžasnou nabídku zúčastnit se Stromu splněných kočičích přání. Máme tam své zástupce, prosím podpořte nás a naše kočky dárkem nebo drobným příspěvkem.

 

vánoční přání poslal Kryštůfek ze Slušovic (umístěný letos na jaře)

 

vanocni-prani-od-krystofa.png

 

 

 

 

 

a fotka od Judy z Otrokovic

judy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.12.2012

včerejší odchyt v areálu Svitu u stanoviště Housa Car byl úspěšný. Odchytli jsme černou kočičku, pravděpodobně matku kotátka Čika. Má staré zranění oka, zítra pojede na vyšetření a pokud bude schopná i na kastraci.

 

Před chvíli jsem dostala úžasnou fotku Timmíčka z nového domova, tak se musím o tu radost podělit.

 

timmy-bez-nozicky-s-kamaradkou.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odjel Dag. Kocourek pocházel z odchytu na sídlišti ve Zlíně. Ve voliéře byl naprosto neviditelný měsíc. Po kastraci jsme mu našli domov na statku, kde bude mít možnost pohybu venku a přístup do kotelny i stodoly.

dag-plasan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

a nová zpráva od Šimona

krabicovy-simon.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

zprávy od Dannyho (vedle jeho kamarád Dex)

Pozdrav z nyni jiz tajici Prahy:)
Priprava na Vanoce a Danny ve sve oblibene poloze- vlezmo:D
Obavam se, ze z nej roste veeeliky lenoch.
danny-lezici.jpg

 

 

 

 

 

 

16.12.2012

Ráda bych sem přidala dnešní zamyšlení paní Kristýny z Vrbičanských srdíčkových koček. Lépe bych to napsat neuměla, ostatně Kristýnu za její zápisky (a samozřejmě nejen za ně) upřímně obdivuji.

"Díky za směr cesty, kterou nám dovolujete jít. Tohle je do krve vydřená práce. Myslím to naprosto vážně, toto není lítost nad sebou samými, ale fakt, kdy koukáte na lidskou dobrotu i ne-dobrotu, vidíte rozsekaná zvířátka a učíte se s tím žít. Vnímáte, jak jsou některá individua k osudu zvířat naprosto laxní, zlá, odporná. Vnímáte naplno život i smrt a prožíváte vše šíleně často. Cítíte, jak vás bolí ruce i nohy, praská vám do krve kůže, hlásí se o slovo únava, bolí vás v zádech, ruce máte vytahané jako skuteční opičáci a musíte fungovat dál (tedy nemusíte, chcete fungovat dál - a vy dárci nám nesmírně pomáháte)!!! Není čas na plnohodnotný odpočinek a přesto byste neměnili - nikdy neměnili. My víme, že tak je to tak správně, to musíte cítit někde hluboko uvnitř. Prosím, čtěte každé slovo přesně tak, jak jej myslíme, má to pro nás obrovský význam. Skončí jeden rok, začne další a zase nastane kolotoč - budeme shánět prodejní akce, prosit o pomoc, jezdit na blešáky, opatrovat zvířátka, budeme unavený, ale šťastný. V útulku není čas na blbosti, tady se řeší důležité věci. Jediné a pravé přátelství a kamarádství, které jsme v životě měli, jsme získali prostřednictvím kočiček, protože všichni vy naši dárci, čtenáři, pomocníci, kamarádi a přátelé jste přijeli za opuštěnými zvířátky, my jsme pouze jejich opatrovníky, a tak vznikala všechna naše současná přátelství. děkujeme vám za všechno!

 

taky bych chtěla poděkovat všem, kteří nás podporujete, myslíte na nás a čtete tyto stránky.

 

15.12.2012

Dnes se přijeli podívat budoucí majitelé kocourka Žolyho. Žoly je zatím v léčbě, průjem, užívá ATB, potom půjde na kontrolu a bude moci jít do nového domova. Bydlet bude v Otrokovicích.

Omlouvám se za dodatečné úpravy písma a uspořádání, stále ještě se učím se stránkami pracovat.

 

 

14.12.2012

Zpráva od Viktorka (Rockyho)

Dobrý večer.
Viktorek je skvělý. S fotkama na Vás myslím, ale je těžké vyfotit blesk
Je to malý ďáblík. Hrozně milý. Už chodí ven a poslušně se vrací (je mu
totiž zima). Stále se zkouší skamarádit s naší Mínou, ale ta ho zatím
pořád odmítá. Připravuju dědáčky na to, že už brzy by měl jít na
kastraci. Jsme moc rádi, že ho máme.
Snad se ten "blesk" podaří vyfotit

Dnešní příjem. 3 kotátka stáří asi 3 měsíce a 2 kočičky z areálu ČKD Blansko. Několik let tam kočky žily, rodily. Koťata si většinou lidé rozebrali, ale je nutné situaci řešit. Zaměstnanci se složili na zaplacení kastrací a dohodli jsme se, že jim pomůžeme.

Obě kočičky dnes odjely na kastraci.

Fotky samozřejmě připojíme co nejdříve.

Příjem asi 8 měsíčního kotěte - kočičky z Mysločovic. Původně byly u zdejší školy 3, jednu si někdo vzal domů, jedna se už neobjevila a poslední setrvávala u školy, kde ji děti občas něco daly, ale školník do ní kopal a nechtěl ji tam. Kočička má jméno Rossie, je to mourinka s velmi hebkou srstí,  na dotek připomínají srst britské. Je mazlivá, zvyklá na lidi a čistotná.

13.12.2012

Do našeho Obchůdku jsme přidali ke koupi krásné náušnice, náramky a rukavice. Kdo nemáte ještě vánoční dárky, můžete koupit nějakou drobnost a zároveň pomoci našimi kočičkám. Vzhledem k většímu počtu kastrací a léčbě kočiček potřebujeme každou korunu. Moc všem děkujeme. (sekce Krámeček)

Přišly zprávy z domova od Drákulky a Julie. Holky byly společně umístěné v roce 2010 na vesnici kousek od Zlína. Jak mi pán dnes řekl, už mají doma 6 kočičích kamarádů a kamarádek 

drakulka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

12.12.2012

Pepina, Jonatan a ještě jedna bíločerná kočička Chloe z UH dnes odjely do depozita. Zároven depozitum přijalo 5 koťátek (3 kluky a 2 holky), 1 zrzavého kocourka a 1 stříbrnou mourinku  z Bardějova.

Na kastraci dnes odjeli Bruno a Mickey, Jonatan, Pepina a Chloe.

11.12.2012

Příjem z Uherského Hradiště - roční bílozrzavý kocourek Jonatan a 8 měsíční odrostlé kotě Pepina (bílo černá). Oba jsou velmi kontaktní, nejsou plaší, zvyklí na lidi.

Z Bardějova zítra přivezou kotátka a těhotnou kočičku. Chystáme se na příjem.

10.12.2012

Do depozita přijmeme ze Znojma kotátka, která někdo hodil přes plot paní, co se stará o kočky. Paní je stará a velmi obtížně by to zvládla. V jednání je rovněž příjem 3 koťat a těhotné kočky z Bardějova.

 9.12.2012 

Situace u kocourků Bruna a Mickeyho.

Včera byli ještě zalezlí v domečku škrabadla, ale večer už vylezli a něco snědli. V noci se uvelebili na posteli a spokojeně spali.

Ale ... Před chvílí mi přišla sms od bývalých majitelů : Dobrý den, rádi bychom si pro kocourky  přijeli. Samozřejmě jsme si to měli rozmyslet dřív, ale některé věci bohužel člověku dojdou později. Opravdu jsme se rozhodli si je nechat i s miminkem a dát je vykastrovat. Snad vám nebudou chybět.

Po velmi zralé úvaze jsem paní odepsala. O tom, že kocourky nechtějí mi napsali 11.11.2012, dala jsem jim 3 týdny na rozmyšlenou, několikrát jsem je přemlouvala a vysvětlovala, jaký stres oběma způsobí. 5.12. mi je přivezli se vším vybavením. Kocourci byli 4 dny ve stresu, ted se uklidnují. V první řadě mám na starosti jejich prospěch. Kdo mi zaručí, že po narození dítěte (paní je snad v 9. měsíci) je nedají znovu pryč ? Kromě toho pán nedodržel základní podmínku umístění, a to je kastrace, přestože mi to slíbil.

Bruno a Mickey zůstanou už u nás, nejsou to plyšové hračky, jsou to živí tvorové a majitelé se jich zřekli. Pozdní litost to bohužel nevrátí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mrkněte

(gabi, 17. 3. 2013 18:38)

Čau vespolek. Mezi čtenáři se právě šíří revoluční metoda výdělku peněz, ideální na jaro, když je večer hodinka času! Já si takto přivydělávám již od ledna a je to naprosto super. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak toho využívám na maximum :) A tohle všechno znám z www.CervenaCerna.cz