Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) listopad 2016

30.11.2016

Pár užitečných rad k vánočnímu úklidu, aneb zbavte se zbytečností!

Pokud se chystáte na vánoční úklid, u nás to probíhá asi tak, že co se najde to se vypere anebo umyje v jaru, popřípadě vyhodí,  tak tu máme pár užitečných rad.

1) Bedlivým okem proveďte skenování Vaší domácnosti.

2) Poté si velmi, ale velmi rozmyslete, co se Vám ještě hodí a co již ne.     Uvažujte pomalu a v klidu.

3) Pokud ve Vašem hledáčku skončí věc, kterou již nechcete  a usoudíte, že by se dala  zpeněžit, napište ji na černou listinu.

4) Poté co budete mít tento seznam vytvořený, všechny věci ze    seznamu vložte prosím s citem a opatrně do papírové krabice anebo  tašky, rozlučte se s ní a následně vše přesměrujte  na naši adresu a to  ke kolegyni,  která má na  starosti náš kočičí krámek.

5) Z Vaší takto nepotřebné darované věci se stane důležitý prostředek,  který se transformuje do podoby plného bříška našich kočiček, do    jejich tepla, steliva a hlavně do jejich zdraví.

6) Pokud se necháte unést a zjistíte, že jste Vaši domácnost vymetli  dokonale  a již Vám doma téměř nic okrasného nezbylo, z čeho by se  dal utírat prach anebo co by se mohlo rozbít, anebo k čemu by jste  mohli citově přilnout...  nelekejte se, máme pro Vás řešení. Můžete si  vše potřebné opatřit v našem krámku.

PS: Bod 4 a bod 6 si prosím důkladně prostudujete a věnujte mu zvýšenou pozornost!

Kontakt. Monika Káčerková

                Lidická 1235

                Otrokovice 765 02

Tel.: +420 739 558 203

e-mail: kacerkovamonika@seznam.cz

 

Velmi Vám děkujeme !

wink

 

28.11.2016

Virtuální adopce statečné Enynky!

 

Enynka, 8 letá kočička,k nám byla přijatá  po paní, která zemřela na rakovinu. Se svou nemocí paní bojovala 2 roky. Během léčby podstoupila paní amputaci ruky a konec svého života strávila 2 měsíce v hospicu se svojí nejmilejší kočičkou, a to Enynkou.

Enynka je hodná, velmi klidná kočka, vyžadující už svůj klid. Je naprosto zdravá a vykastrovaná. Samozřejmě by jsme byly velmi rádi za domov pro Enynyku, kde by mohla spokojeně dožít. Pokud se nám to nepovede, dožije Enynka u nás a budeme rádi alespoň za virtuální adopci.

enynka2011.jpg

Enynka odpočívá!

heart

28.11.2016

Kocour Mojmír , nalezenec z Horní Lhoty u Luhačovic hledá vhodný gauč na své povalování!

Mojmír, pětiletý kocour, povoláním gaučový technik,  hledá nový domov s gaučem, na kterém by se mohl spokojeně povalovat se svou rodinou. Mojmír je vykastrovaný, naočkovaný a jeho předností je hodná a klidná povaha. 

Má někdo volné místo na gauči pro Mojmíra? Pokud ano, neprodleně se ozvěte!laugh

mojmir2513--1-.jpg

Mojmír slastně sní o pohodlném gauči!

heart

 

28.11.2016

Hurá do nových domovů!

Tak tu máme skvělé zprávy, do nových domovů odjely přes víkend dvě koťátka z depozita v Zádveřicích, z jednoho koťátka  bude Brňák (pozor na brněnského draka koťátko wink) a druhé koťátko bude bydlet v Třebíči. 

Jsme moc rádi a přejeme koťátkům a jejich novým majitelům jen samou pohodu!

heart

 

Dále odjela na osvědčenou adresu do Sazovic kočička Čikitka, hádejte kdo bude jednou z jejich parťáků? Kdo jiný než kočička Bělka, která odjela pár dní před Čikitkou omňouknout revír!

15268051_593413854198521_4344081880977609313_n.jpg

heart

Bělka a Čikitka, kámošky jak se patří!

 

Dále je připraven nový domov pro Césara a Pinka. César je zamluvený a bude kralovat na Rusavě a Pink bude našinec, tzn. že zůstane ve Zlíně. Jsme moc rádi!

cesar2016.jpg

heart

Tak dlouho si César vyhlížel nový domov, až se mu to povedlo, je zamluvený a do konce týdne by měl odjet!

 

pik-i..jpg

heart

I Pink s růžovým čumáčkem se dočkal nového domova!

 

28.11. 2016

,,Dvě kočky vás přijdou nastejno jako jedna kočka, ale užijete si s nimi dvojnásob legrace. "

Lloyd Alexander

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

firmě SADENT DENTÁLNÍ CENT  heart

lékárně Rena Olomouc s.r.o.

paní Ing. Marvanové Evě

firmě ENTO SPHINX s.r.o.

panu Knoflíčkovi Vladimírovi

panu Hartmanovi Milanovi heart

panu Tučkovi Petrovi

paní Lissnikové Haně

panu Schramhauserovi Janovi

paní Koutňákové Iloně

paní Weinholdové Ludmile 

panu Podešvovi Vilémovi

paní Schubertové Anně

paní Taxové Ireně

yes

 

 

27.11.2016

Odjezd na veterinu, aneb momentka s téměř každodenní rutiny!

Takhle to u nás vypadá téměř každý den, hurá do přepravek (ono to vždycky hurá není), poodnášet do auta a už se frčí. Kam jinam, než na veterinu, kde už nás dobře znají a čekají na nás. Nejraději máme, když se jede na běžné zákroky, jako jsou očkování, prohlídky, kastrace, ale co si budeme vykládat, někdy je nám i hodně ouzko, to když vezeme marody.

na-veterinu.jpg

smiley

27.11.2016

Nález krásné kočičky Elizabethky!

Dne 19.11.2016 se přitoulala k rodinnému domku v Jalubí krásná bílá kočička. Jelikož v ten den měla svátek Alžběta, začali jí její nálezci říkat Elizabethka. Kočička je celá bílá, pravděpodobně jde o mix s britskou, je velmi hodná, čistotná a vděčná za každé pohlazení. Na sobě měla  antiparazitní obojek. Paní, která jí poskytla dočasný azyl obešla celou vesnici, vyvěsila letáky, obvolala útulky, ale nikdo Elizabethku neshání. V úterý půjde Elizabethka na očkování a pro jistotu na preventivní prohlídku na veterinu.

Paní sama má 3 kočky a nově přijaté kotě po první vakcinaci, takže si kočičku nemůže nechat u sebe.

Nádherné  Elizabethce hledáme urgentně nový domov, kde by ji zahrnuli mořem lásky!

img_20161123_211537.jpg

heart

 

23.11.2016

A protože zlaťáků není nikdy dost, máme tu dalšího zrzavého kocourka k adopci a to bojovníka Schöna! 

Schön, krásné zrzavé koťátko, které jsme přijímali ve velmi špatném stavu, hledá nový domov. Schön je očkovaný, velmi čistotný a samozřejmě naučený na kočičí záchod. Schön má kamarádskou a hravou povahu a noví majitelé z něj budou mít opravdovou radost!

V budoucnu, jakmile to jeho věk dovolí, je podmínkou kastrace!.

 

novacek-z-ub-3.jpg

Schön při příjmu

schon2211.jpg

Schön dnes

heart

 

23.11.2016

Věděli jste cool

Věděli jste, že naše kočičky při čekání na nový domov trpělivě a poctivě trénují povalování v novém domově na našem domovním trenažéru?

dolar2011.jpg

Toto je Dolar při dnešním nácviku. Dolar je v nabídce a dnes to má od nás za 1.

 

23.11.2016

Trio ,,zlaťáci"", alias zrzečci k adopci!

angel

zrzavci2.jpgzrzavci3.jpg

Výběr na váhu a dle velikostí! wink

Tak tu máme tři kadety do nových domovů a protože dámy mají přednost, tak první představíme fotomodelku Šamšu (nejmenší), pak fotomodela Míšu, který ukazuje jak je elastický  (prostřední) a jako posledního představíme fotomodela Herkula (největší).Všichni jsou vhodní jen jako byťáci.

Fotomodelka Šamša: Šamša byla přijatá společně s kocourem Kryšpínem, v novém domově jde o Miláška. Šamša je veselá, hravá kočička stará jeden rok vážící necelé 3 kg. Šamša je již kastrovaná, očkovaná a samozřejmě naučená na kočičí záchodek. Má nekonfliktní povahu a uvítala by novou rodinu!

laugh

Fotomodel MíšaMíša byl k nám přijat ze zahradní kolonie, kde jsou i ostatní kočičky, ale Míša byl výjimečný v tom, že se vždy z touhy k někomu patřit, přidal k lidem, kteří šli okolo a zůstával pak někde ztracený. Pán, který se o tyto kočičky dlouhodobě a velmi dobře stará měl o Míšu obavy. Míšovi je půl roku, příští týden podstoupí kastraci a samozřejmě je očkovaný. Umí chodit na kočičí záchodek. A teď se podržte, Míša váží 4 kg a stále roste,tudíž jsme zvažovali, jestli jej nemáme nabízet jako malého lvíčka . Věříme, že z něj vyroste krásný mohutný kocour, který bude dělat svým majitelům jen samou radost!

surprise

Fotomodel Herkules: Herkules je obrovitý asi šestiletý kocour, který byl dříve venkovní a kterého se po několika letech konečně podařilo 14.10.2015 nalákat do přepravk. Kupodivu je to velký kliďas, mazel a neskutečný povaleč.Herkules je vykastrovaný, naočkovaný a hledá nový domov, kde by se mohl jenom válet, mazlit a nechat se opečovávat jako správný kocour. Bude to ozdoba každé domácnosti, jenom po něm určitě nechtějte lovit myši...

wink

 

22.11.2016

broken heart

Proč některé kočičky v útulku umírají?

Vzhledem k velmi negativní zkušenosti z tohoto měsíce jsme se rozhodli napsat o události, která nás velmi zasáhla.

Vše začalo začátkem listopadu, kdy nás kontaktovala paní s tím, že má starého kocourka, o kterého se už nemůže starat, protože jí onemocněl manžel a musí se přestěhovat do domu s pečovatelskou službou. Paní nám sdělila, že se pro něj snažila najít nový náhradní domov, ale že se jí to nepovedlo a neví, co bude s kocourkem dělat, protože do nového bydlení jít kocourek nesmí…

Ač se nám do toho moc nechtělo, na naléhání paní jsme se nakonec dohodli, že k nám tohoto kocourka přijmeme. Vedlo nás k tomu lidství, které by mělo být v každém z nás. S paní jsme si domluvili podmínky přijetí a to takové, že bude na kocourka měsíčně finančně přispívat určitou částkou, která mimo jiné zahrnovala kvalitní stravu, stelivo, vodu, teplo, práci kolem čištění aj., protože ač pro někoho s podivem, nic se neudělá samo, ale někdo to prostě udělat musí.

Jaká byla ale realita? Paní nám předala dne 7. 11. 2016 kocourka, kocourka beze jména, s nekvalitními granulemi, s rozdělaným sáčkem steliva, s oblíbeným  ,,pelíškem“ a s miskou na žrádlo. Pro nás se tímto předáním stal z bezejmenného  kocourka Honzík, protože pro nás to nejsou jen kusy, čísla, ale živá zvířata. Na to hlavní ale, na co paní zapomněla, tak nám zapomněla sdělit, že jejich Honzík  je na nich velmi závislý. Když říkáme velmi, tak to znamená, že na nich byl Honzík až k smrti závislý. Každý, kdo má nějaké kočičí zkušenosti, tak ví, že kočičí povahy jsou různé a některým kočičkám změny nevadí, některé je snáší hůře, ale časem si zvyknou, ale některé je bohužel nepřežijí. Poslední případ byl i případ Honzík. Zpětně se nám nechce věřit, že si toho jeho majitelé nebyli vědomi a že za roky, kdy jej měli doma a žil s nimi nebyli schopni rozeznat tento jeho povahový rys.

V našich silách bohužel nebylo vzhledem ke kapacitě našich kočiček tento povahový rys rozeznat, možná by to ani nepomohlo, možná Honzík rezignoval na  ,, zradu“ svých majitelů. Včera bohužel Honzík zemřel na celkové selhání organismu, ač jsme pro něj z naší strany udělali maximum, odvezli jsme jej na veterinu, kde mu byla poskytnuta potřebná péče, ale vše bylo marné. Honzík na svůj život rezignoval.

A co na to paní? Jak ta reagovala? Paní, ač byl u nás Honzík od 7. 11., tak do dnešního dne se za ním ani jednou nepřijela podívat, ani jednou nás nekontaktovala s dotazem, jak se Honzík má a jak snáší změnu prostředí a samozřejmě pro něj neposlala ani korunu na jeho péči.  Prostě ho odložila jako věc, která vyšla z módy a která se jí nehodila do krámu, ale ve své mysli měla za to, že udělala vše dobře a že my jsme tady od toho, abychom vše vyřešili za ni, protože jsme ten útulek a oni to vlastně v tom útulku dělat musí... A jak jsme na to přišli? Stačil jeden telefonát a pár sms, kdy jsme paní sdělili, že Honzík zemřel. Následně se na nás svalila sprcha urážlivých slov a výčitek, že jsme ji měli ihned informovat, že ho mohla umístit na dědinu, kde sice nemohl být, ale ona by si to již zařídila aj…Nás se toto jednání dotklo, protože úmrtí Honzíka nás zasáhlo, možná více, než dotyčnou paní. Taky se nám podařilo zpětně zjistit, že pokud se paní i se svým manželem stěhovala do domu s pečovatelskou službou, tak i zde byl prostor pro vyjednávání o tom, zda může jít Honzík s nimi, ale za to jim už zřejmě nestál.

Úsudek o celé situaci si udělejte sami, my bychom však chtěli apelovat na všechny:

,,Než si pořídíte kočičku, uvědomte si, že je to živý tvor, který Vás může milovat, milovat až ke své vlastní smrti!“

honza1.jpg

Honzík

broken heart

 

21.9.2016

,,Každá kočka, stejně jako člověk, hledá celý život někoho, kdo ji bude milovat, až ho najde, tak rozkvete jak jarní louka."

BCZM

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

paní Hadrabové Jarmile

paní Tomiové Ivaně

paní Vantuchové Svatavě

paní Buchníčkové Michaele

paní Gáškové Janě

panu Vyoralovi Stanislavovi

paní Ing. Hradské Janě

paní Křížové Vendulce

Industry CZ, s.r.o.

panu Hanzlíkovi Miroslavovi

yes

 

 

20.11.2016

Lidský hyenismus! crying

V pátek jsme přijímali kotě z Kroměříže. Je to krásný kocourek, který dostal jméno César. Přivezla nám jej paní, která pracuje u Technických služeb v Kroměříži a César na ni před 2 měsíci vypadl z kontejneru. Vedle něj ležela igelitová taška převázaná několika provázky. César měl obrovské štěstí a také velkou vůli přežít, když se z tašky dostal ven. Byl však v hrozném stavu, vyhublý, zasvrabený, zablešený, zahnisané oči. Paní byla moc hodná, že se ho ujala,  vyléčila ho a začala mu hledat nový domov. To se jí však přes veškerou snahu nepodařilo a tak César skončil u nás. Doufáme, že jen na krátkou dobu a brzy najde svůj stálý domov.

Je to čtyřměsíční krasavec, co říkáte, najde svůj nový domov u Vás?

cesar2012.jpg

heart

César

PS: Člověku se ani nechce pomyslet, kolik takových podobných koťať jako César nemělo tolik štěstí jako on.

 

20.11.2016

Zázraky se dějí!

Dne 17.11.2016 jsme dostali e-mail tohoto znění:

Dobrý den,

dnes se mi donesla informace, že Vám  v pondělí 14. listopadu přivezli ze Zálešné mladého kocourka.
Prosím, není to náhodou náš koucourek, slyšící na jméno Ferda. Tento šestiměsíční mazel se nám ztratil v neděli 13. listopadu na Zálešné I ve Zlíně. 
Nerada obtěžuji v pozdních hodinách, ale jsme nedočkaví, zda-li se dějí zázraky v podobě návratu našeho rodinného miláčka.
Zítra Vás po osmé hodině budu telefonicky kontaktovat. Pokud máte jakoukoliv informaci a jste na příjmu, budu ráda i za odpověď na mail.
Předem moc děkuji, s pozdravem

...

Ano, v tomto případě se zázrak skutečně stal a Ferda skončil u nás. Ferda měl velké štěstí. Než u nás skončil, musel však překonat rušnou hlavní cestu, kde jezdí auta i trolejbusy a autobusy a spoustu jiných nástrah. Ferdovi je půl roku a jeho pohlavní pudy se již začínají probouzet v plné síle, takže jej láká vše kolem. Samozřejmě  také není divu, že nebyl schopný v rušném městě najít cestu zpět. Proto apelujeme na všechny majitelé koťat, aby se nejdříve informovali o to, jak pečovat o kočku, a hlavně kdy ji nechat kastrovat, protože Ferda je ukázkový příklad mladého nekastrovaného Pašáka z našeho článku o kastracích!  Na druhou stranu jsme velmi rádi, že si majitelé Ferdy nechali vše vysvětlit a Ferdu nechají co nejdříve vykastrovat. Jejich zkušenost  může posloužit jako poučení pro ty, co s kastracemi otálí anebo je odmítají.                                                                                                 

wink

19.11.2016

Bělinka má nový domov!

Dnes odjela do nového domova krásná, milá kočička Bělinka. Bělinka bude mít v novém domově kočičí kamarády, takže o zábavu nebude mít nouzi.

Ať se ti Bělinko v novém domově s ostatními kočičkami líbí!

belinka.jpg

heart <3

Paní Volné tímto také velmi děkujeme za velkorysý finanční                                                             příspěvek!                                                                                                      yes

:)

17.11.2016

Už je to konečně tady, Andy hledá nový domov!

Krásná zrzavá kočičí slečna Andy se již zcela uzdravila a hledá nový domov.

Jen po připomenutí, Andy jsme přijali ve velmi špatném stavu se zlomeninou zadní tlapky. Byla to taková bolavá hromádka neštěstí, která byla ve Vizovicích u střední školy přítěží.

Dnes je již Andy zcela zdravá, vymazlená a připravená k nástupu do nového domova,kdy ji přijmou s láskou. Andy je velmi čistotná a samozřejmě naučená na kočičí záchodek. Vzhledem k její příjemné povaze bude novým majitelům dělat jen samou radost.

Případní zájemci hlaste se, Andy už na Vás netrpělivě čeká!

 

img_1679.jpg

heart

15.112016

Dnešní nákup dek!

Dnes jsme se mohli díky finančnímu příspěvku od paní Junaskové Alice vydat na nákup dek pro naše obyvatele. Samozřejmě, že muselo dojít i na povinné testování, zda jsou splněny všechny kočičí požadavky. Podle spokojeného výrazu testovacího odborníka odhadujeme, že ke splnění kočičích požadavků určitě došlo.

Velmi Vám děkujeme a vážíme si Vaší pomoci!

yes

   img_1140.jpg.

 

15.11.2016

Umístění výjimečného kocoura Kryšpína, alias Miláška!

Dnes se nám podařilo umístit sedmiletého kocoura Kryšpína, alias Miláška, který byl u nás od května. Přinesl nám ho pán, společně ještě s jednou kočičkou Šamšou, s tím, že buď je převezmeme anebo je někde vypustí anebo je nechá uspat. Pánovi vadilo, že mu shazují věci z poličky...Asi si neuvědomil, že si nepořídil plyšáky, ale živé tvory, ke kterým musí být trpělivý. Milášek bude  bydlet v Otrokovicích, kde z něj bude tak trochu kancelářský úředník a bude sám, což vyhovuje jeho povaze.

Jsme moc rádi a přejeme Miláškovi jen samou pohodu!

milasek-1.jpg

heart

 

14.11.2016

Příjem kočičích bezdomovců !angry

V posledních čtrnácti dnech jsme mino jiné přijali i kočičí bezdomovce z Uherského Hradiště. Kočičky chodily na krmení  na zahradu k jedné staré paní, která byla rozhodnuta je odchytit, zavést na veterinu a tam, pokud by jsme je nepřevzali, tak měli tyto kočičky předpalcenou smrtící injekci. Člověku je z toho smutno, ale nechceme nikoho odsuzovat, jen připomínáme, aby se opravdu kastrovalo, protože takových situací, kdy jsou útulky nepřímo vydírané a postavené před hotovou věc,  je po celé republice dnes a denně nespočet. Nevíme, zda by je na veterině usmrtili anebo ne, ale riskovat jsme to nechtěli a tak jsme je přijali, i když praskáme ve švech. Kočičky jsou prozatím plaché, nenechají se pohladit, jsou k člověku nedůvěřivé, jakoby tušily, co je mělo čekat. Doufáme, že se nám je podaří v co nejkratší době socializovat a aspoň trochu vymazlit, abychom je mohli zařadit co nejdříve do nabídky hledají domov. Pokud budete chtít, můžete přispět na náš transparentní účet, do poznámky napište bezdomovci UH.

Přikládáme fotky, které nejsou moc zdařilé, ale lepší se nám prozatím nepodařilo nafotit.

img_1088.jpg

img_0951.jpg

My kočičky z UH velmi děkujeme paní Vantůchové Svatavě, že jsme ji nebyly lhostejné a byla tak hodná a poslala na nás příspěvek!

heart

 

14.11.2016

,,Uvážíme-li kvalitu kočičí čistoty, přítulnosti, trpělivosti, důstojnosti a odvahy, které jsou kočkám vlastní - ptám se vás, kolik z nás by dokázalo být kočkou?“
                                                                                        Fernand Mery

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

paní Stankeové Želmíře

paní Kytlerové Zdeňce

paní Junaskové Alici

paní Pfeiferové Kateřině

panu Pípalovi Ladislavovi

paní Tomanikové Monice

paní Prokopové Daniele

paní Trávníčkové Petře

paní Oppové Alici

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Ing. Volné Janě

 

yes

 

12.11.2016

Máme nové logo!

logo.png

Tak co Vy na to? Napište nám!

 

12.11.2016

Odjezdy do nových domovů!

Dnes odjely do nových domovů dvě kočičky a to:

Silverka, kočička bude bydlet u moc hodné paní v domečku se zahrádkou v Martinicích, kde bude mít další kočičí kamarády. Jsme moc rádi!

img_1094.jpg

heart

Černá Amy, odjela do Otrokovic, kočička bude bytová a parťáka na hraní a lumpárny jí bude dělat mladý vykastrovaný kocourek.

img_1109.jpg

heart

12.11.2016

Dnešní brigáda byla úspěšná!

Dnes proběhla úspěšná brigáda v našem útulku. Dodělal se kotěcí pokoj. Všem koťátkům byla při této příležitosti pročistěna očka a také podány tabletky na odčervení.

Rovněž se vylepšil pokoj pro dospělé kočičky, tak, aby se v něm cítily dobře a tento pokoj čeká ještě na vymalování.

Fotky z dnešní akce jsou ve fotogalerii, tak mrkněte. Pokud by jste se vzhlédli v některém koťátku, kočičce anebo kocourkovi tak dejte vědět.

 

img_20161112_095512--1-.jpg

img_1082.jpg

laugh

Kotěcí hrátky v novém pokoji

 

11.11.2016

Tak tu máme první vlaštovky!

Velké díky paní Běgeřové z Frýdku Místku, která nejenom že "lajkuje" ale také našim kočičkám poslala úžasné deky. Díky ní mají 4 kočičky pěknou postel. 

img_20161111_151022.jpg

heart

11.11.2016

Vřelí díky za kvalitní konzervy a granule!

Včera jsme dostali od manželů z Bohuslavic kvalitní konzervy a granule, velmi si vážíme jejich pomoci a posíláme velký dík do Bohuslavic.

granule---konzervy-z-bohuslavic.jpg

yes

10.11.2016

Lily alias Buffy už bydlí!

Lily, po novu Buffy našla svůj nový domov ve Veselí nad Moravou u moc sympatické paničky. Jsme moc rádi a Buffy přejeme, aby jí panička dělala jen samou radost!

wink

 

9.11.2016

Věděli jste...cool

Jak je to se vzteklinou v České republice?

Občas se setkáváme s případy, kdy se na nás lidé, kteří byli z nějakého důvodu zraněni kočkou, obracejí s tím, že mají obavy, že by mohli být nakaženi vzteklinou.Proto jsme si dovolili uveřejnit pár informací o této problematice.

Od zavedení orální vakcinace v roce 1989 měl výskyt vztekliny v ČR výrazně sestupnou tendenci. Již v roce 1995 poklesl celkový počet pozitivních nálezů o 88 % ve srovnání s výchozím rokem. Tento příznivý trend pokračoval s mírnými výkyvy v následujících létech. V roce 2001 bylo registrováno již jen 35 případů a v roce 2002 pouze 3 případy vztekliny u lišek na okrese Trutnov. Od této doby nebyla již vzteklina na našem území diagnostikována. ČR tak splnila kritéria pro přiznání statutu nákazy prostého státu. Tato skutečnost byla deklarována ve věstníku OIE "Disease Information" č. 30 z 23. června 2004. Také v roce 2004 zůstalo území ČR vztekliny prosté. V květnu 2005  byla na okrese Vyškov diagnostikována vzteklina u netopýra hvízdavého (Pipistrellus pipistrellus). U nás se jedná historicky o čtvrtý případ vztekliny netopýra, když první výskyt byl v roce 1994 a další dva případy v roce 1999.Vzteklina netopýrů je považována za specifickou variantu nákazy a jejím výskytem není dotčen statut vztekliny prostého státu dle kritérií OIE.U terestriálních obratlovců se vzteklina v ČR nadále nevyskytuje a nebyla registrována ani v létech 2005, 2006 a 2007. U terestriálních obratlovců se vzteklina v ČR nevyskytuje a od posledních nálezů v roce 2002, nebyl  do současné doby zaznamenán žádný pozitivní případ.

Zdroj: Státní veterinární správa

A ještě jedna důležitá informace:

Očkování při důvodném podezření na infekci vzteklinou patří k jednomu z mála úkonů, které pacient v Česku nemůže odmítnout.

Zdroj: Wikipedie

9.11.2016

Hledá se majitel!

dnes 9.11.2016 byla nalezena kočka Ragdoll ve Zlíně na Dílech. Je to samice, váží přibližně 5 kg, nemá čip.Vzhledem k jejímu dobrému celkovému stavu se domníváme, že může jít o chovnou kočku.

ragdol-ii..jpg

ragdoll-i..jpg

Tak kocourek už je doma, nakonec to byl Mikeš. Jsme moc rádi a doufáme, že Mikeš vyzuje své toulavé botky!

wink

8.11.2016

Kočičí příběhy!

fullsizerender.jpg

Já Bušoár Udatný jsem provedl kontrolu Kočičích příběhů a zjistil jsem ke svému velkému zděšení (až mi chlupy stáli v kožuchu), že jste teda tomu zatím moc nedali. Jak jsem si vše promňoukl, tak v jednom škrábání jsem se mihl i já, jako vedlejší postava.  

Nicméně pečlivě jsem si taky promňoukl celé škrábání od kocoura Charlieho, u kterého jsem se  zasmál a pobavil, jaký že je to ten Charlie filuta. Takže jako kompetentní literární škrabálek doporučuji vřele ke čtení a vyzývám opět Vás všechny k literárnímu škrábání!

Váš Bušoár Udatný.

wink

7.11.2016

,,Kočka je trpasličí lev, který miluje myši, nenávidí psy a ochraňuje lidi."

Oliver Herford

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům, za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet: 

panu Laufikovi Jánovi

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Koutné Veronice

paní JUDr. Látalové Haně

paní Kuchařové Marcele

panu Urbanovi Jiřímu

paní Ballové Evě

yes

6.11.2016

Shání se dočasná péče!

Naléhavě hledáme milovníky koček, kteří by byli ochotni u sebe doma dočasně opatrovat nalezená koťátka a dospělé kočičky - po dobu od jejich přijetí do umístění. Potřebujeme ochotného člověka, který se jich na dobu určitou ujme, poskytne jim dočasný domov a pohlazení. Touto  žádostí o pomoc chceme oslovit  každého, kdo má kočky rád, ale z různých důvodů nemůže mít kočku trvale doma a přesto chce těmto mazlíčkům nějak pomoci. Pokud by někdo našel dostatek místa a odvahy se do toho pustit, budeme moc rádi,  pokud se nám ozve. Případnému zájemci vše rádi vysvětlíme a pomůžeme mu. Děkujeme.

img_1748.jpg

Jmenuji se Endy a byl jsem v létě zachráněn před jistou smrtí, chvíli jsem pobyl v dočasné péči, nebylo to špatné, ale nyní jsem už u své rodiny, kde mám tři kočičí kámoše. Budou mít i ostatní tolik štěstí? Je to jen na Vás.

heart

5.11.2016

Aktualizace nabídky kočiček a kocourků!

Dnes jsme zařadili opět nové adepty na nový domov a jednoho do virtuální adopce. Tak mrkněte, zda se u nás nenachází budoucí člen Vaší domácnosti!

Jedná se o sourozenecké trio Violku, Áďu a Pinka:

violka-ii..jpg

ada-iii..jpg

pik-i..jpg

Rozvážnou Jévu:

jeva-iii..jpg

Povalečku Halušku:

haluska-ii..jpg

Doufajícího Wila:

wil-iii..jpg

Kliďase Rufa:

ruf-i..jpg

Maroda Ouvela:

ouvel-ii..jpg

 

5.11.2016

Zachráněná Lily s růžovými polštářky!

Někdo ji nechal u obchodu v Tučapech, asi si myslel, že se kotě na vesnici nějak samo o sebe postará.Naštěstí ji našli velmi hodní lidé.

Lily má podle veterináře  asi 8 týdnu, je už i očkovaná. Je to takové malinké uvrněné miminko, strašně mazlivá, milá a hodná. Celou noc spinká a nezlobí. Přes den hravá a živá. Na záchod chodí a papá pěkně. Je fakt zlatá . Takže případní zájemci hlaste se, Lily na Vás čeká!

img_20161105_160142.jpg

 

_20161106_123313.jpg

Už nyní se u Lily projevují neskutečné lovecké vlohy.

heart

 

 

4.11.2016

Andy průzkumníkem!

Andy, kočička z Vizovic se dostává do skvělé formy, no posuďte sami, je z ní zvídavá kočičí slečna, která si ráda hraje na schovávanou a na průzkumníka. V prostředí lásky a péče dělá neuvěřitelné pokroky. I když je Andy prozatím ve virtuální nabídce, tak případní zájemci, kteří by jí chtěli poskytnout stálý domov,  se již mohou hlásit.

Pro srovnání přikládáme fotku Andy krátce po operaci a fotku z dneška.

img_1515.jpgimg_1593--1-.jpg

heart

 

4.11.2016

Sbírka dek!

 

img_0897.jpg

Haló, haló všem, vyhlašujeme sbírku dek pro naše kočičí obyvatelé. Potřebovali by jsme nutně deky, jemné,ne ty hrubé, které se velmi špatně perou, schnou a udržují. Tyto deky použijeme do kočičích poliček, které jsme vytvořili a díky kterým budou mít naše kočičky zase o něco více soukromí a zábavy.

Případní dárci ozvěte se nám na náš e- mail anebo telefon, který naleznete na našich internetových stránkách, popřípadě komu bude více vyhovovat zaslání finančního příspěvku na náš transparentní účet, ať do poznámky napíše deka a my už deku zakoupíme.

Velmi děkujeme!

 

 

3.11.2016

Kastrujte, kastrujte, kastrujte!

angry

Pod vlivem událostí poslední doby jsme se rozhodli napsat další povídání a to o nutnosti kastraci našich, vašich, sousedovic, venkovních, malých, velkých, bílých, černých, mourovatých, rezavých, prostě všech koček.

A proč? Protože je to stále stejná písnička dokola, a to telefonáty s tím, že přijeďte si pro kočky, nějak se nám přemnožily (samozřejmě úplně nečekaně, jak jinak), anebo našli jsme kotě, koťata, kočku, kocoura, na zahradu k nám přišla kočka s koťaty…Pomóóóc, nevíme co s tím!

Rovněž se stále setkáváme s tvrzením, že kocour nemusí být kastrovaný, že kočička by měla mít aspoň jednou za život koťata, protože to prospěje jejímu zdraví a s dalšími desinformacemi, nesmysly a bláboly.

V praxi to vypadá asi takhle:

Majitelé kocourka, říkejme mu třeba Pašák, odmítají jeho kastraci. Důvod? Důvod je asi takový, aby si Pašák užil, je to přece samec a nás se koťata netýkají.

Realita je následující: Pašák běhá, co běhá, žene se za svým chtíčem, bez hlavy, jako smyslů zbavený. Je mu jedno, jestli jede auto, je mu jedno, jestli se zatoulá, je mu jedno, jestli dojde k bitce s jiným kocourem. Je mu jedno vše, chce jen jedno a to uspokojit svůj pud. Když se trochu uklidní a unaví, tak někde zaleze, třeba do keře, kde vyluzuje hlasité žalostné skřeky a to většinou v noci, kdy chtějí všichni spát a nejraději by takového zpěváčka nakopli.

Takže milý Pašák, díky svým neodpovědným majitelům, je věčně orvaný, zatoulaný, neuhovený, nespokojený a uštvaný a samozřejmě svým okolím nenáviděný pro své noční koncerty. Dále je tu ještě jedna varianta a to taková, že milý Pašák nakonec najde kočičku, říkejme ji třeba Lucinka, kterou její ,,hodní“ majitelé nenechali kastrovat, přeci ji nebudou ubližovat, to je proti přírodě. A tak milá Lucinka, když narazí při svých nočních toulkách na našeho Pašáka dopadne jak? Jak jinak než že bude mít koťátka. A opět nám tu vystává problém, co s koťaty, která jsou jak jinak než ve většině případů nechtěná. Ono se to nějak vyřeší, koťátka se usmrtí, což je trestný čin, a už to není proti přírodě, někde se odloží, např. na parkovišti u supermarketu, a nechají se na pospas svému osudu, anebo se zavolá do nějakého útulku a on se o to někdo postará, jsou za to přeci placení a je to jejich povinnost, hlavně ať je to rychle, nejlépe hned teď a ať mě to nic nestojí.

No uznejte, nezažili jste již něco podobného ve svém okolí? My máme pocit, že se to děje pořád a pořád dokola. A přitom stačí tak málo, prostě jen zajít na veterinu a nechat svého miláčka vykastrovat. Ve většině větších měst jsou již kastrační programy, kdy část nákladů spojených s kastrací města zpětně proplácí, tak nebuďte líní a zajděte se na město zeptat! Rovněž i někteří veterináři jsou lidumilové a je u nich možnost domluvit se na splátkách, pokud na to majitel nemá. Zkrátka a dobře, výmluvy zde nejsou na místě, ale činy a proto ani vy nebuďte lhostejní a šiřte osvětu a vysvětlujte, vysvětlujte, vysvětlujte všem neodpovědným majitelům kočičích miláčků co je doopravdy ve hře.

Závěrem díky všem, kdo budou v rámci svých možností konat!

yes

 

2.11.2016

Nové zprávy o roztomilém koťátku Schönovi!

Schön je skvělý pacient, nic nenechává náhodě a procvičuje pravidelně a poctivě pacinky a nožička se už začíná lepšit. Nervové spojení nožičky naštěstí nebylo poškozené a je zde velký předpoklad, že bude naprosto v pořádku a vyroste z něj opravdový lovec myší! No posuďte sami. 

Máme ohromnou radost!

schon-si-protahuje-tlapku2.jpg

smiley

1.11.2016

Nejsme kočičí hotel a ani úschovna!

V poslední době se na nás začíná obracet větší počet lidí, kteří by chtěli pohlídat svoji kočku. Jejich představy jsou neslučitelné a zcela nereálné s pravidly našeho útulku. Je o to smutnější, že někdy tito zájemci dostanou kontakt na nás od útulků, které sami mají zkušenosti se zvířaty a to buď se psi anebo s kočkami anebo s obojím a tudíž musí vědět, že v silách útulku opravdu není to, aby takovou  kočičku zabezpečil. Nejsme bezplatný a ani placený hotel pro Vaše kočičí miláčky, když potřebujete odjet.

Ne že bychom byli ne- kočkomilové, ale prostory našeho útulku praskají ve švech a  ani na to nemáme finanční prostředky. Některé naše útulkové kočičky potřebují zvláštní péči, máme zde kočičky různých věkových kategorií a to od koťátek až po staré, hendikepované kočky, což v praxi znamená týdně x hodin strávených na veterině, neustálé kapání, mazání, hlídání zdravotního stavu, shánění peněz, nových domovů aj., ale o tom, kolik je práce kolem těchto potřebných kočiček se nyní nechci rozepisovat.

Dále, náš útulek vznikl na podporu kočiček, které jsou ve velmi špatné situaci a to na ulici, vyhozené, anebo jim zemřel majitel aj. a nutně potřebují naši pomoc k tomu, aby přežily, toto je naše hlavní poslání a náš cíl!

Závěrem bychom tedy chtěli doporučit všem majitelům kočiček si nejprve řádně zvážit, zda jejich miláček nemůže putovat s nimi. Pokud tak nelze učinit, bylo by dobré pokusit se dohodnout s rodinou anebo se sousedy, zda by po dobu Vaší nepřítomnosti byli ochotni docházet k Vám domů a Vašeho miláčka krmit a čistit mu záchodek. Toto řešení se nám jeví i jako nejméně stresující, jelikož je kočička, i když bez svého majitele, v prostředí, které je jím domovem.

Takže prosíme o pochopení, ale Vaše kočičí miláčky Vám fakt hlídat nebudeme!

                                                   surprise

 

1.11.2016

Vřelé díky prodejně Super ZOO Tesko (Malenovice)!

Včera nám paní vedoucí této prodejny přivezla věci, které zákazníci zakoupili a vložili do koše, který je určen pro náš útulek.

Rovněž jsme k naší velké radosti zařazení do vánoční sbírky v této prodejně, tak neváhejte a pokud Vám to Vaše srdce a peněženka dovolí, tak nakupujte! My i naši kočičí obyvatelé Vám budeme vděčni!

Díky Vám všem, kterým není život kočiček lhostejný!

darkovy-kos-superzoo-tesco.jpg

heart