Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) listopad 2015

29.11.2015

Valtr blokuje mikrovlnku

valtr-blokuje-mikrovlnku.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Do nového domova odjela ve středu kočička Mercedes, bude bydlet v bytě se starší paní jako jediná kočka a je v Kroměříži.

Nový domov rovněž našli společně Claude a Jasper. Budou bydlet v Napajedlích a za společnici budou mít vykastrovanou kočičku, kterou si majitelé osvojili ze zlínského útulku na Vršavě. Až po jejich odjezdu jsem si uvědomila, že Claude a Jasper přijeli společně ze Zubří. Kvůli zlomenině zadní nožky Jaspera musel být kocourek operovaný, potom měsíc v karanténě, takže se kocourci rozdělili a úplnou náhodou si paní vybrala ke Claudovi Jaspera a oba jsou zase spolu. Je to krásné.

Nový domov ještě našli Sašenka a černá Agnes - koťata, v Uherském Hradišti.

 

Zprávy od Zrzka Charlieho

Dobrý večer,

posílám krátké info o zrzavém čertovi z Kroměříže, o Charliem, takže asi takhle:

- chytáme myši i ptáky, naškubané peří v garáži co chvíli, musíme se pochlubit

- kastraci máme za sebou,

- neznačkujeme, ale na Majdu skáčeme jako předtím, přemýšlím, jestli ta kastrace měla vůbec nějaký účinek

- máme za sebou první zranění, nic vážného, jenom se zřejmě jednou už definitvně nas**la Majda a udělala nepříliš výchovný, leč agresivní krok, Charlie měl do krvava rozškublé ucho, docela bolestivé, ječeli jsme, jako když nás týrají, ale zahojilo se, poučení nepomohlo, provokujeme znovu, Majda se zatím drží

- jsem trochu přerostlý kocour, Majda je asi stejně velká, foto dokladem, chutná mi, zláduju na co přijdu

- útočíme ze zálohy (ze tmy se vyřítí zrzavý blesk, kousne do lýtka, poškrábe a střelhbitě zmizí, nikdo by neřekl, že se tam pohybuje kočka zákeřák) a máme z toho obrovskou srandu

Ale jinak všechno v pořádku, jsme zdraví a spokojení.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Zrzek_Charlie

 

27.11.2015

Krev Chuckie dnes odeslána na kompletní screening do Laboklinu. Výsledky by měly být možná v sobotu, nebo v pondělí.

První výsledky nejsou vůbec dobré. Má velmi špatné jaterní hodnoty, a poměr albuminu a globulinu. Rozbor ještě není kompletní, ale kočička dnes dostala kortikoidy, léky na játra a antibiotika. Pravidelně krmíme.

Dnes se podařilo odcyhtit další kotě (malého mourečka) u Penny Marketu na Jižních svazích, ještě zbývá odlovit jarní bílé kotě, sourozence naší Dianky, a lokalita je pořešená. Sice předpokládám, že dočasně, ale odchytli jsme 6 koček a zbývá jediná - nebo jediný. Nevíme, jestli je to kocour nebo kočka.

24.11.2015

DŮLEŽITÉ.
Díky slečně Denise, studentce UTB, která nám už delší dobu pomáhá v našem útulku s kočičkami, se nám podařilo získat povolení mít náš krámeček u rozsvícení vánočního stromu na UBT. Budeme tam mít na prodej krásné ozdobné kachličky, závěsné kočičky a pytlíčky se šantou kočičí, které pro nás šije velká milovnice koček paní Ivana z Malenovic, zarámované grafické listy, které připravují klienti domu se zvláštním režimem v Pržně díky pomoci paní Davidové, moc pěkné náramky - no prostě přijďte se podívat a podpořit nás. Datum je 1.12.2015 ve středu a je to od 15.00 hodin. Pokud budete moci, přijďte ať poznáme i osobně lidi, co nám fandí a podporují nás.

17.11.2015

Nad supermarketem Penny ve Zlíně na Jižních svazích se už opět nějakou dobu zdržují koťata. Zima na krku, koťata jsou nachlazená, je nutné je odchytnout. Je tady někdo, kdo by nám mohl pomoci, denně tam nemohu jezdit. Prosím sz, kdo by byl ochotný a bydlí v této lokalitě. Nejlépe tak 2. segment nebo okolí. PROSÍME ! NALÉHAVÉ !

Kocourek Claude je po kastraci.

Pár fotek Pacičky a Niušky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Nia_a_Pacicka

13.11.2015

Jožínek je přejmenovaný na Jonyho - Jonáška.

jozinek-alias-jonasek.jpg

 

 

 

 

 

 

12.11.2015

Přinášíme velmi smutnou zprávu. Včera navečer jsme se museli rozloučit s kocourkem Jeronýmem. O víkendu se nám zdál být divný, smutný, nevrhal se každému do náruče a na každé jídlo. V pondělí jsme jej zavezli paní doktorce - totální rozpad bílých i červených krvinek. Ještě v pondělí vrněl, s chutí snědl kapsičku. v úterý byl jeho stav horší, ale včera - po opakování rozboru krve - byly výsledky velmi zlé. Zejména červené krvinky nebyly vůbec žádné, Jeroným začínal mít problé...my s dýcháním, ležel v záchodku, apatický. Udělali bychom pro záchranu Jeronýmka cokoli, jenže my to tady na tomto světě zkrátka neřídíme a proto jsme se s paní doktorkou rozhodli dále kocourka nenechat trápit.
V úvahu přicházela sonda (tu by ale v tomto stavu nezvládl), transfuze (kvůli rozpadu červených krvinek bychom možná zlepšili jeho stav tak o týden).
Vypuknutí nemoci způsobil s největší pravděpodobností stres, kterému byl kocourek podrobený, když jej původní majitelé po půl roce vrátili k nám do útulku a i to, že dlouho nemohl najít domov. A když jej našel podruhé, tak byl zpět kvůli alergii dítěte hned na druhý den. Nikdo z nás nemůže vědět, co se ve zvířátku děje, co prožívá. Některé kočičky vrácení do útulku zvládnou bez problémů, jiné to odrovná. Jeronýmku, spi v pokoji a klidu, budeme na tebe už navždy s láskou vzpomínat.

Nedokáži si odpustit poznámku. Rodina, která si od nás na jaře Jeronýma vzala, jej vrátila z důvodu stěhování. Vzhledem k tomu, že nové bydlení, kam se stěhovali, patří k cenově vyšší kategorii a bohužel tam ale kočičky nesmí, jsem přesvědčená o tom, že kvůli kocourkovi nezvažovali eventuality jít do nájmu, kde jedna kočička bude povolená. Ano, dávám jim tuto událost částečně za vinu - a podle mého názoru mají na smrti kocourka velký podíl.

5.11.2015

Moc děkujeme firmě Alavis, paní Kubínové a paní Vítkové za poslané dárky pro kočičky. Hemagel, přípravky proti stresu od firmy Alavis používáme pravidelně a jsou vynikající, paní Kubínová zaslala deky, granule a paní Vítková granule a konzervy. Všem jsme velmi vděční za pomoc a kočičky posílají velký dík. Granule Acana už naše kočky spořádaly a konzervy od paní Vítkové zhltly na večeři.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Darky_dekujeme/

2.11.2015

Pomáhej Pohybem

S velkým nadšením vám musíme oznámit, že jsme byli vybráni Nadací ČEZ, abychom se účastnili projektu Pomáhej pohybem!!!

Jak projekt probíhá?

Pokud nás chcete podpořit, stačí jednoduché – stáhnout si do svého mobilu aplikaci Pomáhej Pohybem, která je zdarma a aktivně sportovat J

V aplikaci je možné si vybrat různé aktivity, kterým se věnujete (běh, jízda na kole, lyžování a spousta jiných) a při výkonu aplikaci spustit. Načítají se body, které poté přes aplikaci můžete darovat našim kočičkám (Dobré ruce, o.s.) a Nadace ČEZ nám je promění za finanční podporu.

Získané finance budou použity výhradně na veterinární péči pro kočičky.

PROSÍM, POMOZTE NÁM!!!