Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) listopad 2014

30.11.2014

Máme od pátku zprávu o nemocné kočičce na sídlišti Trávníky u Alberta v Otrokovicích. Milá paní, se kterou se známe již několik let, a která zachránila Zazinku, Pacičku a několik dalších kočiček, ji krmí. Poslední zprávy jsou, že kočička vypadá velmi nemocná, posedává, popojde pár metrů. Bohužel do přepravky se nedá chytit, nainstalovali jsme odchytovou klec. Doufáme, že kočička se chytit nechá a půjde urychleně k nám. Samozřejmě předtím k lékaři.

Kocourka kterého jsme pojmenovali Orange pro jeho naprosto zvláštní "pomerančovou" barvu, jsme přijali z Hulína od naší kamarádky M.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.11.2014_Orange_je_opravdu_pomeranc

A ještě pěkná fotka kocourka Pacičky z Otrokovic. Pacička, ač zezačátku hrozně plachý, který měl panickou hrůzu z lidí, od kterých určitě nikdy nic dobrého nezažil, se už nechá hladit. Sice zatím u jídla, ale je kontaktní a ve výborné kondici. Pacička je bez ocásku, s deformovaným ouškem kvůli ušnímu svrabu a se starou zlomeninou přední tlapičky.

pacicka300.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Protože se původní majitelka (přestože slíbila nás kontaktovat co nejdříve) už 3 měsíce ani neozvala, dáváme nádherného asi 2 letého stříbrného kocourka jménem Shadow do nabídky Hledají domov. Shadow je úžasný mazel, doslova postelový povaleč, kocourek, kterého "kam položíte, tam najdete" - jak se u nás říká.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.11.2O14_Shadow

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Klement_a_kote

 5 měsíční  kotě Marušku jsme přijali před 2 týdny ze Zubří. Maruška je naprosto zdravá a po odčervení a prvním očkování dnes odešla do nového domova. Proč odešla ? Nový domov bude mít necelých 30 metrů od našeho útulku u našich dlouholetých známých. Předpokládám, že zanedlouho k ní přibude ještě další kamarádka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.11.2014_Maruska_odchazi_do_noveho_domova

Kolik koček se vejde na maličké škrabadlo - aneb Klement málem spadl

klement---sem-se-vejdu301.jpgt

 

 

 

 

 

 

 

27.11.2014

Dnes jsem se dozvěděla od našich milých přátel, úžasné rodiny, co dala krásný domov našim 4 kočkám, že mají doma dohromady 16,5 kilo našich koček smiley Česílko 5,2 kg, Lucky 4,5, Alex 4 kg a Šmudla 2,8 kg. Když si vzpomenu, jak drobný byl Alex když odcházel do nového domova, tak tomu nemůžu ani uvěřit. Lucky byla vždycky taková podsaditá kočička, svérázná, jako koťátko jí obrovský ušní svrab doslova rozežral uši zevnitř a je úplně hluchá - tam bych to čekala. Že Česílko, - samá ruka samá noha - když odcházel, dosáhne úctyhodných 5 kilo bych také nevěřila. Máme velkou radost.

K Bambulce přibyla její sestřička, kterou již rovněž propustili z kliniky. Obě jsou spolu, baští, spí přitulené k sobě a je všechno na dobré cestě.

Posledních pár dní se mi vůbec nelíbí kotě Pippa. Nejdřív se mi nezdál její kožíšek, takový střapatý, rozježený. Včera jsem ji pohladila a koťátku začíná vystupovat páteř. Dělám si velké obavy. Podobné příznaky jsem pomaličku sledovala u Alana na začátku letošního roku a teď před 2 měsíci u Srdíčka. Není to dobré. A mám o Pippušku velký strach.

V neděli byla u nás na návštěvě majitelka kočičky Arnoštky. Jsou z ní naprosto nadšení. Arnie se předhání v mazlení, vydrží hodiny na klíně, je hodná na ostatní dvě kočičky co mají doma. Jsme moc rádi, Arnoštka si dlouho čekala na nový domov, ale to čekání stálo za to.

Jen tak - Harmony a Bobeš ze Znojma

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.11.2014_Harmony_a_Bobes/

V týdnu jsme přijímali  koťátko Bambulku. Společně s dalšími 3 sourozenci ji přivezli lidé z průmyslového areálu v Uherském Hradišti. Směřovala jsem je přímo na veterinu a naštěstí. Kotata, navenek zdravá, za 3 dny onemocněla panleukopenií. Dvě bohužel boj s nemocí nezvládla, třetí vůbec neonemocnělo a Bambulka se z této nemoci dostala. Na klinice byli ještě další 2 týdny, abychom předešli možnému přenosu k nám a samozřejmě i u nás byli v karanténě. Bohužel jsme ještě Bambulce zjistili dislokovanou tlapku. Zatím není operace možná. Bambulka prodělala velmi těžkou nemoc, musí nabrat sílu a být v kondici, aby mohla být v narkoze operována. Zatím má klidový režim.

V případě operace Bambulky budeme vypisovat sbírku.

bambulka230.jpg

 Bambulka je moc hodné něžné koťátko, na fotce vypadá mnohem  větší než ve skutečnosti je. Nemoc jí dala pořádně zabrat.

 

 

 

 

 

Glorinka miluje hračky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.11.2014_Glorinka_miluje_hracky/

Chtěla bych vám představit černého obr kocourka Mikeše, kterého jsme společně s dalšími 2 kočičkami přijali od paní, která se nutně musela stěhovat do Prahy. Jednou odpoledne, téměř navečer v září, u nás zastavilo auto a zazvonila starší paní. Poslali ji k nám z útulku, s tím, ať se zeptá, jestli bychom nepřijali její 3 kočičky. Paní se musela rozhodnout pro přestěhování do Prahy a kočky nemohla nikam umístit. Musely by zůstat u domu bez krmení. Odmítla jsem kočičky k nám přijmout, protože jsme nebyli domluvené, bylo to narychlo a prostě takto se to nedělá. Paní ale už měla kočky v přepravkách v autě. Nakonec jsme se tedy dohodli, že je přijmeme k nám a ona, pokud si najde bydlení kde by kočky mohly být, tak si aspoň některou vezme. No - ozvala se jednou asi týden po návštěvě u nás, pak už ne a zřejmě ji už ani nezajímá, co se s kočičkami stalo. Smutný příběh.

mikes230.jpg Delší dobu jsme oba kocourky a kočičku neinzerovali, nicméně už uplynuly víc jak dva měsíce. Toto je černý kocourek Mikeš. Je mu asi 10 let, je to velmi klidná a pohodový kocour. Toto je jeho oblíbená poloha na parapetu, a kdybych ho fotila jak chtěla, tak jiný obrázek nepořídím. Kdo chce velkého mazla, prosím dejte domov Mikeškovi.

 

 

 

 

 

15.11.2014

Glorinku jsme přijali velmi nemocnou, začervenou, zablešenou, zvracející škrkavky. Byla v karanténním boxu a na rekonvalescenci byla jako jediné koťátko v koupelně, kde si užívala klidu a pohody.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Glorinka

Přijaté kotě, které pobíhalo po tovární hale v TOS Hulín. Maličké koťátko bylo zmatené, hladové. Manžel jej na hale našel, ujal se ho a po noční směně přivezl k nám.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Prijem_kote_z_haly_TOS_Hulin

Čiki už přesuneme do Hledají domov. Kočička bude vykastrovaná, má již 8 měsíců, je zdravá a doufáme, že přes své zrakové postižení najde nový domov. Je moc velký mazel a zaslouží si mít svoji rodinu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Ciki_z_Luhacovic_a_Felix_ze_Sternberka/

Jenom na ukázku,  jakém byl stavu Eddie, když k nám přišel.

eddie282.jpgeddie153.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kocourek Eddie, který je zamluvený do Ostravy, byl již vykastrovaný a tak nám ukazuje, že už je moc velký kočičí kluk a má nárok jít konečně do světa. Jinak Eddie je úžasný nádherný kocourek, opravdu pan kocour.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Eddie_ukazuje%2C_jaak_je_moc_velky_kluk/

Odpolední siesta

pohoda-na-skrabadle151.jpg

 

 

 

 

 

 

Nové zprávy od kočičky Jessiky, která je nyní v Přerově. První seznámení s domácími kočičkami proběhlo ve znamení syčení a doslova vrčení. Jessika ale zaujala pohodovou pozici na pohovce a nic si z toho nedělala. Poslední zprávy jsou takové, že kočičky už si na sebe pomaličku zvykají a nic dramatického se už neděje.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Jessika_ze_Sternberka_odjela_do_noveho_domova_v_Prerove

Slepý kocourek Kristián se snaží udělat neviditelný. Skoro se do té maličké krabičky vešel. smiley

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Slepy_kocourek_Kristian/

Nádherná žíhaná kočičí slečna Missy už může z karantény do kočičího pokoje mezi ostatní. Zatím se drží stranou. Missy jsme přijali rovněž z Uherského Hradiště. Prošla veterinární klinikou a po několika dnech, kdy byla na pozorování, jsme ji přijali k nám do Zlína.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Missy_uz_muze_z_karanteny_do_kociciho_pokoje/

Dnes odpoledne odjeli do nového domova u naší kamarádky Markéty v Újezdci u Uherského Brodu dva kocourci Bob a Bobek. Přijali jsme je před 2 měsíci z Uherského Hradiště společně s jejich sestrou. Bob a Bobek jsou krásní mohutní 8 měsíční kocourci. Před 2 týdny byli vykastrovaní a jsme moc rádi, že odjeli společně a budou bydlet v rodinném domku s přístupem ven. Navíc přímo naproti naší paní doktorky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.11.2014_Bob_a_Bobek_odjeli_do_noveho_domova_v_Ujezdci_u_Uherskeho_Brodu

 

14.11.2014

Je zajímavé, jak slepý kocourek Kristián pomaličku objevuje náš dům. Už jsme jej vypustili z pracovny do horního patra. Měla jsem původně velký strach, že by mohl spadnout, protože máme prostor hodně otevřený. Kristián ale našlapuje na neznámém terénu velmi opatrně, pomaličku tlapičkou zkoumá, jestli je pevná půda pod nohama a pak šup - a jde. Je to zlatíčko. Bohužel podle vyšetření u očního specialisty je poškození oka nevratné. Jedno očičko Kristián vůbec nemá a druhé je čistě mléčné, není tam rohovka. Bohužel, kocourek je opravdu naprosto slepý.

 

Nenávidím telefony. I tento zazvonil v 9.00 hodin ráno. Malá Rachel v noci umřela. Kočička to vzdala, měla už neměřitelnou teplotu, Zahřívání, infuze, nic nepomohlo. Měj se nahoře krásně broučku a už máš klid. Tolik jsem si přála, abys s námi zůstala, uzlíček chlupů, jinak nikde nic. Měla jsi zůstat u nás napořád.  I tak budeš, malá Ráchel, jenomže jinak, než jsem si přála.

 

13.11.2014

Už se nyní i bojím vzít telefon. Před hodinou jsem odvezla na veterinu naši úžasnou krásnou kotěcí slečnu Rachel, napůl peršanku napůl kočičku, které tady běžně máme. Celý den se mi nezdála a večer tak nějak divně přepadávala, byla apatická a ztěžka dýchala. Ihned jsme volali paní doktorce s tím, že jedeme. Když jsem tě předávala Rachel na infuze, tak nějak jsem měla pocit, že se s tebou loučím. Voněla jsi tak divně, jako to bývá u kočiček blízko smrti. Paní doktorka mě řekla, že to nevidí nadějně, že to Rachel pomalu vzdává. Když jsi k nám přišla, vrhala jsi se na mističky s jídlem, jakobys nejedla celou věčnost. Vrtěla jsi tím svým chundelatým ocáskem, jak bylo něco k snědku, pištěla jsi na celou kuchyň, abychom tě honem honem vyzvedli na linku. Byla jsi navenek šťastná a veselá kočička, ale někde uvnitř to už bylo zlé. Masivní začervení, vyzvracené hromady škrkavek. Pomalé odčervování bylo příliš pomalé, ale protože jsi byla tak křehké koťátko, báli jsme se dát něco razantního. Tak čekám, jestli zazvoní telefon a jaká to bude zpráva....

rachel-z-otrokovic711.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dnes v 9.00 hodin utichl útulek ve Zlíně. To jsme se rozloučili s nejstarší kočičkou našeho útulku, milovanou Gábinkou. Naší kamarádkou, kočičkou, která ve zlínském útulku prožila pěkné dva roky spokojeného života. Příjem kočičky nebyl jednoduchý. Předcházela mu 2 týdenní hospitalizace, kdy nedávali Gábince velkou šanci. Už v té době měla špatné hodnoty ledvin, navíc se jednalo o kočičku starou a ve velmi špatném stavu. Ale Velká kočka měla nakonec jiné úmysly a Gábince umožnila strávit s námi neuvěřitelné dva roky. Gabča pookřála, přibrala, i ledviny začaly lépe pracovat. Kočička mohla chodit ven a využívala toho plnými doušky. Domů chodila jenom se najíst a veškerý čas na jaře, v létě i na podzim trávila venku. Pouze zimu byla více doma v teple. Gábinka byla velmi skromná a nenápadná kočička, nedrala se do popředí, ale svým zvláštním způsobem se na nás stále dívala a občas si přišla pro pohlazení. To byla vzácná chvilka, protože jinak moc kontaktní nebyla. Teprve v poslední době byla mnohem víc mazlivější a dávala najevo, že se něco děje. Před měsícem při odběru krve se znovu objevily špatné hodnoty ledvin, které ukazovaly, že něco není v pořádku. I přes léčbu, kterou doktoři nasadili, se Gábi nelepšila a tak jsme se rozhodli ještě několik dní důsledně hydratovat na kapačkách a pokusit se o zázrak. Tento už se nyní nekonal. Dnes v noci Gábinka zemřela. Gábi s láskou a vděčností na tebe vzpomíná celý útulek i lidé, kteří tě znali a měli rádi. Vzpomeňte prosím s námi na kočičí babičku, která nyní už z výšky dohlíží na nás a na všechna ostatní zvířátka.

gabinka15.jpg

 

 

 

 

 

 

 

12.11.2014

Ráda bych poděkovala včerejší návštěvě, mamince a dceři Matýskovým. Přišly se podívat, pomazlit se s kočičkami (sami mají doma tři kousky smiley a přinesly plnou tašku dobrot. Ostatně taška byla už večer obsazená zvědavými koťaty, které se marně snažily zjistit, co je tam k snědku. Kapsičky šly náramně k duhu. Moc děkujeme.

 

Proběhla pravidelná týdenní prohlídka všech kočiček v našem útulku. Naočkováno bylo 7 koťat, jedno kotě dostalo antibiotika, jedno kapky na očí a u 5 dalších podpora imunity - Imunoglukan.

Včerejší příjem kočka a 4 koťata cca 3 měsíce z Domova pro seniory v Podlesí u Vsetína. Někdo jim nechal na pozemku přepravku a v ní se tísnila celá rodinka, kočka a 4 koťata. Všichni vyděšení, zmatení....

Gábinčin stav je stále velmi vážný, rozhodneme se jakmile budou zítra odebrány vzorky krve a podle hodnot ledvin a močoviny. Kromě toho máme na klinice koťě s neměřitelnými jaterními hodnotami. Kotě je žluté, anemické, dnes rozhodneme o dalším. Bojujeme na každou kočičku či kotě, at je u nás pár hodin nebo pár let. Ne vždycky se to podaří. Říká se, že kočka má 9 životů - ale jsou to velmi křehká stvoření, zejména koťata, takže s tímto určitě nesouhlasím. Mají pouze jeden život, snažíme se jej zachránit, někdy děláme doslova krkolomné "psí" kusy, ale často jsme na nemoci krátcí. Je mi to moc líto.

 

9.11.2014

Pokaždé máme ohromnou radost, když se ozvou majitelé našich kočiček. Někteří jsou úžasní, posílají fotky krásné a často, někteří jednou za rok a z některých to musíme doslova dolovat a prosit. K těm prvním patří super mladá rodina z Prahy. Navíc Dannymu přibyl kamarád. Je to sice ještě maličký človíček, ale u nyní víme, že v této rodině a s takovými úžasnými rodiči je další kočkomil na světě.

 

Dobry vecer,
posilame pozdravy z Prahy...

30.zari se nam narodil nas syn Krystof a Danny ziskal noveho kamose...
Zatim je prcek moc maly a tak Danny jen zvedave prihlizi, co se kde deje - napr. asistuje u koupani a prebalovani..
Jednou uz spali spolu kluci i v postylce, ale zatim se toho trochu bojim, aby se neco nestalo..
Jinak mam v Dannyho a Krystofa naprostou duveru - ze si navzajem nic neudelaji..

Dneska mame domaci pohodu u deskovych her - prcek je u babicky..
A miminko c.2 hraje s nami :)Chvilka klidu - vsichni jsme meli pohodicku..Posilame tlapky z Prahy :))
 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.11.2014_Panicka_naseho_Dannyho_nam_poslala_nove_fotky

 

 

Dnes odjela do nového domova kočička Míca. Míca je 9 měsíční mladá kočička, před 3 týdny vykastrovaná. Je moc mazlivá a hodná. Bydlet bude ve Zlíně na Mladcové v rodinném domku. Její dva brášci pojedou spolu k naší kamarádce do Újezdce u Uherského Brodu. Mícu a její sourozence jsme přijali z Uherského Hradiště.

Naši starou Gábinku jsme odvezli na infuze. Přestože užívá pravidelně Renavast, hodnoty kreatininu se zvýšily a rovněž hodnoty močoviny v krvi jsou několikanásobně vyšší, než je u zdravé kočičky. Gábinka je napojená 24 hodin na infuze, snažíme se ledviny propláchnout. Pokud se ale hodnoty ledvin po 4 dnech nezlepší event. se budou i nadále zhoršovat, budeme muset udělat velmi těžké rozhodnutí a nechat kočičku odejít.

Kočičku Gábi jsme přijímali před 3 lety z Uherského Hradiště. Byla to kočička už starší, ve velmi špatném stavu. Už při příjmu byla 2 týdny u veterináře, aby vůbec přežila. Na oku měla rohovkový vřed, a i před 3 lety měla problémy s ledvinami. Podařilo se ji ale vytáhnout hrobníkovi z lopaty. Gábinka patří k našim zlínským kočkám, kterým už nehledáme domov z důvodu nemoci, zvýšené náročné péče event. nějakého závažného postižení. Gábi měla privilegium chodit ven, a toho také využívala. Domů chodila pouze se najíst a většinu času trávila na zahradě nebo pod zahradami. Teprve v poslední době zůstávala častěji doma, ven jenom vyběhla na hodinku či dvě a už byla zpátky na svém křesle. Bohužel, při pohledu na kočičku mám pocit, že opravdu svíčka už dohořívá. Budeme rádi za každý den, kdy Gábinka bude ještě s námi. Na druhou stranu, v případě že se ledviny nezlepší, nemůžeme nechat kočičku trápit. Poslední stádium selhávání ledvin, kdy se močovina vyplavuje do krve, je velmi bolestivé a obrovské trápení. To nikdy nedopustíme.

 

 

2.11.2014

Ještě dnes v 15.00 hodin jsem vyrážela na veterinu se 2 koťaty. Jedno z Hulína a jedno, které jsem v úterý přebírala z Mařatic. Obě se mi "nějak" nezdály. Nejedly, polehávaly v boxu. Než jsem přijela na veterinu, kotě z Hulína se důkladně pozvracelo, takže potravu přijímá a zítra pojede na odběr krve a celkové vyšetření, koťátko z Mařatic zůstalo na infuzích. Koťata z Hulína budou 5 dní dostávat Panacur.

Rychlotesty, které děláme při nových příjmech ukázaly negativní giardie i panleu, nicméně tyto testy beru opravdu pouze jako orientační a výsledky si necháváme potvrdit rozborem buď trusu (giardie) nebo krve (panleukopenie). 

 testy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zamluvení jsou 2 dospělí vykastrovaní kocourci k naší kamarádce v Újezdci u Uherského Brodu. Měli by odjíždět příští víkend. Kromě toho jednáme s paní z Ostravy o umístění tříbarevné kočičky Harmony, která je u nás sice spokojená, ale nový domov a pořádnou dávku mazlení a pozornosti by potřebovala jako sůl.

Kočička Jesika ze Šternberka našla dnes nový domov v Přerově. Bydlet bude v bytě ve společnosti 2 koček. Ted ji tam vezla dcera. Ano kočičky do nových domovů i vozíme, klidně i napříč republikou. Naše kočky jsou od Chebu po Orlovou a stojí nám za to, jet stovky kilometrů, aby kočka měla krásný domov.

jesika1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

1.11.2014

S radostí musím oznámit, že Arnoštka konečně našla nový skvělý domov. Bydlet bude v RD ve Zlíně a za kamarádku bude mít rok a půl starou kočičku. V rodině je ještě jedna kočička, ale té je 8 let a k hrátkám asi moc přístupná nebude. At se ti v novém domově líbí, holčičko. Byla jsi u nás víc jak půl roku.

Pippa je takový malý pohodář, už by bylo načase, aby toto zdravé a mazlivé kotě odjelo do nového domova. Pippa je u nás již 6 týdnů.

pippa110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Náš "služebně" nejstarší kocour Hubert. Je to 5 kilový - možná i víc, nerad se váží.

hubert110.jpg