Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) listopad 2013

30.11.2013

Zprávy z nového domova Mab mi dneska už přišly. Mab klasicky noc v posteli.

Mabinka se u nás chová jako doma, noc byla klidná..byla v posteli :) Myslím, že se jí nejvíc líbí když se může mazlit..nevím jestli ji to časem přejde, ale momentálně vrní jak traktor jen když vidí, že se blížíme s nataženou rukou..už se letí mazlit.
Zasílám pár foteček.
fotky úžasné, mám velkou radost.
 
Dneska jsme přijímali kočičku a odrostlé kotě z Liptálu. Z Boubelky od Kupských z Malenovic se vyklubal Boubelák jako poleno. Na veterině v Mařaticích máme příjem kočičky, která tam zůstane přes noc a v Topolné na veterině je rovněž jedna nalezená kočička.  Všechny nálezce, se kterými se domluvím na příjmu kočičky, směřuji přes veterinu. Potřebujeme kočičku či kotě vždycky prohlédnout, a v současné době v případě nějakého průjmu nebo jiných podezřelých znaků testovat na panleukopenii. Děkuji všem za pochopení, je to v zájmu koček, které jsou v našem útulku.

pokračuje stavba karanténní místnosti v útulku na Vysočině.

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/zaciname-budovat-karantenni-pokoj/

 

29.11.2013

Už jsem dostala zprávu od nové rodiny Mab:

"Zdravím, dorazily jsme v pořádku..Mabinka se chová jako doma, jedla, pila akorat na záchodě ještě nebyla..pořád se mazlí.. máme z ní velkou radost. Děkuji a přeji hezký víkend "

Dnes odjela ze zlínského útulku do nového domova kočička Mab. Mabinka je koťátko, které jsme v září přijímali z centra Zlína z křoví od hotelu Ondráš. Byla u nás poměrně velmi dlouho, až se z maličkého kotátka vyklubala krásná kočičí slečna. Už to není tak hravé a dravé koťátko, ale pobrala rozum (jenom její úžasná žravost jí zůstala, jak cvakla konzerva, byla v sekundě u toho). Mabinka bude bydlet v Kunovicích v rodinném domě, do kastrace zůstane doma a teprve na jaře bude mít možnost podívat se ven.

Ještě jsme přijímali odrostlé koťátko ze Šelešovic u Kroměříže.  Jedné paní z Malenovic jsme půjčovali 2 přepravky, u jejich vchodu jsou 2 docela přítulné kočičky, které se pokusí dát do přepravek a přivézt k nám.

Alan je nachlazený, dostává antibiotika.

Včerejší koťátka z Kudlovských Pasek jsme pojmenovali Kudlík a Pindulka. Kočička z Malenovic dostala jménou Boubelka, dělá svému jménu opravdu čest.

28.11.2013

Právě odjela ze Zlína do nového domova Rixie. Už od svého příchodu k nám byla zamluvená pro kamarádku naší paní doktorky, a nyní o víkendu si pro ni přijedou. Takže odjela k paní doktorce která ji předá o víkendu nové rodině. Bydlet bude v Čáslavi.

Zítra čekáme návštěvu, která si od nás možná kočičku také vybere, ještě uvidíme jakou. Dnes jsme přijímali 2 koťátka z Kudlovských Pasek asi 4 měsíční a kočičku z Malenovic. Je to mourinka moc hodná, takové odrostlé kotě.

 

26.11.2013

Paní Tereza z Prahy je jedna z těch, které pravidelně posílají zprávy a fotografie. Svůj trvalý a úžasný domov u ní našel Danny, jedno z koťat z Křečhoře u Kolína, který přežil spolu s bráškou Alfrédem panleukopenii.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.11.2013_Pozdrav_od_Dannyho_ze_zimni_Prahy

kocky-zlin.jpg

Obsazený kočičí strom ve Zlíně.

 

 

 

 

 

 

 

 

ruzenka-adam.jpg

 

 

 

 

 

 

 

22.11.2013

Už několik dní se vyrovnávám se smutnou zprávou. Koťátko Barbuška (Barnabášek) zemřelo. Stalo se to ve čtvrtek večer. Ráno jsem jej vezla na kapačky a antibiotika, odpoledne jsme jej vzali zpět domů a za hodinu nato Barbuška usnula navěky. Byla u nás od 7. října, maličké zrzavé klubíčko. Podezřele stále malinké, nerostla ani o kousíček, nyní ve svých 3 měsících byla velikostí a váhově na úrovni 6-7 týdenního koťátka. Byl to bobeček plný energie, pištivý a hravý, v noci spával zásadně za hlavou a vrněl do ucha. Velmi těžce se vyrovnávám s úmrtím každé kočičky i koťátka, ztráta Barbušky nás zasáhla ale hrozně.

21.11.2013

O víkendu odjíždí do nového domova Blue. Svou novou rodinu našel v Nivnici u Uherského Brodu u moc milých a hodných lidí, kteří se na něj byli ve středu podívat. Blue se k nim měl opravdu velmi pěkně. Další víkend odjíždí Rixie. Bude bydlet v Čáslavi, u kamarádky naší veterinářky.

 20.11.2013

Chtěla bych moc poděkovat paní Vantuchové, která věnovala paní Táni z útulku Na Vysočině mobilní telefon s fotoaparátem.  Paní Tána potřebuje často rychle reagovat a vyfotit kočičky v různých pozicích a s mobilním telefonem je to nejrychlejší. Paní Vantuchová nám také přispěla na koupi mrazáku 1.000 Kč, za což jí taky moc a moc děkujeme. Podporuje nás s celou svojí rodinou už od založení našeho útulku a velmi si její pomoci vážíme. Jste skvělá, díky...

 

19.11.2013

Dnes jsme byli na kontrole v Brně s Alanem. Krevní testy ukázaly, že Alan je v dobré kondici, hodnoty krve jsou jako u zdravého kotěte (a to jedna zlínská veterinářka doporučovala uspat).

Zato máme malý problém - Barnabášek je Barnabáška !!! Je to rarita, zrzavá kočička, většinou to bývají kocouři. Ale Barbuška je nemocná, pravděpodobně začínající rýma, nicméně bude brát po 20 dní antibiotika. Rovněž váhově je podprůměrná, na 3 měsíce by měla vážit víc jak kïlo a má 600 gramů. Musíme nasadit podporu imunity, budeme dávat Gamavit.

18.11.2013

Jak už jsem psala, v útulku na Vysočině budujeme další 3 karanténní místnosti. Nyní na ukázku, jak prostor vypadal dosud a jak nyní po 4 dnech stavebních prací.

puvodni-stavba.jpg

 

 

 

 

ještě před týdnem

 

 

a-cely-detail.jpg

 

nyní po 4 dnech stavebních prací

 

 

 

 

 

17.11.2013

Zprávy z nového domova včera umístěného kocourka:

Dobrý den,včera jsme si od vás odvezli mourovatého kocoura, dostal jméno Matyáš, zabydlel se velice rychle, naprosto bez problémů zvládl byt, kočkolit, našel si místo pro pelech, takže pohoda.Díky moc, v příloze posílám pár fotek 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.11.2013_zpravy_z_noveho_domova_kocourka_Matyase

Dnes je jak ve Zlíně tak v útulku na Vysočině poměrně klidný den.

Ve Zlíně včera pokračoval odchyt koček v Baťově nemocnici. Původně tam měla být 4 koťata a 2 kočky, 3 koťata a kočku jsme už odchytili (viz aktuálně), včera naše Kristýna s Katkou byly rovněž úspěšné a odchytli do sklopce 3 kočičky, z toho jednu úplně bílou s mourovaným ocáskem. Ještě je tam údajně 1 koťě a tak 2-3 kočky, které se budeme snažit rovněž odchytnout.

Celý den dnes čistíme kočičí pokoj, celý jsme jej vydrhli louhem sodným, vystříkali dezinfekcí Virkon S doporučenou diagnostickou laboratoří Sevaron a rádi bychom tam postupně nastěhovali dospělé očkované kočky. Celý pokoj musel být kvůli infekci vystěhován, skříně rozštípány a spáleny, škrabadla spálena, rohová sedačka zlikvidována, odstraněny žaluzie. Museli jsme koupit nové plastové pelíšky (lépe dezinfikovatelné), nové záchodky. Z celého nádherně vybaveného pokoje zůstaly holé zdi.

15.11.2013

Omlouvám se, dříve jsme na stránkách zveřejnovali i co se děje v našem hlavním útulku na Vysočině, nyní pod náporem práce a povinností jsem toto opoměla.

Na Vysočině začínáme díky příspěvkům, které nám chodí, budovat další 3 místnosti, které budou sloužit jednak jako pokoj pro kočky a 2 pokoje jako další karanténa. Příval březích koček, koček s maličkými kotaty letos na jaře nás trošku zaskočil, a tak se na příští jaro a léto chceme ještě lépe připravit. Karanténní místnosti jsou naprosto nezbytné - jinak je hrozba rozšíření různých nemocí. Budu dávat průběžně fotografie z postupu stavby.

Zítra dopoledne jedou z útulku ve Skrýšově hledat kočičky,  kterým shořela chata, kde žily i s paní, která tam uhořela. Oslovil nás hasič, zasahující při požáru a nabídl pomoc, že se vyděšené kočičky rozprchly do lesa,  ale koťátka se motala po spáleništi. Pokusíme se je najít a dostat domů.

Z jednoho bytu hrůzy jsme do Skrýšova přijali 20 kočiček, některé v hrozném katastrofálním stavu.

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/marodi.bez-komentare/

Kocourek Edward, nádherný velký kocour, má uřezané uši, někdo jej takto zaživa týral, jiné kočičky mají obojky zařezané do masa. Jsou strachy bez sebe, kálejí pod sebe, bojí se, třesou se strachem. Bude to hodně dlouhá cesta, pokud se vůbec podaří jim vrátit aspon trošku důvěru v lidi. Obávám se, že v některých případech je prožitá hrůza příliš velká.

 

Hubert, kocourek kterým to všechno před lety začalo.... Opravdu vzácná chvilka, protože Hubert je vysloveně venkovní kocourek. Dvakrát denně přijde na jídlo, v zimě spí v kotelně u kamen, ale jinak řádí na zahradě a číhá v přilehlém sadu na vše co se hýbe..

hubert103.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lucky - naštěstí není vidět, jak nám Luckynka přibrala.... Lucky už hledáme nový domov, pouze v bytě kvůli její hluchotě. Kdybyste někdo věděl kdo shání kočičku závislou na člověku, mazlivou, hodnou, neustále se motající pod nohama nebo ležící na klíně, Lucky je pro něj to pravé. Nutně by potřebovala mít toho svého člověka, v útulku je pro ni moc koček a koťat a to pravé pomazlení prostě není dostatečné... Moc za ni prosíme

lucky29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dnešní příjem 2 koťat, které krmili zaměstnanci autoservisu Best Drive v Otrokovicích a trpělivým přivykáním se je podařilo dnes nalákat do přichystané přepravky. Za což jim moc děkujeme i za péči o koťata.

Tři koťata z Batovy nemocnice ve Zlíně se postupně aklimatizují, už nejsou neustále zalezlé, ale zatím to není žádná hitparáda mazlivosti.

Nejen kočky máme doma .... Benji je momentálně nejstarší zvířátko v naší rodině, je mu nyní už 17,5 roku a je to doslova psí kmet. Naštěstí kočky dobře snáší, i když v poslední době je už z toho ruchu kotat mírně nevrlý. Ale odklidí se do svého košíku a je klid.

benji.jpg

 

 

 

 

 

 

 

13.11.2013

Včera byl mimořádně úspěšný den. Nejdříve naše Kristýna odchytla kocourka bez zadní nohy na sídlišti Jižní svahy ve Zlíně, na kterého jsme měli políčené už hodně dlouhou dobu. Velký mourek - mírně nevrlý - skončil v naší voliéře.

Večer byla Kristýna s Katkou odchytávat v Batově nemocnici ve Zlíně a tam zaznamenaly velký úspěch - během hodiny jednu kočku a 3 kotata asi 4 měsíční. Jsme moc rádi, že se to takto podařilo, protože koček je tam (jako ostatně v každé nemocnici) hodně. Oslovíme vedení Batovy nemocnice s žádostí o pomoc a finanční příspěvek na kastrace a péči o tyto kočičky.

Nové fotky kočičky Vilmy, která pochází ze Zlína a byla k nám přijata z Uherského Hradiště. Vilma našla úžasný domov v Praze.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.11.2013_Nove_fotky_Vilmy_nyni_Coco

 

11.11.2013

Minulý týden ve čtvrtek jsme přijímali dva vyjímečné kocoury. Oba dva jsou obrovští, zejména Jake má snad 6 kilo. Shrek už je starší kocourek, viditelně venkovní toulavý, prošlý mnoha rvačkami s otrhanýma ušima a nepěknou srstí, jak už to bývá u nekastrovaných kocourů. Přesto obrovský mazel, doslova by člověku vlezl sám do náruče a nechal se nosit. Shreka nám přivezla paní z Hulína, kde seděl u panelového domu a prosil. Všichni jej odháněli a štvali dokonce na něj psi.

Jakea našla paní na Bartošově čtvrti až vzadu za točnou trolejbusů. Jake je snad ještě větší než Shrek - pokud to ještě může být. Zřejmě někomu utekl nebo jej někdo vyhodil, protože je ve vynikající kondici, je čistý, mazlivý, vtíral se do domu a potřeboval viditelně domov.

shrek.jpg

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.11.2013_Dva_obr_kocouri_Shrek_a_Jake_jeste_chybi_Tlustoch,_ale_ten_uz_je_na_Vysocine

Antonio, bráška Fausta, ač to tak nevypadá.

antonio122.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Alánek má obě očička v pořádku, to jenom tak divně mrkl

alan100.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ještě pár fotek naší Barborky. Naše kočky nefotím tak často, a už vůbec je nedávám na stránky. Jsou to všechno nalezenci, kteří k nám přišli v době, kdy jsem ještě ani neměla potuchy, že bude občanské sdružení, útulek a všechno s tím spojené. Navíc konkrétně Bára je někdy mazlivá, jindy zlobí, mlátí všechny kolem a je vzteklá. Prostě jsou to kočičky, které už u nás zůstanou natrvalo.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.11.2013_Nase_kocka_Barborka

Konečně vkládám i fotky koťátka Blue. Blue byl nalezen ve večerních hodinách v polovině října 2013 na Jižních svazích ve Zlíně, nedaleko university UTB. Blue bohužel po 10 dnech pobytu u nás onemocněl panleukopenií. Speciální nastavenou léčbu naštěstí zvládl dobře, po velkém boji a velkém úsilí našich veterinářů se uzdravil a testy ukázaly, že je negativní a v pořádku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.11.2013_Blue,_ktery_prekonal_panleukopenii

 7.11.2013

 

 Naše kočka Barbora, ač váží tak 5 kilo, dokáže se nacpat do maličkého košíku.

barbora.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5.11.2013

Alan, doporučený veterinářkou k uspáni, po prodělané léčbě roste a řádí (tady mimořádně odpočívá v botě.

alan65.jpg

 

 

 

Barnabášek z Uherského Hradiště.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.11.2013_Barnabasek_z_Uherskeho_Hradiste

Barnabáš a Alan se mají moc rádi...

alan-barnabas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Koťátko kocourek Česílko z lesa nedaleko Maršova

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.11.2013_Cesilko_z_Marsova

Kocourek Felix z Nivnice. Když jsem poprvé uviděla tohoto krasavce, měla jsem dojem, že znovu přede mnou ožil náš kocourek Felix, kterého jsme přijali v roce 2010 v zimě, celý půlrok strávil někde pod keřem u prodejny potravin na vesnici. Za rok pobytu u nás bohužel zemřel na FELV.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.11.2013_Felix_z_Nivnice

felix-14.jpg

 

 

 

 

Náš "starý" Felix, který je už 2 roky v kočičím nebíčku.

 

 

 

felix2.6.jpg

 

Náš "nový" Felix

 

 

 

 

 

Po velmi složitém září a 1. polovině října 2013 jsme se rozhodli rekonstruovat pokoj pro kočky ve zlínském útulku. Rekonstrukce obnášela vymalovat, nátěr aktivní nanostěnou, položení nové podlahy, mnohem lehčeji udržovatelného linolea. Tady je výsledek. Z obývacího pokoje jsme přesunuli do kočičího pokoje velké škrabadlo a do obývacího pokoje jsme koupili menší, které našim kočkám rovněž vyhovuje.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.11.2013_Pokoj_ve_zlinskem_utulku_po_rekonstrukci

kocici-pokoj2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kočky, které v tomto pokoji žijí, jsou již po vakcinaci a po karanténě, čekají na nové domovy. 3 z nich už jsou zamluvené. Jinak si obsadily pohovku, na škrabadle zatím trůní Kvído a černá kočička Pupalka.

 

3.11.2013

Dnes jsme dostali nové fotky od kočičky Babetky, která našla svůj domov v Zádveřicích u Zlína u úžasné rodině, která nás pravidelně od Babetce informuje, posílá zprávy a jejich kočičí rodina se už rozrostla o další členy, nyní mají kočiček pět. Neodolala jsem, abych jednu fotku Babetky neumístila přímo sem:

babetka-spinka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.11.2013_Pozdravy_od_Babetky

2.11.2013

Doufám, že během víkendu konečně dofotíme nové příjmy i to co jsme nestihli dříve. Dnes k nám do Zlína přivezla jedna hodná paní 2 kočičky od paní, která nedávno zemřela. Paní se o kočičky starala moc pěkně, jsou pravidelně odčervované, odblešené, ve vynikajícím stavu. A s čím jsem se setkala poprvé, v případě svého odchodu kočičky zajistila, nechala budoucím majitelům nebo útulku finanční příspěvek. Už jsme letos brali spoustu koček od majitelů, kteří zemřeli, ale s tímto přístupem jsem se ještě nesetkala. Maximálně příbuzní něco přispějí, ale většinou ti co zdědí majetek, se koček chtějí zbavit za každou cenu a používají jakékoliv metody, i nelidské. Chystám se na toto téma napsat nějaký menší článek jako zamyšlení, je to velmi důležité, přemýšlet i nad tím, co se zvířátky po smrti majitele.

Blue byl dnes opět jako každý den na nitrožilní aplikaci Canglobu P (léku proti panleukopenii) a myslíme si, že je z nejhoršího venku. Nemoc byla diagnostikována v neděli 27.10., kdy v sobotu 26.10. už zvracel, takže je týden, Blue je čilý, živý, aktivní. Průjem už ustal, zvracení se od 28.10. neobjevilo. Tak nevím, jestli je to tím, že byl v dobré kondici, jestli je to aplikací nového léku, který jsme díky MVDr. Kučerovi našli, aplikací Virbagenu a domácí léčbou. V každém případě je to na dobré cestě.

Rýsuje se nám umístění Mab k jednomu pánovi přímo v protějším panelovém domě, bylo by to úžasné mít Mabinku stále pod dohledem.

Na Vysočině se stále umístuje výborně, i když je Táňa už týden v nemocnici. Rodina a hlavně dcera Jana zastali její práci naprosto perfektně. Všechno klape jako hodinky.

1.11.2013

Nemohu dnes odpovědět na žádné

e-maily, něco se zhroutilo na mém

počítači…

snimek-obrazovky-2013-11-01-v--17.33.32.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a taky se mi ztratila myš.

 

Z Felixe jsem se těšila pouhé 2 týdny. Bohužel se u kocourka projevila pozitivně panleukopenie. Přestože jsme ihned jeli na veterinu, Felix dostal ihned potřebné léky, infuze a veškerou péči, dnes 7.11. mi volala ráno paní doktorka, že nad ránem zemřel. Už nikdy nedám žádnému kocourkovi jméno Felix a snad už nikdy nepotkám tak úžasného kocourka, jakým oba Felixové byli. Jedna z příčin tak rychlého postupu možná byla i kastrace, kterou Felix podstoupil v pondělí 4.11.2013. Ale kocourek už u nás byl 2 týdny, a po této době dospělé kocoury kastrujeme vždycky. Navíc ještě v pondělí byl viditelně zdravý a bez jakýchkoliv problémů.

Felixínka jsem hodně oplakala, tak jsem se radovala, že máme náhradu za toho původního, se stejně úžasnou povahou.