Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) leden 2014

 

31.1.2014

Je zarezervovaný Česílko a Oskar. Hurááá...

Dnes našel nový domov kocourek Matt a to v Moravském Písku u úžasné rodiny. Bude mít za kamarádky 2 kočičky a 1 kocourka, bude mít i možnost se proběhnout venku, ale jak jsme jej poznali, tak jeho oblíbeným místem bude gauč.

Růženka je už několik dní v novém domově v Brně a tady jsou fotky jak se má. No má se prostě úžasně....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.1.2014_Ruzenka_zdravi_z_noveho_domova_v_Brne/

 

29.1.2014

Náš kočičí pokoj pro zdravé kočky v útulku ve Zlíně.

kocici-pokoj-zlin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Z Otrokovic jsme přijali v pondělí kočičku Zazu. Má velmi starou zlomeninu zadní nohy. V úterý byla nachystaná již na operaci, ale předoperační vyšetření ukázalo, že se vytvořil pakloub, který by musel operatér osekávat a natahovat svaly. Výsledek by nemusel být optimální a kočička by na tom mohla být ještě hůř. Proto jsme se dohodli zatím do operace nejít, kočičku vykrmit a osvalit, nožku zpevnit. Kočička je kost a kůže, vyhublá a v současné době pro velmi náročnou operaci není její stav dobrý.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.1.2014_Novy_prijem_z_Otrokovic_kocicka_Zaza/

 

irma5530.jpg 

28.1.2014

Dostali jsme pozdrav od Irmy, která našla domov v Nové Bystřici.

Dobrý den, posílám nové fotečky, na kterých můžete vidět, jak je Irma v pohodě. Je to velikej mazlík-chodí za námi jako pejsek a nejraději má, když jí chováme jako miminko -v náruči.Moc si to užíváme a tu její báječnou povahu.Všude Vašemu útulku a kočičkám  děláme reklamu, takže si myslím, že brzy si od nás zase někdo přijede pro kočičku.
Mějte se krásně a držím Vám palce ať se daří 

 

 

27.1.2014

Včera pozdě večer jsme přijímali z Hulína kočičku Hermínu, kterou odchytili ve stavebninách a dnes ještě kocourka z Pilany. Kocourek se tam potuloval bez domova, ale byl dobře živený a dokonce vykastrovaný. Je pravděpodobné, že jej někdo vyhodil. Má zlomenou spodní část nohy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2014_Vcerejsi_a_dnesni_prijem_z_Hulina_-_Albus_a_Hermina

Včera náš veterinář při pohledu na Huga prohlásil, že má vážně nesprávné jméno, vypadá jako Glum - Milášek z Pána prstenů. Při bližším pohledu to až tak od věci není. Hugo má obrovské ušiska, drobné tělíčko a dlouhatánské nohy. Posuďte sami. Ale je to opravdu MILÁŠEK.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2014_Hugo_alias_Glum_-_Milasek/

 

simon.jpgDostali jsme fotky kocourka Šimona. Šimon a Máša pochází z Machové u Zlína. V útulku na Vysočině jsou již od koťat a počítali jsme s tím, že zůstanou nastálo. Šimon byl dokonce "tváří" útulku na Vysočině. Postupem času, jak začalo přibývat kočiček bylo vidět, že Šimon, který byl vysloveně na rozdíl od Máši, gaučový povaleč, není spokojený a šťastný s takovým množstvím stále nových příchozích. Proto jsme se rozhodli mu před rokem najít nový domov, což díky jeho kráse a mazlivosti nebyl žádný problém. Tak nám opět jednou za čas poslal zprávu s tím, že se má dobře a pozdravuje.

 

 

 

 

Dnes odjela do nového domova kočička Růženka z Uherského Brodu. Mám z toho ohromnou radost. její nová majitelka paní Iva je kočičí anděl a pomáhá nám od začátku založení našeho útulku. Růženka to vážně vyhrála.

 

26.1.2014

Ve středu 22.1.2014 jsme přijali asi 3 měsíční kotě Huga. Nádherně zbarveného kocourka našli v ZOO Lešná manželé, kteří tam pracují. Bohužel se Hugo nesžil s jejich starou domácí kočičkou, která jej nepřijala ani po měsíci. Hugo moc připomíná zbarvením Slávinku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2014_Hugo_ze_ZOO_Lesna/

Minulý týden naši přátelé znovu odchytávali kočičky od zahradní chatky u OBI a byli velmi úspěšní. Podařilo se jim chytnout jednoho kocourka, který byl vykastrovaný a vrácený zpět kde jej pán krmí. Dále černou kočičku bez zadní nohy a odrostlé kotě s velmi zahnisanýma očima. Černá kočička dostala jméno Nancy a zatím hodně plaché kotě je Baby. To už je přeléčené antibiotiky, byla to sice fuška denně píchat Synulox, ale podařilo se a zdravotně je už v pořádku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2014_Dalsi_kocicky_od_OBI_-_Nancy_a_Baby/

hubert1516.jpg

 

Náš "služebně" nejstarší kocour Hubert, zakladatel celé kočičí story. Je u nás od svých 7 týdnů a to od října 2006.

 

 

 

 

Fotky kotěte Oskara od OBI ze Zlína-Louky. Oskar už je v pořádku a mohl být zařazen mezi ostatní kočky a koťata.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.1.2014_Oskar_od_OBI_je_uz_v_poradku/

 

24.1.2014

Dnešní den byl ve znamení útulku na Vysočině, kam jsme ze Zlína vyrazili již ráno. Paní Táně jsme vezli spoustu čistících prostředků a kromě toho Gordona, Esterku, Ali a koťata Lyšáka, Myšáka a Kenza. Kočičí kluci již jsou zamluvení a řada přijde určitě i na hodné vymazlené dospěláky. Jinak musím moc pochválit našeho řemeslníka, který nám opravuje a rekonstruuje útulek a vyrábí nádherné úžasné věci pro naše kočičky - ve stylu BYDLÍM U SVÉ KOČKY. Zatím nebudu dávat jednotlivé fotky, i když jsme fotili ostošest, ale až bude vše nainstalované.

Nový domov našla dnes Pentlička. Kočička k nám byla vrácená z důvodu nemoci, projevila se u ní velmi závažná nemoc, kterou jsme ale zvládli. Trvalo ovšem více jak měsíc, než se Pentlička dostala zpět do dobré kondice a mohla jít do nového domova.

 

22.1.2014

Fotky brášků Lišáka, Myšáka a Kenza ze Šenova u Ostravy. O pomoc prosila slečna na jednom foru už od poloviny prosince, kdy kotátka zůstala u  domu sama a byla odkázána na občasné krmení. Paní, která se o ně starala, bohužel musela ze zdravotních důvodů odejít do LDN s tím, že už se nevrátí. Až do doby naší reakce v polovině ledna se nikdo s pomocí nenabídl.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.1.2014_Brasci_ze_Senova_u_Ostravy_-_Lisak%2C_Mysak_a_Kenzo/

Naštěstí je slečna z Ostravy přivezla až k nám do Zlína společně se jednou  kočičkou z Radvanic.

cesilko151.jpg

 

 

 

Česílkova pohodička

 

 

 

21.1.2014

Budu sem vkládat i zprávy z útulku na Vysočině, i když jsem přesvědčená, že velká většina z vás, co čtou naše stránky, si vyhledá i dění na Vysočině.

Přijali jsme 11 krásných kočiček v dobrém zdravotním stavu, vykastrované a naočkované. Bohužel jejich panička náhle bez nějakých zdravotních  potíží zemřela. Kočičky byly nejméně 5 dní po její smrti v bytě bez jídla a vody. Policie byt po nálezu zapečetila i s kočkami. Její děti nás poprosily o pomoc a kočičky dovezli až do útulku ve Skrýšově.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.1.2014_Kocicky_z_Ostravy_z_bytu_po_zemrele_majitelce/

Oskar (to je to kotě od OBI) se už velmi zlepšuje, stále je v karanténní kleci, ze které se pištěním domáhá ven. Včera večer jsme akutně jeli na veterinu s jednou z kočiček z Ostravy - Radvanic, měla škrábnutý nosánek, ale začalo se jí to tak rozlézat a mokvat, že začínala mít problémy s dýcháním. Nos byl vyčištěný, pro jistotu jsme nechali udělat testy na FELV a FIV, které jsou negativní, ale zopakujeme je ještě přes Laboclin.

Na Vysočině máme těžký příjem, nějaké hovado zpřeráželo kocourkovi všechny nožičky a zadní navíc vykloubilo. Kocourek je v dočasné péči u našich doktorek a uvidíme, co bude dál.

 

19.1.2014

Dnes odjela do nového domova ze zlínského útulku kočička Popelka, kotátko od Simonky. Bydlet bude v Brně u slečny, která si ji vyhlédla na našich stránkách, před 2 týdny se přijela s Popelkou seznámit a padly si do oka. protože měla ještě odjet na týden na hory, dohodli jsme se, že si pro koťátko přijede až po svém návratu. A už máme i fotky z nového domova se zprávou.

....Dobrý večer, 

Popelka je naprosto úžasná, v autě plakala asi jen 5 minut a pak i pospávala, cestu hravě zvládla. Doma se chvilku klepala a rychle dýchala, ale moc dlouho jí to nevydrželo, už stihla pomalu vše prozkoumat, i jsme se mazlili, spokojeně si vrněla, našla moji poličku s plyšákama a má to jako schovku :) posílám i pár fotek jak se Popelka zabydluje. Moc za vše děkuji a časem pošlu zase pár fotek.
Teď je schoulená v mém klíně jako klubíčko, vrní a spokojené odpočívá :)
 

díky našim přátelům z Malenovic, kteří nebyli lhostejní ke kočičkám žijícím v Loukách za supermarketem OBI jsme přijali jednu černou kočičku bez zadní nožičky a jedno asi 10 týdenní kotě. Kočička je v pořádku, jenom prokapáváme oči. kotě dostalo antibiotika a je v léčbě a v karanténě.

Kočička Rossie, nalezená v Sazovicích a před rokem umístěná do Luhačovic posílá svoje nové fotky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.1.204_Pozdrav_od_Amalky_Rossie_z_Luhacovic/

 

18.1.2014

Asi spousta z vás, kteří pravidelně sledují naše stránky, čtou i stránky útulku na Vysočině a jsou v obraze, co se i tam děje. Pro všechny bych ráda vložila fotografie nového pokoje pro kočky, který vznikl z původní hrubé stavby a rovněž fotky půdních prostorů, které přicházejí nyní na řadu. Už máme zakoupené izolace a začneme s výstavbou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Jak_budujeme_na_Vysocine/

Česílko s Lucky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Cesilko_a_Lucky/

 Antonio

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Antonio/

antonio3523.jpg

 

 

 

 

 

 

 

17.1.2014

Další z našich stálých koček - Eliška (je v pořadí 2. kočka naší rodiny kterou jsme vzali tentokrát z útulku ve Zlíně), Bruno, kocourek s tělesným postižením, Bára - kotě nalezené před 5 lety). Tehdy jsme vlastně fungovali jako spousta jiných rodin, co se k nám přitoulalo, to zůstalo

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Nase_Eliska%2C_Bruno_a_Bara/

Naše stálé domácí kočičky. Tentokrát Týnka (na dožití, už má tak 15 let), Zrzka (vrátila se z umístění před 4 lety z Brna, už jsme se rozhodli ji nestresovat novým domovem), Sára (velmi plachá, nechce chodit ven, bojí se i otevřených dveří, nenáročná, nenápadná)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Zrzka%2C_Sara_a_Tyna%2C_nase_domaci_stale_kocicky/

 Pohodička s Alanem. je to úžasný kočičák, sice někdy je s Česílkem chytne raplík a to se třepe dům v základech, květináče lítají z parapetů, ale potom si lehne do proutěné kukaně nebo do koše a spí jak andělíček

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2014_Pohoda_s_Alanem/

16.1.2014

Jedním z našich prvních umístěných kocourků, ještě v dobách, kdy jsem se o kočičky starala jako soukromá osoba, byl kocourek Matyášek. Jako kotě jej někdo přinesl na veterinu s tím, že pokud jej nevezmou, tak jej vypustí do lesa. Matyáš dlouho čekal na nový domov. Až se ozvala jedna paní z vesnice u Hrádku u Rokycan (Plzeň), tak jsme se už s téměř 8 měsíčním Matesem vypravili celá rodina "na výlet" - 450 km. Rodina na první pohled moc fajn, čerství důchodci, manželé kteří se přestěhovali z Prahy na venkov. Vitální, čilí, doma s jednou kočičkou, hledající kamaráda. Matyáš vykráčel z přepravky, srovnal hřbet, všechno si důstojně prošel, uložil se na pohovku a byl naprosto v klidu. Jenom my jsme ještě na zpáteční cestě - protože jsme věděli, že kocourka, na kterého jsme si tak zvykli, už nikdy neuvidíme, měli chut otočit se a jet zpátky. Zprávy z domova od Matese chodí pravidelně, zpočátku každý týden, ted už tak 2x do roka, ale víme, že se má dobře, že vyrostl v krásného (samozřejmě vykastrovaného) kocourka a má se fajn.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.1.2014_Zpravy_od_Matyase/

 

14.1.2014

Krásné fotky z nového domova jsme dostali doslova rychlostí blesku také od nových majitelů kočičky Irmy. Nádherné mazlivé želvovinové kočičky, s béžovými tlapkami.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.1.2014_zelvinka_Irma_v_novem_domove_-_fotky_dosly_rychlosti_blesku/

Majitelé jsou nadšení a my také. Irma samozřejmě taky, má tam od začátku hlavní slovo.

Máme vždycky obrovskou radost, když se nám majitelé ozvou, když pošlou fotky, že se kočička dobře zabydlela a průběžně podávají informace, jak se jim všem společně daří. To je pro naši práci, dovoluji si to nyní nazvat i posláním, ta největší odměna.

Do nového domova odjela kočička Máša a velmi rychle jsme od nového majitele pana Oldy dostali první zprávu :

Máša , tak to je živel.Hned jak jsem ji 

    pustil z přepravky,tak bez jakékoliv bázně prozkoumala celý byt a pak se vrhla na granulky a kapsičku,kterou jsem jí mezi tím připravil.
    Pak našla záchůdek a hned ho použila.Potom vzala na vědomí také mě,skočila mi na klín a začala se mazlit s takovou vervou,že jsem
    si ani nemohl vypít kafe.Je hrozně roztomilá a dělá mi radost.Jak chodím po bytě,tak ji mám stále za sebou a když si sednu tak je hned
    u mne a krásně si přede.I v noci byla moc hodná i když do ložnice si ji neberu.Ráno se hned dožadovala snídaně a tedˇ tady leží vedle 
    mě a spokojeně oddychuje.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.1.2014_Masa/

13.1.2014

Přidávám nové fotky Lillinky, kočičky, kterou jsme přijímali před rokem z Prahy, vysoce březí. Byla to první kočička v roce 2013, která u nás na Vysočině porodila koťátka a potom následně odchovala a pomohla zachránit nejméně dalších 10, které jsme přijali bez matky, maličké, závislé na kočičím mléku. Lillinka zůstává stálým obyvatelem našeho útulku na Vysočině.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2014_Nase_mourinka_Lilli/

Faust i Antonio jsou pohodáři, oba dva nyní dostávají vitamin B na podporu nervové soustavy. B Neuron už se přestal bohužel vyrábět, takže jsme jej nahradili Milgamou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2014_Faust_a_Antonio

To je tak, když se kočkám otevřou dveře ....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2014_Pohoda

(Česílko, Alan a Miška)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2014_Cesilko_a_Miska/

Česílko a Miška zvlášť

 

12.1.2014

Kočička Simonka odjela v sobotu do svého původního bydliště. Kastraci zvládla výborně, byla naočkována a tak poputovala zpět do klubovny rybářů v Napajedlích.

Začátek letošního roku probíhá poměrně velmi klidně. Z nových příjmů máme pouze jednoho dospělého hodného černého kocourka, který se našel v Kunovicích u Uherského Hradiště. Dnes máme hlášen příjem 1 - 2 koček z Ostravy a 3 koťat z Ostravy. Takže uvidíme. Volný čas jsme využili k dezinfekci veškerých prostor útulku. Všechny pokoje jsme vydezinfikovali speciálním prostředkem Virkon S a vysvítili germicidní lampou.

Kromě toho jsme se zabývali focením kočiček s jejich dárky ze Stromu splněných kočičích přání. Co nejdříve se všechny objeví i na stránkách. Zde je dopis sdružení Devět životů, kteří tuto akci již počtvrté pořádají s obrovským nasazením a velký úspěchem. Tímto holkám moc děkuji, je to úžasné a je to velká pomoc pro všechny kočičí útulky.

 

Mise Kočičí přání Vánoce 2013 splněna – kočky dostanou více než jeden a půl milionu
 
6. ledna skončilo další kolo akce na podporu bezprizorních koček s názvem Strom splněných kočičích přání. Kočky, které jsou v péči 34 sdružení z celé České republiky, dostaly dárky za skoro 1 600 000 korun.
 
Tato sbírka se konala ve vánočním období již počtvrté. Na stránkách www.kociciprani.cz si mohli dárci vybrat konkrétní kočku a koupit jí dárek, přisypat peníze do mističky na běžné výdaje spojené s péčí o ni, přispět na zdravotní vyšetření, nebo podpořit některý z velkých projektů zúčastněných organizací.
 
Svůj dárek letos dostalo rekordních 1616 koček. O ty pečují dobrovolníci a členové občanských sdružení převážně v domácích depozitech. Tyto organizace nejsou podporovány městy ani státem, jejich provoz je financován členy a z darů od soukromých osob. Veškeré finance budou tedy beze zbytku využity pro zvířata bez domova. Jako poděkování dostane každý dárce fotografii „své“ kočky s dárkem.
 
I tentokrát si kočky přály hlavně kvalitní krmení, přibývá také příspěvků na léčbu. Každá organizace měla možnost představit i svůj velký projekt – nová šplhadla, velkou zásobu steliva, přestavbu prostor pro kočky atd. Plnění těchto velkých přání 6. lednem nekončí, můžete na ně přispívat celoročně.
 
Důvod úspěchu vidí organizátoři v naprosté transparentnosti (peníze jdou vždy přímo na účty jednotlivých sdružení) a v tom, že pomoc není nijak časově náročná a složitá. Dárky lze jednoduše zaplatit přes internet, stačí pár kliknutí pro velkou pomoc. Akce je dílem členů OS Devět životů a jejich kamarádů, nevznikají tak žádné nutné náklady na organizaci.
 
Organizátoři by rádi poděkovali všem lidem, kteří se zapojili a díky kterým se podařilo získat tuto obrovskou finanční pomoc. To, že jim opuštěné kočky nejsou lhostejné, dodává lidem, kteří o ně pečují, energii a chuť do další práce.

 

8.1.2014

Velmi ráda bych se podělila s vámi o krásný dopis, který jsme dostali od kocourka Dannyho. Danny jako maličké 4 týdenní koťátko prošel úspěšně přes hrůzy panleukopenie a zvítězil. Samozřejmě k takovému zvířátku, které pipláme na lahvičce s mlékem, ke kterému vstáváme v noci a o kterého se tak bojíme při jeho boji s nemoci, si člověk vytvoří zvláštní vztah a tak jsme jej se zvláštními pocity odvezli do jeho nového domova do Prahy. Danny si ale uměl vybrat. Jeho nová rodina a jeho nová panička jsou jedni z nejúžasnějších lidí, co jsme kdy měli možnost poznat a prostě Danny se má královsky. Tolik pozornosti a mazlení bychom mu opravdu u nás ani dát nemohli.

Přečtěte si sami "

Danny:

Jiz jsem temer zdravi, stale musim dlabat specialni granule, ktere mam na cely zivot.. Ale vubec mi to nevadi, protoze jsou strasne dobre ..
Vyhodou me nemoci bylo, ze me zacali poustet do postele (ted uz se me teda jen tak nezbavi), pred tim jsem totiz mel udelany pelisek na sedacce v obyvaku, v predsini, na stole, sedacim pytli a skrabadle... Ted uz ale mam obsazeny cely byt..
A taky vlastne skrin s teplyma hunatyma svetrikama - tu mam taky rad.. Obzvlaste kdyz se tam zanorim, vsichni na me volaji a ja se jim tajne smeju, protoze me nemuzou najit,.

Delam doma svym nahradnim rodicum, kteri jsou ale uz jako vlastni ruzne lumparny..
Nejradsi mam novou podlozku na boty, strasne me fascinuje, jak se pare, kdyz ji skrabu.. Mamu Terezu to ale tak moc nefascinuje, vzdycky na me zakrici a ja poklusem utikam, skocim na sedacku a delam ze spim..
Je to zvlastni, vzdycky to zabere..
Myslim, ze Tereza vi, ze jsem celou tu dobu na sedacce nespal, ale stejne me podrbe za uchem se slovy ,,ty rostaku, ty si to umis zaridit"

Taky mi dali novou prezdivku, je anglicka, tak nevim jak presne ji napsat, hrozne na ni slysim a to ikdyz spim..

Kazde rano, vzdycky hrozne mnoukam, abych nekoho vzbudil.. Ranni ptace dal doskace, zacinam tedy jiz v 6:00h .. A dokud nekdo nevstane, neprestavam...
Kdyz uz je ale donutim vstat z te teple postele, lehnu si v predsini na zada a tvarim se straaaasne roztomile...
To totiz zabira...
Daji mi napapat a chvilku si semnou hraji..
Pak odchazi do prace a ja jdu spat, nebo premyslim, co bych mohl vecer vyvadet za rostarny..

Taky jsem objevil ze mam ocas, stale me to neprestava fascinovat.. Minule jsem se ho snazil chytit, az jsem spadl ze skrabadla.. Ale jsem kocour, tak mi to nevadilo...
Kdo mi ho tam pridelal? Takova zvlastni vec na mem tele...

Chtel bych Vam toho rict mnohem vic..
Ale mama je nastydla a ma dneska volno a pracuje v posteli (chysta se totiz na medicinu) tak ji jdu pomahat s psanim a pak asi usnu ..
Vzdycky me totiz drbe, ja hrozne slintam a sleduju co dela, az me to naprosto vycerpa...

Tak se mejte krasne :)


S pozdravem Danny a cela jeho rodinka..

 danny-a-ocasek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5.1.2014

Od Růženky z Fryštáku

Dobrý den, paní Janišková,  I Vám a celé rodině – včetně té zvířecí – přeji v novém roce spoustu a spoustu zdraví, štěstí, pohodu a radostí se zvířecími miláčky!

 Dagmar N. i s Růženkou  (je to čím dál větší rozmazlenec, ale miláček!!!

Jako už tradičně každý rok jsme dostali pozdrav od kočičky Ajky, umístěné před 2 lety do Štěměch u Telče. Jsme rádi, že si na nás pravidelně tato úžasná rodina vzpomene a s láskou se starají o hodnou mourovanou kočičku od nás.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.1.2014_Ajka_zdravi_ze_Stemech_u_Telce/

ještě jsme dostali pozdrav od kocourka Matyáše z Dobřívi u Hrádku u Rokycan, od Viktora (Rockyho) z Vizovic a od Kryštofa ze Slušovic. Jenom musím zmenšit fotky a budu je postupně vkládat na stránky. Ráda bych poprosila všechny, kdo nás čtou a mají od nás kočičku, pošlete nám pár fotek a zprávu, jak se jim daří. Moc nás to potěší.

1.1.2014

Ráda bych všem dárcům a příznivcům poděkovala za pomoc a podporu v uplynulém roce. Podařilo se nám toho opravdu hodně. Ve zlínském útulku jsme zrekonstruovali kočičí pokoj a dovybavili venkovní voliéru.

Hlavní síly ale šly na útulek na Vysočině, který je hlavním útulkem našeho sdružení. Díky paní Táni, celé její úžasné rodině a všem kdo nám pomáháte, jsme vloni zrekonstruovali velkou kočičí místnost, v dalších 3 místnostech položili nové podlahy, které se dají mnohem lépe udržovat než dřívější koberce. V létě jsme vybudovali venkovní voliéru s kapacitou 15 koček. A kromě toho jsme ještě na podzim dokázali vybudovat další kočičí místnost a zrekonstruovat místnost karanténní. V současné době nás čekají ještě min. 2 pokoje pro kočky, které by měly být v provozu jako karanténní, čímž si uvolníme dva pokoje pro jarní nápor březích koček a koček s koťaty. Možná se vám těch pokojů zdá hodně, ale musíme si uvědomit, že kočky k nám chodí nemocné, s různými chorobami, jsou u nás maličká koťata, i koťata odrostlá, dospělé kočky i stařečci, kteří už mají rádi svůj klid.

Nyní rovněž finišuje Strom splněných kočičích přání, jehož se už potřetí účastníme. Děkujeme organizátorům celé akce za obrovskou pomoc a neuvěřitelnou práci s tím spojenou. Dárky už jsou objednané, máme ze zoohitu potvrzené už 4 balíky a ihned po jejich příchodu začneme fotit kočičky i s jejich dárky. Všem dárcům moc a moc děkujeme, vážíme si vaší podpory a pomoci, protože bez ní bychom nemohli takto pomáhat, nemohli bychom pomáhat kočkám, které to potřebují.

 

Dnešní den byl také ve znamení vzpomínek a bilancování uplynulého roku. Vzpomínám si, jak minulý rok o Vánocích marodila naše Gábinka, její problémy s ledvinami se zhoršily, naše stará Roxanka na tom byla rovněž špatně. Tenkrát jsme mysleli, že nás již opustí. Uběhl rok a Roxanka s Gábi jsou stále mezi námi, jsou čilé a užívají si podzimu života. Na druhou stranu vzpomínám na mnoho kočiček, které nás musely pro různá trápení opustit. Vybavuje se mi loňské září, kdy jsme začali dlouhý boj s panleukopenií a vhání mi slzy do očí vzpomínky na koťátka, která přes veškerou péči tuto nemoc nezvládly. Užasný a jedinečný kocourek Felix, Odetka i Lotrando a jiní. A zejména náš kocourek Rozárek, jehož nečekanou nemoc a odchod za duhový most 27.12. stále ještě nedokážeme plně pochopit. Pomáhat kočičkám je práce náročná, těžká ale krásná. Musíme si uvědomit, že odchod kočičky za Duhový most znamená pro ni velkou pomoc, úlevu, často ukončení jejího trápení - to jenom my tady zůstáváme a nedokážeme se s tím často smířit. Kočičky odcházejí na druhý břeh smířené a často se mi zdá, jakoby mi říkaly - tak to má být, už se těším na kamarády, už se nechci trápit.

 I nyní jsme bohužel dostali smutnou zprávu. Úplně první kotě, které jsme kdy umístili za naši "kočičí kariéru" v roce 2010 - kocourek Čip už nežije. Jeho bráška Zip dlouho tesknil. Kocourci byli domácí, měli dokonce z balkonu zhotovenou zasklenou voliéru, ale občas dostali volnost na chatě. Samozřejmě byli včas vykastrovaní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2014_Cip_Vsetin_vzpominka/

I mezi svátky jsme přijímali kočičky, tentokrát to bylo trio kocourků z Hulína, resp. Hynka jsme přijímali nejdříve samotného a potom následně společně Lorda a odrostlé kotě Sigiho. Všichni jsou to mazlíci a hodní kocouři. Díky paní Marcelo. Tito kocourci přežívali na sídlišti, kde řádí banda feťáků a výrostků, kteří schválně do koček najíždí na kolech a motorkách a všelijak jim ubližují. Opravdu jde o nebezpečnou lokalitu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2013_I_o_svatcich_jsme_prijimali_-_kocouri_z_Hulina/

 

Babetku nám dokonce přivezli ukázat

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2013_Babetka_Zadverice/

Zpráva od kočičky Matyldy, umístěné v Praze (odchycené v keřích u hospody ve Zlíně)

Dobrý den,
> šťastný nový rok, ano naprosto, žije v Rychnově u mé mamky v domě se třemi dalšími kočkami, neboť já pracuji v Kanadě. Jako jediná má však povolení být ve vnitř, neboť ostatní spěj na seně, Matylda u krbu doma.
>

kvido1000.jpg

 

 

 Kvído zaspal Silvestra.

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.1.2014_Zpravy_o_Viktora_Rocky_z_Vizovic/

Rockyho jsme našli jako 10 týdenní kotě na parkovišti hotelu Moskva v centru Zlína. Již 2 roky má nový domov ve Vizovicích.