Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) květen 2016

31.5.

Včerejší událost měla dnes pokračování..... V 18.00 hodin navečer telefonát z Peškova. Volala mladá slečna, že kočička před hodinou přišla. Napadá na nohu, ale jinak vypadá v pořádku. Hledá koťátka a hrozně žalostně mňouká. A protože byla slečna moc hodná a ochotná, tak sedla do auta a kočičku navečer zavezla do Uhřic k jejím koťatům. Teď už je rodinka spolu. Zítra se ještě domluvíme, jestli pojedeme s kočičkou na kontrolu k veterináři, ale to až podle jejího aktuálního stavu.... Nerada bych jí zase způsobila stres odebráním od malých prcků.

Od Knedličky už jsou zamluvené dvě koťátka, svůj nový domov budou mít v Kvasicích.

Od kočičky, o kterou pečují ve Zlíně na Podhoří jsou už zamluvené obě dvě koťátka.

Od Amálky, která je v Uhřicích a má opravdu nádherné koťátka, už jsou zamluvené všechny čtyři.

 

30.5.2016

V útulku existuje jedno pravidlo a není radno na něj zapomínat: jakmile si člověk řekne, dneska to bude volnější, budu mít chvilku na odpočinek - IHNED vyvstane situace, která vás z takového omylu vyvede raz dva.
Dnešní odpoledne mělo být věnováno úklidu, vaření a (pokud by se podařilo) i péči o zahradu. Takže celkem klid.
V 16.00 hodin telefonát - pán z autodílny na Peškově za Otrokovicemi. V noci nám přejeli kočičku a zůstaly po ní 3 maličké koťátka. Ptám se - jak maličké ...? 13 dní a od noci jsou samy a hlady. Přemýšlím, přemýšlím kam s maličkými, která z našich kojících kočiček by to mohla zvládnout a samozřejmě kteří lidé by to mohli zvládnout v případě, že je kočička nepřijme. Nakonec zvítězily Uhřice. Takže jsem sedla do auta, převzala koťátka a v 17.00 hodin už byly u náhradní kočičí mámy v Uhřicích. Její vlastní koťata mají již 4 týdny a začínají samy jíst, kočička má dostatek mléka a je schopná to zvládnout. Kočička prcky přijala, začala je olizovat a ti si hned našli cestu ke zdroji potravy.
držte palce, snad to zvládnou. Jediné co jsem nestihla je v tom fofru vyfotit. Fotky budou tedy později.

 

29.5.2016

Z Prahy nám poslal krásné fotky kocourek Diego od nás, nyní se jmenuje Vilibald

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.5.2016_Diego_Vilibald_zdravi_z_Prahy

24.5.2016

Tak nás Margotka opustila. Příčinou špatného dýchání byl zřejmě úbytek červených krvinek, zapřičiněné selháváním ledvin. Prostě Margotce selhaly veškeré orgány. Možná by tady byla o den dva déle, ale je to důstojné pro kočičku ?

Margotce se velmi přitížilo, začala ztěžka dýchat a játerní testy měla neměřitelné hodnoty. Kočička se s námi dneska rozloučí, nebudeme tento stav neslučitelný s kvalitním životem dále protahovat. S Margotkou za chvíli pojedeme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.5._Margotka_a_jeji_posledni_dny

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.5.2016_Posledni_den_Niusky

21.5.2016

Kočička Margotka, ze Slovenska, kterou jsme přijímali na podzim 2014, je ve velmi vážném stavu. Kočička, která nikdy nezastonala, taková tlustá kočičí mamina, má velmi špatné hodnoty krve. Především jaterní testy. V sobotu jsme byli na veterině, od soboty je u nás na infuzích, která obsahuje především podporu jater a ledvin. Držte nám palce, při dnešní kontrole její stav paní doktorka vyhodnotila jako opravdu vážný, žádné zlepšení oproti víkendu. Dostává antibiotika, infuze. Pokud se aspon mírně mírně zlepší její stav, zvažujeme ještě zavedení sondy na krmení. V současné situaci by narkozu zřejmě nezvládla.

16.5.2016

Smart, který u nás byl naštvaný, nekontaktní a tak trošku vzteklý, v nové rodině jako jediný kocourek v domácnosti - stává se z něj pomalu ale jistě mazel. Paní, která si jej vzala, mi napsala, jaká je to radost dívat se, jak kocourek postupně "roztává" a začíná se chtít mazlit, hladit a stává se čím dál tím víc přítulnější. My máme velkou radost, že mu dali dostatek prostoru a času, který potřeboval.

smart-1505.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.5.2016

 

Další kapitola z deníčku kocoura Charlieho.

Zdravím z Kroměříže,
Vypadá to, že jsem v průšvihu, velkém průšvihu. A to jsem ani nic neudělal, tedy zatím. Páníček říká, že to ale nevylučuje, že to neudělám. A co vlastně? No, asi takhle: Při jednom z běžných průzkumů mého teritoria, ale už docela dávno, jsem narazil na vodu. Soused tam má rybník či co. Nejdřív jsem obcházel opatrně kolem, co kdybych si – nedejbože! – namočil drápky nebo, hrůza pomyslet, dokonce tlapky. Pak se tam motala i Majda, co u ní páníček bydlel přede mnou, a to mi přišlo divné, protože nechť je tetička jaká je, umí občas cosi ulovit. Co tam hledala? No, a pak to přišlo. Páníček se na ulici bavil se sousedem a ten mu říkal, že ty naše šelmy číhají na jeho ryby. Naše hlavní šelma jsem tady bezesporu já, o tom žádná, tak jsem to šel očíhnout a fakticky – tam cosi plave! A vypadá to jako levná kořist. Strčil jsem tam packu – je to hnusně vlhké a studené – a ty potvory se „rozut
ekly“ jako kuřata! Asi to dá trochu práce a nějakou fintu k tomu, ale já na to přijdu. Tedy, jestli dostanu příležitost. Páníček totiž říkal sousedovi, že si mě vezme na kobereček a promluví mi do duše. Soused, nepřejník jeden, se jen škodolibě smál. Nevím proč, ale jak jsme přišli domů, tak mě páníček pochválil. Jestli je tohle ta promluva do duše, tak je to dobrý a já ho příště za odměnu vezmu na lov. Taky říkal, že by byl docela rád, abych své první výročí doma neoslavil hostinou ze sousedovic koi kapra, že by to mohl být předražený špás. To sice nevím, co přesně to znamená, ale když mi včas a dostatečně naplní misku, to by mohlo jako hostina stačit, ne?
Na fotkách dostávám kapky, ale jinak jsem ten nejhodnější kocouřisko v okolí.
Charlie

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.5.2016_Charlie_lovec_kapru

 

13.5.2016

Večer v 18 hodin telefonát ze Zverimexu u Kauflandu v Otrokovicích. V krabici tam pan vedoucí našel odložených 6 koťat. Dvě koťata mu napochodovala do prodejny a když se vyšel ven podívat, kde se tam vzala, na trávníku v dešti našel krabici, kde se krčily další 4. Jsou ze dvou vrhů, tři starší mají tak 8 týdnů a 3 mladší mrňousci tak 5 týdnů. Prochladlá, mokrá.
Tak jsem pro ně ihned vyjela a s přepravkou jsem je zavezla kamarádce do Vsetína. Zde budou ty starší hned příští týden naočkované a po přeočkování půjdou zpět do našeho zlínského útulku. Mladší budou muset ještě na očkování chvíli počkat.

Tak nevím, jestli pátek 13. byl pro tyto koťátka dnem smůly, že je odtrhli od jejich kočičích matek nebo den šˇtastnější, že se dostaly do dobré péče....

Máme tento týden nový příjem, a to 5 kočiček z Brna po paní, která zemřela minulý týden na rakovinu. S touto nemocí bojovala několik let, a to se stihla starat o 11 koček a pomáhala zachranovat ty, které potřebovali pomoci. Takže i my nyní jsme se rozhodli jejímu manželovi pomoci, aby toho na něj nebylo tolik. S kočičkami se velmi těžko loučil, každou dlouho hladil a povídal si s ní ještě když mi je u nás předával. Ale odjíždí pracovně na dlouhou dobu do zahraničí a toto byla jediná možnost, jak se spolehlivě o kočičky postarat. Jsou hodné, přítulné, starší. Vykastrované a naočkované. Je mezi nimi jeden kříženec mainské mývalý, kocourek a je opravdu moc krásný.

 

Do nového domova v Uherském Brodě odjel včera mladý kocourek Armani. Je vykastrovaný, naočkovaný a bydlet bude v domku s pozdější možností chodit ven. Armani byl u nás od loňského podzimu od malého koťátka a tak jsme rádi, že krásný bílo mourovaný kocourek konečně našel tu svoji rodinu.

 

11.5.2016

Niuška už není. A já ji stále vidím, jak večer peláší po schodech, aby byla u dveří ložnice přede mnou a už se nedočkavě hrne do peřin. Niuška, která mě ráno vítala a která se mnou večer usínala. Niuška, které zadeček předbíhal tělíčko, zarputile se snažila všechny předehnat, být v jídle první, být první u kuličky koulodráhy, prostě být u všeho - malý všudybílek. S Niuškou odešel kus všech co jsme ji znali. Nio, dívej se na nás seshora a já ti budu často mávat.
prosím zapalte s námi svíčku za naši milovanou kočičku.

 

10.5.2016

Dostali jsme fotky dvou koťat, pojmenovaných Toník a Sugar, které pochází z ˇUjezdce u Uherského Brodu. Mají nový domov v Otrokovicích a v domě jsou ještě dvě starší kočičky. Ty se zpočátku na vetřelce dívaly s údivem, potom - když si tito uličníci dovolili je doslova odstčit od misek a všechno vyjíst - s nelibostí, ale nyní už se všichni snáší dobře. Viz poslední fotka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kotata_Tonik_a_Sugar_z_Ujezdce_u_UB

Kočička, kterou jsme přijali do našeho minidepozita v Uhřicích, porodila tři hodiny po příjmu krásné 4 koťátka. Všichni jsou v pořádku, spokojení a kočka se vzorně stará.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kocicka_v_Uhricich_a_jeji_kotatka

 

6.5.2016

Vážení a milí, všichni kdo nás čtete a sledujete dění v našem útulku. Mám velmi smutnou zprávu, kterou ještě ani nyní nedokáži strávit a mám pocit, že nemohu ani normálně fungovat. Již delší dobu sledujeme zdravotní problémy u naší milované Niušky, zlaté útulkové kočičky, všudybýlka, kočkopejska, kočičky která si prošla peklem nemocí.
Kočička začala hubnout, aplikovali jsme kočičí interferon Virbagen v přesvědčení, že jak zabral u koťat Kryštůfky a Dolara, zvládne i problémy... Nii. Při dnešní prohlídce u naši paní doktorky zjistila, že Nia má nádor na střevu, velký, hmatatelný pouhým dotykem. Nález byl potvrzený i na sonu a rentgenu. Operovatelný není, vytvořil by se za velmi krátkou dobu jinde.
Niušku jsem převezla zpět domů, a ten čas, který jí zbývá se budeme rozmazlovat a důstojně loučit.

Děkuji za to, že jsem měla možnost Niušku poznat, obrovskou bojovnici. Jako maličké 2 měsíční koťátko prodělali na veterinární klinice (kam je nálezci přinesli) panleukopenii a dva její sourozenci zemřeli. Jako dnes si pamatuji, když mi je předával MVDr. Čejka a Niuška měla zavázanou naštípnutou pacičku. Nii zůstal po prodělané nemoci tzv. plovoucí zadeček, ale tento svůj handycap zvládala naprosto suverénně a bez potíží. Všude byla, všude se vetřela, všechny objímala svojí láskou k lidem. Niuška prostě byla naše zlatíčko. Pak přišly další zdravotní problémy - mykoplasma, průjem, všechno překonala. Ten dnešní ortel ale bohužel už nezvládne.
Myslete všichni na naši Niu a buďte s námi při jejím odchodu.
děkuji.
Promiňte mi, jak to teď napíši - všechny kočičky máme rádi, pro všechny uděláme maximum, ale s některými z nich odchází kousek z nás. A pro Niu ten největší.

 

Do nového domova do Ostravy odjel kocourek Smart. Nádherný obrovský stříbrný briťák, přijatý z Olomouce údajně jako "kotě", hlava přes půl přepravky. V novém domově bude jako jedináček. Bude to chtít velmi mnoho trpělivosti, Smart byl u nás vysloveně naštvaný - naštvaný že nemá svého člověka, že musí být s ostatními kočkami, prostě dával najevo - já s vámi nechci a nebudu komunikovat, dejte mi pokoj. Paní s tím počítá a určitě to všichni zvládnou. Smart bude mít svůj prostor a svůj klid, který moc potřebuje. A my jsme velmi rádi, že našel super rodinu.

 

4.5.2016

Tak v depozitu v Uhřicích porodila kočička přijatá z Kojetína. Kočička začala rodit 3 hodiny po příjezdu, má 4 nádherné koťátka, 2 rezavé a 2 tříbarevné. Je to moc hodná mamina a vzorně se stará. Takže v současné době máme v našich kotějeslích 12 koťat a jedna kočička čeká ještě na porod.
Hlavní je, že jsou všechny zdravé a v pořádku. Fotky budu vkládat jakmile je dostanu od kotěcích tet.

 

1.5.2016

Do nových domovů odjeli Hope (Pohořelice u Brna) a April (Napajedla).

Také odjely do Otrokovic dvě koťátka z Újezdce u UB.