Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) květen 2014

27.5.2014

Problémy jsou s kocourkem Francinem. Naprosto se nesnese s žádnými kočkami, už jsem ho musela umístit do své ložnice, protože všude, naprosto všude kde byl s kočkami, lítaly chlupy. V ložnici je spokojený, jenom se naučil otevírat dveře na balkon, kde jsem jej už 2x naháněla - z toho jednou ve čtyři ráno na zábradlí asi 10 metrů nad zemí - takže zamykáme a zamykáme a v noci se dusím horkem.

Faustík byl dnes na kastraci, kterou zvládl velmi dobře. Pan doktor, který jej už několik měsíců neviděl, byl překvapený jak Faust zvládá chodit, jak se naučil vyrovnávat svůj handycap ocáskem, který má stále jako stožár.

Dnes příjem jedné plašší kočičky s jedním kotětem. Zatím jsou v pořádku, kočka syčí na všechny kolem.

V pondělí byla rovněž na dalším vyšetření stará kočička Emilka. Testy prokázaly, že je FELV i FIV negativní, z čehož máme velkou radost. Ale nachlazení jí sedlo na plíce, dostala ještě další ATB. Jinak útvary na břiše budou zřejmě nádory mléčné žlázy, vypadá to na metastázy do plic. Bříško bylo na rtg zastřené, možná zánětem. Emilka u nás opravdu v klidu dožije. Ohledně nádoru se ještě poradíme s MVDr. Kučerou v Brně.

Včera jsme přijímali 4 asi 5 týdenní koťata z Mysločovic. Matku jim někdo otrávil a rodina zavolala, jestli bychom je nepřijali.

Bohužel máme dnes velmi velmi smutnou a těžko sdělitelnou zprávu. Matýska, kterého jsme měli v péči od soboty a starala se o něj naše Kristýna, kotátko s obrovskou vůlí žít, chutí do jídla, do mazlení, jsme museli dnes nechat odejít. Jeho očička byly tak nemocné, vodnaté, s obrovským zánětem. Byli jsme u dvou veterinářů, a konzultovali to s dalšími dvěma - bohužel dvoutýdenní kotě operovat bylo téměř beznadějné. Obě oči by se musely vyjmout, koťátko by bylo do smrti slepé - i s tímto jsme byli ochotní se smířit. Ale hodinovou operaci vyjmutí obou očních bulv a s tím spojenou narkózu by prcek nezvládl. Další komplikace by nastaly zřejmě při hojení, s pravděpodobností zánětu a další reoperace. Navíc Matýsek měl i bolesti, způsobené tlakem bulvy na dutinu lebeční. Pokud by měl 5-6 týdnů, s operací bychom neváhali.

Za těchto okolností jsme raději nechali maličkého v klidu odejít, další zásahy, operace by byly trápením. Matýsku je nám to moc líto, tak jsi byl stále hodný, chutnalo ti mlíčko, spinkal jsi v košíku a když jsi byl vzhůru, u tety Kristýny jsi šlapal zelí. Moc je nám to líto. 

matysek261.jpg

 

 

 

 

 

 

 

V neděli 25.5. jsme přijímali z Jezdeckého oddílu v Kvítkovicích dvě kočky a 9 koťat. Všem se daří dobře, jsou zdraví a spokojení. Jedny koťata mají 5 týdnů a už samy jedí a druhé mají 4 týdny. Všechny ale ještě matky kojí.

 

25.5.2014

Rozárka přijatá březí ze Zlína porodila 21.5. pět nádherných koťátek. Je to vzorná máma. Koťata prospívají a Rozárka je dokonce i ukáže.

rozarka261.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Krásná Jasmína už dlouho hledá nový domov.

jasmina260.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Včera jsme přijali asi 10 denní kotě s velice nemocnýma očima. Matýska se ujala naše Kristýna, která ho piplá doma na lahvičce s kotěcím mlékem. Dnes už hlásila 3 hovínka, a spoustu vypitého mléka. Malý se napije a potom 4 hodiny spí jako dudek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.5.2014_Nalezne_10_denni_kote_Matysek_s_velmi_nemocnyma_ocickama/

kocourek odchycený před rokem ve Zlíně v areálu bývalého podniku Svit. Tehdy mu paní, co se o něj starala říkala Hitler, u nás dostal jméno Šéf a už rok je spokojený v našem útulku na Vysočině. Chodí ven, má se dobře, je samozřejmě vykastrovaný a je to krásný zdravý kocourek.

hitler--sef-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shrnu události několika dní:

minulý týden přinesli na veterinu do Mařatic mladého kocourka se zlomenou nohou s tím, že jej chtějí uspat. Naštěstí nám zavolali a kocourka jsme se rozhodli přijmout k nám do Zlína. Byl operovaný 21.5.2014 a nožičku mu zadrátovali. Zatím je v karanténním boxu, je moc hodný a trpělivý. Dostal jméno Alex.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.5.2014_Alex_kocourek_se_zlomenou_zadni_nozickou/

 

ve čtvrtek 22.5.2014 jsme navečer přijímali velmi starou kočičku Emilku, kterou nám přivezli ze Zlechova za Uherským Hradištěm. Kočička byla velmi dehydrovaná a opravdu velmi stará a unavená. Odhadujeme věk kolem 13 - 15 let. V pátek jsme odebrali krev, kočičku hydratovali a čekáme na výsledky. Je to opravdu stařenka, která u nás zcela určitě dožije.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.5.2014_Prijem_stare_kocicky_Emilky_ze_Zlechova/

kocourek Francin

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.5.2014_Francin/

22.5.2014

Omlouvám se za odmlku. Příliš mnoho práce kolem koček, dost nových příjmů, kočička Leonka bojuje o záchranu, včera přijatý kocourek po operaci zadní nohy, to je jenom krátký výčet ...

O víkendu se nám zpět z útulku na Vysočině vrátil Leonek, úžasný bílý kocourek, kterého jsme urgentně poslali na Vysočinu k léčbě. Kocourek na tom byl velmi velmi špatně, opravdu jsme nedoufali, že to zvládne. Naštěstí holky opět nezklamaly a díky jejich úžasné péči, speciálním lékům to kluk zvládl.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.5.2014_Leo_se_vratil_z_Vysociny_zpet_do_Zlina_uzdraveny%2C_diky_Tano/

Další fotky koťat od Brii, jsou jim už 4 týdny a mamina je už docela přestala bavit. Začínají lozit jako tryskomyši a je s nimi legrace.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/

 

18.5.2014

Do nového domova ve Zlíně na Lazech odjela Paletka.

15.5.2014

Je zamluvená Orinka do Ostravy a Paletka v neděli odjíždí do nového domova ve Zlíně ve čtvrti Lazy.

Kočička, která je na veterině nemá nožky zlomené, ale obě dvě prostřelené. Zranění je už tak týden staré, jak ležela v kanále, takže je zanícené. Kočička je naštěstí FELV i FIV negativní, je vcelku jinak v pořádku, chutná jí i jídlo. Po provedení rtg je zjištěn následující stav: jedna nožka je roztříštěná vertikálně i horizontálně a při nejlepší snaze nepůjde zachránit a bude muset být amputována. Protože jde o přední nohu, bude to znamenat pro kočičku mnohem větší omezení než když jde o zadní. Druhá je roztříštěná o něco méně a půjde zachránit. Operace to bude ale velmi náročná a samozřejmě velmi drahá. Té lidské bestii co to udělala a následně kočičku hodila do kanálu potichu zemřít, bych přála totéž.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.5.2014_Postrelena_kocicka_z_Letu_Kunovice/

Kocourek ze Vsetína byl převezen do útulku na Vysočinu, kde dostane individuální péči a léky.

14.5.2014

Dnešní den byl mimořádně ale opravdu mimořádně hektický. Hned ráno výjezd na veterinu s březí kočičkou Hedvikou. Má zjištěnou kalicivirozu. Protože k nám Hedvika přišla již březí, tak nebylo možné ji očkovat. Dostala antibiotika, léky proti bolesti - samozřejmě s ohledem na to, aby nedošlo k poškození koťat. Zároven jí bylo uděláno sono - 4 koťata. Termín porodu tak 2 týdny.

Odpoledne jsme přebírali z veteriny 5 vykastrovaných kočiček - Hillary, Arnoštku, Paletku, Orinku a Esterku. Na veterině zůstal kocourek z odchytu ze Vsetína. Kocourek trpí velkým nechutenstvím. Podle krevních testů je zřejmě FELV pozitivní, ale budeme léčit a uvidíme. Zatím je zavodněný, dostává antibiotika a výživu. Zvažuji zítra nasadit poslední interferon omega, který mám v lednici.

A úplně naposledy večer jsme přímo na klinice přijímali kočičku s velký zraněním. Kočičce nějaká lidská bestie přerazila  přední nožky a hodila ji do kanálu, aby potichu umřela. Kočička se s vypětím všech sil z kanálu vyškrábala a zůstala ležet na cestě v areálu jedné firmy. Paní, která ji našla ji ihned po dohodě s námi odvezla na veterinární kliniku. Kočička je velmi hodná a trpělivě snáší velké bolesti. Zatím je sedovaná, večer provede lékař rentgeny a odběr krve. Pokud se nevyskytnou nějaké nepředvídané okolnosti, které by bránily operaci (např. FIP či jiná velmi zákeřná nemoc) jdeme do toho a budeme s kočičkou bojovat jak to jen půjde.

 

Chtěla bych moc a moc poděkovat všem našim příznivcům, známým i neznámým, za pomoc s úhradou doplatku za elektřinu 2013. Ačkoliv platíme poměrně vysoké zálohy, při tomto množství kočiček, o které se v útulku na Vysočině starají, jedou pračky skoro nonstop. Je to nezbytné, aby kočky měly čisto a pořádek. Navíc pokud máme velké množství marodů, někdy deky měníme i několikrát denně. Ačkoliv používáme neprosákavé podložky, spotřeba prostěradel i dek je prostě velká.

Díky Vaší pomoci se nám podařilo dnes zaplatit z účtu doplatek ve výši 26.000,- Kč a tak nemusíme čelit upomínkám a pokutám za pozdní úhrady. Velmi si vážíme, že jste zareagovali tak rychle a v takovém hojném počtu, je to pro nás obrovská pomoc. Velký dík. 

 

12.5.2014

Zpráva od majitelů Česílka :

jen píši krátce o Česílkovi. Už vůbec to není raubíř..., jeho raubířství se přetransformovalo v mazlivost a je to ten největší mazel, jakého jsem kdy poznala. Lucky a Mikeš dohromady jsou v mazlení proti němu nic...
Kdykoli si sednu k počítači nebo kolem něho projdu, vrhne se mi kolem krku a objímá a pusinkuje.:-) Je těžké s ním cokoli udělat.
Ale moc, opravdu moc se bojí každé návštěvy, jakoby se bál, že bude zase "unesen".

 

11.5.2014

Koťátka přijatá z Buchlovic - nyní je jim už 7 týdnů, byla přijatá před 2 týdny.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.5.2014_kotatka_Elias_a_Leopold/

Společně s kocourkem Leoškem jsme přijímali z UH před 3 týdny i vysoce březí kočičku Hedviku. Ta už čeká porod každým dnem. Kdo chcete si zamluvit zřejmě velmi krásná koťátka, navíc mazlivá po matce, hlaste se....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.5.2014_Hedvika_-_vysoce_brezi_kocicka/

Bria je už mnohem důvěřivější a koťátka nám svěří k pohlazení. Je sice stále opatrná a leží pouze u nich, ale nesyčí, nechá se pohladit. Koťata rostou jako z vody, mají naprosto úžasné zbarvení. Už rozlepily oči a jenom čekáme, kdy začnou vylézat z plyšového pelíšku, kam si je Bria odnesla.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.5.2014_Bria_a_kotatka/

Paletka už čeká na odjezd do nového domova. V pondělí půjde na kastraci a v neděli by měla odjíždět do nového domova, který bude ve Zlíně, ve čtvrti Lazy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/11.5.2014_Paletka/

Fíbí bohužel na klinice v Mařaticích zemřela. Po provedené prohlídce a otevření hrudníčku pan doktor zjistil, že plíce byly zalité vodou a kočička tudíž zemřela nikoliv na selhání ledvin (což bylo druhotné), ale na mokrou formu FIP.

10.5.2014

posílám slíbené fotky miláčka Boubeláka, kterému říkáme Tygr William
Blake von Sazovice :-), velice vyrostl, máme po operaci u Brychtů, vše
ok, v noci lítá po lese a ráno se vrátí, zblajzne dvě misky žrádla a pak
spí :-), mazlí se o sto šest, čte myšlenky a je v souladu a my s ním.
Velice ho zajímají energie tai-ji a čchi-kungu, to by nasával pořád
:-)... Jsme moc rádi, že je s námi a učíme se od něj. Opatrujte se,
děkujeme, že jsme Vás potkali a ať se Vám daří!
 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.5.2014_Boubelacek_Zlin_-_kousek_od_nas/

 

9.5.2014

Kočička Fíbí dnešní zprávy z veteriny. Dnes už něco málo pojedla, přesto není vyhráno. Min. 4 dny bude nakapačkách. Hodnoty ledvin jsou velmi velmi špatné. Fíbí dostává antibiotika, renavast a je soustavně zavodňována. Snad zabojuje. Kocourek Nikita zemřel podle krevních testů na akutní FIP. 8.5.2014

Mám první zprávy od Gumpa z Přílep. Z přepravky vylezl jako dokonalý suverén, a večer se rozhodl strávit u počítače s pánem domu. Jsou nadšení.

Tak zarezervovaná je Paletka, půjde do bytu ve Zlíně, vlastně si budeme hledět do oken přes celé město

Výjezd na veterinu - kočička Fíbí, přijatá předevčírem ze sídliště v Uherském Hradišti, málo baští a pije. Po zjištění krevního obrazu problémy s ledvinami. Zatím zůstává na kapačkách, antibiotikách a zítra podstoupí sono ledvin.

Zároven jsem vzala na veterinu kocourka Nikitu, odchyceného ve Vsetíně. Jeho stav se během dne výrazně zhoršil. V karanténně, kde byl umístěný, byl v záchodku průjem a to velmi páchnoucí. Kocourka se nám podařilo zakanylovat, odebrat krev. Bohužel za hodinu a půl na klinice zemřel. Výsledky krve se dozvíme zítra.

Dnes odjel do nového domova kocourek Gump. Pan, který jej pořídil pro svého tatínka, je velký milovník koček ze Zlína, jsme s ním v kontaktu již dlouhou dobu a ve svém okolí se s rodinou stará o kočky. Sám jich má také pět. Jeho tatínek bydlí v Přílepech u Holešova, na kraji vesnice a Gump je ideální adept pro staršího člověka. 

Je zarezervovaný kocourek Leo pro starší paní, dnes se její rodina přijede podívat a protože tady máme i další adepty, jako je Paletka či Esterka, tak bude rozhodování těžké.

Samozřejmě s každou rodinou mám domluvené, že pokud se majiteli kočičky zhorší zdraví, budou mě informovat nebo se o kočičku postarají. Vzhledem k tomu, že pana P. ze Zlína znám jako milovníka koček a rodina paní pro Leoška je přes naši veterinární doktorku, tak mohu s klidným svědomím kocourky předat i starším lidem, kterým zpříjemní stáří.

7.5.2014

Kočička Vendulka umístěná z útulku na Vysočině

https://www.facebook.com/photo.php?v=1483537805194500&set=vb.100006148835833&type=3&theater

Začíná se nám útulek ve Zlíně plnit. Předevčírem jsme přijali dvě asi 5 týdenní koťátka z Buchlovic, včera jsem z kliniky v UH odvážela kocourka, odchyceného ve Františkánské ulici v UH (viz napište nám). Už tam byla odchycená i jedna kočička. Franta šel do venkovní voliéry.

Dnes mi majitelka naší kočičky Babetky přivezla kocourka v naprosto katastrofálním stavu. Na klinice mi doktoři řekli, že tento typ svrabu už neviděli spoustu let. Kocourek je velmi dehydrovaný, těžko se mu napíchne kanyla. Kvůli bolesti celé kůže se rovněž velmi těžko dává hydratace podkožně. Snad zabojuje. Seděl u cesty a doslova plakal bolestí.

nemocny-kocourek-se-svrabem.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ted v 19.00 hodin jsme ještě přijímali kocourka a čekáme příjem kočičky z Valašské Polanky. Paní ji už veze.

6.5.2014

Zpráva od Párečka

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.5.2014_Parecek_z_noveho_domova/

Zprávy od Popelky (Brno)

Popelka má za sebou už i 1 koupání a byla moc šikovná

popelka-65.jpg

 

 

 

 

- sedí u mě a dělá mi společnost i u práce
- loví mušky za oknem a hraje si na surikatu 
- zkoumá co se kde venku pohne
- jednu válecí jsem si neodpustila :D protože je prostě k sežrání, když spí
- vyhřívá se na sluníčku
- dělá mi prostě jen milou společnost
 

 
Mějte se moc krásně
Kača a Popča

 

4.5.2014

Na Vysočině už máme zařízený pokoj pro kočky s maličkými koťaty, tzv. porodnici

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.5.2015_Porodnice_v_utulku_na_Vysocine/

Kocourek Gump je zamluvený na Rusavu ke staršímu pánovi. Odjíždět by měl v úterý 6.5.2014.

Už i ve zlínském útulku máme nové vybavení kočičího pokoje

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.5.2014_Uz_i_ve_zlinskem_utulku_mame_nove_vybaveni_kociciho_pokoje/