Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červenec 2015

28.7.2015

Ráda bych se podělila o svůj dnešní "milý" zážitek. Občas když uklízím ve vstupní místnosti nechávám otevřené hlavní dveře a spojovací dveře do domu zavřu. Tak jsem to udělala i dnes dopoledne. Najednou - bez zazvonění - uslyším v obývacím pokoji: Haloo.. Otočím se a ženská s krabici v ruce. Civím na ni jak na zjevení a ptám se. co se děje.
Odpověd: tady máte ty koťata.
Ptám se: Zavolala jste dopředu a domluvila jste se (mívám jako každý útulek telefonátů víc a samozřejmě se mohlo stát, že jsem před pár týdny někomu slíbila příjem).
Odpovědí bylo, že ne, proč prý ? Koťata jsou cizí a ona je nechce. V ten moment mě popadl takový vztek, že jsem krabici od ní vzala a ženskou jsem vyhodila se slovy ven. A možná jsem přidala ještě pár slov navíc.
Když už nic jiného, tak je slušnosti:
- při vstupu do soukromého objektu zazvonit (zvonek funguje)
- pokud potřebuji umístit koťata, tak dopředu zavolat a domluvit se.
Tato paní porušila základní pravidla slušného chování a proto jsem ji taky vyhodila. Pokud se bude číst tyto stránky event. stránky našeho sdružení, tak aspoň bude vědět, proč....

Nechávám na vás, jakým způsobem byste vy zareagovali, kdyby vám takto někdo přistál v obýváku se zalepenou krabicí s koťaty. .

 

23.7.2015

Dnešní příjem 3 koťat byl trošku jiný než ostatní....
Ráno jsem dostala emailem prosbu o přijetí 2 koťat, která žijí u supermarketu Lidl, tak jsem se tam jela v poledne podívat. Už od prodejny jsem vzadu viděla kotě. Když jsem šla blíž, za prodejnou seděla bezdomovkyně. Té jsem se na koťata zeptala - paní mě vyprávěla, že je přivedla kočka, která za pár dní zmizela a od té doby se o ně stará. Denně jim kupuje v Lidlu konzervu a mají i granule. Ale protože je sama bez domova a... navíc invalida (bez nohy) byla by vděčná, kdybychom se o ně mohly postarat. Pomohla mi je naložit do přepravek (ty vozím stejně jako ostatní povinnou výbavu v autě), dostala jsem k nim čerstvě načatou konzervu a 1,5 kg granulí. Koťata jsou umístěná ve venkovní voliéře, vyfotím ještě dnes. Za péči o koťata ode mě paní dostala nějaké jídlo (rohlíky, salám, pár oplatků a balenou vodu) a velký dík.

Ale nevím, jestli jsou to opravdu ta avizovaná koťata z dnešního ranního emailu....

 

22.7.2015

Za poslední dobu nám hodně sešla kočička Micka ze Ždánic. Je to nejstarší kočička u nás, jak paní doktorka říká, už jí je "dobrých 200 let" . Předpokládáme kolem 18-20 let. Paní, u které byla 15 let, ji brala již jako dospělou kočičku a u nás je téměř třičtvrtě roku. Hodnoty krve byly v pořádku, ale budeme je pravidelně opakovat. Nicméně musíme počítat s tím, že stařenka prostě u nás dožívá poslední týdny - já doufám - že měsíce svého života.

Dvě koťata z venkovní voliéry byla přemístěná do karanténního boxu, mají zalepené oči, rýmu a dostávají antibiotika. Dnes bylo naočkováno 8 koťat včetně v soboty přijaté Zubejdy.

 

21.7.2015

Margitka je zpátky doma. Testy, které paní doktorka udělala, neprokázaly žádné známky nemoci - bílé i červené krvinky v normálu, játra, ledviny bez zvýšených hodnot. Pravděpodobně Margitka špatně zvládá tyto horka, ve spojitosti s virózou začátkem minulého týdne. Margitka byla přesunuta do jiného pokoje, který je celý vykachličkovaný a spojený se zastřešenou venkovní verandou. Na kachličkách se to lépe chladí...

 

19.7.2015

Ráno výjezd na veterinu, i když byla neděle, nemoc si nevybírá. Nezdála se mi Margitka ze Slovenska. Sice je na ATB, přes týden už baštila a teplotu neměla. Dnes ráno teplota 39.7, apatie, nezájem o cokoliv. To už jsme tady zažili minulý týden. Ještě dopoledne byly hotové hodnoty krve. Předpokládaly jsme s paní doktorkou ledviny, ale hodnoty ledvin i jater jsou v pořádku. Takže Margitka kape, je znovu na antibiotikách - jiných a silnějších a uvidíme, co se z toho vyvine. Je to 5 letá kočička od Banské Bystrice, kterou jsme přijímali o vánocích. Margitka je vykastrovaná, naočkovaná. Je to hodná kočička, ale taková nenápadná, nikdy se moc nedrala do popředí. Držte prosím palce.

Minulý víkend jsme přijímali 3 koťátka z domu s pečovatelskou službou z Pržna.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.7.2015_Amalka,_Peggy_a_Sheena_-_kotata_prijata_z_Przna_u_Vsetina

Koťatům jsou 3 měsíce, tento týden byly poprvé naočkované a zatím jsou ve venkovním karanténním boxu. Hledáme pro ně nové domovy.

 

17.7.2015

Dostali jsme nové fotky koťátka Fanouška, který je v Brně (jedno z koťat zachráněných z kamenolomu na Žlutavách)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.7.2015_Fanousek_posila_pozdravy_z_Brna

Oliver se v novém domově zabydlel. Dnes jsem mluvila s majitelkou. Všechno si pěkně prohlédl, potom šel ke všem pro pomazlení. Rodina má 3 děti, takže rukou na pohlazení bude vždycky dost a večer usnul už docela zmožený. V poledne jí "pomáhal" v kuchyni a stěžoval si, že jej nemůže vzít na ruce. Chudák Oliver smiley

 

Když už jsem napsala o testech Zojinky tak jenom upřesním

- několikrát opakované testy na parazity, giardie, cryptosporidium v Sevaronu

- FELV test metodou PCR v Laboklinu

- pankreatická lipáza v Laboklinu

- odběr kousku střeva a zaslání na histologii

- několik odběrů krve

Když to spočítám tak testy vyšly na téměř 8.000 Kč.

vše s negativním výsledkem, resp. s výsledkem - nespecifický těžký zánět. Zojinka užívala všechna dostupná antibiotika, od Synuloxu, přes Ronaxan až po Veraflox (samozřejmě v rozmezí 7 měsíců), dostávala dávky kortikoidů (až v posledním období, protože naše paní doktorka kortikoidy u koťat nasazuje až po selhání veškerých jiných prostředků a ještě velmi nerada), neustálá podpora imunity Imunoglukanem, Betaglukanem, injekce léků s interferony. Se Zojinkou je to neustálý boj. Dieta, dieta, testy, zkoušky.... Snad to holka už konečně bude mít v pořádku.

 

16.7.2015

Oliver už je v novém domově.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_zrzavy_Oliver

Pacička večer

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_Pacicka/

Vkládám rovněž nové fotky kočičky Zojinky. Tolik testů jako u této kočičky jsme u nikoho jiného nedělali. Nakonec z toho vyšla opravdu potravinová alergie, Zojinka musí být na hypoalergenních granulích. Ale hurá - dnes z ni vyšlo poprvé po několika měsících tvarované hovínko.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_Zojinka/

Do nového domova v Otrokovicích odjelo černé koťátko, kocourek Čertík. Přijímali jsme jej z Babic, kde jej našli u cesty.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_Certik_odjel_do_noveho_domova_v_Otrokovicich/

Přidávám fotky našich koťátek, dočasně umístěných v domácím depozitu našeho útulku v Osíčku. Koťátka jsme přijali ze Sazovic, kde jej paní hodili v noci přes plot. Kluci byli do depozita umístění ve 4 týdnech, sotva začali jíst a já děkuji moc za péči o ně a starost. Kocourkům už je 8 týdnů, budou naočkovaní a začneme hledat nové domovy. Dáme přednost tomu, aby jeli společně, jsou na sebe velmi fixovaní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_Certici_v_depozitu_v_Osicku/

 

Tři přijaté koťata o víkendu z Pržna od domova s pečovatelskou službou dnes budou naočkovány, přeočkovány budou koťata z Kojetína a Darwin. Oliver dnes odchází do nového domova - odchází, protože bude bydlet cca 500 metrů od našeho útulku v rodinném domě a v naprosto super rodině.

 

Malý zrzeček Charlie našel svůj domov v Kroměříži. Poslal nám aktuální fotky a krátké povídání. Je vidět, že už je tam jako ryba ve vodě a všichni z něj mají radost. Dokonce i kočička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2015_Charlie_Kromeriz

Dobrý den,

posílám info o úspěších zrzavého čerta, kterého jste nám dopřáli...

jak píšu, nenechá nic na pokoji, obyčejný čert. Zabydlení zatím úspěšné, dokonce už chodíme i ven (ale na noc zůstáváme doma), občas (teprve od počátku tohoto týdne) i bez dozoru ven na zahradu. Ale vždy se nejpozději do hodiny spořádaně hlásíme, podáváme kompletní hlášení o situaci venku včetně výčtu všech lotrů, které jsme zahnali a před kterými jsme případně zdrhli... zkrátka normálně ukecaný kocour. Majda (původní kočka, u které bydlí náš majitel) nebyla zpočátku příliš nadšená, dokonce po Charliem párkrát vystartovala a nejméně jednou ho exemplárně "vyfackovala", nicméně současný ; stav je mír "zbraní" a trochu vzájemného respektu, co se zatím ale bohužel ne vždy vleze do hlavy malého zrzavého čerta, ale možná jenom provokuje... Ale - a to vypadá na obrovský úspěch - poslední tři dny přinesla Majda vždy kolem poledne ještě živou myš a (než ji zkonzumuje) nechá Charlieho si s ní pohrát a dokonce ho nabádá k akci! Netušil jsem, že něco takového je možné! V té chvíli převáží lovecký pud a oba dva svorně ignorují toho podávače misek se žrádlem...

Stručně  jasně, Charlie se má dobře.

smiley

15.7.2015

Norma si užívá a posílá pozdrav z Jestřabí

norma0907.jpg

 

 

 

 

 

 

13.7.2015

Stav Toničky se pomaličku zlepšuje. Rána na krku vypadá sice stále hrozivě, ale už je menší, tkáň granuluje. Denně několikrát mažeme, čistíme. Zakrytí rány není nutné, je lepší aby dýchala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.7.2015_Tonicka_se_pomalicku_uzdravuje

Toničku dáváme do virtuální adopce. Kočička u nás zřejmě dožije, je už stará a začíná být na nás závislá. Samozřejmě pokud by se našel někdo opravdu výjimečný, může odejít do nového domova. Ale zatím zůstává. Prosíme za Toničku, pokud by se našel někdo kdo by ji virtuálně adoptoval a přispíval na její léčbu a péči. Moc děkujeme.

 

Kočičce Gabči se včera narodila koťátka. Zatím jsme viděli dvě, ale nechceme maminu rušit v karanténním boxu, kde porodila a kojí. Vzorně se stará a my se staráme o ni.

Nelíbí se mi Margitka ze Slovenska. Přijímali jsme ji začátkem roku, ještě s další kočičkou. Všimla jsem si, že se Margitka nehrne k jídlu. Dostala Imuniglukan a preparát na podporu imunity kombinovaný s interferony. Pokud se stav nezlepší, zítra pojedeme na veterinu.

 

9.7.2015

Krásné fotky Diega

diego0709.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diego0910.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zase z té lepší stránky, pozdravy od kocourka Shadowa (Ostrava). Přišel k nám společně s Rose. Vidíte, jak je ten život nevyzpytatelný. Včera jsme dostali zprávu o úmrtí Rose a dnes zprávu od Shadowa, který se těší výbornému zdraví jako bytový kocourek.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.7.2015_Shadow_z_Ostravy

 

8.7.2015

Jsme rádi, když se s námi majitelé podělí o radost z kočičky, kterou si osvojili z našeho útulku. Bohužel občas dostáváme i smutné zprávy. I za ty jsme rádi, že majitelé nám oznámí úmrtí kočičky, neštěstí. I tyto věci se stávají a při nejlepší vůli jim nelze zabránit. Ne každá kočička je bytová, některé jsou šťastné, když mají přístup ven a jakkoliv může být zahrada bezpečná, stát se může všechno. Dnes jsme dostali takovou smutnou zprávu od majitelky kočičky Rose, kterou jsme umístili do Napajedel. Co na to dodat - paní byla svědomitá, moc pěkně se o kočičku starala, bydlí v klidné lokalitě, kolem dokola sousedé, kterým kočky nevadí. I tam se ale může na procházce ocitnout pes a neštěstí je hotové.

Dobrý den paní Janišková,
Mrzí mě, že Vám musím psát tuto smutnou zprávu. Rose nám nepřežila útok psa. Stalo se to nečekaně. Paní doktorka Hladčíková měla podezření na vnitřní zranění a to se také potvrdilo. Oplakali jsme ji. Někdy se v životě stanou věci, které nás zarmoutí. Hlavně děti z toho byly velice špatné. Udělali jsme ji na zahrade hrobeček a pěkně se s ni rozloučili. Babička říkávala, že jí vždy ráno dělala společnost. Dětem zase odpoledně. Syn měl Rose pokaždé na klíně a dcera ji chtěla vyčesávat a ukazovala ji své hračky. Měli jsme ji moc rádi. Ještě jednou se omlouvám, že píši tak smutnou zprávu. Na shledanou

Ještě zpráva od Fanouška

DOBRÝ VEČER PANÍ JANÍŠKOVÁ,
FANDA MÁ ZA SEBOU DRUHÉ PŘEOČKOVÁNÍ,TŘETÍ MÁME KONCEM PRÁZDNIN. FANDA JE MOC ŠIKOVNÝ,KROMĚ VYSAVAČE SE VŮBEC NIČEHO NEBOJÍ. MILUJE LEZENÍ PO STROMĚ,CO MÁ DOMA NA CHODBĚ,RÁD SE SHOVÁVÁ,ABY MĚ NÁSLEDNĚ ODLOVIL.
JE ÚŽASNĚ MAZLIVÝ,ČEKÁVÁ NA MŮJ PŘÍCHOD ZA DVEŘMI,PAK SE MAZLÍME,STOUPNE SI MĚ NA KLÍN A PACIČKAMI MĚ HLADÍ TVÁŘE...
JE ZAJÍMAVÉ,ŽE TO STEJNÉ DĚLÁVAL I MŮJ MINULÝ KOCOUREK....
jE TO MŮJ POKLAD,JSEM RÁDA,ŽE JE VPOŘÁDKU,MOC JSEM SE O NĚJ TEHDY BÁLA.
NĚKDY SPÍME SPOLU,POKUD POŘEBUJI KLID SPÍ V PELÍŠKU,ALE STEJNĚ SI JEJ RÁNO VEMU A ON TO VÍ,TAK NEDĚLÁ NĚJAKÉ POTÍŽE.
JE TO MŮJ UVRNĚNEJ KOCOUREK,VNUČKY JEJ ZBOŽNUJÍ,JE NÁM S NÍM MOC FAJN.
NA TO MNOUKÁNÍ JSEM SE PTALA,JE TO PRÝ VPOŘÁDKU,NE VŠECHNY KOČKY MNOUKAJÍ,ON SPÍŠ VYDÁVÁ TAKOVÉ PÍSKAVÉ ZVUKY,ALE ROZUMÍME SI
CO JEHO BRÁŠKA,TEN KLASICKY MNOUKÁ,NEBO TAKÉ JEN PÍSKÁ?
cHTELA JSEM POSLAT VIDEO,ALE NĚJAK SE TO NEPODAŘILO,ASI ŠPANÝ FORMÁT,NEBO NEVÍM,POŠLU ALESPON FOTKY.
MĚJTE SE ZATÍM MOC FAJN

Zprávy od Diega (nyní Vilík) z Prahy.

Jinak Vilík se má parádně. S našimi dvěma kocourky se už skamarádil, i když na sebe na začátku syčeli. Je to pěkný drak, žádný klidný kocourek, a umí nás i pěkně pozlobit (hlavně v noci), ale je to miláček. Je to spíš pejsek než kočka, chodí na kšírkách, a dokonce umí aportovat myšku :)
 
Přeji fajn léto a zdravím

 

7.7.2015

Přišly fotky z nových domovů Diega (Praha) a Fanouška (Brno). A my děkujeme jejich milým majitelům, že se o ně tak krásně starají a dávají jim lásku a péči, kterou si tak moc zaslouží. Díky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.7.2015_Diego_zdravi/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.7.2015_Fanousek_zdravi_z_Brna/

 

6.7.2015

S Velkou lítostí jsme se dnes naposledy rozloučili s kočičkou Lízinkou. Paní doktorka, ošetřující Lízinku mi volala a prosila mě o svolení k uspání kočičky. Její stav se velmi zhoršil, výpotek na plicích neustoupil a kočička velmi těžce dýchá. Chtěla jsem, jestli by na mě počkali, že do 20 minut přijedu na kliniku. Na to mi paní doktorka odpověděla, že samozřejmě počkají, ale že to bude nejhorší půlhodina života drahé Lízy.

Fyzický stav Lízinky v kombinaci s výledky krve i rentgenu a sona rozhodl o tom, dopřát kočičce klid. Lízinka byla uspána, naším posláním je nejen zachraňovat a léčit, ale také pomoci odejít v případě, že by jejich další život byl trápení či velké bolesti. Lízinko je mi to moc líto, byla jsi úžasná zlatá kočička. Nenápadná, hodná, miloučká... Měli jsme tě moc rádi, zlatíčko

liza-z-otrokovic2406.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.7.2015

V pátek odpoledne museli na klinice zavést Líze sondu na krmení. Líza stále jako na houpačce, chvíli lépe, chvíli špatně. S kočičkou to rozhodně nevypadá dobře.

Pozdravy ze svých krásných domovů posílají Carrie a Čiki. Jsou společně v Uhřicích u Kroměříže.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.7.2015_Ciki_posila_pozdrav/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.7.2015_Carrie_posila_pozdrav/

 

2.7.2015

Tonička byla včera na kontrolních odběrech. Poměr albuminu a globulinu se zlepšil na 0,44. Jenom se snižuje počet červených krvinek, dostala Neo-Recormon. Další kontrola bude za 2 týdny. Hodnoty ledvin a jater jsou v pořádku.

Dopoledne přijímáme ze Zlína kočičku z Obecin, kterou zedníci opravující dům, plánovali zabít.

Na infuzích je Líza, začala mít průjem a odmítá potravu. Odběry krve prokázaly zánět. Zavodnujeme duphalitem a dostává kombinaci antibiotik.